marysia9930 22.01.15, 13:42 I co tu się u Was zmieniło po za wójtem, bo przybyłam by zapłacić za śmieci i żadnych nowości, no może to, że mogłam swobodnie zaparkować pod urzędem? A tyle było krzyku że idzie nowe:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ro_naldo Re: CZAS NA ZMIANY ???? 23.01.15, 19:40 marysia9933 zapraszam Cię do siebie to dopiero zobaczysz jakie zmiany u mnie zaszły pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
marysia9930 Re: CZAS NA ZMIANY ???? 27.01.15, 12:33 ro_naldo napisał: > marysia9933 zapraszam Cię do siebie to dopiero zobaczysz jakie zmiany u mnie z > aszły pozdrawiam :) A co na to żona?? Odpowiedz Link Zgłoś
ro_naldo Re: CZAS NA ZMIANY ???? 28.01.15, 13:09 marysia9930 napisała: > ro_naldo napisał: > > > marysia9933 zapraszam Cię do siebie to dopiero zobaczysz jakie zmiany u > mnie z > > aszły pozdrawiam > :) A co na to żona?? Żonę wyślemy gdzieś w świat i po sprawie Odpowiedz Link Zgłoś
rak-57 Re: CZAS NA ZMIANY ???? 27.01.15, 16:45 ro-naldo,a czy rozwój też u ciebie,czy tylko zmiany? Odpowiedz Link Zgłoś
ro_naldo Re: CZAS NA ZMIANY ???? 28.01.15, 13:13 rak-57 napisał(a): > ro-naldo,a czy rozwój też u ciebie,czy tylko zmiany? rak-57 nie wiem jaki masz na myśli rozwój Odpowiedz Link Zgłoś
rak-57 Re: CZAS NA ZMIANY ???? 28.01.15, 15:51 Ten rozwój,który miał przyjść ze zmianami. Odpowiedz Link Zgłoś
babsko77 Re: CZAS NA ZMIANY ???? 19.02.15, 12:42 @Marysiu - zakładam, że jesteś dorosłą osobą, a Twoje pytanie to żart. Dlaczego? Uprzedzając pytania życzliwych - otóż dlatego, że na wielkie zmiany potrzeba trochę więcej czasu i stosów papierów. Jednak maleńkie zmiany już są i cieszą mieszkańców Topólki - po raz pierwszy maluchy ubierały świąteczną choinkę przy GOKu (a więc była choinka, dla najmłodszych nie jak w ubiegłych latach tylko przy budynku urzędu), po raz pierwszy podjęto próbę kultywacji tradycji i powstał festiwal przebierańców (były potknięcia, jednak "pierwsze koty za płoty" :), w GOKu prowadzone są darmowe zajęcia fitness dla młodszych i starszych (cieszące się coraz większym zainteresowaniem, liczba uczestników ciągle rośnie, dzięki poczcie pantoflowej i dobrej opinii uczestników). Marysiu - zmienia się, zmienia. Trudniej będzie zmienić ludzi, żeby ze sobą współpracowali nie zaś gryźli się w imię podziałów politycznych (polityka po wiejsku :) - dlatego dochodzi do jakiś sporów np. wśród kobiet z Koła Gospodyń Wiejskich, jednak dla mnie ważnym jest, że Koło działa. A ludzie? Może pójdą po rozum do głowy i odpuszczą sobie spory w imię "swojego" kandydata - od tego są wybory, nie codzienność. Wybraliśmy nowego wójta, więc odpuśćmy, bo teraz, gdy kopiemy pod nim dołki sami robimy sobie krzywdę. My, ludzie - to gmina. To chyba łatwe do zrozumienia, prawda? Budujmy, nie rujnujmy - proszę :) Odpowiedz Link Zgłoś
babawanga Re: CZAS NA ZMIANY ???? 19.02.15, 14:20 Może należałoby lepiej promować pewne działania ,a nie rozpowszechniać je pocztą pantoflową wtedy nie byłoby takiego blamażu jak z kozami.Poza tym poczta pantoflowa ogranicza dostęp do danej usługi tylko dla poinformowanych.Była gdzieś jakaś informacja o przeglądzie kóz[poza wzmianką w gazetce] z podaną datą godziną itd? Odpowiedz Link Zgłoś
wiesniak4 Re: CZAS NA ZMIANY ???? 27.04.15, 15:34 Babsko, tak się składa, ze to nie maluchy ubierały choinke, tylko gimnazjaliści i panie z koła gospodyń, które zresztą strzeliły sobie sesje fotograficzna z wójtem.maluchy stały i marzły.Kilkoro potem wylądowało u lekarza."Wielki" pan wójt nawet dzieciaków cukierkiem nie poczęstował.Brzydzi mnie wykorzystywanie dzieci do ulepszania swojego wizerunku.kilka fotek z dziećmi nie wystarczy żeby mieszkańcy gminy wójtowi do stóp padali Odpowiedz Link Zgłoś
babsko77 Re: CZAS NA ZMIANY ???? 29.04.15, 17:21 @Wieśniak4 Wybacz , jednak maluchy, mówiła mi o tym mama jednego z maluchów oraz babcia innego przedszkolaka. Sesje? Cały świat oszalał na punkcie "strzelania sobie" zdjęć - wszyscy chcą zostać gwiazdami, choćby tylko dla bardzo wąskiego grona swoich znajomych... Nie zamierzam tego "odruchu" oceniać - widocznie zaspokaja jakieś emocjonalne ludzkie potrzeby i tyle w tym temacie :) Natomiast nawiązując do poruszonego przez Ciebie wątku wizerunku - spójrz na promujących się polityków z "wyższej półki". Dziecko wzrusza, bawi, dziecko budzi w nas, dorosłych, pozytywne emocje. Cały świat sceptycznie wykorzystuje obraz dziecka do swoich celów - oglądasz reklamy? Dopóki dziecku nie dzieje sikę krzywda, nie widzę w tym nic złego. Mieszkańcy gminy wciąż są stosunkowo nieufni wobec nowego wójta, do stóp mu nie padają, na to chyba żaden polityk w naszym kraju liczyć nie może. Ech, gdyby u nas była taka odpowiedzialność, jak u Korei Północnej, gdzie w ciągu ostatnich czterech miesięcy Kim przywołał piętnastu swoich, wysokich rangą, urzędników do porządku - wyrokiem śmierci.... Ciekawe, czy wciąż tylu "paliłoby się" u nas "do polityki", co? :))) Odpowiedz Link Zgłoś
babawanga Re: CZAS NA ZMIANY ???? 30.04.15, 17:42 Widziałaś tą choinkę?Trochę trudno uwierzyć,że dzieci ją ubierały.Władza nie jest do tego,by padać jej do stóp.Władzę sprawują wybrane osoby i powinny to robić pro publico bono a nie dla własnego ego.Tego fragmentu o Korei nie komentuję,bo szkoda słów.To,że wykorzystuje się ochoczo ,a nie sceptycznie wizerunek dzieci nie było by czymś złym gdyby nie robiono tego ,żeby wciskać ludziom kit w reklamach,albo poprawiać czytaj zakłamywać swój wizerunek. Odpowiedz Link Zgłoś