Dodaj do ulubionych

Kolejne bardzo poważne romantyczne pytanie

IP: 212.20.131.* 11.11.03, 22:40
Kto to napisał? (ja tylko cytuję)

"Usiądź przy mnie blisko, miła,
spójrz mi w oczy, tak do głębi,
by w Twych oczach się odbiła
zamieć, co się we mnie kłębi."

Obserwuj wątek
    • hetacus "romantyczne" wyznanie 14.11.03, 09:06
      He, he, nie wiem dlaczego, ale przypomniała mi się jedna kwestia z którejś
      księgi "Tytusa, Romka i A'Tomka". To były słowa Tytusa: "Serce mi pika jak
      klapa u śmietnika" ;-)
    • mandaryn_ka Re: Kolejne bardzo poważne romantyczne pytanie 14.11.03, 09:13
      Nie gadaj tyle, bo Cię zjedzą motyle ;-)

Dzień dobry, część i czołem!
      Pytacie skąd się wziąłem?
      Jestem wesoły Romek
      Mam na przedmieściu domek...itd.

Dzieeeeń Dooobryyyy :-)
      • harriet_makepeace Re: Kolejne bardzo poważne romantyczne pytanie 14.11.03, 09:16
        hello!
        • ka_27 Dzień Dobry :-) 14.11.03, 09:19
          Nie ma romantycznych pytań, ani odpowiedzi,
          jest po prostu nastrój ... :-)))
          • mandaryn_ka Re: Dzień Dobry :-) 14.11.03, 09:25
            A nastrój, jak to nastrój raz jest romantyczny...
            A niekiedy reomatyczny...;-)
            Witaj ka_27, miłego dnia życzę :-)
            Coś mnie unikasz ostatnimi razy, czyżbym zrobiła Ci jakąś przykrość ?
            Jesli tak , to przepraszam :-)
            • ka_27 Dzień Dobry :-) 14.11.03, 09:30
              Witaj Mandaryn_ko :-)

jutro zaczyna się kolejny weekend, po ... 3 dniach pracy :-)))
              • mandaryn_ka Re: Dzień Dobry :-) 14.11.03, 09:32
                Tak jest Panie kapitanie !
                Proszę pozdrowić ode mnie Porucznika Jaszczuka ;-)
                • ka_27 Dzień Dobry :-) 14.11.03, 09:57
                  Mandaryn_ko :-)

Porucznik Jaszczuk nie cierpi dni wolnych, bo jak tak można, nie na służbie? :-P
                  • mandaryn_ka Re: Dzień Dobry :-) 14.11.03, 10:18
                    Hmmm...może cos na to zaradzimy ? :-)
                    Niech Porucznik Jaszczuk pociągnie dyżur za swego kolegę:-)
                    • ka_27 Dzień Dobry :-) 14.11.03, 10:24

Porucznik Jaszczuk zawsze na straży ... porządku dnia :-)))
                      • mandaryn_ka Re: Dzień Dobry :-) 14.11.03, 10:25
                        Niczym Pan Prezydent Miasta W :-)
                        • ka_27 Dzień Dobry :-) 14.11.03, 10:28

Porucznik Jaszczuk zawsze dotrzymuje słowa :-)
                          • mandaryn_ka Re: Dzień Dobry :-) 14.11.03, 10:32
                            Aaaaa....to ja tu zaraz udowodnie Porucznikowi jaszczukowi, że nie zawsze !
                            • ka_27 Dzień Dobry :-) 14.11.03, 10:34

Porucznik Jaszczuk się nie da :-P
                              • mandaryn_ka Re: Dzień Dobry :-) 14.11.03, 10:36
                                Oj...nie byłabym tego taka pewna, bo...
                                gdy użyję mojego wdzięku, wówczas porucznik Jaszczuk zmięknie przy mnie niczym
                                plastelina ;-)
                                • ka_27 Dzień Dobry :-) 14.11.03, 10:38

Porucznik Jaszczuk to fachowiec - ma wytyczne :-)
                                  • mandaryn_ka Re: Dzień Dobry :-) 14.11.03, 10:43
                                    Uuuu, wątpię, aby jakiekolwiek wytyczne Panie fachowcu mogłyby tu Panu pomóc ;-)
                                    • ka_27 Dzień Dobry :-) 14.11.03, 10:47

nigdy nie mów nigdy ...
                                      • mandaryn_ka Re: Dzień Dobry :-) 14.11.03, 10:48
                                        Lubię być przekorna ...;-)
                                        Nigdy, nigdy, nigdy...:-)
                                        • ka_27 Dzień Dobry :-) 14.11.03, 10:53

bo Porucznik Jaszczuk wyjmie ... środki przymusu bezpośredniego :-P
                                          • mandaryn_ka Re: Dzień Dobry :-) 14.11.03, 10:55
                                            Hmmm......nie mogę się doczekać ! ;-)
                                            • ka_27 Dzień Dobry :-) 14.11.03, 10:59

nie szczuj Porucznika Jaszczuka ... :-PPPP
                                              • mandaryn_ka Re: Dzień Dobry :-) 14.11.03, 11:04
                                                Bo co ?? :-(
                                                Będę go szczuć i jeszcze flintę na niego wyciągnę ! :-(
                                                • ka_27 Dzień Dobry :-) 14.11.03, 11:17

a jak już wyciągniesz, to kto będzie stał na straży? :-)
                                                  • mandaryn_ka Re: Dzień Dobry :-) 14.11.03, 11:20
                                                    No...
                                                    Yyyy...
                                                    Ja ! :-)
                                                    Z tą moją flintą ! :-)
                                                    I będę Cię bronić jak lew ! :-)
                                                  • ka_27 Dzień Dobry :-) 14.11.03, 11:23

dzielna Mandaryn_ka :-) z Ciebie jest :-))))
                                                  • mandaryn_ka Re: Dzień Dobry :-) 14.11.03, 11:25
                                                    Dziękuję :-)
                                                    Staram się jak mogę ... :-)
                                                  • ka_27 Dzień Dobry :-) 14.11.03, 11:27
                                                    Mandaryn_ka :-)

o prawdziwym smaku :-))))
                                                  • mandaryn_ka Re: Dzień Dobry :-) 14.11.03, 11:29
                                                    No cóż...:-)
                                                  • ka_27 Dzień Dobry :-) 14.11.03, 12:55
                                                    No ... Mandaryn_ka :-)
                                                  • mandaryn_ka Re: Dzień Dobry :-) 14.11.03, 13:04
                                                    Oooo, Ka, wróciłeś do mnie :-)
                                                  • ka_27 :-))))) 14.11.03, 13:05
                                                  • mandaryn_ka Re: :-))))) 14.11.03, 13:32
                                                    Oooooj......
                                                    Zapomniałam !
                                                    Chcesz cukierka ?:-)
                                                  • ka_27 :-))))) 14.11.03, 13:34
                                                    MAndaryn_ko :-)

a jakiego? :-))
          • harriet_makepeace Re: Dzień Dobry :-) 14.11.03, 09:28
            witaj! romantyku do kwadratu :)
            • ka_27 Dzień Dobry :-) 14.11.03, 09:29
              harriet_makepeace napisała:

> witaj! romantyku do kwadratu :)

(...)
              • harriet_makepeace Re: Dzień Dobry :-) 14.11.03, 09:50
                co było w miejscu kropek? :))))
                • ka_27 Dzień Dobry :-) 14.11.03, 09:58
                  Kropki ...
                  • harriet_makepeace Re: Dzień Dobry :-) 14.11.03, 09:59
                    tylko kropki? :)
                    • ka_27 Dzień Dobry :-) 14.11.03, 10:01
                      Tylko ... :-)
                      • harriet_makepeace :( 14.11.03, 10:01
                        :(((
                        • ka_27 :-) się 14.11.03, 10:05
                          • harriet_makepeace zgoda :) 14.11.03, 10:07
                            • ka_27 i Świat jest piękny :-) 14.11.03, 10:10
                              • harriet_makepeace świat jest biały :) 14.11.03, 10:11
                                • ka_27 taki, jak Ty ... :-) 14.11.03, 10:12
                                  • harriet_makepeace hmmm.. taki jak moja mlecznobiała cera damy :) 14.11.03, 10:13
                                    • ka_27 Nie tylko :-) 14.11.03, 10:21
                                      • harriet_makepeace jak moja niewinna dusza :) 14.11.03, 10:22
                                        • ka_27 Jak Ty ... :-) 14.11.03, 10:24
                                          • harriet_makepeace w końcu jestem damą :) 14.11.03, 10:26
                                            • ka_27 Jesteś Damą :-) 14.11.03, 10:28
                                              • harriet_makepeace a ty gentelmanem :) 14.11.03, 10:30
                                                • ka_27 Są lepsi ... :-) 14.11.03, 10:34
                                                  • harriet_makepeace Być może ... :) 14.11.03, 10:36
                                                  • ka_27 Po prostu, są ... :-) 14.11.03, 10:39
                                                  • harriet_makepeace Re: Po prostu, są ... :-) 14.11.03, 10:52
                                                    no tak, ale ty na serio jestes niesamowity w wyczuwaniu nastroju, np wczoraj
                                                    jakos tak mi nastroj siadl, juz juz mialam zlapac dola a ty nagle pojawiasz sie
                                                    z otchlani netu i podajesz mi kawke, super, od razu mi sie zrobilo milo na
                                                    duszy. :)))))))))
                                                  • ka_27 Po prostu, są ... :-) 14.11.03, 10:54
                                                    To nie moja zsługa ... :-)))
                                                  • harriet_makepeace Re: Po prostu, są ... :-) 14.11.03, 10:56
                                                    twoja, twoja, albo twojej intuicji :)))
                                                  • ka_27 Po prostu, są ... :-) 14.11.03, 10:59
                                                    Nie, nie moja, to Ty chciałaś być radosna :-))))
                                                  • harriet_makepeace Re: Po prostu, są ... :-) 14.11.03, 11:01
                                                    wlasnie chcialam byc smutna :))) a ty sprawiles ze mi sie odechcialo :))
                                                  • ka_27 Po prostu, są ... :-) 14.11.03, 11:03
                                                    I widzisz jaki jestem niedobry?
                                                  • harriet_makepeace Re: Po prostu, są ... :-) 14.11.03, 11:04
                                                    jasne wszystko przez ciebie, glupio sie usmiecham do monitora, nuce i czuje sie
                                                    piekna haha :)))))))))
                                                  • ka_27 Po prostu, są ... :-) 14.11.03, 11:18
                                                    Harriet :-)

po prostu jesteś Harriet :-)))
                                                  • harriet_makepeace Re: Po prostu, są ... :-) 14.11.03, 11:20
                                                    a co robi ka jak jest zadowolony? :)
                                                  • ka_27 Po prostu, są ... :-) 14.11.03, 11:24
                                                    A co robi radosna Harriet? :-))))
                                                  • harriet_makepeace Re: Po prostu, są ... :-) 14.11.03, 11:26
                                                    no wiesz już przecież - spiewa tanczy dokazuje :)
                                                  • ka_27 Po prostu, są ... :-) 14.11.03, 12:56
                                                    Harriet radosna tryska radością? :-)))
                                                  • harriet_makepeace Re: Po prostu, są ... :-) 14.11.03, 13:00
                                                    tak jest. a cz ka radosny tez tryska... hmmm radoscią ;))))?
                                                  • ka_27 Po prostu, są ... :-) 14.11.03, 13:04
                                                    Harriet jesienna jak Harriet wiosenna :-)))
                                                  • harriet_makepeace Re: Po prostu, są ... :-) 14.11.03, 13:40
                                                    ka ty się wymigujesz od odpowiedzi :))))))
                                                  • ka_27 Po prostu, są ... :-) 14.11.03, 13:46

za oknem Słońce
                                                    i weekend się zbliża,
                                                    odpoczniesz,
                                                    potańczysz,
                                                    będziesz uśmiechnięta :-)))

• harriet_makepeace Re: Po prostu, są ... :-) 14.11.03, 13:49
                                                    zyczę ci tego samego :))))
                                                  • ka_27 weekend 14.11.03, 13:56

to bedzie Twój weekend :-)))
        • hetacus Re: Kolejne bardzo poważne romantyczne pytanie 14.11.03, 09:21
          witaj mejkpis ;-)
          • harriet_makepeace Re: Kolejne bardzo poważne romantyczne pytanie 14.11.03, 09:22
            pamietasz ten serial dempsey i mejkpis na tropie? :)
            • hetacus Re: Kolejne bardzo poważne romantyczne pytanie 14.11.03, 09:27
              bardzo mgliście, to było daaawno ...
        • mandaryn_ka Re: Kolejne bardzo poważne romantyczne pytanie 14.11.03, 09:21
          Hello Miss Harriet ! :-)
          Jak samopoczucie z samego ranka ?:-)
          • harriet_makepeace Re: Kolejne bardzo poważne romantyczne pytanie 14.11.03, 09:24
            nie najgorzej psychicznie, fizycznie gorzej bo mnie dopadl krecz karku (jednym
            slowem mam dlugotrwaly b. bolesny skurcz miesni karku i troche mi sie kiepsko
            spoglada w prawo) moze ktos by mi zrobil masazyk? :)))))))))
            • mandaryn_ka Re: Kolejne bardzo poważne romantyczne pytanie 14.11.03, 09:30
              Hmmm, jakby Ci tu pomóc ?
              Właściwie mogłabym poskakać po Tobie, może by Ci przeszło
              • harriet_makepeace Re: Kolejne bardzo poważne romantyczne pytanie 14.11.03, 09:32
                o boze sama nie wiem, troche sie boje ale z drugiej strony gdyby bolaly mnie
                cale plecy to moze by sie ten kark tak negatywnie nie wyroznial :))))
                • mandaryn_ka Re: Kolejne bardzo poważne romantyczne pytanie 14.11.03, 09:36
                  Ha, ha...;-)
                  Hej hop! I już prosto z trampoliny wskakuję na Twój kark! ;-)
                  • harriet_makepeace Ratunku!!!!!!!!! :)))) 14.11.03, 09:38
                    • mandaryn_ka Re: Ratunku!!!!!!!!! :)))) 14.11.03, 09:45
                      No już złażę , nie wrzeszcz tak Harriet, bo sąsiedzi pomyślą , że Cię ze skóry
                      obdzieram ;-)
                      • harriet_makepeace Re: Ratunku!!!!!!!!! :)))) 14.11.03, 09:49
                        ufff ale ulga, ale niestety kark dalej mnie boli :(
                        • mandaryn_ka Re: Ratunku!!!!!!!!! :)))) 14.11.03, 09:57
                          Oooj, chyba pójdę po jakiegoś masażystę - sadystę ;-), bo sama sobie z tym nie
                          poradzę :-(
                          • hetacus Re: Ratunku!!!!!!!!! :)))) 14.11.03, 10:00
                            może akupunktura pomoże ? nie znam się na tym, ale widziałem kiedyś w TV.
                            Wezmę parę igieł i spróbuję wbić hariecie kilka w bolące miejsca ;-)może to coś
                            da ;-)
                            • harriet_makepeace AAAAAAAaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 14.11.03, 10:02
                              Ratujcie dobrzy ludzie!!!!! Juz mnie nic nie boli, juz nie narzekam, w ogole to
                              nigdy mnie nic nie bolalo, czuje sie swietnie moze zrobie pare pompek? :)))))))
                            • mandaryn_ka Re: Ratunku!!!!!!!!! :)))) 14.11.03, 10:03
                              No ładnie, ładnie...
                              Wczoraj już napomagałeś Meg25, to do tej pory biedaczka nie może dojść do
                              siebie, nie ma jej i nie ma...?
                              Jeszcze nie wystarczy Ci ofiar ?? ;-)
                              • hetacus Re: Ratunku!!!!!!!!! :)))) 14.11.03, 10:05
                                ja po prostu lubię ludziom pomagać, mam bardzo dobre serduszko i dużo dobrych
                                chęci ;-)
                                • harriet_makepeace Re: Ratunku!!!!!!!!! :)))) 14.11.03, 10:06
                                  jasne ;)
                                • mandaryn_ka Re: Ratunku!!!!!!!!! :)))) 14.11.03, 10:17
                                  Jasne !! Ero...hmmm ;-)
                                  • hetacus Re: Ratunku!!!!!!!!! :)))) 14.11.03, 11:07
                                    ???
                                    • harriet_makepeace Re: Ratunku!!!!!!!!! :)))) 14.11.03, 11:09
                                      --------------------------------------------------------------------------------
                                      napisales:
                                      ja po prostu lubię ludziom pomagać, mam bardzo dobre serduszko i dużo dobrych
                                      chęci ;-)
                                      a my ci sugerujemy ze twoja pomoc ma scisle okreslony charakter :)))))
                                      • hetacus Re: Ratunku!!!!!!!!! :)))) 14.11.03, 11:14
                                        Rozumiem, że dla was wbijanie igieł w kark ma charakter erotyczny ;-)
                                        a jednak extremalne z Was dziewczęta ;-)))
                                        • harriet_makepeace Re: Ratunku!!!!!!!!! :)))) 14.11.03, 11:16
                                          no moze akurat igiel nie mialam na misli raczej pojenie miodem i masaze :))))
                                          ja niestety nie trafilam na twoj erotyczny nastroj :)))))) bo igiel sie
                                          zdecydowanie boje :)
                                          • hetacus Re: Ratunku!!!!!!!!! :)))) 14.11.03, 11:20
                                            harriet, a student czeka ;-)))
                                            • harriet_makepeace Re: Ratunku!!!!!!!!! :)))) 14.11.03, 11:22
                                              grrrrrrrrr :)
                                              • hetacus Re: Ratunku!!!!!!!!! :)))) 14.11.03, 11:29
                                                do odważnych świat należy ;-)
                                                • harriet_makepeace Re: Ratunku!!!!!!!!! :)))) 14.11.03, 11:31
                                                  ale trzeba jeszcze roważnie wybrać cel. student mi jakoś nie leży :))))))
                                                  • hetacus Re: Ratunku!!!!!!!!! :)))) 14.11.03, 11:41
                                                    a wypróbowałaś go ? może jest miły, uroczy i czarujący ;-)
                                                  • harriet_makepeace Re: Ratunku!!!!!!!!! :)))) 14.11.03, 11:49
                                                    a potem mi bedzie po stosunku wytykal bledy i wpisywal sie do ksiazki skarg,
                                                    zazalen i wnioskow. nie studentowi stanowczo dziekujemy. :))))
                                                  • hetacus Re: Ratunku!!!!!!!!! :)))) 14.11.03, 11:55
                                                    ha, a może napisze że błądził, że nie spodziewał sie tak cudownej kobiety w
                                                    łóżku i wszelakie wcześniejsze uogólnienia są nic niewarte ?
                                                  • harriet_makepeace Re: Ratunku!!!!!!!!! :)))) 14.11.03, 11:57
                                                    no nie wiem :) mysle ze on z tych wiecznych malkontentow. a poza tym jestem
                                                    przekonana o tym ze to erotoman gawedzierz i nie ma specjalnie porownania. :)))
                                                  • hetacus Re: Ratunku!!!!!!!!! :)))) 14.11.03, 12:00
                                                    ech, harriet, skąd u Ciebie tyle niewiary w człowieka ?
                                                  • harriet_makepeace Re: Ratunku!!!!!!!!! :)))) 14.11.03, 12:14
                                                    z doswiadczenia, tez mialam do czynienia z takim panem malkontentem co to
                                                    musial wszystko ocenic, skrytykowac wytknac bledy i naprawic. i w lozku tez
                                                    potrafil mi np wypalic ze chyba przytylam w biodrach...
                                                  • hetacus Re: Ratunku!!!!!!!!! :)))) 14.11.03, 12:15
                                                    no, ale jak z nim byłaś to jednak miał jakieś zalety ;-)
                                                  • harriet_makepeace Re: Ratunku!!!!!!!!! :)))) 14.11.03, 12:20
                                                    mial, ale mnie strasznie zameczal no i teraz juz jestem zmeczona skutecznie i
                                                    juz mi sie z nim nie chce byc.
                                                    a z zalet to jest inteligentny, ma poczucie humoru, jest przystojny, chociaz to
                                                    jemu sie utylo nie mi (hehe), wyciagal mnie na "wydarzenia kulturalne", lubil
                                                    jezdzic w ciekawe miejsca, no dobra potrafil tez byc czuly i wyrozumialy, no i
                                                    jak zmarl moj ojciec 2 lata temu tez sie mna zaopiekowal, ale niestety jest
                                                    niedojrzaly, jest absorbujacy, 500 razy zmienia plany i decyzje... to juz dla
                                                    mnie za duzo.
                                                  • hetacus Re: Ratunku!!!!!!!!! :)))) 14.11.03, 12:28
                                                    Zauważyłem, że kobiety często zarzucają mężczyznom, że są niedojrzali. Nie wiem
                                                    z czego to wynika...
                                                  • harriet_makepeace Re: Ratunku!!!!!!!!! :)))) 14.11.03, 12:35
                                                    bo on po prostu zachowuje sie jak dziecko
                                                    1. zawsze mu sie wydaje ze decyzja ktora podjal byla zla i gdyby wybral inaczej
                                                    to byloby lepiej
                                                    2. jest niecierpliwy, nie stosuje zasady odroczonej przyjemnosci (jezeli ci np.
                                                    na cos nie stac)
                                                    3. chcialby robic 5 rzeczy na raz, a zadnej nie robi dobrze
                                                    4. chcialby miec 5 zyc na raz i zawsze wydaje mu sie ze to co robia inni jest
                                                    ciekawsze.
                                                    5. jest egoistyczny. ja ide do kina, ja chce sie spotkac z przyjaciolmi, ja mam
                                                    ochote poczytac gazete i nie gadaj do mnie bo mi przeszkadzasz.
                                                    dojrzalosc polega natomiast na ustalaniu kompromisu, na altruizmie (oczywiscie
                                                    w rozsadnych granicach), na odraczaniu przyjemnosci, na cierpliwosci,
                                                    planowaniu rozsadnym etc.
                                                    nie - nie chodzi o to ze nie chcial sie ze mna ozenic. nawet chcial :)))) kiedys
                                                  • hetacus Re: Ratunku!!!!!!!!! :)))) 14.11.03, 12:39
                                                    hmmmm, raczej żadnego z tych punktów nie przyporządkowałbym do siebie,
                                                    co bynajmniej nie oznacza, że jestem odpowiedzialny i dojrzały ;-)
                                                    żartuję oczywiście.
                                                    A jedną z moich zasad życiowych jest maksyma: "bardziej ciesz się tym co masz
                                                    niż martw tym czego ci brak". Nie jest może oryginalna, ale sporo w niej
                                                    mądrości. Tak sądzę...
                                                  • harriet_makepeace Re: Ratunku!!!!!!!!! :)))) 14.11.03, 12:44
                                                    b. madra :)))))) no a ja nie przezylam zadnej facetowo-toksycznej traumy, wiec
                                                    nie jestem do wszystkich zle nastawiona, tylko po prostu wiem jak meczacy moze
                                                    byc zwiazek z takim gosciem. dlatego powiedzialam basta. ale go lubie jeszcze :)
                                                  • hetacus Re: Ratunku!!!!!!!!! :)))) 14.11.03, 12:47
                                                    mnie ze zmartwień i problemów w sposób fenomalny leczy FR. Zdawało mi się
                                                    kiedyś, że tu zajrzałem tylko na chwilkę. Utknąłem na dobre. Tu naprawdę jest
                                                    miło :-)
                                                  • harriet_makepeace Re: Ratunku!!!!!!!!! :)))) 14.11.03, 12:49
                                                    bingo, mi tez jest od razu lepiej jak sobie tu pisuje i czytuje :))))
                                                  • hetacus Re: Ratunku!!!!!!!!! :)))) 14.11.03, 12:52
                                                    no i tak trzeba trzymać, zwłaszcza, że jesteśmy na całym forum tylko we dwójkę,
                                                    pod różnymi nickami ;-)
                                                  • harriet_makepeace Re: Ratunku!!!!!!!!! :)))) 14.11.03, 12:58
                                                    no wlasnie, a tak naprawde to przeciez harriet_makepeace=hetacus :))))
                                                  • hetacus Re: Ratunku!!!!!!!!! :)))) 14.11.03, 13:06
                                                    FR=forumKobieta=wszystkie inne fora na gazecie !
                                                    jedna wielka mistyfikacja ;-)
                                                  • harriet_makepeace Re: Ratunku!!!!!!!!! :)))) 14.11.03, 13:41
                                                    :)))))))))))
                                        • mandaryn_ka Re: Ratunku!!!!!!!!! :)))) 14.11.03, 11:16
                                          hetacus napisał:

> Rozumiem, że dla was wbijanie igieł w kark ma charakter erotyczny ;-)
                                          > a jednak extremalne z Was dziewczęta ;-)))

No i sobie wytłumaczył...
                                          Głuchy jak nie usłyszy, to sobie doda ...:-(
                                          • hetacus Re: Ratunku!!!!!!!!! :)))) 14.11.03, 11:19
                                            Mandarynka - prowokatorka !!!
                                            • mandaryn_ka Re: Ratunku!!!!!!!!! :)))) 14.11.03, 11:22
                                              No i dobrze! :-(
                                              Idziemy po rękawice bokserskie ? ;-)
                                              • hetacus Re: Ratunku!!!!!!!!! :)))) 14.11.03, 11:25
                                                chcesz mnie sprać na kwaśnie jabłko łobuziaro ?
                                                • mandaryn_ka Re: Ratunku!!!!!!!!! :)))) 14.11.03, 11:28
                                                  Ha, ha...:-)
                                                  Najpierw powalę Cię z nóg!
                                                  Potem rozłożę na łopatki !
                                                  Następnie...pochylę się nad Tobą...
                                                  • hetacus Re: Ratunku!!!!!!!!! :)))) 14.11.03, 11:31
                                                    ... i dam ci pięścią w nos...
                                                    ...potem poprawię raz jeszcze...
                                                  • mandaryn_ka Re: Ratunku!!!!!!!!! :)))) 14.11.03, 11:33
                                                    Ha, ha..
                                                    Zaraz sie zsikam!!
                                                    Świetny scenariusz ! :-)

A teraz moja wersja...

I ogrzeję swoje chłodne usteczka na Twoim ciepłym czółku...
                                                  • hetacus Re: Ratunku!!!!!!!!! :)))) 14.11.03, 11:38
                                                    Ha, ha, ja Cię znam ! "Ogrzejesz usteczka", mnie ogarnie miły nastrój a Ty
                                                    odgryziesz mi ucho ;-)
                                                  • mandaryn_ka Re: Ratunku!!!!!!!!! :)))) 14.11.03, 11:44
                                                    Mmmm....Twoje oczka tak cudownie błyszczą, źrenice są takie duże...:-)
                                                    Moja dłoń gładzi delikatnie Twoje włosy...uśmiecham się słodko do Ciebie ...:-)

Hetakusie !!
                                                    Uwaga !! Uciekaj!! leci torcik z bitej śmietany wprost w Twoją stronę !!
                                                  • hetacus Re: Ratunku!!!!!!!!! :)))) 14.11.03, 11:53
                                                    Spodziewałem się podstępu ! Zręcznie się uchylam. Szkoda torcika...
                                                  • mandaryn_ka Re: Ratunku!!!!!!!!! :)))) 14.11.03, 12:11
                                                    Łooooooj !! Tego nie przewidziałam!!
                                                    Torcik ląduje na mojej głowie ?? :-(
                                                  • hetacus Re: Ratunku!!!!!!!!! :)))) 14.11.03, 12:14
                                                    hmm.... tak Ci nawet jest do twarzy. Wyglądasz apetycznie ;-)
                                                  • mandaryn_ka Re: Ratunku!!!!!!!!! :)))) 14.11.03, 12:20
                                                    Och TY!!
                                                    Nie myśl sobie , że ze mną wygrałeś !
                                                    następny torcik będzie zdalnie sterowany i tak pokieruję pilotem, że wyląduje
                                                    na Tobie ;-)
                                                  • hetacus Re: Ratunku!!!!!!!!! :)))) 14.11.03, 12:22
                                                    jesteś nieobliczalna, to już wiem; nerwy mam napięte do ostatnich granic, ale
                                                    czujny jestem jak tropiony wilk. Nie dam się !!
                                                  • mandaryn_ka Re: Ratunku!!!!!!!!! :)))) 14.11.03, 12:26
                                                    Ooooooooj dasz się...;-)
                                                    Już moja w tym głowa !! ;-)
                                                  • hetacus Re: Ratunku!!!!!!!!! :)))) 14.11.03, 12:31
                                                    Hmmmm, ona patrzy na mnie jak na jakiś dziwaczny okaz w muzeum. Co ona obmyśla
                                                    łobuziara ;-)
                                                  • mandaryn_ka Re: Ratunku!!!!!!!!! :)))) 14.11.03, 12:37
                                                    Dzwoni telefon...:-)
                                                    Hetakusie, chyba Ty musisz odebrać, bo ja nie dosięgnę...
                                                    No idź !!

• hetacus Re: Ratunku!!!!!!!!! :)))) 14.11.03, 12:40
                                                    e tam, pewnie jakiś telemarketing, nie warto ;-)
                                                  • mandaryn_ka Re: Ratunku!!!!!!!!! :)))) 14.11.03, 12:45
                                                    Buuu !!
                                                    Idę do kuchni po zapałki!!
                                                    Sam sie o to prosisz !!
                                                    Ty niewdzięczny pchlarzu !! :-(
                                                    A teraz próbuję otowrzyć jedno oko i powieki opieram o zapałkę, żeby się nie
                                                    zamknęło...:-)
                                                    Z drugim okiem robię to samo...
                                                    :-) a teraz popatrz na mnie trele morele , gram Ci na nosie !!:-)
                                                  • hetacus Re: Ratunku!!!!!!!!! :)))) 14.11.03, 12:48
                                                    hmmm, a kim Ty właściwie jesteś ?
                                                  • mandaryn_ka Re: Ratunku!!!!!!!!! :)))) 14.11.03, 12:53
                                                    Zakładam na siebie białe prześcieradło,
                                                    Wycinam otworki na oczka...:-)

I grubym głosem wrzeszczę -
                                                    Jestem duchem i Cię zaraz zjem !!!

• hetacus Re: Ratunku!!!!!!!!! :)))) 14.11.03, 13:05
                                                    A może Ty jesteś z Ku Klux Klanu ?!
                                                  • mandaryn_ka Re: Ratunku!!!!!!!!! :)))) 14.11.03, 13:16
                                                    Ale oni mieli tylko białe kapturki, a ja jestem cała biała :-)
                                                    No ...:-(
                                                    Czemu mi nie uciekasz ??
                                                    I tak dziwnie na mnie patrzysz ?? :-(
                                                  • hetacus Re: Ratunku!!!!!!!!! :)))) 14.11.03, 13:23
                                                    nie boję się ! Tralalalala !
                                                    "Co mi zrobisz jak mnie złapiesz" ?
                                                  • mandaryn_ka Re: Ratunku!!!!!!!!! :)))) 14.11.03, 13:29
                                                    Chorobcia ! :-(
                                                    A tak się bardzo starałam, żeby groźnie wyglądać !

A jak Cię złapię , to....włożę Ci na głowę dynię i
                                                    zaprowadzę nad sam brzeg rzeki, wprowadzę na cieniuktą kładeczkę i tam Cię
                                                    zostawię samego:-)
                                                    A ja pogwizdując wesoło wrócę sobie do domku;-)
                                                  • hetacus Re: Ratunku!!!!!!!!! :)))) 14.11.03, 13:35
                                                    Bardzo lubię spacerki nad rzeczki. A z kładeczki pociągnę Cię za sobą !
      • hetacus Re: Kolejne bardzo poważne romantyczne pytanie 14.11.03, 09:20
        mandaryn_ka napisała:

> Nie gadaj tyle, bo Cię zjedzą motyle ;-)
        >
        > Dzień dobry, część i czołem!
        > Pytacie skąd się wziąłem?
        > Jestem wesoły Romek
        > Mam na przedmieściu domek...itd.

"a w domu wodę światło, gaz,
        powtarzam zatem jeszcze raz"

(głos z tłumu: "nie bój, nie bój wyłączą ci")

Cześć zielona Mandarynko !
        >
        > Dzieeeeń Dooobryyyy :-)
        • mandaryn_ka Re: Kolejne bardzo poważne romantyczne pytanie 14.11.03, 09:23
          Cześć bladożółty Hetacusie ! :-)
          Cos mi źle wyglądasz !
          Chyba Ci wczorajsza kolacja zaszkodziła ;-)
          • hetacus Re: Kolejne bardzo poważne romantyczne pytanie 14.11.03, 09:30
            hmmm, bladożółty ?
            pewnie to wczorajsza pizza. Zamówiłem do domu
            pizzę frutti di mare. Była taka sobie
            Mam nadzieję, że bladożółty hetacus jest
            do zaakceptowania na fr i nie będzie żadnej karencji ;-)
            • mandaryn_ka Re: Kolejne bardzo poważne romantyczne pytanie 14.11.03, 09:34
              Pizzę powiadasz ??
              Hmmm...mam cudowne wspomnienia związane z pizzą ...:-)
              • hetacus Re: Kolejne bardzo poważne romantyczne pytanie 14.11.03, 09:36

> Hmmm...mam cudowne wspomnienia związane z pizzą ...:-)

o, podziel się nimi :-) Plis !
                • mandaryn_ka Re: Kolejne bardzo poważne romantyczne pytanie 14.11.03, 09:44
                  Ok...
                  Byłam kiedyś z pewnym cudownym dżentelmenem na plotkach w barze.
                  Ów dżentelmen zamówił pizzę. Jadł ją ze smakiem, gdy w pewnym momencie krojony
                  przez niego kawałek pizzy nieoczekiwanie wysmyknął się spod noża i pofrunął
                  wprost na moje kolana :-)
                  ( Przypomniała mi się wóczas scenka z "Czterech pancernych i psa", kiedy to
                  Gustlik na "proszonym śniadaniu" próbował kulturalnie atakować jajko, aby go
                  zjeść ;-)
                  Wracając do tematu miły dżentelmen poczuł się troszkę niezrecznie i z
                  czarującym uśmiechem oznajmił mi, że chciał mnie tą pizzą poczęstować, ale nie
                  wiedział jak to zrobić i stąd ta pizza na moich kolanach ;-)
                  Rozbawił mnie wtedy niemal do łez :-)
                  • hetacus Re: Kolejne bardzo poważne romantyczne pytanie 14.11.03, 09:48
                    No tak, gość umiał się znaleźć w tej bardzo trudnej sytuacji.
                    Najlepiej świadczy o tym Twoja reakcja ;-)
                    A ja mam straszną słabość do pizzy...
                    Tylko ta wczorajsza była taka sobie...
                    Stąd moja "bladożółtość", niestety widoczna na fr ;-)
                    • harriet_makepeace mandarynko! 14.11.03, 09:52
                      swietna historia :)))
                      • mandaryn_ka Re: mandarynko! 14.11.03, 09:55
                        :-) ja też ją mile wspominam:-)
                    • mandaryn_ka Re: Kolejne bardzo poważne romantyczne pytanie 14.11.03, 09:54
                      Ech...nie przesadzajmy, że owa sytuacja była znowu taka bardzo trudna:-)
                      Znam o wiele bardziej trudnie ...;-)

No to wczoraj Hetacusie mieliśmy ochotę na to samo i jedliśmy to samo...
                      Ja po powrocie z pracy sama przygotowałam pizzę. Była naprawdę znakomita :-)
                      • hetacus Re: Kolejne bardzo poważne romantyczne pytanie 14.11.03, 09:58
                        No, nie wątpię, że była znacznie lepsza niż moja. Ale jak Ty sama przyrządzasz
                        pizzę to mój podziw dla Ciebie jeszcze wzrasta o kilka stopni :-)
                        Jaka to była pizza, opisz proszę, jestem przed drugim śniadaniem ;-)
                        • mandaryn_ka Re: Kolejne bardzo poważne romantyczne pytanie 14.11.03, 10:16
                          Aha...
                          Specjalnie mnie uprzedziłeŚ mówiąc " Jestem przed II -gim śniadaniem", bo
                          wrazie czego, Ggdy zbierze Ci się na wymioty, popędzisz do łazienki jeśli nie
                          spodoba Ci sie mój skład Pizzy ;-)
                          A tak a'propos , zdąrzysz dobiegnąć do łazienki ? ;-)

Asekurant z Ciebie ;-)

Ok...
                          notuj...
                          1,5 szklanki mąki, pół paczki drożdży( 5 dkg ), 3 stołowe łyżki oliwy, 2
                          łyżeczki cukru, szczypta soli. Wyrabiamy ciasto.
                          Smarujemy blaszkę odrobiną oliwy, rozkładamy ciasto, z wierzchu ciasto
                          smarujemy katchupem, na to ścierany żóły ser na tarce, na to układany gotowany
                          kurczak, pokrojone krążki ananasa, i posypujemy kukurydzą, następnie ponownie
                          pokrywamy warstwą startego żółtego sera.
                          Tak przygotowaną wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy ok. 30 min.

S M A C Z N E G O :-)
                          • harriet_makepeace mmniam 14.11.03, 10:19
                            jak dla mnie brzmi pysznie :)
                            • mandaryn_ka Re: mmniam 14.11.03, 10:23
                              Harriet, bo jest naprawdę bardzo smaczna, polecam :-)
                              • harriet_makepeace Re: mmniam 14.11.03, 10:25
                                musze sobie zrobić kiedyś koniecznie. dziś umowilam sie ze znajomymi na
                                jedzenie i wykonam moje popisowe danie kurczaka w papryce i bananach po
                                indyjsku :)
                                • mandaryn_ka Re: mmniam 14.11.03, 10:33
                                  Hmmm, brzmi interesująco :-)
                                  • harriet_makepeace Re: mmniam 14.11.03, 10:34
                                    bo jest :)))))) lubie gotowac i wymyslac nowe dania. to indyjskie sama
                                    wymyslilam. :)
                                    • mandaryn_ka Re: mmniam 14.11.03, 10:37
                                      Opisz proszę jak to przyrządzić i podaj mi skład ?
                                      • harriet_makepeace Re: mmniam 14.11.03, 10:49
                                        Sklad
                                        piers z kurczaka (1-2 zalezy ilu masz gosci:))
                                        duza czarwona papryka
                                        4-5 bananow
                                        6 zabkow czosneku
                                        pieprz
                                        sól
                                        curry
                                        papryka słodka w proszku
                                        papryka ostra w proszku
                                        kilka kropel soku ze swiezej cytryny
                                        smietana 22%
                                        oliwa

piers z kurczaka kroimy w kawalki i wkladamy do miski gdzie dodajemy skladniki
                                        marynaty czyli oliwe 2-3 lyzki, sok z cytryny, sol, pieprz, curry, ostra
                                        papryke, mieszamy zeby cale mieso bylo pokryte marynata, odstawiamy na czas
                                        przyrzadenia reszty.
                                        Banany/papryke kroimy w plasterki/kostke, nastepnie smazymy (sredni ogien)
                                        najpierw banany na odrobinie oliwy z czosnkiem i slodka papryka jakies 10 min.
                                        Dorzucamy papryke. Mozemy zmniejszyc ogien. Wstawiamy w miedzy czasie ryz.
                                        Mieso w marynacie powinno lezec jakies 0,5 h wiec mozemy powoli zaczac je
                                        smazyc. Jezeli miesa jest nie za duzo wystarczy jakies 5-7 min.
                                        Jak papryka zmieknie dodajemy mieso. Mieszamy wszystkie skladniki i podgrzewamy
                                        razem ok 3 minut, na sam koniec wlewamy smietane, mieszamy i po 1-2 min
                                        zdejmujemy z ognia. POdajemy z ryzem i bialym winem. :))))
                                        Smacznego :)
                                        • mandaryn_ka Re: mmniam 14.11.03, 10:54
                                          Hmmm...:-)
                                          No to już wiem, co jutro będę jadła :-)
                                          Dziękuję Harriet, aż mi ślinka cieknie ! ;-)
                                          • harriet_makepeace Re: mmniam 14.11.03, 10:57
                                            prosze bardzo. :)))
                          • hetacus Re: Kolejne bardzo poważne romantyczne pytanie 14.11.03, 11:09
                            Brzmi nieźle, chociaż ten ananas to bym wyrzucił i dorzucił coś konkretnego -
                            boczek/salami/pepperoni ;-)
                            • mandaryn_ka Re: Kolejne bardzo poważne romantyczne pytanie 14.11.03, 11:13
                              ale boczek nie pasuje do kurczaka :-)
                              Hmmm...to jak pomieszanie miodu z musztardą ...:-(
                              • hetacus Re: Kolejne bardzo poważne romantyczne pytanie 14.11.03, 11:15
                                niech Ci będzie. Podwójny kurczak w takim razie ;-)))
                                • mandaryn_ka Re: Kolejne bardzo poważne romantyczne pytanie 14.11.03, 11:19
                                  Cieszę się , że się ze mną zgadzasz :-) !
                                  No bo wiesz...
                                  Gdybyś się ze mną nie zgodził...to, Ty mógłbyś wystąpić w roli tego kurczaka i
                                  posłużyć za wkład do pizzy ;-)
                                  • hetacus Re: Kolejne bardzo poważne romantyczne pytanie 14.11.03, 11:22
                                    Zawsze miałem wrażenie, że kobiety traktują mężczyzn instrumentalnie. A my dla
                                    Was wszystko ! Za jeden Twój uśmiech mogę być tym wkładem ;-) Jaka będzie
                                    temperatura ?
                                    • mandaryn_ka Re: Kolejne bardzo poważne romantyczne pytanie 14.11.03, 11:31
                                      Oj...
                                      Ale Tom i Jerry też sobie nawzajem dokuczają, a jednak bardzo , bardzo się
                                      lubią :-)
                                      Teperatura będzie 220 stopni ;-)
                                      • hetacus Re: Kolejne bardzo poważne romantyczne pytanie 14.11.03, 11:35
                                        hmmmm, coraz lepiej.
                                        Jak mam być traktowany jak kot z bajki Tom i Jerry
                                        to może dla bezpieczeństwa zmienię forum ? Żartuję, nigdzie się stąd nie
                                        ruszam ;-)
                                        • mandaryn_ka Re: Kolejne bardzo poważne romantyczne pytanie 14.11.03, 11:38
                                          Czyli odpowiada Ci nasza forma "walki"
                                          Doskonale ! :-)
                                          Już ja coś wymyślę, żeby Cię stąd przepędzić na cztery świata strony ! :-)
                                          • hetacus Re: Kolejne bardzo poważne romantyczne pytanie 14.11.03, 11:44
                                            mandaryn_ka napisała:

> Już ja coś wymyślę, żeby Cię stąd przepędzić na cztery świata strony ! :-)

O, to masz sporo możliwości: bomby, substancje żrące, piły mechaniczne itd.
                                            Dawno nie ogłdałem TiJ ale pamietam, że arsenał środków nękających
                                            był nadzwyczajny ;-)
                                            • mandaryn_ka Re: Kolejne bardzo poważne romantyczne pytanie 14.11.03, 11:48
                                              No, zaśnij juz zaśnij...
                                              Przestań łazić po domu, i tak mnie nigdzie nie znajdziesz ! :-)
                                              No, nareszcie śpi...
                                              Teraz podkradam się na paluszkach...
                                              Przywiązuję ogonek do klamki od drzwi...
                                              a teraz nastawiam budzik, aby głośnym dzwonkiem zadzwonił za dwie minutki!!
                                              To Ci będzie świetna pobudka !! ;-)
                                              • hetacus Re: Kolejne bardzo poważne romantyczne pytanie 14.11.03, 11:51
                                                przyzwyczajony ignorować pierwsze wezwania budzika, hetacus pomyslał: "pośpię
                                                jeszcze 10 minutek". Obserwująca go skrycie Mandarynka zazgrzytała zębami i
                                                pomyślała: "co za wstrętny śpioch" ;-)
                                                • mandaryn_ka Re: Kolejne bardzo poważne romantyczne pytanie 14.11.03, 12:09
                                                  Oooo, już ja Ci pokażę, gdzie raki zimują, Ty śpiochu !;-)
                                                  Rozleję całą butelkę oliwy, dookoła Ciebie, poślizgasz się trochę :-)
                                                  A teraz sięgam po puzon i głośno trąbię trrrrrrrrrrrrtuuuuuutuuuuutuuuuu!!
                                                  • hetacus Re: Kolejne bardzo poważne romantyczne pytanie 14.11.03, 12:13
                                                    Czyżbym dzisiaj jako pobudkę zamiast "Trójki" ustawił sobie jakiś koncert
                                                    jazzowy na moim sprzęcie ? Hmmmm, trochę jakby mokro.... Wstawać, nie wstawać...
                                                  • mandaryn_ka Re: Kolejne bardzo poważne romantyczne pytanie 14.11.03, 12:24
                                                    Eeeej , no wstawaj, bo nudzę się tu bez Ciebie !:-(
                                                    No jak można tyle spać ?? :-(

Aha, zapomniałabym!!
                                                    Podobno Koty boją się wody :-)
                                                    Niosę całe wiaderko, oj...jest takie ciężkie, że upuściłam je tuż przy Twoim
                                                    lebku ...
                                                    No teraz, to juz wstaniesz napewno!!
                                                    Woda chlusnęła z rozmachem na całego Hetacusa !!:-)
                                                  • hetacus Re: Kolejne bardzo poważne romantyczne pytanie 14.11.03, 12:30
                                                    Hmmm, jakoś mokro... Zimna ta woda... Zaziębię się na pewno, więc dostanę L4. W
                                                    takim razie nie idę do pracy, pośpię jeszcze, chociaż trochę mi zimno...
                                                  • mandaryn_ka Re: Kolejne bardzo poważne romantyczne pytanie 14.11.03, 12:33
                                                    Łooooooooj, stoję i pupię ze złości, główka walę w ścianę !!
                                                    Zaraz go ugryzę, może wtedy się obudzi ! :-(
                                                  • hetacus Re: Kolejne bardzo poważne romantyczne pytanie 14.11.03, 12:35
                                                    co tak kąsa, o tej porze roku komary ? no tak, jak jest wilgoć to niby mają
                                                    prawo... zaraz pacnę to wstrętne komarzysko ;-)
                                                  • mandaryn_ka Re: Kolejne bardzo poważne romantyczne pytanie 14.11.03, 12:39
                                                    Aaaałaj !! :-(
                                                    Och ten wstręcioch, wykończy mnie nerwowo!
                                                    Wejdę mu zaraz do ucha i zacznę piszczeć !;-)
                                                  • hetacus Re: Kolejne bardzo poważne romantyczne pytanie 14.11.03, 12:43
                                                    hmmmm, pewnie zepsuł mi się sprzęt. Kocert jazzowy się na chwilę urwał, a teraz
                                                    jakieś piski o wysokich tonach i to tak głośno; ewidentnie siadła regulacja
                                                    głośności. Ech jeszcze z pięć minutek poleżę...
                                                  • mandaryn_ka Re: Kolejne bardzo poważne romantyczne pytanie 14.11.03, 12:48
                                                    Aaaaaaaaaaaaaaaaa,
                                                    skacze po Tobie ze złości , jak pchła!!!
                                                    Tego juz za wiele,
                                                    Ide po nozyczki
                                                    Fryzjer ostatnio mówił, że nie do twarzy Ci w wąsach !! :-(
                                                    Ciach, ciach , ciach !!
                                                    Mmmmmm........znacznie lepiej wyglądasz !! ;-)
                                                  • hetacus Re: Kolejne bardzo poważne romantyczne pytanie 14.11.03, 12:51
                                                    AAAAAAAAAAAAAAAA
                                                    zostaw !!!!!!!!!!!
                                                    jak ja będę wyglądał ?!
                                                    wszystkie koty będą się ze mnieć śmiać
                                                    Buuuuuuuuuuuuuuu ;-(
                                                  • mandaryn_ka Re: Kolejne bardzo poważne romantyczne pytanie 14.11.03, 12:56
                                                    Zarzucam nożyczki na ramię , jak karabin po wystrzale i dumnie paraduję przed
                                                    Tobą...
                                                    A nie mówiłam, że ze mną nie wygrasz ?? ;-)
                                                  • hetacus Re: Kolejne bardzo poważne romantyczne pytanie 14.11.03, 13:03
                                                    Przefarbuję Ci włosy na fioletowo !!!
                                                    Idę po farbę. Olejną !!!
                                                  • mandaryn_ka Re: Kolejne bardzo poważne romantyczne pytanie 14.11.03, 13:07
                                                    Najpierw mnie złap !!
                                                    Pokazuję Ci język i zmykam do mojej norki! ;-)
                                                  • hetacus Re: Kolejne bardzo poważne romantyczne pytanie 14.11.03, 13:10
                                                    dobrze, że mam ten wąż gumowy. Podłączam go do kranu otwieram kurek, a koniec
                                                    węża do norki. Wypłynie mi łobuz zaraz !
                                                  • mandaryn_ka Re: Kolejne bardzo poważne romantyczne pytanie 14.11.03, 13:18
                                                    Aaaaaa.......
                                                    Bul, bul bul bul...
                                                    Echu!! echu!! uchu!!
                                                    Chyba sie zachłysnęłam !!
                                                    Leżę nieżywa...
                                                  • hetacus Re: Kolejne bardzo poważne romantyczne pytanie 14.11.03, 13:21
                                                    Ale fajnie zabulgotało :-)
                                                    Hmmmm, nie rusza się... Udaje czy nie ?
                                                    Spróbuję ukłuć szpilką ;-)
                                                  • mandaryn_ka Re: Kolejne bardzo poważne romantyczne pytanie 14.11.03, 13:25
                                                    Nawet nie drgnęłam ...

sadysta !! :-(
                                                  • hetacus Re: Kolejne bardzo poważne romantyczne pytanie 14.11.03, 13:27
                                                    no tak, wyszła moja wrodzona subtelność i delikatność ;-)
                                                    spróbuję mocniej ...
                                                  • mandaryn_ka Re: Kolejne bardzo poważne romantyczne pytanie 14.11.03, 13:35
                                                    A ja sobie dalej leżę, jak księżniczka na konbinerkach i niczego nie czuję ;-)
                                                  • hetacus Re: Kolejne bardzo poważne romantyczne pytanie 14.11.03, 13:37
                                                    Do trzech razy sztuka. Może by tak... do prądu ?
                                                    ;-)))
    • Gość: burak Re: Kolejne bardzo poważne romantyczne pytanie IP: 212.20.131.* 14.11.03, 15:14
      Ło matko!!! Ale się zrobił wątek z tego pytania. To już prawie 200 postów! Przeczytałem tak z 20% i jak na razie nie doszukałem się odpowiedzi na moje pytanie. Mam czytać dalej?
      burak
      • harriet_makepeace Re: Kolejne bardzo poważne romantyczne pytanie 14.11.03, 15:16
        nie :))))))) buraczku :))))
        • harriet_makepeace Re: Kolejne bardzo poważne romantyczne pytanie 14.11.03, 15:18
          same glupoty pisalismy :)))) a tak a propos kto jest autorem, szukalam w necie
          ale bez skutku :(
          • Gość: burak Re: Kolejne bardzo poważne romantyczne pytanie IP: 212.20.131.* 14.11.03, 15:40

> same glupoty pisalismy :)))) a tak a propos kto jest autorem, szukalam w necie
            > ale bez skutku :(

bo to ruski poeta, pewnie dlatego nie znalazłaś.
            burak
            • harriet_makepeace Re: Kolejne bardzo poważne romantyczne pytanie 14.11.03, 15:46
              myslisz ze w rosji nie maja netu i nie wrzucaja wen poezji :)? widze ze
              zdrobnienie zignorowales :) ? jestes ponad takie niskie zaczepki :))))
              • Gość: burak Re: Kolejne bardzo poważne romantyczne pytanie IP: 212.20.131.* 14.11.03, 15:55

> myslisz ze w rosji nie maja netu i nie wrzucaja wen poezji :)?

ale zdaje się inne litery mają.

>widze ze
                > zdrobnienie zignorowales :) ? jestes ponad takie niskie zaczepki :))))

no właśnie. ale teraz już przesadziłaś. specjalnie napisałaś "zaczepki" a nie "zaczepy", żeby mnie zdenerwować :)
                żeby mi to było przedostatni raz!
                burak

ps. autorem jest Jesienin, a kto przetłumaczył - nie wiem.
                • harriet_makepeace Re: Kolejne bardzo poważne romantyczne pytanie 14.11.03, 15:57
                  no literki literkami (uuuuuuupsssss :)))))) ale nie sadze aby polskie
                  tlumaczenie ktos napisal cyrylice, he?
                  • Gość: burak Re: Kolejne bardzo poważne romantyczne pytanie IP: 212.20.131.* 14.11.03, 16:12

> no literki literkami (uuuuuuupsssss :)))))) ale nie sadze aby polskie
                    > tlumaczenie ktos napisal cyrylice, he?

no, chyba, nie.
                    faktycznie w google nie znalazłem. jakie to szczęście, że jeszcze nie wszystko tak prosto do znalezienia jest. cytowałem z pamięci, sam nie wiem, dlaczego ta zwrotka aż tak utkwiła mi w pamięci. dalej nie pamiętam już dokładnie, tylko strzępy, coś, że "wiódł życie hulaki". całkiem możliwe, że wiersz ten jest na tej płycie:
                    www.trytel.com/~skok/polskie/grupy/s/strofy_d/strofy_d.htmlburak
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka