Dodaj do ulubionych

Fundusz Sołecki

08.03.11, 21:11

W nawiązaniu do wątku „wybory sołtysa” gdzie został poruszony temat funduszu sołeckiego, jak i zachowania i głosowania przeciwko niemu Pani Justyn Gawędy.

Powiem szczerze, że liczyłam na odpowiedź i jakieś wyjaśnienie ze strony Pani radnej ( może „kobita” nie czyta forum), jednak jak udało mi się dowiedzieć nic bardziej mylnego.
W dniu dzisiejszym odbyła się komisja gospodarcza – jak głosowała Pani Justyna to chyba się wszyscy domyślamy, zaskoczyła mnie raczej to co usłyszałam, jakoby co Pani radna miała powiedzieć, a mianowicie, że za poprzednie głosowanie została zaatakowana na forum – co by oznaczało, że jednak czyta.

Hmmmm, to może nie ma czasu - zaglądam sobie na TVN Warszawa a tam
www.tvnwarszawa.pl/stolica,news,w-nowej-iwicznej-od-roku-czekaja-na-megafon,128806.html
Pani Justyna w pełnej krasie, czyli jednak czas ma.

Biorąc pod uwagę powyższe, zaczynam pomału uważać, że Pani radna ma Nas po prostu w …..
Co by znaczyło, że byliśmy tylko potrzebni w dniu wyborów!
Obserwuj wątek
    • kawa_tea Re: Fundusz Sołecki 08.03.11, 22:03
      Czasu niema, ale parcie na szkło jak widać jest ... :)

Przecież, pytania mieszkańców - to tylko taka błahostka.
    • justyna2205 Re: Fundusz Sołecki 08.03.11, 22:06
      O ile dobrze pamiętam, to już w 2008 roku mieszkańcy Iwicznej podjęli uchwałę, w której w jednym z punktów była mowa o instalacji megafonu (www.nowaiwiczna.info/archiwum/uchwala.pdf )
      więc może wypadałoby powiedzieć, że nie tylko nasza pani radna się o to troszczy, co jak widzę sobie przypisuje.
      • owrank Re: Fundusz Sołecki 09.03.11, 08:16
        > więc może wypadałoby powiedzieć, że nie tylko nasza pani radna się o to troszcz
        > y, co jak widzę sobie przypisuje.

a możesz mnie oświecić gdzie w tym materiale widać, że Pani Justyna przypisuje sobie, że TYLKO ona troszczy się o megafon ???????????????????? dwa razy obejrzałem materiał i tego nie widzę.
        A przywoływanie tej uchwały to wstyd dla nas wszystkich bo z 22 postulatów zrealizowano chyba 4 ....
        • kamyk-milowy Re: Fundusz Sołecki 09.03.11, 10:38
          Wstyd dla nas wszystkich? Chyba dla radnych że tylko tyle wywalczyli. W materiale może nie przypisuje ale robi to na stronie internetowej publikując bogatą korespondencję zapominając o tym co uchwalili mieszkańcy.
          • owrank Re: Fundusz Sołecki 09.03.11, 14:40
            > Wstyd dla nas wszystkich? Chyba dla radnych że tylko tyle wywalczyli
            skoro uważasz, że radni tak mało wywalczyli w latach 2009-2010 to tym bardziej wstyd dla nas wszystkich że 2/3 poprzedniej ekipy znowu została PRZEZ NAS wybrana...
    • owrank Re: Fundusz Sołecki 09.03.11, 08:35
      > Pani Justyna w pełnej krasie, czyli jednak czas ma.
      tzn. jesteś nie zadowolona, że nasz radna lata za megafonem dla mieszkańców ? jeżeli miałbym wskazać czy wolę, żeby radny dyskutował z pół-anonimami na forum czy latał "w terenie" za sprawami mieszkańców to zdecydowanie wolę drugi scenariusz.

Chcesz się naprawdę dowiedzieć dlaczego głosowała tak jak głosowała to po prostu zadzwoń i zapytaj. Ja na przestrzeni ostatnich kilku lat nigdy nie miałem problemu, żeby zadzwonić czy do Sołtysa Mariusza czy do Radnej Justyny i dowiedzieć "o co kaman". Warunek jest jeden - musisz chcieć się DOWIEDZIEĆ a nie pisać sugerujące nie-dopowiedzenia na forum
      Zwłaszcza, że podsumowanie Twojego posta przeczy jego treści, ponieważ latanie za megafonem dobitnie świadczy że jednak radna nie ma nas w .... chociażby dlatego że sama nie jeździ pociągiem, a jak chcesz sobie przypomnieć radnego, który rzeczywiście mówiąc dyplomatycznie "mało się angażował" to przypomnij sobie poprzednią kadencję...
      • niwiczanka Re: Fundusz Sołecki 09.03.11, 09:26
        Ja bym raczej wolała, żeby odpowiadała na zadane pytania dotyczące funduszu sołeckiego,CIS zalań naszych posesji, a skoro ma czas na publiczne wypowiedzi dotyczące "błahostki" to tym bardziej powinna wypowiedzieć się na tematy dużo bardziej poważne niżeli - megafon na stacji NI.

Ponadto Ty wolisz telefon, a ja wolę forum - jednak dociera do większej grupy osób :)

• owrank Re: Fundusz Sołecki 09.03.11, 14:21
          nie do końca chwyciłaś mój przekaz - ja uważam, że najważniejsze są DZIAŁANIA odnośnie naszych spraw a nie dyskusje na forum. I dlatego dziwie się, że tak niefajnie potraktowano IMHO dosyć skuteczną medialna drogę na uruchomienie megafonu - ja odniosłem wrażenie, że radna została za to po prostu skrytykowana.
      • kamyk-milowy Re: Fundusz Sołecki 09.03.11, 10:39
        A uważasz że jest jakieś racjonale wyjaśnienie tego że swoim głosem zabrała Iwicznej pieniądze?
        • owrank Re: Fundusz Sołecki 09.03.11, 14:38
          rozumiem, że już wiesz, że te około 50 000 zł rocznie z budżetu gminy Z PEWNOŚCIĄ nie trafi do NI ? Jak rozumiem, teraz będzie duuuuuuuuuuużo trudniej skubnąć parę tysięcy na wycieczkę seniorów i jako uczestnik jesiennego zebrania wiejskiego potrafię sobie wyobrazić jak odbierze to kilkoro z naszych sąsiadów ale mam wrażenie, że powinniśmy dużo więcej trudu wkładać w to, żeby z całkowitego budżetu gminy ponad 100 000 000 zł trafiały do Iwicznej KONKRETNE pieniądze. Wszyscy na forum mówią o CIS, zalaniach, ja ze swojej strony dorzucam zatłoczoną szkołę i zerówki, brak przedszkoli, bezpieczeństwo i mam nadzieję, że każdy ma świadomość, że w kontekście konkretów kwota funduszu sołeckiego jest doprawdy symboliczna... co mam na myśli ? np .bardzo mi się podobało, że Rada Sołecka dotuje jedyne atrakcje kulturalne dla dzieci i miałem okazję z tego skorzystać, natomiast patrząc o poziom wyżej to dużo ważniejsze jest aby dzieciaki nie chodziły do trzy-zmianowej szkoły niż miały dotację do sobotniego teatrzyku...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka