Gość: no...no...no... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.07, 15:39 Dlaczego miłość jest jak kwiat? Po pierwsze, jej zniewalająca moc i piękno, trwa tyle co odurzająca uroda i zapach kwiatu...ulotną chwilę zaledwie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
exman Re: Miłość jest jak kwiat 18.11.07, 17:06 Ale jest nadzieja, że na tej samej gałęzi jabłoni, następnego roku pojawi się znowu...w naszym sadzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no...no...no... Re: Miłość jest jak kwiat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.07, 17:35 no... chociaż taka sama, to już jednak inna,ale..."każda miłość jest pierwsza, najgorętsza, najszczersza..."i tak jakoś...:))) Ale można przecież tę jedną zasuszyć we wspomnieniach i znów w podobieństwie do kwiatu istnieje, chociaż zmysłów nie mąci, ale siła wyobraźni każe nam widzieć w tym uschłym badylu świeżość płatków i powabny aksamit ,co przez dotyk przyprawia(ł) o dreszcz... Kurczę, to przez te głupoty "nasza-klasa":))) Odpowiedz Link Zgłoś
exman Re: Miłość jest jak kwiat 18.11.07, 17:39 traktat o wyższości świąt Bożego Narodzenia ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no...no...no... Re: Miłość jest jak kwiat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.07, 17:47 Możesz się mądrować, a ja i tak mam dziś duszę wrażliwą:))) i będę przędła jedwabną wspomnień nić:))) Obstawiam Boże Narodzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeden Re: Miłość jest jak kwiat IP: *.hsd1.ma.comcast.net 18.11.07, 17:55 No...no...no, popieram twoje przekonanie o "wspomnieniach" i chetnie bym sie przytulil i cichutko spoglondal jak ladnie "przedniesz jedwaba nic". Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Miłość jest jak kwiat 18.11.07, 18:09 miłosc jest jak kostka lodu,,,szybko topnieje:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeden Re: Miłość jest jak kwiat IP: *.hsd1.ma.comcast.net 18.11.07, 18:10 Niestrasz. Tylko trwa pare minut? Odpowiedz Link Zgłoś
exman Re: Miłość jest jak kwiat 18.11.07, 18:19 ale gdy topnieje w szklaneczce whiskey, jakoś mniej boli :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: viviene Re: Miłość jest jak kwiat IP: *.crowley.pl 18.11.07, 18:45 kwestia dyskusyjna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no...no...no... Re: Miłość jest jak kwiat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.07, 18:11 :))) Takiś przytulny?:)I taki grzeczny?:) Dobrze, możesz cichutko posiedzieć przy mnie, zwłaszcza, że dziś jestem taka...no do rany przyłóż:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeden Re: Miłość jest jak kwiat IP: *.hsd1.ma.comcast.net 18.11.07, 18:27 Ale ty dzisiaj ladnie pachniesz i jaka ciepla jestes. Oh, oh. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no...no...no... Re: Miłość jest jak kwiat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.07, 18:34 :)))Oj,...Zaniemówiłam, podburzasz mnie do niekontrolowanej czułości:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeden Re: Miłość jest jak kwiat IP: *.hsd1.ma.comcast.net 18.11.07, 18:59 Sorry, musze uciekac. Moja wolnosc zagrozona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no...no...no... Re: Miłość jest jak kwiat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.07, 19:08 :)))z mojej strony nic Ci nie grozi:)zapewniam:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeden Re: Miłość jest jak kwiat IP: *.hsd1.ma.comcast.net 18.11.07, 19:34 To sie tak zawsze mowi: "zotanmy przyjaciulmi tylko". W zeszly tygodniu 11.09.2007 byl silna(ksiezyc blisko ziemi) pelnia ksiezyc. Podobnie bylo w zeszlym miesiacu i bedzie w grudniu (sliniejsza niz zwykle) i oczywiscie duzo kobiet (nieczujac sie swojo) sie poklucilo z niewiadomych powodow(szukalo dziury w calym). Czy moze cos podobnego sie toboe przytrafilo, ze dzisiaj tak nastrolowo wspominasz (co bylo a juz nie jest)? PS. Mi tam obojetne i jak bym byl blizej to napewno z ciepla bym skorzystal. Oczywiscie aby pocieszyc tylko. Hahahaha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeden Re: Miłość jest jak kwiat IP: *.hsd1.ma.comcast.net 19.11.07, 03:05 Oczywiscie to tylko poiosenka: www.youtube.com/watch?v=hT-hLBe_bvs "Czy jak powiem tobiem ze masz piekne cialo, to sie na mnie pogniewasz? ................. Mozemy dlugo rozmawiac o pogodzie, naszych przyjacielach i zadawac dziesiatki glupich pytan, ale najwzniejsze jest: czy jak powiem tobie, ze masz piekne cialo, to sie na mnie pogniewas? Z uzmiechem dobrej nocy Tobie zycze(a moze super juz poniedzialku?). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeden Re: Miłość jest jak kwiat CD IP: *.hsd1.ma.comcast.net 19.11.07, 03:18 O, jeszcze ciekawe slowa do przetlumaczenia: "..................czy jak bede Ciebie traktowac jak aniola, to bedziesz mnie traktowala jak diabla?......Czy jak bede spragniony, to podasz mi slomke i mnie napoisz?...... Ojciec zawsze mowil mi, ze mam byc szczery(mowic prosto z mostu co mi lezy na sercu). Czy jak powiem Tobie, ze masz piekne cialo, to sie na mnie obrazisz?........" PS. Tak z pamieci na szybcika tlumaczylem. Sorry za drobne niescislosci, ale poslich slow mi brakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no...no...no... Re: Miłość jest jak kwiat CD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.07, 09:20 :))) Chyba się jednak nie pogniewam:))) Miłego poniedziałku:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no...no...no... Re: Miłość jest jak kwiat CD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.07, 09:41 A swoją drogą, to jesteś strasznym ryzykantem. Piosenka ładna, ale może okazać się, że mam 30 kg nadwagi 145 cm wzrostu i inne uchybienia...:) Przecież nie wiesz:)))ale dziękuję:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeden Re: Miłość jest jak kwiat CD IP: *.hsd1.ma.comcast.net 20.11.07, 01:27 Nigdy sie nie spotkamy. Napewno. Ale tu na forum, wszyscy jestesmy urodziwi i bardzo atrakcyjni. Co, niewiedzialas? PS. Czasami trzeba sobie pomazyc, aby nie miec dola, no nie? A ktory chlopiec sie Tobie podobal najbardziej? No..., przyznaj sie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no...no...no... Re: Miłość jest jak kwiat CD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.07, 21:58 Ach...nie wiedziałam:)))że tu sami piękni:)))To cudowne miejsce:)! Nie wypieram się, może któryś mi się podobał:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeden Re: Miłość jest jak kwiat CD IP: *.hsd1.ma.comcast.net 22.11.07, 03:52 No i teraz zrobilas mi przyjemnosc. Tak miedzy nami, ja jestem nietypowy, bo UWIELBIAM sprawiac przyjemnosc. Pozdrawiam z usmiechem. PS. A ktory facet sie tobie spodobal na tych w/w zdjeciach ja mozna zapyatac? Jeden jest nawet podobny do mnie, poza tym, ze wyglonda jak bylby troszke mniejszy odemnie. On wyglonda na jakies 165cm tylko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeden Re: Miłość jest jak kwiat CD IP: *.hsd1.ma.comcast.net 22.11.07, 04:05 www.youtube.com/watch?v=7f3hHW_2s58&feature=related A tu jest troszke leprza piosenka do prawie tych samych zdjec(jednak adresata tej piosenki nie przypominam-jestem brunetem). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeden Re: Miłość jest jak kwiat CD IP: *.hsd1.ma.comcast.net 22.11.07, 04:18 www.youtube.com/watch?v=0AoN0uJvw_8&feature=related A tu jest material do POWAZNYCH rozmyslam, zgodnych z kontynlacja naszych mazen. "Jezeli mslisz, ze cie kocham, to bede cie kochal troszke wiecej". To sa oczywiscie slowa piosenki. Dobrej nocy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeden Re: Miłość jest jak kwiat CD IP: *.hsd1.ma.comcast.net 22.11.07, 04:27 www.youtube.com/watch?v=kEXliY3L1i0&feature=related a ten teaniec, to lepiej, zeby sie mi dzisiaj przysnil. Hahahaha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no...no...no... Uśmiech dla Ciebie:)))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.07, 18:13 Drogi Jeden , nie mogę pozostać obojętna na tyle miłych wpisów:), więc dziękuję Ci za piosenki i słowa. Wprawdzie nigdy się nie spotkamy, ale to w ogóle nie przeszkadza, by mimo wszystko zrobić coś, co sprawi, że ktoś się uśmiechnie:) Przesyłam Ci najsłoneczniejszy z uśmiechów, które zachowałam w specjalnym schowku jeszcze od lata:))))))))))))))))))))))))))))))* Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dotyk_wiatru Dlaczego? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.07, 18:24 ...bo troskliwie pielęgnowana, rozwija swój pąk i ukazuje piękno... ...bo bez ciepła serca i czułości, usycha jak kwiat bez wody i słońca... Odpowiedz Link Zgłoś
ladyx Re: Miłość jest jak kwiat 18.11.07, 18:36 eh, no...no...no...dołujesz mnie z tą ulotną chwilą... mogę się zgodzić, że stan fascynacji szybko mija, ale może miłość porównamy jednak do rośliny, która kwitnie, jak ją odpowiednio pielęgnujemy ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no...no...no... Re: Miłość jest jak kwiat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.07, 18:39 Ladyx mogłabym Cię pocieszać, ale na cóż nam ta nieszczerość?:) Nie ma co płakać, trzeba piękno chwytać póki jest, a nie myśleć, że minie, a przecież minie...Tylko po co zawracać sobie tym głowę, kiedy głowa powinna być zawrócona zupełnie czymś innym:))) Carpe diem:))) Odpowiedz Link Zgłoś
niegrzeczna_dziewczyna Re: Miłość jest jak kwiat 18.11.07, 18:53 Tak - jak kwiat... Najpierw jest taka nieśmiała , delikatna , świeża , podniecająca - jak pączkujący kwiat , później dojrzała , pełna , smakująca jak wino z dobrego rocznika , spełniona , satysfakcjonująca ...póżniej....a po co o tym myśleć.... Miłość - jak kwiat - delikatna , krucha , piękna , żyjąca chwilą ..ale dla tej chwili jednej , drugiej i następnej warto żyć..... dziewczyna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no...no...no... Re: Miłość jest jak kwiat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.07, 21:54 A teraz, po dwóch drinkach, powiem prawdę...albo i nie...Na co ona komu?:))) Swoje o miłości wiem i nie zdradzę się ze swoimi niepopularnymi poglądami. O...I co??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tora tora tora Re: Miłość jest jak kwiat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.07, 22:26 Jest pożywieniem dla ludzi podobnie jak nektar dla pszczół Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no...no...no... Re: Miłość jest jak kwiat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.07, 23:04 No proszę...porównanie godne poezji:) No niech będzie, że tak:))) Szczególnie upierać sie nie będę, niech zatem zostanie jako nektar dla pszczół...Niech się pszczółki napasą:))) Odpowiedz Link Zgłoś
zwierz_futerkowy Re: Miłość jest jak kwiat 18.11.07, 23:39 milosc jest jak pory roku, zima tesknimy za upalnym latem, boimy sie burzy, podziwiamy piekno jesieni, uplywajace lata buduja prspektywe dzieki ktorej mozemy docenic wartosc naszych uczuc, wspomnienia wiaza nas trwale ze zdarzeniami, nierozerwalnie, wracajac, przypominajac to co wazne. umiejetnosc ich pielegnowania ratuje nas przed popadnieciem w depresje i powszedniosc. lata minione sa nie po to aby ich zalowac, ale aby nie powtarzac bledow z minionych - w kolejnych ... ( czy jakos tak...) Odpowiedz Link Zgłoś
dotyk_wiatru Re: Miłość jest jak kwiat 19.11.07, 07:56 :) jak zwykle pieknie...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bluszcz Re: Miłość jest jak kwiat IP: *.globalconnect.pl 19.11.07, 11:19 nawet zwiędła miłość pozostawia po sobie smaki i zapachy i nigdy nie damy rady zapomnieć. Skojarzenia, sytuacje. Odpowiedz Link Zgłoś
dotyk_wiatru Re: Miłość jest jak kwiat 19.11.07, 14:00 Gość portalu: bluszcz napisał(a): > nawet zwiędła miłość pozostawia po sobie smaki i zapachy i nigdy nie > damy rady zapomnieć. Skojarzenia, sytuacje. To prawda... Odpowiedz Link Zgłoś
fredoo Re: Miłość jest jak kwiat 28.11.07, 09:04 I działa bez względu na wykształcenie,wiek i rasę. Odpowiedz Link Zgłoś