mamba30 15.12.05, 08:54 wreszcie jestem wolną kobietą...... od remontu uwolnioną, to już koniec )) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamba30 Re: aaaaaaaaaa... :))))))))... fajnie :) 15.12.05, 08:55 nikt nie wie tego tak dobrze, jak ja )) brakuje jeszcze tylko 2 frontów od szuflad, ale powinny dzisiaj juz być ) Odpowiedz Link
edka-schizofredka Re: aaaaaaaaaa... :))))))))... fajnie :) 15.12.05, 08:57 no! To teraz porzadki swiąteczne mozesz zacząc )))... Odpowiedz Link
mamba30 Re: aaaaaaaaaa... :))))))))... fajnie :) 15.12.05, 08:58 już po porządkach, przecież prawie całe mieszkanie było malowane, więc i sprzątanie na bierząco )) teraz tylko garowanie ))) Odpowiedz Link
edka-schizofredka Re: aaaaaaaaaa... :))))))))... fajnie :) 15.12.05, 09:03 myslalm, ze ino kuchnie Looooo to piknie na swięta bedziecie miec ))... SUPER Odpowiedz Link
mamba30 Re: aaaaaaaaaa... :))))))))... fajnie :) 15.12.05, 09:04 po całości polecieliśmy, a ile było sprzątania, kochana, moje dłonie wyglądają jak dłonie chłopki pańszczyźnianej... nie umiem sprzątać w rękawiczkach Odpowiedz Link
edka-schizofredka Re: aaaaaaaaaa... :))))))))... fajnie :) 15.12.05, 09:09 ja tez nie umiem w rekawiczkach z okazji gwiazdki zafunduj sobie parafine u kosmetyczki to Ci sie wygładzą ładnie )).. Odpowiedz Link
mamba30 Re: aaaaaaaaaa... :))))))))... fajnie :) 15.12.05, 09:11 najgorszy problem mam z paznokciami niestety.... trzeba poczekać, aż odrosną... no i sie porozdwajały, błe.... nie cierpie tego Odpowiedz Link
edka-schizofredka Re: aaaaaaaaaa... :))))))))... fajnie :) 15.12.05, 09:14 tyz mi sie porozdwajały, chociaz nic nie robie kupilam odzywke taka co trzeba codziennie smarowac i codziennie rano jak se paznokcie maluje przyjezdza moj boss )))))))... <lol> hehehehe... Odpowiedz Link
mamba30 Re: aaaaaaaaaa... :))))))))... fajnie :) 15.12.05, 09:15 ja miałam podobną sytuację z papierosem.... o której porze bym nie wyszła zapalić przed radio, to zawsze przyjeżdżała akurat pani prezes.... )) Odpowiedz Link
edka-schizofredka Re: aaaaaaaaaa... :))))))))... fajnie :) 15.12.05, 09:19 qrD jak oni to wyczuwają??? )))))... Odpowiedz Link
mamba30 Re: aaaaaaaaaa... :))))))))... fajnie :) 15.12.05, 09:22 nie wiem, chyba 6 zmysł.... a któregoś razu wyszła przed radio większość palaczy... tak wqrwilismy prezesową, że się zapytała, czy w tym radiu pracuje ktoś niepalący.... he he... Ona sama jara, jak smok ) Odpowiedz Link
edka-schizofredka Re: aaaaaaaaaa... :))))))))... fajnie :) 15.12.05, 09:26 hihihihi... )))))... Odpowiedz Link
kakija Re: Finito :))))))))))))))))))) 15.12.05, 08:55 mamba30 napisała: > wreszcie jestem wolną kobietą...... od remontu uwolnioną, to już koniec )) No to teraz tylko przygotowania do Świąt i basta Odpowiedz Link
mamba30 Re: Finito :))))))))))))))))))) 15.12.05, 08:56 dokładnie, musze sie zastanowić, co będę przyrządzała )) Odpowiedz Link
kakija Re: Finito :))))))))))))))))))) 15.12.05, 08:57 mamba30 napisała: > dokładnie, musze sie zastanowić, co będę przyrządzała )) Nawet mi tu nie mów bo nie dosć że węchu brak to ze smakiem tez nie bardzo Odpowiedz Link
mamba30 Re: Finito :))))))))))))))))))) 15.12.05, 08:58 ja tez jestem cała zaparchana.... kichawa mnie boli od ciągłego smarkania.... taka cholerna pora roku Odpowiedz Link
kakija Re: Finito :))))))))))))))))))) 15.12.05, 09:00 mamba30 napisała: > ja tez jestem cała zaparchana.... kichawa mnie boli od ciągłego smarkania.... > taka cholerna pora roku No kurde ni to jesień ni to zima, a leje kurcze jakby co najmnie oberwanie chmury było ) Odpowiedz Link
mamba30 Re: Finito :))))))))))))))))))) 15.12.05, 09:02 dokładnie, a ciemno w mieszkaniu, jakby wieczłór był.... normalnie nic się nie da zrobić bez zapalonego światła... ciekawe, czy kolejne święta będą bez śniegu. W ub. roku Boże Narodzenie było jak Wielkanoc, a Wielkanoc jak B.N. Odpowiedz Link
kakija Re: Finito :))))))))))))))))))) 15.12.05, 09:03 A gdzie te Święta kiedy śnieg był po pachy? i wszędzie pachniały pomarańcze Odpowiedz Link
mamba30 Re: Finito :))))))))))))))))))) 15.12.05, 09:03 kakija napisała: > A gdzie te Święta kiedy śnieg był po pachy? i wszędzie pachniały pomarańcze już takich prawie nie pamiętam.... teraz z roku na rok jest coraz gorzej ( Odpowiedz Link
kakija Re: Finito :))))))))))))))))))) 15.12.05, 09:05 Ech tęskno za tamtymi czasami, kiedy na Wigilię czekało się jak na żaden inny dzień w roku, i kiedy tego dnia jadło sie to czego przez cały rok brakowało Odpowiedz Link
mamba30 Re: Finito :))))))))))))))))))) 15.12.05, 09:07 kakija napisała: > Ech tęskno za tamtymi czasami, kiedy na Wigilię czekało się jak na żaden inny > dzień w roku, i kiedy tego dnia jadło sie to czego przez cały rok brakowało nio... i te pomarańcze kubańskie... teraz to bym tego do pyska nie wzięła, ale wtedy to był totalny rarytas ) Odpowiedz Link
kakija Re: Finito :))))))))))))))))))) 15.12.05, 09:26 mamba30 napisała: > kakija napisała: > > > Ech tęskno za tamtymi czasami, kiedy na Wigilię czekało się jak na żaden > inny > > dzień w roku, i kiedy tego dnia jadło sie to czego przez cały rok brakowa > ło > > nio... i te pomarańcze kubańskie... teraz to bym tego do pyska nie wzięła, ale > wtedy to był totalny rarytas ) Oj tak masz rację, a jak ktoś jeszcze banany miał to jużwogóle pewex z ameryką w jednym Odpowiedz Link
kakija Re: Finito :))))))))))))))))))) 15.12.05, 09:49 mamba30 napisała: > z ameryką i baltoną ) No, i te batony mars smakowały jak żadne inne, a te teraz to takie siubździu Odpowiedz Link
mamba30 Re: Finito :))))))))))))))))))) 15.12.05, 09:54 i guma balonowa Donald z Pewexu... chyba 5 centów za sztuke, ale mogę sie mylić, bo to dawno było Odpowiedz Link
kakija Re: Finito :))))))))))))))))))) 15.12.05, 10:11 mamba30 napisała: > i guma balonowa Donald z Pewexu... chyba 5 centów za sztuke, ale mogę sie > mylić, bo to dawno było Jejuś a jak się chodziło oglądać nacieszyć oczy kolorowo było i tak pachniało Odpowiedz Link
mamba30 Re: gratuluje i witam zpowrotem na lonie forum a& 15.12.05, 08:59 dziękuję, dziękuję.... rzeczywiście dawno mnie nie było, ale czasu było mało Odpowiedz Link
kasitza Re: gratuluje i witam zpowrotem na lonie forum a& 15.12.05, 09:10 masz teraz tak jak chcialas w mieszkaniu? zadowolona po remoncie? Odpowiedz Link
mamba30 Re: gratuluje i witam zpowrotem na lonie forum a& 15.12.05, 09:11 kasitza napisała: > masz teraz tak jak chcialas w mieszkaniu? zadowolona po remoncie? bardzo, zrobię potem fotkę nowej kuchni i Ci prześlę ) Odpowiedz Link
kasitza Re: gratuluje i witam zpowrotem na lonie forum a& 15.12.05, 09:52 super! robisz impreze urodzinowa w tym roku? Odpowiedz Link
mamba30 Re: gratuluje i witam zpowrotem na lonie forum a& 15.12.05, 09:53 he he... nie zastanawiałam sie nad tym... u nas są bardzo często impresy, bywa tez tak, że co weekend )) Odpowiedz Link
kasitza Re: gratuluje i witam zpowrotem na lonie forum a& 15.12.05, 09:56 my zawsze jestesmy u znajomych w weekendy - wiekszy salon, blizej do knajpy... ale urzadzam urodziny, doliczylam sie 28 gosci - jesli wszyscy przyjda, to bedzie niezly scisk, hehe Odpowiedz Link
mamba30 Re: gratuluje i witam zpowrotem na lonie forum a& 15.12.05, 09:57 no to nieźle..... ja to raczej imieninki.... w ub. roku tez było kilkanaście osób, niby mam spory salon bo 25 m. ale ciasno było niestety... Odpowiedz Link
kasitza Re: gratuluje i witam zpowrotem na lonie forum a& 15.12.05, 10:03 u nas sie wszyscy musza rozplenic po salonie, kuchni oraz przedpokoju Odpowiedz Link
mamba30 Re: gratuluje i witam zpowrotem na lonie forum a& 15.12.05, 10:04 tylko do sypialni nie zapraszaj, bo orgia murowana )) pościel Ci zbeszczeszczą ) Odpowiedz Link
mamba30 Re: Finito :))))))))))))))))))) 15.12.05, 09:05 krysica napisała: > no gratuluje... > pozdrawiam))) dzięki, jest czego... aż się sama sobie dziwię, że to przetrwałam... był jeden dzień, gdzie spaliśmy w salonie, w których de facto była również kuchnia ( Odpowiedz Link
raduch Re: Finito :))))))))))))))))))) 15.12.05, 09:03 mamba30 napisała: > wreszcie jestem wolną kobietą...... od remontu uwolnioną, to już koniec )) Gratulacje serdeczne. To co, przenosisz komputer do kuchni? Odpowiedz Link
mamba30 Re: Finito :))))))))))))))))))) 15.12.05, 09:06 raduch napisał: > Gratulacje serdeczne. > To co, przenosisz komputer do kuchni? aż taka nie będą, niech kompy zostaną w swoich pokojach aczkolwiek teraz tam jest tak przytulnie, że z przyjemnością się siedzi i gotuje ) musze zrobić zdjęcie... mam przed, to i będzie po remoncie Odpowiedz Link
mamba30 Re: nooo, jestem pelna podziwu i gratuluje:) n/t 15.12.05, 09:56 ja tez nie mogę wyjść z podziwu, jak ładnie ta kuchnia wyszła )) Odpowiedz Link
mamba30 Re: a foty jakoweś bendom?? 15.12.05, 09:59 mogę zrobić, tylko muszę poczekać na 2 brakujące fronty od szuflad... powinny dzisiaj być Odpowiedz Link
lajton Re: a foty jakoweś bendom?? 15.12.05, 10:00 zrób! bo jestem ciekawa konca i Waszej inwencji) Odpowiedz Link
mamba30 Re: a foty jakoweś bendom?? 15.12.05, 10:01 kuchnia jest klasyczna, bo i taki salon.... nie podobają nam sie nowoczesne, ale wyszło moim zdaniem zajebiście )) Odpowiedz Link
mamba30 Re: a foty jakoweś bendom?? 15.12.05, 10:05 ostatecznie mogę i teraz zrobić, najwyżej w miejsce dziur sobie szuflady wyobrazisz Odpowiedz Link
lajton Re: a foty jakoweś bendom?? 15.12.05, 10:06 mam bujna wyobraznie, slij kochana! Odpowiedz Link
mamba30 Re: a foty jakoweś bendom?? 15.12.05, 10:10 to moment, idę pyknąć fotę i zrzucę na kompa... dam znać, jak już pójdzie na @ Odpowiedz Link
mamba30 Re: a foty jakoweś bendom?? 15.12.05, 10:18 nie mogę znaleźć UBS-a... kurde, małolat gdzieś zapodział, ale szukam cały czas... Odpowiedz Link
lajton Re: a foty jakoweś bendom?? 15.12.05, 10:23 po remoncie w chalupie to rzadko co mozna znalezc ja szukalam jednych butow - znalazlam je za ksiazkami po jakichs dwoch tygodniach Odpowiedz Link
mamba30 Re: odpowiedziałam na @ :) 15.12.05, 10:52 czytałam, dzieki )) będę czekała cierpliwie na Twoje ) my ten kolor też wcześniej mieliśmy w sypialni, teraz po remoncie w sypialni jest taka oliwka, ale ładniusia, a w przedpokoju palony cynamon ) Odpowiedz Link
lajton Re: odpowiedziałam na @ :) 15.12.05, 11:05 A my te sypialnie zieloną, kuchnie taką zdecydowna ciemna żółć (bo miodem tobym tego nie nazwała), pokoj wiekszy - niebieski (taki jak niebo w letnie dni - hehe, mamy kurna jak w niebie) a przedpokoj - wsciekle pomaranczowy "Organizatorem kolorow" bylam ja, ale Samiec jest zadowolony)) Odpowiedz Link
mamba30 Re: odpowiedziałam na @ :) 15.12.05, 11:07 no to jest najważniejsze ) ja tez uwielbiam kolory, białe ściany są nudne ) białe mamy jedynie w dużej łazience, a każde inne pomieszczenie ma swoją kolorystykę ) Odpowiedz Link
mamba30 Re: Finito :))))))))))))))))))) 15.12.05, 09:57 ) 2 i pół tygodnia to trwało.... jestem wielka Odpowiedz Link
aguszak Re: Finito :))))))))))))))))))) 15.12.05, 10:21 Wielkości Twej nikt nie dorówna!!! Odpowiedz Link
mamba30 Re: Finito :))))))))))))))))))) 15.12.05, 10:32 aguszak napisała: > Wielkości Twej nikt nie dorówna!!! > he he.... wyciągnęłam się podczas sprzątania w szafie wnękowej, która ma 2,65 wysokości ) Odpowiedz Link
aguszak Re: Finito :))))))))))))))))))) 15.12.05, 10:53 jak będziesz mogła i chciała, to zapodaj zdjęcia tej swojej pieknej kuchni Odpowiedz Link
mamba30 Re: Finito :))))))))))))))))))) 15.12.05, 10:56 to moment, zaraz wyślę... wysyłałam już Lajton... tylko brakuje jeszcze tych 2 frontów szufladowych, więc musisz sobie je wyobrazić Odpowiedz Link
aguszak Piękna! 15.12.05, 11:07 eee... nooo... tego... JESTEM POD WRAŻENIEM )) Nawet nie zauważyłam, że tych nieszczęsnych frontów nie ma. Bardzo mi się podobuje )) Odpowiedz Link
mamba30 Re: Piękna! 15.12.05, 11:08 bardzo dziękuję )) aczkolwiek w rzeczywistości wygląda dużo lepiej, niż na tym zdjęciu... nie wiem dlaczego Odpowiedz Link
mamba30 Re: nooo to wreszcie tu posiedzisz trochie...;)/n 15.12.05, 10:53 no troche tak )) przeca już od rana jestem Odpowiedz Link
kobieta_na_pasach my sie przymierzamy w przyszlym roku do remontu 15.12.05, 11:27 zaczynamy odkladac kase. Odpowiedz Link
mamba30 Re: my sie przymierzamy w przyszlym roku do remon 15.12.05, 11:28 z góry Ci współczuję, na całe szczęście to już za mną... wyślę Ci zaraz zdjęcie, zobaczysz efekty moich męczarni Odpowiedz Link
kobieta_na_pasach Re: my sie przymierzamy w przyszlym roku do remon 15.12.05, 12:28 mamba30 napisała: > z góry Ci współczuję, na całe szczęście to już za mną... wyślę Ci zaraz > zdjęcie, zobaczysz efekty moich męczarni fajnie. a ja w ogole nie mam koncepcji, jak to zrobic. kiedy bylam mlodsza mialam fantazje i pomysly , a teraz - czarna dziura, jak slusznie podsumowal mnie Clint Odpowiedz Link
mamba30 Re: my sie przymierzamy w przyszlym roku do remon 15.12.05, 12:30 jak już będziesz musiała działać, to i koncepcja się znajdzie... wiem coś o tym, sama sie kilkakrotnie załamywałam, jak miałam dobierać kolorystykę itp.... ale efekt końcowy jest dla mnie bardzo zadawalający, jak dojdą brakujące szuflady będzie extra Odpowiedz Link
mamba30 Re: Finito :))))))))))))))))))) 15.12.05, 12:31 dzięki, a wiesz, że wybrałam bardzo ładny gres na podłogę?? I wytrzymały, 4 stopień ścieralności )))) a Ty jaki masz stopień wytrzymałości? ) Odpowiedz Link
gres81 Re: Finito :))))))))))))))))))) 15.12.05, 12:33 wystarczający by żyć w tym kraju wiec chyba duży Odpowiedz Link
mamba30 Re: Finito :))))))))))))))))))) 15.12.05, 12:34 ))raczej tak, zwłaszcza ostatnimi czasy.... Odpowiedz Link
juleczka4 Re: Finito :))))))))))))))))))) 15.12.05, 12:37 Super ) Czekam na fotki nowej kuchni )) Odpowiedz Link
juleczka4 Re: Finito :))))))))))))))))))) 15.12.05, 13:06 Ślicznie , naprawdę bardzo mi się podoba I już choineczka jest i nawet Zygmunt się przyszedł fotografować D Odpowiedz Link
mamba30 Re: Finito :))))))))))))))))))) 15.12.05, 13:07 Zygmunt lubi zdjęcia, zaraz jeszcze jedno Zygmuntowe Ci wyślę, pozował sukinkot ) A choineczke mi Pyton postawił, żeby mi było milej... tylko kabelek nie wystarcza do kontaktu, bo by sie lampeczki na choince paliły ) Odpowiedz Link
juleczka4 Re: Finito :))))))))))))))))))) 15.12.05, 13:11 Czekam na zdjątko ) Jej to postaraj się zeby dostał kabel , będzie tak fajnie wtedy, myśmy w kuchni też założyli sobie łańcuch, a wokół niego zawieszone są lampki i jak jest ciemno i one świecą to porostu cudnie jest ) Może wyślij Zygmunta na taki pokaz zwierząt , napewno wygracie ) Odpowiedz Link
mamba30 Re: Finito :))))))))))))))))))) 15.12.05, 13:13 Zygmunt nie czuje się dobrze w roli gwiazdy ) On kocha swoje domostwo Musze choinke przestawić na miejsce sprzetu, wtedy kabelek sięgnie ) Ale w salonie mamy już ubrana wielgaśną choinkę i jest przyjemnie ) Odpowiedz Link
juleczka4 Re: Finito :))))))))))))))))))) 15.12.05, 13:17 Jeju jaki on słodki , taki łapeczki ma fajne i skarpetki na nich )) My choinkę ubierzemy, tak w przyszłym tygodniu - środa -czwartek , musze posprzatać , ehh jak se pomyśle o tym to mnie trzęsie :pp Ale sprzątanie idzie mi w marę jak puszczam techno jakieś ) Odpowiedz Link
mamba30 Re: Finito :))))))))))))))))))) 15.12.05, 13:18 do sprzatania rzeczywiście dobra jest rytmiczna muza... a trance nie byłby lepszy??? Ma szybki rytm, ale nie jest taki monotonny jak techno Odpowiedz Link
juleczka4 Re: Finito :))))))))))))))))))) 15.12.05, 13:22 A może jak będziesz mieć czas to prześlesz mi ze 2 piosenki trace?? Odpowiedz Link
juleczka4 Re: Finito :))))))))))))))))))) 15.12.05, 14:14 Ojacie Kasieńko dziękuje , że aż tyle ) Odpowiedz Link