IP: *.media4.pl / 10.5.14.* 09.05.03, 03:01
A wiecie, ze prostytucja jest lepsza od nierzadu?
Bo to jest tak - ona pracuje za pieniądze,
natomiast nierządnica oprócz ciała i pieniędzy kradnie duszę....
Obserwuj wątek
    • zyczliw ????? 09.05.03, 04:09
      Gość portalu: maria.magdalena napisał(a):

> A wiecie, ze prostytucja jest lepsza od nierzadu?
      > Bo to jest tak - ona pracuje za pieniądze,
      > natomiast nierządnica oprócz ciała i pieniędzy kradnie duszę....

???? Coz to takiego?
      A teraz, tak z ciekawosci powiedz w jakim celu zalozylas ten watek.
      I czemu wlasnie na Tym forum ktorego tematem jest Romantica
      • maria.magdalena A co to jakaś nowość? 09.05.03, 04:17
        no proste - rozbijanie czyiś małżeństw.
        zyskiwanie sobie czyjegoś męża, żony, - to kradzież, nawet, jeśli
        pokocha się kogoś kto już dawno nie żyje w związku, prawda?
        • zyczliw Re: A co to jakaś nowość? 09.05.03, 04:19
          maria.magdalena napisała:

> no proste - rozbijanie czyiś małżeństw.
          > zyskiwanie sobie czyjegoś męża, żony, - to kradzież, nawet, jeśli
          > pokocha się kogoś kto już dawno nie żyje w związku, prawda?

Mowisz o robiciu zwiazku zalozonego przez prawo cywilne czy Boze?
          Bo w oczach Boga, nawet rozwiedzione osoby sa nadal malzenstwem.
          • maria.magdalena oczywiście, że Boże 09.05.03, 04:23
            a i ślub kościelny da się unieważnić,
            to nie jest aż taki problem
            • zyczliw Re: oczywiście, że Boże 09.05.03, 04:26

> a i ślub kościelny da się unieważnić,
              > to nie jest aż taki problem

Niestety mylisz sie
              • maria.magdalena a może mam wtyki? 09.05.03, 04:30
                z ciekawosci tak?
                Wiec tak sobie otworzylam strone 715:
                "Cudzołożna kobieta jest gorsza od nierządnicy, której wystarczy wynagrodzenie,
                podczas gdy tamta poluje na życie. Potępione są jednak obydwie formy grzechu"
                • zyczliw Re: a może mam wtyki? 09.05.03, 04:36

> z ciekawosci tak?
                  > Wiec tak sobie otworzylam strone 715:
                  > "Cudzołożna kobieta jest gorsza od nierządnicy, której wystarczy
                  wynagrodzenie,
                  >
                  > podczas gdy tamta poluje na życie. Potępione są jednak obydwie formy grzechu"

Koscielnego slubu nie mozna rozwiazac: "Co Bog zlaczyl, czlowiek nie rozlaczy"
                  (Biblia)

P.S. Chyba jestes dobry material do Zakonu, no wiec co sie przejmujesz?
                  • Gość: maria.magdalena to jak jest w końcu? IP: *.media4.pl / 10.5.14.* 09.05.03, 04:50
                    tzn wg Ciebie lepiej jest komus wykradac połówke niż pieniądze?
                    • Gość: maria.magdalena no i po co Ci to wiedzieć było? IP: *.media4.pl / 10.5.14.* 09.05.03, 04:56
                      > Koscielnego slubu nie mozna rozwiazac: "Co Bog zlaczyl, czlowiek nie
                      rozlaczy" (Biblia)

jeszcze zalezy jaka wiara.........
                      i czy zwiazek byl naprawde zwiazkiem czy tylko fikcją
                      • zyczliw Re: no i po co Ci to wiedzieć było? 09.05.03, 05:00

> > Koscielnego slubu nie mozna rozwiazac: "Co Bog zlaczyl, czlowiek nie
                        > rozlaczy" (Biblia)
                        >
                        > jeszcze zalezy jaka wiara.........
                        > i czy zwiazek byl naprawde zwiazkiem czy tylko fikcją

Dla Boga nie ma fikcji! Slub Koscielny jest w wyniku prawa Bozego.
                        Nie mozna wyciagac z Bibli to co Tobie wygodne a wyrzucac inne.
                        • Gość: maria.magdalena dzieki, zakonnica nie bede IP: *.media4.pl / 10.5.14.* 09.05.03, 05:12
                          No nie mozna.Koniec.
                          a teraz ja - tak tylko z ciekawosci - na jakim mieszkasz kontynencie?

• Gość: maria.magdalena palant IP: *.media4.pl / 10.5.14.* 09.05.03, 05:17
                            • zyczliw Palant? 09.05.03, 05:23
                              Palant? Przeciez nic obrazliwego z mojej strony nei wyszlo :( Czysta
                              argumentacja.
                              • Gość: maria.magdalena Akurat IP: *.media4.pl / 10.5.14.* 09.05.03, 05:27
                                czemu mnie sledzisz? Udzielilam Ci informacji - to teraz wybieraj - ja,
                                (odpowiedz na pytanie skad jestes)
                                albo kasa
                                (zwykle placi sie za informacje.......
                                • zyczliw Re: Akurat 10.05.03, 02:56

> czemu mnie sledzisz? Udzielilam Ci informacji - to teraz wybieraj - ja,
                                  > (odpowiedz na pytanie skad jestes)
                                  > albo kasa
                                  > (zwykle placi sie za informacje.......

Sledzisz? Jezeli ktos pisze cos na forum publicznym, to kazdy ma prawo wpisu.
                                  Zaskoczylo mnie ze prawisz kazanie "grzesznym". Chyba nie Twoja sprawa potepiac
                                  innych: "Nie sadz bo bedziesz sadzony" Jak juz kierujesz sie tak Biblia, wiec
                                  ja w tym temacie uzywam argumentacji. A wyzywaniem tylko o sobie zle mowisz.
                                  • Gość: maria.magdalena Posłuchaj IP: *.media4.pl / 10.5.14.* 10.05.03, 13:40
                                    Nie prawie kazan grzesznym i nie zamierzalam przytaczac tych slow z biblii.
                                    Jedynie chcialam sie dowiedziec co na ten temat sadzicie.
                                    - ze istnieje jeszcze cos gorszego od prostytucji.
                                    • szaaa Re: Posłuchaj 11.05.03, 11:54

> Nie prawie kazan grzesznym i nie zamierzalam przytaczac tych slow z biblii.
                                      > Jedynie chcialam sie dowiedziec co na ten temat sadzicie.
                                      > - ze istnieje jeszcze cos gorszego od prostytucji.

Zaciekawil mnie Twoj wybor wlasnie takiego nicka w tym kontekscie maria.magdalen
                                      Zastanowilo mnie to...
                                      • Gość: maria.magdalena Taka sobie smutna historia IP: *.media4.pl / 10.5.14.* 11.05.03, 14:28
                                        Maria.magdalena to osoba ktora cale zycie szukala milosci.
                                        W koncu ja odnalazla w Jezusie i byla w nim szalenie zakochana
                                        ale on nie mogl z nia zostac..........mimo ze ja kochal.
                                        • izatora Re: Taka sobie smutna historia 12.05.03, 01:34

> Maria.magdalena to osoba ktora cale zycie szukala milosci.
                                          > W koncu ja odnalazla w Jezusie i byla w nim szalenie zakochana
                                          > ale on nie mogl z nia zostac..........mimo ze ja kochal.

Jezeli mowimy o tej samej kobiecie, to Pan Jezus nie kochal jej miloscia
                                          mezczyzny, to byla milosc blizniego, dlatego jej wybaczyl.

Czyzbys wyniosla mezczyzne w swoim zyciu do rangi Jezusa? Czy to nie moze jego
                                          przerazic? Bo jak by mi facet oswiadczyl ze przypominam mu Maria Swieta to ja
                                          bym uciekala gdzie pieprz rosnie

• Gość: maria.magdalena Tak to bylo..... IP: *.media4.pl / 10.5.14.* 12.05.03, 09:24
                                            Widzialam fajny film o Marii Magdalenie pokazujacy jej zycie od troche innej
                                            strony. Nie ujeto tam tego co myslisz, a raczej jej cierpienie, nieszczescie w
                                            szukaniu milosci, spotkala Jezusa, pewnie ze nie miloscia mazczyzny ja kochal,
                                            ale ona sie w nim zakochala na serio.

Ps. A jaki nick mi proponujesz?
                          • zyczliw Re: dzieki, zakonnica nie bede 09.05.03, 05:17
                            Co ma do rzeczy pytanie gdzie ja mieszkam? Zupelnie nie na temat.
                            • Gość: maria.magdalena a Twoje pytanie jest na temat? IP: *.media4.pl / 10.5.14.* 09.05.03, 05:23
                              kolor wlosów w takim razie
                              • zyczliw Re: a Twoje pytanie jest na temat? 10.05.03, 03:02

> kolor wlosów w takim razie

Moje pytanie bylo scisle na temat watku ktory zalozylas. Jezeli sie zaklada
                                watek na publicznym forum, to chyba jest on otwarty dla wszystkich, prawda?
                                • Gość: maria.magdalena A idź... IP: *.media4.pl / 10.5.14.* 10.05.03, 13:55
                                  Wszystko zepsułeś. Miało być fajnie i co teraz?
        • izatora Re: A co to jakaś nowość? 12.05.03, 01:00

No zgadzam sie z Toba. Mozna nie zyc w zwiazku, ale tak naprawde zwiazek nadal
          trwa, nawet jak fizycznie nie jestesmy blisko.
        • kredo0 Re: A co to jakaś nowość? 27.05.03, 01:45

Logiczne jest to co mowisz. Prostytutki oddaja dobra przysluge tym nienasyconym
          Panom. I ida w sina dal. A ta inna zostaje.
    • robertoniro Re: dynastia 25.05.03, 04:36

> A wiecie, ze prostytucja jest lepsza od nierzadu?
      > Bo to jest tak - ona pracuje za pieniądze,
      > natomiast nierządnica oprócz ciała i pieniędzy kradnie duszę....

Prostutki sa super. Ona nie kradnie pieniedzy! NIkt faceta nie zmusza do
      korzystania z jej tylka.
    • white.falcon Re: dynastia 25.05.03, 17:37
      Mater deter!!!! Czy tu powstaje jakieś Forum kościelne???? Ja tam nie wiem, ale
      brakuje tylko imama, rabina, popa i jeszcze paru duchownych innych wyznań. Nie
      bądźmy monotematyczni(teistyczni).
      • kochaniontko Re: dynastia 26.05.03, 00:57
        white.falcon napisała:

> Mater deter!!!! Czy tu powstaje jakieś Forum kościelne???? Ja tam nie wiem,
        ale
        >
        > brakuje tylko imama, rabina, popa i jeszcze paru duchownych innych wyznań.
        Nie
        > bądźmy monotematyczni(teistyczni).

Mi tez to forum obrzydlo wlasnie przez takie wywody :((((((((

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka