Dodaj do ulubionych

Centralizacja Analityków MSP

22.03.10, 21:02
Witajcie.
W piątek (19.03.2010)podpisano zgodę na powstanie centra analiz dla
MSP. Analitycy MSP doczekali się zapowiadanej centralizacji. Wiecie
może coś więcej na ten temat? Gdzie mają powstać centra ?
Obserwuj wątek
    • 11ss Re: Centralizacja Analityków MSP 23.03.10, 17:05
      możesz przybliżyć sprawę, podać jakieś szczegóły?
      • sp_zoo Re: Centralizacja Analityków MSP 31.03.10, 20:57
        podbijam pytanie,
        ktoś ma może jakieś informacje na temat centralizacji?
        jakie miasta? w jakim czasie mają nastąpić zmiany?
        • alma590 Re: Centralizacja Analityków MSP 31.03.10, 21:08
          sp_zoo napisał:

> podbijam pytanie,
          > ktoś ma może jakieś informacje na temat centralizacji?
          > jakie miasta? w jakim czasie mają nastąpić zmiany?

Gdańsk, Poznań, Warszawa , Katowice , Kraków.
          • fight_till_death Re: Centralizacja Analityków MSP 31.03.10, 21:14
            A czy w tych miastach będą też siedziby mitycznych makroregionów?
            • alma590 Re: Centralizacja Analityków MSP 31.03.10, 21:21
              fight_till_death napisał:

> A czy w tych miastach będą też siedziby mitycznych makroregionów?

Centra Operacji Detalicznych : Warszawa, Poznań , Katowice , Kraków ,Lublin.
              Być może taki układ zapowiada nam w przyszłości również makroregiony.
              • aolsz Re: Centralizacja Analityków MSP 05.04.10, 20:43
                Witam
                a czy ktoś posiada więcej informacji?
                Kiedy planuje się centralizację ? czy jeszcze w tym roku? I czy podane w poście
                wyżej miasta są ostateczne? nie będzie więcej miast?
                Czyli trzeba zacząć szukać pracy......

A czy ktoś wie kiedy wreszcie wprowadzą scoring?
                • dotikamko Re: Centralizacja Analityków MSP 07.04.10, 18:47
                  Witam
                  Z info jakie do mnie dotarły scoring ma wejść pomiędzy lipcem, a
                  wrześniem.. Jaka w tym prawda dowiemy się już niedługo.
                • alma590 Re: Centralizacja Analityków MSP 07.04.10, 19:57
                  aolsz napisała:

> Witam
                  > a czy ktoś posiada więcej informacji?
                  > Kiedy planuje się centralizację ? czy jeszcze w tym roku? I czy podane w poście
                  > wyżej miasta są ostateczne? nie będzie więcej miast?
                  > Czyli trzeba zacząć szukać pracy......
                  >
                  > A czy ktoś wie kiedy wreszcie wprowadzą scoring?

Uszczegółowienie koncepcji oraz szczegółowe plany wdrożenia centralizacji przewidywane są w 3 kwartale 2010r.
                  Decyzja w sprawie lokalizacji i podziału kompetencji podjęta została przez Zarząd Banku na początku lutego br. i jeśli podano ją do wiadomości pracowników CRB, to nie sądzę ,żeby chodziło o konsultacje , licytowanie i targowanie się o kolejne miasta.
                  Przewidywany termin od przygotowania do wdrożenia w całej sieci określono na Q3 2010 - Q1 2012.

Pozdrawiam :-)
                  • jakasoptymistka Re: Centralizacja Analityków MSP 09.04.10, 18:53
                    Zgadzam się, że centralizacja idzie od 3Q, jednak zakończenie jej ma według
                    moich info przypaść na 1Q ale 2011, a nie 2012,,, W 2012 w PKO ma być
                    posprzątane zaplecze, w tym analitycy. Ale nie martwcie się, bo z naszego banku
                    odchodzą coraz bardziej wartościowi i zaufani pracownicy (wymiękają, konkurencja
                    ich zabiera, mają dość marnej kaski, nie mają szans na dalszy rozwój, itp), wiec
                    miejsca na obsłudze na pewno się znajdą :)Tylko za jakiś czas nikt i tak nie
                    będzie chciał tam pracowac,,,
                    • alma590 Re: Centralizacja Analityków MSP 09.04.10, 20:27
                      jakasoptymistka napisała:

> Zgadzam się, że centralizacja idzie od 3Q, jednak zakończenie jej ma według
                      > moich info przypaść na 1Q ale 2011, a nie 2012,,, W 2012 w PKO ma być
                      > posprzątane zaplecze, w tym analitycy.

Miło mi ,że się zgadzasz.
                      Termin Q3 2010 - Q1 2012 dotyczy przygotowania wdrożenia centralizacji back-office i wdrożenie w całej sieci.To Twoje sprzątanie zaplecza , tzn. centralizacja administracji i analiz ma być przeprowadzona w 4 falach ( co 3 m-ce ). Szczegółowe plany wdrożenia (np. terminy poszczególnych etapów) będą podane w 3Q ,a więc nie mam pojęcia skąd kasjerzy znają szczegóły ? Chyba ,że tylko optymistki z kas są tak dobrze poinformowane.

Ale nie martwcie się, bo z naszego banku
                      > odchodzą coraz bardziej wartościowi i zaufani pracownicy (wymiękają, konkurencj
                      > a
                      > ich zabiera, mają dość marnej kaski, nie mają szans na dalszy rozwój, itp),

Jeśli ,jak piszesz wymiękają tutaj, to i u konkurencji też, wcześniej czy później wymiękną , bo nigdzie na obsłudze w banku nie jest łatwo (wszędzie dobrze , gdzie nas nie ma )

wie
                      > c
                      > miejsca na obsłudze na pewno się znajdą :)Tylko za jakiś czas nikt i tak nie
                      > będzie chciał tam pracowac,,,

Za życzliwość i dobre serce w imieniu własnym i zwalnianych Koleżanek i Kolegów serdecznie dziękuję.

• jakasoptymistka Re: Centralizacja Analityków MSP 13.04.10, 17:53
                        Droga almo590 być może sie nie zrozumiałyśmy, bo ja nie mówiłam o "posprzątaniu"
                        całego banku, ale właśnie zaplecza. Nie wyciągaj pochopnych wniosków o dobrze
                        poinformowanych kasjerach, być może i są,,, jeżeli do mnie się odnosisz to
                        jestem naczelnikiem WMP w jednym z dawnych oddziałów centrum, wiec także jeżdżę
                        na spotkania i myślę że moje informacje są wiarygodne.
                        Myślę, że nie musisz na innych skakać, tylko podziel się swoimi info,,, a to że
                        mam jeszcze w takiej sytuacji optymizm to chyba mi zazdrościsz ;) Także Cię
                        pozdrawiam
                        • alma590 Re: Centralizacja Analityków MSP 13.04.10, 19:25

Droga optymistko (jak się okazuje nie tylko kaso…) moje uszczypliwości odnośnie dobrze poinformowanych kasjerach, były wynikiem przyznaję błędnie rozszyfrowanego nicka, pod którym występujesz. :-D
                          Informacje podawane przeze mnie pochodzą z projektu NeMo /dobrze Tobie znanym /, w którym podany jest taki przedział czasowy na przygotowanie wdrożenia i wdrożenie w/w projektu. Nie ma w tym projekcie sprecyzowanych póki, co konkretnych terminów na poszczególne etapy. Informacji zasłyszanych tu i ówdzie nie mam zwyczaju przekazywać, ponieważ mogą one być niewiarygodne albo jeszcze mogą ulegać zmianom.
                          Nigdzie w mojej wypowiedzi nie zwracałam uwagi na Twój optymizm, bo go szczerze mówiąc nie dostrzegłam, a Twoja końcowa wypowiedź to istne czarnowidztwo, z którym absolutnie się nie zgadzam:
                          > miejsca na obsłudze na pewno się znajdą :-) Tylko za jakiś czas nikt i tak nie
                          > będzie chciał tam pracowac,,,
                          Życzę Tobie rzeczywiście prawdziwego optymizmu i zapewniam,że nie będę Ci zazdrościć , ponieważ sama mam go w nadmiarze , co czasami mi szkodzi. :->

• czuk1 Re: Centralizacja Analityków MSP 24.04.10, 16:02
                            Temat wątku nie został dokończony.
                            • tolek_1977 Re: Centralizacja Analityków MSP 14.05.10, 18:08
                              Witam na forum. Widzę, że wątek zamatł na cały miesiąc. Czy macie
                              może nowe informacje na temat zbliżającej się centralizacji. Wiemy
                              już, że jest ona nieuchronna, ale czy ktoś ma jakieś konkrety. W
                              mazowieckim narazie cisza przed burzą...
                              • aolsz Re: Centralizacja Analityków MSP 18.05.10, 20:32
                                Nam dyrekcja przekazała tylko tyle, ze w tym roku na pewno zacznie się
                                centralizacja w Mazowieckiem; wszyscy czekają z niecierpliwością na scoring....
                                po jego wprowadzeniu będą chyba już decyzje co z analitykami. My łudzimy się
                                jeszcze ze może zwiększą liczbę analityków biznesowych /asystetntów doradców, bo
                                nikt nie umie wyobrazić sobie jak doradcy poradzą sobie sami ze scoringiem
                                zwłaszcza z weryfikacją danych finansowych..... MOże nas gdzieś upchną w
                                oddziale.... chociaż z drugiej strony wiemy że bedą robić wszystko zeby nie
                                wypłacać nam odpraw....
                                Czy jest tu ktoś z Mazowieciego? może coś więcej wiecie? Padły już jakieś
                                propozycje?
                                Pozdrawiam
                                • mlody_misiek Re: Centralizacja Analityków MSP 18.05.10, 20:52
                                  Może po trwajacej właśnie naradzie w Ożarowie coś się wyjaśni i
                                  wyklaruje?
                                  • tolek_1977 Re: Centralizacja Analityków MSP 18.05.10, 21:29
                                    w Ożarowie faktycznie mogą coś powiedzieć- jutro podpytam co słychać w tym temacie.
                                    A co do analityków biznesowych- to myślę, że pozostaną w oddziale, jako ludzie do najgorszej roboty :(
                                    • jakasoptymistka Re: Centralizacja Analityków MSP 21.05.10, 20:00
                                      Dziś dowiedziałam się, że nadchodzi godzina zero, a w Oddziałach mają być
                                      redukcje.............. powiem tak: według mnie jest źle ... ;(((
                                      • mlody_misiek Re: Centralizacja Analityków MSP 21.05.10, 20:26
                                        Możesz napisać coś bliżej? Co to będzie i kiedy? Czy będzie
                                        połączenie analityków MSP z korporacyjnymi i będą wspólne caki?
                                        • antysz1313 Re: Centralizacja Analityków MSP 24.05.10, 22:21
                                          tak. będą wielkie CAKi do wszystkiego, ze wszystkim razem. czyli w oddziałach
                                          mocno się przerzedzi.
                                        • jakasoptymistka Re: Centralizacja Analityków MSP 11.06.10, 16:41
                                          Na chwile obecna jest nieco ponad 500 analityków miśkowych, będzie 5 CAKów, a z
                                          poczty pantoflowej wiem, że w Wawce obsada wyniesie około 30 analityków. Jeżeli
                                          będzie 5 CAKów to średnio licząc zapotrzebowanie wyniesie 150 osób. Wiec
                                          rachunek jest prosty, ze tylko co 3ci analityk ma szanse... Szanse mają
                                          zwłaszcza Ci, co kumają analizę i mieszkają w miastach lub w pobliżu miast, w
                                          których będą CAKI. Ale też wiem, że z około 30% analityków szefowie oddziałów
                                          przeprowadziły rozmowy i zaoferowały im stanowiska w oddziałach.
                                          Może nie będzie sieczki,,;)
                                          Ciepło sie trzymajcie w ten ciepły dzień moi kochani analitycy :)
                                          • 11ss Re: Centralizacja Analityków MSP 11.06.10, 19:23
                                            Na razie ma być centralizacja tylko analityków MSP, korporacje i FN pozostają na
                                            razie po staremu. Sam proces centralizacji nie spowoduje zmniejszenia liczby
                                            analityków (no bo analiz nie ubędzie), bardziej bym się obawiał wejścia scoringu
                                            dla MSP, który mają robić doradcy.
                                            • 11ss Re: Centralizacja Analityków MSP 22.06.10, 17:10
                                              no i słowo stało się ciałem
                                              • aolsz Re: Centralizacja Analityków MSP 22.06.10, 21:20
                                                a coś bliżej?
                                                czy gdzieś w oddziałach są już jakieś ruchy?czy analitycy dostają jakieś
                                                propozycje?
                                                z nami nikt nie rozmawia, wszyscy nabrali wody w usta, twierdzą że nic nie
                                                wiedzą; a prezentacje na intrze wskazują konkretny harmonogram działań....
                                                Czy ktoś wie kiedy wejdzie scoring? bo chyba wtedy zaczną się zwolnienia.....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka