Dodaj do ulubionych

Miłość jest jak kwiat

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.07, 15:39
Dlaczego miłość jest jak kwiat?

Po pierwsze, jej zniewalająca moc i piękno, trwa tyle co odurzająca uroda i
zapach kwiatu...ulotną chwilę zaledwie.
Obserwuj wątek
    • exman Re: Miłość jest jak kwiat 18.11.07, 17:06
      Ale jest nadzieja, że na tej samej gałęzi jabłoni, następnego roku pojawi się
      znowu...w naszym sadzie.
      • Gość: no...no...no... Re: Miłość jest jak kwiat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.07, 17:35
        no...
        chociaż taka sama, to już jednak inna,ale..."każda miłość jest pierwsza,
        najgorętsza, najszczersza..."i tak jakoś...:)))

Ale można przecież tę jedną zasuszyć we wspomnieniach i znów w podobieństwie do
        kwiatu istnieje, chociaż zmysłów nie mąci, ale siła wyobraźni każe nam widzieć w
        tym uschłym badylu świeżość płatków i powabny aksamit ,co przez dotyk
        przyprawia(ł) o dreszcz...

Kurczę, to przez te głupoty "nasza-klasa":)))
        • exman Re: Miłość jest jak kwiat 18.11.07, 17:39
          traktat o wyższości świąt Bożego Narodzenia ...
          • Gość: no...no...no... Re: Miłość jest jak kwiat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.07, 17:47
            Możesz się mądrować, a ja i tak mam dziś duszę wrażliwą:))) i będę przędła
            jedwabną wspomnień nić:)))

Obstawiam Boże Narodzenie.
            • Gość: jeden Re: Miłość jest jak kwiat IP: *.hsd1.ma.comcast.net 18.11.07, 17:55
              No...no...no, popieram twoje przekonanie o "wspomnieniach" i chetnie
              bym sie przytulil i cichutko spoglondal jak ladnie "przedniesz
              jedwaba nic".
              • viviene Re: Miłość jest jak kwiat 18.11.07, 18:09
                miłosc jest jak kostka lodu,,,szybko topnieje:)
                • Gość: jeden Re: Miłość jest jak kwiat IP: *.hsd1.ma.comcast.net 18.11.07, 18:10
                  Niestrasz. Tylko trwa pare minut?
                • exman Re: Miłość jest jak kwiat 18.11.07, 18:19
                  ale gdy topnieje w szklaneczce whiskey, jakoś mniej boli :)
                  • Gość: viviene Re: Miłość jest jak kwiat IP: *.crowley.pl 18.11.07, 18:45
                    kwestia dyskusyjna
              • Gość: no...no...no... Re: Miłość jest jak kwiat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.07, 18:11
                :))) Takiś przytulny?:)I taki grzeczny?:)
                Dobrze, możesz cichutko posiedzieć przy mnie, zwłaszcza, że dziś jestem
                taka...no do rany przyłóż:)))
                • Gość: jeden Re: Miłość jest jak kwiat IP: *.hsd1.ma.comcast.net 18.11.07, 18:27
                  Ale ty dzisiaj ladnie pachniesz i jaka ciepla jestes. Oh, oh.

• Gość: no...no...no... Re: Miłość jest jak kwiat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.07, 18:34
                    :)))Oj,...Zaniemówiłam, podburzasz mnie do niekontrolowanej czułości:)))
                    • Gość: jeden Re: Miłość jest jak kwiat IP: *.hsd1.ma.comcast.net 18.11.07, 18:59
                      Sorry, musze uciekac. Moja wolnosc zagrozona.
                      • Gość: no...no...no... Re: Miłość jest jak kwiat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.07, 19:08
                        :)))z mojej strony nic Ci nie grozi:)zapewniam:)))
                        • Gość: jeden Re: Miłość jest jak kwiat IP: *.hsd1.ma.comcast.net 18.11.07, 19:34
                          To sie tak zawsze mowi: "zotanmy przyjaciulmi tylko".

W zeszly tygodniu 11.09.2007 byl silna(ksiezyc blisko ziemi) pelnia
                          ksiezyc. Podobnie bylo w zeszlym miesiacu i bedzie w grudniu
                          (sliniejsza niz zwykle) i oczywiscie duzo kobiet (nieczujac sie
                          swojo) sie poklucilo z niewiadomych powodow(szukalo dziury w calym).
                          Czy moze cos podobnego sie toboe przytrafilo, ze dzisiaj tak
                          nastrolowo wspominasz (co bylo a juz nie jest)?

PS. Mi tam obojetne i jak bym byl blizej to napewno z ciepla bym
                          skorzystal. Oczywiscie aby pocieszyc tylko. Hahahaha.
                        • Gość: jeden Re: Miłość jest jak kwiat IP: *.hsd1.ma.comcast.net 19.11.07, 03:05
                          Oczywiscie to tylko poiosenka:
                          www.youtube.com/watch?v=hT-hLBe_bvs
                          "Czy jak powiem tobiem ze masz piekne cialo, to sie na mnie
                          pogniewasz? ................. Mozemy dlugo rozmawiac o pogodzie,
                          naszych przyjacielach i zadawac dziesiatki glupich pytan, ale
                          najwzniejsze jest: czy jak powiem tobie, ze masz piekne cialo, to
                          sie na mnie pogniewas?

Z uzmiechem dobrej nocy Tobie zycze(a moze super juz poniedzialku?).
                          • Gość: jeden Re: Miłość jest jak kwiat CD IP: *.hsd1.ma.comcast.net 19.11.07, 03:18
                            O, jeszcze ciekawe slowa do przetlumaczenia: "..................czy
                            jak bede Ciebie traktowac jak aniola, to bedziesz mnie traktowala
                            jak diabla?......Czy jak bede spragniony, to podasz mi slomke i mnie
                            napoisz?...... Ojciec zawsze mowil mi, ze mam byc szczery(mowic
                            prosto z mostu co mi lezy na sercu). Czy jak powiem Tobie, ze masz
                            piekne cialo, to sie na mnie obrazisz?........"

PS. Tak z pamieci na szybcika tlumaczylem. Sorry za drobne
                            niescislosci, ale poslich slow mi brakuje.
                            • Gość: no...no...no... Re: Miłość jest jak kwiat CD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.07, 09:20
                              :))) Chyba się jednak nie pogniewam:))) Miłego poniedziałku:)))
                              • Gość: no...no...no... Re: Miłość jest jak kwiat CD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.07, 09:41
                                A swoją drogą, to jesteś strasznym ryzykantem. Piosenka ładna, ale może okazać
                                się, że mam 30 kg nadwagi 145 cm wzrostu i inne uchybienia...:)

Przecież nie wiesz:)))ale dziękuję:)))
                                • Gość: jeden Re: Miłość jest jak kwiat CD IP: *.hsd1.ma.comcast.net 20.11.07, 01:27
                                  Nigdy sie nie spotkamy. Napewno. Ale tu na forum, wszyscy jestesmy
                                  urodziwi i bardzo atrakcyjni. Co, niewiedzialas?

PS. Czasami trzeba sobie pomazyc, aby nie miec dola, no nie?
                                  A ktory chlopiec sie Tobie podobal najbardziej? No..., przyznaj sie.
                                  • Gość: no...no...no... Re: Miłość jest jak kwiat CD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.07, 21:58
                                    Ach...nie wiedziałam:)))że tu sami piękni:)))To cudowne miejsce:)!

Nie wypieram się, może któryś mi się podobał:)
                                    • Gość: jeden Re: Miłość jest jak kwiat CD IP: *.hsd1.ma.comcast.net 22.11.07, 03:52
                                      No i teraz zrobilas mi przyjemnosc. Tak miedzy nami, ja jestem
                                      nietypowy, bo UWIELBIAM sprawiac przyjemnosc. Pozdrawiam z usmiechem.

PS. A ktory facet sie tobie spodobal na tych w/w zdjeciach ja mozna
                                      zapyatac?
                                      Jeden jest nawet podobny do mnie, poza tym, ze wyglonda jak bylby
                                      troszke mniejszy odemnie. On wyglonda na jakies 165cm tylko.
                                      • Gość: jeden Re: Miłość jest jak kwiat CD IP: *.hsd1.ma.comcast.net 22.11.07, 04:05
                                        www.youtube.com/watch?v=7f3hHW_2s58&feature=related
                                        A tu jest troszke leprza piosenka do prawie tych samych zdjec(jednak
                                        adresata tej piosenki nie przypominam-jestem brunetem).
                                        • Gość: jeden Re: Miłość jest jak kwiat CD IP: *.hsd1.ma.comcast.net 22.11.07, 04:18
                                          www.youtube.com/watch?v=0AoN0uJvw_8&feature=related
                                          A tu jest material do POWAZNYCH rozmyslam, zgodnych z kontynlacja
                                          naszych mazen. "Jezeli mslisz, ze cie kocham, to bede cie kochal
                                          troszke wiecej". To sa oczywiscie slowa piosenki. Dobrej nocy.
                                          • Gość: jeden Re: Miłość jest jak kwiat CD IP: *.hsd1.ma.comcast.net 22.11.07, 04:27
                                            www.youtube.com/watch?v=kEXliY3L1i0&feature=related
                                            a ten teaniec, to lepiej, zeby sie mi dzisiaj przysnil. Hahahaha.
                                            • Gość: no...no...no... Uśmiech dla Ciebie:)))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.07, 18:13
                                              Drogi Jeden , nie mogę pozostać obojętna na tyle miłych wpisów:), więc dziękuję
                                              Ci za piosenki i słowa.
                                              Wprawdzie nigdy się nie spotkamy, ale to w ogóle nie przeszkadza, by mimo
                                              wszystko zrobić coś, co sprawi, że ktoś się uśmiechnie:)
                                              Przesyłam Ci najsłoneczniejszy z uśmiechów, które zachowałam w specjalnym
                                              schowku jeszcze od lata:))))))))))))))))))))))))))))))*
    • Gość: dotyk_wiatru Dlaczego? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.07, 18:24
      ...bo troskliwie pielęgnowana, rozwija swój pąk i ukazuje piękno...
      ...bo bez ciepła serca i czułości, usycha jak kwiat bez wody i
      słońca...
    • ladyx Re: Miłość jest jak kwiat 18.11.07, 18:36
      eh, no...no...no...dołujesz mnie z tą ulotną chwilą...
      mogę się zgodzić, że stan fascynacji szybko mija, ale może miłość porównamy
      jednak do rośliny, która kwitnie, jak ją odpowiednio pielęgnujemy ? :)
      • Gość: no...no...no... Re: Miłość jest jak kwiat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.07, 18:39
        Ladyx mogłabym Cię pocieszać, ale na cóż nam ta nieszczerość?:)
        Nie ma co płakać, trzeba piękno chwytać póki jest, a nie myśleć, że minie, a
        przecież minie...Tylko po co zawracać sobie tym głowę, kiedy głowa powinna być
        zawrócona zupełnie czymś innym:)))

Carpe diem:)))
        • niegrzeczna_dziewczyna Re: Miłość jest jak kwiat 18.11.07, 18:53
          Tak - jak kwiat... Najpierw jest taka nieśmiała , delikatna ,
          świeża , podniecająca - jak pączkujący kwiat , później dojrzała ,
          pełna , smakująca jak wino z dobrego rocznika , spełniona ,
          satysfakcjonująca ...póżniej....a po co o tym myśleć....
          Miłość - jak kwiat - delikatna , krucha , piękna , żyjąca
          chwilą ..ale dla tej chwili jednej , drugiej i następnej warto
          żyć.....

dziewczyna
          • Gość: no...no...no... Re: Miłość jest jak kwiat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.07, 21:54
            A teraz, po dwóch drinkach, powiem prawdę...albo i nie...Na co ona komu?:)))

Swoje o miłości wiem i nie zdradzę się ze swoimi niepopularnymi poglądami. O...I
            co???
    • Gość: tora tora tora Re: Miłość jest jak kwiat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.07, 22:26
      Jest pożywieniem dla ludzi
      podobnie jak nektar dla pszczół
      • Gość: no...no...no... Re: Miłość jest jak kwiat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.07, 23:04
        No proszę...porównanie godne poezji:) No niech będzie, że tak:)))
        Szczególnie upierać sie nie będę, niech zatem zostanie jako nektar dla
        pszczół...Niech się pszczółki napasą:)))
    • zwierz_futerkowy Re: Miłość jest jak kwiat 18.11.07, 23:39
      milosc jest jak pory roku, zima tesknimy za upalnym latem, boimy sie burzy,
      podziwiamy piekno jesieni, uplywajace lata buduja prspektywe dzieki ktorej
      mozemy docenic wartosc naszych uczuc, wspomnienia wiaza nas trwale ze
      zdarzeniami, nierozerwalnie, wracajac, przypominajac to co wazne. umiejetnosc
      ich pielegnowania ratuje nas przed popadnieciem w depresje i powszedniosc. lata
      minione sa nie po to aby ich zalowac, ale aby nie powtarzac bledow z minionych -
      w kolejnych ... ( czy jakos tak...)
      • dotyk_wiatru Re: Miłość jest jak kwiat 19.11.07, 07:56
        :) jak zwykle pieknie......
        • Gość: bluszcz Re: Miłość jest jak kwiat IP: *.globalconnect.pl 19.11.07, 11:19
          nawet zwiędła miłość pozostawia po sobie smaki i zapachy i nigdy nie
          damy rady zapomnieć. Skojarzenia, sytuacje.
          • dotyk_wiatru Re: Miłość jest jak kwiat 19.11.07, 14:00
            Gość portalu: bluszcz napisał(a):

> nawet zwiędła miłość pozostawia po sobie smaki i zapachy i nigdy
            nie
            > damy rady zapomnieć. Skojarzenia, sytuacje.

To prawda...
    • fredoo Re: Miłość jest jak kwiat 28.11.07, 09:04
      I działa bez względu na wykształcenie,wiek i rasę.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka