exman 29.03.08, 08:57 a może oboje ? Przekonajcie mnie! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
osv Re: Kofta czy Osiecka 29.03.08, 10:51 Osiecka... ; )) Bede z Toba szczera, czy trzeba wybierac? ; )) pl.youtube.com/watch?v=_vsWekSNcfo pozdrawiam osv : ) Odpowiedz Link Zgłoś
osv Re: Kofta czy Osiecka 29.03.08, 11:19 Noo, 22 maja trzeba bedzie!! ; )) Nasza propozycja! pl.youtube.com/watch?v=W6jz2Gc3VYM&feature=related : )))))) osv Odpowiedz Link Zgłoś
exman Re: Kofta czy Osiecka 29.03.08, 11:46 Nasza jest taka :) www.youtube.com/watch?v=IJkG2Ws1sgE Odpowiedz Link Zgłoś
osv Re: Kofta czy Osiecka 29.03.08, 12:20 NIEMOZLIWE!! ...i niby kto ma to wykonywac, KACZKI?? ; ))) pl.youtube.com/watch?v=gHJMYlw2VyU&feature=related : ) Odpowiedz Link Zgłoś
osv Re: Kofta czy Osiecka 29.03.08, 12:43 ...jasne, my tutaj tez mamy KACZKI ; ))))))) pl.youtube.com/watch?v=qwzZ6PcIxkQ ; )) Odpowiedz Link Zgłoś
osv Re: Kofta czy Osiecka 29.03.08, 12:49 ... i jestesmy poprawni politycznie!! ; )))))) pl.youtube.com/watch?v=tWuKdGaN5SE ; )) Odpowiedz Link Zgłoś
osv Re: Kofta czy Osiecka 30.03.08, 12:03 ...i poprawni "inaczej" ; )) pl.youtube.com/watch?v=lk-Pr3slSUc ... a nawet romantyczni... pl.youtube.com/watch?v=A-i01Ags6is ... z temperamentem... i humorem /zabawny tekst/ : )))) pl.youtube.com/watch?v=YyrU2CPhKVk P.S. To tylko przyklad trudnosci wyborow...muzycznych /tutaj / ; )) A Kofta czy Osiecka...Grechuta czy X... innych, dopelniaja skale tej trudnosci... Ale wybor tych nazwisk, sam w sobie okresla nature wyborcy... ; ))) Pozdrawiam osv : ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alienated Osv :) IP: *.centertel.pl 30.03.08, 13:57 Prosba :) PISZ, pisz - od siebie - prosze, bo masz DAR trafiania w ludzkie serca. Nie wal tymi jutiubami i innymi "copy-paste". To Twoje pisanie wprowadza tu wartosc dodana, mimo tego, ze czasem wchodzisz na takie pulapy semantyczne, ze ciezko skumac, o co biega :) Przyznaje, ze czesciowo przemawia przeze mnie egoim, bo tych jutiubow raczej nie obejrze, gdyz: a) na komorce nie da rady b) w domu kompa nie wlaczam, bo w pracy mam go do wyrzygania c) w pracy mam teraz proxy, wiec jutiuby nie dzialaja :) Zaznaczam, ze to tylko moja opinia i sugestia. Pozdrawiam w piekna niedziele :) Pamietaj, ze jestem Twoim fanem, niezaleznie od tego, co Ty sadzisz na moj temat :))) Odpowiedz Link Zgłoś
osv Oo... 31.03.08, 16:57 ...OSIECKA "Jeżeli jest gdzieś niebo..." Nie wiedziałam, że tak blisko jest to wszystko, to wszystko, o co chodzi... Nie wiedziałam, że tej zimy zatańczymy, zatańczymy jak w ogrodzie... Nie wiedziałam, że się ręce z tego tańca jak z wieńca nie rozplączą, nie wiedziałam, że się serca nigdy więcej, nigdy więcej nie rozłączą, nie wiedziałam, że to można-tak bez tchu... nie wiedziałam, że ja także będę Ewą, nie wierzyłam, nie czekałam, nie przeczułam w głębi snu, że jeżeli gdzieś jest niebo to tu, to tu. Nie wiedziałam, że się serca tak ostudzą, uwierzyłam, że umiera się parami, nie wiedziałam, że się ludzie różnie budzą jak okręty, nie te same, choć w tej samej wciąż przystani... Nie wiedziałam, że to można - tak bez tchu... Nie wiedziałam, że odfrunie, co się rzekło, nie czekałam, nie cierpiałam, nie przeczułam w głębi snu, że jeżeli gdzieś jest piekło ...to tu. PLACZ... Ta moja stro za - zza - ta moja strofa zanadto ulizana, po-to- potoczysta (po to czysta) ta strofa to kata ta strofa, to katastrofa zatkana zatrzasnieta w ladnym pudelku na zloty klucz, za malo poszar- pana, a ja / sie szar i war i dre rwe Chryste co ja zrobilam wyrwalam Cie z mego lona jak te co sie skro porzucilam spiacego podrzucilam i hajda w droge a teraz w rozpa- w rozpadlinach rozpaczy no co ja - co ja zrobilam? (Agnieszka Osiecka) Agnieszka: "Takie dziś oczy mam niebieskie jakby po walcu lub po chmurze taką mam w sercu kruchą łezkę jak kropla, która rzeźbi różę... Nie widć na mych smutnych włosach śladów twej dłoni niecierpliwej nie słychać żalu w śpiewie kosa i dobry Pan Bóg się nie dziwi... Seweryn: Bo kto już kochał raz Tylko raz z całych sił Ten nie ma żadnych szans Choćby sto wiosen żył Bo kto już kochał raz Aż do utraty tchu Ten będzie w oczach gasł i cierpiał chłód Przez wiele zim Wiele zim " miło jest wiedzieć, że ktoś dzisiaj, właśnie o tej godzinie tak myśli..nawet przegryzając łzami poranną kromkę życia... " : )) " Agnieszki wrazliwosc i polamane serce, otulalo ja ta mgla smutku ...do konca jej zycia.Wielu z nas posiada tomik jej wierszy "Sentymenty" i zna teksty jej piosenek na pamiec... Nikt tak subtelnie nie odtwarzal zranionej kobiety, jak ona...coz znala zycie. Lirycznie piekny zwrot: "poranna kromka zycia przegryzana lzami"... ...a jednak kromka, zwyczajnie codzienna. Zostajemy sami z nasza wewnetrzna wolnoscia. Wszysko, co nie jest zakazane jest dozwolone... ; ) Juz nie bedzie mozna zrzucac odpowiedzialnosci na innych...kazali, zmusili, ograniczali, manipulowali... Budowanie siebie, i szukanie sciezek w gaszczu zycia to proces indywidualny... ze chaotyczny, byc moze, ale i tworczy...i radosnie odkrywczy..." "Sa takie noce od innych ciemniejsze, kiedy sie wolno rozplakac, wolno powtarzac slowa najswietsze, mowic o wrozbach i znakach, tylko nie wolno tej nocy pod roza okrasc, oklamac, oszukac, bo sie juz bedzie odtad na prozno bezsennej nocy tej szukac..." Nie zaluje..... : ) Nie mam tylko psa. Tych na lancuchu mi zal..... to juz wole serce na smyczy." : )) P.S. Rozmawiamy o muzyce... i o trudnosci wyborow, jezeli sa mozliwe... Przytoczylam prawie cala liste piosenek konkursowych... Kazdy moze znalezc swoj hit... MVH osv : ) Odpowiedz Link Zgłoś
alienated Moja piosenka jest od roku ta sama 31.03.08, 17:19 Papa Dance - Nietykalni. Gdy razem szli objęci wpół Tak nietykalni jak profil chmur: W jej oczach żar i ogień w nim, Gdy nietykalni przez miasto szli. Mieli świat u swych stóp Głowy pośród chmur, Te obłoki niosły ich. Setki spojrzeń złych Ciężkich jak tony słów Chciały ściągnąć ich w dół. Gonił ich zimny wzrok Kobiet w kwiecie lat, Gdy tak piękni, zwiewni szli. Miłość lustrem jest: W nim się odbija nasz Podziw smutek i gniew. Cóż scena, jakich sto: Kto zwyciężył szare tło? Z nich wspomnień ledwie garść Kurz, to nie popiół z cieniem szans. Zerwij płaszcz, Ramieniem otul ją, Wróć w relację sam na sam. Znam w mieście tyle miejsc Dla nietykalnych jak wy! Znów idą spójrz: objęci wpół Tak nietykalni jak profil chmur. W jej oczach żar i ogień w nim Tak nietykalni jak nasze sny. Znowu świat jest u stóp, Głowy pośród chmur, To obłoki niosą nas. Zanim przyjdzie znów Deszczem popada tu Wśród pretensji i skarg. Mocno chwyć moją dłoń, Włosy rzuć na wiatr. Cały świat jest dzisiaj w nas! Śmiało wychodź z mgły Spróbuj przez chwilę być Nietykalnym jak my! Może jeszcze Piosenka Księżycowa Varius Manx. Wiesz, co niedawno powiedziała Niebieska Wróżka (tak ją teraz w domu nazywam - naprawdę - podoba jej się). Powiedziała coś, pod czym mogłoby się też podpisać miliard innych kobiet, a jednocześnie tak głębokie i wartościowe. "Bycie z mężczyzną nie zastąpi macierzyństwa. Macierzyństwo nie zastąpi bycia z mężczyzną" Słowa Kobiety - żony i matki, takiej jak miliony innych kobiet. W dodatku Kobiety skrzywdzonej przez swojego mężczyznę. Ostatnio Falcon strzeliła elaborat - czytaliśmy go obydwoje z żoną - Falcon jeśli to czytasz - szanuję Twój pogląd, z jakichś względów uśpiłaś Kobietę, która w Tobie jest. Nie prześpij życia Falcon. Wiem, że boisz się cierpienia i rezygnacji z wygody i stabilizacji. Lecz jak dla mnie - U R wasting your time. Wake up. Odpowiedz Link Zgłoś
jane-k-kos Re: Moja piosenka jest od roku ta sama 31.03.08, 17:35 Skoro są "Nietykalni" niech będą i "Nieobecni" To nic, że dzielą ich dwa światy :) greencat.wrzuta.pl/audio/tVmjXVm1BU/anna_serafinska_-_nieobecni Odpowiedz Link Zgłoś
jane-k-kos Re: Kofta czy Osiecka 31.03.08, 17:14 A dlaczego zadajesz pytanie typu: co lepiej myć - zęby czy szyję? :) Odpowiedz Link Zgłoś
exman Re: Kofta czy Osiecka 31.03.08, 17:24 jane-k-kos pytanie postawione jest inaczej, co wolisz myć ? Gdybyś głupio nie zaczepił ... ale skoro chcesz, to wybieraj co lepiej myć :) Odpowiedz Link Zgłoś
ginger43 Re: Kofta czy Osiecka 31.03.08, 18:47 Osobiście nie widzę powodu do dokonywania wyboru, czasami Kofta, czasmi Osiecka, a kiedy indziej Vivaldi, Mozart czy też E....d - w zależności od aktualnego nastroju i potrzeby serca. ................................................................. Oczekiwanie, że coś miłego się wydarzy, to niemal połowa przyjemności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Kofta czy Osiecka IP: *.chello.pl 31.03.08, 20:08 K. " Kiedy codzienność zmęczy ci oczy A skrzydeł nie masz, by odfrunąć Narasta w tobie chęć, by się stoczyć Wypoczynkowo obsunąć Nie ma powodu się niepokoić Gdy sens tej zasady uchwycicie Staczać się trzeba powoli Żeby starczyło na całe życie Być wzorem dla samego siebie Modelem opiewanym w pieśniach Bardzo chwalebne, ale sam nie wiesz Kiedy sam siebie zaczniesz przedrzeźniać Życie to nie jest jeszcze życiorys Życie powstaje w brudnopisie Tylko staczać się trzeba powoli Żeby starczyło na całe życie Kiedy już wlazłeś pod górę Nerwy ci drgają napiętą struną Czas spuścić z tonu, trochę się stoczyć Wypoczynkowo obsunąć Pora balladkę w morał ustroić Więc - chociaż bywa rozmaicie Staczać się trzeba powoli Żeby starczyło na całe życie O. "Że ja szaleję, to nie pańska wina, i nie przeze mnie pan tak blady jest, ot, świat zakipiał, nie nasza w tym przyczyna, to krzyczy w słońcu fioletowy bez. Ty obojętny, chłodny mój aniele, mam apetyt na ten gorzki lód, lecz nam nie wolno, my tu jak w popiele, demony grają nam z piekielnych nut. Wypijmy za nas, niech zapłonie szklanka, pijmy za nas, niech się pali lód, jak złe motyle, żyjmy do poranka, żyjmy chwilę, niech się stanie cud. A ty nie próbuj mnie pokochać serio, ty oczy zamknij, będzie co ma być, diablicą będę, złudą czy feerią, nie pytaj mnie, najlepiej szklankę chwyć. Chwilę płonąć, potem umrzeć młodo, i tańczyć, tańczyć jak zraniony ptak, umrzeć młodo i powtarzać - tak. Tak, tak, tak, tak! ! Odpowiedz Link Zgłoś
exman Re: Kofta czy Osiecka 01.04.08, 00:08 I o to mi chodzi bo nie mam zamiaru porównywać wschodów, zachodów czy epilepsji. Odpowiedz Link Zgłoś
dwausmiechy Czerwone półwytrawne 01.04.08, 09:36 Uniwersalne połączenia : "Jeszcze jeden krok, mała wieczność,ta minuta trwać może sto lat Obok twoich póz niedorzeczność jest samotność jak lustro i walc To twój cień objął cię chłodem szarym szepce ci: jesteś nikt, nie ma cię, Nie ma prawd, nie ma kłamstw jedno wiesz, jesteś sam I tak będzie, zostanie jak jest wypij do dna Gorzkie wino samotnych Wypij I ty i ja Potrafimy z tym żyć" / "Pijmy wino za kolegów którym,którym szczęścia w życiu brak. Za tych, którym zawsze idzie nie tak,kobiety nie te, i zimy zbyt złe...Pijmy wino za kolegów,których wciąż omija raut.Idźmy w taniec malowany na szkle,Bo żona ma żal do tańca się rwie.Pijmy wino za kolegów do dna, bo oni to my, a my to już mgła. " no to siup. Odpowiedz Link Zgłoś
osv A jednak... 01.04.08, 14:50 ...biale, wytrawne, schlodzone i aromatyczne... SLONECZNIE OPTYMISTYCZNE... i bez bolu glowy ; )) Odpowiedz Link Zgłoś
dwausmiechy Re: A jednak... 01.04.08, 15:15 Zmiana ciśnienia przytłoczyła mi głowę z okolice dywanu. Stąd widać tylko korzonki winogron i niechlujne przucone pestki nierieslinga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ladyx Re: Kofta czy Osiecka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.08, 14:56 Ty mnie do kogoś przekonaj...;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nielogiczna Re: Kofta czy Osiecka IP: *.adsl.inetia.pl 01.04.08, 17:57 A nie moznaby ich jakos polaczyc? "Jak pięknie by mogło być Na ziemi wiecznie zielonej Wystarczy wiedzieć, gdzie wstaje świt I pójść, i pójść w tę stronę Wśród szczęku broni, zgiełku spraw Krzyczą Kasandry wszystko wiedzące: Tu mądrość świata na nic się zda Tu trzeba umieć spojrzeć w słońce Jak pięknie by mogło być Ziemia jest wielką jabłonią Starczy owoców, wystarczy cienia Dla tych, co pod nią się schronią Jak pięknie by mogło być Bo przecież jesteśmy ludźmi Jest sen zbyt straszny, aby go śnić Obudźmy się, obudźmy! Wśród krwi, pożogi toczy się gra Codziennie jest Sąd Ostateczny Tu mądrość świata na nic się zda Musimy znów stać się dziećmi Jak pięknie by mogło być Ziemia jest wielką jabłonią Starczy owoców, wystarczy cienia Dla tych, co pod nią się schronią Jak pięknie by mogło być... Przecież tak dobre jest życie " i "Nie kupujmy marzeń jak mebli, nie bądźmy zanadto przebiegli, nie wstydźmy się własnej nagości, tylko dajmy, dajmy, dajmy się zaskoczyć miłości. Nie paktujmy z panem Bogiem, z panem diabłem, nie mówmy, że jest głupie, to co nagłe, zamknijmy stare życie na klucz, na dwa, wystarczy spuścić ze smyczy to słowo "ja", "ja", "ja"... Nie kupujmy nieba na kredyt, nie planujmy szczęścia ni biedy, nie grajmy w dwa życia jak w kości, tylko dajmy, dajmy, dajmy się zaskoczyć miłości. Niech przyjdzie zbyt nagle zdyszana, niech nie da dotrwać do rana, niech przyjdzie nie na czas, nie w porę, niech krzyknie: "Gore... gore, gore, gore..." Zamknijmy stare życie na klucz, na dwa, na trzy, wystarczy spuścić ze smyczy to słowo, jedno słowo: "my", "my", "my"... Niech przyjdzie znienacka zdyszana, niech nie da doczekać do rana, niech przyjdzie nie na czas, nie w porę, niech krzyknie: "Gore, gore, gore, gore!..." :) Odpowiedz Link Zgłoś
exman Re: Kofta czy Osiecka 01.04.08, 18:06 Pomysł połączenia przypadł mi do gustu. Proszę o więcej :) Odpowiedz Link Zgłoś
osv Re: Kofta czy Osiecka 05.04.08, 23:36 ... a moze zamiast "szwedzkiego stolu" ; )) ... Dzem? pl.youtube.com/watch?v=0mSIUTyT-CQ&feature=related : ) Odpowiedz Link Zgłoś
exman Re: Kofta czy Osiecka 06.04.08, 08:11 zawsze warto być człowiekiem...stare prawdy, tylko bądź tu człowiekiem w biznesie, wtedy jesteś właśnie autsajderem. Więc po pracy zmieniamy się w ludzi ? Dobrze, że nie robię w tzw. biznesie...mogę być człowiekiem nieco dłużej niż inni pechowcy. Love over gold. Odpowiedz Link Zgłoś
exman Re: Kofta czy Osiecka 06.04.08, 08:17 ale zawsze warto zadać sobie to jedno pytanie...zanim nie będzie za późno pl.youtube.com/watch?v=uVKUNMDKctw Odpowiedz Link Zgłoś
osv Re: Kofta czy Osiecka 06.04.08, 12:47 Piekny wybor! Klasyka! ; ))) ...odpowiadajac na pytanie: filozoficznie...TAM gdzie wszyscy. Ale nie zaczynajmy od konca... wiec w zycie : )) ...kazdy ma tyle do zrobienia... Zadne pieniadze nie sa w stanie odkupic faktu, ze sie przestalo byc czlowiekiem... pl.youtube.com/watch?v=hDpMqKSrr7Y&feature=related NIGDY nie jest za pozno... : )) Odpowiedz Link Zgłoś