przychylny1 23.10.07, 20:18 Panie Prezesie, ma Pan zapewne materiały ze spotkań z pracownikami. Proszę je przeglądnąć i odpowiedzieć sobie na pytanie - ile z tego realizuję a ile nakłamałem. Obiecanki cacanki. Powodzenia Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
j111 Re: Panie Rafale J 24.10.07, 12:17 Nie sądzę być doczekał się odpowiedzi pana Prezesa. Jest już zajęty pakowaniem. Przecież za chwilę skończy swoją karierę w PKO BP. Jedna rzecz pozostanie po nim na pewno. Tak wielkiej struktury organizacyjnej, tyle departamentów i dyrektorów nie mieliśmy nigdy w historii naszego banku. Cóż można za to płacić, bo przecież nam - pracownikom nie poprawiono warunków placowych, więc dalej zarabiamy marnie. A co Prezes mówił wczesniej to dobrze pamiętamy. No a jeszcze co do relaizacji obietnic - to Prezes tak jak i partia, która go Prezesem uczyniła ma chyba klopot z realizacja obietnic. Nic to - może następni beda lepsi. Odpowiedz Link
gonz0 Re: Panie Rafale J 24.10.07, 13:11 Skąd wiesz że się pakuje ? Czyżbys był tym "wilkiem", który tak usilnie mu w tym "pomaga" ? Odpowiedz Link
j111 Re: Panie Rafale J 24.10.07, 17:06 1. czytam gazety, więc stąd takie przypuszczenie, 2. patrzę na to jak pod jego kierownictwem zmienia się bank, więc stąd takie przypuszczenie, 3. ze smutkiem obserwuje marnotrawstwo dorobku poprzedników, więc stąd takie przypuszczenie Odpowiedz Link
diabolo13 Re: Panie Rafale J 24.10.07, 19:49 oceniasz go z pozycji swojego krzesła w oddziale w Pcimiu Dolnym (porównanie) czy z pozycji makro (sieci)? Odpowiedz Link
zbystrej Re: Panie Rafale J 26.10.07, 20:56 skąd wiesz, że się pakuje? mam wrażenie, że nasz Rafał jest z tych, co to u każdej władzy mu dobrze. świadczyć o tym może chociażby jego obecny dystans co do połączenia pko z pzu (dziwna zbieżność poglądów z donaldem), którego to połączenia był zwolennikiem. na wyższe pensje mogą liczyć tylko ci, którzy mają jasną wizję przyszłości w pko i żądzę sukcesu, czyli pierwsze szczury na mecie. Rafał zapowiada wynagrodzenia prowizyjne. przygotujmy się więc na akwizycje. a tak na marginesie. dlaczego wchodzimy w g...no, jakim jest centraliacja, skoro w innych bankach to się nie sprawdziło w city też? Odpowiedz Link
wels2803 Re: Panie Rafale J 26.10.07, 21:19 W Polsce poszukują policjantów i strażników miejskich, bo nikt za 1500 zł. netto na początek nie chce w tych jednostkach pracować. Jak się to ma do nas - ilu z pracowników po kilku czy kilkunastu latach pracy ma płace na podobnym lub niższym poziomie? Czy naprawdę nie zasługujemy na ludzkie traktowanie i godne warunki płacy? Bank to pracownicy - czy aby na pewno nie chodzi tu tylko o swoich, bliższych lub dalszych znajomych i przyjaciół królika? Jakoś zwątpiłam w ten bank, przykre ale prawdziwe. Kiedyś ta praca była prestiżem, teraz coraz częściej się łapię na tym, że wstyd mi się przyznać, w jakim banku pracuję. Odpowiedz Link
mariusz Re: Panie Rafale J 27.10.07, 13:58 Po kilku miesiącach facet (nawet najbardziej nieudolny) powinien "nauczyć się banku", poznać jego potrzeby i zaproponować konieczne zmiany. Jeśli tego nie ma to nie zdziwię się jak za 1-2 mce PO wywoła konkurs na nowego prezesa. PKO BP, nie może dryfować jak góra lodowa. Do nikąd. martwię się o swoje akcje. Odpowiedz Link
jurg11 Re: Panie Rafale J 09.02.08, 13:30 Panie Prezesie, jako pracownicy PKO BP SA domagamy się przede wszystkim: - natychmiastowego zwiększenia wynagrodzenia o 1500zł. netto - zbadanie wszystkich sygnałów o mobbingu i wyciągnięcie konsekwencji służbowych co do mobberów, zbadanie przypadków dyskryminacji ze względu na płeć - poprawienie warunków pracy poprzez jasne przyporządkowanie REALNYCH obowiązków i planów sprzedażowych do konkretnego stanowiska pracy , zaprzestanie łączenia stanowisk pracy, - odnowienie placówek - zbadanie kompetencji dyrektorów najwyższego szczebla szczególnie pod względem Zarządzania Zasobami Ludzkimi - zrównania stawek zasadniczych z pracownikami najwięcej zarabiającymi a wykonujących takie same czynności, Liczymy, że Zarząd PKO BP SA pozytywnie ustosunkuje się do naszych postulatów i nie wejdzie z pracownikami PKO BP SA w spór zbiorowy. Odpowiedz Link
kasandraonline Re: Panie Rafale J 09.02.08, 17:20 No, czekajmy tylko, jak do PKO wkroczy Pani Wiśniewska z Pekao SA, to zacznie zamiatać po swojemu. Przynajmniej niektórzy dyrektorzy zarządzający jak Pan Gabriel G. wraz ze swoimi kretyńskimi pomysłami zakończą swoją karierę w tym banku. Odpowiedz Link
bru-no Re: Panie Rafale J 09.02.08, 19:32 Taki list Pan otrzyma do końca II 2008r. Tylko jak Pan się do niego ustosunkuje, zależy tylko od Pana, lecz niech PAn się przyjży,z łaski swojej np. zróznicowaniu stawek między np.W-wą a resztą świata. "Panie Prezesie, jako pracownicy PKO BP SA domagamy się przede wszystkim: - natychmiastowego zwiększenia wynagrodzenia o 1500zł. netto - zbadanie wszystkich sygnałów o mobbingu i wyciągnięcie konsekwencji służbowych co do mobberów, zbadanie przypadków dyskryminacji ze względu na płeć - poprawienie warunków pracy poprzez jasne przyporządkowanie REALNYCH obowiązków i planów sprzedażowych do konkretnego stanowiska pracy , zaprzestanie łączenia stanowisk pracy, - odnowienie placówek - zbadanie kompetencji dyrektorów najwyższego szczebla szczególnie pod względem Zarządzania Zasobami Ludzkimi - zrównania stawek zasadniczych z pracownikami najwięcej zarabiającymi a wykonujących takie same czynności, - wprowadzenie wysługi lat Liczymy, że Zarząd PKO BP SA pozytywnie ustosunkuje się do naszych postulatów i nie wejdzie z pracownikami PKO BP SA w spór zbiorowy." Odpowiedz Link
toja.niktinny Re: Panie Rafale J 10.02.08, 07:31 Mam tylko jedno pytanie do Pana Prezesa, czy ci co nami zażądzają TO LUDZIE SĄ????!!!!! Bo moje zdanie jest takie; "...dzicy są, dzicy są, to chyba nie ludzie..." dzicy są,czytaj- nie kompetentni i nie mam na myśli znajomości procedur bo to moja działka, chamscy, wulgarni i do granic ludzkiej wytrzymałości wykorzystują swoją pozycję(stołki). Odpowiedz Link
tinusia.30 Re: Panie Rafale J 12.02.08, 19:38 Mogę Ci powiedzieć, że moja koleżanka, która jak się okazuje zbyt szybko podjęła decyzję odejścia z PKO BP, szukała pracy w innych bankach jako doradca. Proponują stałą pensję 1500 zł i prowizję od sprzedaży. Nie jest to policja ani straż m. Odpowiedz Link
keri60 Re: Panie Rafale J 10.02.08, 14:29 Gratulacje Panie Rafale za system motywacyjny ,znów będą oszczędności szkoda tylko ,że na pracownikach ,bo kto dostanie premię za plany ?o przepraszam na pewno w Oddziałach Samodzielnych te wybitne co mają jedną działkę do zrobienia i ci którzy nawet bez planów swoje dostaną ,a co z doradcami oddziałów podporządkowanych,którzy są na obsłudze bezpośredniej,analitykami kredytowymi ,kasjerami głównymi, zrobienie planów z wszystkich biznesów jakie im przydzielno jest nie realne ,niestety o tych pracownikach się nie pamięta a szkoda bo oni w każdej chwili mogą zastąpić prawie każdego w samodzielnym a odwrotnie mam poważne i uzasadnione obawy.Czy ktoś o nich pomyślał,wątpię??przecież to robole. Odpowiedz Link
kriszna555 Re: Panie Rafale J 16.02.08, 20:24 Dokładnie z tym się zgadzam. Doradcy w oddziałach samodzielnych zbierają śmietankę np. nagrody za udzielenie jakiejś tam ilości kredytów, co w naszym przypadku jest niemożliwe - obsługujesz klienta już go nakręcasz na kredyt a tu pip transport. Odchodzisz a klient wkurza się i odchodzi. itd itd. Powinniśmy zarabiać o wiele więcej od nich skoro znamy się na wszystkim. A jeszcze teraz PPI - i samodzielnie mamy robić kredyty mieszkaniowe i firmowe bo z samodzielnego nikt ci nie zrobi - no chyba że sobie to wprowadzi do ppi- to jest po prostu chore. I ten totalny wszystkoizm! Ludzie - kto umie wszystko to tak naprawdę nie wie dokładnie nic. A ostatnio bardzo ciekawy temat - standardy obsługi klienta. Fajnie. Chyba twórcy a może ci którzy myślą że u nas pracując na "wariackich papierach" da się to wprowadzić w życie naoglądali się filmów science fiction? Dużo by tak jeszcze opowiadać - ale po co? Wiem, że jestem dobrym pracownikiem tak jak wielu z nas. I co mi z tego? Kto to docenia? Na koniec dostanę order z kartofla. Odpowiedz Link