albokoza 19.06.10, 18:53 od 1 lipca planowane są podwyzki płac. Czy coś wiecie na ten temat? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tola2009 Re: podwyżki 19.06.10, 19:39 Jeśli PKO przymierza się do kupna BZWBK to nie liczyłabym na podwyżki, a jeśli już to minimalne. Odpowiedz Link
makama123 Re: podwyżki 19.06.10, 20:22 ja od dwóch lat nie dostałem podwyżki i w tym roku też mnie to ominie. Czasami mam wrażenie, ze nie chodzi o plany, o ich wykonywanie czy też nie, tylko o sympatię dyrektora z podwładnym Odpowiedz Link
intra_pko Re: podwyżki 19.06.10, 23:39 jasne najpierw kryzys teraz inwestycja, na kolana dziekowac ze macie prace... za 3 lata juz nikt o was/nas nie bedzie nawet wspominal. Taka to korporacja, kazdy trzesie dupa moze mi sie uda a wyp.. kolezanke zza biurka. ps nie zapominajcie ze to wciaz jest Bank z udzialem skarbu panstwa... tego panstwa Odpowiedz Link
lukaj1953 Re: podwyżki 24.06.10, 19:49 podwyżki w naszym banku w granicach poprzednich podwyżek(po 30- 50zł).żadne CRB,CRW,Dyrekcje wszelkie,zaplecza, na te olbrzymie podwyżki nie "łapią" sie, a tylko sprzedaż, tj.kasjerzy i doradcy! Informacja od dobrze poinformowanych. Odpowiedz Link
2010podlasiak Re: podwyżki 24.06.10, 20:54 witam wszystkich,przecież pan prezes powiedział"nie mam obowiązku wypłacania podwyżek dla pracowników -czytaj roboli" więc podwyżek nie będzie,a plany na trzeci kwartał dowalą nam j4eszcze większe. Odpowiedz Link
koziorozec84 Re: podwyżki 25.06.10, 06:45 hmmm, w takim razie trzeba będzie szukać nowej pracy. A w banku nie zostanie NIKT- jeśli dalej będą nas traktowac jak do tej pory. Odpowiedz Link
kdmazow Re: podwyżki 28.06.10, 22:08 Ludzie plany już są, a na TFI jakie??? Ponoć prezes to fan TFI. Może u Was mniejsze ale w mazowieckim do zarąbania. Też myślę że czas szukać godniejszej pracy bo w tym banku to już tylko poganianie niewolników a nie praca w "demokratycznym" ponoć państwie. Powodzenia w szukaniu, niech władze same sprzedają:):): Odpowiedz Link
lukaj1953 Re: podwyżki 29.06.10, 19:35 nad morzem plany na TFI nie do wyrobienia.Ludzie są załamani. Odpowiedz Link
julka_54 Re: podwyżki 29.06.10, 21:48 nie tylko nad morzem u nas małopolskie plany wyższe 3- krotnie niż w obecnym jeszcze kwartale . Odpowiedz Link
lukaj1953 Re: podwyżki 30.06.10, 18:23 nie zamierzam licytować:czyje plany wyższe(TFI), ale w moim Oddziale C)-10 razy więcej, niż w mijającym kwartale.Byłem zawsze optymistą, ale teraz po prostu załamali mnie!!!!Gdyby tylko brak premii, to pestka, ale jak przyjdzie zwalniać ludzi za brak sprzedaży?? Odpowiedz Link
mila2000 Re: podwyżki 30.06.10, 19:40 Oddział A plany na fundusze 10 razy większe niż w ubiegłym kwartale. To jest dramat:( Odpowiedz Link
mloda_duchem54 Re: podwyżki 30.06.10, 20:00 Ja uważam,że już taka nasza uroda-narzekać,a ,zawsze,przynajmniej w naszym oddziale,wszystko udaje się wypracować.może z nas takie szczęściary,nie wiem.Proponuję powrócić do tematu za miesiąc.Pozdrawiam i życzę wszystkim urlopowiczom przyjemnego wypoczynku. Odpowiedz Link
mila2000 Re: podwyżki 30.06.10, 20:46 Wiesz młoda_duchem z całym szacunkiem ale u nas w oddziale też znam takich, którzy zawsze plany maja wyrobione z nadwyżką a potem trzeba gęsto tłumaczyć się przed klientem 1. dlaczego musi płacić za prowadzenie ROR otwartego pod lokatę, 2. dlaczego lokata okazała się funduszem itp. itd. 3. dlaczego 90-cio letni głuchy i zupełnie niekumaty klient dostał kredyt a teraz płacze, że na chleb nie ma i KRUK go ściga wiem powiesz, że podpisał i to nie Twój problem ale ja pytam gdzie jest ta zwykła ludzka etyka i poczucie przyzwoitości?! Ok sama sobie odpowiem to nasz cudowny pracodawca je zabił i zeszmacił i to jest najgorsze. I proszę Cię jeśli tego nie widzisz to ręce mi opadają. Odpowiedz Link
mloda_duchem54 Re: podwyżki 30.06.10, 21:00 Mila,proszę Cię ,nie mierz wszystkich jedną miarą.U mojego Dyr.takie rzeczy by nie przeszły,nic nie wciskam na siłę.Ja Go mam za plecami/nie ma gabinetu/i wszystko słyszy,sory,w życiu by u nas staruszek nie dostał kredytu bez poreczenia.Nie mówiąc ,o jakiś fikcyjnych kontach.Ja nie twierdzę,że tak się nie dzieje,na pewno się dzieje,aby wyrobić plany,i współczuję tym pracownikom,którzy muszą na chama wciskać produkty.Nasz oddzial jest malutki/3+1/dyro wszystko słyszy co się mówi,i nie ma przeproś,wierz,albo nie wierz. Odpowiedz Link
julka_54 Re: podwyżki 30.06.10, 21:02 zgadzam się w 100% co się z nami porobiło.To prawda że zwalnia się za niewykonanie planu przez 3 kwartały. Odpowiedz Link
mloda_duchem54 Re: podwyżki 30.06.10, 21:11 Jeszcze wytłumaczę Mili,ja pracuję w tym oddziale od 30 lat,znam wszystkich Klientów z nazwiska/nawet dowodu nie potrzebuję/.Wiem,że to wielkie szczęście,pracować w takim miejscu,ale ja długo pracowałam na to zaufanie Klientów.Czasami czuję się jak ksiądz w konfesjonale,ludzie mi opowiadają o największych tajemnicach i osobistych sprawach.Oczywiście w ramach możliwości,jak czas pozwoli,i mi ufają.Nie wciskam im badziewia ,może masz złe doświadczenie,ale jeszcze raz proszę,nie mierz wszystkich jedną miarą.Pozdrawiam. Odpowiedz Link
mila2000 Re: podwyżki 30.06.10, 21:22 To nie tak, ja nie mierze jedną miarą i wiem ,że inaczej się pracuje w małym inaczej w największy w mieście oddziale. Ty masz swoich stałych klientów i wierzę, że czasem czujesz się jak spowiednik to miłe uczucie:)Niestety byłam świadkiem wielu dziwnych sytuacji i wysłuchuję tylu skarg i żali, że czasem już nie wyrabiam i nie wiem co tym ludziom mówić. Staram się łagodzić ale szlag mnie trafia na bezduszność niektórych pracowników dlatego dziś tak rozgoryczona jestem. Odpowiedz Link
mloda_duchem54 Re: podwyżki 30.06.10, 21:29 Wierzę i współczuję,bo też niejednokrotnie muszę łagodzić awantury ,o to,że przy udzielaniu kredytu w innym oddz.otwarto ror,ale już nie powiedziano,żeby go po spłacie kredytu zlikwidować.A opłaty się naliczały.No cóż,na tyle tysięcy pracowników,zawsze znajdzie się jakiś kąkol między pszenicą/nie ubliżając nikomu/ Odpowiedz Link
mila2000 Re: podwyżki 30.06.10, 21:36 tylko ten kąkol nie ubliżając nikomu:)zbiera profity a tłumaczą się inni bo jakoś dziwnie ciągle nie potrafię powiedzieć klientowi, żeby poszedł do tej konkretnej osoby i wylał u niej swoje żale. Chyba za bardzo identyfikuję się z tym bankiem i ciągle mi zależy na dobrej jego opinii w oczach klientów ale o to niestety coraz trudniej. Odpowiedz Link
mloda_duchem54 Re: podwyżki 30.06.10, 21:46 Popieram Cię w 100%,zawsze sobie sprawdzam w teleadresonie o kogo chodzi,ale sama załagadzam sprawę.No cóż,jedni są od spijania śmietanki,inni od zbierania opr..... Odpowiedz Link
a_grafka_2 Re: podwyżki 30.06.10, 23:35 Duszku młody, sympatyzuję z Tobą, ale napisz, jak teraz tym wiernym swoim klientom sprzedasz fundusze w ilości kilkudziesięciu tys. zł? Kiedy giełda huśta się góra-dół? Co im zaproponujesz? Ja w poprzednim kwartale proponowałam fundusze obligacji, które od 3 mies. są na minusie. Masz jakiś patent??? Odpowiedz Link
mloda_duchem54 Re: podwyżki 01.07.10, 18:40 Witaj Agrafko! I tu się z Toba zgadzam w 100%Też w ubiegłym kwartale poleciłam fundusz obligacji/myśląc,że to bezpieczny fundusz/Ci ludzi "wzięli" go w zamian za obligacje/.Aż się boję myśleć,co dalej?Niestety na ten kw.nie mam pomysłu,a moje plany wzrosły 3 krotnie.O kredyty i KK sie nie boję,bo u nas naprawdę jest zapotrzebowanie.Czas pokaże,nie martwmy się na zapas,obyśmy tylko zdrowi byli,czego wszystkim życzę. Odpowiedz Link
aga.tekila Re: podwyżki 08.07.10, 14:17 może pytanie tendencyjne, ale czy pracownikom na urlopach macierzyńskich też się należy? czy kompletnie idą te osoby w odstawkę? Odpowiedz Link
mloda_duchem54 Re: podwyżki 09.07.10, 23:15 Już wiem,że moja podwyżka starczy na bilet miesięczny,hahaha,dobre i to,bo strach jeździć na gapę.Boże ,i ja pracuję w najbogatszym banku w Polsce? Odpowiedz Link
a_grafka_2 Re: podwyżki 09.07.10, 23:23 W moim oddziale dyrektor oparł się jedynie na PASS w przyznaniu podwyżek.Są w związku z tym osoby, które otrzymają 0, jak również takie, które dostaną 400 zł. Nie wiem, czy to dobrze, czy źle... Odpowiedz Link
mloda_duchem54 Re: podwyżki 09.07.10, 23:40 Wow i tacy szczęśliwcy są w tym banku?Życzmy im,widocznie im sie należy.Do dziś nie rozumiem co to jest ten PASS?Ale ja stara jestem i głupia.Bo,wybaczcie,ale ze mnie się już więcej wycisnąć nie da. Odpowiedz Link
czuk1 Re: podwyżki 11.07.10, 17:44 Grafka pisze: Re: podwyżki a_grafka_2 09.07.10, 23:23 Odpowiedz W moim oddziale dyrektor oparł się jedynie na PASS w przyznaniu podwyżek.Są w związku z tym osoby, które otrzymają 0, jak również takie, które dostaną 400 zł. Nie wiem, czy to dobrze, czy źle... ______________ Jeśli podwyżki dla dobrych pracowników są uzasadnione - dobrze. Odbiór podwyżek przez dobrych i wyróżniających się zawodowo pracowników będzie oczywiście pozytywny. Pozbawienie podwyżek dla dobrych ale mniej wyróżniających się pracowników powoduje ich wielkie niezadowolenie, Dla ZZ - taka podwyżka to okazja do ostrego protestu , bo nie podwyższono wszystkim ich członkom, bo nie podwyższono wszystkim pracownikom po równo, bo podział był bez ich czynnego udziału ... itd Dla banku, stosowanie aktywnej polityki kadrowej a więc taki podział może być korzystny. Tak. Ale w normalnych warunkach. Obecnie , kiedy poziom płac pracowników PKO BP jest niski (na tle płac w innych banków) taki podział to tylko łatanie dziury. Nie poprawia ogólnie poziomu funkcjonowania banku, nie poprawia złej atmosfery i ogólnie złej oceny pracodawcy przez pracowników . Ponadto taki podział skłóca załogi pracownicze. Dodać trzeba, że również podwyżki powszechne ale małe, równo po 30-50 zł na pracownika, absolutnie nie poprawiają sytuacji kadrowej w banku ; nie obniżą rotacji kadr - odchodzenia dobrych pracowników i nie zahamują zjawiska naboru z rynku nowych z selekcji negatywnej , nie poprawiają więc jakości kadr i nie podniosą wydajności pracy i zaangażowania pracowników. Podwyżki dla wybranych pracowników są tylko wyrównaniem ich krzywdy, mogą jedynie zapobiec ich odejściu z banku w najbliższym czasie. Według mnie tylko generalna duża podwyżka płac w banku może uzdrowić sytuację. Powinna być jednak poprzedzona wartościowaniem i normowaniem pracy. Odpowiedz Link
andziulinka Re: podwyżki 11.07.10, 19:06 czy wiadomo komuś coś na temat wyrównania płac, jestem osobą która zarabia najmniej w mojej komórce (kas-dysp)czy to możliwe że w lipcu wyrównają nam płace?? Odpowiedz Link
lukaj1953 Re: podwyżki 12.07.10, 19:25 na to pytanie odpowiedz sobie sama-gdzie jesteś w PAS-ie?na którym miejscu?Może dostaniesz 3,6%, a może będzie zero.Nie licz na żadne wyrównanie. Odpowiedz Link