jane-k-kos 15.04.09, 01:20 zwłaszcza, gdy nie mogę zasnąć. Noc to nietoperze i sowy :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agnes.g lubię noc... 15.04.09, 16:50 ... gdy pod powiekami ożywa Twój dotyk i spojrzenie, takie ciepłe, mnie rozczula... :) Odpowiedz Link Zgłoś
jane-k-kos Re: lubię noc... 15.04.09, 23:42 Tracę dużo nie lubiąc nocy, prawda? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nocna.marka Re: lubię noc... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.09, 23:52 Prawda:) Odpowiedz Link Zgłoś
agnes.g pomyśl o niej jak o.... 16.04.09, 05:44 ...kobiecie-tej ciepłej i czułej:) Może zmienisz zdanie:) Słonecznego...dnia:) Odpowiedz Link Zgłoś
jane-k-kos Re: pomyśl o niej jak o.... 16.04.09, 11:56 Prędzej uwierzę, że noc może być ciepła i czuła niż kobieta ;) Oczywiście żartuję :) Odpowiedz Link Zgłoś
agnes.g wiara czyni cuda... 16.04.09, 16:23 ...wprawdzie cudem nie jestem;), ale...jej żywym potwierdzeniem:) Odpowiedz Link Zgłoś
jane-k-kos Re: wiara czyni cuda... 16.04.09, 17:10 Jestem niedowiarkiem. Najpewniej pójdę się smażyć do piekła :) Odpowiedz Link Zgłoś
agnes.g z pewnością.... 16.04.09, 18:56 ...więc może zacznij się już uczyć lubić tę NOC... Tam ona Królową...;) Odpowiedz Link Zgłoś
jane-k-kos Re: z pewnością.... 17.04.09, 15:59 Ubiegłej też nie polubiłem, więc jak mam myśleć, że polubię tę, która nadejdzie? Królowa Noc? Brzmi tak samo ciepło jak Królowa Sniegu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie zaloguję się Re: z pewnością.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.09, 16:35 Noc przynosi równiez ciszę, spokój i 'otulenie' - może za to mógłbyś ja polubić?:) Przyjrzyj sie jej dokładniej:) Może skupiasz się nie na tym, co trzeba? Odpowiedz Link Zgłoś
jane-k-kos Re: z pewnością.... 17.04.09, 16:39 :) Nie powiedziałem wszystkiego o nocy. Nie powiedziałem np, że lubię ją, gdy śpię. Wtedy faktycznie mnie otula, choć ja o tym nie wiem, bo przecież śpię :) Odpowiedz Link Zgłoś
z.u.z.a.pl Re: z pewnością.... 21.04.09, 13:24 Nietoperze i sowy są śliczne i fascynujące ! Noc też .Może byc i magiczna, i tajemnicza ;) Wszystko zależy od Ciebie ;) !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Pozdrawiam Zasmarkanazuza :) Odpowiedz Link Zgłoś
jane-k-kos Re: z pewnością.... 21.04.09, 19:33 Przepraszam sowy i nietoperze i wszystkie inne zwierzęta nocy :) A Ty jesteś bardzo miła :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z.u.z.a.pl Re: z pewnością.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.09, 22:30 Pozwalam sobie w imieniu sów ,nietoperzy i in. zwierząt nocy przyjąc przeprosiny ;) / zepsuło mi się "ci ":) /. A ja jestem potworna zmora nocna :) Żadnej kobiecie nie wierz ,pod żadnym pozorem,nawet kiedy wydaje się miła :)) :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Katar mam potworny,nocny, mroczny,i do niczego (tylko do zasmarkania :) ),proszę mi powspółczuc :)) Odpowiedz Link Zgłoś
jane-k-kos Re: z pewnością.... 23.04.09, 00:26 Czyli jest Pani nokturnowa ;) Ja dziś też jestem, choć wolałbym nie być. Cieszę się, że żadne z żyjąt nocnych nie żywi urazy :) Bardzo współczuję kataru i w ogóle związanego z nim gorszego samopoczucia. Na pewno szybko minie :) Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
z.u.z.a.pl Re: z pewnością.... 24.04.09, 22:12 Żadna pani,wypraszam sobie :) zuza i już! Co do zwierząt nocnych ,to pozwolisz,że zapytam jeszcze jeża czy tej urazy do Ciebie nie żywi;) ,to tak na wszelki wypadek i żeby potem nie było nieporozumień :)))) /nie wiem czy jeża można nazwac zwierzęciem nocnym ,ale skoro o 1-szej w nocy jeszcze łazi po tarasie ,to o tą urazę na wszelki wypadek ,zapytam:) /. Pozdrawiam i życzę Ci pięknych snów :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
jane-k-kos Re: z pewnością.... 26.04.09, 00:21 Zuzo, co powiedział jeż? Masz rację, taras jest żywym dowodem na to, że jeże są nokturnowe :D Pięknych snów :) Ja, jak widzisz zmagam się z moją nocą ;) Odpowiedz Link Zgłoś
z.u.z.a.pl Re: z pewnością.... 26.04.09, 21:31 janku,wszystko ok :) żywy ,nokturnowy jeż też Ci odpuszcza :) ale ,ale.... mam niezły sposób na szybkie zasypianie/oprócz drapania po pleckach ;) / !!! SŁUCHOWISKA NA MOTYWACH POWIEŚCI JOANNY CHMIELEWSKIEJ !!! Szybkie spanko na bank po jakichś pięciu minutach !! Polecam !! dobrej nocy ! Odpowiedz Link Zgłoś
jane-k-kos Re: z pewnością.... 27.04.09, 01:22 Załatwiłaś to u jeża? Dzięki!!! Jestem Ci zobowiązany ;) Gdybym zaczął słuchać Chmielewskiej, to myślę, że bym nie zasnął aż do rana. Potem chodziłbym jak lunatyk, aż wreszcie wywaliliby mnie z pracy za to lunatykowanie ;)) Dobrej nocy :) Ja swoją zaczynam :) Odpowiedz Link Zgłoś
z.u.z.a.pl Re: z pewnością.... 27.04.09, 21:12 Tak,gdybyś słuchał żywej :))Chmielewskiej,nie mógłbyś przy niej zasnąc:)Po pierwsze-bo nie wypada tak się zachowac,po drugie- babka posiada niesamowite poczucie humoru i słuchanie jej to sama przyjemnosc! Natomiast będę się upierac,że słuchowiska mają mocne działanie nasenne;).Niestety ,wiele ostatnich książek też.Tylko "Lesio" jest kultowy :)Czytałeś ? A jeśli nie chciałbyś ,z jakiegoś powodu, udac się w objęcia Morfeusza,polecam Ci "Cień wiatru" ,"Gra anioła " Zafon'a. Ale lepiej w nocy śpij ,bo noc jest do spania ;) Tak więc ,do łóżka marsz !!! :)))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
jane-k-kos Re: z pewnością.... 28.04.09, 00:57 Hi, Zuza :) Myślę, że gdyby przyszło mi słychać żywej Chmielewskiej, to bym z wrażenia nie mógł zasnąć przez kilka nocy z rzędu ;) Wiesz, że nie słucham nigdy żadnych słuchowisk? Radio to dla mnie Tok FM. Ominęły mnie różnego rodzaju soapy radiowe typu "Matysiakowie". "Lesia" nie znam, ale "Cień wiatru" tak. "Gra anioła" czeka w kolejce, bo przede mną "Grobowiec" Kate Mosse. Noc jest do spania? Powiedz to mojej nocy. Jak widzisz kolejna ma gdzieś moje pobożne życzenie, by położyć się i zasnąć ;)) Mam nadzieję, że Ty śpisz. Niech Ci się przyśnią jakieś klimaty iberyjskie :) Odpowiedz Link Zgłoś
z.u.z.a.pl Re: z pewnością.... 28.04.09, 09:33 W takim razie,kolego ,musisz "Lesia" przeczytac ! Obowiązkowo:) . Mam nadzieję,że uśmiejesz przy nim jak ja :) Lektura łatwa,prosta i przyjemna ,wskazana przed zaśnięciem :) Matysiakowie ominęli mnie również ,bo to baaaaaaaaaaardzo stare słuchowisko :).A wspomniane wcześniej słuchowisko n.p.p.J.Ch.trafiło do mnie z biblioteki "Bluszcza" ,wznowionego ,bardzo fajnego miesięcznika DO POCZYTANIA :). Janku ,podejrzenie straszliwe mnie nawiedziło ! Ty może NIE CHCESZ SPAĆ ?!! Idę popracowac (albo poudawac ;) ),a potem pozwolę sobie jeszcze pozaśmiecac to forum :))) Piękny dziś dzień !!! Odpowiedz Link Zgłoś
jane-k-kos Re: z pewnością.... 28.04.09, 17:28 OK, przeczytam "Lesia" po "Grobowcu" i "Aniołach" Zafona ;) Ale jeśli się nie uśmieję, to przyjdę z reklamacją :D Co prawda produkcje radiowe nie starzeją się tak szybko jak telewizyjne, ale Matysiakowie kojarzą mi się z co najmniej dwoma epokami wstecz :) Chcę spać! Serio, serio :)) Dobrego wieczoru :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z.u.z.a.pl Re: z pewnością.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.09, 20:27 Z reklamacją nie przyjdziesz ,gwarantuję :) I pewnie byś nie zechciał,bo dziś straszna prawda wyszła na jaw ! ;) Okazało się bowiem ,że jestem wandalem,szkodnikiem strasznym ,albo czymś jeszcze gorszym....../dopisac odpowiedni epitet /:) Mianowicie: Ukradłam bez !Nie cały ,zdrewniały z korzeniem ,ale kwiaty !! Wszystkie! Z całego krzewu ! Bez najmniejszych skrupułów ,nie wspominając o jakichś głupich wyrzutach sumienia :) A teraz mi pachnie bzowo cały dom! I albo będzie mi się super spało ,albo od intensywności tego zapachu rozboli mnie głowa :) Odpowiedz Link Zgłoś
jane-k-kos Re: z pewnością.... 28.04.09, 20:36 DZIZAS!!! :D Bez? ;) Ale tak bardzo się nie dziwię :)) "Idę wtulona, w swoich marzeń tęczę jak w transie, chwili niesiona falami nie zdolna dostrzec że, obok mnie jeszcze ktoś inny także zachwyca się...bzami?..." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z.u.z.a.pl Re: z pewnością.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.09, 20:51 Ładny wiersz ,nie znam go ,kto go napisał ? Ej ! Czy przypadkiem nie tkwi w Tobie romantyczna dusza ?! Albo jej kawałek ? :).Nie chciałabym Cię stresowac przed snem ,ale to jest nieuleczalne!! A bez to najpiękniejszy kwiat świata ! I będę się przy tym twierdzeniu upierac do końca świata :) Odpowiedz Link Zgłoś
jane-k-kos Re: z pewnością.... 28.04.09, 20:55 Nie pamiętam :))) Romantyczna dusza we mnie albo przynajmniej jej kawałek? Nic zupełnie. Jestem pragmatykiem i stąpam twardo po ziemi :)) Nie dałbym pierwszeństwa bzu w kategorii "najpiękniejszy kwiat świata" :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z.u.z.a.pl Re: z pewnością.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.09, 21:00 Na wiosnę mógłbyś ... Odpowiedz Link Zgłoś
jane-k-kos Re: z pewnością.... 28.04.09, 21:03 Mam inne, chyba trochę niepozorne. Pięknie pachną wieczorami. Pięknie pachniały pewnego wieczoru :) Odpowiedz Link Zgłoś
z.u.z.a.pl Re: z pewnością.... 28.04.09, 21:14 Ach ,pewnego wieczoru .. :) Oby wiecej takich wieczorów ,co janku ? ;) Z całego serducha Ci życzę :))) Przykleiłam się wieczorem do kompa,zwiedzam zaległości ,i Ty widzę tak samo :) Odpowiedz Link Zgłoś
jane-k-kos Re: z pewnością.... 28.04.09, 21:19 :) Rozbolała mnie głowa. Uciekam na razie, a Ty buszuj :) Na razie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
jane-k-kos Re: z pewnością.... 28.04.09, 23:05 Chyba jestem wampirem ;) Dzień dobry :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z.u.z.a.pl Re: z pewnością.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.09, 23:35 Dzień dobry o tej godzinie przez klawiaturkę mi nie przechodzi :) Noc dobra może byc? Bo dobry wieczór nieodwołalnie przeminął ! Wampirze, krew ma niesmaczną jest ,pożywiac się proszę gdzie indziej :) Odpowiedz Link Zgłoś
jane-k-kos Re: z pewnością.... 29.04.09, 00:08 Dzień dobry mówię, bowiem noc zaczyna być moim dniem :) Stąd też właśnie wampir, który jest aktywny nocą :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z.u.z.a.pl Re: z pewnością.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.09, 00:13 Paskudo ,a kysz w takim razie :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z.u.z.a.pl Re: z pewnością.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.09, 00:17 i idę sobie spac ,bo ja wbrew pozorom normalna jestem;) a ziewam już jak stary krokodyl..... i zaraz jak sie nie wyrzucę sama spac,bzdury zacznę pisac,a jutro się za nie będę wstydzic,a po co mi to ? :))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
jane-k-kos Re: z pewnością.... 29.04.09, 01:20 A ja, jako przykładny wampir zapomnę się w "Grobowcu" K. Moss :)) Dobranoc :) Odpowiedz Link Zgłoś
z.u.z.a.pl Re: z pewnością.... 29.04.09, 15:56 Napisz potem ,czy warto się w tym "Grobowcu" zapomniec :) Brzmi ponuro ,mrocznie i tajemnie :) Ja teraz czytam "Świat bez końca" K.Follett'a,kontynuację "Filarów Ziemi ".Fajne czytadło. Pa,wampirku ;) Odpowiedz Link Zgłoś
jane-k-kos Re: z pewnością.... 29.04.09, 19:17 Bardzo warto :) Polecam. Mam "Grobowiec" w postaci ebooka, jeśli byś chciała, to mogę Ci przesłać :) Odpowiedz Link Zgłoś
sierra.madre Re: z pewnością.... 29.04.09, 19:21 Mam "Grobowiec" w postaci ebooka jesli mozna, prosze i mnie przeslac z gory dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
jane-k-kos Re: z pewnością.... 29.04.09, 19:25 Z przyjemnością :) Przesłać na ten adres: sierra.madre@gazeta.pl ? Odpowiedz Link Zgłoś
jane-k-kos Re: z pewnością.... 29.04.09, 19:33 Zaraz wysyłam :) A tu opis książki: merlin.pl/Grobowiec_Kate-Mosse/browse/product/1,613262.html?gclid=CO2JwK_PlpoCFZSD3godJGFhMQ#fullinfo Odpowiedz Link Zgłoś
z.u.z.a.pl Re: z pewnością.... 29.04.09, 22:23 Dziękuję Ci Janku ! Ale ja uwielbiam szelest przewracanych kart książki,swoje zakładki,swoją lampkę przy łóżku ,psujacą mi wzrok.. :) Lektura z laptopem na kolanach to nie dla mnie. Jutro ,jeśli wystarczy mi czasu, pędzę do Empiku ! Odpowiedz Link Zgłoś
jane-k-kos Re: z pewnością.... 29.04.09, 23:59 Ja też uwielbiam w łóżku, przy ulubionej lampce :) Przy tej lampce (zupełnie niecodziennej) wydaje mi się, że książki, które czytam są dużo bardziej interesujące niż gdybym je czytał przy innej ;) Lubię czasem przesadzać :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z.u.z.a.pl Re: z pewnością.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.09, 00:06 Nie przesadzasz :) Nie od dziś wiadomo,że nie ma to jak dobra lampka ;) Odpowiedz Link Zgłoś
jane-k-kos Re: z pewnością.... 30.04.09, 00:10 No właśnie. Moją wiozłem przez 2/3 Polski, bym mógł przy niej czytać :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuza Re: z pewnością.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.09, 00:17 Ja dzisiaj tzn.już wczoraj ,kupiłam sobie na allegro piękną,nową,tzn.starą :)))przepięknej urody lampkę :).I już poza allegro ,bo oczywiście ,jak to ja, przegapiłam finał.Na szczeście nikt nie wylicytował ceny minimalnej i ona będzie moja :)! Odpowiedz Link Zgłoś
jane-k-kos Re: z pewnością.... 30.04.09, 00:22 Nooo, to gratuluję nowego nabytku :) Ja nie kupuję na Allegro odkąd znajomy kupił (tak myślał) komórkę, a dostał gustownie zapakowaną cegłę :)) Odpowiedz Link Zgłoś
sierra.madre Re: z pewnością.... 30.04.09, 08:36 uwazam, ze ze wszystkich mozliwosci kupowania mozna korzystac o ile przestrzega sie zasad bezpieczenstwa jesli kupujesz na Allegro sprawdzaj zawsze komentarze, kupuj u supersprzedawcow wowczas ryzyko przykrych zdarzen jest zminimalizowane Odpowiedz Link Zgłoś
jane-k-kos Re: z pewnością.... 30.04.09, 19:56 Tak wiem, ale na razie wszystko czego potrzebuję mogę dostać w sklepie. Możliwe, że jest też coś na rzeczy, np. to, że jestem bardzo nienowoczesny :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z.u.z.a.pl Re: z pewnością.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.09, 11:41 Znajomy miał pecha ,trafił na jakiegoś nieuczciwca /czyt.złodzieja / :).Samo życie ,bywa i tak :( A moja lampka /na razie znana mym oczom tylko ze zdjec :) / jest piękna !!! Posiadam niewinną obsesję na punkcie oświetlenia bocznego - lamp,lampek,świec ,świeczników ...... :)). A tą lampkę śledziłam:) na allegro przez kilka dni ,przegapiłam koniec aukcji/pomimo porozwieszania w różnych miejscach BARDZO WAŻNYCH karteczek PRZYPOMINAJĄCYCH :) /,i kiedy zobaczyłam ,że nikt nie wylicytowal ceny min.,zapłaciłam bez targowania ile sprzedający chciał /jak głupia kretynka przedostatnia-jedno miejsce w razie czego zostawiam z przodu ;) / Suuuuuuuuuuuuper ,jestem zachwycona :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z.u.z.a.pl Re: z pewnością.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.09, 11:48 A! Rozpoczęłam już sobie długi (?) weekend. Tym raczej nie jestem zachwycona ,dziś majówkę spędzę z obowiązku, nie z przyjemności :( Powtórnie proszę o kroplę współczucia :))) .............. Kiełbasy,karkówki,żeberka ............brrrrrrrrrrrrrrrrrrr ,a fuj i w mordę jeża :)) Odpowiedz Link Zgłoś
jane-k-kos Re: z pewnością.... 30.04.09, 20:06 Na pewno trafił na złodzieja. Nikt nie mógł aż tak się pomylić, by zamiast komórki, do pudełka włożyć kawałek cegły :) Też lubię lampy. Pewnie nie aż tak bardzo jak Ty, ale lubię. Lubię też świece. Ostatnio kupiłem sobie świecznik - Arab siedzący po arabsku (jakże by inaczej), z turbanem na głowie i w odpowiednim ubraniu. W ręku trzyma tacę, która jest właśnie miejscem na świeczki :) Lubię go :D Odpowiedz Link Zgłoś
jane-k-kos Re: z pewnością.... 30.04.09, 20:07 Mam nadzieję, że będziesz z lampy zadowolona :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z.u.z.a.pl Re: z pewnością.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.09, 00:01 Janku ,żyjesz ? :) Idę za Twoim przykładem i postaram się byc od dziś nienowoczesna.. Klosz lamki dotarł do mnie w kawałkach :( A to był jej najpiękniejszy element .. Nie ukrywam ,jestem rozżalona .Nie żal mi jednak pieniędzy, tylko jest mi przykro ,że tak ładna, stara rzecz została bezpowrotnie zniszczona.. Odpowiedz Link Zgłoś
jane-k-kos Re: z pewnością.... 10.05.09, 00:04 Eh, żyję. Chyba coś od świni mnie zaatakowało :( Przykro mi z powodu lampy. Cieszyłaś się na myśl o niej ... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuza Re: z pewnością.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.09, 21:44 Jak od świni to spoko ,wirus okazuje się mniej groźny od zwykłej grypy:)) Cóż ,co jakiś czas władza musi ludzi postraszyc,by odwrócic uwagę od bieżących,istotnych problemów i tyle. Fakt autentyczny: w Kołobrzegu pewna starsza pani głośno wyraziła swoją dezaprobatę,kiedy pogłaskałam łabędzia :)A wtedy panowała przecież STRASZNIE GROŹNA GRYPA PTASIA ! :).Kiedy przestała głośno oceniac moją nierozwagę,przez następnych parę minut buczała pod nosem jak stary ,niesprawny wentylator :) Stratę lampiego klosza ciężko ,bo cięzko ,ale przeżyłam . Szukam nowego odpowiedniego. Odpowiedz Link Zgłoś
jane-k-kos Re: z pewnością.... 12.05.09, 00:28 No, chyba już się nawet lepiej czuję :) Nawet spać mi się nie chce :) Zuza, nie dziw się starszym paniom. One z uwagi na swój wiek, myślą, że wszystko przeżyły i wszystko wiedzą. Masz świętą rację ze świńską grypą. Chyba nie bez powodu postawiono w stan pełnej gotowości służby zdrowia w całym kraju. Media żyją z newsów tego typu, ale chyba przeszły same siebie w epatowaniu makabrą tego wirusa. Bardzo Cię żałuję z powodu klosza. Zaglądaj często do antykwariatów i sklepów ze starociami. Jestem pewien, że coś znajdziesz. Najodpowiedniejszym miejscem do szukania lamp jest Gdańsk :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuza Re: z pewnością.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.09, 16:21 Janku ,będziesz się śmiał ,albo wręcz przeciwnie uznasz mnie za totalną idiotkę i zamilkniesz na wieki w moim kierunku :) Wczoraj wyściskałam i oczywiście wycałowałam małą świnkę !.Jednogodzinnego świńskiego niemowlaczka :)!.Chciałam napisac to wczoraj ,ale uznałam ,że narażę się na śmiesznośc ,a dziś stwierdziłam,że co mi tam ! :) 9 malutkich prosiaczków okociło się wieczorem u gospodarza od którego biorę mleko ! I cielak urodził się tam w zeszłym tygodniu ! Dla mnie ,dziewczyny z miasta to coś nadzwyczajnie pięknego ! No ,musiałam się tym podzielic ! A teraz proszę sobie w dowolny sposób o mnie myślec :) !! ( bo ,że ów gospodarz patrzył na mnie dziwnie,kiedy dawałam buziaka w świński ryjek ,to chyba już nie muszę pisac?:) On niestety te świnki przelicza na kilogramy mięsa ,cóż ... ) A ! targi staroci zwiedzam namiętnie,bo lubię stare przedmioty. Podobno super był jarmark w Chałupkach,ale to daleko ode mnie. Tak samo zresztą jak Gdańsk :) Co nie znaczy ,że kiedyś tam nie zajrzę :)) Odpowiedz Link Zgłoś
jane-k-kos Re: z pewnością.... 13.05.09, 01:15 Ależ skąd! :) Wychowywałem się trochę na wsi, więc wiem jak rozkoszne są młode prosiaczki. Co prawda nie całowałem ich, ale sądzę, że po prostu tak się złożyło :) Tak, pomyślałem sobie coś: że jesteś bardzo fajną dziewczyną :)) Ja też muszę się czymś podzielić: chyba będę mieć kota! :D :D :D :D Wakacje sprzyjają podróżom. Może będziesz w pobliżu Gdańska? Tam jest bardzo dużo antykwariatów, może coś wypatrzysz? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuza Re: z pewnością.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.09, 22:03 Janku ,czas nadrobic zaległości ! To proste !!! Zaczajasz się na małego świńskiego delikwenta .../z dużym jest trudniej,lecz nie niemożliwie :)/,łapiesz ,szybki dziubas w nosek /ryjek :) / i już ! Dobrze radzę,żeby nie było potem ,że Cię takie atrakcje w życiu ominęły ;)) Jasminum oglądałeś ? Brat Zdrówko prosiaczkom niebo pokazywał ..To cudownie piękny film ,mój ulubiony :) A teraz kot. Jeśli ten kot to "chłopak" dobrze jest go wykastrowac /sorki wszystkim kotom/. Nie bedzie wtedy obsikiwał kątów w domu ,nie będzie się szlajał za panienkami i wracał z poobrywanymi uszami po samczych walkach o dziewczyny.Charakter mu sie zrobi łagodny ,i bardziej ugodowy :)). I zastanów się czy będziesz mu mógł poświęcic trochę czasu,zwierzęta nie lubią byc same /koty wbrew powszechnej opinii też! /. Zanudzę na śmierc,ale jeszcze muszę :jeśli miałby to byc kot niewychodzący poza dom ,powinieneś w takim przypadku miec 2 koty ! Poczytaj porady p.Sumińskiej,ona świetnie rozumie potrzeby zwierząt. No i wydało się ,jestem gaduła ;)) posiadaczka psa,kota i in.:) Odpowiedz Link Zgłoś
jane-k-kos Re: z pewnością.... 14.05.09, 00:15 No dobrze, tylko gdzie ja te świniaki teraz znajdę? Na wieś już nie jeżdżę od pewnego czasu :)) Gdyby jednak się złożyło, że nagle nieoczekiwanie na mojej drodze staną świniaki, to będę wiedzieć, co mam robić - złapię i szybki dziubas w nosek :D Zuza, miałby pozwolić wykastrować kocurka? Wierzysz, że by mi to darował? Do końca życia patrzyłby na mnie z niemym wyrzutem! :) To będzie właśnie kot. Już wiem jak będzie miał na imię - Wacęty :) Nie, nie oglądałem Jaśminum. Czy dobrze kojarzę, że grał tam Gajos? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuza Re: z pewnością.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.09, 12:21 Mój ma na imię Bronek :) Jest mieszańcem persa i dachowca .Nie odziedziczył po mamie " persiej" mordki, ma natomiast piękne ,długowłose futerko i puszysty ogon jak u wiewórki :).Jest prześliczny ! I mocno rudy :) Przywiozłam go w grudniu ub.roku z ogrodnictwa do którego pojechałam po drzewko świąteczne :).Był maleńki i bardzo zabiedzony.Za to teraz ,kotpełenwypas:)). Wątpliwości co do kastrowania ,przejdą Ci po kilku miesiącach:) Nic więcej ,żeby nie było,że Cię namawiam.Pogadaj z weterynarzem, tak będzie najlepiej. Buziaki dla Wacętego ! :) Gajos ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuza Re: z pewnością.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.09, 22:13 Dzięki za komplement ! Miło mi :) Może zajrzę kiedyś do Gdańska,to piękne miasto. Wolę jednak nad Bałtyk jeździc zimą.Tak nietypowo:). Nie ma wtedy dzikich stad turystów /a stada ludzi są niebezpieczne:)/,i tych całych uciążliwości z zagęszczeniem nadmiernym związanych :).A średnia wieku w takim np.Kołobrzegu wynosi jakieś 78 lat /same helmuty/,przechadza się to towarzystwo niespiesznie i niehałaśliwie i dla mnie jest ok. :) I są bursztyny ,jeśli trafi się na odpowiednią pogodę:) Odpowiedz Link Zgłoś
jane-k-kos Re: z pewnością.... 14.05.09, 09:55 :) Ja też lubię morze zimą. Ma wtedy taki surowy charakter - szare niebo, wiatr, mewy ... Ale lato, to lato. Uwielbiam słońce :)) Ostatnio ciągnie mnie najbardziej w góry i już zaklepałem sobie pobyt z Zakopanem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuza Re: z pewnością.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.09, 16:23 W takim razie kup sobie kolego maczetę ,żeby się w sezonie przebic przez Krupówki :) I kasy weź dla górali odpowiednio dużo ;) Idę sobie jeszcze popracowac ,choc już mi się zupelnie nie chce . Odpowiedz Link Zgłoś
sierra.madre Re: z pewnością.... 13.05.09, 08:14 swinskie niemowlaczki sa super, uwielbiam choc nigdy okazji calowac ich nie mialam malenkie swinki wietnamskie tez widzialam i sa tak samo ladne choc nie tak rozowe :))) Odpowiedz Link Zgłoś
jane-k-kos Re: z pewnością.... 14.05.09, 00:09 A ja nie widziałem wietnamskich :( Czuję się pokrzywdzony przez los: ani nie całowałem różowych, ani nie widziałem wietnamskich! :D I gdzie tu sprawiedliwość? :)) Odpowiedz Link Zgłoś
sierra.madre Re: z pewnością.... 12.05.09, 07:30 Idę za Twoim przykładem i postaram się byc od dziś nienowoczesna.. > Klosz lamki dotarł do mnie w kawałkach :( > A to był jej najpiękniejszy element .. > Nie ukrywam ,jestem rozżalona .Nie żal mi jednak pieniędzy, > tylko jest mi przykro ,że tak ładna, stara rzecz została > bezpowrotnie zniszczona Bardzo wspolczuje, nie masz wyjscia, musisz poszukac nowego klosza Zycze aby okazal sie co najmniej tak samo atrakcyjny lecz co najmniej po trzykroc wytrzymaly :) p.s. w jakim konkretnie stylu jest lampka? Odpowiedz Link Zgłoś
sierra.madre Re: z pewnością.... 12.05.09, 07:32 Jezusie, jak ja niechlujnie pisze...coraz gorzej ze mna niedlugo zamilkne albo bede tylko sylabami freestyle'owac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuza Re: z pewnością.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.09, 16:26 Dzięki ,sierra :)! Takie klosze wytrzymują wiele ,natomiast nie ma siły na Pocztę Polską :) A lampka jest w cudownym ,starym,babcinym, a teraz w wybrakowanym stylu :) Odpowiedz Link Zgłoś
sierra.madre Re: z pewnością.... 13.05.09, 08:20 Dzięki ,sierra :)! > Takie klosze wytrzymują wiele ,natomiast nie ma siły > na Pocztę Polską :) nie wiem, nie uogolnialabym zdarzalo mi sie naprawde rozne delikatne przedmioty poczta otrzymywac i nigdy nie mialam tego problemu moze nie tyle to zaniedbanie poczty co nadawcy? ludzie uwielbiaja 'zwalac' wszystko na poczte a ja nie moge zlego slowa powiedziec jakos... zawsze Zuza, pozostaja Ci firmy kurierskie, tam szybko i sprawnie idzie a sprowadzac mozna wszystko, nawet torty z Wiednia i daja rade ;) > A lampka jest w cudownym ,starym,babcinym, a teraz w > wybrakowanym stylu :) szkoda, pytalam w jakim stylu bo juz pomoc szukac Ci chcialam jakbys mi powiedziala, ze to np art deco, albo Tiffany ;) a tak to moze byc rownie dobrze socrealistyczne retro :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuza Re: z pewnością.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.09, 22:26 Do nadawcy nie mam pretensji. Starannie zapakował lampkę i wysłał z opcją "ostrożnie".Nie mogę się przyczepic,zresztą nie chcę,bo nie lubię ;).To mój osobisty , prywatny pech i już :),muszę go znosic z podniesionym czołem ! :)))))))) Sierra! Socjalistyczne retro też może byc piękne ;). Tiffany i art deco jak dla mnie odpadają :) A lampka jest naprawdę stara.I nawet bez klosza piękna ! Znajdę jej stosowną czapeczkę ,już jej obiecałam ;)! Odpowiedz Link Zgłoś
z.u.z.a.pl Re: z pewnością.... 01.05.09, 20:21 Ja najbardziej lubię swoje dwie "gromnice":)wysokie,rzeźbione, z pięknego drewna .Strasznie przeszkadzają :)i stoją na drewnianym,dużym stole.Super też są świeczniki i lampy solne,dają niesamowicie piękne,ciepłe światełko (podobają mi się tylko te o intensywniejszym kolorze ).Podobno dobrze jonizują ,czyli mają jakieś pozytywne działanie,i takie tam...:)) Odpalaj, kolego araba ,już wieczór :) Odpowiedz Link Zgłoś
jane-k-kos Re: z pewnością.... 02.05.09, 17:12 Zawsze jak myślę, że na czymś się jako tako znam, to po jakimś czasie okazuje się to nieprawdą ;) W życiu nie słyszałem o lampach solnych :D Zaraz je sobie wygooglam. Lubię świece za ich urok. Nawet z ponurego mieszkania potrafią wydobyć klimat. Lubię patrzeć na ich jęzorki ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z.u.z.a.pl Re: z pewnością.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.09, 21:10 I co ? wygooglałeś sobie ? :) To teraz sobie taką kup ,naprawdę warto. Koniecznie taką o intensywniejszej barwie :) Jęzorków ognia raczej nie zobaczysz,bo lampki są na zwyczajne żarówki ,a świeczniki raczej na podgrzewacze , ale i tak są piękne i naturalne :) Odpowiedz Link Zgłoś
jane-k-kos Re: z pewnością.... 06.05.09, 00:44 Wygooglałem :) Napiszę jutro więcej, bo o dziwo chce mi się spać! Muszę to zapisać kredą w kominie :D Odpowiedz Link Zgłoś
sierra.madre Re: z pewnością.... 02.05.09, 21:40 lampki solne maja podobno bardzo korzystny wplyw na nasze samopoczucie, wydzielaja jony czy cos tam ;) ( nie pamietam juz, musialabym wygooglowac ;) ) kiedys chcialam kupic, ale ze wybredna jestem to mi odcien nie pasowal ;) Odpowiedz Link Zgłoś
sierra.madre Re: z pewnością.... 30.04.09, 08:41 przegapiłam finał Zuza, nastaw sobie nastepnym razem, jesli juz na cos polujesz- snajpera to bardzo popularne i wygodne rozwiazanie www.snajper.net/?gclid=CIfa79O4mpcCFUoa3godXn93JA nawet jesli licytujesz skromna lampke czy torebke to obstawianie kwoty moze byc bardzo podniecajace taki delikatny, bezpieczny hazardzik, ze tak powiem wygrasz, nie wygrasz? Odpowiedz Link Zgłoś
z.u.z.a.pl Re: z pewnością.... 30.04.09, 12:01 Skromną lampkę ? ! No wiesz??!! Delikatności troszkę proszę sierra użyc ! :)))) Piszesz do szczęśliwejjużprawieposiadaczkiprzecudnejiwielkiejurodylampki!!:)) serio-dzięki!! Odpowiedz Link Zgłoś
saszka77 Re: z pewnością.... 29.04.09, 00:27 jane-k-kos napisał: > Dzień dobry mówię, bowiem noc zaczyna być moim dniem :) To prawie tak jak Miron Białoszewski, noc zamienił na dzień, bo tak mu pasowało :D Odpowiedz Link Zgłoś
saszka77 Re: z pewnością.... 03.05.09, 09:25 No tak, skrupulatny poeta niby głupstw i niby byle czego.:) W tych niby... bywa jednak wiele uroku:) -- "dobrze jak nie za dobrze a nawet dobrze nie za mądrze nie zaszkodzi niepolepszenie jak tylko można wytrzymać na głupi sposób swój " - to z Mirona Odpowiedz Link Zgłoś
jane-k-kos Re: z pewnością.... 06.05.09, 00:41 Dobrze pamiętam, że nazywano go także poetą rupieci? :) Odpowiedz Link Zgłoś
sierra.madre chcialabym 28.04.09, 21:49 miec takiego romantycznego Jaska jak ten, czasami... :) dobrej nocy Odpowiedz Link Zgłoś
jane-k-kos Re: chcialabym 28.04.09, 23:06 Sierra, ale ja nie jestem romantykiem :) Zebyś słyszała jak ja czasem brzydko mówię! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
sierra.madre Re: chcialabym 29.04.09, 13:24 Sierra, ale ja nie jestem romantykiem :) > Zebyś słyszała jak ja czasem brzydko mówię! ;) to tak jak ja toczka w toczke ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z.u.z.a.pl Re: chcialabym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.09, 23:40 sierra do dzieła !może janek wolny ?! :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))) brzydkie wyrażenia zwyczajnie można mu wybaczyc :) i odrobinkę romantyzmu zaszczepic :) tym bardziej ,że romantyka chcesz tylko czasami;) Odpowiedz Link Zgłoś
sierra.madre Re: chcialabym 29.04.09, 13:25 to taki zarcik byl :) nie bede w slowo Wam wchodzic Odpowiedz Link Zgłoś
z.u.z.a.pl Re: chcialabym 29.04.09, 15:49 sierra.madre napisała: > > to taki zarcik byl :) > nie bede w slowo Wam wchodzic A ty się sierra nie wygłupiaj ,proszę :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
sierra.madre Re: chcialabym 29.04.09, 19:23 A ty się sierra nie wygłupiaj ,proszę :))))) ale ja lubie... Odpowiedz Link Zgłoś
jane-k-kos Re: z pewnością.... 21.04.09, 19:31 E tam ... założę szlafmycę i "prysły zmysły, albowiem prysły zmysły" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dalila Re: z pewnością.... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 12.05.09, 15:50 szlafmyca będzie "w sam raz".....mniejsza o nią,ważne,że pod nią intelekt sie chowa:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuza Re: Nie lubię nocy IP: *.silesiamultimedia.com.pl 21.04.09, 15:49 www.youtube.com/watch?v=DDlphSAXMDc Odpowiedz Link Zgłoś
jane-k-kos Re: Nie lubię nocy 21.04.09, 19:43 Pomyślę o tej piosence, gdy będzie zbliżać się noc :) Na pewno się uśmiechnę :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Nie lubię nocy IP: *.silesiamultimedia.com.pl 26.04.09, 20:07 www.youtube.com/watch?v=qCzqCH3Mu0I Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iza Re: Nie lubię nocy IP: *.silesiamultimedia.com.pl 26.04.09, 20:10 www.youtube.com/watch?v=bOo_a5GLX4E Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Salome Re: Nie lubię nocy IP: *.silesiamultimedia.com.pl 28.04.09, 12:08 "....czy jak czarne łabędzie spłynę we krwi czerwieni? Czyli mi się odmieni ,ten skrwawiony poranek w wieczór słodkiej tęsknoty?" Sen srebrny Salomei Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: analfabetka Re: Nie lubię nocy IP: *.silesiamultimedia.com.pl 29.04.09, 09:25 www.youtube.com/watch?v=YDEaRc-_PzY Polecam dla odprężenia,książka też fajna.Heute ich hab schwere Tag. Pozdrawiam gorąco i dziękuję za radość o poranku. Odpowiedz Link Zgłoś
animistka Re: Nie lubię nocy 11.06.09, 11:35 jane-k-kos napisał: > zwłaszcza, gdy nie mogę zasnąć. > Noc to nietoperze i sowy :) Ja tylko tak udaję, Że się nocy nie boję, Kiedy w moim pokoju Przed czarnym oknem stoję. Aby spojrzeć na niebo Siłą przymuszam siebie – I widzę straszne obłoki I straszne gwiazdy na niebie. I drzewo takie czarne, Co rośnie niedaleko, Gdy schowam się do łóżka, Zostaje pod powieką. Przyciskam się do piersi Twojej, gdzie serce śpiewa, A w nim prawdziwe szemrzą Spokojne noce i drzewa. Odpowiedz Link Zgłoś