22.03.07, 23:00
Hej!Czy wiecie coś na temat podwyżek, kiedy będą?? Pozdr.
Obserwuj wątek
    • diabolo13 Re: Podwyżki 23.03.07, 08:10
      A może by się tak najpierw za pracę wziąć a potem żądać podwyżki. Wizyta w
      pierwszym lepszym oddziale Banku pokazuje że kolejki od końca wojny wcale nie
      zmalały. Proponuję hasło (jako stary klient) " Koniec kolejek - początek
      podwyżek. Oczywiście tylko dla kompetentnych. Jeżeli będziecie mieli jakieś
      wątpiliwości to mogę pojechać po nazwiskach i oddziałach coby je rozwiać tzn.
      te wątpiliwości. Pzdrw
      • skuter44 " Koniec kolejek - początek podwyżek" 23.03.07, 08:21
        Klient Diabolo znawca banku PKO kreśli to hasło (tak sądzę) do tej części
        pracowników od ktorych zależy likwidacja kolejek. A zależy na pewno nie od tych
        (tu) piszących lecz od tych ze strachem czytających forum,czy aby ich nazwisk -
        niechlubnych dla banku - nie wymienią.

też klient banku ale obserwator bardziej obiektywny, bo mający w rodzinie
        "bankowca" z PKO
        skuter

• chr11 Re: Podwyżki 24.03.07, 10:00
        Diabolo, proponuję ci kupić elektryczny wkrętak na akumulator (bo służbowego
        prądu marnować nie wolno), kilo wkrętów, trochę dykty i ruszyć po oddziałach.
        Będziesz maskować nieobsadzone stanowiska dysponentów i kasjerów coby
        wrażliwych oczu klientów nie drażniły. Jest też inne rozwiązanie. Pognać te
        kilka tysięcy specjalistów, ekspertów, dyrektrów z Centrali do obsługi. Niech
        pokażą klasę w sprzedaży tego co sami wymyślają w trudzie i znoju swoich
        klimatyzowanych gabinetów.
        • diabolo13 Re: Podwyżki 25.03.07, 21:33
          Pod grugą częścią podpisuję się dwoma rękami, ale co do pierwszej to na cholerę
          nam takie oddziały, teraz wzięcie mają kioski z pieniędzmi. "Trzeba z żywymi
          naprzód iść" jak by powiedział poeta, a nie zachłystywać się przeszłością. W
          PKO potrzebni są ludzie z wizją. Stereotypy trzeba łamać. Inaczej się nie da.
          Pzdrw
          • malutka.niak Re: Podwyżki 25.03.07, 21:56
            Diabolo13, choć Twoja egzystencja tutaj wisi pod znakiem zapytania, to pod tym
            co napisałeś podpisuję sie całym swoim jestestwem!!!
            Pozdrawiam serdecznie
            malutka
            • diabolo13 Re: Podwyżki 26.03.07, 20:26
              egzystencja - trudne słowo.
              Nie rozumiem tylko tego znaku zapytania. Forum ma swoje prawa a co ty córką
              rydzyka jesteś czy co? Piszę by uzmysłowić co niektórym, że lament nic nie
              zmieni, wręcz nawet wzbudza usmiech tam na Olimpie (13 piętro).
              No cóż przeleję czarę goryczy i nie zniknę.
              • malutka.niak Re: Podwyżki 26.03.07, 20:54
                Diabolo13, ale znalazłeś sobie autorytet, że aż mi ciebie żal (och ten rydzyk),
                ja to stawiam raczej na fajniejsze autorytety, ale cóż bywają gusta i guściki.
                Mam nadzieję, że czytajac FORUM zauważyłeś, iż jest skierowane do pracowników a
                Ty nawet nie masz odwagi (choć tak świetnie znasz 13 oiętro) określić się czy
                jestęś pracownikiem czy też nie?
                Co do tych 70% pracowników którzy w/g Ciebie nie spełniają wymagań firmy to
                powiem Ci tak: w naszej firmie pracuje ok 32.000 ludzi i jestem pewna, że nie
                są oni ani lepsi ani gorsi od tych pracujących na analogicznych stanowiskach w
                innych Bankach. Być może wylewanie łeż tutaj to nie jest wyjście, ale też,
                Twoja ocena tych ludzi świadczy o Twojej ignorancji.
                Co do tych uśmieszków na Olimpie, to nic nie trwa wiecznie, więc trzeba sie
                liczyć z tym, że niekiedy i Bogowie spadaja s Panteonu!
                Pozdrawiam cieplutko mojego kolegę/klienta/ strasznie bojażliwego faceta
                prosto ze ściany płaczu z samego dołu!!!
                malutka
          • chr11 Re: Podwyżki 01.04.07, 11:21
            Wzięcie mają kioski z pieniędzmi powiadasz? A jak oceniasz nasze kioski -
            Mobilne Punkty Sprzedaży? Czy wizjoner który je stworzył poniósł już zasłużone
            konsekwecje czy w trudzie i znoju opracowuje kolejny wspaniały i kosztowny
            projekt?
    • sprawiedliwy41 Re: Podwyżki 23.03.07, 08:59
      Jeśli chodzi o kolejki w oddziałach, to już problem centrali. Nie można obcinać
      etaty, likwidować w ramach oszczędności stanowiska odsługi. Przy takiej polityce
      banku kolejki będą większe, a klientów będzie ubywać.
      • gonz0 Re: Podwyżki 23.03.07, 11:46
        oczywiscie ze nalezy redukowac etaty - a wlasciwie - uwalniac zasoby ludzkie.

Wniosek jest oczywisty: klient ma korzystac z usług internetowych a do
        banku/placówki przychodzić w ostatecznosci - skoro mbankowi si eudaje
        (najlepszy bez potegowania) to czemu inteligo mialoby być gorsze ?

Prosze popatrzec na PMO - placówki z redukcją stanowisk rzędu 50% ... to jest
        dopiero zarządzanie !
        • nszz.pko Re: Podwyżki 23.03.07, 18:49
          gonz0 co Ty porównujesz !!!!!!!!
          PKO to jest marka którą trzeba szanować - a markę tą tworzą klienci - i to ich
          MUSIMY SZANOWAĆ!!!!!!
          Jak kolejki znikną wtedy można myśleć o zmniejszaniu zatrudnienia......,ale jak
          znikną!!!!!!
          Jako informatyk wypowiedz się może na temat porównania Naszego Banku z
          konkurencją pod względem sytemów informatycznych i ich obsługi przez służby
          informatyczne - bo tu dopiero jest wiele do zrobienia!!!!
          Pozdrawiam.
          • gonz0 Re: Podwyżki 25.03.07, 19:41
            podejrzewam że tak własnie myslą na górze - zmusic klienta do korzystania z
            internetu. To daje możliwosć redukcji etatów/stanowisk w placówkach do
            niezbędnego minimum.

Skoro kleint jest uparty trzeba mu jasno powiedziec ze Bank równiez.

Ja po prostu tak odbieram redukcje etatów. CIT w outsourciong, klienci do
            Internetu - proste jak słońce.

• nszz.pko Re: Podwyżki 25.03.07, 20:32
              Klienci do Internetu!!! - Niech sobie sami sprzedają produkty!!!!
              ha,ha......mamy inne zdanie w tym temacie i inne poszanowanie Naszego Banku i
              NASZYCH KLIENTÓW!!!!!!!

Pozdrawiam
            • czlowiek_z_dolu Re: Podwyżki 25.03.07, 21:18
              Tylko nie zapominaj, że jesteśmy spadkobiercami Pocztowej Kasy Oszczędności i
              struktura Klientów banku PKO jest odmiennna w porównaniu do banków
              komercyjnych. Rachunki internetowe "przegraliśmy" sporo już jakiś czas temu gdy
              bankowość elektroniczna funkcjonowała w innych bankach a my przekonywaliśmy
              Klientów do posiadania dwóch odrębnych rachunków: "stacjonarny" w oddziale i
              słynne e-Superkonto... dziś trudno nadrobić stracony czas (podobnie jak w
              innych kwestiach).

"Skoro kleint jest uparty trzeba mu jasno powiedziec ze Bank równiez."...
              sorki, w mojej ocenie to dość kompromitująca wypowiedź jak na pracownika
              Centrali. Pozostawiam bez komentarza.

Proces transformacji banku nie jest tak tak prosty jak piszesz. Jeśli
              uwzględnimy liczebność portfela Klientów urodzonych w roku 1937 i poniżej to
              wprowadzenie elektronicznej obsługi rachunku dla tej grupy jest z góry skazane
              na niepowodzenie, więc skorzystajmy z dostepnych narzedzi informatycznych i
              wygenerujmy liczbę pontencjalnych Klientów...

Redukcja etatów owszem, ale najpierw może warto się rozejrzeć co jeszcze
              outsourciongu... obsługa kadrowo-płacowa, marketing etc.Wiele etatów można
              ponadto uwolnić ale przede wszystkim w ROD-ach, Centrali. Przykład: wszyscy
              specjaliści tabelkowi, marketing. Warto też popatrzeć na zakresy czynności tych
              ludzi, bo w praktyce prezentują często bardzo wąskie specjalizacje. Kolejne
              wolne etaty to radcy prawni, którzy również niechętnie współpracują z
              oddziałem.... bo przecież są procedury... i rzadko można było liczyć na pomoc w
              tej dzidzinie.... No, cóż najprościej, zapewne najwygodniej robić cięcia przy
              ladzie.... a jak będzie trochę posprzątane, jakiś desant z regionów. Można i
              tak. Jednak bez uproszczenia procedur (a w zasadzie bez procesu ich
              uporządkowania), delegowania kompetencji i szacunku dla pracownika nic się nie
              uda. Od jakiegoś czasu Zarządzający chyba zupełnie zapomnieli o elemencie
              motywacji a źle, gdy woźnica nie może zapamiętać, że lejce są ważniejsze od
              bata. Pozdrawiam :)
        • chr11 Re: Podwyżki 24.03.07, 10:11
          Gonz0. Robię to z obrzydzeniem ale Ci odpowiem. Wynieś się ze swoimi ideałami
          do m-banku. Nikt za tobą nie zatęskni. A tak poważnie. Wiesz co robią doradcy?
          Byłeś nim? Wychodziłeś do firm szukać klientów, składać oferty? Proponowałeś
          komukolwiek skorzystanie z oferty PKO BP SA? Uczestniczyłeś w targach,
          spotkaniach biznesowych, rozwiązywałeś problemy klientów? Wiele Banków
          (Polbank, BPH) zapowiada zwiększenie liczby placówek. PKO BP SA zmniejszenie.
          Jak zwykle pod prąd. Proponuję abyś sam wystąpił do Zarządu z wnioskiem o
          wypowiedzenie umów wszystkim, którzy urodzili się przed rokiem 1950 i nie mają
          PKO Inteligo. Idź z tym do Pani J-F ona cię poprze. Powodzenia.
      • niegodna Re: Podwyżki-problem kolejek 23.03.07, 21:28
        widze sprawiedliwy, ze czujesz klimat i widzisz problem kolejek w banku, nie
        tak jak kasiarz, wersa999,draha1166 czy renatka763-oni uważaja ,ze problem
        kolejek to niepotrzebny klient ktory w niej stoi.jak tak dalej bedą myslec
        ciekawe kogo beda obslugiwać, chyba ze pracują na gorze,za to o podwyżkach
        raczej niech tak bardzo nie mysla.a ja czytajac te wpisy widze ,ze jako klient
        niegodna jestem waszego banku,odchodze do konkurencji,pewnie zrobia to i inni.
        niegodna
        • wersa999 Re: Podwyżki-problem kolejek 23.03.07, 22:51
          przykro mi niegodna że takie wnioski wyciągnęłaś z mich postów,ale czasem emocje
          biorą górę i sedno gdzieś się gubi.Przez mój wczesniejszy komentarz chciałam
          tylko napisać że my pracownicy nie mamy wpływu na organizację pracy, brak
          warunków dla klientów i pracownika.My tak jak klient czujemy się źle,jesteśmy
          też zmęczeni kolejkami,ciągłymi pretensjami ze strony klientów,brakiem
          zainteresowania ze strony zwierzchników.Dyrektor ogranicza się w sytuacjach
          kryzysowych do braku jakiejkolwiek reakcji.Chciałabym abyśmy mogli współpracować
          klient-pracownik a nie być dla siebie jak po obu stronach barykady.Wiem jednak
          że to chyba pobożne życzenie.PS.Podyżki nie widziałam już dawno i wiem że teraz
          też jej nie zobaczę.pozdrawiam
    • sprawiedliwy41 Re: Podwyżki 23.03.07, 12:23
      Tak , redukować etaty można, ale w PKO BP gro klientów to osoby starsze, które
      nie mają lub nie umieją obsługiwać internetu. A jeśli mają dostęp, to się po
      prostu boją. Taka politykę powinien prowadzić bank w latach 2012, jak nam
      dorośnie nowe pokolenie oswojone z nowinkami technicznymi. Proszę gonzO, tylko
      nie mów, że bank nie musi się liczyć z klientami "drobnymi".
      • czuk1 Re: Podwyżki 23.03.07, 18:51
        Żyd handlujący guzikami, nićmi i igłami też nieźle żył, przed wojną.
        I miał liczną klientelę.
        Teraz podobnie. Wszystkie banki zaczynają zabiegać o klientów detalicznych
        bo tam jest "tani i pewny pieniądz" , swego rodzaju surowiec do kredytowania.

• diabolo13 Re: Podwyżki 23.03.07, 20:10
          Ale nie jesteśmy sami na rynku, klient niestety dla was ma możliwość porównania
          jakości, czasu, kompetencji obsługi i tu niestety wypadamy nieciekawie. Pora
          się obudzić teraz a nie potem z ręką w nocniku. (Ale dzisiaj Kasandra jestem).
          Pzdrw
    • passenger7 Re: Podwyżki 24.03.07, 00:32
      lola555 napisała:

> Hej!Czy wiecie coś na temat podwyżek, kiedy będą?? Pozdr.

Podobno w lutym 2007 było 6% - tak piszą w Gazecie ;-)
      "Płace wzrosły w lutym średnio 6,6 proc."
      gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,37397,3983137.html"TABELA
      INSTYTUCJA WZROST WYNAGRODZEŃ w II (%)
      ...
      PKO BP 6,0"

Ja nic takiego nie zaobserwowałem.

• pinesska44 Re: Podwyżki 24.03.07, 10:22
        Ten link to jest dowód że podwyżki jak zauważył passenger7 już były ;-))))) całe
        6% he, he he - więc na co my czekamy ?????? - cieszmy się i pracujmy dalej... w
        imię kolejnych mrzonek o podwyżkach i wykonaniu planów sprzedażowych ! (to
        dopiero mrzonka co nie ?)
        • passenger7 Re: Podwyżki 24.03.07, 15:17
          pinesska44 napisała:

> Ten link to jest dowód że podwyżki jak zauważył passenger7 już były ;-)))))
          cał
          > e
          > 6% he, he he - więc na co my czekamy ?????? - cieszmy się i pracujmy dalej...
          w
          > imię kolejnych mrzonek o podwyżkach i wykonaniu planów sprzedażowych ! (to
          > dopiero mrzonka co nie ?)

Chodziło mi o to, że autor artykułu z Gazety (
          gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,37397,3983137.html ), albo delikatnie
          rzecz ujmując, mija się z prawdą (tzn. bierze "dane z sufitu"), albo ja nie
          wiem wszystkiego, skoro nie zaobserwowałem 6% podwyzek w PKO BP, w lutym 2007
          roku.
          A tak na marginesie, w kontekście podwyżek i narzędzi wywierania wpływu,
          przypomina mi się jedna scena z klasyki polskiej kinenematografi, filmu "Miś".
          Fragment, w którym główny bohater filmu, Ryszard Ochucki, próbuje wypłacić w
          banku w Londynie pieniądze z konta, i okazuje się, że musi trochę poczekać,
          ponieważ tamtejsi bankowcy, przeprawadzają krótki strajk ostrzegawczy.
          • pinesska44 Re: Podwyżki 26.03.07, 20:08
            Podwyżki 6% były w lutym - to nie są tak do końca dane z sufitu. Po prostu były
            to podwyżki samej centrali a na pewno AUDYTU !!!.
    • lola555 Re: Podwyżki 26.03.07, 17:00
      Słyszałam dzisiaj,że podwyżki będą przyznawane etapowo, czy wiecie coś na ten
      temat? Pozdr.
    • gg730 Re: Podwyżki 26.03.07, 17:52
      Podwyżki będą dopiero jak wybiorą Prezesa.
    • tomti Re: Podwyżki 30.03.07, 20:24
      Ma być 5%.
      Zajebiście!!!
      Za jakieś 15 lat będziemy zarabiali tyle, co teraz w normalnych bankach.
      • czarnamamba14 Re: Podwyżki 04.04.07, 21:43
        A gdzie są te normalne??

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka