21.03.07, 18:57
DZISIAJ NA PORTALU PODALI ILE MAJą ZAMIAR PRZEKAZAć Z NASZYCH WYPRACOWNYCH W
POCIE CZOłA ZYSKóW . łąCZNIE 980,000,000, CO DAJE 0,98 Zł ZA AKCJę BRUTTO!!
TO CZYSTE KPINY! NO HCYBA żE KUPIą JESZCZE ZE DWA BANKI, NA KTóRE TEż PEWNIE
BEDZIEMY MUSIELI ZAROBIć.
Obserwuj wątek
    • kochampko Re: DYWIDENDY 21.03.07, 19:21
      Dostaniesz kupę kasy za nic i jeszcze masz pretensje. Gratuluję.
      Pomyśl o tych koleżankach i kolegach którzy nie mają akcji i o dywidendzie mogą
      tylko śnić.
      • ja1811 Re: DYWIDENDY 21.03.07, 21:00
        Kochampko jak to za nic!!!!!!!!!!!, chba jeszcze malo wiesz - dywidenda jest za
        za to że tyle czasu ktoś wytrzmał. Za to właśnie dostanie np niecały 900 zł
        brutto. Myślę że naprawdę tym któzy tyle tu pracują ( charują ) należy się
        duuuuuuuuużo wiecej . Przemyśl to !!!
        • kochampko Re: DYWIDENDY 21.03.07, 21:26
          Przemyslałam!
          Dokładnie za nic. Ktoś dostanie niecałe 900, a ktoś prawie 3.600 zł.
          A i tak już dostali za nic po kilkanaście - kilkadziesiąt tysięcy, a bywa, że
          grubo ponad sto w samych akcjach. I ciągle jęczą, że trzeba zapłacić podatek.
          Oczywiście, że wszystkim należy sie więcej - ale pensji.
          • gonz0 Re: DYWIDENDY 21.03.07, 21:29
            Strasznie jeczysz ... kup sobie na giełdzie akcje to dywidende tez dostaniesz :)
            • kochampko Re: DYWIDENDY 21.03.07, 22:25
              Chętnie, ale sam rozumiesz, z pensji pekowca raczej nie ma szans :(
              Chciałam tylko zwrócić uwagę, że ciągłe roztrząsanie kwestii dywidendy i kursu
              akcji przez obdarowanych (nie)szczęśliwców jest nużące i dla reszty pracowników
              denerwujące.
              I tyle.
              Dobrej nocy
      • gonz0 Re: DYWIDENDY 21.03.07, 21:07
        strasznie zazdrośnie to zabrzmiało. ja na ten przyklad nei zazdroszcze. nie
        byłem uprowaniony do wzięcia i tyle - co mam płakac. przeprocowałem wtedy
        blisko 6 lat a obecnie w PKO juz blisko 10 ...

i jakos nie śnię o dywidendzie :)
    • agentos11 Re: DYWIDENDY 22.03.07, 12:55
      każdy kto ma chociaż marną ilość akcji powinien się cieszyć, że dostanie 0,98
      zł za akcję,
      trzeba wziąć także pod uwagę że nie każdy dostał swój udział bo np został
      zatrudniony dwa dni za późno,
      jeżeli pracujesz 5 czy 6 lat to nie ty wypracowałeś markę PKO BP SA ale ci
      emeryci którzy pracowamli w banku całe życie, gdybyś ty musiał zapracować na
      każda akcję którą posiadasz musiał byś długo charować,
      ciesz się z tego co masz bo mogłeś nie mieć nic, a tak naprawdę to jeżeli
      dobrze pracujeszto masz co kwartał premię i to jest twoja nagroda od PKO
      za twoją pracę

życzliwy

• miecia14 Re: DYWIDENDY 23.03.07, 17:15
        Dlaczego mamy cieszyć się z tego,że "chociaż tyle mamy".
        Tak jest z premią z podwyżkami,zawsze słyszy się "cieszcie się , że
        są .NIEEEEEEEE.Ja chcę w końcu powiedzieć dostałam super premię czy podwyżkę, a
        nie, że jest cokolwiek .Dlaczego mamy zadowalać się byle jakim g...m i
        mówić,że jeszcze pachnie.Sory.
        • lola555 Re: DYWIDENDY 23.03.07, 17:35
          Zgadzam się w 100% z Miecią14!!!!!!
        • diabolo13 Re: DYWIDENDY 23.03.07, 20:15
          Brawo miecia14 (to 14 to chyba nie wiek), ale upmnij się oficjalnie a nie
          anonimowo, mniej odwagę nie kryj się, jeżeli uważasz że zasługujesz na więcej
          to walcz o to. Nie pozwól się zepchnąć przez "nieudaczniaków" stojących wyżej.
          Pzdrw
      • ziootek Re: DYWIDENDY 23.03.07, 21:38
        jeżeli pracujesz 5 czy 6 lat to nie ty wypracowałeś markę PKO BP SA ale ci
        > emeryci którzy pracowamli w banku całe życie - chciałbym przypomnieć, że
        "marka PKO" nie istniała w latach 1975-1987 firma nasza była włączona do NBP.
        Tak naprawdę zmiany zaczęły się w połowie lat 90-tych kiedy w PKO BP nastał
        Lachowski i jego ekipa. Jak zacząłem pracę w PKO (1998) to po korytarzach snuli
        się "emeryci którzy pracowamli w banku całe życie" nie potrafiący obsłużyć
        komputera itp. Prawda jest taka, że to ci ludzie, którzy pracują te kilka lat w
        PKO stworzyli w miarę nowoczesne produkty, dzięki którym - co mam nadzieję - nie
        będziemy niedługo traktowani jako bank dla emerytów. Pamiętaj - za czasów
        obecnych emerytów bankowych praktycznie nie istniała konkurencja na rynku
        bankowym - było PKO i ... nic więcej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka