Dodaj do ulubionych

Piszę do Ciebie list kolejny,

10.03.08, 11:37
w ten deszczowy poniedziałek.

Spytałaś nasz czy pamiętam pierwszy pocałunek...
Pamiętam.
Powiem więcej; każdy kolejny też jest tym pierwszym,
Fascynujący, nieodkryty... Nie poznany do końca.
Za każdym razem z tą niecierpliwą nieśmiałością.
Pamiętam.
Był wieczór.
Trawa drżała zdenerwowana na wietrze
Który chmur powiekami przymykał
Raz po raz księżycowe oko.
Deszcz bębnił na parasolach,
Stukał i szumiał na szybach
Tajemniczych kocich królestw
- Starych krakowskich kamienic.
W mokrych uliczkach świat wykrzywiał się
Migocząc różnokolorowo.
Ja trzymałem w dłoniach
Najdelikatniej jak potrafiłem,
Twoje rozmarzeniem senne oczy,
Kiedy czerwień zbliżyła się do czerwieni...
Odnalazły się stęsknione serca, biły mocno,
Jakby chciały wyjść z naszych ciał,
Odlecieć z wiatrem w przetrzeń gdzie nie ma czasu.
Otuliliśmy je, rozkołysali
Ramionami do snu.
A pocałunek?
Słodki miał smak.
Pamiętam.
Nie poznałbym go, ani miłośći gdyby nie Ty...
Nie napisałbym nic, nie śnił o niczym, nie tęsknił.
Widzisz, słowa czasem zapadają w otchłań bez echa
Niczym kamień, w studnię zapomnienia.
Ale pocałunek....
Wiesz, czasem gdy tak idę
Pod wiatr nieprzewidzianych zdarzeń,
Mokry od potu lub łez tęsknoty,
Przystanę na chwilę,
Drżąc zdenerwowany na wietrze
Wyciszam swoje myśli, i otwieram dłonie...
Wdycham szalone powietrze.
Daję sercu zawładnąć mną całkowicie.
Pamiętam... pamiętam,
Uśmiecham się i otwieram ramiona;
W nich zawsze jest miejsce dla Ciebie...
Obserwuj wątek
    • zwierz_futerkowy Re: Piszę do Ciebie list kolejny, 10.03.08, 11:39
      mnie, nie "nasz" - ofkors, cóż czasem jak ten baca piszę wyprzedzając myśli
      • dziewczyna.z.bagien Re: Piszę do Ciebie list kolejny, 10.03.08, 22:56
        Takie chwile warto pielęgnować w pamięci, zapisywać w listach, żeby odżywały
        wciąż na nowo. Szkoda by było, gdyby opadły z nas jak liście z jesiennych drzew.
        • zwierz_futerkowy Re: Piszę do Ciebie list kolejny, 10.03.08, 23:09
          pewnych rzeczy nie zapominamy. pamięć owszem jest zawodna, ale chyba nie az tak. wie co warto pozostawić nie tknięte czasem, ani nie zmienione choc sami ulegamy przemianom.
          • dziewczyna.z.bagien Re: Piszę do Ciebie list kolejny, 10.03.08, 23:12
            Czasem zapominamy, a czasem piękne chwile pieknieją wraz z oddalającym nas od
            nich czasem.Stają się złotą przystanią, Arkadią , do ktorej trzeba wrócić, kiedy
            tracimy wiarę i nadzieję...
            • zwierz_futerkowy Re: Piszę do Ciebie list kolejny, 10.03.08, 23:16
              dlatego czasem warto mysli, wspomnienia ubrac w slowa i przelac na papier. kiedy potrzeba siegnąc po nie, podzielic sie z innymi... czasem to zaskakujące jak ludzie czuja podobnie...
              • dziewczyna.z.bagien Re: Piszę do Ciebie list kolejny, 10.03.08, 23:37
                Warto, jestem tego pewna.
                • zwierz_futerkowy Re: Piszę do Ciebie list kolejny, 10.03.08, 23:40
                  :)
                  No to jest nas dwoje :)
                • zwierz_futerkowy Re: Piszę do Ciebie list kolejny, 10.03.08, 23:50
                  uciekam, życzę Ci bajkowych snów gdzie życzenia się spelniają zanim je pomyślimy :)))
                  trzymaj się! :)
                  • dziewczyna.z.bagien Re: Piszę do Ciebie list kolejny, 11.03.08, 09:05
                    Niech Twoje życzenia spełniają się nie tylko w snach:)I żeglujmy sobie po
                    krainach wspomnień, przeżywając od nowa te najpiękniejsze:)To dobra strona
                    życia, więc nie zapominajmy o tym.
                    • zwierz_futerkowy Re: Piszę do Ciebie list kolejny, 11.03.08, 18:59
                      warto mieć mrzenia bo ich obecność nadaje życiu rytm a spełnienie sens.
                      pozdrawiam:)
                      • osv Re: Piszę do Ciebie list kolejny, 12.03.08, 15:35
                        pl.youtube.com/watch?v=7UojOAVmO8c
                        • alienated Czas... 12.03.08, 17:13
                          Jest taka nie nowa już, znana polska piosenka, w której jest - i smutek - i
                          złoto - i duma - i czas - ale nie ma miłości (choć użyty jest czerwony jej
                          symbol przez moment) - więc jest - samotność.
                          To tak tylko przy okazji tych magicznych rzeczowników mi się skojarzyło - nie do
                          Ciebie piję. Słucham tej piosenki już ponad rok, coraz bardziej mi się podoba.
                          Pozdr.
                          • ginger43 Zdradź tajemnicę... 12.03.08, 17:51
                            jaka to piosenka, bo nic nie przychodzi mi do głowy :)
                            .................................................................
                            Oczekiwanie, że coś miłego się wydarzy, to niemal połowa
                            przyjemności.
                            • alienated Czas jest tancerzem - teraz już łatwiej ? n/t 12.03.08, 18:15
                              .
                              • ginger43 Nic, a nic... 12.03.08, 18:42
                                Z czaszki mi już dymi - im więcej myślę, tym większą pustkę mam w
                                głowie. Litości Kolego!
                                .................................................................
                                Oczekiwanie, że coś miłego się wydarzy, to niemal połowa
                                przyjemności.
                                • Gość: alienated Na niedziele zamowila tort IP: *.centertel.pl 12.03.08, 19:18
                                  Wielka Dama, wielki gest...

Sek w tym, ze ona nawet nie wyglada na Izabele Lecka, bo od takich trzymam sie z daleka. Taka poczciwa, delikatna, niewinna bidulka "z zapalkami" nadajaca emocjonalne SOS. Respect. Jak dla mnie na Oscara zasluguje. Tylko, ze udawanie - tez sie nudzi z czasem - ilez mozna :)
                                  • zwierz_futerkowy Re: Na niedziele zamowila tort 12.03.08, 19:41
                                    traLala laleczka...
                                    • Gość: alienated Jak mozesz? IP: *.centertel.pl 12.03.08, 20:55
                                      Na glowie kwietny ma wiaaaaaanek
                                      W reku zielony badylek
                                      A przed Nia biezy baraaaaaanek
                                      A nad Nia lata motylek :)

Znow widziano Ja z jakims chlopem
                                      Znow wyjechala do S. Ttropez
                                      Znow meczyla sie, Boze drogi
                                      Znow na jachtach myla podlogi
                                      ...
                                      Pamietaj, to tylko moja chora wyobraznia :)
                                      Dobranoc :)
                                      • dziewczyna.z.bagien Śpiewam dla Ciebie:) 12.03.08, 22:02
                                        Wielka dama tańczy sama
                                        Z wielką damą igra czas
                                        Na niedzielę zamówiła tort
                                        Wielka dama, wielki gest
                                        Przyszła dola i niedola
                                        Przyszedł smutek blady gość
                                        Rozłożyli wachlarz pełen trosk
                                        Zjedzą damie cały tort

Wielka dama znów tańczy sama
                                        Gubi czerwony szal
                                        Cztery gamy dla wielkiej damy
                                        A dalej tańczy czas
                                        Wielka dama smutkiem pijana
                                        Połyka złote łzy
                                        Wielka dama dumna i sama
                                        W sukni z wilgotnej mgły

Wielkiej damie na kolanie
                                        Usiadł wielki czarny kot
                                        Mruży ślepia, liczy złote łzy
                                        Dama gładzi go pod włos
                                        Poszła dola i niedola
                                        Poszedł dziwny srebrny pan
                                        Wielka dama okręciła szal
                                        No i dalej, dalej w tan...

PODOBA CI SIĘ???
                                        • Gość: alienated To zalezy IP: *.centertel.pl 13.03.08, 07:26
                                          Jezeli odczuwasz cos, co w przyblizeniu mozna by bylo nazwac refleksja, to tak, spiewaj, az zrozumiesz.
                                          A jezeli dobrze sie bawisz :) to ja juz wole Jozina w wersji disco, ostatnio w radio puszczaja :)
                                          No i nie wiem, jak brzmi Twoj glos - przy spiewie to wazne. Przeciez w realu sie nie znamy :)))
                                          Milego dnia.
                                          • dziewczyna.z.bagien E tam, zależy... 13.03.08, 19:15
                                            Gość portalu: alienated napisał(a):

> Jezeli odczuwasz cos, co w przyblizeniu mozna by bylo nazwac refleksja...

Żartujesz sobie:D Ja i refleksja?????
                                            "Ogień krzepnie, blask ciemnieje":)

> A jezeli dobrze sie bawisz :)
                                            Przyznaję, że ostatnio nastroj do zabawy mi przeszedł.

> No i nie wiem, jak brzmi Twoj glos - przy spiewie to wazne.

Ani nie usłyszysz, ani nie zobaczysz, dopóki...nie kupisz sobie...zestawu
                                            satelitarnego...:DDDDDDD

Miłego wieczoru.
                                            • Gość: alienated Ehh... IP: *.centertel.pl 13.03.08, 19:45
                                              Dobrze, ze na forum sa jeszcze tacy goscie jak Poprzeczniaczek...

Musze Ci powiedziec, ze to akurat bylo dobre :) Zastanawialem sie, czy przemycisz ta aluzje, czy nie, zachowalas sie milo - nie oparlas sie pokusie :) co dodalo smaczku tej grze :) To bylo mile i urocze :) Ja co prawda dopiero raczkuje w tych emocjonalnych gierkach, ale od czegos trzeba zaczac :) 10% Twoich umiejetnosci i wszystkie laski moje :) 20% i startuje do Dody :))) Niestety, dalej zdarza sie mi byc szczerym i bezposrednim a nawet ufac ludziom - to moja pieta achillesowa, nad ktora musze jeszcze sporo popracowac :)

Trzymaj sie Kiciusiu, dla kogo teraz miauczysz? :)
                                              Wzajemnie - milego wieczoru :)
                                              • dziewczyna.z.bagien Re: Ehh... 13.03.08, 20:00
                                                Gość portalu: alienated napisał(a):

> Dobrze, ze na forum sa jeszcze tacy goscie jak Poprzeczniaczek...
                                                Szkoda, że tak mało,a i to jeszcze okazuje się, że to to nie jest prawdziwe
                                                wcielenie , tylko chwilowy nastrój...Szkoda.
                                                >
                                                i startuje do Dody :)))

Pozostaje mi trzymać kciuki:)))Takie doświadczenie na pewno Cię wzbogaci
                                                wewnętrznie:)))

> Trzymaj sie Kiciusiu, dla kogo teraz miauczysz? :)

Nie masz wrażenia,że przesadzasz? Rozumiem rozchwianie emocjonalne, ale czasem w
                                                imię pozorów dobrego wychowania, wypadałoby zawahać się, nim się klepnie w
                                                klawiaturkę taki bezsens:D
                                                "I tu ksiądz znów przesadził:)"

Jeszcze raz- dobrego wieczoru:)

• Gość: alienated Szkoda??????? IP: *.centertel.pl 13.03.08, 20:19
                                                  Nie wierze Ci. Wtedy Ci nie bylo szkoda - wyrzucic w bloto to wszystko przez te gierki. Tym bardziej dzis Ci nie jest szkoda. Zaryzykuj i przestan grac - ale bys sie zdziwila, jakby Cie nikt nie skrzywdzil, prawda?
                                                  Za aluzje do Psow Pasikowskiego przepraszam - rzeczywiscie przesadzilem.
                                                  Dobranoc.
                                                • alienated Dobre wychowanie ważne! 14.03.08, 09:34
                                                  Proszę pana, pewna kwoka
                                                  Traktowała świat z wysoka
                                                  I mówiła z przekonaniem:
                                                  "Grunt to dobre wychowanie!"

Zaprosiła raz więc gości,
                                                  By nauczyć ich grzeczności.
                                                  Pierwszy osioł wszedł, lecz przy tym
                                                  W progu garnek stłukł kopytem.
                                                  Kwoka wielki krzyk podniosła:
                                                  "Widział kto takiego osła?!"
                                                  Przyszła krowa. Tuż za progiem
                                                  Zbiła szybę lewym rogiem.

Kwoka gniewna i surowa
                                                  Zawołała: "A to krowa!"
                                                  Przyszła świnia prosto z błota.
                                                  Kwoka złości się i miota:
                                                  "Co też pani tu wyczynia?
                                                  Tak nabłocić! A to świnia!"
                                                  Przyszedł baran. Chciał na grzędzie
                                                  Siąść cichutko w drugim rzędzie,
                                                  Grzęda pękła. Kwoka wściekła
                                                  Coś o łbie baranim rzekła

I dodała: "Próżne słowa,
                                                  Takich nikt już nie wychowa,
                                                  Trudno... Wszyscy się wynoście!"
                                                  No i poszli sobie goście.

Czy ta kwoka, proszę pana,
                                                  Była dobrze wychowana?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka