Gość: apocotopoco IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.06, 11:16 Żeby się nie rozmienic na drobne a poznać ten prawidłowy smak miłości?? Hę?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ka_27 Ile razy w życiu należy się zakochać 07.12.06, 11:18 Raz, a porządnie i dobrze :-) Odpowiedz Link Zgłoś
monnia3 Re: Ile razy w życiu należy się zakochać 07.12.06, 11:23 Myslę ze w miłości nie ma reguł... każda miłość jest inna,nieprzewidywalna i nie wiemy czy ostatnia... Odpowiedz Link Zgłoś
justiz Re: Ile razy w życiu należy się zakochać 07.12.06, 11:37 Cześć Monisiu! Buziaki ślę.. ;-))))) Odpowiedz Link Zgłoś
monnia3 Re: Ile razy w życiu należy się zakochać 07.12.06, 11:43 Witam cieplutko :))) a gdzież to się podziwałaś?;) Odpowiedz Link Zgłoś
justiz Re: Ile razy w życiu należy się zakochać 07.12.06, 11:57 Stale jestem na miejscu, tylko moje życie ostatnio mnie unosi na wyżyny szczęśliwości! ;-)))) Dziś, od wielu dni, mam trochę luzu w pracy, więc was "dopadłam"!!! Odpowiedz Link Zgłoś
monnia3 Re: Ile razy w życiu należy się zakochać 07.12.06, 12:00 Hmmm Twoje wyzyny szczęśliwości to życie prywatne czy praca?;) skrzydła Ci wystaja aniele spod odzienia;))) Odpowiedz Link Zgłoś
justiz Re: Ile razy w życiu należy się zakochać 07.12.06, 12:10 Anioł przysiadł przy mnie i otoczył mnie swoimi skrzydłami! :-)))))))))) Nie chcę się przesadnie chwalić (chociaż jak już wspominałam wielokrotnie, bardzo to lubię- hehe)układa mi się w każdej sferze życia! KOCHAM ŻYCIE!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
monnia3 Re: Ile razy w życiu należy się zakochać 07.12.06, 12:18 Urodziłaś sie pod szczęśliwą gwiazdą:)))) masz zapewne przyjaciela Anioła:) a niektórym to zawsze wiatr w oczy;) Odpowiedz Link Zgłoś
justiz Re: Ile razy w życiu należy się zakochać 07.12.06, 12:59 Eeee! Po prostu dostrzegam i doceniam wokół siebie wiele serdeczności i dobrych ludzi! :-))) Tak się jakoś układa, że czego się ostatnio dotknę - to jakiś sukces! Czasem mniejszy, czasem większy, ale wszystko mnie cieszy! ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
analityczka Re: Ile razy w życiu należy się zakochać 07.12.06, 11:24 Warto czasem nawet i milion razy zakochać się nieszczęśliwie,po to by ten milion pierwszy docenić,wiedzieć czego się chce i spotkać prawie ideał.I to będzie pełny smak miłości,pełny bo świadomy. Odpowiedz Link Zgłoś
monnia3 Re: Ile razy w życiu należy się zakochać 07.12.06, 11:37 Czy z wraz z wiekeim kocha sie inaczej? za każdym razem jestem jak nastolatka i nie jestem konsekwentna...taka troszkę naiwna romantyczka... Odpowiedz Link Zgłoś
analityczka Re: Ile razy w życiu należy się zakochać 07.12.06, 11:46 Jeśli cokolwiek bym wiązała ze zmianą podejścia do miłości to raczej doświadczenie a nie wiek.A Ty myślisz że ja jestem konsekwentna zawsze?A guzik! Nie naiwna romantyczna,tylko osoba która nie trafiła jeszcze osobnika który to doceni i nie wykorzysta. Odpowiedz Link Zgłoś
monnia3 Re: Ile razy w życiu należy się zakochać 07.12.06, 12:03 Nie było Cię wczoraj na gg:( zresztą Tygi też wyfrunęła;) ja zanim dotrę do domu po jeżdzie w super korkach nie mam juz ochoty ani siły na nic...nawet zakupy dla ciała i ducha mnie nie cieszą jak kiedyś... Odpowiedz Link Zgłoś
analityczka Re: Ile razy w życiu należy się zakochać 07.12.06, 12:08 Wcześniej się położyłam wczoraj.Ostatnio ciężkie dni,i męczące. Rozumiem że możesz padać i nie mieć weny wieczorem.Mnie wczoraj korki denerwowały,kolejka na myjni doprowadziła do furii.A na zakupach nie byłam.Może dziś pójdę na jakiś spacer. Pewnie zaraz nas tu"zjadą" że odbiegamy od tematu:) Odpowiedz Link Zgłoś
meduza4 Re: Ile razy w życiu należy się zakochać 07.12.06, 11:42 justiz napisała: > Raz. :-) ... na pół roku, hihi :-))) Moim zdaniem nie należy bać się "zakochiwania". Człowiek poznaje wtedy siebie samego, własne potrzeby, pragnienia, reakcje na osobę płci przeciwnej. Nawet jeśli jest to miłość nieodwzajemniona to nie róbmy z tego miłości nieszczęśliwej, bo jest wielkim szczęściem dla człowieka jeśli ma jakiekolwiek doświadczenie i rozeznanie w kwestii swoich własnych uczuć. Wtedy jest mniejsze prawdopodobieństwo tego, że spanikuje i ucieknie gdy mu się trafi miłość odwzajemniona. Mało to młodych dziewcząt czy chłopców rezygnuje z pierwszej miłości lub psuje wszystko, bo samych siebie i dziwactw tego uczucia nie znają? Odpowiedz Link Zgłoś
justiz Re: Ile razy w życiu należy się zakochać 07.12.06, 12:07 Eee! Daj spokój! Wystarczy doświadczyć tego szczęścia RAZ, bez tych wszystkich pozostalych konsekwencji. Poza tym należy rozróżnić miłostki, czy ogromną potrzeba bycia z kimś (aby uniknąć osamotnienia) od prawdziwego, szczerego porywu serca, jaką jest MIŁOŚĆ. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
meduza4 Re: Ile razy w życiu należy się zakochać 07.12.06, 12:23 Zaraz, zaraz, jeżeli zakochuję się w kimś, z kim z jakichkolwiek przyczyn być nie mogę i jeżeli powstrzymuję się od mieszania tej osobie w głowie i w życiu, podejmując decyzję, że już raczej przełknę sytuację w milczeniu i z honorem niż narobię drugiej osobie kłopotów, to właśnie jest prawdziwa miłość a nie miłostka. Właśnie na tym polega miłość, że nie chce się skrzywdzić drugiego człowieka a czasem żeby kogoś nie skrzywdzić trzeba sobie odpuścić wszelkie próby zbliżenia. Natomiast "miłostek" według Twojej definicji nie praktykowałam i nie praktykuję, toteż z braku stosownego doświadczenia nie mnie się wypowiadać w tej sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aposotopoco Re: Ile razy w życiu należy się zakochać IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.06, 12:27 dla świętego spokoju najlepiej zakochać się w sobie:) -teoria: jestem z prawdziwą miłością a w międzyczasie zdarzają się miłostki które są tylko miłostkami, przynajmniej dla mnie i "rozróżniam" miłość od miłostki? czy raczej nic nie rozróżnia?;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: apocotopoco Re: Ile razy w życiu należy się zakochać IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.06, 12:30 justiz napisała: > Raz. :-) a jak się żle trafi, to finito? Odpowiedz Link Zgłoś
justiz Re: Ile razy w życiu należy się zakochać 07.12.06, 12:50 Gość portalu: apocotopoco napisał(a): > a jak się żle trafi, to finito? Ano finito! Później żyje się już OBOK kogoś, mówiąc do niego mało czule, że się kocha, a żyje się tylko wspomnieniami, tego co było piękne, jedyne, prawdziwe! ;-))) Nie słyszałaś takich historii? Nadal uważam, że wystarczy zakochać się tylko RAZ, aby poczuć, czym jest MIŁOŚĆ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: apocotopoco Re: Ile razy w życiu należy się zakochać IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.06, 12:53 > Nadal uważam, że wystarczy zakochać się tylko RAZ, aby poczuć, czym jest MIŁOŚĆ ...albo żeby poczuć, czym miłość NIE JEST ;) Odpowiedz Link Zgłoś
justiz Re: Ile razy w życiu należy się zakochać 07.12.06, 13:08 Gość portalu: apocotopoco napisał(a): > ...albo żeby poczuć, czym miłość NIE JEST ;) Hahaha Ja staram się zawsze dostrzegać słoneczną stronę życia. :-))) To co złe, samo Cię znajdzie i bez względu na to, czy będziesz na to przegotowana, czy nie, to i tak Cię zaskoczy! To po co o tym myśleć i to jeszcze w kontekście miłości? Nudzą mnie te rozważania. >;-]]] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: apocotopoco Re: Ile razy w życiu należy się zakochać IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.06, 13:11 > Ja staram się zawsze dostrzegać słoneczną stronę życia. :-))) > To co złe, samo Cię znajdzie i bez względu na to, czy będziesz na to > przegotowana, czy nie, to i tak Cię zaskoczy! To po co o tym myśleć i to > jeszcze w kontekście miłości? chyba nie myslisz, że to myśl "na wszelki wypadek"?? > Nudzą mnie te rozważania. >;-]]] to dlaczego bierzesz w nich udział? Odpowiedz Link Zgłoś
justiz Re: Ile razy w życiu należy się zakochać 07.12.06, 13:24 Myszko kochana! A po co to, po co takie złości? ;-))) W takim razie napiszę... Trzeba zakochiwać się wielokrotnie, porzucać, być porzucanym, rozumieć, wybaczać, wyrzucać, nie wracać! Tylko to daje prawdziwą wiedzę i pozwala doświadczyć, czym jest, albo nie jest miłość! Myszko słodziutka! Tak dobrze? ;-)))) A teraz idę do jednego z szefów wydziału, dam się sponiewierać w imię rozkoszy i przyjemności, nadziei i oczekiwania, satysfakcji i niespełnienia... No, po prostu do pracy wracam! Baw się dobrze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: apocotopoco Re: Ile razy w życiu należy się zakochać IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.06, 13:35 boszzzz.... przeczysz sama sobie. Gdzie ty jakie złości widzisz?? Jako szczesliwa(jak twierdzisz) osoba, nie powinnaś się dopatrywać jakichś złości tam gdzie ich nie ma. Zdziwiłam się, że tyle się udzielasz w temacie który Cie nudzi, bo jaki sens jest się masochizować nudnym tematem? no jaki? bez sensu strata czasu... (ja swoj czas cenie, gadam czasem jak sie nudze, ale nie w temacie ktory mnie nudzi). To raz, a dwa nie odbieraj każdego przez kogoś rzuconego na forum zdania jako "pilnej potrzeby rozwiązania palącego problemu z którym autor akurat ma straszny kłopot i przezywa w tym zakresie rozdzierający dylemat" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
dozakochania1krok Re: Ile razy w życiu należy się zakochać 07.12.06, 20:55 justiz napisała: > Myszko kochana! A po co to, po co takie złości? ;-))) > > W takim razie napiszę... Trzeba zakochiwać się wielokrotnie, porzucać, być > porzucanym, rozumieć, wybaczać, wyrzucać, nie wracać! Tylko to daje prawdziwą > wiedzę i pozwala doświadczyć, czym jest, albo nie jest miłość! > Myszko słodziutka! Tak dobrze? ;-)))) ............................................. justiz,jakoś mało wiarygodna jesteś jako osoba kochająca życie i odnosząca sukces ,gdziekolwiek się nie dotknie; za dużo bije z ciebie ironii,sarkazmu i żółci,żeby jakikolwiek anioł chciła usiąść na twoim ramieniu,no chyba ,że upadły Odpowiedz Link Zgłoś
leniwykot Re: Ile razy w życiu należy się zakochać 07.12.06, 21:05 ile razy ? tego chyba nie wie nikt na tym swiecie każda jest ta jedyną i największą a ile ich będzie to zależy tylko od nas samych może tyle ile trzeba żeby w końcu powiedzieć - to jest własnie ta- i pytanie -czy napewno? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to ja Re: Ile razy w życiu należy się zakochać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.06, 17:35 W życiu nie ma reguł... na szczęście. Można raz i wszystko już wiedzieć a można wiele razy i nadal szukać spełnienia... Nie wiem czy znacie taki wiersz Okudżawy "Trzy miłośći": "Pierwsza miłość z wiatrem gna, z niepokoju drży Druga miłość życie zna i z tej pierwszej drwi A ta trzecia jak tchórz w drzwiach przekręca klucz I walizkę ma spakowaną już" ... Odpowiedz Link Zgłoś
exman Ja na ten przykład.... 07.12.06, 22:09 zakochuję się niemal codziennie, sęk w tym, że nie codziennie zdążę się odkochać i wtedy wszystko mi się nakłada, dubluje i czasami sam już nie wiem kogo kocham, kogo kochałem a w kim się mam zamiar zakochać :) Odpowiedz Link Zgłoś
meduza4 Re: Ja na ten przykład.... 08.12.06, 07:10 Tak, Exman, ja mam gorzej: czasem mam tak jak Ty i też mi się dubluje i plącze, potem mówię "dosyć tego" i w nikim się przez cały tydzień lub dwa nie zakochuję, potem widzę, że i tak źle, więc się kocham pół roku w jednym... Trudno dojść tu ładu i składu, może lepiej sobie jakąś wirtualną flaszeczkę napoczniemy? Odpowiedz Link Zgłoś
exman Re: Ja na ten przykład.... 08.12.06, 07:24 Meduzka, w końcu piątek - weekendu początek, ja stawiam, może być Burbon Kentucky Virtual z kostką lodu ? Odpowiedz Link Zgłoś
meduza4 Re: Ja na ten przykład.... 08.12.06, 09:11 A niech będzie, tylko po robocie... A w sumie to jak się wkurzę na to wszystko to nawet w pracy sobie wypiję ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
synapsa.renesansu Tyle razy ile sie da:) 08.12.06, 00:12 kazda milosc jest prawdziwa i ma swoj wlasny smak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lulu Re: Tyle razy ile sie da:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.06, 12:05 jak odrózniasz miłość od zauroczenia ? Odpowiedz Link Zgłoś
buildingservices Re: Ile razy w życiu należy się zakochać 08.12.06, 08:24 Zakochac a kochac to chyba roznica? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Ile razy w życiu należy się zakochać IP: *.aster.pl 08.12.06, 22:06 ja kochalam kilka razy... Za kazdym razem inaczej, ale rownie silnie. Raz byla to milosc od pierwszego spotkania, zwalajaca z nog od razu, innym razem znow pojawiala sie po dluzszej znajomosci. Dojrzewala i dojrzewala...., az dojrzala. Niestety w zadnym przypadku nie byla to milosci na cale zycie, w sensie bycia razem. Nie znaczy to, ze ja przestalam kochac. Nie przestalam. Ale jakos nam bylo nie po drodze... Zbyt wiele okolicznosci zewnetrzenych za kazdym razem nie dawalo nam szans. A w koncu sami sobie nie dawalismy szans. Chyba brak bylo determinacji, aby walczyc mimo wszystko, jedym razem z mojej strony, innym razem z tej drugiej strony... Szkoda... Szkoda, ze ludzie tak sie rozmijaja, czasami czasowo, czasami przestrzennie... Pozostaje jedynie wierzyc, ze przyjdzie ta kolejna milosc w koncu we wlasciwym miejscu i czasie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monisia Re: Ile razy w życiu należy się zakochać IP: *.aster.pl 12.12.06, 19:39 Raz a porzadnie! Odpowiedz Link Zgłoś