Dodaj do ulubionych

OGRZEWANIE

08.11.07, 21:26
Panie Robercie - sezon grzewczy już dawno się rozpoczął, to są chyba jakieś
problemy?? Mamy ustawione zawory w grzejnikach na "4" - czyli na maxa i jest
już grubo po 21:00 to w dalszym ciągu grzejniki są zimne:/ Kilka dni temu było
normalnie - grzały jak należy Nawet dziecko się skarży że mu zimno Jak to
jest z tym piecem? Podobno steruje automatycznie - ciekaw jestem o której się
włącza i czy wogóle się włącza? Da się coś zrobić aby grzały już np. od 18:00?
Mamy w domu drugie dziecko, które przyszło na świat 5 listopada i w trosce o
zdrowie dzieci powinno się coś z tym zrobić Piec nawala albo coś nie tak z tą
regulacją automatyczną? Mam takie wrażenie że jest zaprogramowany na
rozpoczęcie grzania gdzieś po północy :/ Proszę o odpowiedź
Obserwuj wątek
    • robert_swiatkiewicz Re: OGRZEWANIE 09.11.07, 20:34
      Piec jest wyposażony w automatykę pogodową, właściwie sam steruje
      swoją pracą w zależności od temperatury zewnętrznej. Postaram się go
      przeprogramować (w miarę mojej wiedzy). Jak nie pomoże to wezwiemy
      specjalistę z instal-budu.

Gratuluję narodzin potomka.
    • aktyntasza Re: OGRZEWANIE 27.01.15, 10:37
      Ja przerobiłem ogrzewanie w swym domu na ekologiczne. Zaoszczędziłem i zainwestowałem dużo kasy w projekt potem super piec gazowy i wszystko było piękne dopóki nie przyszła mi faktura za gaz. Po sezonie grzewczym okazało się że muszę zapłacić 6 tysięcy za gaz a zarabiam 1600 złotych miesięcznie. Natychmiast zlikwidowałem to eko ogrzewanie, wstawiłem porządny duży piec węglowy i wydatki na ogrzewanie domu mam teraz dopasowane do dochodów rodziny ale niestety, nie jestem ekologiczny. Wychodzi na to że problem jest dużo większy bo za mało zarabiamy. Bieda i ubóstwo powoduje że nawet wyrzucenie papieru i butelek plastikowych do odpowiednich kontenerów zgodnie z ustawa śmieciową nie powoduje że jesteśmy ekologiczni. Bezrobotni, bezdomni, których nie stać na węgiel, po zapadnięciu zmroku opróżniają kontenery z plastikami i palą nimi w swych piecach. Zimą szczególnie przy większych mrozach całe rodziny chodzą po osiedlowych śmietnikach i zbierają wszystko co się da spalić. To są skutki likwidacji przez rząd miejsc pracy. Za nami aż 20 lat przemian w tym 10 lat Polski w Unii Europejskiej i mamy zacofane prawo, mamy ogromne zaległości prawne względem Unii Europejskiej, mamy brak wielu pilnych, potrzebnych przepisów, ustaw rozporządzeń. Gdzie oprócz Warszawy trafiają szumnie ogłaszane, wielkie pieniądze z Unii Europejskiej na remonty i nowe ekologiczne inwestycje. Tyle nam obiecywano i gdzie są te wielkie reformy ? Pani Kopacz obecnie nic nie robi i tylko chce dotrwać jakoś do następnych wyborów, kolejne rządy nic nie robią i nie wiadomo na co czekają? Pan Prezydent Komorowski robi dobrą minę do złej polityki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka