Dodaj do ulubionych

Finito :)))))))))))))))))))

15.12.05, 08:54
wreszcie jestem wolną kobietą...... od remontu uwolnioną, to już koniec smile))
Obserwuj wątek
    • edka-schizofredka aaaaaaaaaa... :))))))))... fajnie :) 15.12.05, 08:54

• mamba30 Re: aaaaaaaaaa... :))))))))... fajnie :) 15.12.05, 08:55
        nikt nie wie tego tak dobrze, jak ja smile)) brakuje jeszcze tylko 2 frontów od
        szuflad, ale powinny dzisiaj juz być smile)
        • edka-schizofredka Re: aaaaaaaaaa... :))))))))... fajnie :) 15.12.05, 08:57
          no! To teraz porzadki swiąteczne mozesz zacząc wink)))...
          • mamba30 Re: aaaaaaaaaa... :))))))))... fajnie :) 15.12.05, 08:58
            już po porządkach, przecież prawie całe mieszkanie było malowane, więc i
            sprzątanie na bierząco smile)) teraz tylko garowanie smile)))
            • edka-schizofredka Re: aaaaaaaaaa... :))))))))... fajnie :) 15.12.05, 09:03
              myslalm, ze ino kuchnie smile Looooo to piknie na swięta bedziecie miec smile))...
              SUPER smile
              • mamba30 Re: aaaaaaaaaa... :))))))))... fajnie :) 15.12.05, 09:04
                po całości polecieliśmy, a ile było sprzątania, kochana, moje dłonie wyglądają
                jak dłonie chłopki pańszczyźnianej... nie umiem sprzątać w rękawiczkach sad
                • edka-schizofredka Re: aaaaaaaaaa... :))))))))... fajnie :) 15.12.05, 09:09
                  ja tez nie umiem w rekawiczkach sad
                  z okazji gwiazdki zafunduj sobie parafine u kosmetyczki to Ci sie wygładzą
                  ładnie smile))..
                  • mamba30 Re: aaaaaaaaaa... :))))))))... fajnie :) 15.12.05, 09:11
                    najgorszy problem mam z paznokciami niestety.... trzeba poczekać, aż odrosną...
                    no i sie porozdwajały, błe.... nie cierpie tego sad
                    • edka-schizofredka Re: aaaaaaaaaa... :))))))))... fajnie :) 15.12.05, 09:14
                      tyz mi sie porozdwajały, chociaz nic nie robie smile
                      kupilam odzywke taka co trzeba codziennie smarowac i codziennie rano jak se
                      paznokcie maluje przyjezdza moj boss smile)))))))... <lol> hehehehe...
                      • mamba30 Re: aaaaaaaaaa... :))))))))... fajnie :) 15.12.05, 09:15
                        ja miałam podobną sytuację z papierosem.... o której porze bym nie wyszła
                        zapalić przed radio, to zawsze przyjeżdżała akurat pani prezes.... smile))
                        • edka-schizofredka Re: aaaaaaaaaa... :))))))))... fajnie :) 15.12.05, 09:19
                          qrD jak oni to wyczuwają??? smile)))))...
                          • mamba30 Re: aaaaaaaaaa... :))))))))... fajnie :) 15.12.05, 09:22
                            nie wiem, chyba 6 zmysł.... a któregoś razu wyszła przed radio większość
                            palaczy... tak wqrwilismy prezesową, że się zapytała, czy w tym radiu pracuje
                            ktoś niepalący.... he he... Ona sama jara, jak smok smile)
                            • edka-schizofredka Re: aaaaaaaaaa... :))))))))... fajnie :) 15.12.05, 09:26
                              hihihihi... smile)))))...
    • kakija Re: Finito :))))))))))))))))))) 15.12.05, 08:55
      mamba30 napisała:

> wreszcie jestem wolną kobietą...... od remontu uwolnioną, to już koniec smile))

No to teraz tylko przygotowania do Świąt i basta
      • mamba30 Re: Finito :))))))))))))))))))) 15.12.05, 08:56
        dokładnie, musze sie zastanowić, co będę przyrządzała smile))
        • kakija Re: Finito :))))))))))))))))))) 15.12.05, 08:57
          mamba30 napisała:

> dokładnie, musze sie zastanowić, co będę przyrządzała smile))

Nawet mi tu nie mów bo nie dosć że węchu brak to ze smakiem tez nie bardzo sad
          • mamba30 Re: Finito :))))))))))))))))))) 15.12.05, 08:58
            ja tez jestem cała zaparchana.... kichawa mnie boli od ciągłego smarkania....
            taka cholerna pora roku
            • kakija Re: Finito :))))))))))))))))))) 15.12.05, 09:00
              mamba30 napisała:

> ja tez jestem cała zaparchana.... kichawa mnie boli od ciągłego smarkania....
              > taka cholerna pora roku

No kurde ni to jesień ni to zima, a leje kurcze jakby co najmnie oberwanie
              chmury było sad)
              • mamba30 Re: Finito :))))))))))))))))))) 15.12.05, 09:02
                dokładnie, a ciemno w mieszkaniu, jakby wieczłór był.... normalnie nic się nie
                da zrobić bez zapalonego światła... ciekawe, czy kolejne święta będą bez
                śniegu. W ub. roku Boże Narodzenie było jak Wielkanoc, a Wielkanoc jak B.N.
                • kakija Re: Finito :))))))))))))))))))) 15.12.05, 09:03
                  A gdzie te Święta kiedy śnieg był po pachy? i wszędzie pachniały pomarańcze
                  • mamba30 Re: Finito :))))))))))))))))))) 15.12.05, 09:03
                    kakija napisała:

> A gdzie te Święta kiedy śnieg był po pachy? i wszędzie pachniały pomarańcze

już takich prawie nie pamiętam.... teraz z roku na rok jest coraz gorzej sad(
                    • kakija Re: Finito :))))))))))))))))))) 15.12.05, 09:05
                      Ech tęskno za tamtymi czasami, kiedy na Wigilię czekało się jak na żaden inny
                      dzień w roku, i kiedy tego dnia jadło sie to czego przez cały rok brakowało smile
                      • mamba30 Re: Finito :))))))))))))))))))) 15.12.05, 09:07
                        kakija napisała:

> Ech tęskno za tamtymi czasami, kiedy na Wigilię czekało się jak na żaden inny
                        > dzień w roku, i kiedy tego dnia jadło sie to czego przez cały rok brakowało smile

nio... i te pomarańcze kubańskie... teraz to bym tego do pyska nie wzięła, ale
                        wtedy to był totalny rarytas smile)
                        • kakija Re: Finito :))))))))))))))))))) 15.12.05, 09:26
                          mamba30 napisała:

> kakija napisała:
                          >
                          > > Ech tęskno za tamtymi czasami, kiedy na Wigilię czekało się jak na żaden
                          > inny
                          > > dzień w roku, i kiedy tego dnia jadło sie to czego przez cały rok brakowa
                          > ło smile
                          >
                          > nio... i te pomarańcze kubańskie... teraz to bym tego do pyska nie wzięła,
                          ale
                          > wtedy to był totalny rarytas smile)

Oj tak masz rację, a jak ktoś jeszcze banany miał to jużwogóle pewex z ameryką
                          w jednym
                          • mamba30 Re: Finito :))))))))))))))))))) 15.12.05, 09:26
                            z ameryką i baltoną smile)
                            • kakija Re: Finito :))))))))))))))))))) 15.12.05, 09:49
                              mamba30 napisała:

> z ameryką i baltoną smile)

No, i te batony mars smakowały jak żadne inne, a te teraz to takie siubździu
                              • mamba30 Re: Finito :))))))))))))))))))) 15.12.05, 09:54
                                i guma balonowa Donald z Pewexu... chyba 5 centów za sztuke, ale mogę sie
                                mylić, bo to dawno było smile
                                • kakija Re: Finito :))))))))))))))))))) 15.12.05, 10:11
                                  mamba30 napisała:

> i guma balonowa Donald z Pewexu... chyba 5 centów za sztuke, ale mogę sie
                                  > mylić, bo to dawno było smile

Jejuś a jak się chodziło oglądać nacieszyć oczy kolorowo było i tak pachniało
    • kasitza gratuluje i witam zpowrotem na lonie forum a&o 15.12.05, 08:57

• mamba30 Re: gratuluje i witam zpowrotem na lonie forum a& 15.12.05, 08:59
        dziękuję, dziękuję.... rzeczywiście dawno mnie nie było, ale czasu było mało
        • kasitza Re: gratuluje i witam zpowrotem na lonie forum a& 15.12.05, 09:10
          masz teraz tak jak chcialas w mieszkaniu? zadowolona po remoncie?
          • mamba30 Re: gratuluje i witam zpowrotem na lonie forum a& 15.12.05, 09:11
            kasitza napisała:

> masz teraz tak jak chcialas w mieszkaniu? zadowolona po remoncie?

bardzo, zrobię potem fotkę nowej kuchni i Ci prześlę smile)
            • kasitza Re: gratuluje i witam zpowrotem na lonie forum a& 15.12.05, 09:52
              super!
              robisz impreze urodzinowa w tym roku?
              • mamba30 Re: gratuluje i witam zpowrotem na lonie forum a& 15.12.05, 09:53
                he he... nie zastanawiałam sie nad tym... u nas są bardzo często impresy, bywa
                tez tak, że co weekend smile))
                • kasitza Re: gratuluje i witam zpowrotem na lonie forum a& 15.12.05, 09:56
                  my zawsze jestesmy u znajomych w weekendy - wiekszy salon, blizej do knajpy...
                  ale urzadzam urodziny, doliczylam sie 28 gosci - jesli wszyscy przyjda, to
                  bedzie niezly scisk, hehe
                  • mamba30 Re: gratuluje i witam zpowrotem na lonie forum a& 15.12.05, 09:57
                    no to nieźle..... ja to raczej imieninki.... w ub. roku tez było kilkanaście
                    osób, niby mam spory salon bo 25 m. ale ciasno było niestety...
                    • kasitza Re: gratuluje i witam zpowrotem na lonie forum a& 15.12.05, 10:03
                      u nas sie wszyscy musza rozplenic po salonie, kuchni oraz przedpokoju
                      • mamba30 Re: gratuluje i witam zpowrotem na lonie forum a& 15.12.05, 10:04
                        tylko do sypialni nie zapraszaj, bo orgia murowana smile)) pościel Ci
                        zbeszczeszczą smile)
    • krysica Re: Finito :))))))))))))))))))) 15.12.05, 09:02
      no gratuluje...smile
      pozdrawiamsmile)))
      • mamba30 Re: Finito :))))))))))))))))))) 15.12.05, 09:05
        krysica napisała:

> no gratuluje...smile
        > pozdrawiamsmile)))

dzięki, jest czego... aż się sama sobie dziwię, że to przetrwałam... był jeden
        dzień, gdzie spaliśmy w salonie, w których de facto była również kuchnia sad(
    • raduch Re: Finito :))))))))))))))))))) 15.12.05, 09:03
      mamba30 napisała:

> wreszcie jestem wolną kobietą...... od remontu uwolnioną, to już koniec smile))

Gratulacje serdeczne. smile
      To co, przenosisz komputer do kuchni? wink
      • mamba30 Re: Finito :))))))))))))))))))) 15.12.05, 09:06
        raduch napisał:

> Gratulacje serdeczne. smile
        > To co, przenosisz komputer do kuchni? wink

aż taka nie będą, niech kompy zostaną w swoich pokojach smile aczkolwiek teraz tam
        jest tak przytulnie, że z przyjemnością się siedzi i gotuje smile) musze zrobić
        zdjęcie... mam przed, to i będzie po remoncie smile
    • lajton nooo, jestem pelna podziwu i gratuluje:) n/t 15.12.05, 09:55
      • mamba30 Re: nooo, jestem pelna podziwu i gratuluje:) n/t 15.12.05, 09:56
        ja tez nie mogę wyjść z podziwu, jak ładnie ta kuchnia wyszła smile))
        • lajton a foty jakoweś bendom?? 15.12.05, 09:58
          • mamba30 Re: a foty jakoweś bendom?? 15.12.05, 09:59
            mogę zrobić, tylko muszę poczekać na 2 brakujące fronty od szuflad... powinny
            dzisiaj być smile
            • lajton Re: a foty jakoweś bendom?? 15.12.05, 10:00
              zrób! bo jestem ciekawa konca i Waszej inwencjismile)
              • mamba30 Re: a foty jakoweś bendom?? 15.12.05, 10:01
                kuchnia jest klasyczna, bo i taki salon.... nie podobają nam sie nowoczesne,
                ale wyszło moim zdaniem zajebiście smile))
                • lajton Re: a foty jakoweś bendom?? 15.12.05, 10:04
                  to tym bardziej czekamsmile
                  • mamba30 Re: a foty jakoweś bendom?? 15.12.05, 10:05
                    ostatecznie mogę i teraz zrobić, najwyżej w miejsce dziur sobie szuflady
                    wyobrazisz smile
                    • lajton Re: a foty jakoweś bendom?? 15.12.05, 10:06
                      mam bujna wyobraznie, slij kochana! smile
                      • mamba30 Re: a foty jakoweś bendom?? 15.12.05, 10:10
                        to moment, idę pyknąć fotę i zrzucę na kompa... dam znać, jak już pójdzie na
                        @ smile
                      • mamba30 Re: a foty jakoweś bendom?? 15.12.05, 10:18
                        nie mogę znaleźć UBS-a... kurde, małolat gdzieś zapodział, ale szukam cały
                        czas...
                        • lajton Re: a foty jakoweś bendom?? 15.12.05, 10:23
                          po remoncie w chalupie to rzadko co mozna znalezc
                          ja szukalam jednych butow - znalazlam je za ksiazkami po jakichs dwoch
                          tygodniachbig_grin
                          • mamba30 poszła @ :)))) 15.12.05, 10:31

• lajton odpowiedziałam na @ :) 15.12.05, 10:44
                              • mamba30 Re: odpowiedziałam na @ :) 15.12.05, 10:52
                                czytałam, dzieki smile)) będę czekała cierpliwie na Twoje smile) my ten kolor też
                                wcześniej mieliśmy w sypialni, teraz po remoncie w sypialni jest taka oliwka,
                                ale ładniusia, a w przedpokoju palony cynamon smile)
                                • lajton Re: odpowiedziałam na @ :) 15.12.05, 11:05
                                  A my te sypialnie zieloną, kuchnie taką zdecydowna ciemna żółć (bo miodem tobym
                                  tego nie nazwała), pokoj wiekszy - niebieski (taki jak niebo w letnie dni -
                                  hehe, mamy kurna jak w niebie) a przedpokoj - wsciekle pomaranczowy
                                  "Organizatorem kolorow" bylam ja, ale Samiec jest zadowolonysmile))
                                  • mamba30 Re: odpowiedziałam na @ :) 15.12.05, 11:07
                                    no to jest najważniejsze smile) ja tez uwielbiam kolory, białe ściany są nudne smile)
                                    białe mamy jedynie w dużej łazience, a każde inne pomieszczenie ma swoją
                                    kolorystykę smile)
    • aguszak Re: Finito :))))))))))))))))))) 15.12.05, 09:56
      Cieszem siem razem z Tobom smile))
      • mamba30 Re: Finito :))))))))))))))))))) 15.12.05, 09:57
        smile) 2 i pół tygodnia to trwało.... jestem wielka smile
        • aguszak Re: Finito :))))))))))))))))))) 15.12.05, 10:21
          Wielkości Twej nikt nie dorówna!!! wink
          • mamba30 Re: Finito :))))))))))))))))))) 15.12.05, 10:32
            aguszak napisała:

> Wielkości Twej nikt nie dorówna!!! wink
            >

he he.... wyciągnęłam się podczas sprzątania w szafie wnękowej, która ma 2,65
            wysokości wink)
            • aguszak Re: Finito :))))))))))))))))))) 15.12.05, 10:53
              jak będziesz mogła i chciała, to zapodaj zdjęcia tej swojej pieknej kuchni smile
              • mamba30 Re: Finito :))))))))))))))))))) 15.12.05, 10:56
                to moment, zaraz wyślę... wysyłałam już Lajton... tylko brakuje jeszcze tych 2
                frontów szufladowych, więc musisz sobie je wyobrazić smile
                • aguszak Piękna! 15.12.05, 11:07
                  eee... nooo... tego... JESTEM POD WRAŻENIEM smile))
                  Nawet nie zauważyłam, że tych nieszczęsnych frontów nie ma.
                  Bardzo mi się podobuje smile))
                  • mamba30 Re: Piękna! 15.12.05, 11:08
                    bardzo dziękuję wink)) aczkolwiek w rzeczywistości wygląda dużo lepiej, niż na
                    tym zdjęciu... nie wiem dlaczego
                    • aguszak Wysłałam do Ciebie @ n/txt 15.12.05, 11:16

• mamba30 Re: Wysłałam do Ciebie @ n/txt 15.12.05, 11:19
                        masz odpowiedź
    • maretina nooo to wreszcie tu posiedzisz trochie...;)/nt 15.12.05, 10:41

• mamba30 Re: nooo to wreszcie tu posiedzisz trochie...;)/n 15.12.05, 10:53
        no troche tak smile)) przeca już od rana jestem smile
    • kobieta_na_pasach my sie przymierzamy w przyszlym roku do remontu 15.12.05, 11:27
      zaczynamy odkladac kase.
      • mamba30 Re: my sie przymierzamy w przyszlym roku do remon 15.12.05, 11:28
        z góry Ci współczuję, na całe szczęście to już za mną... wyślę Ci zaraz
        zdjęcie, zobaczysz efekty moich męczarni smile
        • kobieta_na_pasach Re: my sie przymierzamy w przyszlym roku do remon 15.12.05, 12:28
          mamba30 napisała:

> z góry Ci współczuję, na całe szczęście to już za mną... wyślę Ci zaraz
          > zdjęcie, zobaczysz efekty moich męczarni smile

fajnie. a ja w ogole nie mam koncepcji, jak to zrobic. kiedy bylam mlodsza
          mialam fantazje i pomysly , a teraz - czarna dziura, jak slusznie podsumowal
          mnie Clintsmile
          • mamba30 Re: my sie przymierzamy w przyszlym roku do remon 15.12.05, 12:30
            jak już będziesz musiała działać, to i koncepcja się znajdzie... wiem coś o
            tym, sama sie kilkakrotnie załamywałam, jak miałam dobierać kolorystykę itp....
            ale efekt końcowy jest dla mnie bardzo zadawalający, jak dojdą brakujące
            szuflady będzie extra smile
    • gres81 Re: Finito :))))))))))))))))))) 15.12.05, 12:25
      gratulujesmile
      • mamba30 Re: Finito :))))))))))))))))))) 15.12.05, 12:31
        dzięki, a wiesz, że wybrałam bardzo ładny gres na podłogę?? I wytrzymały, 4
        stopień ścieralności smile)))) a Ty jaki masz stopień wytrzymałości? smile)
        • gres81 Re: Finito :))))))))))))))))))) 15.12.05, 12:33
          wystarczający by żyć w tym kraju wiec chyba dużysmile
          • mamba30 Re: Finito :))))))))))))))))))) 15.12.05, 12:34
            smile))raczej tak, zwłaszcza ostatnimi czasy....
            • gres81 Re: Finito :))))))))))))))))))) 15.12.05, 12:35
              tia
    • juleczka4 Re: Finito :))))))))))))))))))) 15.12.05, 12:37
      Super smile)
      Czekam na fotki nowej kuchni smile))
      • mamba30 Re: Finito :))))))))))))))))))) 15.12.05, 12:37
        oki, już wysyłam smile
        • juleczka4 Re: Finito :))))))))))))))))))) 15.12.05, 13:06
          Ślicznie , naprawdę bardzo mi się podoba smile
          I już choineczka jest i nawet Zygmunt się przyszedł fotografować big_grinD
          • mamba30 Re: Finito :))))))))))))))))))) 15.12.05, 13:07
            Zygmunt lubi zdjęcia, zaraz jeszcze jedno Zygmuntowe Ci wyślę, pozował
            sukinkot smile) A choineczke mi Pyton postawił, żeby mi było milej... tylko
            kabelek nie wystarcza do kontaktu, bo by sie lampeczki na choince paliły smile)
            • juleczka4 Re: Finito :))))))))))))))))))) 15.12.05, 13:11
              Czekam na zdjątko smile)

Jej to postaraj się zeby dostał kabel , będzie tak fajnie wtedy, myśmy w kuchni
              też założyli sobie łańcuch, a wokół niego zawieszone są lampki i jak jest
              ciemno i one świecą to porostu cudnie jest smile)

Może wyślij Zygmunta na taki pokaz zwierząt , napewno wygracie smile)
              • mamba30 Re: Finito :))))))))))))))))))) 15.12.05, 13:13
                Zygmunt nie czuje się dobrze w roli gwiazdy smile) On kocha swoje domostwo smile
                Musze choinke przestawić na miejsce sprzetu, wtedy kabelek sięgnie smile) Ale w
                salonie mamy już ubrana wielgaśną choinkę i jest przyjemnie smile)
                • juleczka4 Re: Finito :))))))))))))))))))) 15.12.05, 13:17
                  Jeju jaki on słodki , taki łapeczki ma fajne i skarpetki na nich smile))

My choinkę ubierzemy, tak w przyszłym tygodniu - środa -czwartek , musze
                  posprzatać , ehh jak se pomyśle o tym to mnie trzęsie :pp

Ale sprzątanie idzie mi w marę jak puszczam techno jakieś smile)

• mamba30 Re: Finito :))))))))))))))))))) 15.12.05, 13:18
                    do sprzatania rzeczywiście dobra jest rytmiczna muza... a trance nie byłby
                    lepszy??? Ma szybki rytm, ale nie jest taki monotonny jak techno smile
                    • juleczka4 Re: Finito :))))))))))))))))))) 15.12.05, 13:22
                      A może jak będziesz mieć czas to prześlesz mi ze 2 piosenki trace??
                      • mamba30 Re: Finito :))))))))))))))))))) 15.12.05, 13:25
                        oki, zaraz zapodam na @ smile)
    • juleczka4 Re: Finito :))))))))))))))))))) 15.12.05, 14:14
      Ojacie Kasieńko dziękuje , że aż tyle smile)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka