tijo 11.12.01, 10:56 Dlaczego przed świętami odczuwam smutek? Przecież to są radosne święta. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mufka Re: Świąteczny smutek 11.12.01, 11:47 Czy spedzasz te swieta z rodzina czy samotnie?....Moze tu jest odpowiedz. Nie smuc sie, zapraszam do watku-SAMOTNE SWIETA PO RAZ PIERWSZY. Dolacz do nas,tam sa fajne duszyczki. Pozdrawiam Mufka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Świąteczny smutek IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 12.12.01, 14:33 W okresie przedświątecznym mnie też dopada smutek i przygnebienie. Mam ochotę spacetować po mięście, oglądać świąteczne wystawy ale jednocześnie coś mnie przytłacza, czasami płacze bez powodu, czasami martwie się na zapas. Nie wiem dlaczego tak jest, nie jestem samotna, nie jestem nieszcześliwa, stac mnie na kupowanie prezentów, może to ta atmosfera ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julka Re: Świąteczny smutek IP: 217.8.161.* 19.12.01, 16:45 mam tak samo, bezwzględu od życiowej sytuacji. Myślę że żyje mitem świąt, gdzie w Wigilię przy stole zasiada duża, szczęśliwa rodzina, jest dużo małych dzieci i śpiewa się kolędy. Nas będzie w tym roku piątka, nie ma małych dzieci, są za o koty i psy. Postaram się mimo wszytsko cieszyć z tych świąt, choć straciłam prace i faceta,są gorsze nieszczęścia wystarczy przeczytać parę watków. Trzymam się i życzę wszystkimtego samego!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
caroline_p Re: Świąteczny smutek 19.12.01, 21:22 Mnie tez dopadł ten smutek. Juz od paru lat, co roku mnie dopada. A do tego w Wigilię są moje urodziny, które przez to, że przypadają w tym szczególnym dniu, zwykle przechodzą bez echa. I jeszcze świadomość, że zeszłoroczne życzenie urodzinowo-świąteczno-noworoczne się nie spełniło... :-( ale nic to, może w przyszłym roku się spełni... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mi6 Re: Świąteczny smutek IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 19.12.01, 21:57 Hej ! Napewno nie mam wpływu na nasze (ludzkie)życzenia, ale jeśli to choć troszkę poprawi Ci samopoczucie w tych szczególnych dla nas, a jedynym i niepowtarzalnym dniu tylko dla Ciebie, to stanę na głowie żeby przysłać Ci najpiękniejszą karteczkę urodzinowo-świąteczną. Tylko nie smuć się, proszę.... Odpowiedz Link Zgłoś
caroline_p Re: Świąteczny smutek 19.12.01, 22:19 Od razu mi weselej :-) Dziękuję! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mi6 Re: Świąteczny smutek IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 19.12.01, 22:34 caroline_p napisał(a): > Od razu mi weselej :-) Dziękuję! Nawet nie wiesz jak ja się cieszę, że mogę sprawić Tobie taką przyjemność. :))) Tylko obiecaj, że już się nie zasmucisz..... A karteczkę wyślę mimo wszystko..... najpiękniejszą jaką znajdę....... :)) Tylko nie znam daty Twojego święta........ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alga Re: Świąteczny smutek IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.12.01, 22:44 A ja zawsze lubiłam święta. W tym roku jest inaczej. Niedawno straciłam kogoś bardzo bliskiego i nie wyobrażam sobie jak to będzie gdy zabraknie go przy świątecznym stole. To jakby nie były święta a przypomnienie że przemijamy... Cholera - nie chcę nikomu psuć nastroju przedświątecznego. Sorry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mi6 Re: Świąteczny smutek IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 20.12.01, 00:28 Gość portalu: Alga napisał(a): > A ja zawsze lubiłam święta. W tym roku jest inaczej. Niedawno straciłam kogoś > bardzo bliskiego i nie wyobrażam sobie jak to będzie gdy zabraknie go przy > świątecznym stole. To jakby nie były święta a przypomnienie że przemijamy... > Cholera - nie chcę nikomu psuć nastroju przedświątecznego. Sorry. Mnie napewno nie popsujesz nastroju, ja zawsze spędzam święta samotnie, tzn ogólnie razem z rodziną, ale tak naprawdę, to jestem sam w tych dniach, bo każdy po kolacji wigilijnej zajmuje się swoimi sprawami, i nagle okazuje się, że ja sam siedzę przy stole i próbuję zrozumieć sens wigilii, albo mi tylko się tak wydaje... W każdym razie nie potrafię Cipomóc, ale mogę Cię zapewnić, że nie tylko Ty będziesz spędzać święta samotnie...... a może, skoro że jest nas dwoje nie będą to aż tak samotne święta......... Odpowiedz Link Zgłoś
mufka Re: Świąteczny smutek 20.12.01, 02:39 a moze przylaczycie sie do nas w watku "SAMOTNE SWIETA PO RAZ PIERWSZY"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ally Re: Świąteczny smutek IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 22.12.01, 09:45 Pewnie to okrutne,ale troszke mi lzej ze nie tylko ja przechodze swiateczna doline. To beda pierwsze swieta spedzone bez kogos bliskiego memu sercu i boje sie ich strasznie. Wszyscy w parach,a ja solo. Najchetniej przespalabym te dni! Zycze wam wszystkim (a szczegolnie Julce,ktora ma identyczne problemy jak ja) zeby w te swieta zdarzylo sie cos magicznego! Ja np. jak co roku bede czekac,az moj kot przemowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Y Re: Świąteczny smutek IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 22.12.01, 13:04 przed rokiem tuz przed swietami rozpadlo sie moje prawie-ze-malzenstwo, w sylwestra skonczylo sie definitywnie, za chwile swieta a jedyne co sie chce to zeby ich nie bylo, nie bede sama - bede w gronie licznej rodziny - nie sama , jedynie przerazliwie samotna Odpowiedz Link Zgłoś
kusicielka Re: Świąteczny smutek 22.12.01, 13:06 tijo napisał(a): > Dlaczego przed świętami odczuwam smutek? Przecież to są radosne święta. Tijo, jestem Tobie szalenie wdzieczna ze zalozyles ten watek. A myslalam ze jestem nienormalna. DZiekuje wszystkim za wypowiedzi, naprawde pomoglo! Myslalam ze chyba zwariowalam, bo wszyscy sie ciesza, a ja???... chce przespac!Dokladnie! Nawet nie chce byc na Wigilie z rodzina , wole byc z tymi na internecie nielubiacymi Swiat i solidarnie przezywac z nimi smutek. Dzieki jeszcze raz! Odpowiedz Link Zgłoś
mufka Re: ----- ---------------do wszystkich smutasow:) 22.12.01, 15:16 Jak juz pisalam wczesniej zalozylam watek "samotne swieta po raz pierwszy" jest pare osob ktore chca sie spotkac na wspolnym czacie. Jutro w niedziele podam Wam i im na jakim czacie spotykamy sie w Wigilie ok.19.00 czasu polskiego-czekamy na Was, szczegolnie tych ktorym jest BAAARDZO smutno:)))) Pa.pa Odpowiedz Link Zgłoś
ja_nek Re: ----- ---------------do wszystkich smutasow:) 22.12.01, 18:13 Tych, którzy czują smutek i pustkę, coraz więcej... Pozdrawiam Janek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ally Re: ----- ---------------do wszystkich smutasow:) IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 22.12.01, 22:55 mufka napisał(a): > Jak juz pisalam wczesniej zalozylam watek "samotne swieta po raz pierwszy" > jest pare osob ktore chca sie spotkac na wspolnym czacie. > Jutro w niedziele podam Wam i im na jakim czacie spotykamy sie w Wigilie > ok.19.00 czasu polskiego-czekamy na Was, szczegolnie tych ktorym jest BAAARDZO > smutno:)))) > Pa.pa Ja rowniez przylaczam sie do Wigilijnej pogawedki!! Do uslyszenia!! Odpowiedz Link Zgłoś
b.smutna Re: Świąteczny smutek 23.12.01, 00:23 Mufko, zajrzyj prosze na skrzynke swoja pocztowa mama do Ciebie pytanie. Dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś