Dodaj do ulubionych

szukam sasiadów

18.02.06, 14:53
tych z mojego pieterka, A1 5p, kto obok nas i pod nami bo przemila sasiadke z
gory tylko znam....
Obserwuj wątek
    • mxmarek Re: szukam sasiadów 20.02.06, 09:05
      witam :) ja tez A1 5p :) pozdrawiam :)
      • malkos_i_chrostula Re: szukam sasiadów 20.02.06, 21:03
        my A2 drugie pietro
        • agi4 Re: szukam sasiadów 21.02.06, 09:19
          no fajnie, ze nareszcie ktos sie znalazł z bliższych sasiadów, bo tak ciągle
          ktoś z daleka:)....
          • mxmarek Re: szukam sasiadów 21.02.06, 13:15
            a ktore mieszaknie? 2 pok 52m, 2 pok 50m czy 3 pok?
            • agi4 Re: szukam sasiadów 22.02.06, 13:45
              my 3pokoje, chyba bedziemy graniczyc kuchnia ze sobą:), o ile sie nie mylę, bo
              u mnie z czytaniem plkanów to lekka kicha..:), ale mąż sie zna...
              kto tam u was bedzie mieszkał???
              u nas 4 osoby, 2dorosłe i 2Maluszki:):)
              • mxmarek Re: szukam sasiadów 22.02.06, 15:32
                no bedziemy graniczyc :) , u nas bedzie mieszkala 1 osoba - ja hehe ;) mam
                nadzieje ze nie rzucacie garkami w kuchni?? ;)
                • agi4 Re: szukam sasiadów 22.02.06, 16:41
                  jeszcze nie:) ale wszystko przed nami sąsiedzie:)
                  • agi4 Re: szukam sasiadów 22.02.06, 16:47
                    ale widzę sasiedzie ze zagladałeś do wątku o wycszaniu mieszkań:) czyzbyś sporo
                    hałasował?:)
                    • mxmarek Re: szukam sasiadów 22.02.06, 22:01
                      mam nadzieje ze nie :) hehe na szczescie na granicznej scianie u mnie bedzie
                      szafa wiec garnki mi raczej nie beda zagrazaly ;)
        • zzbryczek Re: szukam sasiadów 22.02.06, 17:55
          malkos_i_chrostula witam - my też A2 drugie pietro, lok 43 :)
    • mlynarz1976 Re: szukam sasiadów 02.03.06, 10:47
      Czesc
      Witam wszystkich przyszłych mieszkanców osiedla Nad Struga
      Mam na imie Robert i własnie wczoraj podpisałem umowe u Jankowskiego
      wiec jezeli siły wyzsze nie zadziałaja dołacze do waszego grona.
      Wg umowy przypadł mi w udziale lokal na 3 pietrze w A1 pod nr 15.
      Ktos zamieszkuje obok???

Ale przy okazji małe prosba:
      Czeka mnie jeszcze walka o kredyt gdyz na wszystko własnych srodków zabrakowało
      Przegladałem juz co sie dało i gdzie sie dało ale jakbyscie byli tak mili i
      podrzucili jeszcze sprawdzone kontakty do banków z których braliscie kredyty
      to byłbym b wdzieczy.Zbieram wszelkie info i z góry dziekuje za cokolwiek.

------------
      Pozdrawiam
      Mlynarz

agi4 napisała:

> tych z mojego pieterka, A1 5p, kto obok nas i pod nami bo przemila sasiadke z
      > gory tylko znam....
      • kbor Re: szukam sasiadów 02.03.06, 11:10
        Fortis...
        PKO BP...

Tylko uwazaj bo garazu nikt Ci nie zasponsoruje kredytem, gdyz nie jest Twoja
        wlasnoscia i pod zastaw nie mozna wziac kredytu...

wiec 20 tysiaczkow z wlasnej kieszeni wylozysz.
        • angela_waw1 Re: szukam sasiadów 02.03.06, 12:19
          Hmm Kbor zaskoczyłeś mnie. Jak to garaż nie będzie moją wlasnością? A czyją? Ja
          dostałam kredyt na wszystko.
          • nossidar Re: szukam sasiadów 02.03.06, 21:04
            no właśnie! Garaze, miejsca postojowe i pomieszczenia gospodarcze jak je kupisz
            to sa Twoje - no bo czyje? I beda tez w akcie notrarialnym!
            My tez mamy na wszystko kredyt(oprocz pom.gosp.)! Na wykonczenie mieszkania tez
            moga dac kredyt.
            My sie zaciagnelismy w Millennium.
            • malkos_i_chrostula Re: szukam sasiadów 03.03.06, 09:58
              kborowi chodzilo o to ze nie jestesmy de facto
              wlascicleami garazu, choc jest nasz, to na razie
              mamy tylko wylaczne prawo do jego uzytkowania

PS. Millennium daje kredyt na wszystko, my tez tam bralismy.
              PS2. Moge polecic osobe z OpenFinanse ktora pomoze
              • angela_waw1 Re: szukam sasiadów 03.03.06, 11:20
                Ja też mam kredyt e Milleniu i jakby co też mogę polecić konkretnego doradce z
                open finance :) Ps. czy bede mogla w razie czego odsprzedac komus innemu swoje
                miejsce garazaowe jakbym go nie potrzebowała?
                • mlynarz1976 Re: szukam sasiadów 03.03.06, 12:29
                  Czesc.
                  O swietnie ze kogos macie.Poprosze namiary na skrzynke gazetowa.
                  Tez pytalem o tn zapis bo uwage na to zwróciła znajoma racda prawny.
                  Fakt ze mamy jedynie udział w we wspólnym garazu podziemnym.W akcie notarialnym
                  jest to tak ujete ze w zasadzie bedziemy włascicielem tego miejsca i mozna
                  bedzie zrobic z nim co sie bedzie chciało ( wynajem sprzedaz ipt itd) natomiast
                  nie dostaniemy na niego osobnego aktu notarialnego.Kolega ktory kupował
                  mieszkanie na lewandowie mial podobny zapis ale u niego było napisane bardziej
                  jasno ze ten garaz bedzie nalezał do niego.
                  Anita z janpula zapewniała mnie takze ze nie bedzie z takim sformułowaniem tego
                  punktu umowy zadnego problemu.
                  Mam nadzieje ze tak bedzie.
                  A informacyjnie podaje - wiadomosc z wczoraj: Ceny mieszkan od poniedziałku
                  wzrastaja do 4000zł/m2.

--------
                  Młynarz
                  • angela_waw1 Re: szukam sasiadów 03.03.06, 12:42
                    Super dzieki za wujaśnienia :) namiary przesyłam Ci na Twoja skrzynke. Pozdro.
                    Ps A sąsiad z ktorego bloku i pieterka?
                    • angela_waw1 Re: szukam sasiadów 03.03.06, 12:48
                      Ale gafa hahaha juz all is clear :)
                  • agi4 Re: szukam sasiadów 07.03.06, 15:47
                    Witaj sasiedzie, my A1, 5p:)
                  • aniaimarcin1 Re: szukam sasiadów 31.03.06, 14:23
                    My to prawdopodobnie A1 parter, Lokal nr 2. Czy moge prosic o blizsze
                    informacje nt. tego problemu z garaem? Na skrzynke markadek@yahoo.de

Pozdrawiamy
                    • sikorka666 Re: szukam sasiadów 31.03.06, 16:17
                      z tego co się orientowałam, to chodzi o to że garaż jest otwartą przestrzenią i
                      w sensie prawnym trudno wyodrębnić miejsce postojowe jako budowlę, budynek,
                      lokal pomieszczenie i co tam jeszcze, bo prawda jest taka, że kazdy może
                      wdepnąc na twoje miejsce postojowe bez zaproszenia..., tez zapis w umowie
                      powoduje ze nie musza wyodrębniać służebności czy innych tego typu prawniczych
                      badziewi
                      A że nie jestem prawnikiem nie bede sie w to wgłębiac; potwierdzam, jedynie że
                      zarówno w Milenium jak i w mbanku można dostać na miejsce postojowe kredyt
                • malkos_i_chrostula Re: szukam sasiadów 04.03.06, 12:21
                  angela_waw1 napisała:

> Ja też mam kredyt e Milleniu i jakby co też mogę polecić konkretnego doradce z
                  > open finance :) Ps. czy bede mogla w razie czego odsprzedac komus innemu swoje
                  > miejsce garazaowe jakbym go nie potrzebowała?

generalnie tak, ale on tez nie bedzie miec prawa wlasnosci,
                  w niektorych inwestycjach jest tak, ze po jakims czasie developer
                  zmienia uzytkowanie na wlasnosc

PS. Tutaj moze tez byc problem, bo chyba jak nie jestesmy wlascicelami,
                  tylko wlascicelami jest janpul to on bedzie tez miec przedstawiciela
                  we wspolnocie. I dalej, ciekawie jak glosy beda dzielone, czy kazdy bedzie
                  miec jeden czy w zaleznosci od powierzchni (wtedy janpul ma przewage :) ).
                  to tyle moich przemyslen :)
                • agros11 Re: szukam sasiadów 07.03.06, 11:06
                  CZy mozesz polecić konkretnego doradcę?
              • kbor Re: szukam sasiadów 03.03.06, 14:15
                Mi w Fortisie i PKO BP jasno powiedziano ze nie dostane kredytu na garaz bo nie
                mozna z niego zrobic zabezpieczenia kredytu.
                Z kredytem nie da sie juz nic zmienic. Bralem tam gdzie musialem, a nie gdzie
                bym chcial. Na szczescie udalo sie polaczyc dwa w jednym...
                • nen7 Re: szukam sasiadów 15.03.06, 10:49
                  U nas wkład własny w kredyt poszedł między innymi własnie na garaż, czyli
                  praktycznie kupilismy go za gotowke, nie ma na niego kredytu. A kredyt mamy w
                  Millenium, dzieki rewelacyjnemu doradcy, który nam pomogł w sytuacji mocno
                  problematycznej :)
    • akusia Re: szukam sasiadów do mxmarek 18.03.06, 15:17
      Hej to stary nie zazdroszcze takich sasiadow :(( 0 imprez i cisza nocna o 19.0
      Posiadowki tez niebedzie , hoho . kroi sie spokojna sielanka :))
      • mxmarek Re: szukam sasiadów do mxmarek 31.03.06, 22:40
        szczerze mowiac to mnie pocieszylas, jakos nie przepadam jak mi ktos wali nad
        glowa szczegolnie w nocy albo z boku gra muzyka, raczej przyzwyczajony jestem do
        tego ze jest w miare cicho :) i jakos nie mam zamiaru sie odzwyczajac :) co
        wcale nie oznacza ze jak mnie ktos zaprosi na impreze klatke obok to odmowie :) hehe

pozdrawiam
        • a0151 Re: szukam sasiadów do mxmarek 01.04.06, 12:05
          Szukam sąsiadów z A3, najlepiej z I piętra oraz z naprzeciwka z B 72 m. Nas
          jest czwórka: 2 + 2 chłopaków (5 lat i prawie roczek).
          • agi4 Re: szukam sasiadów do mxmarek 01.04.06, 20:21
            no my z A1 ale nas tyle samo co Was :), 2+2 :)
            • a0151 Re: szukam sasiadów do mxmarek 02.04.06, 14:27
              agi4 napisała:

> no my z A1 ale nas tyle samo co Was :), 2+2 :)

a w jakim wieku i płci dzieciaczki ?
              • agi4 Re: szukam sasiadów do mxmarek 02.04.06, 16:59
                chłopcy, 6lat, 4,5m-ca ::))
                • a0151 Re: szukam sasiadów do mxmarek 02.04.06, 18:02
                  To na pewno się spotkamy w piaskownicy :-)
                  • tomaskub Re: szukam sasiadów do mxmarek 02.04.06, 22:32
                    super!!! no i pewnie my przyjdziemy 2+2, 4,5 i 1,5 obaj chłopcy,
                    Tomek i Asia z A3
                    • agas06 Re: szukam sasiadów do mxmarek 03.04.06, 09:11
                      Witam!
                      A my jesteśmy z B z I pietra (72 m2), czyli sasiedzi przez okno:))))
                      Nas jest narazie:) tylko 2.
                      Pozdrawiamy!

marek i aga
                      • nen7 Re: szukam sasiadów do mxmarek 03.04.06, 09:33
                        my jesteśmy z A3, z drugiego piętra, też dwoje:) może ktoś jeszcze z naszego
                        piętra tu zagląda? pozdrawiam:)
                    • a0151 Re: szukam sasiadów do mxmarek 03.04.06, 11:03
                      Widzę, że nasze chłopaki będą stanowić silną osiedlową grupę :-).
                      Bardzo fajnie, że się tyle sympatycznych sąsiadów odzywa, jeszcze większą mamy
                      ochotę na przeprowadzkę :-)
                    • a0151 Re: szukam sasiadów do mxmarek 03.04.06, 11:17
                      tomaskub napisał:

> super!!! no i pewnie my przyjdziemy 2+2, 4,5 i 1,5 obaj chłopcy,
                      > Tomek i Asia z A3

Czy macie pomysł jak rozwiązać problem ze zmianą przedszkoli u starszego synka
                      (pewnie również rocznik 2001)? Nasz obecnie chodzi do przedszkola na
                      Tarchominie, gdzie mieszkamy. Na przyszły rok również tu złożyliśmy papiery.
                      Jednak po przeprowadzce, co nastapi pewnie w miesiącach listopad/grudzień nie
                      możliwością będzie wozić go dalej na Tarchomin, a potem do pracy w przeciwnym
                      kierunku. Z tego co się orientowałam ostatnie grupy w bródnowskich
                      przedszkolach są pełne. Nie wiem jak wyglada sytuacja w prywatnych
                      przedszkolach - czy takie na Bródnie są? A Maciek nie chodzący do przedszkola
                      to po prostu nieszczęśliwe dziecko. Ten wiek stanowczo wymaga kontaktów z
                      rówieśnikami.

pozdr.
                      Gosia i Mariusz
                      • agi4 Re: szukam sasiadów do mxmarek 03.04.06, 12:59
                        Gosiu a gdzie Ty na tym tarchominie pomieszkujesz??? bo my tez tarchomin!!!
                        Jesli chodzi o kwestie przedszkoli to nasz starszy Synek juz karierę
                        przedszkolna zakończył natomiast młodszy jeszcze nie rozpoczął, ale za zaciszu
                        niedaleko malborskiej jest prywatne przedszkole, z tego co wiem bardzo
                        dobre..., pozdrawiam, Agnieszka
                        • tomaskub Re: szukam sasiadów do mxmarek 03.04.06, 13:24
                          My mamy o tyle dobrą sytuację, że mieszkamy dokładnie 1 km od nowego miejsca
                          [Bródno Podgordzie], więc z przedszkolem problemu nie mamy [bedzie chodził do
                          tego samego], a mały jeszcze ma czas.
                          A dojazd na Tarchomin i z powrotem to... prawie nie możliwe :-(
                          Mieszkamy [będziemy] w A3 na trzecim piętrze [po przeróbce 73m2] z widokiem na
                          budynek B :-)
                          Pozdrowionka dla wszystkich
                        • a0151 Re: szukam sasiadów do mxmarek 03.04.06, 14:50
                          Na Tarchominie pomieszkujemy na Światowida róg Ćmielowskiej - na przeciwko
                          Leader Price i bazarku. W kazdym razie do bliskości sąsiadów za oknem jestem
                          przyzwyczajona i nie taki diabeł straszny ... :-)
                          Zmieniamy mieszkanko, bo w niedużym M-3 robi się nam już baaaardzo ciasno.
                          A Wy gdzie mieszkacie ?
                          Pocieszyłaś mnie tym przedszkolem na Zaciszu, może dalsza przedszkolna kariera
                          mojego urwisa jakoś się ułoży :-)Jak by nie było to tylko pół roku, bo później
                          i tak zerówka.
                          Ciekawa jestem, gdzie planujesz posłać do szkoły w przyszłym roku starszego
                          Synka? Jeszcze na Tarchomin, czy od razu na Bródno?
                          Dotąd nie przypuszczałam, że przeprowadzki z dziećmi to taka skomplikowana
                          sprawa. No, chyba, że tak jak "tomaskub" mieszka się dwie ulice dalej ...
                          szczęściarz :-)

pozdrowionka

• agi4 Re: szukam sasiadów do mxmarek 03.04.06, 14:55
                            my na Śreniawitów, twój budynek widze z okien :), do szkoły chyba jeszcze pośle
                            Synka tutaj bo mamy ją pod oknem a i nie wiadomo ile zejdzie z remontem na
                            malborskiej, a przeniesc zawsze zdążymy...tym bardziej, ze na malborskiej
                            szkoła pod domem.
                          • tomaskub Re: szukam sasiadów do mxmarek 03.04.06, 21:44
                            W ramach "przedszkolnego" pocieszenia, to w okolicy są nawet 3 prywatne
                            przedszkola, więc chyba nie powinno być tak źle z tą przeprowadzką. Przedszkola
                            państwowe są obok dwa, ale faktycznie z miejscami jest kiepsko. Bardzo cieszę
                            się, że nasi chłopcy będą mieli towarzystwo, bo sama widzę jak 4-latek cierpi
                            siedząc w domu lub jak nie ma dzieci na podwórku...
                            Pozdrawiam,
                            Asia
          • terrkad Re: szukam sasiadów do mxmarek 04.04.06, 23:35
            Witam, my też jesteśmy z A3 z I piętra, pozdrowienia dla sąsiadów zza ściany :)
            • a0151 Re: szukam sasiadów do mxmarek 05.04.06, 10:22
              terrkad napisał:

> Witam, my też jesteśmy z A3 z I piętra, pozdrowienia dla sąsiadów zza
              ściany :)

Nareszcie ktoś z I piętra !! Skoro zza ściany, to pewnie jesteście z A54. Ile
              Was jest? Macie dzieciaczki lub czworonogi ? Skąd przybywacie ?

pozdrowionka

Gosia i Mariusz

• terrkad Re: szukam sasiadów do mxmarek 05.04.06, 19:25
                Nareszcie ktoś z I piętra !! Skoro zza ściany, to pewnie jesteście z A54. Ile
                > Was jest? Macie dzieciaczki lub czworonogi ? Skąd przybywacie ?
                >
                > pozdrowionka
                >
                > Gosia i Mariusz
                >
                Zgadza się. Czworonogów nie mamy. Mamy za to trójkę - chłopca (3l) i dwie dziewczynki (4l i 8msc). Obecnie mieszkamy nieopodal.
                pozdrowienia Tereska i Krzysiek
                • agi4 Re: szukam sasiadów do mxmarek 05.04.06, 19:27
                  witajcie ::)), nareszcie jakies koleżanki dla naszych synków ::)), pozdrawiam
                  Agnieszka, A1
                • a0151 Re: szukam sasiadów do mxmarek 05.04.06, 21:32
                  Super !!! Najmłodsza to ten sam rocznik co nasz Michałek. On w kwietniu skończy
                  roczek. Fajnie, że będzie tyle dzieci na pięterku i fajnie że nareszcie
                  dziewczynki :-)

• soleil.a Re: szukam sasiadów do mxmarek 01.07.06, 15:01
          Szukam sąsiadów z osiedla Malborska- blok numer A-1 :)
          Pozdrawiam
          Agnes
          • mxmarek Re: szukam sasiadów do mxmarek 02.07.06, 14:53
            5p A1 m22 a sasiadka jaka ma lokalizacje?? :)
            • agi4 Re: szukam sasiadów do mxmarek 02.07.06, 20:30
              5p, mieszkanie 21, A1, pozdrawiam
              • sibi44 Re: szukam sasiadów do mxmarek 04.08.06, 18:39
                Witamy
                piętro 7 lok. 31
                Iwona i Sebastian
                2 dorosłe narazie :))
                • paulakasia Re: szukam sasiadów do mxmarek 15.11.06, 16:48
                  I ja witam
                  1 piętro, A1.
    • renay Re: szukam sasiadów 03.04.06, 14:34
      My jesteśmy z A1, 6 piętro , 2+1.
      Nasz szkrab to pięciolatek (chłopiec).

rena
      • agi4 Re: szukam sasiadów 04.04.06, 19:32
        Rena a wiesz ze na Twoim pieterku i nad Tobą okienka już są?:):)
        pozdrawiam
        Sasiadeczka z dołu
        • renay Re: szukam sasiadów 04.04.06, 21:23
          Wiem, wiem,...
          Mieszkamy w bliskim sąsiedztwie naszej budowy, więc jesteśmy tam częstym
          gościem. W sobotę byliśmy świadkami wstawiania naszych okien. Cudny widok,
          wreszcie widać to nasze mieszkanie. Jeszcze kilka miesięcy i ...
          Będzie problem z dzieckiem - nie zamierza się przeprowadzać.

rena
    • ascheron Re: szukam sasiadów 06.11.06, 13:59
      Hmmm wyglada na to, ze bedziemy mieli przedszkole. Niezle, niezle. Czy oprocz
      mnie i moich dwoch przyjaciol (trzy mieszkania) ktos w ogole wystepuje bez
      stada? :-)
      • markadek Re: szukam sasiadów 06.11.06, 15:17
        bez stada no jak na razie ja :) A1, m.2
        • mlynarz1976 Re: szukam sasiadów 06.11.06, 15:21
          i ja tez A1 m.15 :O)
          • mika795 Re: szukam sasiadów 07.11.06, 10:44
            i jeszcze my A2 m.37 :-)
            • ascheron Re: szukam sasiadów 07.11.06, 16:46
              Znaczy ze troche nas jest, ale tak sie rozejrzalem po forum i przynajmniej ja
              bede mial wesolo :-)
              • haszraaa Re: szukam sasiadów 07.11.06, 22:21
                i my się przyłączymy...spod A1 m.16 ;)
                • agi4 Re: szukam sasiadów 08.11.06, 11:11
                  no, coraz wyrażniej widzę lokatorów z A1 :), a balam sie, ze coś ich malo :),
                  pozdrawiam
                  A1, lok21
                  • paulakasia Re: szukam sasiadów 15.11.06, 16:47
                    A właśnie, że niemało ;-))
                    Witam się ze wszystkimi, bo całkiem nowa jestem
                    Pozdrawiam z A1, 1 piętro
                    • mxmarek Re: szukam sasiadów 15.11.06, 21:17
                      witam :) A1 5p a Pani to nie uczeszczala przypadkiem do XIII?? :)
                      • majkel8888 Re: szukam sasiadów 16.11.06, 09:13
                        Ja również serdecznie witam sąsiadów z A1 6 p.
                        Pozdrawiam
                        P.S.
                        Mxmarku pragnę poinformować, że uczęszczałem do XIII. Rozumiem, że Ty też
                        jesteś absolwentem tej wspaniałej szkoły?
                        • sezamka80 Re: szukam sasiadów 16.11.06, 12:26
                          Witam sąsiadów.
                          Ja jestem z 12 A1 IIp.Pozdrawiam.
                        • mxmarek Re: szukam sasiadów 16.11.06, 18:20
                          czy wspanialej to nie wiem, jakos nigdy nie odnioslem takiego wrazenia :) hehe
                          ktory rocznik? ja 81 ktore miszkanie na 6p?? 2 pok czy 3??
                          • paulakasia Re: szukam sasiadów 26.11.06, 16:45
                            Dopisuję się do ekipy z XIII.
                            Mareczku, rozszyfrowałeś mnie bezbłędnie.
                            Pisałeś coś o ciszy i spokoju. Jakoś sobie nie przypominam, żebyś gustował w
                            takich klimatach...

Pozdrowienia dla wszystkich XIII-stkowiczów.
                            • mxmarek Re: szukam sasiadów 26.11.06, 17:21
                              hehe...z wiekiem gusta sie zmieniaja :) a lata leca ;) poza tym pisalem o ciszy
                              u siebie, a klatki obok mnie nie interesuja ;) pozdrawiam M.
                              • paulakasia Re: szukam sasiadów 26.11.06, 20:07
                                No to z okazji tej ciszy u nas w klatce, zapraszam na parapetówkę (jeszcze nie
                                nie wiem kiedy) ;-))
                                • mxmarek Re: szukam sasiadów 27.11.06, 18:03
                                  dzieki na pewno wpadne :) ja jak bede robil to tez z gory zapraszam :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka