tomy67 12.11.07, 21:57 Czy ktoś wie kiedy odchodzi J. Kepel z ROD Poznań ? Z tego co wiem to juz czas na emeryture dawno minął. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mau-rin Re: ROD Poznań 13.11.07, 17:01 Wszyscy na to czekają... No, albo prawie wszyscy:-) Odpowiedz Link
euroapko Re: ROD Poznań 13.11.07, 20:27 nie czekajcie tak na odejście Pana Dyrektora Kepela, może już osiągnał wiek emerytalny, ale to jest Dyrektor, może już ostatni w historii Rod-u, który w pracowniku widzi człowieka. Jest obłednie wymagajacy, ale dzieki temu trzyma region w ryzach, a i wyniki sa OK Odpowiedz Link
mau-rin Re: ROD Poznań 13.11.07, 22:16 Nie przesadzaj! Ostatni sprawiedliwy wg. Ciebie? Z tego co mi wiadomo to ma około 67 lat!!!!! Czas na odpoczynek... Odpowiedz Link
gadanie_od_rana Re: ROD Poznań 13.11.07, 22:38 Nie jestem z Poznania, ale wiele dobrego słyszałam o poznańskim porządku i jasności celów. Człowieka nie znam. Jeśli jednak potrzebujesz zobaczyć jak krąży świeża krew zapraszam do ROD Warszawa Odpowiedz Link
euroapko Re: ROD Poznań 13.11.07, 23:06 a no ma swoje lata, ale myslę,że z satysfakcja przejdzie na zasłużony odpoczynek i na pewno z poczuciem dobrze wykonanej roboty, ba powiem wiecej mamy juz wymarzonego nastepce, buduje teraz nowe w centrali i tylko sie obawiamy czy nie przyśla nam jakiegoś politycznego spadochroniarza. Dodam, że nasz nowy wybraniec cieszy się niekłamanym szacunkiem całej załogi, jest facetem, któremu nie wcisnie sie ciemnoty i na spotkanie z nim tez trzeba sie solidnie przygotowac Odpowiedz Link
pkobank Re: ROD Poznań 15.11.07, 18:47 uwazam że obraz J.K.jaki nakreslił euroapko jest za zbyt lukrowany. Jakie to masz przykłady że jest tak dobry dla swoich pracowników - podaj konkrety - a nie powielaj stereotypy i bajki. A może ty euroapko jesteś głównym lizusem J.K. już ponad 2 lata blokuje dostęp do stołka już czas aby dał szanse innym - młodszym może wiecie co J.K. tak trzyma na tym stołku ? prestiż? nuda czy pieniądze? a może sa inne powody? Odpowiedz Link
euroapko Re: ROD Poznań 15.11.07, 22:50 ja i podlizywanie się co to to nie, wrecz przeciwnie ; przykłady dbałosci... nie na tym forum; blokowanie miejsca przez 2 lata? no cóż trudno rozstac się z firmą, którą sie zbudowało; inny naczelny a to pewno tuż tuż i jeżeli nastepny to nie bedzie budujący "nowe" w centrali, to proponuje za rok wrócić do tematu i... pogadamy Odpowiedz Link
pkobank Re: ROD Poznań 16.11.07, 18:21 Dlaczego nie chcesz podać przykładów dbałości o pracowników ?. Przeciez to forum jest idealne aby pochwalić J.K. za konktretne sprawy. podaj więc teraz niech cała Polska czyta jakie to dobre rzeczy robi JK dla swoich podwładnych Odpowiedz Link
pkobank Re: ROD Poznań 16.11.07, 18:24 a może inni forumowicze przyłączą się do dyskusji i podadzą swoje opinie Odpowiedz Link
mau-rin Re: ROD Poznań 16.11.07, 21:40 Jestem pracownikiem jednego z poznańskich oddziałów już prawie od 11 lat i choć bardzo wytężam pamięć nie mogę przypomnieć sobie nie takiego dobrego, co zrobił JK dla ludzi... Chętnie posłucham czego On dokonał, może o czymś nie wiem.... Odpowiedz Link
pkobank Re: ROD Poznań 16.11.07, 23:50 ja też nie słyszałem żadnego pozytwnego przykładu o JK no to skąd taka fama krąży po kraju że jest takim dobrym "ojcem" dla swoich "pkowskich wielkopolskich dzieci" Odpowiedz Link
pkobank Re: ROD Poznań 19.11.07, 20:38 Rozumiem , że mamy szanować obecnego szefa bo jest zły ,a jak przyjdzie następny to będzie jeszcze gorszy. Przypominają mi się czasy komunistyczne. A gdzie spojrzenie pozytywne na ten temat ? ma ktość z forumowiczów jakieś propozycje ? Odpowiedz Link
euroapko Re: ROD Poznań 19.11.07, 23:56 jest sposób, spojrzeć na wszystko globalnie a nie przez pryzmat własnego czubka nosa, chociaz i wlasny interes jest istotny; kazdy z dotychczasowych szefów cos wniósl pozytywnego, nasz Bank ma swoja silę; zawsze bedą niezadowoleni- ci odejdą- sytuacja wymusi dobrą organizację, zmiany systemów, które zrekompensują odejscie niezadowolonych. Myslę jednak, że ktoś powinien ustanowic takie przepisy, które osoby korzystajace z licznych kursów bedą zobowiązywały tych odchodzacych do zwrotu pieniedzy za szkolenia lub odpracowania kosztów szkoleń, bo niby dlaczego ci co zostana maja pokrywac koszty uczenia sie tych niezadowolonych, którzy stanowia dobra kadrę w innych bankach. Poza tym to nasz Polski Bank, dzieki tym którzy nie jęcza a pracują istnieje 100 lat i miejmy nadzieje, że bedzie istniał dalej. Może i politycy, którzy sciągaja nam na kark nieudaczników, swoich pociotków dojda po rozum do głowy, że dobrze zarzadzany nasz Bank to wpływy do budżetu.Miejmy wreszcie nadzieje, że tak sie zmienia przepisy ustawy emerytalnej, że wszystkie zmęczone 55-letnie kobiety, a takich jest mnóstwo w Banku, beda mogły stopniowo ustapic pola młodym, niejęczącym. Odpowiedz Link