Dodaj do ulubionych

OD ADMINISTRATORA

19.01.07, 11:28
W celu właściwego zabezpieczenia osiedla, uprasza się użytkowników lokali o
dostarczanie do ochrony osiedla pisemnej informacji o osobie odpowiedzialnej
i nazwie firm prowadzących aktualnie prace wykończeniowe w poszczególnych
lokalach. Prosimy również o zgłaszanie faktu nocowania osób z tych firm w
państwa mieszkaniach. Brak powyższych informacji może skutkować interwencją
pracowników ochrony względem osób przebywających na terenie osiedla i nie
zgłoszonych do ochrony. Przypominamy , że firmy remontowe mogą wykorzystywać
tylko te miejsca parkingowe , które wykupił właściciel lokalu , oczywiście za
zgodą właściciela lokalu.

Jednocześnie informujemy, że w związku z koniecznością odblokowania
przydzielonych dla lokali miejsc postojowych z dniem 19.01.2007 zostanie
usunięty kontener wielkogabarytowy. Z dniem 19.01.2007 do altanki
śmietnikowej zostaną wstawione pojemniki na odpady komunalne.
Ponadto przypominamy, że wywóz gruzu i innych odpadów wielkogabarytowych
ze swoich lokali właściciele są zobowiązani usuwać na własny zakresie i na
własny koszt.
Obserwuj wątek
    • bodziach Re: OD ADMINISTRATORA 19.01.07, 11:51
      W porównaniu do innych osiedli, bardzo szybko usuwają kontener. Pewnie udało im
      się podpisać umowę w sprawie wywozu śmieci...
      • amilka1 Re: OD ADMINISTRATORA 19.01.07, 20:01
        pewnie ktos sie rzucal, ze ma miejsce postojowe zajete.
        A ze za osiedlem go nie postawia,to postanowili go zabrac....
    • kbor Re: OD ADMINISTRATORA 19.01.07, 12:24
      Ja mam nadzieje ze informacja o usunieciu konterera wielogabarytowego to
      kiepski zart.
      To chyba pierwsza firma zarzadzajaca ktora to robi....
    • zzbryczek Re: OD ADMINISTRATORA 19.01.07, 13:05
      Ale numer :)
      Dlaczego mamy usuwać na swój koszt odpady, kto dokładnie określi które są już
      wielkogabarytowe a które jeszcze nie ??
      Moim zdaniem dziwnie postępuje nasz administrator, wcale nam nie pomaga nie
      ułatwia sprawy.
      A może go odwołamy :)
    • cougar4 Re: OD ADMINISTRATORA 21.01.07, 03:28
      "...Brak powyższych informacji może skutkować interwencją
      pracowników ochrony względem osób przebywających na terenie osiedla i nie
      zgłoszonych do ochrony..."

To siebie tez mam zglaszac? I miec przy sobie umowe kupna mieszkania jesli dojdzie do interwencji?
      • agros11 Re: OD ADMINISTRATORA 21.01.07, 15:03
        Co do weryfikacji osób przebywających na osiedlu to popieram administratora -
        powinna być lista mieszkańców i upoważnionych do przebywania na terenie osiedla
        osób, no bo w innym wypadku może sobie wchodzić kto chce. Nas to nie wiel
        kosztuje - przygotowanie listy osób upoważnionych do wejscia a i ochroniarze
        nie będą siedzieli bez sensu - no bo po co oni są jełśi nie wiedzą czy dana
        osoba moze wejść na osiedle czy nie. Natomiast pomysł o usunięciu pojemnika na
        gruz i inne odpady budowlane uważam za nie trafiony - przecież wiadomym jest ze
        każdy z mieszkańców nie załatwi sobie kontenera osobno. Dlatego proponuję zęby
        dministartor pozostawił go na osiedlu nawet kosztem wygodnego manewrowania
        samochodami po osiedlu
        • sikorka666 Re: OD ADMINISTRATORA 21.01.07, 17:06
          usuniecie kontenera na osiedlu, gdzie prawie w 100% trwaja jeszcze roboty
          budowlane to chyba jakaś pomyłka...
          mam z każdym workiem gruzu leciec... no właśnie gdzie?
        • kbor Re: OD ADMINISTRATORA 22.01.07, 07:00
          Nie wiem po co mam cokolwiek zglaszac ochronie skoro jej nic nie interesuje.
          Jak mam klucze to wchodze, a oni nawet glowy nie podniosa zza monitora. Wg mnie
          lekkie przegiecie. I juz widze jak chodza i sprawdzaja wieczorem gdzie sie
          swiatlo pali i leca z palami wyjasni kto tam jest...

Co do kontenera, moja ekipa juz sobie zalatwia takowy. Jedyna 300 PLN za
          podstawienie...
          Wspolczuje za to wlascicielowi miejsca gdzie stal kontener. Pewnie fajnie jest
          tam miec skladowisko odpadow masci roznej...
          • sezamka80 Re: OD ADMINISTRATORA 22.01.07, 09:03
            ale dlaczego kontenera nie mozna podstawic obok?
            • kbor kontener 22.01.07, 11:36
              A obok to znaczy gdzie?
              a. plac zabaw
              b. inne miejsce parkingowe
              c. wjazd do garazu bloku B
              d. wjazd do garazu bloku A
              e. brama p-poz
              f. za naszym plotem na Ostrodzkiej?

Wiecej miejsc nie wymysle. I na moj rozum zadne z nich sie nie nadaje.
              Nie wiem gdzie moi robotnicy go sobie postawia aby nie przeszkadzal i nikt
              nadgorliwy swoich cegiel i kartonow nie dorzucil...
              • sezamka80 Re: kontener 22.01.07, 13:45
                Inne miesce to podjazd przy wjeżdzie do garażu A1, ten na ktorym zwykle stoją
                jakies ciężarowki.Poza tym adminitrator jest zobowiązany do rozwiązania kwestii
                wywozu większych śmieci typu opakowania i kartony.Zaden lokator nie będzie
                sobie załatwiał osobnego kontenera,bo wszyscy mu się do niego będą
                dorzucać.Łatwiej chyba potawić jednak kontener niż zbierać górę śmieci z chodnika.
                • kbor Re: kontener 22.01.07, 15:59
                  jak widac kontener stoi, nawet ochroniarze pilnuja by sie nikt nie dorzucal.

Jesli ktos chce partycypowac w kosztach i sie pozbyc swoich smieci
                  niekartonowych to prosze o kontakt.
        • ascheron Re: OD ADMINISTRATORA 22.01.07, 10:19
          Zartujesz oczywiscie, tak?

Chyba ich pogielo, jak bede im biegal i meldowal wszystkich, ktorzy beda u mnie
          mieszkac ;-). Troszke jak za starych dobrych czasow w akademiku, z ta roznica,
          ze mieszkanie jest moje i moge w nim nocowac kogo chce (no moze bez przesady).

Fakt jest taki, ze nie bardzo mam czas i ochote biegac za kimkolwiek po budowie,
          ostatnio pan Abramczyk powiedzial mi ze ekipa elektrykow, ktorzy montuja
          domofony jest i pracuje w normalnych godzinach. Gdy powiedzialem, ze rozne sa
          godziny pracy, to oburzony stwierdzil, ze od 7:00 do 15:00. A ja naiwny uwierzylem.

Szukalem "fachowcow" od 8:00 do 8:15, jak mi jakas uczynna dusza poradzila sie
          zapytac na portierni to Panowie mnie prawie wysmiali i powiedzieli ze "fachowcy"
          siedza tam od najwczesniej 9:00 do najpozniej 14:30 i ich nie ma. Fajnie nie ;-).

Nie bede za nikim biegal i nikogo zglaszal. w Kotka i myszke sie bawic nie bedziemy.
          • radkoff Re: OD ADMINISTRATORA 22.01.07, 13:56
            A to już wiem co za robotnicy między 07.00 a 09.00 rano siedzą przy zejściu do
            garażu w "B" :)
            Cały czas się zastanawiałem co to za jedni... :D
    • agros11 Re: OD ADMINISTRATORA 23.01.07, 12:30
      JAk to jest, że prywatny kontener może stanąć na terenie osiedla a zbiorczy
      nie?? Pzreciez my nie mamy administratora po to żeby brał 1,1 za m2, lecz
      oczekujemy zeby nieraz wysilił sie i pogłówkował. Jeśli tak trywialny problem
      go przerasta to niech zrezygnuje. No ludzie, przeciez to są trywialne rzeczy,
      które doświadczona firma rozwiązuje w pięć minut

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka