Dodaj do ulubionych

Badanie satysfakcji

28.02.13, 19:22
Hej.
Właśnie trwa badanie satysfakcji. Wypełnijmy ankietę. Odpowiedzmy szczerze, co myślimy o PKO jako pracodawcy. Pewnie jak poprzednio nie poznamy pełnych wyników badania ale może przynajmniej damy do myślenia pracodawcy.
:)
Obserwuj wątek
    • ukryty_wafel Re: Badanie satysfakcji 28.02.13, 19:46
      Ja odpowiedziałem szczerze. Nie boli. Natomiast to badanie nie jest dla wszystkich co jest zrozumiałe.
    • a_grafka_2 Re: Badanie satysfakcji 28.02.13, 20:16
      ad63 napisała:

> Hej.
      > Właśnie trwa badanie satysfakcji. Wypełnijmy ankietę. Odpowiedzmy szczerze, co
      > myślimy o PKO jako pracodawcy. Pewnie jak poprzednio nie poznamy pełnych wynik
      > ów badania ale może przynajmniej damy do myślenia pracodawcy.
      > :)
      Udało mi się wypełnić kosztem telefonów, za których brak jutro oberwę;)))

Same plusy dla mojej kadry,negatywy w temacie zbytnich obciążeń obowiązkami, relacji z wyższą kadrą i wynagrodzenia.
      • nimfa09 Re: Badanie satysfakcji 28.02.13, 21:07
        I tak później z podsumowania wyników wyjdzie, że jest coraz lepiej, pracownicy są coraz bardziej zadowoleni itd., tak jak do tej pory wychodziło. Niestety, wielu pracowników sprzedażowych "oleaw" ankietę, a później dziwią się jej efektów.
        • q.p.r Re: Badanie satysfakcji 28.02.13, 21:10
          nimfa09 napisał(a):

> I tak później z podsumowania wyników wyjdzie, że jest coraz lepiej, pracownicy
          > są coraz bardziej zadowoleni itd., tak jak do tej pory wychodziło. Niestety, wi
          > elu pracowników sprzedażowych "oleaw" ankietę, a później dziwią się jej efektów
          > .
          no bo jak qrede ma inaczej wyjsc jesli w banku jest dobrze i dobrze sie pracuje; badanie tylkomto potwierdzi
          • salvea Re: Badanie satysfakcji 28.02.13, 22:57
            Gdzie jest ta ankieta? Chetnie ja wypełnie.
            • fig-a75 Re: Badanie satysfakcji 28.02.13, 23:13
              powinien być przysłany na twoją skrzynkę mail z linkiem do ankiety.
              nie wszyscy go otrzymali, choć powinni.
              u mnie kierowniczka musiała interweniować, bo nie mieliśmy.
          • a_grafka_2 Re: Badanie satysfakcji 01.03.13, 21:31
            q.p.r napisał:

> nimfa09 napisał(a):
            >
            > > I tak później z podsumowania wyników wyjdzie, że jest coraz lepiej, praco
            > wnicy
            > > są coraz bardziej zadowoleni itd., tak jak do tej pory wychodziło. Nieste
            > ty, wi
            > > elu pracowników sprzedażowych "oleaw" ankietę, a później dziwią się jej e
            > fektów
            > > .
            > no bo jak qrede ma inaczej wyjsc jesli w banku jest dobrze i dobrze sie pracuje
            > ; badanie tylkomto potwierdzi
            no właśnie i po co to badanie w ogóle, strata czasu i pieniędzy ;)))))))))))
            • skuter44 Re: Badanie satysfakcji 02.03.13, 06:41
              Silny Agrafko argument , za rezygnacją z badania satysfakcji , tu przedstawiłaś, pisząc :
              [b]
              "no właśnie i po co to badanie w ogóle, strata czasu i pieniędzy[/b]"

Czyli według Ciebie badania te mają sens tylko wtedy kiedy w ich wyniku uzyska się informację , że z roku na rok pracownicy banku są coraz mniej zadowoleni z pracy.

Przecież autorzy badania po to je przeprowadzają by (właśnie) ustalić sytuację w banku - co zmieniło się (w badanym temacie) w porównaniu do lat ubiegłych i jaki jest stan obecny.

Nie rozumiem na jakich dowodach opierasz twierdzenie, że satysfakcja z pracy pracowników banku stale zmniejsza się.
              • zocha37 Re: Badanie satysfakcji 02.03.13, 11:52
                skuter44 napisał:

> Nie rozumiem na jakich dowodach opierasz twierdzenie, że satysfakcja z pracy
                > pracowników banku stale zmniejsza się.

To proste i dla niej i dla tych którzy w tym banku z nią pracują.Trudne do zrozumienia jest tylko dla tych, którzy z pracą w banku już od dawna nie mają nic wspólnego, a ich wiedza opiera się wyłącznie na źródłach medialnych.
                • ukryty_wafel Re: Badanie satysfakcji 02.03.13, 14:06
                  zocha37 napisała:

> To proste i dla niej i dla tych którzy w tym banku z nią pracują.

Ja znam tez wiele osob, ktore w Banku pracuja. Wiedza, ze praca jest ciężka, czesto niewdzieczna, a bywa, ze nieprzyjemna. A jednak sa zadowoleni z pracy w tym Banku, bo pracowali gdzie indziej i maja wiedze jak jest gdzie indziej nie z opowieści, czy żali niezadowolonych, czy z internetu lub plotek, ale z własnych doświadczeń.
                  Wiedza jak jest gdzie indziej i dlatego doceniają to co tu maja. I mimo, ze pozostawiają tury i łzy, sa dumni z pracy.

>Trudne do zroz
                  > umienia jest tylko dla tych, którzy z pracą w banku już od dawna nie mają nic w
                  > spólnego, a ich wiedza opiera się wyłącznie na źródłach medialnych.

Tak? Mam kilku znajomych, ktorzy gdyby mieli mozliwosc, od razu chcieliby tutaj wrocic.
                  I żałują, ze tu niepracuja! Oczywisce to dla Ciebie to nie jest tez istotne? To powiedz, czemu oceny na nie maja byc bardziej prawdziwe i obiektywne niz oceny tych, ktorzy pomimo wszystko lubią swoja prace i sa z niej zadowoleni?

• a_grafka_2 Re: Badanie satysfakcji 02.03.13, 14:20
                skuter44 napisał:

> Silny Agrafko argument , za rezygnacją z badania satysfakcji , tu przedstawiła
                > ś, pisząc :
                > [b]
                > "no właśnie i po co to badanie w ogóle, strata czasu i pieniędzy[/b]"
                >
                > Czyli według Ciebie badania te mają sens tylko wtedy kiedy w ich wyniku uzyska
                > się informację , że z roku na rok pracownicy banku są coraz mniej zadowoleni z
                > pracy.
                >
                > Przecież autorzy badania po to je przeprowadzają by (właśnie) ustalić sytuację
                > w banku - co zmieniło się (w badanym temacie) w porównaniu do lat ubiegłych i
                > jaki jest stan obecny.
                >
                > Nie rozumiem na jakich dowodach opierasz twierdzenie, że satysfakcja z pracy
                > pracowników banku stale zmniejsza się.
                Liczyłam na Twoją lotność heheh....

Nie zrozumiałeś ironii a to już nie mój problem.

Odniosłam się do konkretnego wpisu.

Więc przestań mnie atakować, oki?
    • janina2107 Re: Badanie satysfakcji 02.03.13, 07:13
      O nie - NIGDY WIĘCEJ. Poprzednio niestety wypełniłam- szczerze- taka ankietę. Na efekty czekałam jakiś czas. I jako jedyny kasjero- dysponent nie dostałam podwyżki, a zaraz potem dostałam plan naprawczy mimo wykonania planów 100%. Nikt mi nie umiał powiedzieć dlaczego. A potem na szkoleniu dowiedziałam się, że ta anonimowość we wszelkich ankietach jest kłamstwem i że na spotkaniach w regionie dyrektorzy omawiają wyniki ankiet, śmieją sie z tego i widzą co kto napisał. Zauważcie, że każdy dostaje swój osobisty link do własnej ankiety. Nikt nigdy mnie już nie namówi na żadną ankietę.
      • a_grafka_2 Re: Badanie satysfakcji 02.03.13, 14:30
        To może wypełnij wszystko na TAAAAAK ;)

I podwyżkę otrzymasz i wskaźniki znacznie się poprawią ;)))
        • ukryty_wafel Re: Badanie satysfakcji 02.03.13, 14:46
          a_grafka_2 napisała:

> To może wypełnij wszystko na TAAAAAK ;)

Nie odpisalem na wszystko Taaaaak, kazda odpowiedz wymaga chwili pomyślenia i o ile pamietam, nie miałem watpliwosci, by narade pytan odwiedzić "nie" stanowczo.

>
          > I podwyżkę otrzymasz i wskaźniki znacznie się poprawią ;)))

Jesli kiedykolwiek otrzymam podwyżkę to wylacznie za to co robie, a na pewno nikt jej nie otrzyma za "lizusostwo". No ale zapomniałem, Ty wszystko wiesz lepiej. Wiesz kto i za co dostaje podwyżki :)

pS: nikt Cie nie atakuje, po prostu sa tacy, ktorzy nieśmiało sie z Toba nie zgadzaja :)
    • a_grafka_2 Re: Badanie satysfakcji 02.03.13, 14:57
      A gdybyś jeszcze odniósł się do postu Janiny?

Mnie, prostolinijnej kobiecie nie chce wierzyć się w takie draństwo....

• ukryty_wafel Re: Badanie satysfakcji 02.03.13, 15:51
        a_grafka_2 napisała:

> A gdybyś jeszcze odniósł się do postu Janiny?

Przeciez to bzdura? Wiec do czego mam sie odnieść? Bo ktos sie śmiał i rzekomo z jej akurat ankiety? Moze Ty to zrozumiałaś?
        >
        > Mnie, prostolinijnej kobiecie nie chce wierzyć się w takie draństwo....

Mnie prostemu chłopu rownież nie chce sie wierzyć. Ale może ktoś bardziej merytoryczny wytłumaczy kobiecie, czemu błądzi?
        >
        • janina2107 Re: Badanie satysfakcji 02.03.13, 17:12
          > > A gdybyś jeszcze odniósł się do postu Janiny?
          > Przeciez to bzdura? Wiec do czego mam sie odnieść? Bo ktos sie śmiał i rzekomo
          > z jej akurat ankiety? Moze Ty to zrozumiałaś?

To NIE JEST bzdura - tak właśnie było. Skrytykowałam różne rzeczy w anonimowej ankiecie. Po jakimś czasie mimo wykonania 100% planu dostałam plan naprawczy.Pani dyrektor nie umiała mi wyjaśnić dlaczego. Podobno decyzja przyszła odgórnie z regionu. W tym samym czasie była podwyżka - 100 zł :D. Ja jako jedyna nie dostałam.
          Potem na szkoleniu dowiedziałam się, że anonimowa ankieta nie jest anonimowa i że jest wiadomo co kto napisał.
          Napisałam źle- zostałam ukarana. Jaśniej nie umiem wytłumaczyć.
          • ukryty_wafel Re: Badanie satysfakcji 02.03.13, 17:46
            janina2107 napisała:

> To NIE JEST bzdura - tak właśnie było.

Bzdura jest, ze ankieta nie jest anonimowa. Podejrzewam, ze był inny powod, dla ktorego przeszlas to co przeszlas.

> Skrytykowałam różne rzeczy w anonimowej
            > ankiecie.

Nietylko ty to zrobiłas. Ta ankieta jest tak skonstruowana i taki ma sens, by wiedziec co ludzie widza, czego nie lubią i dlaczego, co ich drażni. Czyli z założenia bada satysfakcję i jej poziom nie po t by wyrzucać ludzi tylko wiedziec co zmieniac. Dlatego jesli uwazasz, ze ktos zrobił ankietę, by z tysiecy uczestników, wygrzebac Ciebie i innych co napisali szczerze, to jest to bzdura.
            Historia z planem, brakiem premii pokazuje, ze cos nie działa na linii Ty-przełożona.
            A jesli wierzysz w to,mze ktos cos powiedział, masz do tego prawo. Ale wnioski odnośnie ankiety sa po prostu błędne.

> Napisałam źle- zostałam ukarana. Jaśniej nie umiem wytłumaczyć.

Ja rozumiem, ze zostalas ukarana, szczerze Ci wspolczuje i dziwie sie tak jak Ty bo nie wiem za co, powinnas to ustalić. Ale piszac, o bzdurze odnosilem to do Twoich podejrzeń, ze ktos czekał na wyniki ankiety, by Ci zaszkodzić a sama ankieta nie jest anonimowa. Jest anonimowa. Robi je zreszta firma zewnętrzna na zlecenie Banku i poza bankiem. Czy teraz wiesz czemu uwazam to za bzdure?

• koza-66 Re: Badanie satysfakcji 02.03.13, 18:12
            Janina, i ja byłam dobrym pracownikiem premie nagrody zgarniałam.Jest jest jedna zasada nie wolno fikać,mieć swojego zdania.By poprawić wizerunek w śród przełożonych to tzw " wazelina " i będzie dobrze.Nigdy nie rozmawiaj w szerokim gronie z szefem na temat usprawnień bo to wymusza na działanie przełożonego.Jednym słowy musisz być bierna i wierna.
            • janina2107 Re: Badanie satysfakcji 02.03.13, 21:08
              Wiem niestety. Tu się nic nie da zrobić, można tylko spróbować przetrwać, puszczać mimo uszu wszystkie idiotyzmy wymyślone przez "znawców" z góry, nie mających pojęcia o pracy.
              Specjaliści, którzy naszymi rękami wypracowują swoją premię. Pożal się Boże. NEMO, tabelki, rankingi, kartki z kalendarza, znaczki DZIEŃ DOBRY, nowy rytm..... Poziom frustracji jest olbrzymi. Dlatego nie wypełniam ankiety dotyczącej satysfakcji, bo satysfakcji nie ma. W moim oddziale ani jedna osoba nie wypełnia. Dlaczego? Dlatego że to nigdy nic nie daje. Dlatego że wiemy że to nie jest anonimowe.
    • fig-a75 Re: Badanie satysfakcji 02.03.13, 21:13
      ankieta wysyłana na imienne skrzynki mailowe i odpowiedź wysyłana z tychże skrzynek...
      i to ma być anonimowość? żarty jakieś.
      a jak jeszcze ktoś mnie będzie przekonywał, że nie można sprawdzić w systemach kto co wysyłał... to się przewrócę ze śmiechu. dobrze że siedzę, to się nie potłukę.
      • agrafek10 Re: Badanie satysfakcji 02.03.13, 21:17
        Hmmm...gdyby tak ktoś z informatyków się odezwał?
    • amukan Re: Badanie satysfakcji 02.03.13, 21:29
      Napisałam tak jak myślę i nie spodziewam się podwyżki. Nie jestem ślepa, widzę co się dzieje u nas w Banku. We wszystkich bankach tak jest już od dawna. Plany są coraz wyższe,nie do wyrobienia, ale ja nie płaczę po nocy, zrobię to zrobię, nie to nie. Któś kto je ustala powinien wziąść pod uwagę też realia gospodarcze na danym rynku, a nie tylko oczekiwany zysk i stopę zwrotu z akcji dla inwestorów. To człowiek to ustala i człowiek nam to robi...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka