Dodaj do ulubionych

Smutna prawda

28.05.14, 07:02
To forum jest tak nudne,że aż budzi odruch wymiotny.Od dłuższego już czasu wciąż te same osoby zajmują się wyłącznie "produkowaniem" peanów na cześć PKO Banku Polskiego. Pomimo szumnej nazwy (FORUM PRACOWNIKÓW PKO BP SA),tematy dotyczące spraw pracowników są spychane na margines.Zaglądam tu czasem,z nadzieją,że coś się zmieniło,ale...niestety,wciąż rozczarowanie - widzę tylko,jakie to PKO jest naj,naj,naj,naj.A przecież każdy pracownik bezpośredniej obsługi klienta wie,że to wierutna bzdura. Te wszystkie hymny pochwalne o kant d... można rozbić.Rzeczywistość wygląda inaczej,ale sznowna "wierchuszka" musiałaby zejść do poziomu zwykłego pracownika.Nie zrobi tego,bo to uwłaczałoby ich godności.......Jedynym rozwiązanie byłoby rozwiązanie tego forum,bo nie służy ono pracownikom(jak nazwa wskazuje) lecz prezesowi.A jeśli nie rozwiązanie,to przynajmniej zmiana nazwy..proponuję "Forum Prezesa i Zarządu PKO BP SA"
Obserwuj wątek
    • elka302 Re: Smutna prawda 28.05.14, 11:26
      selena1205 napisała:

> To forum jest tak nudne,że aż budzi odruch wymiotny.Od dłuższego już czasu wcią
      > ż te same osoby zajmują się wyłącznie "produkowaniem" peanów na cześć PKO Banku
      > Polskiego. Pomimo szumnej nazwy (FORUM PRACOWNIKÓW PKO BP SA),tematy dotyczące
      > spraw pracowników są spychane na margines.Zaglądam tu czasem,z nadzieją,że coś
      > się zmieniło,ale...niestety,wciąż rozczarowanie - widzę tylko,jakie to PKO jes
      > t naj,naj,naj,naj.A przecież każdy pracownik bezpośredniej obsługi klienta wie,
      > że to wierutna bzdura. Te wszystkie hymny pochwalne o kant d... można rozbić.Rz
      > eczywistość wygląda inaczej,ale sznowna "wierchuszka" musiałaby zejść do poziom
      > u zwykłego pracownika.Nie zrobi tego,bo to uwłaczałoby ich godności.......Jedyn
      > ym rozwiązanie byłoby rozwiązanie tego forum,bo nie służy ono pracownikom(jak n
      > azwa wskazuje) lecz prezesowi.A jeśli nie rozwiązanie,to przynajmniej zmiana na
      > zwy..proponuję "Forum Prezesa i Zarządu PKO BP SA"

Masz rację. To nie jest to Forum, które powstało dla nas..pracowników. Już dawno powinno być zamknięte i dziwię się, że Założyciel z tym zwleka. Wiadomo nie od dziś kto tu rządzi i w jakim celu. Są dwa inne fora dla pracowników ale nie można tu podawać nazwy bo zaraz zbanują człowieka albo wykasują wpis jak to bywa od jakiegoś czasu. Można je odnaleźć w GOOGLE i tam właśnie zapraszamy
    • 11koliber Re: Smutna prawda 28.05.14, 19:17
      Forum nie służy pracownikom, ale prezesowi ? To dlaczego prezes tak mało wie co sie dzieje w jego oddziałach ? Dyrektor oddziału zostaje zwolniony, ale nik nie rozmiawia po tym zwolnieniu z pracownikami , jak faktycznie wygladala praca tego dyrektora w banku.
      Nikt też nie bierze pod uwage, ze taka rozmowa dała by sygnał naczyn połączonych z innym oddziałem. Najśmieszniejszy jest fakt, że osoba zwolniona składa sprawe w sądzie i nikt nie zadaje sobie trudu na podrążenie faktów. Żenada. Oglądam ten cyrk na kołach i zbieram fakty. Jest wesoło.
      • selena1205 Re: Smutna prawda 28.05.14, 22:19
        Koliberku,oczywiście,że służy tylko Prezesowi. Ta ilość wątków z hymnami pochwalnymi pod adresem PKO niby komu ma służyć,jak nie preziowi - pracownik obsługi żyje w zupełnie innym wymiarze...wymiarze rzeczywistym,gdzie z kwartału na kwartał podwyższa się plany,a obniża punkty za sprzedane produkty,by wycisnąc z ludzi ostatnie soki - wkrótce wypracowanie nawet minimalnej premi będzie mrzonką.
        A na pseudoforum pracowników PKO BP SA królują peany typu:
        - "PKO BP idealnym pracodawcą"
        - "PKO Bank Polski w gronie najlepszych pracodawców"
        - "PKO BP wciąż w gronie najlepszych pracodawców"
        - "Wyniki PKO BP wciąż najwyższe w całym sektorze"
        - "Sukcesy PKO BP"
        - "Być może konkurencja nigdy już nie dogoni PKO BP"
        - "Pozytywnie o PKO BP"
        - "Dlaczego młodzi ludzie lubią pracować w PKO BP"
        - "Kolejne sukcesy PKO BP"
        - "Sukces IKO"
        - "PKO BP najbardziej innowacyjną firmą"
        i tak w nieskończoność.............
        A "ta-bulla-rasa", "ekspert2.0" i inni mają poczucie świetnie spełnionego obowiązku.
        Gdzieś,kiedyś już to słyszałam....przypomina mi to bajeczny motyw z polskiej komedii "Miś": "łubu dubu,łubu dubu - niech nam żyje prezes naszego klubu,niech żyje nam! - to śpiewałem ja - Jarząbek".
        • ukryty_wafel Re: Smutna prawda 30.05.14, 17:38
          Ja tylko tak na chwile. Nikt nikomu nie zabrania posania na inny temat. Kazdy, takze ty selema mozesz zalozyc nowy watek i nazwac go PKO Bank do d.... I tam mozesz sobie opluwać bank jako przeciwwagą. Gdybys poczytają dyskusje w tych watkach o marketingowo brzmiących tytułach, więdzialabys, ze tam dyskusje dotycza juz wszystkiego. I spierają sie tam dwie frakcje, z ktorych jednak jak ty twierdzi, ze w naszym banku jest do d....y a druga twierdzi, ze nie jest tak źle, a nawet jest lepiej niz gdzie indziej.

Nieprawda jest, ze to forum jest forum Cenftrali czy Prezesa.
          Mozemy zrobic eksperyment, załóż nowy watek, albo podyskutuj sobie z innymi na tym watku.
          Nikt nikomu nie broni tu pisac. Wiec jestes mocno niesprawidliwa. Ten watek tez jest i jakos nie znika, specjalnie sie wypowiadam, by pokazac, ze taki watek tez moze sie utrzymac, jesli ludzie tu pisza. Poza wami nie pisze tu na razie nikt.
          Ja widze krytycznie mój bank, widze w nim wiele dobrego i wiele rzeczy ktore dawno powinno sie zmienic. Mozna o tym spokojnie dyskutowac i nikt niczego i nikomu tutaj ńie broni. Natomiast mozna mowic o Banku krytycznie, tylko trzeba to robic na kulturalnie.

Jesli ktos po chamsku mowi tu o ludziach, albo wymienia ludzi po imieniu, to raczej nie ma szans tu na dyskusje. Ale pamiętając o tym, mozna tu pisac o wszystkim.
          Oka juz tu nie pisze, bo tak naprawde jestem w stanie sie z Toba zgodzić ze tu nie ma juz o czym dyskutowac. Na konkurencyjnych forach jest jeszcze nudniej :) bo tam pisza byli pracownicy oderwani od rźeczywistosci banku i bazujący na plotkach.
          Tak wiec te fora dyskusyjne wogole sa nudne, ale niech ktos je ozywi ciekawymi dyskusjami?
          Moze Ty zaczniesz ?
          • agrafek10 Re: Smutna prawda 30.05.14, 22:12
            ukryty_wafel napisał:

> Nikt nikomu nie broni tu pisac. Wiec jestes mocno niesprawidliwa. Ten watek tez
            > jest i jakos nie znika, specjalnie sie wypowiadam, by pokazac, ze taki watek t
            > ez moze sie utrzymac, jesli ludzie tu pisza.

Nie znika kiedy stawiasz tutaj swoje święte stopy;)))

Niektóre wpisy i wątki znikały i znikają nadal.Moje również chociaż nie były chamskie i nigdy nie dotyczyły osób,które w jakikolwiek sposób można było zidentyfikować.

Moje wielokrotne pytania w tej materii pozostawały bez odpowiedzi.

Zresztą po co ja to piszę.....
            • ukryty_wafel Re: Smutna prawda 31.05.14, 14:11
              agrafek10 napisał(a):

> ukryty_wafel napisał:

>
              > Nie znika kiedy stawiasz tutaj swoje święte stopy;)))

Agrafka, daj sobie na luz. Nikt tu nie kasuje wpisow za to co sie pisze. Tylko czasami Adminka kasuje za to jak sie pisze. Kultury brakuje tu wielu.
              >
              > Niektóre wpisy i wątki znikały i znikają nadal.

I beda znikać, bo takie jest prawo. Ludzie maja prawo domagać sie usuniecia wpisow, ktore
              W ich przekonaniu naruszają ich dobra. Za moich czasow wiele osob Pisało do mnie bym usunal wpis, w ktorym pojechały sobie za mocno i biały sie, ze ktos rozszyfruje kim sa.
              Ja takie wpisy a nawet całe watki kasowalem, bo poza absurdem myślenia niektorych osob, np. ciebie i słuchaniem, jaki ze mnie cenzor, miałem na uwadze dobro ludzi.
              Tak wiec giną watki, wpisy i beda ginąc, bo czasami trzeba cos skasowac, bo konus cos sie chlapalo za bardzo. Poza tym nie da sie tutaj usunac pojedynczego słowa czy całego zwrotu z wypowiedzi. Wiec sie bedzie kasowano cały wpis.
              Ale to nie znaczy, ze tu ktoś dławi dyskusje. Ty caly czas pyszczysz, gryziesz i kopiesz i całe twoje wypowiedzi tu wiszą zasniecajac forum. Ale tego juz nie dostrzegasz, prawda?
              Widzisz, prawda jest prozaiczna - grupa wchodzących tu i narzekajacych użytkownikow maleje.
              Inni to odczytują jako manipulacje Kierownictwa Banku.
              No coz, kazdy moze zalozyc temat i jak zachowa pewne minimu kultury i nie bedzie łamał obowiazujacych zasad moze tu pisac o czym dusza zapragnie.
              Jak na razie widac, ze na wszystkich forach wieje nudą :)
              Bo wieku piszacy to nudziarze i monotematyczne typy :)

>Moje również chociaż nie były ch
              > amskie i nigdy nie dotyczyły osób,

No od tych to az sie roi Agrafka tylko ty chyba ich nie widzisz.

> Moje wielokrotne pytania w tej materii pozostawały bez odpowiedzi.

Bo sie powtarzasz. Ile mozna Ci pisac to samo? Ja sie wcale nie dziwie, ze Adminka w koncu zaczęła to zlewać. Ja tez kiedys zlewalem.

> Zresztą po co ja to piszę.....

No wlasnie. Po co jak pewne proste rzeczy nie jestes w stanie przyjac, np. Taka, ze tu ludzie ńie musza rozmawiac z propaganda, moga zalozyc dowolny temat ale jak sie na dany temat ludzie nie chca wypowiadac, to od razu idzie atak, ze ktos czyms manipuluje?
              Ja jak odkryłem, ze nie ma tu o czyn dyskutowac bo zaraz sa ataki Ad personam, to sobie odpuściłem. Wcale sie nie dziwie, ze inni tez sobie odpuszczają, ile mozna?
              Patrz, ty cały czas pitolisz nie dostrzegając pewnych rzeczy :)
              Nudna jestes Agrafka to i nuda wieje gdziekolwiek sie wypowiadasz,
              Taka jest prawda.
              • dziura_zabita_dechami Re: Smutna prawda 30.06.14, 14:11
                Wafel ladnie wytlumaczyl, z jakiego powodu znikaja wpisy :)
          • 11koliber do wafla Bank do d....... 30.06.14, 12:46
            Widziałeś zdjęcie d......... w banku ?
            Tak dosłownie.
            Kij ma dwa końce.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka