Dodaj do ulubionych

ozonowanie mleczaków

22.01.13, 14:14
Witam 3 miesiące temu u niespełna 3 letniej córki pojawiła się pomiedzy jedynkami rdzawa plamka. Dentystka zaleciła fluoryzacje i kazała przyjśc za kwartał. Niestety po ostatniej wizycie okazalo się, że próchnica nie zniknęła. Z rdzawej plamki zrobiła się sina kropeczka widoczna od wewnętrznej strony ząbka. Zaleciła ozonowanie. Jesteśmy po pierwszym zabiegu ale mam szereg wątpliwości...Dentystka na następnym zabiegu ma w jakis sposób odseparować od siebie ząbki, gdyż jedyneczki bardzo mocno przylegaja do siebie.

Po pierwsze czy ozonowanie jest skuteczne w momencie gdy próchnica jest już "widoczna"?
Po drugie po takim zabiegu w żaden sposób nie "zabezpiecza" się zęba ?
PO trzecie jak często trzeba powtarzać?
No i po czwarte czy w ogóle to ma sens, czy lepiej poszukać dentysty który zaplombuje jedynkę.
Obserwuj wątek
    • migotka_w2013 Re: ozonowanie mleczaków 22.01.13, 18:27
      Moim zdaniem i zdaniem mojego stomatologa ozonowanie zębów to strata czasu i pieniędzy (niestety). Też chciałam poddać takiej terapii mojego syna, ale podobno nic to nie daje i to tylko wyciąganie pieniędzy. Mam do niej zaufanie, zawsze jest bardzo profesjonalna, zawsze szczegółowo tłumaczy i jest bardzo cierpliwa, dlatego nie mam powodu jej nie ufać. Zresztą ma świetne podejście również do dzieci. Moja rada - skonsultuj się z innym lekarzem, szkoda pieniędzy!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka