lola555 22.03.07, 23:00 Hej!Czy wiecie coś na temat podwyżek, kiedy będą?? Pozdr. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
diabolo13 Re: Podwyżki 23.03.07, 08:10 A może by się tak najpierw za pracę wziąć a potem żądać podwyżki. Wizyta w pierwszym lepszym oddziale Banku pokazuje że kolejki od końca wojny wcale nie zmalały. Proponuję hasło (jako stary klient) " Koniec kolejek - początek podwyżek. Oczywiście tylko dla kompetentnych. Jeżeli będziecie mieli jakieś wątpiliwości to mogę pojechać po nazwiskach i oddziałach coby je rozwiać tzn. te wątpiliwości. Pzdrw Odpowiedz Link
skuter44 " Koniec kolejek - początek podwyżek" 23.03.07, 08:21 Klient Diabolo znawca banku PKO kreśli to hasło (tak sądzę) do tej części pracowników od ktorych zależy likwidacja kolejek. A zależy na pewno nie od tych (tu) piszących lecz od tych ze strachem czytających forum,czy aby ich nazwisk - niechlubnych dla banku - nie wymienią. też klient banku ale obserwator bardziej obiektywny, bo mający w rodzinie "bankowca" z PKO skuter Odpowiedz Link
chr11 Re: Podwyżki 24.03.07, 10:00 Diabolo, proponuję ci kupić elektryczny wkrętak na akumulator (bo służbowego prądu marnować nie wolno), kilo wkrętów, trochę dykty i ruszyć po oddziałach. Będziesz maskować nieobsadzone stanowiska dysponentów i kasjerów coby wrażliwych oczu klientów nie drażniły. Jest też inne rozwiązanie. Pognać te kilka tysięcy specjalistów, ekspertów, dyrektrów z Centrali do obsługi. Niech pokażą klasę w sprzedaży tego co sami wymyślają w trudzie i znoju swoich klimatyzowanych gabinetów. Odpowiedz Link
diabolo13 Re: Podwyżki 25.03.07, 21:33 Pod grugą częścią podpisuję się dwoma rękami, ale co do pierwszej to na cholerę nam takie oddziały, teraz wzięcie mają kioski z pieniędzmi. "Trzeba z żywymi naprzód iść" jak by powiedział poeta, a nie zachłystywać się przeszłością. W PKO potrzebni są ludzie z wizją. Stereotypy trzeba łamać. Inaczej się nie da. Pzdrw Odpowiedz Link
malutka.niak Re: Podwyżki 25.03.07, 21:56 Diabolo13, choć Twoja egzystencja tutaj wisi pod znakiem zapytania, to pod tym co napisałeś podpisuję sie całym swoim jestestwem!!! Pozdrawiam serdecznie malutka Odpowiedz Link
diabolo13 Re: Podwyżki 26.03.07, 20:26 egzystencja - trudne słowo. Nie rozumiem tylko tego znaku zapytania. Forum ma swoje prawa a co ty córką rydzyka jesteś czy co? Piszę by uzmysłowić co niektórym, że lament nic nie zmieni, wręcz nawet wzbudza usmiech tam na Olimpie (13 piętro). No cóż przeleję czarę goryczy i nie zniknę. Odpowiedz Link
malutka.niak Re: Podwyżki 26.03.07, 20:54 Diabolo13, ale znalazłeś sobie autorytet, że aż mi ciebie żal (och ten rydzyk), ja to stawiam raczej na fajniejsze autorytety, ale cóż bywają gusta i guściki. Mam nadzieję, że czytajac FORUM zauważyłeś, iż jest skierowane do pracowników a Ty nawet nie masz odwagi (choć tak świetnie znasz 13 oiętro) określić się czy jestęś pracownikiem czy też nie? Co do tych 70% pracowników którzy w/g Ciebie nie spełniają wymagań firmy to powiem Ci tak: w naszej firmie pracuje ok 32.000 ludzi i jestem pewna, że nie są oni ani lepsi ani gorsi od tych pracujących na analogicznych stanowiskach w innych Bankach. Być może wylewanie łeż tutaj to nie jest wyjście, ale też, Twoja ocena tych ludzi świadczy o Twojej ignorancji. Co do tych uśmieszków na Olimpie, to nic nie trwa wiecznie, więc trzeba sie liczyć z tym, że niekiedy i Bogowie spadaja s Panteonu! Pozdrawiam cieplutko mojego kolegę/klienta/ strasznie bojażliwego faceta prosto ze ściany płaczu z samego dołu!!! malutka Odpowiedz Link
chr11 Re: Podwyżki 01.04.07, 11:21 Wzięcie mają kioski z pieniędzmi powiadasz? A jak oceniasz nasze kioski - Mobilne Punkty Sprzedaży? Czy wizjoner który je stworzył poniósł już zasłużone konsekwecje czy w trudzie i znoju opracowuje kolejny wspaniały i kosztowny projekt? Odpowiedz Link
sprawiedliwy41 Re: Podwyżki 23.03.07, 08:59 Jeśli chodzi o kolejki w oddziałach, to już problem centrali. Nie można obcinać etaty, likwidować w ramach oszczędności stanowiska odsługi. Przy takiej polityce banku kolejki będą większe, a klientów będzie ubywać. Odpowiedz Link
gonz0 Re: Podwyżki 23.03.07, 11:46 oczywiscie ze nalezy redukowac etaty - a wlasciwie - uwalniac zasoby ludzkie. Wniosek jest oczywisty: klient ma korzystac z usług internetowych a do banku/placówki przychodzić w ostatecznosci - skoro mbankowi si eudaje (najlepszy bez potegowania) to czemu inteligo mialoby być gorsze ? Prosze popatrzec na PMO - placówki z redukcją stanowisk rzędu 50% ... to jest dopiero zarządzanie ! Odpowiedz Link
nszz.pko Re: Podwyżki 23.03.07, 18:49 gonz0 co Ty porównujesz !!!!!!!! PKO to jest marka którą trzeba szanować - a markę tą tworzą klienci - i to ich MUSIMY SZANOWAĆ!!!!!! Jak kolejki znikną wtedy można myśleć o zmniejszaniu zatrudnienia......,ale jak znikną!!!!!! Jako informatyk wypowiedz się może na temat porównania Naszego Banku z konkurencją pod względem sytemów informatycznych i ich obsługi przez służby informatyczne - bo tu dopiero jest wiele do zrobienia!!!! Pozdrawiam. Odpowiedz Link
gonz0 Re: Podwyżki 25.03.07, 19:41 podejrzewam że tak własnie myslą na górze - zmusic klienta do korzystania z internetu. To daje możliwosć redukcji etatów/stanowisk w placówkach do niezbędnego minimum. Skoro kleint jest uparty trzeba mu jasno powiedziec ze Bank równiez. Ja po prostu tak odbieram redukcje etatów. CIT w outsourciong, klienci do Internetu - proste jak słońce. Odpowiedz Link
nszz.pko Re: Podwyżki 25.03.07, 20:32 Klienci do Internetu!!! - Niech sobie sami sprzedają produkty!!!! ha,ha......mamy inne zdanie w tym temacie i inne poszanowanie Naszego Banku i NASZYCH KLIENTÓW!!!!!!! Pozdrawiam Odpowiedz Link
czlowiek_z_dolu Re: Podwyżki 25.03.07, 21:18 Tylko nie zapominaj, że jesteśmy spadkobiercami Pocztowej Kasy Oszczędności i struktura Klientów banku PKO jest odmiennna w porównaniu do banków komercyjnych. Rachunki internetowe "przegraliśmy" sporo już jakiś czas temu gdy bankowość elektroniczna funkcjonowała w innych bankach a my przekonywaliśmy Klientów do posiadania dwóch odrębnych rachunków: "stacjonarny" w oddziale i słynne e-Superkonto... dziś trudno nadrobić stracony czas (podobnie jak w innych kwestiach). "Skoro kleint jest uparty trzeba mu jasno powiedziec ze Bank równiez."... sorki, w mojej ocenie to dość kompromitująca wypowiedź jak na pracownika Centrali. Pozostawiam bez komentarza. Proces transformacji banku nie jest tak tak prosty jak piszesz. Jeśli uwzględnimy liczebność portfela Klientów urodzonych w roku 1937 i poniżej to wprowadzenie elektronicznej obsługi rachunku dla tej grupy jest z góry skazane na niepowodzenie, więc skorzystajmy z dostepnych narzedzi informatycznych i wygenerujmy liczbę pontencjalnych Klientów... Redukcja etatów owszem, ale najpierw może warto się rozejrzeć co jeszcze outsourciongu... obsługa kadrowo-płacowa, marketing etc.Wiele etatów można ponadto uwolnić ale przede wszystkim w ROD-ach, Centrali. Przykład: wszyscy specjaliści tabelkowi, marketing. Warto też popatrzeć na zakresy czynności tych ludzi, bo w praktyce prezentują często bardzo wąskie specjalizacje. Kolejne wolne etaty to radcy prawni, którzy również niechętnie współpracują z oddziałem.... bo przecież są procedury... i rzadko można było liczyć na pomoc w tej dzidzinie.... No, cóż najprościej, zapewne najwygodniej robić cięcia przy ladzie.... a jak będzie trochę posprzątane, jakiś desant z regionów. Można i tak. Jednak bez uproszczenia procedur (a w zasadzie bez procesu ich uporządkowania), delegowania kompetencji i szacunku dla pracownika nic się nie uda. Od jakiegoś czasu Zarządzający chyba zupełnie zapomnieli o elemencie motywacji a źle, gdy woźnica nie może zapamiętać, że lejce są ważniejsze od bata. Pozdrawiam :) Odpowiedz Link
chr11 Re: Podwyżki 24.03.07, 10:11 Gonz0. Robię to z obrzydzeniem ale Ci odpowiem. Wynieś się ze swoimi ideałami do m-banku. Nikt za tobą nie zatęskni. A tak poważnie. Wiesz co robią doradcy? Byłeś nim? Wychodziłeś do firm szukać klientów, składać oferty? Proponowałeś komukolwiek skorzystanie z oferty PKO BP SA? Uczestniczyłeś w targach, spotkaniach biznesowych, rozwiązywałeś problemy klientów? Wiele Banków (Polbank, BPH) zapowiada zwiększenie liczby placówek. PKO BP SA zmniejszenie. Jak zwykle pod prąd. Proponuję abyś sam wystąpił do Zarządu z wnioskiem o wypowiedzenie umów wszystkim, którzy urodzili się przed rokiem 1950 i nie mają PKO Inteligo. Idź z tym do Pani J-F ona cię poprze. Powodzenia. Odpowiedz Link
niegodna Re: Podwyżki-problem kolejek 23.03.07, 21:28 widze sprawiedliwy, ze czujesz klimat i widzisz problem kolejek w banku, nie tak jak kasiarz, wersa999,draha1166 czy renatka763-oni uważaja ,ze problem kolejek to niepotrzebny klient ktory w niej stoi.jak tak dalej bedą myslec ciekawe kogo beda obslugiwać, chyba ze pracują na gorze,za to o podwyżkach raczej niech tak bardzo nie mysla.a ja czytajac te wpisy widze ,ze jako klient niegodna jestem waszego banku,odchodze do konkurencji,pewnie zrobia to i inni. niegodna Odpowiedz Link
wersa999 Re: Podwyżki-problem kolejek 23.03.07, 22:51 przykro mi niegodna że takie wnioski wyciągnęłaś z mich postów,ale czasem emocje biorą górę i sedno gdzieś się gubi.Przez mój wczesniejszy komentarz chciałam tylko napisać że my pracownicy nie mamy wpływu na organizację pracy, brak warunków dla klientów i pracownika.My tak jak klient czujemy się źle,jesteśmy też zmęczeni kolejkami,ciągłymi pretensjami ze strony klientów,brakiem zainteresowania ze strony zwierzchników.Dyrektor ogranicza się w sytuacjach kryzysowych do braku jakiejkolwiek reakcji.Chciałabym abyśmy mogli współpracować klient-pracownik a nie być dla siebie jak po obu stronach barykady.Wiem jednak że to chyba pobożne życzenie.PS.Podyżki nie widziałam już dawno i wiem że teraz też jej nie zobaczę.pozdrawiam Odpowiedz Link
sprawiedliwy41 Re: Podwyżki 23.03.07, 12:23 Tak , redukować etaty można, ale w PKO BP gro klientów to osoby starsze, które nie mają lub nie umieją obsługiwać internetu. A jeśli mają dostęp, to się po prostu boją. Taka politykę powinien prowadzić bank w latach 2012, jak nam dorośnie nowe pokolenie oswojone z nowinkami technicznymi. Proszę gonzO, tylko nie mów, że bank nie musi się liczyć z klientami "drobnymi". Odpowiedz Link
czuk1 Re: Podwyżki 23.03.07, 18:51 Żyd handlujący guzikami, nićmi i igłami też nieźle żył, przed wojną. I miał liczną klientelę. Teraz podobnie. Wszystkie banki zaczynają zabiegać o klientów detalicznych bo tam jest "tani i pewny pieniądz" , swego rodzaju surowiec do kredytowania. Odpowiedz Link
diabolo13 Re: Podwyżki 23.03.07, 20:10 Ale nie jesteśmy sami na rynku, klient niestety dla was ma możliwość porównania jakości, czasu, kompetencji obsługi i tu niestety wypadamy nieciekawie. Pora się obudzić teraz a nie potem z ręką w nocniku. (Ale dzisiaj Kasandra jestem). Pzdrw Odpowiedz Link
passenger7 Re: Podwyżki 24.03.07, 00:32 lola555 napisała: > Hej!Czy wiecie coś na temat podwyżek, kiedy będą?? Pozdr. Podobno w lutym 2007 było 6% - tak piszą w Gazecie ;-) "Płace wzrosły w lutym średnio 6,6 proc." gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,37397,3983137.html"TABELA INSTYTUCJA WZROST WYNAGRODZEŃ w II (%) ... PKO BP 6,0" Ja nic takiego nie zaobserwowałem. Odpowiedz Link
pinesska44 Re: Podwyżki 24.03.07, 10:22 Ten link to jest dowód że podwyżki jak zauważył passenger7 już były ;-))))) całe 6% he, he he - więc na co my czekamy ?????? - cieszmy się i pracujmy dalej... w imię kolejnych mrzonek o podwyżkach i wykonaniu planów sprzedażowych ! (to dopiero mrzonka co nie ?) Odpowiedz Link
passenger7 Re: Podwyżki 24.03.07, 15:17 pinesska44 napisała: > Ten link to jest dowód że podwyżki jak zauważył passenger7 już były ;-))))) cał > e > 6% he, he he - więc na co my czekamy ?????? - cieszmy się i pracujmy dalej... w > imię kolejnych mrzonek o podwyżkach i wykonaniu planów sprzedażowych ! (to > dopiero mrzonka co nie ?) Chodziło mi o to, że autor artykułu z Gazety ( gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,37397,3983137.html ), albo delikatnie rzecz ujmując, mija się z prawdą (tzn. bierze "dane z sufitu"), albo ja nie wiem wszystkiego, skoro nie zaobserwowałem 6% podwyzek w PKO BP, w lutym 2007 roku. A tak na marginesie, w kontekście podwyżek i narzędzi wywierania wpływu, przypomina mi się jedna scena z klasyki polskiej kinenematografi, filmu "Miś". Fragment, w którym główny bohater filmu, Ryszard Ochucki, próbuje wypłacić w banku w Londynie pieniądze z konta, i okazuje się, że musi trochę poczekać, ponieważ tamtejsi bankowcy, przeprawadzają krótki strajk ostrzegawczy. Odpowiedz Link
pinesska44 Re: Podwyżki 26.03.07, 20:08 Podwyżki 6% były w lutym - to nie są tak do końca dane z sufitu. Po prostu były to podwyżki samej centrali a na pewno AUDYTU !!!. Odpowiedz Link
lola555 Re: Podwyżki 26.03.07, 17:00 Słyszałam dzisiaj,że podwyżki będą przyznawane etapowo, czy wiecie coś na ten temat? Pozdr. Odpowiedz Link
tomti Re: Podwyżki 30.03.07, 20:24 Ma być 5%. Zajebiście!!! Za jakieś 15 lat będziemy zarabiali tyle, co teraz w normalnych bankach. Odpowiedz Link