Dodaj do ulubionych

Dyskoteki/imprezy w Stambule

12.10.11, 19:07
Koleżanka w odwiedzinach w Stambule koniecznie chciała pobawić się na tutejszej dyskotece, cokolwiek, byle głośno, tłoczno i tańczące tureckie towarzystwo. Mój nietańczący Turek, który miejscowe dyskoteki zna z teorii stanowczo jej to odradził, tłumacząc, że to, że tamto, że molestowanie, sodoma i gomora. Inni tureccy znajomi mają na ten temat zdania podzielone- z podkreśleniem że stambulskie dziewczyny nie widziały przeszkód, a panowie w swoich demonizujących argumentach sami potrafili się zamotać smile
Jakie macie opinie nt. dyskotek w Stambule? A wasi Panowie?
Sama ani nie mam ochoty sprawdzać a i mojego lubego za chiny ludowe tam nie zaciągnę wink a ciekawa jestem jaka jest rzeczywistość.
Obserwuj wątek
    • alusya Re: Dyskoteki/imprezy w Stambule 13.10.11, 16:17
      Moim zdaniem twoj mezczyzna ma w pamieci wydarzenia z Istiklal z Sylwestra kiedy to faktycznie molestowania mialy miejsce. Ale nie trzeba demonizowac.

Gdy mieszkalismy blizej Taksimu wychodzilismy bardzo czesto.
      Super w okolicach taksimu jest roznorodnosc miejsc. Mozna wybrac sie na fajke wodna i herbate na Tophane, koncert w Babylonie, impreze latino, dobrego drinka w Neoclassic Pub z widokiem na Istiklal, malego baru albo clubu przy Balo Sokak np Araf(przychodzi duzo obcokrajowcow) albo Baraka gdzie zwykle w weekendy jest grana muzyka taneczna ale nie techno, mozna wybrac sie do Cicek Pasaji i spedzic wieczor przy tureckiej muzyce na zywo (fasil) albo do jednego z drozszych clubow jak Roxy czy 360 lub Reina na Ortakoy gdzie mozna podziwiac Bosfor.
      Kiedy przyjezdzaja do mnie goscie zawsze staram sie gdzies ich zabrac i pokazac tureckie rozrywki smile
      Tylko nalezy pamietac ze najwieksze tlumy sa w sobote okolo polnocy.
    • limonsuyu Re: Dyskoteki/imprezy w Stambule 14.10.11, 16:49
      Araf rzadzi! smile I jeszcze Peyotle, Thales i Dorock! smile

Generalnie kluby polozone w miare blisko Istiklal Caddesi, sa ok, mozna sie bezpiecznie bawic.

Warto oczywiscie pamietac o podstawowych zasadach bezpieczenstwa - nie odwiedzac klubow samotnie (dla niektorych Turkow samotna dziewczyna to juz zaproszenie wink ) nie zostawiac drinka bez opieki, etc.

Slyszac jezyk polski niektorzy Turcy moga popasc w przesadny entuzjazm wink ale powtarzany jak zdarta plyta, spokojny tekst "Pardon, ama erkek arkadasim var" (niezaleznie od stanu faktycznego wink ) albo zwykle ignorowanie natreta w koncu ich splawia smile

Raz zdarzylo mi sie uslyszec 15-minutowa ode pt. "Piekny biust, masz taki piekny biust" (a nawet nie mialam specjalnego dekoltu wink ), ale poniewaz adorator trzymal sie na odleglosc metra i nie startowal z lapami, to nawet mnie to rozbawilo wink

W Sylwestra czy koniec ramadanu, kiedy wszyscy chleja na potege, faktycznie lepiej zostac w domu smile

Have fun! smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka