slim_f 25.03.11, 10:50 Witam czy mógłby mi ktoś odpowiedzieć na pytanie czy jest możliwość zamiany konta SUPERKONTO Student na KONTO dla MŁODYCH ?? I ewentualnie jakie opłaty się z tym wiążą. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
czuk1 Re: Zmiana konta 25.03.11, 11:19 Zamiana konta jest nawet wskazana. Uzyskujesz bowiem duże korzyści : prowadzenie konta bez opłat, stały dostęp do konta przez internet, 0zł za usługi bankowości internetowej (iPKO), wypłaty ze wszystkich bankomatów w Polsce i na świecie bez opłat, 0 zł za krajowe przelewy internetowe, limit 500 zł jako dopuszczalne saldo debetowe, wybrane produkty i usługi Banku na preferencyjnych warunkach. Jak załatwiać tę zamianę ? Przyjść do dowolnej placówki Banku Polskiego (PKO) z dokumentem potwierdzającym statu ucznia, studenta czy absolwenta. I doradca w banku dokona zamianę Twojego konta - na KONTO DLA MŁODYCH (trzeba bowiem podpisać nową umowę). Przekaż swoim kolegom i koleżankom mającym konta w innych bankach, że masz teraz bardzo dobre nowoczesne i tanie konto w Banku Polskim . Zachęć ich do założenia takiego konta. Nie muszą tracić czasu na likwidację swego dotychczasowego konta. Wystarczy , że od razu założą KONTO DLA MŁODYCH w Banku Polskim. Ten ich nowy bank załatwi w ich imieniu wszystkie formalności związane z likwidacją konta dotychczasowego . Nie muszą wcale udawać się do tego banku i wnosić o likwidację konta. Odpowiedz Link
doradca.pl Re: Zmiana konta 25.03.11, 18:41 czuk 1 dzięki za reklamę naszych kont, zapomniałeś tylko o opłacie za kartę 5zł miesięcznie, a czy pozostawienie dotychczasowego numeru konta wiąże się (w przypadku konta dla młodych) z opłatą 50zł ???? Odpowiedz Link
czuk1 Re: Zmiana konta 25.03.11, 19:05 Tego w naszej ulotce to już nie podajemy. Właśnie. Czy jest ta opłata za pozostawienie numeru ? Moja informacja musi być uzupełniona. Jeśli taka opłata jest , to moja porada by nasz klient nie upierał się przy pozostawieniu numeru dotychczasowego. Będzie miał co prawda nowy numer konta (jaki to problem) ale 50 zł zostanie mu w kieszeni. Odpowiedz Link
alla.live Re: Zmiana konta 25.03.11, 21:52 mam pytanie o konto za zero: czy otwierając nowe konto za zero kiedy klient ma superkonto można powiązać historię operacji i będą one widoczne na nowym koncie? bo robiąc konto w alnovie w pierwszym punkcie jest opcja powiąż historię. tylko czy tę historię będzie widział pracownik w oddz. czy klient też w ipko. Odpowiedz Link
czarnykoral Re: Zmiana konta 26.03.11, 18:49 świetne miejsce na zadanie tego pytania... ale do rzeczy w tym powiązaniu historii zupełnie nie chodzi o to aby "widział" klient w ipko czy gdziekolwiek historię zamknietego rachunku. Odpowiedz Link
dragomir6 Re: Zmiana konta 04.01.14, 15:25 testowałam to z klientem - podejrzewam, że opcja "powiąż konto" służy raczej do np. ciągłości historii rachunku, gdyby klient ubiegał się o linię itp. , ale klient historii nie widział, bo robiłam klientowi nowe konto i powiązałam ze starym i potem prosiłam, żeby mi dał znać czy widzi, ale nie widział Odpowiedz Link
julmel Re: Zmiana konta 25.03.11, 23:35 przy zamianie ze Studenta na dla Młodych nie ma tej opłaty. Odpowiedz Link
dallia-x Re: Zmiana konta 26.03.11, 01:02 Ludzie, czy Wy na pewno pracujecie w tym Banku??? Opłata wynika z TPiO. PKO Konto dla Młodych: Otwarcie nowego rachunku oszczędnościowo-rozliczeniowego z zachowaniem dotychczasowego numeru rachunku oszczędnościowo-rozliczeniowego, prowadzonego przez PKO Bank Polski SA - 50,00 zł; opłaty nie pobiera się od klientów dotychczas posiadających PKO Konto Pierwsze, SUPERKONTO Graffiti, SUPERKONTO STUDENT. Doradca.pl, po Twoim pytaniu wpadłam w depresję.... Odpowiedz Link
antoni142 Re: Zmiana konta 29.03.11, 15:30 Piszecie o wszystkim, dajecie rady. Najważniejszą sprawa są miesięczne wpływy na ko nto i to nie mogą być wpłaty własne 2 tys. złotych. Po prostu obłuda, dodatkowa praca dla pracowników i te kolejki.Pozdrawiam Odpowiedz Link
czuk1 Re: Zmiana konta 29.03.11, 17:09 Antoni zwróciła słusznie uwagę na "barierę" dla masowego wprowadzenia produktu. A tak , dopiero na końcu rozmowy o nowym koncie student (czy każdy inny młody klient) dowiaduje się, że takie konto może mieć jeśli będzie wpływ <2000 zł. W ulotce nie można było o tym napisać? I to jest instytucja zaufania publicznego ? Zastanawiam się , czy w sumie będzie duży(zakładany) efekt tej akcji ? Jak sygnalizujecie, pracownicy banku mają (przez to konto) wiele więcej pracy (kolejki nie zmalały), brak jest większych efektów sprzedażowych i moc bezowocnej pracy , bo część rozmówców odchodzi z niczym, a jeśli nawet konto zostanie zmienione - to liczba klientów przecież nie zmieni się. Nie wzrosną też dochody banku. Prawdopodobnie, to konkurencja (wcześniejsze atrakcyjne oferty banków) i duża aktualnie liczba odchodzących z banku (z powodu nieatrakcyjności kont osobistych w PKO i nie najlepszych warunków obsługi) wymusiła wprowadzenie tego nowego konta. WNIOSEK. Warto by bank miał na co dzień atrakcyjne, konkurencyjne (w skali systemu bankowego) produkty. Wtedy nie trzeba będzie podejmować co jakiś czas,drogich promocyjnych akcji ratunkowych. Bo marne produkty psują markę banku, obniżają - w sposób trwały - jego efektywność ekonomiczną, obciążają nadmiernie i niepotrzebnie pracowników banku. Odpowiedz Link
skuter44 Re: Zmiana konta 29.03.11, 17:29 Przykre, ale muszę dodać opinię o nowym koncie mojego członka rodziny, nt. historii ze zmianą konta. Założone NOWE KONTO w wersji iPKO słabo chodzi. Konto chodzi w jedną stronę. Udało mu się przekazać jedynie kwotę 2000 zł i zasilić telefon komórkowy. Nie można natomiast uruchomić przelewów. Reklamacja została w tej sprawie złożona zaraz drogą internetową - na opcji "kontakt". W tej reklamacji został wybrany sposób odpowiedzi - "telefon". Już 3 dni nie ma żadnych odpowiedzi, nadal nie może opłacić czynszu i innych opłat. Z rozmowy telefonicznej z pracownikiem serwisu wynika, że nie jest on w stanie nic poradzić, powiedział kuzynowi mojemu - jeśli reklamacja złożona została drogą mailową trzeba czekać. Kiedy zapytał o termin, uzyskał odpowiedź - termin jest dwutygodniowy. Narzekał też , że dopiero za dwa tygodnie ma otrzymać droga listowna kartę do bankomatu. Znowu najadłem się wstydu za bank. Odpowiedz Link
julmel Re: Zmiana konta 29.03.11, 21:23 Ludzie nie mylcie rachunków i nie wprowadzajcie innych w błąd! Do Czuk, konto dla Młodych do 26 roku życia jest darmowe ( jedyna opłata jaka tam funkcjonuje to opłata za kartę do bankomatu 5 zł miesięcznie) dopiero pow.26 roku życia jest wymóg zasilania tego konta kwotą min 1000 zł miesięcznie ( w chwili obecnej jest promocja i klienci do 30 sierpnia 2011 są zwolnieni z wymogu zasilania kont tysiakiem - w okresie promocji mimo braku kwoty minimalnej brak opłaty za prowadzenie rachunku). Jeżeli chodzi natomiast o zamianę Studenta na Konto dla Młodych - jest to kwestia zmiany produktu w Alnowie - trwa to minutę, podpisania aneksu - 5 minut i zamówienia nowej karty -3 minuty. Dużo gorzej jest z migracją na Zero, ze zmianą numeru rachunku tutaj to sprawa się rozciąga w czasie. Na szczęście w naszym Oddziale klienci wolą zapłacic 50 zł i nie zmieniac nr konta. Odpowiedz Link
armagedon2012 Re: Zmiana konta 29.03.11, 21:53 julmel napisała: ( w chwili obecnej jest promocja i klienci do 30 sierpnia 2011 są zwolnieni z wymogu zasilani > a kont tysiakiem - w okresie promocji mimo braku kwoty minimalnej brak opłaty z > a prowadzenie rachunku). Gdzie pisali o tej promocji bo u mnie w oddziale cisza. Odpowiedz Link
julmel Re: Zmiana konta 29.03.11, 22:04 W pierwszym piśmie wprowadzającym, dodatkowo masz to na podkładce pod myszkę, dobrze wczytaj się w mały czerwony druk w cżęści PKO Konto dla Młodych:) pozdrawiam Odpowiedz Link
czuk1 Re: Zmiana konta 30.03.11, 04:21 Oto pytanie julmela, twórcy wątku: Witam czy mógłby mi ktoś odpowiedzieć na pytanie czy jest możliwość zamiany konta SUPERKONTO Student na KONTO dla MŁODYCH ?? I ewentualnie jakie opłaty się z tym wiążą. Odpowiedz Link
julmel Re: Zmiana konta 30.03.11, 22:46 jak już wcześniej napisałam nie ma opłaty za zamianę SUPERKONTA STUDENT na PKO Konto dla Młodych. Taka zamiana jest jak najbardziej możliwa na pisemny wniosek Klienta ( wniosek przygotowuje pracownik, Klient składa podpis) w każdym Oddziale PKO Banku Polskiego. Klient otrzymuje nową kartę do bankomatu. Odpowiedz Link
lola1289 Re: Zmiana konta 02.01.12, 23:05 a ja mam iine pytanie. czy jezeli do tej pory posiadala DSD na rachunku Superkonto Student to pozostanie ono przy zmianie na Konto dla Młodych? Odpowiedz Link
czuk1 Re: Zmiana konta 30.03.11, 04:20 Podałem tylko podstawowe informacje o Koncie dla Młodych z nowej, otrzymanej w oddziale ulotki . Dalej była (moja informacja) uzupełniana przez forumowiczów. Powstał zlepek. Warto teraz Studentowi (pytającemu) podać to wszystko co ważne, w pigułce. Odpowiedz Link
dragomir6 Re: Zmiana konta 04.01.14, 15:29 dodatkowo jeśli dokona transakcji płatniczych kartą na kwotę minimalną 350 zł na miesiąc to karta jest bez opłat. Konto dla Młodych na razie jest do 30 roku życia Odpowiedz Link
stivo321 konto 04.11.13, 17:21 Witam Ja mam taką samą sytuacje stare konto SUPERKONTO STUDENT chcę zmienić dla młodych do 26 roku życia czyli opłata nie będzie pobrana za zmiany konta a nr konta zostanie taki sam. Jeśli nie bede chcial wyrobic karty to za konto bede mial 0 zł przez cały czas ? Pozdrawiam Odpowiedz Link
popielaty_skuter Re: konto 04.11.13, 17:31 stivo321 napisał(a): > Witam > > Ja mam taką samą sytuacje stare konto SUPERKONTO STUDENT chcę zmienić dla młody > ch do 26 roku życia czyli opłata nie będzie pobrana za zmiany konta a nr konta > zostanie taki sam. > Jeśli nie bede chcial wyrobic karty to za konto bede mial 0 zł przez cały czas > ? Przekaż swoim kolegom i koleżankom mającym konta w innych bankach, że masz teraz bardzo dobre nowoczesne i tanie konto w Banku Polskim . Zachęć ich do założenia takiego konta. Nie muszą tracić czasu na likwidację swego dotychczasowego konta. Wystarczy , że od razu założą KONTO DLA MŁODYCH w Banku Polskim. Ten ich nowy bank załatwi w ich imieniu wszystkie formalności związane z likwidacją konta dotychczasowego . Nie muszą wcale udawać się do tego banku i wnosić o likwidację konta. Odpowiedz Link
alikonska Za co ta prowizja? 04.01.14, 00:22 Nie polecam Syn miał w tym banku Konto Pierwsze. Kilka dni przed 18tymi urodzinami byliśmy razem z synem w placówce banku. Chcieliśmy zlecić przekształcenie tego konta na Konto dla Młodych. W tym dniu również zrezygnowaliśmy z karty debetowej. Pani w oddziale powiedziała, że syn ma się zgłosić jak już skończy 18 lat. Poszedł 2 dni po urodzinach. Okazało się, że bank za przekształcenie konta pobrał mu prowizję 50 zł. (mimo, że w tabeli opłat takie przekształcenie jest zwolnione z opłaty). Podobno w dniu urodzin przekształcili mu konto na tzw. Superkonto bo ponoć nie wiedzieli, że się uczy jeszcze. Będąc w banku kilka dni przed urodzinami Pani w okienku prosiła go o legitymację szkolną i doskonale wiedziała, że syn jest uczniem. A wiedząc , że za 3 dni kończy 18 lat mogła zaznaczyć tą informację w systemie. Odpowiedz Link
wojtek.8975 Re: Za co ta prowizja? 05.01.14, 18:30 Przykro mi. Opłata pobrana niesłusznie. Proszę reklamować. Odpowiedz Link
wwuww Re: Zmiana konta 05.04.15, 15:37 Chciałem niedawno właśnie w ten sposób zamienić superkonto student na konto dla młodych, ale niestety pko wprowadziło do tego jakieś bzdurne utrudnienie. Mianowicie trzeba uruchomić sobie aplikację iko. Z tym że nie jest tak, że to nowe konto jakoś potrzebuje tej aplikacji, pani w okienku mi powiedziała, że jakby zakładać od nowa konto to nie trzeba tego iko uruchamiać. Tylko jak się przekształca konto z zachowaniem numeru to tego wymagają, pewnie żeby sobie statystyki poprawić. No moim telefonie iko nie chce działać, więc skazany jestem na to dotychczasowe gówniane konto, które kosztuje mnie ~70zł rocznie Odpowiedz Link