exspres 19.11.07, 17:57 Nasz bank zrobił Nam bardzo miłą niespodziankę zwiększając kwotę średnio o 26% w stosunku do ubiegłego roku.Ma być wypłacony do 15 grudnia.Oby więcej takich przyjemnych wiadomości. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pko_kasiarz Re: WIEKSZY BONUS 19.11.07, 18:10 Kto popiera Twoje myślenie to bez obrazy, ale płytki do bólu. "Nasz bank zrobił Nam bardzo miłą niespodziankę..." - Niespodzianka jest dopiero przed nami, regulamin premiowy. Branżowe sprzedały się za 50 mln do bonusa na rzecz Wielkiej Niewiadomej dotyczącej Regulaminu Premiowego. Ale co się dziwić, jeżeli Przewodnicząca i jej Zastępczyni są na etacie (mimo, że powinny już dawno brać emeryturę i nie bruździć w szeregach pracowników)-Bonus jest dla nich najważniejszy, one nie są doradcami, kasjerami, czy tęż innymi wypacowywującymi zysk dla banku. Brawa dla tych, którzy na te Panie głosowali. Odpowiedz Link
robotnik_pkobp Re: WIEKSZY BONUS 19.11.07, 20:22 pko_kasiarz wybacz ale ni groma nie wiem o czym mówisz. Możesz jaśniej? Widocznie nie jestem w temacie a chciałbym wiedzieć o czym piszesz. Co do bonusa, to ten krok wydaje się bardzo pozytywnym (w odróznieniu do ostatnich, które spowodowały że nie mamy już nawet tych nędznych premii), zobaczymy jednak jak to bedzie w praniu i po 15 grudnia damy tu info, kto ile miał % podwyżki bonusa. Odpowiedz Link
pko_kasiarz Re: WIEKSZY BONUS 21.11.07, 17:16 czyzbym pisal w obcym jezyku? Zamydlaja nam oczy bonusem, obiecane nagrody-jakos cicho, regulamin premiowy? - chocby byl najlepszy to jezeli premia uzalezniona jest od zadan zarowno w sprzedazy jak i we wsparciu, ktore nakladane beda w zaleznosci od.....no wlasnie od czego? I tu jest pies pogrzebany (nie pytajcie tylko jaka rasa) Odpowiedz Link
tinusia.30 Re: WIEKSZY BONUS 20.11.07, 19:27 Tak, tak zaprawdę Bank zrobił nam piękną niespodzianke dokładając pieniędzy do bonusa po rekordowym wyniku finansowym przez nas najpierw wyharowanym. W zamian chyba zresztą za obeicane nagrody za 3 kwartał, których jakoś nie widać. Ale to nie koniec niespodzianek. Następną będzie nowy system premiowania - czy miłą niespodzianką to się okaże ... Odpowiedz Link
annafanna Re: WIEKSZY BONUS 21.11.07, 21:04 A mam pytanko odnosnie tych bonusów, takie zapytanko z ciekawości, czy jesli pracuję w PKO BP SA od lipca bieżącego roku jako doradca też mam szanse dostać taki bonus?? Odpowiedz Link
bankier_12 Re: WIEKSZY BONUS 22.11.07, 16:38 Jak Żyd w okupację. Poczytaj posty o bonusie, tam jest odpowiedź na Twoje pytanie. Jeżeli nie chce Ci się szukać to sroconą wersję odpowiedzi (nieformalną) masz w pierwszym wersie mojej wstawki. Przykro mi Pozdrawiam Odpowiedz Link
uczciwy_pracownik Re: WIEKSZY BONUS 22.11.07, 21:40 exspres napisał: > Nasz bank zrobił Nam bardzo miłą niespodziankę zwiększając kwotę średnio o 26% > w stosunku do ubiegłego roku.Ma być wypłacony do 15 grudnia.Oby więcej takich > przyjemnych wiadomości. Jak tak sie policzy to nie wiem czy rzeczywiście tyle wyjdzie. Przecież w marcu były podwyżki. Więc może się okazać, że wszyscy będą mieli te same wskaźniki co w zeszłym roku a a ta pula pójdzie na wyrównanie podwyżek albo wskaźniki się zmniejszą i się nagle okaże, że faktycznie bonus wzrośnie o 26%. Pozdrawiam wszystkich optymistów. Odpowiedz Link
aga3317 Re: WIEKSZY BONUS 24.11.07, 15:28 Jest jeszcze druga nowość /podobno/. Wyższa kadra dostanie bonus w jednym kawałku w grudniu, a nie jak poprzednio w dwóch - w grudniu i lutym. Wniosek jeden, szykują się ptaszki z wyższych pięter Puławskiej do odlotu, bo jak przyjdą nowi to pokombinują, żeby tej lutowej części już naszym mądralom nie wypłacić! Odpowiedz Link
exspres Re: WIEKSZY BONUS 24.11.07, 15:34 Ciężżżżżżżżżżżko im będzie odlecieć,niektórzy już rozwinęli skrzydła. Odpowiedz Link
robotnik_pkobp Re: WIEKSZY BONUS 24.11.07, 19:45 Pytanko: na podstawie czego jest wyliczany bonus? Czy na podstawie wynagrodzenia brutto zapisanego w umowie o pracę, czy na podstawie wynagrodzenia brutto z ostatniego miesiąca (czyli grudnia) danego roku? Czy jeszcze jakos inaczej? I do kiedy mają bonusa przelać na konto? Odpowiedz Link
ganio6 Re: WIEKSZY BONUS 24.11.07, 21:49 podstawa bonusa to pażdziernikowe wynagrodzenie (brutto minus składki i podatek) Zgdonie z uchwała do 15 grudnia musi być wypłacony. Odpowiedz Link
robotnik_pkobp Re: WIEKSZY BONUS 30.11.07, 00:05 minus składki? a czy PZU i kredyt z ZFŚS też się w te składki wlicza? Odpowiedz Link
j111 Re: WIEKSZY BONUS 28.11.07, 16:39 to takie pożegnanie prezesa i całej jego ekipy; już za chwilę ich tu nie będzie, więc tym jednym ruchem chcą zatrzeć dotychczasowe podejście do pracowników Odpowiedz Link
agus1974 Re: WIEKSZY BONUS 28.11.07, 16:57 Nie wiem czy przeczytaliście , że tam jest napisane - ŚREDNIO - co oznacza w wolnym tłumaczeniu, że tylko nieliczni dostaną te 26% więcej. Gdyby nie to, że bossowie na Puławskiej mają przeświadczenie o zblizającym się coraz większymi krokami końcu kariery w PKO to raczej nie zobaczylibyśmy tak optymistycznych wieści. Nawet gdyby dali 200% bonousa to i tak nie zmienią faktu że zarabiamy tu nieproporcjonalnie mało w stosunku do wkładu pracy i własnego zaangażowania. To też posunięcie mające na celu zatkanie ust pracownikom i związkom zawodowym. O tym jak kiepska jest sytuacja finansowa wiekszości pracowników naszego banku można sprawdzić badając wykorzystanie kredytów na rachunkach pracowników idąc tropem odpowiednich parametrów księgowych. To da jasną i klaowną odpowiedz o sytuacji szeregowych pracowników. Odpowiedz Link
dorad-capko Re: WIEKSZY BONUS 28.11.07, 19:55 Proszę o informację komu należy się bonus? Nie przepracowałam całego roku, czy też mam szansę na bonusa? Odpowiedz Link