Dodaj do ulubionych

Uciec, ale dokąd?

31.05.08, 11:46
Witam,

Czytając Nasze forum dochodzę do wniosku, że jednak większość opinii wpisuje się w negatywną ocenę Naszego banku.
Myślę, że wsród Was są osoby, którym udało się zmienić pracę.
Jeśli tak to proszę o wskazówki od Was lub Waszych znajomych dla których odejście z PKO do innego banku było strzałem w 10.
W jakich bankach doświadczenie z trudnej i niewdzięcznej pracy w PKO przekłada się na lepsze wynagrodzenie i bardziej godziwe warunki pracy?
Wiadomo, że nie chodzi o to aby trafić z "deszczu pod rynnę".

Pozdrawiam wszystkich
Obserwuj wątek
    • antysz1313 Re: Uciec, ale dokąd? 31.05.08, 23:03
      w bankowosci moze byc albo lepiej albo gorzej ... a rynna jest cągle ta sama.
      • zuzia300 Re: Uciec, ale dokąd? 01.06.08, 19:47
        jak nie masz co napisać, to może nie pisz nic???
        • kati3miasto Re: Uciec, ale dokąd? 01.06.08, 20:31
          zuzia300,
          Czytając Twoje "treściwe" wypowiedzi można wysnuć ciekawy wniosek.
          Chyba marnujesz się w tym PKO, powinnaś raczej udzielać porad przez telefon zaufania albo lepiej nie bo jeszcze ktoś by się powiesił jakbyś mu udzieliła wsparcia.
          Gratuluje optymizmu i ciekawych merytorycznych analiz.
          Z takim podejściem napewno zrobisz błyskotliwą karierę w bankowości.
          Jeszcze jedno uwaga, którą poczyniłaś idealnie pasuje do Twojego przypadku - weź sobie ją do serca.
          • robotnik_pkobp Re: Uciec, ale dokąd? 01.06.08, 21:51
            kati, z przebiegu dyskusji wynika, że zuzia odpowiadała antyszowi a nie Tobie.
            zuzia możesz to potwierdzić lub zaprzeczyć?
            • najlepszywolnyptak Re: Uciec, ale dokąd? 02.06.08, 15:58
              Nie polecam Getin Banku(wcześniej GBG) ani Pekao, czy BPH,zarobki mizerne
              wymagania wielkie. Może to Ci trochę zawęzi krąg poszukiwań. Chętnie
              dowiedziałabym się czegoś o innych bankach. Ponoć przyzwoite zarobki ma
              Millennium, Multibank i BRE, ale to znam tylko z opowiadań...Pozdrawiam
              • pyretta13 Re: Uciec, ale dokąd? 02.06.08, 21:05
                Millennium ma nędzne zarobki, powiedziałabym, że porównywalne z PKO.
                Zresztą trudno powiedzieć gdzie lepiej płacą, bo to zależy od wielu
                czynników, np.od miasta w którym masz szczęście(lub nieszczęście)
                mieszkać i pracować. W naszym wspaniałym banku (nie wiem czemu
                piszę "naszym", bo już w nim na szczęście nie pracuję; to chyba
                wieloletnie przyzwyczajenie) jest ogromna rozpiętość w zarobkach w
                zależności właśnie od miasta. Ja osobiście uważam, że czasy
                kiedy "bankowiec to brzmi dumnie" było prawdą dawno już minęły.
                Teraz bankowiec to po prostu akwizytor i jeśli ktoś nie ma ambicji
                bycia upierdliwym domokrążcą to powinien dać sobie spokój z pracą w
                jakimkolwiek banku. Takie jest moje zdanie.
              • robotnik_pkobp Re: Uciec, ale dokąd? 03.06.08, 20:23
                W Milenium płacą niewiele lepiej niż w PKO (ale lepiej), w Multibanku podobno
                nieźle jest ale absolutnie nie u prywaciarza na zasadach fanchasingu (jak to u
                prywaciarza, przeważnie mało płacą), w BRE podobno jest nieźle i w BZWBK lepiej
                niż u nas.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka