quickly Re: najwspanialszy kraj do zycia! :-)))) 17.11.03, 02:08 Idz juz spac. Od tego myslenia rozbolala Cie glowa... Odpowiedz Link Zgłoś
kocham_usa Re: najwspanialszy kraj do zycia! :-)))) 17.11.03, 02:11 quickly napisał: > Idz juz spac. Od tego myslenia rozbolala Cie glowa... hehehe, quickly - dziwolag z Ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
quickly Re: najwspanialszy kraj do zycia! :-)))) 17.11.03, 02:31 dziwolag? he he he - tego jeszcze nie bylo... Co powiesz na temat polityki Busza? Odpowiedz Link Zgłoś
kocham_usa Re: najwspanialszy kraj do zycia! :-)))) 17.11.03, 02:35 quickly napisał: > dziwolag? > he he he - tego jeszcze nie bylo... > > Co powiesz na temat polityki Busza? spoko facet - zobacz na wyniki - najbogatszy, najpotezniejszy kraj Odpowiedz Link Zgłoś
quickly Re: najwspanialszy kraj do zycia! :-)))) 17.11.03, 02:40 Tak. Wydaje sie byc bardzo ladny, bogaty i spokojny, zwlaszcza dla takiego tluka jak Ty... Odpowiedz Link Zgłoś
kocham_usa Re: najwspanialszy kraj do zycia! :-)))) 17.11.03, 02:41 quickly napisał: > Tak. Wydaje sie byc bardzo ladny, bogaty i spokojny, zwlaszcza dla takiego > tluka jak Ty... tluka? No wiedze ze z braku argumentow, wychodzi z Ciebie prostaczek zazdroscisz mi? Odpowiedz Link Zgłoś
quickly Dla "amerykanskiego" tluka... 17.11.03, 02:45 Skad moge wiedzic skad piszesz? Lub co w zyciu robisz... Moze jestes z USA, moze z Polski... Moze myjesz klozety w USA, moze nie... Ale jedno jest pewne: JESTES TEPY TLUK... Odpowiedz Link Zgłoś
kocham_usa Re: Dla "amerykanskiego" tluka... 17.11.03, 02:47 quickly napisał: > Skad moge wiedzic skad piszesz? Lub co w zyciu robisz... Moze jestes z USA, > moze z Polski... Moze myjesz klozety w USA, moze nie... > > Ale jedno jest pewne: JESTES TEPY TLUK... A Ty najwyrazniej zakompleksiony maly czlowieczek, ktore nie ma zadnego szacunku dla innych. Odpowiedz Link Zgłoś
quickly Re: Dla "amerykanskiego" tluka... 17.11.03, 02:54 "A Ty najwyrazniej zakompleksiony maly czlowieczek, ktore nie ma zadnego szacunku dla innych." he he he, dlaczego zakompleksiony musi byc zawsze maly? No podumaj sobie przed komputerem jeszcze troche. A jak cos ladnego wydumasz, to napisz (tylko nie zasmarkaj sobie ekranu)... Ja w tym czasie bede konsumowal lunch... Odpowiedz Link Zgłoś
kocham_usa zawsze tak agresywnie reagujesz? 17.11.03, 02:56 niepokajace to... chyba potrzebujesz dobrego psychoterapeuty Odpowiedz Link Zgłoś
kocham_usa Re: Dla "amerykanskiego" tluka... 17.11.03, 03:00 quickly napisał: > "A Ty najwyrazniej zakompleksiony maly czlowieczek, ktore nie ma zadnego > szacunku dla innych." > > he he he, dlaczego zakompleksiony musi byc zawsze maly? > maly - nie chodzi o wzrost.Znasz przenosnie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Taz a tam p.i.e.r.d.o.l.i.c.i.e bzdury IP: *.dialsprint.net 17.11.03, 04:42 NZ jest the best Odpowiedz Link Zgłoś
queenslanderka Re: a tam p.i.e.r.d.o.l.i.c.i.e bzdury 17.11.03, 06:39 Gość portalu: Taz napisał(a): > NZ jest the best takie best, ze kiwis tlumnie uciekaja z NZ do Australii :-) Odpowiedz Link Zgłoś
messja Re: najwspanialszy kraj do zycia! :-)))) 17.11.03, 16:40 quickly napisał: > Tak. Wydaje sie byc bardzo ladny, bogaty i spokojny, zwlaszcza dla takiego > tluka jak Ty... ??????????????????????????? guickly nie poznaje cie:( Odpowiedz Link Zgłoś
salomonowe_gacie quickly, skandaliczne jest Twoje zachowanie 17.11.03, 11:27 od samego początku watku skoczyłeś do gardła autorowi. Ale brzydko! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zahedan Re: najwspanialszy kraj do zycia! ???????????????? IP: *.protonet.pl 17.11.03, 16:11 ja zjesc tam kilka hamburger i burrito,zobaczyc śp.WTC i inne roznosci,przejechac sie rowerem przez golden gate-ale zeby zaraz na kolana padac???????????????.no bez przesada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jmx najwspanialszy kraj do zycia! POLSKA ;-)))))))) IP: *.opa-carbo.com.pl 17.11.03, 16:21 Odpowiedz Link Zgłoś
white.falcon Re: najwspanialszy kraj do zycia! POLSKA ;-)))))) 17.11.03, 16:32 :))) Tak jest. Pozdrv.:) Odpowiedz Link Zgłoś
dmd13 Re: najwspanialszy kraj do zycia! :-)))) 17.11.03, 17:03 dla Ciebie moze i tak, Twój wybór ja wolę mieszkać w Polsce! Odpowiedz Link Zgłoś
salomonowe_gacie Re: najwspanialszy kraj do zycia! :-)))) 17.11.03, 21:26 zahedan po co przeadzasz? Gdzie autor napisal ze pada na kolana? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zahedan Re: najwspanialszy kraj do zycia! :-)))) IP: *.protonet.pl 17.11.03, 21:33 salomonowe_gacie napisał: > zahedan po co przeadzasz? Gdzie autor napisal ze pada na kolana? .o tu on napisac ="najwspanialszy kraj do zycia" Odpowiedz Link Zgłoś
brytan Re: najwspanialszy kraj do zycia! :-)))) 17.11.03, 21:38 Gość portalu: zahedan napisał(a): > salomonowe_gacie napisał: > > > zahedan po co przeadzasz? Gdzie autor napisal ze pada na kolana? > > .o tu on napisac ="najwspanialszy kraj do zycia" To ja sie wtrace: zahedan - po polsku "najwspanialszy" byc najlepszy a nie znaczy "padac na kolana" zahedan jeszcze poduczyc sie polski tak? Odpowiedz Link Zgłoś
white.falcon Re: najwspanialszy kraj do zycia! :-)))) 17.11.03, 21:46 Nie martw się, Zahedan z czasem "nauczyć polski", tylko czasem mu trzeba pomóc w rozumieniu znaczenia polskich słów, a nie napadać na niego. Miło z Twojej strony, że to rozumiesz. Niech się uczy, a zobaczymy, co z tego wyjdzie.:) Pozdrv.:) Odpowiedz Link Zgłoś
brytan Re: najwspanialszy kraj do zycia! :-)))) 17.11.03, 21:52 white.falcon napisała: > Nie martw się, Zahedan z czasem "nauczyć polski", tylko czasem mu trzeba pomóc > w rozumieniu znaczenia polskich słów, a nie napadać na niego. Miło z Twojej > strony, że to rozumiesz. Niech się uczy, a zobaczymy, co z tego wyjdzie.:) wiesz o co chodzi white.falcon, po co wprowadzasz zamieszanie? Odpowiedz Link Zgłoś
white.falcon Re: najwspanialszy kraj do zycia! :-)))) 17.11.03, 21:54 Nie wprowadzam zamieszania. Chciałam by było jakoś zabawnie i wesoło. :) Pozdrv.:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zahedan Re: najwspanialszy kraj do zycia! :-)))) IP: *.protonet.pl 17.11.03, 21:51 brytan napisała: > Gość portalu: zahedan napisał(a): > > > salomonowe_gacie napisał: > > > > > zahedan po co przeadzasz? Gdzie autor napisal ze pada na kolana? > > > > .o tu on napisac ="najwspanialszy kraj do zycia" > > To ja sie wtrace: > zahedan - po polsku "najwspanialszy" byc najlepszy a nie znaczy "padac na > kolana" zahedan jeszcze poduczyc sie polski tak? w taka kontekst to znaczyc padanie na kolana.but it is not my bussines Odpowiedz Link Zgłoś
twardziellka Re: najwspanialszy kraj do zycia! :-)))) 17.11.03, 21:57 Gość portalu: zahedan napisał(a): > > Gość portalu: zahedan napisał(a): > > kolana" zahedan jeszcze poduczyc sie polski tak? > w taka kontekst to znaczyc padanie na kolana.but it is not my bussines wiesz zahedan autor napisal ze to kraj najwspanialszy i tylko tyle.Niczego nie wychwalal zbytnio, nie ponizal innych krajow i Ty to nazywasz padaniem na kolana? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zahedan Re: najwspanialszy kraj do zycia! :-)))) IP: *.protonet.pl 17.11.03, 22:06 ja myslec ze on nie byc NAJwspanialszy-mnóstwo taka kraja byc ale good luck Odpowiedz Link Zgłoś
twardziellka Re: najwspanialszy kraj do zycia! :-)))) 17.11.03, 22:07 Gość portalu: zahedan napisał(a): > ja myslec ze on nie byc NAJwspanialszy-mnóstwo taka kraja byc ale good luck ja tez tak mysle, masz racje, ale kazdy ma prawo do swojego zdania :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zahedan Re: najwspanialszy kraj do zycia! :-)))) IP: *.protonet.pl 17.11.03, 22:11 twardziellka napisała: > Gość portalu: zahedan napisał(a): > > > ja myslec ze on nie byc NAJwspanialszy-mnóstwo taka kraja byc ale good luc > k > > ja tez tak mysle, masz racje, ale kazdy ma prawo do swojego zdania :-))) czyli ja tez Odpowiedz Link Zgłoś
bradka Re: najwspanialszy kraj do zycia! :-)))) 17.11.03, 22:04 ja tak jak salomonowe, nie mogę sie nadziwić z jakim ch.mstwem quickly potraktował autora watku. Odpowiedz Link Zgłoś
quickly Najgorzej jak sie znajdzie gromada tepoli... 17.11.03, 22:43 ...i zaczna gromadnie beczec nad tym, co napisal jakis tluk jednym zdaniem: "najwspanialszy kraj do zycie (tj. USA)". No zaczelo sie sikanie Polakow i Polek po nogawka (z malymi wyjatkami). Puknijcie sie w swoje czolka. Sa tam rzeczy, ktore mozna polubiec, ale sa rzeczy, ktorych sie nie da. Sa zboczency i zlodzieje, ale i sa bardzo mili, porzadni i bogobojni ludzie. Sa gwalciciele noworodkow i roznej masci oszusci, bandyci i prostytutki... Czy ten tluk i jego gromada kochaja ich rowniez? Zboczency! Odpowiedz Link Zgłoś
messja ????? 17.11.03, 22:54 quickly napisał: > ...i zaczna gromadnie beczec nad tym, co napisal jakis tluk jednym > zdaniem: "najwspanialszy kraj do zycie (tj. USA)". > > No zaczelo sie sikanie Polakow i Polek po nogawka (z malymi wyjatkami). > > Puknijcie sie w swoje czolka. Sa tam rzeczy, ktore mozna polubiec, ale sa > rzeczy, ktorych sie nie da. Sa zboczency i zlodzieje, ale i sa bardzo mili, > porzadni i bogobojni ludzie. Sa gwalciciele noworodkow i roznej masci oszusci, > > bandyci i prostytutki... Czy ten tluk i jego gromada kochaja ich rowniez? > Zboczency! wyluzuj troche. nie ma powodu by takim tonem pisac o milosnikach jakiegokolwiek kraju. wszedzie, w kazdym kraju sa "ludzie i parapety". i dokladnie nic z tego nie wynika. p.s. nie pisze tego jako sympatyk, czy antypatyk jakiegokolwiek kraju. nigdy nie bylam w USA i jest mi dokladnie obojetne kto i za co ten kraj kocha czy nienawidzi. Odpowiedz Link Zgłoś
quickly Re: ????? 17.11.03, 23:21 messja napisalas, ze: "...wszedzie, w kazdym kraju sa "ludzie i parapety". i dokladnie nic z tego nie wynika..." Bardzo dobrze to ujelas. Nic z tego nie wynika, ze ktos napisze tam "kocham USA". Rownie dobrze ten tluk mogl napisac: "kocham Polske", albo "kosciol katoliki", "wyznawcow Misia Koala", "SLD", albo Dablju Busza... Nic nie znaczace ogolniki... Klepanie jezorem w czystej formie... Tylko widzisz, sa pewni ludzie, ktorzy przypominaja w zbiorowym beczeniu stado baranow (np. bradka, twardzielka). Wystarczy rzucic im jakies haslo i z bekiem na ustach beda powtarzac to, co ktos tam cos powiedzial... Bez logiki, zadnego argumentu. Powtarzam: BEZ LOGIKI I ZADNEGO ARGUMENTU. A kto jest przeciwko nim, to cham i prostak... Tacy wlasnie jak one sa doskonalym materialem na komunistow, fundamentalistow, tepoglowe gospodynie domowe, dewotki i inne sekutnice... Odpowiedz Link Zgłoś
white.falcon Re: ????? 17.11.03, 23:34 Też napisałam, że kocham Polskę, bo ją kocham - ten kraj, żyjący martyrologią, dziwnymi rzeczami, które trzeba przejść, by zrozumieć, z tym porządkiem, który czasem nas plasuje w jakimś średniowieczu chyba. Ale kocham ten kraj, bo znajduję w nim twórze spojrzenie na życie, rozmach, jeżeli jest skierowany dobrze. Każdy kraj może czymś tam się szczycić, ale chyba do nas należy szczycenie się bezinteresownością czynów i porywami serca, nieporównywalnymi do niczego. Co się tak naprawdę składa na mój patriotyzm - nie wiem, ale kocham Polskę i o tym uczuciu wiem.:) Pozdrv.:) Odpowiedz Link Zgłoś
twardziellka Re: ????? 18.11.03, 07:02 quickly napisał: > messja napisalas, ze: "...wszedzie, w kazdym kraju sa "ludzie i parapety". i > dokladnie nic z tego nie wynika..." > > Bardzo dobrze to ujelas. Nic z tego nie wynika, ze ktos napisze tam "kocham > USA". Rownie dobrze ten tluk mogl napisac: "kocham Polske", albo "kosciol > katoliki", "wyznawcow Misia Koala", "SLD", albo Dablju Busza... Nic nie > znaczace ogolniki... Klepanie jezorem w czystej formie... > > Tylko widzisz, sa pewni ludzie, ktorzy przypominaja w zbiorowym beczeniu stado > baranow (np. bradka, twardzielka). Wystarczy rzucic im jakies haslo i z bekiem > > na ustach beda powtarzac to, co ktos tam cos powiedzial... Bez logiki, zadnego > > argumentu. Powtarzam: BEZ LOGIKI I ZADNEGO ARGUMENTU. A kto jest przeciwko > nim, to cham i prostak... Tacy wlasnie jak one sa doskonalym materialem na > komunistow, fundamentalistow, tepoglowe gospodynie domowe, dewotki i inne > sekutnice... o odwal sie histeryku!stary sfustrowany psychol. Odpowiedz Link Zgłoś
to_ja_obiekt Re: najwspanialszy kraj do zycia! :-)))) 17.11.03, 23:13 Autor nie jest obiektywny, bo pewnie mu się powiodło w USA. Może w jego przypadku sprawdził się mit "Od pucybuta do milionera"? Są takie przypadki. Byłam w USA jako turystka, nigdy tam nie pracowałam i nie chciałabym pracować. Ludzie pracują tam naprawdę ciężko (dużo ciężej niż w PL), muszą się zadowolić góra 14-oma dniami urlopu rocznie (jeśli szef da), zwykle do końca życia spłacają dług za dom, w którym co prawda mieszkają, ale który do końca nie jest ich i z którego będą się musieli szybciutko wyprowadzić, jesli stracą pracę. Gdy wylądują na bruku, nikogo to nie obejdzie. Znam człowieka, który mieszka w Kalifornii bo akurat tam ma pracę, kupił dom na kredyt, bo nie opłaca mu się wynajmować i do końca życia jest uwiązany jak osioł - musi spłacać ten dom $4.000/mies. Ma dwójkę dzieci, które akurat są małe, ale zaraz pójdą do szkoły, za którą tatuś oczywiście będzie musiał płacić, a nie chce dzieci wysłać do szkoły publicznej, bo jest to zbyt niebezpieczne... Aha, jego żona akurat straciła pracę, jego może w każdej chwili spotkac to samo, i wtedy skończy w pudle po telewizorze. Z drugiej strony, syn znajomego wyjechał z Polski do USA i tak świetnie się urządził, że teraz ma 3 rezydencje, jedną na Florydzie, przy samej plaży:) Odpowiedz Link Zgłoś
quickly Cos mi sie wydaje Obiekt... 17.11.03, 23:29 ...ze bedziesz miala teraz wielu wrogow. Dla wielu Polakow USA jest "the best"... Koniec, kropka. Inaczej byc nie moze! Nie proboj nawet tlumaczyc, ze sa w nim rzezcy dobre, ale sa tez i zle. Tak jak w kazdym kraju... Nalepiej porozmawiac o USA z samymi Amerykanami... Mozna sie dowiedziec wielu ciekawych rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
to_ja_obiekt Re: Cos mi sie wydaje Obiekt... 17.11.03, 23:34 Staram się patrzeć na świat obiektywnie, stąd mój nick. I charakter wypowiedzi. Ale nie mam zamiaru swoich "oponentów" obrzucać błotem, tak jak robi to pewien pan, który dzisiaj znowu ma zły dzień. Odpowiedz Link Zgłoś
quickly Re: Cos mi sie wydaje Obiekt... 17.11.03, 23:48 Piszesz obiektywnie? To bardzo odwazne slowa. Rownie dobrze moglabys powiedziec: "jestem dobrym czlowiekiem". Co najwyzej patrzysz wstecz i wspominasz swoje odczucia przez pryzmat swoich przezyc i doswiadczen... Pozniej przelewasz to na ekran komputera. Odpowiedz Link Zgłoś
to_ja_obiekt Re: Cos mi sie wydaje Obiekt... 17.11.03, 23:58 "Co najwyzej patrzysz wstecz i wspominasz swoje odczucia przez pryzmat swoich przezyc i doswiadczen... Pozniej przelewasz to na ekran komputera". Ośmielam się zauważyc, że autor wątku właśnie tak postąpił. Odpowiedz Link Zgłoś
ja_nek Re: Cos mi sie wydaje Obiekt... 18.11.03, 00:01 Dla jednych USA to spełnienie marzeń, dla innych nie. Ale: jeśli ktoś ma wybierać kierunek zachód albo wschód to co wybiera? Ech Quickly, mit dobrobytu mitem, ale tak zaraz "tłukiem" w kogoś.... Pozdrawiam janek Odpowiedz Link Zgłoś
szlachetna quickly, jest wolnosc slowa 18.11.03, 09:01 komunizm sobie poszedl. Czemu atakujesz (i to w ten sposob) kogos za to ze ma inne poglady (niedozwolone?) i ze wogole smie je wyrazic? Dostaje sie wszystkim (i to w niewybredny sposob) za to ze moga myslec inaczej? PS zamieszkuje czasem w USA a czasem w Polsce (tez w innych krajach)i przyznam, ze tez lubie USA. Odpowiedz Link Zgłoś
kocham_usa do quickly 18.11.03, 05:59 A coz Ty sobie wyobrazasz prostaku??? Rzucasz sie jak zranione zwierze. Ugryzla Cie wesz w lewy pol-dupek mieczaku? Jezeli USA Cie nie chcialo i wyladowales gdzie indziej,to Twoja sprawa. Nie wyzywaj sie w taki chmski sposob na innych. Klozetow nie myje, pracuje w swoim zawodzie (mam studia I pozadyplomowe tez). A tych co myja klozety podziwiam – zadna praca nie hanbi. Ale Ty pewnie wolisz zyc na bezrobociu zgadza sie? A mozna bylo podyskutowac calkiem kulturalnie. Niestety nie siegasz mi do piet jako rozmowca, ani pod wzgledem inteligencji, argumentacji czy kultury. Nie rzuce perel przed swinie. Jak bedzie grzeczny chlopczyk, to moze sie zgodze sie z Toba podebatowac. Ale to jest duze moze. Doszlo do Ciebie? Musisz sobie sobie zasluzyc. Ponial? I jeszcze jedno – naucz sie szacunku do wszystkich nacji. Odpowiedz Link Zgłoś
quickly Re: do quickly 19.11.03, 03:57 Pomylilem sie nazywajac cie tepym tlukiem. Czasami i tak sie zdarza. Powinienem cie nazwac BARDZO TEPYM TLUKIEM! To mowisz, ze masz studia, nawet podyplomowe... (he he he) Moj boze, to nie zmienia faktu, ze jestes BARDZO tepym tlukiem. "...Niestety nie siegasz mi do piet jako rozmowca, ani pod wzgledem inteligencji, argumentacji czy kultury..." Innymi slowy ja (tj. kocham_usa) jestem madry, ty (tj. quickly) glupi... Ziewac mi sie chce. Pryszczaty szczeniak jestes... Albo taka perelka BARDZO TEPEGO TLUKA: "I jeszcze jedno – naucz sie szacunku do wszystkich nacji." Spojrz na siebie tluku. Co powiesz o innych narodach? Mniej je tluku kochasz? Powiedzmy czy zywisz taka sama milosc tak Rosjan, albo Bialorusinow... To jak jest tluku. Jednych kochasz, a drugich nie kochasz? Odpowiedz Link Zgłoś
jmx do wszystkich i do pana z usa ;- 19.11.03, 12:00 kocham_usa napisał: > A coz Ty sobie wyobrazasz prostaku??? Rzucasz sie jak zranione zwierze. > Ugryzla Cie wesz w lewy pol-dupek mieczaku? [...] > A mozna bylo podyskutowac calkiem kulturalnie. Niestety nie siegasz mi do piet > jako rozmowca, ani pod wzgledem inteligencji, argumentacji czy kultury. Nie > rzuce perel przed swinie. Masz rację, Twej inteligencji i logice nikt tu nie dorównuje ;-)))))))))))))) I jeszcze jedno - gdybys zechciał wytłumaczyć co to są "studia pozadyplomowe"? > > Jak bedzie grzeczny chlopczyk, to moze sie zgodze sie z Toba podebatowac. Ale > > to jest duze moze. Doszlo do Ciebie? Musisz sobie sobie zasluzyc. Ponial? > > I jeszcze jedno – naucz sie szacunku do wszystkich nacji. Odpowiedz Link Zgłoś
bradka Re: do wszystkich i do pana z usa ;- 19.11.03, 14:10 jmx napisała: >> Masz rację, Twej inteligencji i logice nikt tu nie dorównuje ;-)))))))))))))) > I jeszcze jedno - gdybys zechciał wytłumaczyć co to są "studia pozadyplomowe"? Na Boga jmx, quikly nie dał nawet okazji autorowi wyrazić jakichkolwiek poglądow! Rzucił sie na niego odrazu "z nożem" jak jakiś psychol Co do wytykania błedow - nie pomysłałaś ze autor długo mieszka poza POlską? Odpowiedz Link Zgłoś
jmx do wszystkich i do pana z usa ;-) 19.11.03, 12:07 kocham_usa napisał: > A coz Ty sobie wyobrazasz prostaku??? Rzucasz sie jak zranione zwierze. > Ugryzla Cie wesz w lewy pol-dupek mieczaku? [...] > A mozna bylo podyskutowac calkiem kulturalnie. Niestety nie siegasz mi do piet > jako rozmowca, ani pod wzgledem inteligencji, argumentacji czy kultury. Nie > rzuce perel przed swinie. Masz rację, Twej inteligencji, logice i poczuciu kultury nikt tu nie dorówna. I jeszcze jedno - gdybyś zechciał wytłumaczyć co to są "studia pozadyplomowe"? A do całej reszty - naprawdę tak trudno zrozumieć, że Quickly sobie kpi? To nie rasizm a ironia ;-). Odpowiedz Link Zgłoś
twardziellka Re: do wszystkich i do pana z usa ;-) 19.11.03, 12:45 jmx napisała: >> A do całej reszty - naprawdę tak trudno zrozumieć, że Quickly sobie kpi? > To nie rasizm a ironia ;-). no pieknie jmx! popierasz takie agresywne zachowanie quicklego od samego poczatku watku odniosl sie po chamsku do autora. To samo zrobil w stosuku do mnie za co??? ze napisalam ze "tez lubie USA" Szkoda ze jestes az tak slepo stronnicza co do quicklego. NIe bylo nawet mowy o jakiejkolwiek dyskusji, odrazu zamknal autora wyzywaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
jmx Re: do wszystkich i do pana z usa ;-) 19.11.03, 13:02 No jak to? Przecież to "Kocham_usa" napisało pierwsze do Quickly'ego "dziwoląg z Ciebie"? Interesujące to zaproszenie do dyskusji ;-)))). USA jak k a ż d y kraj ma swoje wady i zalety, i nie widzę powodu by akurat pod adresem USA jakos specjalnie piać z zachwytu. Autorowi się udało i jest zachwycony gdyby mu się noga powinęła na emigracji to by psy wieszał na tym kraju. I na tym ta "najwspanialszość" USA polega. Przypomina mi się sprawa Polaka oskarżonego o molestowanie dziecka swojej partnerki. Dla niego Stanom daleko do doskonałości... Odpowiedz Link Zgłoś
zucinski Re: do wszystkich i do pana z usa ;-) 19.11.03, 13:18 jmx napisała: > > No jak to? Przecież to "Kocham_usa" napisało pierwsze do Quickly'ego "dziwoląg > z Ciebie"? Interesujące to zaproszenie do dyskusji ;-)))). czekaj jmx, jednak jesteś niesprawiedliwa. quicklego pierwszy post brzmiał: "Idz juz spac. Od tego myslenia rozbolala Cie glowa..." grzeczny??? Odpowiedz Link Zgłoś
jmx Re: do wszystkich i do pana z usa ;-) 19.11.03, 13:34 No taaak, to był po prostu szczyt chamstwa ;-DDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
twardziellka Re: do wszystkich i do pana z usa ;-) 19.11.03, 13:46 jmx napisała: >> > USA jak k a ż d y kraj ma swoje wady i zalety, i nie widzę powodu by akurat > pod adresem USA jakos specjalnie piać z zachwytu. Autorowi się udało i jest > zachwycony gdyby mu się noga powinęła na emigracji to by psy wieszał na tym Nie sadz po sobie ok? Odpowiedz Link Zgłoś
jmx Re: do wszystkich i do pana z usa ;-) 19.11.03, 13:56 twardziellka napisała: > jmx napisała: > > >> > > USA jak k a ż d y kraj ma swoje wady i zalety, i nie widzę powodu by aku > rat > > pod adresem USA jakos specjalnie piać z zachwytu. Autorowi się udało i jes > t > > zachwycony gdyby mu się noga powinęła na emigracji to by psy wieszał na ty > m > > Nie sadz po sobie ok? Nie rozumiem? Kocham_usa sądzi po sobie bo mu się w Stanach podoba i stąd ten wątek. Więc sadzę, że gdyby mu się nie powiodło to jego reakcja byłaby zgoła inna. Ale to faktycznie tylko moje domysły ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
zucinski Re: do wszystkich i do pana z usa ;-) 19.11.03, 12:58 jmx napisała: > > A do całej reszty - naprawdę tak trudno zrozumieć, że Quickly sobie kpi? > To nie rasizm a ironia ;-). wiesz jmx, nie chodzi tutaj co kto lubi, ale w sposob się dyskutuje. quickly odrazu podsumował kocham_usa jako tępaka. Czy to uważasz za umiejętność logicznego argumentowania? Odpowiedz Link Zgłoś
jmx Re: do wszystkich i do pana z usa ;-) 19.11.03, 13:08 Nie, ale jak ktos pisze "wsza cie ugryzła" a potem, ze rozmówca nie prezentuje odpowiedniego poziomu do rozmowy bo jest chamski... Trochę mnie śmieszy taka "wybiórcza kultura" szczególnie w kontekście "rzucania pereł przed świnie" ;-))). Odpowiedz Link Zgłoś
harriet_makepeace taka uwaga 19.11.03, 13:18 patrzymy na świat przez pryzmat własnych odczuć i poglądów, a więc wydaje mi się że osoba której się powiodło w danym kraju ma prawo napisać, że jej się ten kraj podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
twardziellka Re: do wszystkich i do pana z usa ;-) 19.11.03, 13:25 jmx napisała: > > Nie, ale jak ktos pisze "wsza cie ugryzła" a potem, ze rozmówca nie prezentuje > odpowiedniego poziomu do rozmowy bo jest chamski... Trochę mnie śmieszy > taka "wybiórcza kultura" szczególnie w kontekście "rzucania pereł przed > świnie" ;-))). > nie dziwię sie ze kocham_usa poniosło. a gdzie byłas jak quickly napisał do jednej z dziewczyn tu o rzucaniu pereł przed świnie??? Czemu wtedy cicho siedziałas? Bo jesteś slepo stronnicza... Nieładnie jmx Odpowiedz Link Zgłoś
jmx Re: do wszystkich i do pana z usa ;-) 19.11.03, 13:32 Nie jestem adwokatem uciśnionych ;-D Ludzie o co wy sie tak naprawdę rzucacie? Nie widziałam tego wpisu Quickly'ego ale jak go znam to pewnie przeprosił za to bo złośliwiec z niego i język ma prędki ;-). A co do panów - obu poniosło, tak, że dyskusja rzeczywiście przestała być możliwa. Odpowiedz Link Zgłoś
twardziellka Re: do wszystkich i do pana z usa ;-) 19.11.03, 13:44 jmx napisała: > > Nie jestem adwokatem uciśnionych ;-D niestety jestes, ale bardzo wybiorczo. > ale jak go znam to pewnie przeprosił za to bo złośliwiec z niego i język ma > prędki ;-). - nie przeprosil! > > A co do panów - obu poniosło, tak, że dyskusja rzeczywiście przestała być > możliwa. bo quickly zaraz na wstepie zamknal jakakolwiek mozliwosc dyskusji. Czy ty naprawde nie potrafisz czytac? Odpowiedz Link Zgłoś
jmx Re: do wszystkich i do pana z usa ;-) 19.11.03, 13:53 twardziellka napisała: > - nie przeprosil! Cóż, przykro mi, nie widziałam tego wpisu ani kontekstu więc trudno mi cokolwiek powiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
salomonowe_gacie Re: do wszystkich i do pana z usa ;-) 19.11.03, 13:55 jmx napisała: > A co do panów - obu poniosło, tak, że dyskusja rzeczywiście przestała być > możliwa. a ja widze to tak: quickly agresywnie bez prowokacji podszedł do wątku. Ma jakieś głeboko zakorzenione uprzedzenie do USA (moze jakiś Amerykanin go poniżył?). Ale ok - jego sprawa. A autora w ODPOWIEDZI na agresje quiklego poniosło Odpowiedz Link Zgłoś
jmx Re: do wszystkich i do pana z usa ;-) 19.11.03, 14:00 Quickly ma awersje do Stanów za wojnę w Iraku i za globalizację, tak mi się wydaje. Ale... czy rzeczywiście tak jest to tylko on wie. Też się z nim kiedyś na temat wojny posprzeczałam; i nie tylko ja. Odpowiedz Link Zgłoś
salomonowe_gacie Re: do wszystkich i do pana z usa ;-) 19.11.03, 14:18 jmx napisała: > > Quickly ma awersje do Stanów za wojnę w Iraku i za globalizację, tak mi się > wydaje. Ale... czy rzeczywiście tak jest to tylko on wie. Też się z nim kiedyś > na temat wojny posprzeczałam; i nie tylko ja. tez Cie wyzwal od tepakow, baranow i kazal "sie puknac w czolko?" dla mnie to jest chamstwo a dla Ciebie nie??? Odpowiedz Link Zgłoś
salomonowe_gacie Re: do wszystkich i do pana z usa ;-) 19.11.03, 14:26 salomonowe_gacie napisał: > jmx napisała: > > > > > Quickly ma awersje do Stanów za wojnę w Iraku i za globalizację, tak mi si > ę > > wydaje. Ale... czy rzeczywiście tak jest to tylko on wie. Też się z nim > kiedyś wiesz ze to powyżej jest ni przypiał ni przyłatał.Guzik mnie to obchodzi CO on myśli. nie pojmujesz że nie chodzi o to jakie sie ma poglądy tylko czy potrafi sie kulturalnie podejść do sprawy? A nie odrazu do gardła skakać? Odpowiedz Link Zgłoś
jmx Re: do wszystkich i do pana z usa ;-) 19.11.03, 15:04 salomonowe_gacie napisał: > nie pojmujesz że nie chodzi o to jakie sie ma poglądy tylko czy potrafi sie > kulturalnie podejść do sprawy? A nie odrazu do gardła skakać? A Kocham_usa to nie dotyczy? Jak ktoś jest kulturalny to będzie bez względu na jakieś głupawe, bo nic nie wnoszące do dyskusji, prowokacje typu "tłuk" czy "puknij się w czółko". Owszem, nie jest to miłe, nerwy nerwami ale są jakieś granice. Odpowiedz Link Zgłoś
messja Re: do wszystkich i do jmx;-) 19.11.03, 21:05 jmx napisała: > salomonowe_gacie napisał: > > > nie pojmujesz że nie chodzi o to jakie sie ma poglądy tylko czy potrafi si > e > > kulturalnie podejść do sprawy? A nie odrazu do gardła skakać? > > A Kocham_usa to nie dotyczy? > Jak ktoś jest kulturalny to będzie bez względu na jakieś głupawe, bo nic nie > wnoszące do dyskusji, prowokacje typu "tłuk" czy "puknij się w czółko". > Owszem, nie jest to miłe, nerwy nerwami ale są jakieś granice. > mysle, ze "kocham_usa" zadnych granic nie przekroczyl. zalozyl watek, ktory wyrazal tylko JEGO uczucia i sympatie. z definicji wiec, wyrazona w nim opinia byla jak najbardziej subiektywna. co nie znaczy, ze mozna czy nalezy go wyzwac, obrazic, czy w dowolny sposob starac sie go ponizyc. skoro zostal bardzo nieuprzejmnie, a wrecz chamsko potraktowany (niebujmy sie tego slowa, bo jest w tym kontekscie jak najbardziej uzasadnione) to nic dziwnego, ze nazwal to zachowanie dosadnie i po imieniu. nie kazdy lubi kiedy sie go na "dzien dobry" wyzwa od "tluka" itp. i nie ma w tym nic dziwnego, ani nagannego. jmx, zastanow sie kiedy, komu i w jakiej sposob adwokatujesz. osobiscie nic nie mam przeciwko Quickly, a wrecz przeciwnie: cenie go i lubie. nie uwazam jednak za rozsadne, kiedy obraza ludzie bez zadnego powodu. tobie tez radze torche pomyslec nim napiszesz nastepna glupote na tym watku. Odpowiedz Link Zgłoś
kobbieta co Wy sie przejmujeci co jmx uwaza? 19.11.03, 13:35 Przecież jej idolem (do ktorego pisze wiersze) jest chyba najbardziej chamski facet na GW - Komandos57. ja(I wiele innych) mu grzecznie zwrócilimy uwagę na to, a jmx poparła go! Poczytajcie sobie jego posty na Forum Psychologia.Admin regularnie kasuje jego wulgaryzmy. Odpowiedz Link Zgłoś
kobbieta Re: co Wy sie przejmujeci co jmx uwaza? 19.11.03, 13:36 kobbieta napisała: > to, a jmx poparła go! Poczytajcie sobie jego posty na Forum Psychologia.Admin > regularnie kasuje jego wulgaryzmy. cale posty! Odpowiedz Link Zgłoś
zucinski zadziwiasz mnie jmx 19.11.03, 13:40 doprawdy nie wiem już co o tobie myśleć... Odpowiedz Link Zgłoś
obiektyvvna Re: do wszystkich i do pana z usa ;-) 19.11.03, 14:48 jmx napisała: > A do całej reszty - naprawdę tak trudno zrozumieć, że Quickly sobie kpi? > To nie rasizm a ironia ;-). a skąd wiesz ze nie rasizm do...czarnych??? Też uważam że jesteś stronnicza. Nie pamiętasz jak quickly nazwał ciemnoskorego człowieka "czarnuchem?" I tez jakoś nie zauważyłaś... Może jak by kto inny tak się wyraził, byś zareagowała? Odpowiedz Link Zgłoś
jmx Re: do wszystkich i do pana z usa ;-) 19.11.03, 15:09 Quickly nie raz pisał o tym facecie, że to jego przyjaciel. Nie tylko słowa jako takie ale kontekst ich użycia się liczy. I intencje piszącego. A nie sądzę, żeby miał złe pisząc to. Odpowiedz Link Zgłoś
szlachetna Re: do wszystkich i do pana z usa ;-) 19.11.03, 21:51 jmx napisała: > > Quickly nie raz pisał o tym facecie, że to jego przyjaciel. Nie tylko słowa > jako takie ale kontekst ich użycia się liczy. I intencje piszącego. A nie > sądzę, żeby miał złe pisząc to. jak zwa tak zwal. I do tego swojego przyjaciela???? jmx - czy Ty tak na powaznie??? Odpowiedz Link Zgłoś
samowolny Re: najwspanialszy kraj do zycia! :-)))) 19.11.03, 13:45 Znasz li ten kraj bogaty co go wszyscy wokoło okradają i jeszcze tyle jest do ukradzenia.. oto Polska właśnie :)) Odpowiedz Link Zgłoś
twardziellka Re: najwspanialszy kraj do zycia! :-)))) 19.11.03, 13:49 samowolny napisał: > Znasz li ten kraj bogaty co go wszyscy wokoło okradają i jeszcze tyle jest do > ukradzenia.. oto Polska właśnie :)) tak tak, a co do mnie mieszkam w Milanowku :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: men-31!!! Re: najwspanialszy kraj do zycia! :-)))) IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 19.11.03, 14:34 wszedzie dobrze gdzie nas nie ma !!! Odpowiedz Link Zgłoś
quickly Nie przejmuj sie tym jmx... 19.11.03, 21:46 ...jak znam zycie, najglosniej rozdzieraja szaty oburzenia ci, ktorzy maja najmniej do tego prawa... Odpowiedz Link Zgłoś
twardziellka Re: Nie przejmuj sie tym jmx... 20.11.03, 00:17 quickly napisał: > ...jak znam zycie, najglosniej rozdzieraja szaty oburzenia ci, ktorzy maja > najmniej do tego prawa... quickly...... bardzo głebokie to.......... Odpowiedz Link Zgłoś
zalapal Re: najwspanialszy kraj do zycia! :-)))) 19.11.03, 22:04 jmx napisała: > wnoszące do dyskusji, prowokacje typu "tłuk" czy "puknij się w czółko". > Owszem, nie jest to miłe, nerwy nerwami ale są jakieś granice. oj slabieńkie ma nerwy quickly, jak po jednym "normalnym" zdaniu, rzuca się na kogoś z obelgami. Odpowiedz Link Zgłoś
ja_nek Re: najwspanialszy kraj do zycia! :-)))) 19.11.03, 23:07 Quickly sprowokował rozmówcę. Co więcej mówić. Jmx przyznaj sama. Pozdrawiam janek Odpowiedz Link Zgłoś
quickly Szkoda mi na was oliwy dziecioly... 20.11.03, 02:51 Na emigracji spedzilem wiekszosc swojego zycia, wiec nie raz mialem okazje spotkac tlukow pokroju “kocham_usa”… I tu w Australii, i tam w USA (i jeszcze w kilku innych czesciach naszego globu). W odroznieniu od wielu pozal sie boze amatorow/amatorek “przylozenia” mi za forme moich wypowiedzi, mam w tych sprawach co nieco doswiadczenia… Na moje pytanie kocham_usa dlaczego uwaza USA za “najwspanialszy kraj do zycia”, milosnik Ameryki odpowiada: “spoko facet - zobacz na wyniki - najbogatszy, najpotezniejszy kraj…” I o czym tu tu dalej mowic? Tepa fascynaja? Zachwyt tluka na widok pelnych sklepow? Samochodow? Broni atomowej i okupacji Iraku? A co bedzie jezeli (a na to sie zanosi) USA przestanie byc tym "najbogatszym i najpotezniejszym"? Czy tluk pod kryptonimem kocham_usa przestanie kochac USA? Na to wyglada… Brzydze sie kazda forma nacjonalizmu, wywyzszania sie, robienia durni z innych nacji, bo nie raz bolesnie poczulem na wlasnej skorze co to znaczy byc wyalienowany, osmieszanym, szydzonym, z tego tylko powodu, ze sie nalezy do tej czy innej nacji… Czym sie rozni kocham_usa w swoim pisaniu od polskiego skinheada? Czy innego szowinisty? **************************************************************************** Obiekt zawsze uwazalem Cie za inteligentna dziewczyne. Nie wiem jak to mam ujac, ale wydaje mi sie, ze albo jestes jednak bardzo zlosliwa, albo cierpisz na powazna skleroze… “Czarnuch” byl, jest i bedzie moim serdecznym przyjacielem (i vice versa). Wjasnialem to na forum kilka razy i wiem, ze znasz te moje wyjasnienia… A jednak... Odpowiedz Link Zgłoś
jarrrek quickly tak obiektywnie....czytalem watek i 20.11.03, 03:02 "Co powiesz na temat polityki Busza?" To powyżej było jedyne pytanie które postawiłes. Nie było żadnego "dlaczego" Odpowiedz Link Zgłoś
jarrrek Re: quickly tak obiektywnie....czytalem watek i 20.11.03, 03:05 I chyba jednak wyolbrzymiasz... zaraz robisz z tego sprawę "Nacjonalizmu" O kurde! Odpowiedz Link Zgłoś
jarrrek Re: quickly tak obiektywnie....czytalem watek i 20.11.03, 03:12 bo nie raz bolesnie poczulem na wlasnej skorze co to znaczy byc wyalienowany, osmieszanym, szydzonym, z tego tylko powodu, ze sie nalezy do tej czy innej nacji… a tu Tobie szczerze wspołczuję, nigdy niczego takiego nie doswiadczyłem... Odpowiedz Link Zgłoś
jarrrek quickly jestes z Australii a 20.11.03, 03:33 ...Australia zawsze była największym sprzymierzeńcem Stanów Zjednoczonych. To czemu tam jesteś? Odpowiedz Link Zgłoś
quickly Re: quickly jestes z Australii a 20.11.03, 03:44 Co ma piernik do wiatraka? Gdzie ja w tym watku napisalem, ze nienawidze Ameryki, jako takiej? Nie podoba mi sie polityka zagraniczna Stanow, zachowanie pewnych obywateli etc. Gdybys rzeczywiscie uwaznie czytal caly watek, zapewne dotarbys do miejsca, w ktorym napisalem, ze w Ameryce sa sympatyczni, pracowici... bogobojni ludzie. Jak widzisz, nie jestem wiec huzia na Jozia na Ameryke. Coz, rownie dobrze moglbym napisac jakis banal w stylu WIELKIEGO TLUKA "...kocham Australia, to nalepszy kraj do zycia...", lub "...nienawidze Polski, bo tam kradna...". I co chcialbym tym udowodnic? Pokazac swoj szowinizm? Swoja tepote umyslowa? Odpowiedz Link Zgłoś
jarrrek Re: quickly jestes z Australii a 20.11.03, 03:52 quickly napisał: >> Coz, rownie dobrze moglbym napisac jakis banal w stylu WIELKIEGO > TLUKA "...kocham Australia, to nalepszy kraj do zycia...", No i co? Koniec świata? napewno nic by się nie stało. Inni by napisali że kochaja co innego i po sprawie...Czemu to dla Ciebie sprawa życia i smierci? Odpowiedz Link Zgłoś
jarrrek Re: quickly tak obiektywnie....czytalem watek i 20.11.03, 03:46 jmx napisala: "najwspanialszy kraj do zycia! POLSKA ;-)))))))) IP - ale nie masz do niej o to pretensji?, tutaj nie widzisz nacjonalizmu? (brak konsekwencji) Odpowiedz Link Zgłoś
szlachetna Re: quickly tak obiektywnie....czytalem watek i 20.11.03, 09:33 jarrrek napisał: > I chyba jednak wyolbrzymiasz... zaraz robisz z tego sprawę "Nacjonalizmu" O > kurde! hahahaaaaaaa No faktycznie, robi się to wszystko śmieszne! Dla mnie Amerykani sa najwspanialsi ze wszystkich mężczyzn: maczo, głeboki niski głos, seksowny akcent wygląd mniaaaaaaam. quickly, czy ja jestem szowinistka nacjonalistka??? Odpowiedz Link Zgłoś
jarrrek Re: quickly tak obiektywnie....czytalem watek i 20.11.03, 03:41 quickly napisal "Tepa fascynaja? Zachwyt tluka na widok pelnych sklepow? Samochodow? Broni atomowej i okupacji Iraku?" To sa Twoje słowa, NIE autora.Twoja interpretacja. Odpowiedz Link Zgłoś
quickly Re: quickly tak obiektywnie....czytalem watek i 20.11.03, 03:49 To wedlug Ciebie na czym wiec polega bycie USA najpotezniejszym i najbogatszym panstwem na swiecie? jarrrek, zejdz na ziemie. Rusz swoja glowa... Odpowiedz Link Zgłoś
jarrrek Re: quickly tak obiektywnie....czytalem watek i 20.11.03, 03:56 quickly napisał: > To wedlug Ciebie na czym wiec polega bycie USA najpotezniejszym i najbogatszym > panstwem na swiecie? > jarrrek, zejdz na ziemie. Rusz swoja glowa... o to trzeba było zapytać osobe o nicku "kocham_usa". Napewno by się wywiązała ciekawa (dla wszystkich) dyskusja na Forum. Odpowiedz Link Zgłoś
censura znaczenie slow "potezny i bogaty" 20.11.03, 06:16 kocham_usa nie sprecyzował o jakim bogactwie mowi, nie napisał też że popiera broń atomową czy okupację Iraku To TY napisałeś quickly. Słowo "najpotężniejszy" znaczy najmocniejszy, najbardziej wpływowy. Kraj może być potężny z różnych względów (np mocna gospodarka, itd) Odpowiedz Link Zgłoś
gazimierz Re: quickly tak obiektywnie....czytalem watek i 22.11.03, 02:20 quickly napisał: > To wedlug Ciebie na czym wiec polega bycie USA najpotezniejszym i najbogatszym > panstwem na swiecie? > jarrrek, zejdz na ziemie. Rusz swoja glowa... a co na to Twoja panienka, jak zobaczy jak sikasz do zlewu? Pewnie sama zacznie sikać. No ale jak Was to podnieca. Dziwne, ale cóz, są różne guściki Odpowiedz Link Zgłoś
zucinski Re: Szkoda mi na was oliwy dziecioly... 20.11.03, 06:40 quickly napisał: <Na emigracji spedzilem wiekszosc swojego zycia, wiec nie raz mialem okazje <spotkac tlukow pokroju “kocham_usa”… I tu w Australii, i tam w USA (i jeszcze <w kilku innych czesciach naszego globu). < W odroznieniu od wielu pozal sie boze w tych sprawach amatorow/amatorek , mam w tych co nieco doswiadczenia…> a twierdzisz quickly,że się nie wywyższasz... Skąd wiesz ile tutaj osób jest/było za granicą? Mogą mieć nawet większe doświadczenie od Ciebie. - A przy okazji (znowu)przezywasz od dzięciołów... Odpowiedz Link Zgłoś
spokofacio Re: Szkoda mi na was oliwy dziecioly... 20.11.03, 08:22 quickly napisał: >> najbogatszy, najpotezniejszy kraj…” > > I o czym tu tu dalej mowic? > Tepa fascynaja? Broni atomowej i okupacji Iraku? Panie Quickly, upraszczasz bardzo sprawę. Widzisz wszystko czarno/biało. Irak/broń atomowa to tylko jeden z wielu,wielu aspektow polityki. Czemu akurat tego się czepiłes? Tak dla kłótni? Szukałeś zaczepki? Odpowiedz Link Zgłoś
bradka Re: Szkoda mi na was oliwy dziecioly... 20.11.03, 08:42 quickly napisał: > Czym sie rozni kocham_usa w swoim pisaniu od polskiego skinheada? Czy innego > szowinisty? a czym ty się rożnisz od agenta KGB z czasów stalinistowskich? Niczym. Tak samo chcesz trzymać wszystkich za gębę, żeby myśleli według Twojego schematu. Odpowiedz Link Zgłoś
ja_nek Re: Szkoda mi na was oliwy dziecioly... 20.11.03, 11:57 Polityka ma tyle aspektów, ze do każdego kraju można się przyczepić. Pokażcie kraj, a znajdzie się zarzut. Tylko, czy to nie spłyca? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jmx Re: Szkoda mi na was oliwy dziecioly... IP: *.opa-carbo.com.pl 20.11.03, 12:17 Oczywiście do każdego można się przyczepić ale im kraj, potężniejszy, bogatszy tym ma wieksze pole do popisu (generalnie chodzi o politykę międzynarodową bo to co każy ma u siebie to już inna sprawa). Należy starać się być po prostu obiektywnym bo na tym świecie - i w polityce ideałów nie ma. A co do wątku. Już pisałam, że Quickly sprowokował, owszem, ale odpowiedź Kocham_usa była w moim odczuciu wytaczaniem armat na muchy (z całym szacunkiem Quickly ;-)). Ktoś komuś zarzuca brak kultury a sam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jmx Re: Szkoda mi na was oliwy dziecioly... IP: *.opa-carbo.com.pl 20.11.03, 12:20 Oczywiście do każdego można się przyczepić ale im kraj, potężniejszy, bogatszy tym ma wieksze pole do popisu (generalnie chodzi o politykę międzynarodową bo to co każy ma u siebie to już inna sprawa). Należy starać się być po prostu obiektywnym bo na tym świecie - i w polityce ideałów nie ma. A co do wątku. Już pisałam, że Quickly sprowokował, owszem, ale odpowiedź Kocham_usa była w moim odczuciu wytaczaniem armat na muchy (z całym szacunkiem Quickly ;-)). Ktoś komuś zarzuca brak kultury a sam... Odpowiedz Link Zgłoś
white.falcon Re: 20.11.03, 23:33 Jest taka formułka: "póki śmierć nas nie rozłączy..." i powiedzonko: "zakochać się na śmierć". Może się "dokochał"? ;D Pozdrv.:) Odpowiedz Link Zgłoś
quickly a moze... 21.11.03, 03:03 zucinski napisał: kocham_usa juz się nie pokazał, a szkoda zucinski, a moze kocham_usa pojechal do Londynu witac Busza? WIELI TLUK wzial ze soba Amerykanska flage, napisal wielkimi literami plakat "I love USA because it's wealthy and mighty..." ("Kocham USA bo jest bogata i potezna...") No i w Londynie wlozyli mu ta flage z tym plakatem... Eh, nie bede pisac gdzie, bo zaraz bedzie, ze wulgarny... Odpowiedz Link Zgłoś
to_ja_obiekt Panie quickly.... 20.11.03, 22:37 Mylisz mnie z osobą o nicku "obiektywna". Ja na tym forum pisuję wyłącznie jako "Obiekt", a gdy się loguję - jako "to_ja_obiekt". Po co miałabym bawić się w zmiany nicków? Nie chowam się pod żadnym innym nickiem, ponieważ to co mam do powiedzenia (napisania), i tak walę prosto z mostu i prosto w oczy, o czym wielokrotnie miałeś okazję się przekonać. Aha, i po co zaraz te podejrzenia o złośliwość albo sklerozę? "W odwecie" teraz ja mogę Cię "oskarżyć" o chorobliwą podejrzliwość, albo brak spostrzegawczości. Ale mi się nie chce. Odpowiedz Link Zgłoś
quickly Re: Panie quickly.... 21.11.03, 03:08 Hmmm... wiec to nie bylas Ty? Nic mi nie pozstalo, jak powiedziec przepraszam... Czasami mnie ponosi w feworze... no wlasnie czego: walki? klotni? udawadniania tego, kto ma racje, a kto nie? Troche to zalosne. Chyba sie nie gniewasz? Odpowiedz Link Zgłoś
bradka Re: Panie quickly.... 21.11.03, 08:29 quickly napisał: > Hmmm... wiec to nie bylas Ty? > Nic mi nie pozstalo, jak powiedziec przepraszam... > Czasami mnie ponosi w feworze... no wlasnie czego: walki? klotni? udawadniania ...quickly, chyba w Twoim wieku juz był nauczyć się opanowania Zachowujesz się jak sztubak, który skacze do gardła z byle powodu. pownieneś przeprosić go i tych, których też powyzywałeś. Odpowiedz Link Zgłoś
zucinski do quickly 21.11.03, 09:47 No dobra, nie lubisz Busha - masz prawo do swoich opini,gustów,ale także ma prawo ktoś/inni kto jest ZA Bushem. Nie możesz teroryzować tych którzy myślą inaczej niż Ty. Co Cię tak właściwie obchodzi że ktoś coś myśli/lubi? Tak za przeproszeniem NIE Twoja sprawa quickly.Wyraź swoja opinie na dany temat, poprzyj argumentami,ale daj koles innym zyc! Jeżeli chcesz to otwórz na temat polityki Busha/broni atomowej/Iraku wątek i spróbuj dyskutować.Cała frajda polega na obsrwowaniu jak dyskutanci argumentują. Dla mnie ten jest głupi, kto zamyka rozmówce zaraz na wstepie? Bo unika trudnej dla niego argumentacji. Odpowiedz Link Zgłoś
messja Re: do quickly 21.11.03, 16:49 zucinski napisał: > > No dobra, nie lubisz Busha - masz prawo do swoich opini,gustów,ale > także ma prawo ktoś/inni kto jest ZA Bushem. Nie możesz teroryzować tych którzy > > myślą inaczej niż Ty. > > Co Cię tak właściwie obchodzi że ktoś coś myśli/lubi? Tak za przeproszeniem NIE > > Twoja sprawa quickly.Wyraź swoja opinie na dany temat, poprzyj argumentami,ale > daj koles innym zyc! > > Jeżeli chcesz to otwórz na temat polityki Busha/broni atomowej/Iraku wątek i > spróbuj dyskutować.Cała frajda polega na obsrwowaniu jak dyskutanci argumentują > . > > Dla mnie ten jest głupi, kto zamyka rozmówce zaraz na wstepie? Bo unika trudnej > > dla niego argumentacji. > > niewatpliwie masz racje. Odpowiedz Link Zgłoś
starypierdola Bush 22.11.03, 00:55 W barze siedza Bush i Powell is cos zaciecie dyskutuja. Barman podchodzi i pyta: "O czym tak zaciecie duskutujecie?". Bush odwraca sie i mowi: "Planujemy III wojne swiatowa! Zabijemy 5 milionow Irakczykow, 3 miliony Afganczykow i jedna blondynke z duzym biustem!" Zaskoczony barman pyta: "No dobrze, ale czemu blondynke i do tego z duzym biustem?". Bush odwraca sie spowrotem do Powella i mowi: "Widzisz, tluku, caly czas ci mowie ze nikt sie nie przejmuje tym ilu Irakczykow czy Afganczykow zabijemy!" Jest w tym ROMANTICA? Jest: blondynka z duzym biustem! Odpowiedz Link Zgłoś
psychologini Re: Bush 22.11.03, 01:20 starypierdola napisał: > W barze siedza Bush i Powell is cos zaciecie dyskutuja. Barman podchodzi i > pyta: "O czym tak zaciecie duskutujecie?". no fajnie quickly,tak daleko spadles ze przybrales inny nick, zeby nadal wyrazac tak bardzo kulturalnie swoje poglady. To samo slownictwo. Oj niedojrzaly to ty jestes. Odpowiedz Link Zgłoś
psychologini Re: Bush 22.11.03, 01:23 psychologini napisała: > starypierdola hmmmm ciekawy nick.Uważasz ze jesteś starypierdoła.... Odpowiedz Link Zgłoś
quickly Z Ciebie psychologini jak... 23.11.03, 22:45 ...z koziej dupy trabka! Po pierwsze ten kawal nie jest w moim guscie. Po drugie, napisany zostal w sobote, a ja w soboty i niedziele nie pisze, bo z reguly pracuje w ogrodzie, albo scigam w oceanie ryby... :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
radownik Re: Z Ciebie psychologini jak... 23.11.03, 22:55 quickly napisał: > ...z koziej dupy trabka! > > Po pierwsze ten kawal nie jest w moim guscie. > > Po drugie, napisany zostal w sobote, a ja w soboty i niedziele nie pisze, bo z > reguly pracuje w ogrodzie, albo scigam w oceanie ryby... :)))) ?? a nick starypierdola to przecie facet co pisze na Forum POlonia. TEz jest z Australii + ma identyczne dane co Ty quickly. Ciekawe... Odpowiedz Link Zgłoś
quickly Forum Polonia? 23.11.03, 23:14 Oprocz Romantic'y nie pisze nigdzie... Kiedys pisalem na "Swiat", ale to stare dzieje :)))) Radownik, tepy jestes. Masz "dedukcje" na poziomi "psychologini". Wyobraz sobie, ze w Australii mieszka kilkadziesiat tysiecy Polakow... Wiekszosc powinna miec komputery. Odpowiedz Link Zgłoś
starypierdola Re: Forum Polonia? 24.11.03, 21:48 Sorry, MAte; did not know I'll get you in trouble... Yours SP Odpowiedz Link Zgłoś
starypierdola Starypie...la 24.11.03, 02:40 Nie, nie jestem Quickly. Przepraszam za zamieszanie; czytam ze dyskutowaliszcie o Bushu, wiec myslalem ze Was ten dowcip zainteresuje. Odpowiedz Link Zgłoś
psychologini Re: Starypie...la 24.11.03, 09:04 starypierdola napisał: > Nie, nie jestem Quickly. Przepraszam za zamieszanie; czytam ze > dyskutowaliszcie o Bushu, wiec myslalem ze Was ten dowcip zainteresuje. No popatrz, popatrz co za zbieg okolicznosci...wpisałes sie w tym samym prawie czasie co quickly i to z..Australii.. quickly nie udawaj głupka Odpowiedz Link Zgłoś
to_ja_obiekt do psychologini 24.11.03, 19:11 Szczerze mówiąc mam to gdzieś, czy starypierdoła to quickly czy nie, zastanawia mnie natomiast inna rzecz - jak możesz zarzucać komuś kamuflowanie się pod innym nickiem, skoro sama robisz dokładnie to samo? Nigdy w żadnym wątku nie wypowiada się żadna psychologini, a teraz nagle wypływasz z tym dziwnym nickiem, bo nie masz odwagi powiedzieć prawdy prosto w oczy. Zresztą takich dziwnych nicków, które pojawiają się ni z gruszki ni z pietruszki, jest znacznie więcej. Podejrzewam, że to jedna i ta sama osoba. A może kilka osób tak się bawi. Tylko po co? Odpowiedz Link Zgłoś
psychologini Re: do psychologini 24.11.03, 21:08 to_ja_obiekt napisała: > Szczerze mówiąc mam to gdzieś, czy starypierdoła to quickly czy nie, zastanawia > > mnie natomiast inna rzecz - jak możesz zarzucać komuś kamuflowanie się pod > innym nickiem, skoro sama robisz dokładnie to samo? Nigdy w żadnym wątku nie > wypowiada się żadna psychologini, a teraz nagle wypływasz z tym dziwnym > nickiem, bo nie masz odwagi powiedzieć prawdy prosto w oczy. Zresztą takich > dziwnych nicków, które pojawiają się ni z gruszki ni z pietruszki, jest > znacznie więcej. Podejrzewam, że to jedna i ta sama osoba. A może kilka osób > tak się bawi. Tylko po co? ??? Obiekt,zanim sie rozpedzisz, przeczytaj sobie wątki z poprzednich miesiecy i będziesz wiedzieć ze "nagle nie wypływam". Odpowiedz Link Zgłoś
starypierdola Do Quickly 24.11.03, 21:49 Sorry, Mate! Never intended to get you in some kind of trouble .... SP Odpowiedz Link Zgłoś
quickly Re: Do Quickly 24.11.03, 23:17 Nie przejmuj sie. Tutaj jest wesolo. Powinienes wpadac tu czesciej... Z jakiej czesci Australii jestes, o ile moge sie zapytac? Odpowiedz Link Zgłoś
to_ja_obiekt Re: do psychologini 24.11.03, 23:45 Tak, pamiętam, raz czy dwa pisałaś pod tym nickiem. Ale normalnie pisujesz pod innym/innymi, czyż nie tak? Odpowiedz Link Zgłoś
quickly do stary... 24.11.03, 23:55 Tak tez myslalem, ze bedzie to W.A. Dwie godziny roznicy czasuw stosunku do wybrzeza wschodniego. Wedlug mojego czasu zaczynasz pisac o 5-6 nad ranem, ale "psychologini" tego nie kuma... Zapewne pracujesz gdzies w kopalni odkrywkowej... nigdy nie bylem w tej czesci Australii. Najdalej gdzie zawedrowalem w tym kierunku, to byl Olympic Dam i Ceduna. Ale to jeszcze S.A. Serdecznie pozdrawiam... A propo Twojego niku. Nie mozesz znalezc sobie cos bardziej atrakcyjnego niz ten co masz? Odpowiedz Link Zgłoś
quickly Re: do psychologini 25.11.03, 00:00 Obiekt, bez watpienia masz racje... Faktycznie pojawiaja sie tu, co pewien czas, ni z wierzby ni z pietruszki jakies fikusne niki, ale styl autorow pozostaje ten sam... PSYCHOLOGINI PRZYZNAWAJ SIE BEZ BICIA ILE MASZ NIKOW! Odpowiedz Link Zgłoś
to_ja_obiekt Re: do psychologini 25.11.03, 00:19 Hmmm z drugiej strony quickly, Ty tez jesteś stary pierdoła, czyż nie? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
quickly Re: do psychologini 25.11.03, 00:35 No coz, na to wyglada... Ale Ty tez... i nic na to nie poradzisz. Odpowiedz Link Zgłoś
to_ja_obiekt Nonono.... 25.11.03, 18:33 Jestem pod wrażeniem. Już już kuliłam się otwierając Twój post, czekając na cięgi, jakie na mnie się posypią, a tu nic! Quickly potrafił się opanować, nie tak do końca, co prawda, ale jest duży postęp. "Terapia" chyba nie była taka zła. Trzeba ją kontynuować ;) Odpowiedz Link Zgłoś
censura Re: Nonono.... 25.11.03, 22:08 to_ja_obiekt napisała: > Jestem pod wrażeniem. Już już kuliłam się otwierając Twój post, czekając na > cięgi, jakie na mnie się posypią, a tu nic! Quickly potrafił się opanować, nie > tak do końca, co prawda, ale jest duży postęp. "Terapia" chyba nie była taka > zła. Trzeba ją kontynuować ;) Obiekt, przecież to Ty go zaczepiłaś bardzo brzydko bez żadnego powodu. I mówisz jeszcze o terapii dla niego? A może dla siebie? Ciągle szukasz sposobów zwrócenia na siebie uwagi poprzez ataki na niego. Odpowiedz Link Zgłoś
to_ja_obiekt Re: Nonono.... 25.11.03, 23:01 Heh, jeszcze jeden nick, jeszcze bardziej oryginalny. I po co Ci to? Będę z Tobą dyskutować, gdy przestaniesz się ukrywać pod kolejnymi durnymi nickami. A co do terapii, każdemu jest potrzebna. Odpowiedz Link Zgłoś
szlachetna Re: I hate usa:P 11.01.04, 08:56 janrenovate napisał: > A za co do kuzwy kochac usa? No i fajnie - każdy ma prawo do swojej opini. Odpowiedz Link Zgłoś