Dodaj do ulubionych

Nie lubię nocy

15.04.09, 01:20
zwłaszcza, gdy nie mogę zasnąć.
Noc to nietoperze i sowy :)
Obserwuj wątek
    • agnes.g lubię noc... 15.04.09, 16:50
      ... gdy pod powiekami ożywa Twój dotyk i spojrzenie, takie ciepłe, mnie rozczula...
      :)
      • jane-k-kos Re: lubię noc... 15.04.09, 23:42
        Tracę dużo nie lubiąc nocy, prawda? :)
        • Gość: nocna.marka Re: lubię noc... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.09, 23:52
          Prawda:)

• jane-k-kos Re: lubię noc... 15.04.09, 23:59
            Wiedziałem :(
        • agnes.g pomyśl o niej jak o.... 16.04.09, 05:44
          ...kobiecie-tej ciepłej i czułej:)
          Może zmienisz zdanie:)

Słonecznego...dnia:)
          • jane-k-kos Re: pomyśl o niej jak o.... 16.04.09, 11:56
            Prędzej uwierzę, że noc może być ciepła i czuła niż kobieta ;)
            Oczywiście żartuję :)
            • agnes.g wiara czyni cuda... 16.04.09, 16:23
              ...wprawdzie cudem nie jestem;), ale...jej żywym potwierdzeniem:)
              • jane-k-kos Re: wiara czyni cuda... 16.04.09, 17:10
                Jestem niedowiarkiem. Najpewniej pójdę się smażyć do piekła :)
                • agnes.g z pewnością.... 16.04.09, 18:56
                  ...więc może zacznij się już uczyć lubić tę NOC... Tam ona
                  Królową...;)
                  • jane-k-kos Re: z pewnością.... 17.04.09, 15:59
                    Ubiegłej też nie polubiłem, więc jak mam myśleć, że polubię tę, która nadejdzie?
                    Królowa Noc? Brzmi tak samo ciepło jak Królowa Sniegu ;)
                    • Gość: nie zaloguję się Re: z pewnością.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.09, 16:35
                      Noc przynosi równiez ciszę, spokój i 'otulenie' - może za to mógłbyś
                      ja polubić?:) Przyjrzyj sie jej dokładniej:) Może skupiasz się nie
                      na tym, co trzeba?
                      • jane-k-kos Re: z pewnością.... 17.04.09, 16:39
                        Nie powiedziałem wszystkiego o nocy. Nie powiedziałem np, że lubię ją, gdy śpię.
                        Wtedy faktycznie mnie otula, choć ja o tym nie wiem, bo przecież śpię :)
                        • z.u.z.a.pl Re: z pewnością.... 21.04.09, 13:24
                          Nietoperze i sowy są śliczne i fascynujące !
                          Noc też .Może byc i magiczna, i tajemnicza ;)
                          Wszystko zależy od Ciebie ;)
                          !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                          Pozdrawiam
                          Zasmarkanazuza :)
                          • z.u.z.a.pl Re: z pewnością.... 21.04.09, 14:51
                            !!!! ! I jeszcze ---
                            • jane-k-kos Re: z pewnością.... 21.04.09, 19:33
                              Przepraszam sowy i nietoperze i wszystkie inne zwierzęta nocy :)
                              A Ty jesteś bardzo miła :)
                              • Gość: z.u.z.a.pl Re: z pewnością.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.09, 22:30
                                Pozwalam sobie w imieniu sów ,nietoperzy i in. zwierząt
                                nocy przyjąc przeprosiny ;) / zepsuło mi się "ci ":) /.
                                A ja jestem potworna zmora nocna :)
                                Żadnej kobiecie nie wierz ,pod żadnym pozorem,nawet kiedy wydaje się
                                miła :))
                                :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Katar mam potworny,nocny, mroczny,i do niczego (tylko do
                                zasmarkania :) ),proszę mi powspółczuc :))
                                • jane-k-kos Re: z pewnością.... 23.04.09, 00:26
                                  Czyli jest Pani nokturnowa ;)
                                  Ja dziś też jestem, choć wolałbym nie być.
                                  Cieszę się, że żadne z żyjąt nocnych nie żywi urazy :)

Bardzo współczuję kataru i w ogóle związanego z nim gorszego samopoczucia. Na
                                  pewno szybko minie :)
                                  Pozdrawiam :)
                                  • z.u.z.a.pl Re: z pewnością.... 24.04.09, 22:12
                                    Żadna pani,wypraszam sobie :)
                                    zuza i już!
                                    Co do zwierząt nocnych ,to pozwolisz,że zapytam jeszcze jeża
                                    czy tej urazy do Ciebie nie żywi;) ,to tak na wszelki wypadek
                                    i żeby potem nie było nieporozumień :))))
                                    /nie wiem czy jeża można nazwac zwierzęciem nocnym ,ale skoro o
                                    1-szej w nocy jeszcze łazi po tarasie ,to o tą urazę na wszelki
                                    wypadek ,zapytam:) /.
                                    Pozdrawiam i życzę Ci pięknych snów :))))
                                    • jane-k-kos Re: z pewnością.... 26.04.09, 00:21
                                      Zuzo, co powiedział jeż? Masz rację, taras jest żywym dowodem na to, że jeże są
                                      nokturnowe :D
                                      Pięknych snów :)
                                      Ja, jak widzisz zmagam się z moją nocą ;)
                                      • z.u.z.a.pl Re: z pewnością.... 26.04.09, 21:31
                                        janku,wszystko ok :)
                                        żywy ,nokturnowy jeż też Ci odpuszcza :)
                                        ale ,ale.... mam niezły sposób na szybkie zasypianie/oprócz drapania
                                        po pleckach ;) / !!!
                                        SŁUCHOWISKA NA MOTYWACH POWIEŚCI JOANNY CHMIELEWSKIEJ !!!
                                        Szybkie spanko na bank po jakichś pięciu minutach !!
                                        Polecam !!
                                        dobrej nocy !
                                        • jane-k-kos Re: z pewnością.... 27.04.09, 01:22
                                          Załatwiłaś to u jeża? Dzięki!!! Jestem Ci zobowiązany ;)
                                          Gdybym zaczął słuchać Chmielewskiej, to myślę, że bym nie zasnął aż do rana.
                                          Potem chodziłbym jak lunatyk, aż wreszcie wywaliliby mnie z pracy za to
                                          lunatykowanie ;))

Dobrej nocy :)
                                          Ja swoją zaczynam :)
                                          • z.u.z.a.pl Re: z pewnością.... 27.04.09, 21:12
                                            Tak,gdybyś słuchał żywej :))Chmielewskiej,nie mógłbyś przy niej
                                            zasnąc:)Po pierwsze-bo nie wypada tak się zachowac,po drugie- babka
                                            posiada niesamowite poczucie humoru i słuchanie jej to sama przyjemnosc!
                                            Natomiast będę się upierac,że słuchowiska mają mocne działanie
                                            nasenne;).Niestety ,wiele ostatnich książek też.Tylko "Lesio" jest kultowy
                                            :)Czytałeś ?
                                            A jeśli nie chciałbyś ,z jakiegoś powodu, udac się w objęcia Morfeusza,polecam
                                            Ci "Cień wiatru" ,"Gra anioła " Zafon'a.

Ale lepiej w nocy śpij ,bo noc jest do spania ;)
                                            Tak więc ,do łóżka marsz !!!
                                            :))))))))))))))))))))))
                                            • jane-k-kos Re: z pewnością.... 28.04.09, 00:57
                                              Hi, Zuza :)
                                              Myślę, że gdyby przyszło mi słychać żywej Chmielewskiej, to bym z wrażenia nie
                                              mógł zasnąć przez kilka nocy z rzędu ;)
                                              Wiesz, że nie słucham nigdy żadnych słuchowisk? Radio to dla mnie Tok FM.
                                              Ominęły mnie różnego rodzaju soapy radiowe typu "Matysiakowie".
                                              "Lesia" nie znam, ale "Cień wiatru" tak. "Gra anioła" czeka w kolejce, bo przede
                                              mną "Grobowiec" Kate Mosse.

Noc jest do spania? Powiedz to mojej nocy. Jak widzisz kolejna ma gdzieś moje
                                              pobożne życzenie, by położyć się i zasnąć ;))

Mam nadzieję, że Ty śpisz. Niech Ci się przyśnią jakieś klimaty iberyjskie :)
                                              • z.u.z.a.pl Re: z pewnością.... 28.04.09, 09:33
                                                W takim razie,kolego ,musisz "Lesia" przeczytac !
                                                Obowiązkowo:) . Mam nadzieję,że uśmiejesz przy nim jak ja :)
                                                Lektura łatwa,prosta i przyjemna ,wskazana przed zaśnięciem :)
                                                Matysiakowie ominęli mnie również ,bo to baaaaaaaaaaardzo stare
                                                słuchowisko :).A wspomniane wcześniej słuchowisko n.p.p.J.Ch.trafiło
                                                do mnie z biblioteki "Bluszcza" ,wznowionego ,bardzo fajnego
                                                miesięcznika DO POCZYTANIA :).

Janku ,podejrzenie straszliwe mnie nawiedziło !
                                                Ty może NIE CHCESZ SPAĆ ?!!
                                                Idę popracowac (albo poudawac ;) ),a potem pozwolę sobie jeszcze
                                                pozaśmiecac to forum :)))
                                                Piękny dziś dzień !!!
                                                • jane-k-kos Re: z pewnością.... 28.04.09, 17:28
                                                  OK, przeczytam "Lesia" po "Grobowcu" i "Aniołach" Zafona ;)
                                                  Ale jeśli się nie uśmieję, to przyjdę z reklamacją :D

Co prawda produkcje radiowe nie starzeją się tak szybko jak telewizyjne, ale
                                                  Matysiakowie kojarzą mi się z co najmniej dwoma epokami wstecz :)

Chcę spać! Serio, serio :))

Dobrego wieczoru :)
                                                  • Gość: z.u.z.a.pl Re: z pewnością.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.09, 20:27
                                                    Z reklamacją nie przyjdziesz ,gwarantuję :)

I pewnie byś nie zechciał,bo dziś straszna prawda wyszła na jaw ! ;)
                                                    Okazało się bowiem ,że jestem wandalem,szkodnikiem strasznym ,albo
                                                    czymś jeszcze gorszym....../dopisac odpowiedni epitet /:)
                                                    Mianowicie:
                                                    Ukradłam bez !Nie cały ,zdrewniały z korzeniem ,ale kwiaty !!
                                                    Wszystkie! Z całego krzewu ! Bez najmniejszych skrupułów ,nie
                                                    wspominając o jakichś głupich wyrzutach sumienia :)
                                                    A teraz mi pachnie bzowo cały dom!
                                                    I albo będzie mi się super spało ,albo od intensywności tego zapachu
                                                    rozboli mnie głowa :)
                                                  • jane-k-kos Re: z pewnością.... 28.04.09, 20:36
                                                    DZIZAS!!! :D
                                                    Bez? ;)
                                                    Ale tak bardzo się nie dziwię :))

"Idę wtulona, w swoich marzeń tęczę
                                                    jak w transie, chwili niesiona falami
                                                    nie zdolna dostrzec że, obok mnie jeszcze
                                                    ktoś inny także zachwyca się...bzami?..."

• Gość: z.u.z.a.pl Re: z pewnością.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.09, 20:51
                                                    Ładny wiersz ,nie znam go ,kto go napisał ?

Ej ! Czy przypadkiem nie tkwi w Tobie romantyczna dusza ?!
                                                    Albo jej kawałek ? :).Nie chciałabym Cię stresowac przed snem ,ale
                                                    to jest nieuleczalne!!
                                                    A bez to najpiękniejszy kwiat świata !
                                                    I będę się przy tym twierdzeniu upierac do końca świata :)
                                                  • jane-k-kos Re: z pewnością.... 28.04.09, 20:55
                                                    Nie pamiętam :)))

Romantyczna dusza we mnie albo przynajmniej jej kawałek? Nic zupełnie.
                                                    Jestem pragmatykiem i stąpam twardo po ziemi :))

Nie dałbym pierwszeństwa bzu w kategorii "najpiękniejszy kwiat świata" :P
                                                  • Gość: z.u.z.a.pl Re: z pewnością.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.09, 21:00
                                                    Na wiosnę mógłbyś ...
                                                  • jane-k-kos Re: z pewnością.... 28.04.09, 21:03
                                                    Mam inne, chyba trochę niepozorne. Pięknie pachną wieczorami. Pięknie pachniały
                                                    pewnego wieczoru :)
                                                  • z.u.z.a.pl Re: z pewnością.... 28.04.09, 21:14
                                                    Ach ,pewnego wieczoru .. :)
                                                    Oby wiecej takich wieczorów ,co janku ? ;)
                                                    Z całego serducha Ci życzę :)))
                                                    Przykleiłam się wieczorem do kompa,zwiedzam zaległości ,i Ty widzę
                                                    tak samo :)
                                                  • jane-k-kos Re: z pewnością.... 28.04.09, 21:19

Rozbolała mnie głowa. Uciekam na razie, a Ty buszuj :)
                                                    Na razie ;)

• z.u.z.a.pl Re: z pewnością.... 28.04.09, 21:23
                                                    Dobranoc :)
                                                  • jane-k-kos Re: z pewnością.... 28.04.09, 23:05
                                                    Chyba jestem wampirem ;)
                                                    Dzień dobry :))
                                                  • Gość: z.u.z.a.pl Re: z pewnością.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.09, 23:35
                                                    Dzień dobry o tej godzinie przez klawiaturkę mi nie przechodzi :)
                                                    Noc dobra może byc? Bo dobry wieczór nieodwołalnie przeminął !

Wampirze, krew ma niesmaczną jest ,pożywiac się proszę gdzie
                                                    indziej :)
                                                  • jane-k-kos Re: z pewnością.... 29.04.09, 00:08
                                                    Dzień dobry mówię, bowiem noc zaczyna być moim dniem :) Stąd też właśnie wampir,
                                                    który jest aktywny nocą :D
                                                  • Gość: z.u.z.a.pl Re: z pewnością.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.09, 00:13
                                                    Paskudo ,a kysz w takim razie :))
                                                  • Gość: z.u.z.a.pl Re: z pewnością.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.09, 00:17
                                                    i idę sobie spac ,bo ja wbrew pozorom normalna jestem;)
                                                    a ziewam już jak stary krokodyl.....
                                                    i zaraz jak sie nie wyrzucę sama spac,bzdury zacznę pisac,a jutro
                                                    się za nie będę wstydzic,a po co mi to ? :)))))))))))))))))))
                                                  • jane-k-kos Re: z pewnością.... 29.04.09, 01:20
                                                    A ja, jako przykładny wampir zapomnę się w "Grobowcu" K. Moss :))

• z.u.z.a.pl Re: z pewnością.... 29.04.09, 15:56
                                                    Napisz potem ,czy warto się w tym "Grobowcu" zapomniec :)
                                                    Brzmi ponuro ,mrocznie i tajemnie :)
                                                    Ja teraz czytam "Świat bez końca" K.Follett'a,kontynuację "Filarów
                                                    Ziemi ".Fajne czytadło.
                                                    Pa,wampirku ;)
                                                  • jane-k-kos Re: z pewnością.... 29.04.09, 19:17
                                                    Bardzo warto :) Polecam. Mam "Grobowiec" w postaci ebooka, jeśli byś chciała, to
                                                    mogę Ci przesłać :)
                                                  • sierra.madre Re: z pewnością.... 29.04.09, 19:21
                                                    Mam "Grobowiec" w postaci ebooka

jesli mozna, prosze i mnie przeslac
                                                    z gory dziekuje
                                                  • jane-k-kos Re: z pewnością.... 29.04.09, 19:25
                                                    Z przyjemnością :)

Przesłać na ten adres: sierra.madre@gazeta.pl ?
                                                  • sierra.madre Re: z pewnością.... 29.04.09, 19:30
                                                    tak, poprosze
                                                  • jane-k-kos Re: z pewnością.... 29.04.09, 19:33
                                                    Zaraz wysyłam :)

A tu opis książki:
                                                    merlin.pl/Grobowiec_Kate-Mosse/browse/product/1,613262.html?gclid=CO2JwK_PlpoCFZSD3godJGFhMQ#fullinfo
                                                  • jane-k-kos Re: z pewnością.... 29.04.09, 19:47
                                                    Poszło :)
                                                  • sierra.madre Re: z pewnością.... 29.04.09, 19:56
                                                    dziekuje juz odebralam :)
                                                  • jane-k-kos Re: z pewnością.... 29.04.09, 20:17
                                                  • sierra.madre Re: z pewnością.... 29.04.09, 22:04
                                                    zaczelam czytac :)

dobranoc
                                                  • jane-k-kos Re: z pewnością.... 29.04.09, 23:48
                                                  • z.u.z.a.pl Re: z pewnością.... 29.04.09, 22:23
                                                    Dziękuję Ci Janku !
                                                    Ale ja uwielbiam szelest przewracanych kart książki,swoje
                                                    zakładki,swoją lampkę przy łóżku ,psujacą mi wzrok.. :)
                                                    Lektura z laptopem na kolanach to nie dla mnie.

Jutro ,jeśli wystarczy mi czasu, pędzę do Empiku !
                                                  • jane-k-kos Re: z pewnością.... 29.04.09, 23:59
                                                    Ja też uwielbiam w łóżku, przy ulubionej lampce :)
                                                    Przy tej lampce (zupełnie niecodziennej) wydaje mi się, że książki, które czytam
                                                    są dużo bardziej interesujące niż gdybym je czytał przy innej ;)

Lubię czasem przesadzać :)
                                                  • Gość: z.u.z.a.pl Re: z pewnością.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.09, 00:06
                                                    Nie przesadzasz :)
                                                    Nie od dziś wiadomo,że nie ma to jak dobra lampka ;)
                                                  • jane-k-kos Re: z pewnością.... 30.04.09, 00:10
                                                    No właśnie. Moją wiozłem przez 2/3 Polski, bym mógł przy niej czytać :)
                                                  • Gość: zuza Re: z pewnością.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.09, 00:17
                                                    Ja dzisiaj tzn.już wczoraj ,kupiłam sobie na allegro
                                                    piękną,nową,tzn.starą :)))przepięknej urody lampkę :).I już poza
                                                    allegro ,bo oczywiście ,jak to ja, przegapiłam finał.Na szczeście
                                                    nikt nie wylicytował ceny minimalnej i ona będzie moja :)!
                                                  • jane-k-kos Re: z pewnością.... 30.04.09, 00:22
                                                    Nooo, to gratuluję nowego nabytku :)
                                                    Ja nie kupuję na Allegro odkąd znajomy kupił (tak myślał) komórkę, a dostał
                                                    gustownie zapakowaną cegłę :))
                                                  • sierra.madre Re: z pewnością.... 30.04.09, 08:36
                                                    uwazam, ze ze wszystkich mozliwosci kupowania mozna korzystac
                                                    o ile przestrzega sie zasad bezpieczenstwa
                                                    jesli kupujesz na Allegro
                                                    sprawdzaj zawsze komentarze, kupuj u supersprzedawcow
                                                    wowczas ryzyko przykrych zdarzen jest zminimalizowane

• jane-k-kos Re: z pewnością.... 30.04.09, 19:56
                                                    Tak wiem, ale na razie wszystko czego potrzebuję mogę dostać w sklepie. Możliwe,
                                                    że jest też coś na rzeczy, np. to, że jestem bardzo nienowoczesny :D
                                                  • Gość: z.u.z.a.pl Re: z pewnością.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.09, 11:41
                                                    Znajomy miał pecha ,trafił na jakiegoś
                                                    nieuczciwca /czyt.złodzieja / :).Samo życie ,bywa i tak :(
                                                    A moja lampka /na razie znana mym oczom tylko ze zdjec :) / jest
                                                    piękna !!!
                                                    Posiadam niewinną obsesję na punkcie oświetlenia bocznego -
                                                    lamp,lampek,świec ,świeczników ...... :)).
                                                    A tą lampkę śledziłam:) na allegro przez kilka dni ,przegapiłam
                                                    koniec aukcji/pomimo porozwieszania w różnych miejscach BARDZO
                                                    WAŻNYCH karteczek PRZYPOMINAJĄCYCH :) /,i kiedy zobaczyłam ,że nikt
                                                    nie wylicytowal ceny min.,zapłaciłam bez targowania ile sprzedający
                                                    chciał /jak głupia kretynka przedostatnia-jedno miejsce w razie
                                                    czego zostawiam z przodu ;) /
                                                    Suuuuuuuuuuuuper ,jestem zachwycona :))
                                                  • Gość: z.u.z.a.pl Re: z pewnością.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.09, 11:48
                                                    A!
                                                    Rozpoczęłam już sobie długi (?) weekend.
                                                    Tym raczej nie jestem zachwycona ,dziś majówkę spędzę z obowiązku,
                                                    nie z przyjemności :(
                                                    Powtórnie proszę o kroplę współczucia :)))
                                                    ..............
                                                    Kiełbasy,karkówki,żeberka ............brrrrrrrrrrrrrrrrrrr ,a fuj i
                                                    w mordę jeża :))
                                                  • jane-k-kos Re: z pewnością.... 30.04.09, 20:06
                                                    Na pewno trafił na złodzieja. Nikt nie mógł aż tak się pomylić, by zamiast
                                                    komórki, do pudełka włożyć kawałek cegły :)
                                                    Też lubię lampy. Pewnie nie aż tak bardzo jak Ty, ale lubię. Lubię też świece.
                                                    Ostatnio kupiłem sobie świecznik - Arab siedzący po arabsku (jakże by inaczej),
                                                    z turbanem na głowie i w odpowiednim ubraniu. W ręku trzyma tacę, która jest
                                                    właśnie miejscem na świeczki :)
                                                    Lubię go :D
                                                  • jane-k-kos Re: z pewnością.... 30.04.09, 20:07
                                                    Mam nadzieję, że będziesz z lampy zadowolona :)
                                                  • Gość: z.u.z.a.pl Re: z pewnością.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.09, 00:01
                                                    Janku ,żyjesz ? :)

Idę za Twoim przykładem i postaram się byc od dziś nienowoczesna..
                                                    Klosz lamki dotarł do mnie w kawałkach :(
                                                    A to był jej najpiękniejszy element ..
                                                    Nie ukrywam ,jestem rozżalona .Nie żal mi jednak pieniędzy,
                                                    tylko jest mi przykro ,że tak ładna, stara rzecz została
                                                    bezpowrotnie zniszczona..

• jane-k-kos Re: z pewnością.... 10.05.09, 00:04
                                                    Eh, żyję. Chyba coś od świni mnie zaatakowało :(
                                                    Przykro mi z powodu lampy. Cieszyłaś się na myśl o niej ... :)
                                                  • Gość: zuza Re: z pewnością.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.09, 21:44
                                                    Jak od świni to spoko ,wirus okazuje się mniej groźny
                                                    od zwykłej grypy:))

Cóż ,co jakiś czas władza musi ludzi postraszyc,by odwrócic uwagę
                                                    od bieżących,istotnych problemów i tyle.

Fakt autentyczny: w Kołobrzegu pewna starsza pani głośno wyraziła
                                                    swoją dezaprobatę,kiedy pogłaskałam łabędzia :)A wtedy panowała
                                                    przecież STRASZNIE GROŹNA GRYPA PTASIA ! :).Kiedy przestała głośno
                                                    oceniac moją nierozwagę,przez następnych parę minut buczała pod
                                                    nosem jak stary ,niesprawny wentylator :)
                                                    Stratę lampiego klosza ciężko ,bo cięzko ,ale przeżyłam .
                                                    Szukam nowego odpowiedniego.

• jane-k-kos Re: z pewnością.... 12.05.09, 00:28
                                                    No, chyba już się nawet lepiej czuję :)
                                                    Nawet spać mi się nie chce :)

Zuza, nie dziw się starszym paniom. One z uwagi na swój wiek, myślą, że wszystko
                                                    przeżyły i wszystko wiedzą.
                                                    Masz świętą rację ze świńską grypą. Chyba nie bez powodu postawiono w stan
                                                    pełnej gotowości służby zdrowia w całym kraju.
                                                    Media żyją z newsów tego typu, ale chyba przeszły same siebie w epatowaniu
                                                    makabrą tego wirusa.

Bardzo Cię żałuję z powodu klosza. Zaglądaj często do antykwariatów i sklepów ze
                                                    starociami. Jestem pewien, że coś znajdziesz. Najodpowiedniejszym miejscem do
                                                    szukania lamp jest Gdańsk :)
                                                  • Gość: zuza Re: z pewnością.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.09, 16:21
                                                    Janku ,będziesz się śmiał ,albo wręcz przeciwnie uznasz
                                                    mnie za totalną idiotkę i zamilkniesz na wieki w moim kierunku :)
                                                    Wczoraj wyściskałam i
                                                    oczywiście wycałowałam małą świnkę !.Jednogodzinnego
                                                    świńskiego niemowlaczka :)!.Chciałam napisac to wczoraj ,ale
                                                    uznałam ,że narażę się na śmiesznośc ,a dziś stwierdziłam,że
                                                    co mi tam ! :)
                                                    9 malutkich prosiaczków okociło się wieczorem u gospodarza od
                                                    którego biorę mleko !
                                                    I cielak urodził się tam w zeszłym tygodniu ! Dla mnie ,dziewczyny
                                                    z miasta to coś nadzwyczajnie pięknego !
                                                    No ,musiałam się tym podzielic !
                                                    A teraz proszę sobie w dowolny sposób o mnie myślec :) !!
                                                    ( bo ,że ów gospodarz patrzył na mnie dziwnie,kiedy dawałam buziaka
                                                    w świński ryjek ,to chyba już nie muszę pisac?:) On niestety te
                                                    świnki przelicza na kilogramy mięsa ,cóż ... )

A ! targi staroci zwiedzam namiętnie,bo lubię stare przedmioty.
                                                    Podobno super był jarmark w Chałupkach,ale to daleko ode mnie.
                                                    Tak samo zresztą jak Gdańsk :)
                                                    Co nie znaczy ,że kiedyś tam nie zajrzę :))

• jane-k-kos Re: z pewnością.... 13.05.09, 01:15
                                                    Ależ skąd! :)
                                                    Wychowywałem się trochę na wsi, więc wiem jak rozkoszne są młode prosiaczki. Co
                                                    prawda nie całowałem ich, ale sądzę, że po prostu tak się złożyło :)
                                                    Tak, pomyślałem sobie coś: że jesteś bardzo fajną dziewczyną :))
                                                    Ja też muszę się czymś podzielić: chyba będę mieć kota! :D :D :D :D

Wakacje sprzyjają podróżom. Może będziesz w pobliżu Gdańska? Tam jest bardzo
                                                    dużo antykwariatów, może coś wypatrzysz? :)
                                                  • Gość: zuza Re: z pewnością.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.09, 22:03
                                                    Janku ,czas nadrobic zaległości ! To proste !!! Zaczajasz
                                                    się na małego świńskiego delikwenta .../z dużym jest trudniej,lecz
                                                    nie niemożliwie :)/,łapiesz ,szybki dziubas w nosek /ryjek :) /
                                                    i już ! Dobrze radzę,żeby nie było potem ,że Cię takie atrakcje
                                                    w życiu ominęły ;))
                                                    Jasminum oglądałeś ? Brat Zdrówko prosiaczkom niebo
                                                    pokazywał ..To cudownie piękny film ,mój ulubiony :)
                                                    A teraz kot.
                                                    Jeśli ten kot to "chłopak" dobrze jest go wykastrowac /sorki
                                                    wszystkim kotom/.
                                                    Nie bedzie wtedy obsikiwał kątów w domu ,nie będzie się szlajał
                                                    za panienkami i wracał z poobrywanymi uszami po samczych walkach
                                                    o dziewczyny.Charakter mu sie zrobi łagodny ,i bardziej ugodowy :)).
                                                    I zastanów się czy będziesz mu mógł poświęcic trochę czasu,zwierzęta
                                                    nie lubią byc same /koty wbrew powszechnej opinii też! /.
                                                    Zanudzę na śmierc,ale jeszcze muszę :jeśli miałby to byc kot
                                                    niewychodzący poza dom ,powinieneś w takim przypadku miec 2 koty !
                                                    Poczytaj porady p.Sumińskiej,ona świetnie rozumie potrzeby zwierząt.
                                                    No i wydało się ,jestem gaduła ;))

posiadaczka psa,kota i in.:)

• jane-k-kos Re: z pewnością.... 14.05.09, 00:15
                                                    No dobrze, tylko gdzie ja te świniaki teraz znajdę? Na wieś już nie jeżdżę od
                                                    pewnego czasu :))
                                                    Gdyby jednak się złożyło, że nagle nieoczekiwanie na mojej drodze staną
                                                    świniaki, to będę wiedzieć, co mam robić - złapię i szybki dziubas w nosek :D
                                                    Zuza, miałby pozwolić wykastrować kocurka? Wierzysz, że by mi to darował? Do
                                                    końca życia patrzyłby na mnie z niemym wyrzutem! :)

To będzie właśnie kot. Już wiem jak będzie miał na imię - Wacęty

Nie, nie oglądałem Jaśminum. Czy dobrze kojarzę, że grał tam Gajos?
                                                  • Gość: zuza Re: z pewnością.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.09, 12:21
                                                    Mój ma na imię Bronek :)
                                                    Jest mieszańcem persa i dachowca .Nie odziedziczył
                                                    po mamie " persiej" mordki, ma natomiast piękne ,długowłose
                                                    futerko i puszysty ogon jak u wiewórki :).Jest prześliczny !
                                                    I mocno rudy :)
                                                    Przywiozłam go w grudniu ub.roku z ogrodnictwa do którego
                                                    pojechałam po drzewko świąteczne :).Był maleńki i bardzo
                                                    zabiedzony.Za to teraz ,kotpełenwypas:)).
                                                    Wątpliwości co do kastrowania ,przejdą Ci po kilku miesiącach:)
                                                    Nic więcej ,żeby nie było,że Cię namawiam.Pogadaj z weterynarzem,
                                                    tak będzie najlepiej.
                                                    Buziaki dla Wacętego ! :)

Gajos !
                                                  • Gość: zuza Re: z pewnością.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.09, 22:13
                                                    Dzięki za komplement !
                                                    Miło mi :)

Może zajrzę kiedyś do Gdańska,to piękne miasto.
                                                    Wolę jednak nad Bałtyk jeździc zimą.Tak nietypowo:).
                                                    Nie ma wtedy dzikich stad turystów /a stada ludzi są
                                                    niebezpieczne:)/,i tych całych uciążliwości z zagęszczeniem
                                                    nadmiernym związanych :).A średnia wieku w takim np.Kołobrzegu
                                                    wynosi jakieś 78 lat /same helmuty/,przechadza się to towarzystwo
                                                    niespiesznie i niehałaśliwie i dla mnie jest ok. :)

I są bursztyny ,jeśli trafi się na odpowiednią pogodę:)
                                                  • jane-k-kos Re: z pewnością.... 14.05.09, 09:55

Ja też lubię morze zimą. Ma wtedy taki surowy charakter - szare
                                                    niebo, wiatr, mewy ... Ale lato, to lato. Uwielbiam słońce :))
                                                    Ostatnio ciągnie mnie najbardziej w góry i już zaklepałem sobie
                                                    pobyt z Zakopanem :)

• Gość: zuza Re: z pewnością.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.09, 16:23
                                                    W takim razie kup sobie kolego maczetę ,żeby się
                                                    w sezonie przebic przez Krupówki :)
                                                    I kasy weź dla górali odpowiednio dużo ;)

Idę sobie jeszcze popracowac ,choc już mi się zupelnie nie chce .
                                                  • sierra.madre Re: z pewnością.... 13.05.09, 08:14
                                                    swinskie niemowlaczki sa super, uwielbiam
                                                    choc nigdy okazji calowac ich nie mialam
                                                    malenkie swinki wietnamskie tez widzialam
                                                    i sa tak samo ladne choc nie tak rozowe :)))
                                                  • jane-k-kos Re: z pewnością.... 14.05.09, 00:09
                                                    A ja nie widziałem wietnamskich :(
                                                    Czuję się pokrzywdzony przez los: ani nie całowałem różowych, ani nie widziałem
                                                    wietnamskich! :D
                                                    I gdzie tu sprawiedliwość? :))
                                                  • sierra.madre Re: z pewnością.... 12.05.09, 07:30
                                                    Idę za Twoim przykładem i postaram się byc od dziś nienowoczesna..
                                                    > Klosz lamki dotarł do mnie w kawałkach :(
                                                    > A to był jej najpiękniejszy element ..
                                                    > Nie ukrywam ,jestem rozżalona .Nie żal mi jednak pieniędzy,
                                                    > tylko jest mi przykro ,że tak ładna, stara rzecz została
                                                    > bezpowrotnie zniszczona

Bardzo wspolczuje, nie masz wyjscia, musisz poszukac nowego klosza
                                                    Zycze aby okazal sie co najmniej tak samo atrakcyjny
                                                    lecz co najmniej po trzykroc wytrzymaly :)

p.s. w jakim konkretnie stylu jest lampka?
                                                  • sierra.madre Re: z pewnością.... 12.05.09, 07:32
                                                    Jezusie, jak ja niechlujnie pisze...coraz gorzej ze mna
                                                    niedlugo zamilkne albo bede tylko sylabami freestyle'owac
                                                  • Gość: zuza Re: z pewnością.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.09, 16:26
                                                    Dzięki ,sierra :)!
                                                    Takie klosze wytrzymują wiele ,natomiast nie ma siły
                                                    na Pocztę Polską :)
                                                    A lampka jest w cudownym ,starym,babcinym, a teraz w
                                                    wybrakowanym stylu :)

• sierra.madre Re: z pewnością.... 13.05.09, 08:20
                                                    Dzięki ,sierra :)!
                                                    > Takie klosze wytrzymują wiele ,natomiast nie ma siły
                                                    > na Pocztę Polską :)

nie wiem, nie uogolnialabym
                                                    zdarzalo mi sie naprawde rozne delikatne przedmioty
                                                    poczta otrzymywac i nigdy nie mialam tego problemu
                                                    moze nie tyle to zaniedbanie poczty co nadawcy?
                                                    ludzie uwielbiaja 'zwalac' wszystko na poczte
                                                    a ja nie moge zlego slowa powiedziec jakos...
                                                    zawsze Zuza, pozostaja Ci firmy kurierskie, tam szybko i sprawnie
                                                    idzie
                                                    a sprowadzac mozna wszystko, nawet torty z Wiednia
                                                    i daja rade
                                                    ;)

> A lampka jest w cudownym ,starym,babcinym, a teraz w
                                                    > wybrakowanym stylu :)

szkoda, pytalam w jakim stylu bo juz pomoc szukac Ci chcialam
                                                    jakbys mi powiedziala, ze to np art deco, albo Tiffany ;)
                                                    a tak to moze byc rownie dobrze socrealistyczne retro :)
                                                  • Gość: zuza Re: z pewnością.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.09, 22:26
                                                    Do nadawcy nie mam pretensji.
                                                    Starannie zapakował lampkę i wysłał z opcją
                                                    "ostrożnie".Nie mogę się przyczepic,zresztą nie
                                                    chcę,bo nie lubię ;).To mój osobisty ,
                                                    prywatny pech i już :),muszę go znosic z podniesionym czołem !
                                                    :))))))))
                                                    Sierra!
                                                    Socjalistyczne retro też może byc piękne ;).
                                                    Tiffany i art deco jak dla mnie odpadają :)
                                                    A lampka jest naprawdę stara.I nawet bez klosza piękna !
                                                    Znajdę jej stosowną czapeczkę ,już jej obiecałam ;)!
                                                  • z.u.z.a.pl Re: z pewnością.... 01.05.09, 20:21
                                                    Ja najbardziej lubię swoje dwie "gromnice":)wysokie,rzeźbione,
                                                    z pięknego drewna .Strasznie przeszkadzają :)i stoją na
                                                    drewnianym,dużym stole.Super też są świeczniki i lampy solne,dają
                                                    niesamowicie piękne,ciepłe światełko (podobają mi się tylko te o
                                                    intensywniejszym kolorze ).Podobno dobrze jonizują ,czyli mają
                                                    jakieś pozytywne działanie,i takie tam...:))
                                                    Odpalaj, kolego araba ,już wieczór :)
                                                  • jane-k-kos Re: z pewnością.... 02.05.09, 17:12
                                                    Zawsze jak myślę, że na czymś się jako tako znam, to po jakimś czasie okazuje
                                                    się to nieprawdą ;) W życiu nie słyszałem o lampach solnych :D
                                                    Zaraz je sobie wygooglam. Lubię świece za ich urok. Nawet z ponurego mieszkania
                                                    potrafią wydobyć klimat. Lubię patrzeć na ich jęzorki ;)
                                                  • Gość: z.u.z.a.pl Re: z pewnością.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.09, 21:10
                                                    I co ? wygooglałeś sobie ? :)
                                                    To teraz sobie taką kup ,naprawdę warto.
                                                    Koniecznie taką o intensywniejszej barwie :)
                                                    Jęzorków ognia raczej nie zobaczysz,bo lampki są
                                                    na zwyczajne żarówki ,a świeczniki raczej na podgrzewacze ,
                                                    ale i tak są piękne i naturalne :)

• jane-k-kos Re: z pewnością.... 06.05.09, 00:44
                                                    Wygooglałem :)
                                                    Napiszę jutro więcej, bo o dziwo chce mi się spać!
                                                    Muszę to zapisać kredą w kominie :D
                                                  • sierra.madre Re: z pewnością.... 02.05.09, 21:40
                                                    lampki solne maja podobno bardzo korzystny wplyw na nasze
                                                    samopoczucie, wydzielaja jony czy cos tam ;)
                                                    ( nie pamietam juz, musialabym wygooglowac ;) )
                                                    kiedys chcialam kupic, ale ze wybredna jestem to mi odcien nie
                                                    pasowal ;)
                                                  • sierra.madre Re: z pewnością.... 30.04.09, 08:41
                                                    przegapiłam finał

Zuza, nastaw sobie nastepnym razem, jesli juz na cos polujesz-
                                                    snajpera
                                                    to bardzo popularne i wygodne rozwiazanie

www.snajper.net/?gclid=CIfa79O4mpcCFUoa3godXn93JA
                                                    nawet jesli licytujesz skromna lampke czy torebke
                                                    to obstawianie kwoty
                                                    moze byc bardzo podniecajace
                                                    taki delikatny, bezpieczny hazardzik, ze tak powiem
                                                    wygrasz, nie wygrasz?
                                                  • z.u.z.a.pl Re: z pewnością.... 30.04.09, 12:01
                                                    Skromną lampkę ? !
                                                    No wiesz??!!
                                                    Delikatności troszkę proszę sierra użyc ! :))))
                                                    Piszesz do
                                                    szczęśliwejjużprawieposiadaczkiprzecudnejiwielkiejurodylampki!!:))
                                                    serio-dzięki!!
                                                  • saszka77 Re: z pewnością.... 29.04.09, 00:27
                                                    jane-k-kos napisał:

> Dzień dobry mówię, bowiem noc zaczyna być moim dniem :)

To prawie tak jak Miron Białoszewski, noc zamienił na dzień, bo tak
                                                    mu pasowało :D
                                                  • jane-k-kos Re: z pewnością.... 30.04.09, 00:12
                                                    Poeta codzienności :)
                                                  • saszka77 Re: z pewnością.... 03.05.09, 09:25
                                                    No tak, skrupulatny poeta niby głupstw i niby byle czego.:)
                                                    W tych niby... bywa jednak wiele uroku:)

--
                                                    "dobrze jak nie za dobrze
                                                    a nawet dobrze
                                                    nie za mądrze
                                                    nie zaszkodzi niepolepszenie
                                                    jak tylko można wytrzymać
                                                    na głupi sposób swój "
                                                    - to z Mirona
                                                  • jane-k-kos Re: z pewnością.... 06.05.09, 00:41
                                                    Dobrze pamiętam, że nazywano go także poetą rupieci? :)
                                                  • sierra.madre chcialabym 28.04.09, 21:49
                                                    miec takiego romantycznego Jaska jak ten, czasami... :)
                                                    dobrej nocy
                                                  • jane-k-kos Re: chcialabym 28.04.09, 23:06
                                                    Sierra, ale ja nie jestem romantykiem :)
                                                    Zebyś słyszała jak ja czasem brzydko mówię! ;)
                                                  • sierra.madre Re: chcialabym 29.04.09, 13:24
                                                    Sierra, ale ja nie jestem romantykiem :)
                                                    > Zebyś słyszała jak ja czasem brzydko mówię! ;)

to tak jak ja
                                                    toczka w toczke ;)
                                                  • Gość: z.u.z.a.pl Re: chcialabym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.09, 23:40
                                                    sierra do dzieła !może janek wolny ?!
                                                    :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
                                                    brzydkie wyrażenia zwyczajnie można mu wybaczyc :)
                                                    i odrobinkę romantyzmu zaszczepic :)
                                                    tym bardziej ,że romantyka chcesz tylko czasami;)
                                                  • sierra.madre Re: chcialabym 29.04.09, 13:25

to taki zarcik byl :)
                                                    nie bede w slowo Wam wchodzic
                                                  • z.u.z.a.pl Re: chcialabym 29.04.09, 15:49
                                                    sierra.madre napisała:

>
                                                    > to taki zarcik byl :)
                                                    > nie bede w slowo Wam wchodzic

A ty się sierra nie wygłupiaj ,proszę :)))))
                                                  • sierra.madre Re: chcialabym 29.04.09, 19:23
                                                    A ty się sierra nie wygłupiaj ,proszę :)))))

ale ja lubie...
                          • jane-k-kos Re: z pewnością.... 21.04.09, 19:31
                            E tam ... założę szlafmycę i "prysły zmysły, albowiem prysły zmysły" ;)
                            • Gość: dalila Re: z pewnością.... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 12.05.09, 15:50
                              szlafmyca będzie "w sam raz".....mniejsza o nią,ważne,że pod nią
                              intelekt sie chowa:)
    • Gość: zuza Re: Nie lubię nocy IP: *.silesiamultimedia.com.pl 21.04.09, 15:49
      www.youtube.com/watch?v=DDlphSAXMDc
      • jane-k-kos Re: Nie lubię nocy 21.04.09, 19:43
        Pomyślę o tej piosence, gdy będzie zbliżać się noc :)
        Na pewno się uśmiechnę :))
    • Gość: Ania Re: Nie lubię nocy IP: *.silesiamultimedia.com.pl 26.04.09, 20:07

www.youtube.com/watch?v=qCzqCH3Mu0I
      • jane-k-kos Re: Nie lubię nocy 27.04.09, 01:23
        Smutna ta piosenka :)
    • Gość: Iza Re: Nie lubię nocy IP: *.silesiamultimedia.com.pl 26.04.09, 20:10
      www.youtube.com/watch?v=bOo_a5GLX4E
      • jane-k-kos Re: Nie lubię nocy 27.04.09, 01:24
        Dobrej nocy :)
    • Gość: Salome Re: Nie lubię nocy IP: *.silesiamultimedia.com.pl 28.04.09, 12:08
      "....czy jak czarne łabędzie spłynę we krwi czerwieni?
      Czyli mi się odmieni ,ten skrwawiony poranek w wieczór słodkiej tęsknoty?"
      Sen srebrny Salomei
    • Gość: analfabetka Re: Nie lubię nocy IP: *.silesiamultimedia.com.pl 29.04.09, 09:25
      www.youtube.com/watch?v=YDEaRc-_PzY
      Polecam dla odprężenia,książka też fajna.Heute ich hab schwere Tag.
      Pozdrawiam gorąco i dziękuję za radość o poranku.
    • animistka Re: Nie lubię nocy 11.06.09, 11:35
      jane-k-kos napisał:

> zwłaszcza, gdy nie mogę zasnąć.
      > Noc to nietoperze i sowy :)
      Ja tylko tak udaję,
      Że się nocy nie boję,
      Kiedy w moim pokoju
      Przed czarnym oknem stoję.

Aby spojrzeć na niebo
      Siłą przymuszam siebie –
      I widzę straszne obłoki
      I straszne gwiazdy na niebie.