Dodaj do ulubionych

"Samotne" single .

IP: 94.254.220.* 13.12.08, 20:43
Witam, dzisiaj będąc na zakupach w centrum handlowym na Woli, nasunęła mi się taka myśl , ile jest takich singli , którzy mając jak ja, 38 lat, mają dość bycia w samotności, idą Święta, tak bardzo chciało by się być razem, ile jest takich osób , którym szczęście nie dopisało, by byli razem, a mimo to są optymistami i dalej szukają tej swojej brakującej połówki .
Obserwuj wątek
    • Gość: Anna Maria 43 Re: "Samotne" single . IP: *.adsl.inetia.pl 13.12.08, 21:11
      Witam !
      Cieszę się ,że ktoś poruszył ten temat. Ja -osobą kiedyś uwielbiająca święta,
      czekająca na nie z niecierpliwością , teraz od 3 lat mam prawie świętowstręt:)
      No, troche przesadziłam , ale roskonale rozumiem tych , którzy nie cierpią
      tego okresu , gdy całe rodziny ogarnia szaleństwo przygotowań - wspólne
      zakupy, sprzatanie, sylwestrowe plany . W tym czasie najbardziej dotkliwie
      odczuwa sie brak tej drugiej osoby , z którą można wspólnie się cieszyć ze
      wspaniałej nota bene atmosfery Świąt BOzego Narodzenia . Pozdrawiam gorąco
      wszystkich czujących się samotnie :)
    • Gość: mydełko Re: "Samotne" single . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.08, 01:53
      Czytałam, że single mają mnóstwo znajomych i nie wiedzą co to samotność.
      • Gość: Marek Re: "Samotne" single . IP: 94.254.143.* 14.12.08, 09:09
        Są ludzie, którzy są sami z wyboru, ale wydaje mi się ,że większość z nas, samotnych , chce być razem, opisuję to na swoim przykładzie, ja bardzo chciałbym kogoś poznać, i zakończyc to bycie samemu .
        • duszka2 Re: "Samotne" single . 14.12.08, 11:13
          Świeta sa dla nie-samotnych, niestety. Oczywiscie w sensie bycia
          czescią szczęśliwego związku, rodziny. Dla pozostałych: samotnych
          czy samotnych we dwoje to może być koszmar. Moim zdaniem nie
          pozostaje wtedy nic innego niż postarac się przypomniec sobie o kims
          samotnym, komu można dac trochę radości, kogo trzeba odwiedzić,
          porozmawiać, dac troche ciepła, uwagi...niekoniecznie obsypać
          prezentami i całym tym blichtrem którego pełno w sklepach.
          • Gość: azii Re: "Samotne" single . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.08, 11:33
            Nigdy nie znosiłam tego okresu przedświątecznej gorączki, jednak od roku, kiedy
            jestem sama.........:) Po prostu brak mi słów aby opisać co czuje , jest mi źle
            tak bardzo, tak bardzo czuje się samotna , tak bardzo brakuje przytulenia do
            ukochanej osoby, jego ciepłego słowa..........
            • Gość: 2498 Re: "Samotne" single . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.08, 18:10
              Prawdziwie samotnych ludzi jest mało. Przeważnie młodzi mają rodziców lub
              dziadków, starsi mają swoje dzieci, rodzeństwo lub nieco dalszą rodzinę.
              Wystarczy spojrzeć w ich stronę.
              • Gość: xyz Re: "Samotne" single . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.08, 19:45
                no włsnie....problem w tym jak rozumiemy swoją samotnośc
    • Gość: zuza Re: "Samotne" single . IP: 94.254.138.* 14.12.08, 21:41
      Sporo jest takich osób jak Ty. Tylko w zaganianym świecie nie mamy
      czasu o tym myśleć. Aż przychodzą Święta, Sylwester i wtedy okazuje
      się , że przyjaciele rozbiegli się do swoich mężów i żon, a my
      zostajemy sami.
      • Gość: a1n Re: "Samotne" single . IP: *.centertel.pl 14.12.08, 22:33
        A ludzie w związkach z dziećmi to nie zazdroszczą czasem singlom wolnego czasu i możliwości z tym związanych? Jedyna końcówka grudnia którą single przeżywają jak mrówka okres a potem cały rok balują.
        Nie można mieć wszystkiego.
        • Gość: niel Re: "Samotne" single . IP: *.adsl.inetia.pl 14.12.08, 22:59
          Z ust mi to wyjąłeś, chociaż "balowanie" to chyba nie jest dobre słowo...
          "Drugą połówkę" ma się całe życie a nie tylko przez kilkanaście dni w roku,
          wtedy kiedy jej brak. Gdy jej nie brak, też jest...
    • Gość: Szkita Re: "Samotne" single . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.08, 14:46
      Czas Świąt to najgorszy czas bez ukochanej osoby obok..
      Niby jesteśmy wśród swojej rodziny, ale kogoś obok brakuje..
      Uścisku dłoni przy wigilijnym stole, magicznego spojrzenia, ramienia..
      Wspólnego wyjazdu do rodziców, wieczornego spaceru..w ten magiczny, wspaniały
      czas, który powinien być radosny.
      Może i na zewnątrz jest, ale w środku rozdarte serce, łza w oku..
      I już brak sił..
      • Gość: niel Re: "Samotne" single . IP: *.adsl.inetia.pl 21.12.08, 15:26
        Ramienia brakuje? zawsze można wyciąć z tektury ;/
        • singielka33 Re: "Samotne" single . 21.12.08, 18:27
          dziś chodząc po sklepach w poszukiwaniu prezentów dla reszty rodziny
          rozgladając sie za choinką zrobiło mi się strasznie przykro poczułam
          sie bardzo samotna..wiem mam znajomych, rodziców, rodzeństwo...ale
          brakuje ...drugiego człowieka i niestety ten stan trzyma mnie do
          teraz:(:(
          • omd54 Re: "Samotne" single . 21.12.08, 18:55
            Droga singielko33, może te stwierdzenie jest nie na miejscu, ale czasami dobrze jest mieć towarzysza niedoli, głowa do góry, dla nas samotnych ten czas Świąt, to czas przygnębienia i może i smutku, ale może razem rozwiążemy ten problem. Pozdrawiam .Marek .
            • singielka33 Re: "Samotne" single . 21.12.08, 19:29
              no właśnie sam napisałeś że czas Świąt dla samotnych to czas
              przygnębienia...wiec poniekąd jest na miejscu moje stwierdzenie
              fajnie jest mieć dla kogo robić Święta piec, gotować dla kogoś
              wiecej niż rodzina choć i wiadomo jest to miłe
              • omd54 Re: "Samotne" single . 21.12.08, 21:09
                Tylko i wyłącznie do Singielki33, podaję Ci swojego maila, może razem rozwiążemy nasze problemy, oto on : omd54@gazeta.pl
                :)
    • antekcwaniak JEBANE Święta...!!! 23.12.08, 14:43
      Tak jak w temacie !!!
      • petereczek Re: JEBANE Święta...!!! 07.02.09, 14:45
        antekcwaniak napisał:

> Tak jak w temacie !!!

też nie lubie tej fałszywości świąt, rodzina sie kłóci cały rok, a w 1 dzień udają, że sie kochają, a pewnie że jechane święta, i ta atmosfera jak rodzina sie drze , że nie chcesz sie przeżegnać o świętach jest super piosenka;
        www.youtube.com/watch?v=5Rn-wd1I_2g
        se posłuchaj :D
    • Gość: Julia Re: "Samotne" single . IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 30.01.09, 23:53
      Na temat Swiąt to nie wiem, ale koleżanka miesiąc temu pokazała mi stronkę
      UWAGA! nie o randkach, ani nie o singlach, ale o...

...szukaniu towarzystwa na wspólne wyjazdy na odpoczynek, zakupy, na zwiedzanie
      - póki co, to może się przyda i to...?

Oto adres stronki: www.OLNEO.pl

Pozdrawiam Serdecznie!
      • petereczek Re: "Samotne" single . 07.02.09, 14:46
        Gość portalu: Julia napisał(a):

> Na temat Swiąt to nie wiem, ale koleżanka miesiąc temu pokazała mi stronkę
        > UWAGA! nie o randkach, ani nie o singlach, ale o...
        >
        > ...szukaniu towarzystwa na wspólne wyjazdy na odpoczynek, zakupy, na zwiedzanie
        > - póki co, to może się przyda i to...?
        >
        > Oto adres stronki: www.OLNEO.pl

kultura konsumpcyjno merkantylna, "razem na zakupy", łeh...
    • kropeczka79 A z tą samotnością to różnie bywa 02.02.09, 14:19
      zwłaszcza z pojmowaniem samotności z wyboru. Mam w pracy dwóch kolegów, za przeproszeniem "stare" chłopy no bo po 36 lat. Jeden rozwiedziony, drugi kawaler mieszkający z mamusią (nie ujmując mamusi). Koledzy jak tylko jest jakaś firmowa impreza (bywa alkohol) i można mówić co się chce to od razu kreślą obraz idealnej partnerki: najlepiej 18 lat, dziewica, świeża i pachnącą, wysoka, szczupła, blondynka, bogata z domu, itd w nieskończoność. Dopóki takiej nie spotkają to obaj są "singlami z wyboru".

Ech, jak tak patrzę na te ich brzuchale, na przerzedzone czupryny i inne mankamenty to obawiam się, że nie zechce ich nawet mało urodziwa kobieta, o młodych dziewicach w ogóle nie wspominając.

Być może podobnie jest i z kobietami, ale kurcze jak się kandydatowi czy kandydatce na partnera stawia takie absurdalne wymagania, głównie dotyczące wyglądu i spraw materialnych to zwyczajnie nikogo się nie znajdzie. I tego często ludzie nie rozumieją.
      • Gość: niesingiel Re: A z tą samotnością to różnie bywa IP: *.aster.pl 04.02.09, 13:24
        Chyba masz rację. Z moich obserwacji wynika, że single to:

1. ludzie zrażeni poprzednim związkiem albo
        2. ludzie ze zbyt wysoką samooceną albo
        3. ludzie ze zbyt niską samooceną albo
        4. ludzie, którzy mają nierealistyczne wymagania wobec przeszłego partnera albo
        5.zwyczajni egoiści, niechcący wziąć odpowiedzialności za kogoś innego.
        Bo czymże jest singlowanie z wyboru?
        • kropeczka79 Re: A z tą samotnością to różnie bywa 05.02.09, 09:24
          6. albo ludzie którzy zbyt niską samoocenę próbują maskować nierealistycznymi
          wymaganiami.

A singlowanie z wyboru? To kłamstwo, to pocieszanie siebie słowami "Tak
          wybrałam/em, jest mi dobrze i nie zależy mi na zmianach".
    • Gość: Bal dla singla "Samotne" single . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.09, 07:56
      Witam serdecznie!

Akademia Tańca M&I Sulewscy organizuje w najbliższą sobotę Bal dla
      singla. Może ktoś miałby ochotę " zakochać się przed walentynkami"?:)
      Wystarczy się zapisać. Szczegóły na stronie www.akademiatanca.pl
      Wstęp jest wolny.
    • bransoletkaa Re: "Samotne" single . 13.02.09, 22:19
      Skąd ja to znam. ;/
      Strasznie przeszkadza mi brak drugiej połówki, mimo że mam tylko 20 lat...
      • polam5 Re: "Samotne" single . 13.02.09, 22:22
        Czy nie uwazasz ze sama rowniez mozesz byc kompletna a przynajmniej cenic sie
        wiecej niz na polowe - czegokolwiek?
        • bransoletkaa Re: "Samotne" single . 13.02.09, 22:26
          Ależ ja nie kwestionuje swojej kompletności, nie mam też złej samooceny. Brakuje
          mi tylko drugiej osoby.
          • polam5 Re: "Samotne" single . 13.02.09, 22:30
            A to juz brzmi lepiej niz drugiej polowki...
            Wczoraj bedac w operze uslyszalem fajne stwierdzenie "nie martw sie jak
            stracisz "a jedyna" osobe bo teraz zamiast jedna mozesz miec cal reszte"
            • bransoletkaa Re: "Samotne" single . 13.02.09, 22:34
              W zasadzie tak.
              Dużo prościej byłoby czytać Twoje wypowiedzi, gdybyś używał znaków
              interpunkcyjnych.
              • polam5 Re: "Samotne" single . 13.02.09, 22:44
                No wlasnie. Masz racje ale skoro przywiazujesz do tego - co ja np uwazam za
                drobiazg, tyle uwagi to juz odrzucilas polowe potencjalnych kandydatow... :))
                No i czy nie jest prawda ze tylko tych co prosto pisza mozna prosto czytac>
                • bransoletkaa Re: "Samotne" single . 14.02.09, 11:10
                  Tylko połowę? Heh.
                  Pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka