Dodaj do ulubionych

zdrabnianie

05.09.06, 10:39
drodzy mężczyźni :) czy podoba Wam się jak kobiety zdrabniają wasze imiona ???
zawsze mnie to zastanawia jak do rosłego faceta od którego wymaga się
zdecydowania i silnego ramienia można mówić Adasiu czy Piotrusiu

co na to forumowi Panowie :)
Obserwuj wątek
    • facettt Kocham, gdy mowi sie do mnie Aniolku, Zloteczku 05.09.06, 10:58
      itd...
      a wzrost mam sluszny...
      i zarobki tez :)))
      • iwanowna a... 05.09.06, 11:05
        aaaa "ten tego" też słuszne?
        • facettt Re: a... 05.09.06, 11:10
          no wiesz?
          jaki mezczyzna z klasa bedzie sie takim drobiazgiem chwalil? :)))
          • iwanowna Re: a... 05.09.06, 11:12
            jaki facet z klasą chwali się "kasą"?
            • facettt nie wiem... 05.09.06, 11:15
              Tego nie wiem, lecz przyznanie sie do wlasnej nieulomnosci
              uwazasz za chwalenie (sie)?
              • iwanowna Re: nie wiem... 05.09.06, 11:21
                drogą dedukcji idąc, człowiek mający niskie zarobki jest ułomny...
                Panie, coś Pan...

• facettt Re: nie wiem... 05.09.06, 11:30
                  iwanowna napisała:

> drogą dedukcji idąc, człowiek mający niskie zarobki jest ułomny...
                  > Panie, coś Pan...

kobieto, cos Ty?
                  nie dedukuj.
                  to szkodzi zdrowiu.
                  kochaj.
                  • iwanowna Re: nie wiem... 05.09.06, 11:31
                    jasne...
                    kochaj i nie zastanawiaj się czy jest za co!
                    • facettt Re: nie wiem... 05.09.06, 11:35
                      tego nie powedzialem.
                      nie jestem naciagaczem
                      spytaj - czy jest po co?
                      • iwanowna Re: nie wiem... 05.09.06, 11:38
                        to po co?

żebym przez kwartał czuła się piękna?
                        bym przez kwartał stąpała niczym ptaszyna, lekko?
                        by potem ostatecznie usłyszeć, że ciągnie go za horyzont, w nieznane, nowe
                        lądy, porty... łona...

po to?
                        • facettt po to : 05.09.06, 11:41
                          wlasnie po to.

po te nieodgadniona lekkosc czasu...

to byl chyba HRABAL?
                          • iwanowna Re: po to : 05.09.06, 11:45

no to, proszę Pana... nie chce mi się... albo nie ma w okolicy odpowiedniego
                            uwodziciela...
                            • analityczka Re: po to : 05.09.06, 11:54
                              Ja też w okolicy niet.Ale w takiej dalszej to już lepiej...;)
                              • iwanowna Re: po to : 05.09.06, 12:01
                                ja już ani blisko ani daleko nic...
                                popadam w apatię i nihilizm w tej kwestii, po latach zmagań doszłam do wniosku,
                                że to gry niewarte świeczki!
                                • analityczka Re: po to : 05.09.06, 12:05
                                  Warte czy niewarte- i tak prędzej czy później znów się w nie wpakujemy.Taka już
                                  nasza natura.

Wrr!Czuje się coraz gorzej a tu jeszcze 5 godzin...
                                  • iwanowna Re: po to : 05.09.06, 12:20
                                    ja też się nie czuję najlepiej... wieje jak cholera i zimno jakoś...

na razie nie mam ochoty się w nic pakować... w nic.
                                    • sweetchocolate Ahoj Kobietki :) 05.09.06, 12:30
                                      To tak jak w Krakowie, jest okrrrropnie :( tylko od czasu do czasu słonko na
                                      chwilkę wygląda :(
                                      pozdrawiam :)
                                      • iwanowna Re: Ahoj Kobietki :) 05.09.06, 12:35
                                        Witamy...

jak leci???
                                        co słychać, jak było??? :)
                                        • sweetchocolate Re: Ahoj Kobietki :) 05.09.06, 12:40
                                          było super :) szkoda, że tak krótko.
                                          A poza tym bez zmian, niestety ;)
                                        • analityczka Re: Ahoj Kobietki :) 05.09.06, 12:42
                                          Hej Sweetie;)
                                          Ja niestety(głupia baba) w piątek zeżarłam lody wieczorem,przepiłam gorącą
                                          kawą.A w sobotę generalne porządki w domu z wyłażeniem na taras a wieczorem
                                          mycie auta w zimnej wodzie z jednoczesnym moczeniem stóp.Efekt?Angina ropna.No
                                          i własnie łapie mnie gorączka-zdyyycham...!
                                          • sweetchocolate ło matko! 05.09.06, 12:45
                                            Toś się załatwiła piknie! Coś się jakieś wstrętne choróbska Ciebie ostatnio
                                            trzymają! Niedobrze!!
                                            • analityczka Re: ło matko! 05.09.06, 12:47
                                              Głupota Sweet-tylko głupota moja własna do tego doprowadziła...!:(
                                              • sweetchocolate Re: ło matko! 05.09.06, 12:51
                                                oj, ja na jej brak też narzekać nie mogę :(
                                                • analityczka Re: ło matko! 05.09.06, 12:56
                                                  No to mnie rozumiesz:)
                                                  • sweetchocolate Re: ło matko! 05.09.06, 12:59
                                                    Szkoda tylko, że tak ciężko trzeba za nią płacić ;)
                                                    Może zdjęcia które wyślę wieczorem poprawią Ci troszkę samopoczucie :)
                                                  • analityczka Re: ło matko! 05.09.06, 13:02
                                                    Trzymam za słowo:)Napewno poprawią mi humor.
                                                  • iwanowna Re: ło matko! 05.09.06, 13:01
                                                    dlaczego jesteś w pracy?
                                                    to się nadaje do leżenia!!! a nie do banku!!!
                                                  • analityczka Re: ło matko! 05.09.06, 13:04
                                                    Do wczoraj poza bólem gardła dało się żyć.Jak się jutro nie będę czuła dobrze
                                                    to obiecuje z ręką na sercu że ide na L-4.
                                                  • iwanowna Re: ło matko! 05.09.06, 13:14
                                                    no...
                                                    trzeba się szanować! jeszcze się pogrążysz w tym bardziej, dostaniesz zapalenia
                                                    płuc... W Łodzi też tak wieje? Tutaj strasznie...
                                                  • sweetchocolate Re: ło matko! 05.09.06, 13:14
                                                    w innym wypadku dostaniesz po pupie ;)
                                                  • analityczka Dziewczyny! 05.09.06, 13:17
                                                    Tylko nie bijcie!:)
                                                    Wieje,zimno-do d..y!Dobrze że na przystanku stać nie muszę.
                                                  • sweetchocolate Re: Dziewczyny! 05.09.06, 13:21
                                                    bhehehehehe no zobaczymy ;)
                                                    W Krakowie też wieje jak cholera, do baniz taką pogodą !
                                                  • iwanowna Re: Dziewczyny! 05.09.06, 13:23
                                                    jak to z pogodą...

prawie ze wszystkim jest do BANI...
                                                    :))))
                                                  • sweetchocolate Re: Dziewczyny! 05.09.06, 13:30
                                                    eeee chyba nie jest tak źle??
                                                    a wielbiciel??
                                                  • iwanowna Re: Dziewczyny! 05.09.06, 13:40
                                                    wielbiciel jest... owszem... ale jest daleko...

miałam nieprzyjemny weekend...
                                                  • analityczka Re: Dziewczyny! 05.09.06, 13:35
                                                    A ja tam nawet Iwanowna w pewnej kwestii widze światło w tunelu;)
                                                  • iwanowna Re: Dziewczyny! 05.09.06, 13:38
                                                    taaak???

poważnie?
                                                    a jakie?
                                                    a pochwal się... ;)
                                                  • analityczka Re: Dziewczyny! 05.09.06, 13:42
                                                    Ja cały czas widzę to samo.Tyle że nad morzem mnie to światełko nie
                                                    interesowało bo byłam oślepiona.A po powrocie i teraz tak jakoś się przekonuje
                                                    do moich"ciepłych kapci"(wiesz kogo tak nazywałam):)
                                                  • iwanowna Re: Dziewczyny! 05.09.06, 13:43
                                                    ...
                                                    no proszę...

widzisz, Twoja mama miała rację!!!

ale nie zapeszajmy... ciiii...
                                                  • analityczka Re: Dziewczyny! 05.09.06, 13:44
                                                    Hmm...sceptycyzm pozostał nadal:)
                                                  • iwanowna Re: Dziewczyny! 05.09.06, 13:48
                                                    Ale wiesz, odrobina dystansu i sceptycyzmu nie zaszkodzi... wręcz przeciwnie
                                                    daje większą klarowność sytuacji!
                                                  • analityczka Re: Dziewczyny! 05.09.06, 13:51
                                                    Wysłałam Ci coś na zdres małpowy.

Już co jak co ale mnie dystansu nie brakuje...Zwłaszcza po ostatnich historiach.
                                                  • iwanowna Re: Dziewczyny! 05.09.06, 14:10
                                                    odpisałam... :)
                                                  • analityczka Re: Dziewczyny! 05.09.06, 14:28
                                                    Ja tysz;)
            • fredoo Re: a... 05.09.06, 11:29
              Wystarczy,że ma i to podobo bardzo dodaje uroku.
              • facettt byc moze... 05.09.06, 11:31
                mam sie zaczac wstydzic?
              • iwanowna Re: a... 05.09.06, 11:36
                a jak nie ma gestu?! no właśnie...
      • kaya_ja Re: Kocham, gdy mowi sie do mnie Aniolku, Zlotecz 05.09.06, 11:09
        aniołku złoteczko to tak jak słowo "kochanie" ale zamienione na prywatne
        zdrobnienia, które wymieniłeś ja zastanawiałam się na imonami :)
        • facettt zgoda. 05.09.06, 11:11
          a merytorycznie - cos wiecej?
      • analityczka Re: Kocham, gdy mowi sie do mnie Aniolku, Zlotecz 05.09.06, 11:39
        Aniołku!Zarobki słuszne,wzrost też-a gdzie mój żyrandol???:)
        • facettt ty... 05.09.06, 11:47
          z iwanowna to byly takie zupelnie aseksualne amory...

co innego z Toba :)))
          o zyrandolu pamietam...

pa.
          musze
          z-nick-ac.
          • analityczka Re: ty... 05.09.06, 11:53
            Terefere kuku!Że też Ty zawsze jak ja o konkretach to uciekasz...jak każdy
            chłop!
    • kaya_ja Re: zdrabnianie 05.09.06, 13:49
      nie otrzymałam ani jednej odpowiedzi (za to sporo w innym temacie :)
      widać dziwi to tylko mnie

pozdrawiam
    • Gość: Piotrek Re: zdrabnianie IP: 212.244.79.* 05.09.06, 14:43
      Coś nie w temacie tu piszecie to może Ja powiem . Do mnie wszyscy mówią
      Piotrusiu :), ino tylko niech spróbują inaczej :).
      Ach czasem mówią Mi Pietrucha :)
    • jmx Re: zdrabnianie 04.10.06, 17:09
      kaya_ja napisała:

> drodzy mężczyźni :) czy podoba Wam się jak kobiety zdrabniają wasze imiona ???
      > zawsze mnie to zastanawia jak do rosłego faceta od którego wymaga się
      > zdecydowania i silnego ramienia można mówić Adasiu czy Piotrusiu
      >
      > co na to forumowi Panowie :)

Przecież każdy potrzebuje czułości i odrobiny ciepła "nawet" "silne chłopy".
      Ażeby nauczyć faceta czułości trzeba mu ją najpierw okazać a najprościej to
      zrobić przez zdrobnienie imienia. Oczywiście nie zawsze i nie wszędzie np. na
      konferencji naukowej ;). Ale w bliskim, znajomym gronie albo tylko we dwoje?
      czemu nie? Swoją drogą mniej mnie dziwi zdrabnianie imienia niż mówienie wszem
      i wobec osobistym przydomkiem typu "misiu", "kotku", etc. ;).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka