graeme 18.07.05, 08:31 Prozo ty moja! Coz mi po czyjejs poezji kiedy nie umie dostrzec poetyckosci prozy szarej codziennosci. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
serduszkopoprostu Re: proza 18.07.05, 12:28 Prozo życia; zyjemy nie tak jak chcemy, lecz tak jak potrafimy. Odpowiedz Link Zgłoś
serduszkopoprostu Re: proza 18.07.05, 12:32 graeme napisał: > Prozo ty moja! > Coz mi po czyjejs poezji kiedy nie umie dostrzec poetyckosci prozy szarej > codziennosci. **** Jeśli chcemy, by proza szarej codzienności nabrała poetyckości i by zycie uśmiechało sie do nas, przynieśmy mu najpierw swój dobry humor.:;))) -- trudno,jestem kobietą! ona wie czego chce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jmx Re: proza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 16:53 A co to jest "szara codzienność"? bo jak się dostzrega jej poetyckośc to, jakimś dziwnym trafem, przestaje być szara :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: delusa Re: proza IP: *.27-151.libero.it 18.07.05, 20:29 I otoz wlasnie jest bladoniebieska w tym chmurnym kostiumie idealistki lub odaliski ;) A strzege sie wyrzeczen i przeczen w stylu: "Podaruj mi staw, Krokodylu" Odpowiedz Link Zgłoś
graeme Re: proza 19.07.05, 08:34 Dobra poezja jest mieszanka delikatnie dobranych odcieni szarosci. “Szara rzeczywistosc” moze byc pelna poezji. W wierszowanej powodzi zgrabnie dobranych slowek latwo mozna utopic najpiekniejsza poezje “prozy codziennosci”. Odpowiedz Link Zgłoś
graeme Re: proza 20.07.05, 08:13 Film “As Good As It Gets” moze byc doskonala illustracja tego jak piekna i nie banalana w swojej subtelnosci potrafi byc proza ‘szrej codziennosci”. Helen Hunt/Carol: Pay me a compliment, Melvin. I need one. Jack Nicholson/Melvin: You make me want to be a better man. Piekna proza!!! W innym miejscu Melvin, ktory cierpi na 'obsessive compulsive behavior' (przepraszam za angielski) mowi: Nienawidze lekarzy i lekarstw, ale od kiedy Cie spotkalem zaczalem je brac na nowo. Odpowiedz Link Zgłoś