Dodaj do ulubionych

Wynik tomografii

02.02.21, 10:01
Witajcie!

Chciałabym zaczerpnąć opinii. Dostałam skierowanie na Tomograf prawej górnej jedynki. Podczas czekania za płyta wyszła do mnie Pani, która wykonywała Tomograf i powiedziała: jak najszybciej wizyta u lekarza. Nie ukrywam, że zestresowałam się. Wybrałam jednego z lepszych specjalistów jednak czas oczekiwania połowa marca. Czy mógłby mi ktoś powiedzieć co takiego dzieje się z moim zębem. Podsyłam zdjęcie Tomografii. Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • tatiananastazja88 Re: Wynik tomografii 10.03.26, 08:01
      Spokojnie, sama informacja od technika nie oznacza jeszcze nic bardzo złego, często po prostu na tomografii widać zmianę przy korzeniu zęba (np. stan zapalny, torbiel albo problem po leczeniu kanałowym) i lekarz musi to dokładnie ocenić. Takie rzeczy w wielu przypadkach da się normalnie wyleczyć, np. ponownym leczeniem kanałowym lub zabiegiem przy korzeniu. Dobrze, że zapisałaś się do specjalisty, bo tylko on na podstawie tomografii powie dokładnie, co się dzieje. Jeśli chcesz dowiedzieć się więcej o samym badaniu, możesz też zajrzeć tutaj: bezpiecznatomografia.pl/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka