redek9 23.12.06, 20:29 Podsiadły w Zarządzie Pan Obłękowski? i co powoduje, że jeszcze on jest? i kiedy skończy się egzystencja podległych mu moberów w jego Obszarze w Centrali? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
czuk1 Re: czy ktoś wie, kiedy odejdzie ostatni Mohikani 24.12.06, 07:55 Życzę Ci Szczęścia i Zdrowia w kolejnym roku i tego aby za tymi o których piszesz nie przyszli podobni błaźni tylko w innych maskach. Boże widzisz .... a nie grzmisz. Odpowiedz Link
babka1939 Re: czy ktoś wie, kiedy odejdzie ostatni Mohikani 27.12.06, 19:23 BEZ KOMENTARZA Odpowiedz Link
chr11 Re: czy ktoś wie, kiedy odejdzie ostatni Mohikani 27.12.06, 21:19 Dlaczego bez komentarza. Napisz kilka ciepłych słów o panu GG. Odpowiedz Link
nbrcm Re: czy ktoś wie, kiedy odejdzie ostatni Mohikani 28.12.06, 20:43 No właśnie kiedy odejdzie Pan Wiceprezes J.Obłekowski skończy się era mobberów, którzy mają sprawy w sądzie o mobbing. Pytanie kiedy skończy swoja działaność w Banku Dyrektor Departamentu Marketingu -Pani BB? W tej chwili jest jej sprawa w sądzie o mobbing. Odpowiedz Link
czuk1 Re: czy ktoś wie, kiedy odejdzie ostatni Mohikani 28.12.06, 22:04 I to nic nie mówi pozostałym mobberom? Aby się opamiętali ???!! ------------------------------ rosną jednak w siłę.... już nowi. Odpowiedz Link
chr11 Re: czy ktoś wie, kiedy odejdzie ostatni Mohikani 28.12.06, 22:14 Jacy nowi? Proszę chociaż o inicjały. Odpowiedz Link
czuk1 czy ktoś wie, kiedy odejdzie ostatni Mohikani 29.12.06, 07:12 Są to Ci co nie przyszli a przyjdą po obecnych. To jest moja obawa. Można domyślać się jacy przyjdą... fachowcy od zarządzania .(-: Wg członków koalicji muszą przecież być z zarządzie banku państwowego!!!! (miała przyjść przecież Pani z Samoobrony) członkowie S i LPR. A więc należy oczekiwać dwóch nowych viceprezesów albo 3-4 dyr.dep. .... chcących się wykazać. To moja wizja. Oby się nie sprawdziła. Odpowiedz Link
chr11 Re: czy ktoś wie, kiedy odejdzie ostatni Mohikani 29.12.06, 20:19 Więc rozmawiajmy o faktach a nie o fantazjach. Czy tak może być? Odpowiedz Link
czuk1 Re: czy ktoś wie, kiedy odejdzie ostatni Mohikani 29.12.06, 21:20 Tak jest. "Chrabio". Pożyjesz zobaczysz fakty. Nie daj Bóg. Odpowiedz Link
chr11 Re: czy ktoś wie, kiedy odejdzie ostatni Mohikani 29.12.06, 21:28 Ja "Chrabia"?. A tyś kto? Tracisz polot Czuk. Odpowiedz Link
redek9 Re: czy ktoś wie, kiedy odejdzie ostatni Mohikani 30.12.06, 09:06 to nie jest brak polotu czuka, wręcz przeciwnie: to cytat z pani BB Odpowiedz Link
czuk1 Re: czy ktoś wie, kiedy odejdzie ostatni Mohikani 30.12.06, 16:25 Do Chr1. Polot to ja dawno straciłem. Dawno na d..ie siedzę. Jam emeryt. Tłumaczę wobec tego te dwa zdania - na polski. Co miałem na myśli. --------------------------------------------------------------- /Tak jest./ ------------> już słucham się Ciebie bo każesz mi mówić o faktach i liczyć się z faktami. To wypowiedź żartobliwie-przekorna. Bo niżej pokazałem, że nie będę się nikogo słuchał i mogę tez wypowiadać się w oparciu o moje własne przewidywania, nie koniecznie fakty. /"Chrabio"/ --------> tylko ktoś wyżej postawiony może mi rozkazywać. Nazwałem Cię żartobliwie Chrabio od internetowej ksywki - Chr1 - tj.Hrabia nr.1 na forum /Pożyjesz zobaczysz fakty. Nie daj Bóg./-------------> źle wróżę w oparciu o ocenę stanu istniejącego, dlatego podtrzymuję swój poprzedni wpis w którym przewiduję że nie wiele zmieni się w banku. Podstawy do takiego twierdzenia: 1.metody egzekwowania zadań służbowych trudno będzie zmienić,zadania zmniejszyć. 2. mobbing zakorzenił się w banku mocno i powszechnie, 3. świadomość mobbingu nie jest powszechna, nawet u ZZ, a opór mały i odcinkowy. 4. zjawisko mobbingu w pracy jest w Polsce masowe, przyjęło sie w bankach . Przewidując te fakty.... piszę dodatkowo - Nie daj Bóg. Wyrażając w ten sposób swój pogląd pokrętnie .... "bodaj się moje słowa w g...o obróciły. -------------------------------------- Nie wiem czy przed moim wyimaginowanym Hrabią wytłumaczyłem się dostatecznie. Nie sądzę. Również przy tłumaczeniu się nie mam polotu. pzdr Cię chr1 - Odpowiedz Link
czuk1 Czy ktoś wie, kiedy odejdzie ostatni Mohikani 30.12.06, 16:44 Do przewidywań , że ku dobremu nie idzie dodam też taki. Przychodzą do kierowania bankiem ludzie spoza Banku, nie znający jego specyfiki i problemów. A teraz bedzie ich 3 członków Zarzadu i świta nowych dyrektorów departamentów. Tak jak by z tysiąca kierowników wyższego szczebla nie można było wybrać droga konkursu Prezesa i członków Zarządu.Do tego (o zgrozo) nie bierze się przy rozpatrywaniu kandydatury na stanowisko Prezesa bardzo dobrych kandydatów spoza Banku (praktyków bankowych z innych banków, instytucji finansowych i uczelni ekonomicznych). To nawet obsadzajac stanowisko dyr. oddziału w miescie X jeden z banków zagr. przeanalizował kilkunastu kandydatów z miejscowego środowiska bankowego. Czynił to przy pomocy obiektywnego, fachowego adytora.Audytorzy wiele dowiedzieli się o stanie kadry kierowniczej banków w mieście X. Kiedy okazało się, że bank ten ma swoich lepszych kandydatów w tzw. rezerwie kadrowej (nie wzięto do tego oddziału nikogo z miasta X) a awansowano swojego kandydata. A u nas dyrektorzy oddziałów byli zatrudniani w drodze konkursu????? Nie sądzę. Odpowiedz Link
chr11 Re: Czy ktoś wie, kiedy odejdzie ostatni Mohikani 30.12.06, 17:04 Twój tok rozumowania jest słuszny. I co z tego? Przypomina nieco litanię życzeń i dążenie do urojonego świata rodem z Korwina-Mikke. Od zawsze najwyższe stanowiska w tym Banku rozdzielane były z klucza politycznego. Za zmianą rządu szła zmiana zarządu. Nie rozumiem skąd tyle krytyki wobec PiS. Bo KM nie ma doświadczenia? A kogo to obchodzi! Ma mieć polityczne poparcie. On i Bank. Tyle. Nic, ale to nic się nie zmieniło od czasu wyboru np. AP który ponoć doświadczenie miał ale przede wszystkom był Towarzyszem. Odpowiedz Link
czuk1 Re: Czy ktoś wie, kiedy odejdzie ostatni Mohikani 30.12.06, 23:22 Może być okej. Nie przeczę. Jeśli błędy strategiczne w banku będą usunięte, bank będzie umacniany decyzjami politycznymi, liczyć się będą opinie fachowców-doradców. Ne będą ręcznie sterować bankiem politycy, przy pomocy marionetkowych prezesów. Odpowiedz Link
czuk1 Re: Czy ktoś wie, kiedy odejdzie ostatni Mohikani 30.12.06, 23:27 Nie sądzę by AP był sterowany przez Kwaśniewskiego czy Millera. Byliśmy w banku, widzieli byśmy takie oddziaływanie bezpośrednie. Po prostu zawierzono swojemu, który kilka banków obskoczył i coś tam umiał. Tu sytuacja jest inna. Na codzień widzimy wszędzie sterowanie ręczne z centrum rządowego. Odpowiedz Link
redek9 Re: czy ktoś wie, kiedy odejdzie ostatni Mohikani 29.12.06, 06:31 Dyrektor Departamentu Rynku Mieszkaniowego Andrzej B też mober i dorównuje wyżej wymienionym dwóm postaciom Odpowiedz Link
yanina01 Re: czy ktoś wie, kiedy odejdzie ostatni Mohikani 29.12.06, 22:23 Andrzej B to mober przez duże M. Mało, że dorównuje, on je z całą pewnością przerasta. Odpowiedz Link
nbrcm Czy to może już jutro 31.01.2007 r. .... 30.01.07, 19:28 ...skończy się era ostatniego Mohikanina J.Obłękowskiego? Pytanie retoryczne? A kiedy z nim skończy się era mobberów: - Beata B. Dyrektor Departamentu Marketingu Klienta Detalicznego, - Gabriel G. Dyrektor Zarządzający Detalem, - Andrzej B. Dyrektor Departamentu Rynku Mieszkaniowego? Dlaczego Prezesie Obłekowski tolerowałeś i tolerujesz mobbing swoich podwładnych, pomimo dochodzących do Ciebie sygnałów? Zostało zniszczonych wielu cennych ludzi, wielu odeszło i zostali Ci którzy sie boją o utracenie swojej pracy i Ci Twoi lojalni co by duszę dibłu oddali. Dlaczego? Odpowiedz Link
redek9 Re: Czy to może już jutro 31.01.2007 r. .... 31.01.07, 17:04 no i rzeczywiście nie ma już prezesa Obłękowskiego, moberzy na was też już czas! Odpowiedz Link
nbrcm No to koniec ery Mohikanina... 31.01.07, 18:33 ...a wraz z tym końcem idzie nadzieja, że osoby wymienione wyżej też odejdą z Banku i dadzą innym normalnie po ludzku pracować. Kiedy oni odejdą do innych firm, opinia, ta zła opinia mobbera napewno pójdzie za nimi. Pan Obłękowski za tolerowanie mobbingu swoich podwładnych też powinien zostać ukarany. Mógł temu zapobiec a tego nie zrobił. Odpowiedz Link
nbrcm HONOR mobbera 02.02.07, 19:26 Czy mobber może mieć HONOR? Jeśli tak to mobberzy powinni zrobić to co zrobił ich mocodawca Obłękowski, który krył im tyłki przez tyle lat. Mobberzy jeśli macie HONOR to odejdźcie z Banku. Jeśli nie macie HONORU to nadzieja w nowym Zarządzie, który zrobi z wami porządek i pozbędzie się was. Pan Marek Głuchowski p.o. Prezesa Zarządu Banku w ostatnim liście zamieszczonym w intranecie przedstawił, że dla niego jest najważniejszy pracownik. Brawo. Bardzo mi się to podobało. Mam nadzieje, że taki tok myslenia przyjmie nowy Zarząd i nie bedzie tolerował zdziczenia wśród dyrektorów i nie popełni błedów Podsiadły i Obłekowskiego, którzy tolerowali mobbing. Odpowiedz Link
czas_na_zmiany1 Re: HONOR mobbera 15.02.07, 20:06 czas na zmiany w pionie byłego prezesa Obłękowskiego. Na co oni tam na górze czekają. Powinni zacząc wymieniać stare towarzystwo. Pan Banasiak ma odejśc do jakiegoś banku zachodniego. Ma gość honor, że odejdzie. A co z Bieniszczykową i Głuskiem? Nic nie słychać. Bieniaszczykowa kombinuje aby zostać w banku i chce zostać dyrektorem w pionie sieci. Odpowiedz Link
czas_na_zmiany1 Re: HONOR mobbera 15.02.07, 20:13 a może pójdą za Obłękowskim do Fortis Banku. PKO wtedy odetchnie. Odpowiedz Link