iwonoz 29.11.07, 21:17 CZY KTOŚ ZNA SZCZEGÓŁY PROGRAMU??? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bankier_12 Re: PROGRAM DOBROWOLNYCH ODEJŚĆ Z PKO BP SA 29.11.07, 21:33 Nie ma czegos takiego. Odpowiedz Link
tinusia.30 Re: PROGRAM DOBROWOLNYCH ODEJŚĆ Z PKO BP SA 29.11.07, 21:40 Dobrowolnych odejść jest ostatnio dużo, ale czy jest do tego jakiś program? Odpowiedz Link
iwonoz Re: PROGRAM DOBROWOLNYCH ODEJŚĆ Z PKO BP SA 29.11.07, 21:42 ALE MA BYĆ PODOBNO OD STYCZNIA. PREZES OBIECAŁ, ŻE BĘDZIE "ATRAKCYJNY". Odpowiedz Link
tinusia.30 Re: PROGRAM DOBROWOLNYCH ODEJŚĆ Z PKO BP SA 29.11.07, 21:48 To moja koleżanka, która złożyła wypowiedzenie w październiku i odchodzi od lutego, to się nie załapie na te "atrakcje"? Premię jej już ciachnęli. Odpowiedz Link
4luna Re: PROGRAM DOBROWOLNYCH ODEJŚĆ Z PKO BP SA 29.11.07, 22:01 wcześniej odeszła dłużej pożyje. Odpowiedz Link
sroka69 Re: PROGRAM DOBROWOLNYCH ODEJŚĆ Z PKO BP SA 01.12.07, 15:05 "atrakcyjny"? ciekawe dla kogo? jakoś nie chce mi się wierzyć. czytałam jakąs opinię "wierchuszki", że powinniśmy się cieszyć, że wogóle dostaliśmy jakąkolwiek dywidendę, ponieważ potrzeby finansowe banku na inwestycje są ogromne. niby dlaczego mieliby wypłacać "atrakcyjne" odprawy? nie mają w tym interesu. przecież dla "wierchuszki" pracownicy są tylko parobkami a co dopiero ci, którzy są zwalniani. Odpowiedz Link
desperatka73 Re: PROGRAM DOBROWOLNYCH ODEJŚĆ Z PKO BP SA 02.02.08, 11:39 zgadza sie potrzeby na iwestycje napewno są ogromne , ale jak widze wypiepszanie kasy w błoto to szlak trafia ,po co dyrektorom nowe toyoty skoro maja swoje auta , mi nikt nie płaci za dojazdy do pracy a oni jeszce za łatwiaja prywatne sprawy za pieniadze bankowe , niech sluzbowo jeżdz swoimi samochodami i bank zwraca im kilometrowke , juz benda oszczedności i to ogromne telefony rozmowy tylko w sprawach słuzbowych. mozna oszczędzic tyle pieniędzy . ale jak w oddziale sa telefony z lat 70 to ludzie sie śmieją podjazd dla wózkow inwalidzkich rozwalony . Przygladam się i widze bank ten stacza się . Odpowiedz Link
pracownik12345 Re: PROGRAM DOBROWOLNYCH ODEJŚĆ Z PKO BP SA 30.11.07, 19:59 W nowym porozumieniu dotyczącym zwolnień z przyczyn zakładu pracy ma być zapis o możlwości dobrowolnego odejścia, oczywiście za zgodą dyrektora i oczywiście w ramach limitu. Będzie można dostać odprawę . Odpowiedz Link
blabla3 Re: PROGRAM DOBROWOLNYCH ODEJŚĆ Z PKO BP SA 30.11.07, 21:24 Proszę o więcej szczegółów.. Odpowiedz Link
4luna Re: PROGRAM DOBROWOLNYCH ODEJŚĆ Z PKO BP SA 30.11.07, 21:31 CZYLI DYSKRIMINACJA? Odpowiedz Link
outlook13 Re: PROGRAM DOBROWOLNYCH ODEJŚĆ Z PKO BP SA 01.12.07, 14:28 Zdaje się,że niebawem poznamy treść porozumienia, które będzie obowiązywać w 2008 roku, ponieważ upłynął termin negocjacji. Ale z tego, co obiło mi się o uszy nie będzie żadnych dobrowolnych odejść, chyba,że w ramach normalnego wypowiedzenia złożonego przez pracownika, czyli bez odprawy. A w/w przy zwolnieniach grupowych mają być niższe niż w 2007 roku.Zobaczymy. Odpowiedz Link
jadzia00 Re: PROGRAM DOBROWOLNYCH ODEJŚĆ Z PKO BP SA 05.12.07, 22:11 W 2007 kwota odprawy jest: 1) 3 miesiące ustawowo (wynagrodzenie normalne) 2) 3 miesiące odszkodowanie ( j/w) 3) 6 miesięcy nie więcej niż 24 tysiące W 2008 kwota odprawy będzie: 1,2) 2 pierwsze punkty j/w 3) 6 miesięcy nie więcej niż 18 tysięcy Odpowiedz Link
pracownik12345 Re: PROGRAM DOBROWOLNYCH ODEJŚĆ Z PKO BP SA 01.12.07, 15:18 Będzie można odejść na zasadach porozumienia stron zgodnie z porozumieniem czyli max z 12 krotna odprawą dla osób które pracują 8 i więcej lat. Oczywiści jezeli w danym Oddziale będą zwolnienia to będzi się mozna zgłosić na "ochotnika" Odpowiedz Link
sroka69 Re: PROGRAM DOBROWOLNYCH ODEJŚĆ Z PKO BP SA 01.12.07, 17:58 jeżeli będzie tak ja piszesz - to niewykluczone, że zostanę takim ochotnikiem. Odpowiedz Link
4luna Re: PROGRAM DOBROWOLNYCH ODEJŚĆ Z PKO BP SA 01.12.07, 18:35 CZY CZYTAŁEŚ/AŚ JUŻ TREŚĆ POROZUMIENIA NA ROK 2008? Odpowiedz Link
desperatka73 Re: PROGRAM DOBROWOLNYCH ODEJŚĆ Z PKO BP SA 02.02.08, 11:43 Jeśli tak zrobią odejdzie wielu dobrych fachowców a wtszkolenie na ich miejsce nowych młodych ludzi to ogromny koszt .czekam na cos takie. Odpowiedz Link
pracownik12345 Re: PROGRAM DOBROWOLNYCH ODEJŚĆ Z PKO BP SA 01.12.07, 19:06 Tak,czytałam projekt, który miał być podpisany prawdopodobnie 30.11.07 więc pewno w poniedziałek bedzie już coś wiadomo. Odpowiedz Link
bunia52 Re: PROGRAM DOBROWOLNYCH ODEJŚĆ Z PKO BP SA 01.12.07, 22:02 Też czytałam. Odprawa w zależności od stażu pracy. Jest też określona grupa stanowisk objętych redukcją. Odpowiedz Link
pracownik12345 Re: PROGRAM DOBROWOLNYCH ODEJŚĆ Z PKO BP SA 05.12.07, 20:23 Niestety,w podpisanym porozumieniu nie znalazł się jednobrzmiący zapis o możliwości dobrowolnego odejscią, napewno wiele osób bedzie zawiedzonych. Nie określono też liczby zwolnień, ale czy to dobrze?? Odpowiedz Link
robotnik_pkobp Re: PROGRAM DOBROWOLNYCH ODEJŚĆ Z PKO BP SA 07.12.07, 23:32 Co trzeba zrobić aby dostać pełną(jaką?) odprawę? Czy trzeba pracować8 lat czy można mniej i jaki ma to wpływ na wielkość odprawy? Odpowiedz Link
spokojna7 Re: PROGRAM DOBROWOLNYCH ODEJŚĆ Z PKO BP SA 26.01.08, 20:40 A co zrobią jak ochotników będzie dużo??, ponieważ w tej firmie pracuje się pod ciągłą "kontrolą in cognito" i z tego co wiem chętnych jest duzo np. w mojej placówce. Odpowiedz Link
uczciwy_pracownik Re: PROGRAM DOBROWOLNYCH ODEJŚĆ Z PKO BP SA 27.01.08, 11:34 Ja to bym proponował tych "kontrolerów in cognito" najpierw przetestować na miejscu doradców, kasjero-dysponentów. Ciekawe jak oni by sobie radzili. Bo z reguły kontrolerzy in cognito z ROD to ludzie, którzy jako sprzedawcy pewnie dnia nie pracowali no i nie musieli sprzedawać produktów, które jak na dzisiejszą sytuację światową są już nieatrakcyjne dla klientów. Odpowiedz Link
spokojna7 Re: PROGRAM DOBROWOLNYCH ODEJŚĆ Z PKO BP SA 01.02.08, 21:54 Najważniejsze że teorię mają wykutą, po co im praktyka. Przecież teoria nie ma się nijak do praktyki, ale oni są ważniejsi. Odpowiedz Link