migdalek.niebieski 05.04.06, 18:11 załamałam się. czuję się jak placek i zaraz będę ryczeć, nienawidzę tego jebanego kraju Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alpepe Re: Powiedzieć Wam coś?? 05.04.06, 18:12 taka pogoda, ja bym dziś własne ukochane dziecko udusiła, ale skoncentrowałam się na rozwaleniu taboretu i kubka i trochę mi przeszło. Odpowiedz Link
migdalek.niebieski Re: Powiedzieć Wam coś?? 05.04.06, 18:16 Nie dostanę się na studia. Przed chwilą byłam na stronie akademii i dowiedziałam się kolejnej rzeczy która pogrąża osoby ze starą maturą... a mianowicie że do 7 sierpnia przyjmują podania nowych maturzystów którzy ne brali udziału w pierwszej turze rekrutacji bo wybrali inne uczelnie i jeżeli się na nie nie dostali to swoje podania mogą złożyć jeszcze raz na inną uczelnię a ja nie mogę, kurwa tyle pracy i planów poszło się jebać, no naprawdę się załamałam Odpowiedz Link
migdalek.niebieski Re: jak to 05.04.06, 18:21 Nie. musiałabym być geniuszem albo mieć ojca rektora Odpowiedz Link
lena_zet Re: jak to 05.04.06, 18:23 ale przecież tak bardzo chciałaś boże drogi, przykro mi bardzo migdałku ja też nie dostałam się na ukochane studia i kończę właśnie jakieś gówno, byleby mieć papier, bo mi już nie zalezy... Odpowiedz Link
migdalek.niebieski Re: jak to 05.04.06, 18:33 Lenka, ale ja tyle pracy w to włożyłam, całe swoje życie poprzestawiałam i oni kurwa robią taki gnój że ja mam jedno podejście do egzaminu i koniec, a nowi maturzyści mogą zdawać to samo w ciągu roku 3 razy, liczą im lepszy wynik, mogą zdawać na wszystkie akademie, ja mogę na jedną i przed chwilą się jeszcze dowiedziałam że jeżeli nowi nie będą zdawali na wszystkie za pierwszym razem, to mogą za drugim czyli do 7 sierpnia złożyć na am w której nie podchodzili do pierwszej rekrutacji, a ja kurwa nie mogę!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link
lena_zet Re: jak to 05.04.06, 18:35 kurwa jebana jego pierdolona mać.Zadzwoń jutro do kuratorium i dowiedz się co możesz zrobić w takiej sytuacji, przecież nie mogą skreślić cię z listy z powodu jebanej matury no!może to są jakieś zasrane ustalenia wewnętrzne, niezgodne z prawem???? Odpowiedz Link
migdalek.niebieski Re: jak to 05.04.06, 18:37 To jest niezgodne z prawem bo jakby nie patrzeć równego dostępu do edukacji nie mam co zapewnia mi konstytucja. W kuratorium odsyłają do tych którzy pozatwierdzali te jebane ustawy. Odpowiedz Link
maretina Re: jak to 05.04.06, 21:32 czytam i wlasnym oczom nie wierze, to jest chamstwo! co za debil to wymyslil?!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link
maretina Re: jak to 05.04.06, 21:34 migdalek.niebieski napisała: > Nie. musiałabym być geniuszem albo mieć ojca rektora zdasz! moj chlop geniuszem nie byl, rektora ojca nie mial, zdawal tylko na jedna uczelnie ( takie byly wymogi, bo oryginalne swiadectwo trzeba bylo skladac wszedzie). Odpowiedz Link
migdalek.niebieski Re: jak to 05.04.06, 21:38 I to były korzystniejsze zasady. Zresztą nie tylko o to chodzi) pozdrów męża i powiedz mu że go podziwiam) Odpowiedz Link
maretina Re: jak to 05.04.06, 21:39 migdalek.niebieski napisała: > I to były korzystniejsze zasady. Zresztą nie tylko o to chodzi) pozdrów męża > i powiedz mu że go podziwiam) a za co? wiesz.... musze mu dozowac komplementy, bo wszystkie kolezanki mowia mi, ze moj maz jest cool. boje sie, ze chlopak w samouwielbienie popadnie Odpowiedz Link
maretina Re: jak to 05.04.06, 21:41 chlop Cie pozdrawia i mowi, ze dasz rade. on bimbal cale liceum i na am sie dostali to za pierwszym razem dostac sie to male piwko w porownaniu z tym , co trzeba robic, zeby sie utrzymac.... a po studiach.... sama wiesz, jak sie traktuje lekarzy... Odpowiedz Link
migdalek.niebieski Re: jak to 05.04.06, 21:44 )) właśnie w tym roku wcale nie takie małe piwko)) jakby zasady były takie jak np 3 lata temu to dzisiaj już bym studiowała) Odpowiedz Link
migdalek.niebieski Re: jak to 05.04.06, 21:42 )))) no trudno, musisz się z tym liczyć)) Odpowiedz Link
gres81 Re: Powiedzieć Wam coś?? 05.04.06, 18:26 no ładnie kłody rzucaja czy sie dostaniesz czy nie bedziesz wiedziałą po egzaminie. troche to dziwne ,czy jest mało chetnych na am że takie "łapanki" musza robić? Odpowiedz Link
migdalek.niebieski Re: Powiedzieć Wam coś?? 05.04.06, 18:30 Nie chcą starych maturzystów po prostu. No taka bezsilna się czuję...(((((( kurwa, powinnam mieć takie same prawa jak ci z nową maturą!!! no nie wiem jak się po tym pozbieram Odpowiedz Link
gres81 Re: Powiedzieć Wam coś?? 05.04.06, 18:46 no jeszcze nie wszystko jest stracone przecież wszystko zależy od tego jak napiszesz egzamin. Odpowiedz Link
migdalek.niebieski Re: Powiedzieć Wam coś?? 05.04.06, 18:50 Ale on będzie inny niż egzamin nowych maturzystów!!! w tamtym roku ci którzy go układali czyli Centrum Egzaminów Medycznych przyznali że faktycznie był trudniejszy od nowej matury, było o tym głośno w radiu i telewizji bo doktoranci na fizyce w gdańsku go rozwiązywali i zabrakło im czasu!! więc wobec powyższego (patrz: nowi maturzyści ze wszystkimi swoimi udogodnieniami) musiałabym być geniuszem. Jeżeli masz ochotę przejrzeć arkusz zadań z fizy, to zaraz podam Ci lina i sam ocenisz. Odpowiedz Link
baba_krk Re: Powiedzieć Wam coś?? 05.04.06, 18:55 ale może skoro w zeszłym roku przygotowali za trudny egzamin i sprawa została nagłośniona w mediach to teraz ich lepiej pilnują i uważniej przygotowują testy ) taką mam nadzieję Odpowiedz Link
baba_krk Re: Powiedzieć Wam coś?? 05.04.06, 18:57 To nie wątp P a jakby co to wal na południe (jak już Ci niżej napisałam), u nas też jest fajnie ))) Odpowiedz Link
migdalek.niebieski Re: Powiedzieć Wam coś?? 05.04.06, 18:59 Ale oprócz tego że macie osobne pule miejsc, reszta warunków jest tak samo niesprawiedliwa, chociażby dlatego że powinnam móc i w szczecinie składać i móc walić na południe. Odpowiedz Link
baba_krk Re: Powiedzieć Wam coś?? 05.04.06, 19:09 no ale skoro masz 2 świadectwa to przecież możesz składać w 2 miejsca (poza tym zawsze można zrobić odpis u notariusza) a jeśli chodzi o składanie na UJ to teraz jest rejestracja elektroniczna i wszystkie dokumenty zanosisz dopiero jak Cię przyjmą (jeśli chodzi o mnie to dopiero we wrześniu) Odpowiedz Link
migdalek.niebieski Re: Powiedzieć Wam coś?? 05.04.06, 19:11 Egzamin dla starych maturzystów jest w tym samym dniu na wszystkich amach. Moją maturę mają w dupie, bo jest stara. Odpowiedz Link
baba_krk Re: Powiedzieć Wam coś?? 05.04.06, 19:15 aaaaaa chyba, że tak... to już rozumiem (( a nie ma tego kierunku, który Cię interesuje na wieczorowych płatnych??? znam ludzi, którzy studiowali medycynę lub stomatologię na płatnych i po roku przenosili się na dzienne, na zajęcia normalnie chodzili z dziennymi... Odpowiedz Link
migdalek.niebieski Re: Powiedzieć Wam coś?? 05.04.06, 19:17 Rok płatnych kosztuje ok 18tys. i żeby przenieść się na dzienne bezpłatne trzeba zdać za rok egzamin na takich samych zasadach jak opisałam i jest się po prostu o rok wyżej. Odpowiedz Link
baba_krk Re: Powiedzieć Wam coś?? 05.04.06, 19:21 o kuwa!!!!!!! to co to jest, że tyle kosztuje???? u nas chyba najdroższa jest stomatologia za 14 tyś. ja pierdykam, weź może faktycznie pomyśl o przeprowadzce... Odpowiedz Link
migdalek.niebieski Re: Powiedzieć Wam coś?? 05.04.06, 19:25 )) u Was wcale nie jest taniej)) medycyna chyba kosztuje u was 16 tys ale trzeba płacić za nią 5 lat a szósty jest bezpłatny i kończy się razem z dziennymi (bo polskie prawo nie dopuszcza czegoś takiego jak ukończenie płatnej tzw. wieczorowej medycyny) a w szczecinie płacisz 18 tys ale tylko do 4 roku i przeskakujesz na dzienne Odpowiedz Link
baba_krk Re: Powiedzieć Wam coś?? 05.04.06, 19:28 jakieś 2 lata temu medycyna kosztowała 12 tyś. czyli zawsze 6 tyś mniej P (teraz nie jestem pewna jak jest)aczkolwiek dla mnie to astronomiczna kwota jak za studia... a porównywałaś w ogóle ile jest osób na miejsce u Was i u nas??? Odpowiedz Link
migdalek.niebieski Re: Powiedzieć Wam coś?? 05.04.06, 19:31 U Was w zeszłym roku było o wiele więcej i o wiele trudniej było się dostać, a w tym roku pewnie będzie tak samo na wszystkich amach, z wiadomych przyczyn Odpowiedz Link
gres81 Re: Powiedzieć Wam coś?? 05.04.06, 19:00 dziwne te przepisy czytałem troche z am w Lublinie. a zobacze wklej link. Odpowiedz Link
migdalek.niebieski Re: Powiedzieć Wam coś?? 05.04.06, 19:04 Oceń proszę Gresie ten arkusz z fizyki, jesteś na polibudzie więc kleisz co trzeba))) i napisz czy to może ja jestem niedorozwój jakiś.... tu masz link www.pam.szczecin.pl/index.php?cid=25&unroll=390 musisz kliknąć na arkusz z fizy na dole strony Odpowiedz Link
gres81 Re: Powiedzieć Wam coś?? 05.04.06, 19:34 tak bez przygotowania to pierwsze prawie całe. reszty musiał bym sobie przypomnieć. dosc dużo działów. Odpowiedz Link
migdalek.niebieski Re: Powiedzieć Wam coś?? 05.04.06, 20:33 Ja nie jestem taka zdolna. Odpowiedz Link
gres81 Re: Powiedzieć Wam coś?? 05.04.06, 20:45 no tak ale sa trzy działy wiec faktyxcznie tego jest dużo a zadanie typu 1 przerabiłąem na teori ruchu i mechnice. Odpowiedz Link
migdalek.niebieski Re: Powiedzieć Wam coś?? 05.04.06, 20:49 W fizyce jest ok 23 takich działów( ja je przerobiłam, powinnam je umieć, tylko kurwa jak w zadaniu podają napięcie skuteczne prądu w podgrzewaczu wody i każą obliczać pracę jaką wykonuje woda (prawdę mówiąc już nie pamiętam tego zadania a nie chce mi się sprawdzać no to szkoda jeszcze że nie trzeba obliczyć prędkości tratwy. Odpowiedz Link
gres81 Re: Powiedzieć Wam coś?? 05.04.06, 20:52 tak bez zajrzenia w ksiązki bym nie ruszył. a optyke miałem tylko w technikum (chyba). Odpowiedz Link
migdalek.niebieski Re: Powiedzieć Wam coś?? 05.04.06, 20:58 Chyba z motyką na księżyc się porywam..... Odpowiedz Link
gres81 Re: Powiedzieć Wam coś?? 05.04.06, 21:04 za dużo czasu na to pośwoieciłas by sie poddac. narazie zmykam wróce wieczorem. pa Odpowiedz Link
lena_zet Re: mam to samo 05.04.06, 18:13 powstrzymuję się tylko żeby nie popełnić samobójstwa Odpowiedz Link
lena_zet Re: mam to samo 05.04.06, 18:24 nawet nie chce mi się gadać, ale jestem przepełniona złością, nienawiścią i w ogóle goryczą.Sprawa dotyczy człowieka, z którym żyję pod jednym dachem Odpowiedz Link
migdalek.niebieski Re: mam to samo 05.04.06, 18:34 W każdym związku są kryzysy.... jeżeli się postaracie to będzie dobrze Odpowiedz Link
lena_zet Re: mam to samo 05.04.06, 18:36 nie, nie będzie żadnego starania.Koniec i kropka, odwołania od decyzji już niet. Odpowiedz Link
lena_zet Re: mam to samo 05.04.06, 18:39 migdalek.niebieski napisała: > Rozwód? no mam nadzieję Odpowiedz Link
migdalek.niebieski Re: mam to samo 05.04.06, 18:41 ???? ale jak???? przecież jak Cię poznałam zawsze dobrze pisałaś o swoim mężu... Odpowiedz Link
vandikia Re: Powiedzieć Wam coś?? 05.04.06, 18:26 migdalek witaj w klubie obrazonych na zycie ja mam tez qrwa momentami dosc, ale wstaje codziennie rano i tocze nową wojnę. ps - lena @ masz Odpowiedz Link
migdalek.niebieski Re: Powiedzieć Wam coś?? 05.04.06, 18:35 Ja nie jestem obrażona, ja jestem zajebiście wkurwiona Odpowiedz Link
vandikia Re: Powiedzieć Wam coś?? 05.04.06, 18:36 wcale Ci sie nie dziwie ;/ ale sie posrało ostatnio wielu osobom ;// na pewno nie masz szans??? Odpowiedz Link
migdalek.niebieski Re: Powiedzieć Wam coś?? 05.04.06, 18:40 A wobec powyższego uważasz że mam jakieś??? przecież nowi maturzyści nas wymiotą. Jakbym mogła 3 przedmioty zdawać 3 razy, liczono by mi lepszy wynik, i mogłabym się starać o przyjęcie na każdą am, to miałabym szanse. Przecież nawet małpa na takich warunkach w końcu zdobyłaby tyle punktów co trzeba. Odpowiedz Link
vandikia Re: Powiedzieć Wam coś?? 05.04.06, 18:45 nie do konca rozumiem. na am zdawala moja siostra i wiem, ze jest baaardzo ciezko sie dostac, wiec skoro jacys studenci z nowa matura, moga skladac podania jesli sie nie dostali na inne kierunki, to znaczy, ze byli za slabi, a jesli ktos jest za slaby na inna uczelnie niz am, to tu tez ma raczej zerowe szanse poza tym chyba sa na kazdej lepszej uczelni testy predyspozycyjne - a tak naprawde to są egzaminy tylko inaczej ze wzgledu na przepisy to sie inaczej teraz nazywa. musisz isc na wydzial, ktory Cie interesuje, albo zadzwonic tam i sie szczegolowo wypytac. serio serio, pracuje w tym temacie to cos wiem i dlatego sie zdziwilam, ze nie masz zupelnie szans. matura to nie wszystko, nie mogliby na jej podstawie przyjmowac ludzi, bo tak na am i innych uczelniach mielibysmy mnostwo kiepskich absolwentow, ktorzy sobie np mature kupili. Odpowiedz Link
migdalek.niebieski Re: Powiedzieć Wam coś?? 05.04.06, 18:55 Doceniam troskę, ale: 1)nie ma w tym roku testu predyspozycji 2) nie chodziło mi o osoby które zdawały na inne uczelnie, tylko na inne amy np na cmuj czy do poznania i ta się nie dostały to ponowniemogą składać podanie np do szczecina, i wcale nie są to słabe osoby, bo żeby dostać się na cmuj trzeba było mieć ok 200pkt a do szczecina 160 więc się pewnie domyślasz co zrobi ta chmara osób która będzie miała mniej niż 200 a więcej niż 160 3) nowi maturzyści przjmowani są na podstawie tylko matury!!! wybacz Vandikia ale naprawdę się nie orientujesz Odpowiedz Link
vandikia Re: Powiedzieć Wam coś?? 05.04.06, 19:03 hmmm... ale widocznie nie wszyscy nowi sa przyjmowani tylko na podstawie matury, na uw na kierunku na ktorym pracuje przyjmowani sa po examach, po pisemnych i po ustnych. az mi sie wierzyc nie chce, ze matura moze byc tylko i wylacznie podstawa do przyjecia. ale masz racje nie interesuje sie kierunkami medycznymi wiec nie wiem. Odpowiedz Link
migdalek.niebieski Re: Powiedzieć Wam coś?? 05.04.06, 19:05 Naprawdę nowi przyjmowani są tylko na podstawie matury Odpowiedz Link
juleczka4 Re: Powiedzieć Wam coś?? 05.04.06, 18:28 Ehh przykro mi Migdałku <cmok> Co tam słychac u Ciebie ?? jak przygotowania do ślubu?? Odpowiedz Link
migdalek.niebieski Re: Powiedzieć Wam coś?? 05.04.06, 18:36 Nie ma żadnych przygotowań, za wcześnie. Na razie mamy tylko termin, salę, kucharkę i fotografa. Odpowiedz Link
juleczka4 Re: Powiedzieć Wam coś?? 05.04.06, 18:44 migdalek.niebieski napisała: > Nie ma żadnych przygotowań, za wcześnie. Na razie mamy tylko termin, salę, > kucharkę i fotografa. No to są przygotowania ) Odpowiedz Link
baba_krk Re: Powiedzieć Wam coś?? 05.04.06, 18:45 ale to jest kurde bardzo dziwne... jak patrzyłam na stronę UJa to oni przygotowują proporcjonalną ilość miejsc dla chętnych ze starą i nową maturą... to ja nie rozumiem co u Ciebie tak cudują ( a może przeprowadzka na południe, hę?? Odpowiedz Link
juleczka4 Re: Powiedzieć Wam coś?? 05.04.06, 18:48 baba_krk napisała: > a może przeprowadzka na południe, hę?? Południe rulez D Odpowiedz Link
baba_krk Re: Powiedzieć Wam coś?? 05.04.06, 18:49 pewnie, że rulez )) a Ty Julka skąd?? bo jeśli nie z Wawy to coś przegapiłam... Odpowiedz Link
migdalek.niebieski Re: Powiedzieć Wam coś?? 05.04.06, 18:56 U nas też tak miało być, już w tamtym roku nawet. Ale kurwa nie jest. Odpowiedz Link
baba_krk Re: Powiedzieć Wam coś?? 05.04.06, 18:59 no to faktycznie przetuptane i ostro niesprawiedliwe, że ktoś ma większe szanse, bo zdawał inną maturę... ale może gdyby zebrało się więcej chętnych to może dałoby się gdzieś wyżej interweniować??? jakby co to zgłoś się do "Uwagi" Odpowiedz Link
migdalek.niebieski Re: Powiedzieć Wam coś?? 05.04.06, 19:01 Była taka akcja w zeszłym roku. Pisano o tym w gazetach itp. Gówno z tego wyszło bo rząd ustaw nie zmienił. Odpowiedz Link
baba_krk Re: Powiedzieć Wam coś?? 05.04.06, 19:11 to może trzeba jeszcze raz walczyć o swoje!!! kurde Migdał jak Ci tak bardzo zależy to nie poddawaj się i walcz do końca )) Odpowiedz Link
migdalek.niebieski Re: Powiedzieć Wam coś?? 05.04.06, 19:13 Czyli np co powinnam zrobić??? napisać do uwagi??? interwencjii?? moj kolega już opisął całą sprawę i porozsyłał do wszystkich tv i części gazet. Poza tym nie tylko on. Odpowiedz Link
baba_krk Re: Powiedzieć Wam coś?? 05.04.06, 19:16 wiem, że to może głupio brzmi, ale ja faktycznie spróbowałabym z taką właśnie uwagą czy interwencją, póki jeszcze nie jest za późno... spróbować zawsze można... Odpowiedz Link
migdalek.niebieski Re: Powiedzieć Wam coś?? 05.04.06, 19:20 Ale uwaga i interwencja nie są zainteresowane tematem. Odpowiedz Link
baba_krk Re: Powiedzieć Wam coś?? 05.04.06, 19:22 ale może by spróbować jeszcze jeden ostatni raz??? tak dla czystości sumienia, że się wszystko zrobiło... Odpowiedz Link
migdalek.niebieski Re: Powiedzieć Wam coś?? 05.04.06, 19:26 Przemyślę to. Czuję że muszę coś zrobić. Odpowiedz Link
baba_krk Re: Powiedzieć Wam coś?? 05.04.06, 19:30 Kurde! Bardzo żałuję, że nie umiem Ci w żaden sposób pomóc, ale tyle osób w Ciebie wierzy i trzyma kciuki, że musi coś z tego dobrego wyjść )) Głowa do góry!!! A z tego poje**nego kraju jeszcze będziesz miała okazję wyjechać... po studiach PP Odpowiedz Link
migdalek.niebieski Re: Powiedzieć Wam coś?? 05.04.06, 19:44 Dzięki za miłe słówko... ale coś czuję że łatwo nie będzie... Odpowiedz Link
baba_krk Re: Powiedzieć Wam coś?? 05.04.06, 19:51 ja też myślałam, że będzie mi łatwo pójść na uzupełniające... że rozmowa to będzie czysta formalność... a tu lipa i będę musiała od nowa literaturę i historię ryć (( ale co tam! damy radę Migdał!!! jeśli nie my to kto? PP Odpowiedz Link
juleczka4 Re: Powiedzieć Wam coś?? 05.04.06, 18:53 Pewnie , że nie z Wawy Też z południa , do Krakowa mam jakieś 1,5 godz. jazdy może zgadniesz skąd jestem ??) Odpowiedz Link
baba_krk Re: Powiedzieć Wam coś?? 05.04.06, 18:56 może Limanowa??? no i pytanie czy Małopolska??? Odpowiedz Link
juleczka4 Re: Powiedzieć Wam coś?? 05.04.06, 18:58 O pardon , oczywiscie , że małopolska ) Nie Limanowa Bardziej na południe Odpowiedz Link
baba_krk Re: Powiedzieć Wam coś?? 05.04.06, 19:05 Myślenice? Pcim? Zakopane? Bielsko? lepiej podaj mi pierwszą literkę, żebym aż tak w ciemno nie strzelała Odpowiedz Link
juleczka4 Re: Powiedzieć Wam coś?? 05.04.06, 19:09 baba_krk napisała: > Myślenice? Pcim? Zakopane? Bielsko? > lepiej podaj mi pierwszą literkę, żebym aż tak w ciemno nie strzelała Nie , nie , nie , nie Okej pierwsza literka "T" Odpowiedz Link
widokzmarsa Re: Powiedzieć Wam coś?? 05.04.06, 19:02 po pierwsze, nie tragizuj. Liczy się zdorwie i człowiek obok ciebie i to co możesz zrobić dla innych po drugie, czy nie możesz pójść do jakiegoś "lewego" liceum i zdać nowej matury. Dać łapówkę lub coś w tym stylu? Wtedy mogłabyś mieć te same prawa co nowi. Po trzecie, jeżeli nawet teraz się nie dostaniesz, to może za rok czy dwa. Moja znajoma też chciała bardzo i podchodziła 5 razy. Jest od dawna lekarzem. Po czwarte, moze się okazać ze dla ciebie lepiej będzie nie iść na medycynę. Będzie dobrze Odpowiedz Link
migdalek.niebieski Re: Powiedzieć Wam coś?? 05.04.06, 19:06 Ale w kuratorium mi powiedzieli że nie mogę zdawać nowej matury bo mam starą.... masz rację że może się nie nadaję Odpowiedz Link
baba_krk Re: Powiedzieć Wam coś?? 05.04.06, 19:13 no ja nie wiem jak to sobie widok wyobrażał, żeby załatwić sobie nową maturę jak przecież po roczniku widać, że się już zdawało starą... jakie nie nadaję???? nie pitol głupot i się nie poddawaj!!!! bo oberwiesz PP Odpowiedz Link
migdalek.niebieski Re: Powiedzieć Wam coś?? 05.04.06, 19:16 No normalnie się nie nadaję bo dupa wołowa jestem i nie potrafię zdać tego egzaminu na wystarczającą ilość punktów. Odpowiedz Link
baba_krk Re: Powiedzieć Wam coś?? 05.04.06, 19:20 to że brakuje Ci iluś tam punktów nie oznacza jeszcze, ze się nie nadajesz... weź też pod uwagę, że część miejsc być może już jest z góry obstawiona co sprawia, że Twoje szanse maleją i chociaż bardziej się nadajesz to i tak dostaje się ktoś kto ma znajomości... ex przez 3 czy 4 lata przemęczył się na wieczorowej medycynie, aż w końcu udało mu się przenieść na dzienne... i ani przez sekundę nie pomyślałam, że się do tych studiów nie nadaje!!! Odpowiedz Link
widokzmarsa Re: Powiedzieć Wam coś?? 05.04.06, 19:20 migdał ty mnie nie denerwuj) nie powiedziałem że się nie nadajesz, tylko że może dla ciebie będzie lepiej nie być lekarzem bo np. zostaniesz wybitnym biochemikiem albo pisarzem science fiction. Ja np chciałem, nie wiadomo po co, studiować Inżynierię Środowiska, któe chciałem ratować i zmarnowałem sobie 6 lat na idiotycznych studiach które tylko mnie odmóżdzyły. Odpowiedz Link
migdalek.niebieski Re: Powiedzieć Wam coś?? 05.04.06, 19:23 Ale ja już trochę latek mam, pracuję przy tkankach, i nie wyobrażam sobie że mi się odwidzi....(((((((((((((((((((((((((((((((((( Odpowiedz Link
widokzmarsa Re: Powiedzieć Wam coś?? 05.04.06, 19:28 a widziałaś dziś w tv wychodowany ludzki pęcherz, ponoć będa się brali za serce? Podchódź do wszystkiego sopkojnie to może właśnie ty zrobisz pierwszy ludzki mózg) Odpowiedz Link
migdalek.niebieski Re: Powiedzieć Wam coś?? 05.04.06, 20:37 ))) wolałabym jednak czynić to co mam w wizytówce, w dziale: hobby))) Odpowiedz Link
widokzmarsa Re: Powiedzieć Wam coś?? 05.04.06, 19:30 poza tym z twojego zdjęcia wynika że jestes jeszcze młoda d...)) Odpowiedz Link
migdalek.niebieski Re: Powiedzieć Wam coś?? 05.04.06, 20:41 Nie jestem już taka młoda, w grudniu skończę 24 lata(((((((((((((( Odpowiedz Link
widokzmarsa Re: Powiedzieć Wam coś?? 05.04.06, 21:19 no to rzeczywiście stara dupa jesteś Moja przyjaciółka, uparła się że w wieku 30 lat zacznie studiować prawo w USA. Uparła się, skończyła, rok po studiach pracowała już w jednej z najlepszych agencji prawniczych w stanach obsługujących biznes, teraz jest jakimś preziem i lata własnym samolotem. Kurde, a kiedyś sie we mnie kochała. Może by teraz dała się przelecieć? Tym samolotem oczywiście) Odpowiedz Link
migdalek.niebieski Re: Powiedzieć Wam coś?? 05.04.06, 21:26 To podziwiam koleżankę. Tam jednak społeczeństwo jest bardziej tolerancyjne i nikt nie robi gałów kiedy ktoś w wieku 30 czy 40 lat zaczyna coś studiować, a u nas ja się czuję jak dinozaur(( Odpowiedz Link
widokzmarsa zeby ci się nie odechciało 05.04.06, 21:51 inny mój kolega, zaczął zabawę z medycyną od noszowego w szpitalu psychiatrycznym, potem skończył pielęgniarstwo, potem magisterkę z pielęgniarstwa psychiatrycznego, potem zrobił doktorat. Jest dyrektorem szpita i ma swoją praktykę za granicą. Zaczał uczyć się biologi ,chemii, łaciny (po angielsku) w wieku 29 lat. Wcześniej bawił się) Ja zrobiłem magisterkę w stanach mając 34 lata. W polsce zabawa i dziekanki a tam srednia powyżej 4,5. Jak się chce to się zrobi. Jak nie teraz, to później. Wierzę w ciebie bo jestes mądra dziewczyna. Odpowiedz Link
migdalek.niebieski Re: zeby ci się nie odechciało 05.04.06, 21:55 Dziękuję Widoczku ale jak ja się mam tam kurwa dostać jak mnie tam nie chcą bo mam starą maturę i robią naprawdę niemałe utrudnienia....(((( fajnych masz znajomych)) Odpowiedz Link
baba_krk Migdał nie można rezygnować z marzeń!!!! 05.04.06, 19:26 Dlatego mam nadzieję, że tak łatwo się nie poddasz i powalczysz do końca!!! Nie zniechęcaj się, pomimo że masz pod górkę... Odpowiedz Link
migdalek.niebieski Re: Migdał nie można rezygnować z marzeń!!!! 05.04.06, 19:30 Ja łatwo rezygnuję??? półtora roku nauki, praca dostosowana do egzaminu (za cenę niskiej płacy), ślub też, życia prywatnego praktycznie nie miewam, bo to za dużo czasu zajmuje, na korki łaże co tydzień, wydałam kupę kasy na książki, codziennie boli mnie kręgosłup od siedzenia nad nimi, przez to siedzenie na dupie przytyłam, wzrok mi siada no szkoda gadać........ Odpowiedz Link
baba_krk Re: Migdał nie można rezygnować z marzeń!!!! 05.04.06, 19:31 pozostaje mieć zatem nadzieję, że zostanie Ci to wynagrodzone DD Odpowiedz Link
ocean.niespokojny Re: Migdał nie można rezygnować z marzeń!!!! 05.04.06, 19:37 o cholera dziewczyno-zasłużyłaś sobie na te studia-pomodle się za ciebie Odpowiedz Link
migdalek.niebieski Re: Migdał nie można rezygnować z marzeń!!!! 05.04.06, 20:40 Dziękuję))))) naprawdę bardzo dziękuję Odpowiedz Link
pszczolaasia Re: Powiedzieć Wam coś?? 05.04.06, 19:39 ale ja nie rozumiem..przeczytam jeszcze raz wszystko...zdawałaś już? czy dopiero będziesz zdawać? trzymam pięści zaciśnięte mocno!!!! i powodzenia...i wracam do czytania jeszcze raz.. Odpowiedz Link
migdalek.niebieski Re: Powiedzieć Wam coś?? 05.04.06, 20:43 Zdawałam w zeszłym roku. Uczyłam się trzy miesiące 3 przedmiotów poziom rozszerzony, trzeba było mieć 160 pkt, miałam 100(((((((((((( Odpowiedz Link
veeto1 Re: Powiedzieć Wam coś?? 05.04.06, 19:45 No to nieciekawie się zrobiło, ale wiesz, może warto rozejrzeć sie za akademiami w innych miejscowościach. Np. na AM w Warszawie był ostantio w zasadzie luz, bo uczelnia ogłosiła nabór informując jednoczesnie, że nie gwarantuje żadnych praktyk i niektórych ćwiczeń które powinny być w szpitalach. Może któraś uczelnia zrobi taki numer tez w tym roku? Dojście do klinik zawsze da się jakoś znaleźć, a poza tym przecież można po jakimś czasie zmienić uczelnię. Odpowiedz Link
migdalek.niebieski Re: Powiedzieć Wam coś?? 05.04.06, 20:45 W Wawie i tak było mniej chętnych niż w Szczecinie... Odpowiedz Link
veeto1 Re: Powiedzieć Wam coś?? 05.04.06, 20:48 No to może warto spróbować poza m-cem zamieszkania? Koleżanki córka dostała się na AM w W-wie, dobrze się uczyła, ale raczej na poziomie dobrym a nie bardzo dobrym. Znajomości nie miała. Teraz jest bardzo zadowolona, pierwsza sesja w życiu obroniona. Zorientuj się gdzie można próbowac z większym prawdopodobieństwem dostania się. Odpowiedz Link
migdalek.niebieski Re: Powiedzieć Wam coś?? 05.04.06, 20:53 Ale wszędzie są takie zasady dla staoromaturzystów. Nie jestem łosiem, sprawdzałam na każdej am. Gdybym miała nową maturę to w tym roku na pewno bym się dostała. Nie to że jakoś się wożę tylko po prostu zdawałabym sobie każdy przedmiot trzy razy i za którymś na pewno trafiłabym w pytania a jak nie to mogłabym tak robić do skutku. Odpowiedz Link
veeto1 Re: Powiedzieć Wam coś?? 05.04.06, 20:58 No to od dziś zaczynam trzymać kciuki za Ciebie! Będzie dobrze. Musi być! Odpowiedz Link
migdalek.niebieski Re: Powiedzieć Wam coś?? 05.04.06, 20:59 )) dziękuję.... ja tylko chciałam napisać że to bardzo niesprawiedliwe.... stąd ten wątek, a już całe zasady rekrutacjii Wam wyjaśniłam))) Odpowiedz Link
dociaa Re: Powiedzieć Wam coś?? 05.04.06, 21:03 A nie ma tam takiego czegoś, że proporcjonalnie przyjmują tych co mają zdaną starą. Odpowiedz Link
migdalek.niebieski Re: Powiedzieć Wam coś?? 05.04.06, 21:08 Baba krk mówi że tak jest na cmuj, ale z tego co udało mi się dowiedzieć to nigdzie więcej... Odpowiedz Link
dociaa Re: Powiedzieć Wam coś?? 05.04.06, 21:11 Chyba się tam pofatyguję na tą Twoją przyszłą uczelnię i wpierdziele komu trzeba. Nie ma się czym chwalić, ale ja mam nową maturę i też dużo rzeczy uważam za niesprawiedliwe ... Odpowiedz Link
migdalek.niebieski Re: Powiedzieć Wam coś?? 05.04.06, 21:15 To ciesz się że udało Ci się mieć nową)) nie jestem jakaś nadwrażliwa żeby nad każdą niesprawiedliwością kwilić, ale z tą nie potrafię sobie poradzić, bo drastycznie zmniejsza moje szanse na dostanie się Odpowiedz Link
dociaa Re: Powiedzieć Wam coś?? 05.04.06, 21:20 Wcale nie cieszę się z nowej, bo w pierwszej klasie liceum musiałam wybrać co chcę zdawać, tak teoretycznie, bo później można było zmieniać, ale od pierwszej klasy mieliśmy jakieś rozszerzenia. A ten kto stworzył tą reformę nie wziął pod uwagę takich problemów jakie Ty masz, bo szczerze mówiąc, to te uczelnie w ogóle by tych starych maturzystów z list skreśliły, gnoje jedne .... Odpowiedz Link
migdalek.niebieski Re: Powiedzieć Wam coś?? 05.04.06, 21:27 Wiem. I dlatego nie wiem co mam zrobić... Odpowiedz Link
dociaa Re: Powiedzieć Wam coś?? 05.04.06, 21:30 Głowa do góry i nie poddawać się. Pokazywanie słabości jest najgorsze. Ja też znowu zdaje w tym roku bo w głowie mi się poprzewracało przez rok. Życzę powodzenia. Sama musisz w siebie wierzyć Odpowiedz Link
dociaa Re: Powiedzieć Wam coś?? 05.04.06, 21:35 Na prawo na uś i na public relations na ae w katowicach. Odpowiedz Link
migdalek.niebieski Re: Powiedzieć Wam coś?? 05.04.06, 21:38 No i fajnie. A na czym teraz jesteś? Odpowiedz Link
dociaa Re: Powiedzieć Wam coś?? 05.04.06, 21:40 Teraz zaoczna politologia i studium organizacji reklamy. Odpowiedz Link
migdalek.niebieski Re: Powiedzieć Wam coś?? 05.04.06, 21:45 No to też fajne)) powodzenia życzę więc w Twych zamierzeniach Odpowiedz Link
dociaa Re: Powiedzieć Wam coś?? 05.04.06, 21:51 Politologia to nudy. A mature mam z historii i wosu, a na ae przyjmują z matematyką, dlatego muszę uczyć się matematyki, której nie rozumiem w ogóle Powodzenia życzę także. Pewnie gdzieś w lipcu albo sierpniu będzemy pić ze szczęścia ... Odpowiedz Link
migdalek.niebieski Re: Powiedzieć Wam coś?? 05.04.06, 21:56 No w moim przypadku, to jak nie w tym lipcu to w następnym, albo jeszcze w następnym)) Odpowiedz Link
dociaa Re: Powiedzieć Wam coś?? 05.04.06, 22:02 Będzie dobrze kochana, ja Ci to mówię A jak chcesz powyzywać na tych z nową maturą, to bardzo proszę możesz kierować wyzwiska do mnie. Uwierz w siebie i nie marudź ! Pozdrawiam i uciekam. Odpowiedz Link
migdalek.niebieski Re: Powiedzieć Wam coś?? 05.04.06, 22:04 ))) ależ ja nie mam nic do osób z nową maturą) wręcz przeciwnie, ja na waszym miejscu też bym korzystała aż by się kurzyło)) ale temu kto dopuścił do takich zasad rekrutacjii to życzę żeby ta cała niesprawiedliwość do niego wróciła. Trzymaj się ciepło ;*) Odpowiedz Link
pierozek_monika Re: Powiedzieć Wam coś?? 05.04.06, 21:15 niemiłe wieści ale wierzę i Ty też musisz wierzyć, że się uda! Spróbuj chociaż zdawać, nie daj się. Odpowiedz Link
migdalek.niebieski Re: Powiedzieć Wam coś?? 05.04.06, 21:16 Na pewno spróbuję. Ale realnie patrząc... Odpowiedz Link
pierozek_monika Re: Powiedzieć Wam coś?? 05.04.06, 21:23 to dobrze co z tego wyjdzie - to wyjdzie. A jak nie wyjdzie, to później wyjdzie Przykład nie jednego kolegi czy koleżanki mogłabym podać, że mimo pierwszej porażki, dopięli swego. Ja sobie sama mosty pozawalałam i widzisz dopiero teraz się bronię , gdy moi koledzy już pobronili doktoraty. Ech nie zamierzam ich ścigać. Tak sobie tylko jęczę Odpowiedz Link
migdalek.niebieski Re: Powiedzieć Wam coś?? 05.04.06, 21:33 W sumie to ja też nie zamierzam się ścigać.. ale takie życie z ciągłym oczekiwaniem na przyjęcie nie jest fajne, bo chcesz czy nie chcesz zaczynasz się zastanawiać co zrobisz jak cię nie przyjmą, układasz jakiś plan awaryjny, który w moim konkretnym wypadku coraz bardziej oddalałby mnie od medycyny, bo jednak muszę się poświęcić przygotowaniom do egzaminu i to naprawdę zajmuje zajebiście dużo czasu Odpowiedz Link
tina122 Re: Powiedzieć Wam coś?? 05.04.06, 21:18 Pierożek ma rację...Musisz spróbować...Mniejsza szansa to nadal szansa...Po takim czasie i tylu miesiacach ciężkiej pracy nie mozesz sie poddać... Odpowiedz Link
migdalek.niebieski Re: Powiedzieć Wam coś?? 05.04.06, 21:28 No ja będę próbowała.... witaj Tinko, na smsa nie odpisałam bo nie mam nic na karcie ale maila wysłałam Odpowiedz Link
tina122 Re: Powiedzieć Wam coś?? 05.04.06, 21:35 Wiem,czytałam i dziekuję....Martwiłam się troche,bo nie pomyslałam,ze mozesz nie miec jak odpisacStrasznie dzisiaj jestes przybitaNie martw sie na zapas,nie ma sensu... Odpowiedz Link
migdalek.niebieski Re: Powiedzieć Wam coś?? 05.04.06, 21:39 Ale Tinko jak się nie martwić.... Odpowiedz Link
tina122 Re: Powiedzieć Wam coś?? 05.04.06, 21:42 Kiedys pisałaś,że z taką ewentualnoscia tez sie liczysz....Ważne zebyś zrobiła wszystko co w Twojej mocy...Poza tym naprawdę nie mozna z góry załozyć porażki,bo stracisz motywacje do nauki... Odpowiedz Link
migdalek.niebieski Re: Powiedzieć Wam coś?? 05.04.06, 21:47 Masz rację, nigdy nie sądziłam że zdam na bank, ale nigdy też nie sądziłam że nie dostanę się z wyżej wymienionych powodów, tylko np dlatego że nie będę umiała tyle co wszyscy. Wtedy przyjęłabym porażkę z uchylonym czołem i próbowała za rok. Odpowiedz Link
tina122 Re: Powiedzieć Wam coś?? 05.04.06, 21:49 Uciekam już,bo jutro od &ej mam dalszy ciąg szkolenia...Trzymaj się i nie załamuj,proszę?Zobaczysz,bedzie dobrzeJa w Ciebie wierzę!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link
migdalek.niebieski Re: Powiedzieć Wam coś?? 05.04.06, 21:52 Dziękuję Tinko)) trzymaj się ciepło)) bardzo się cieszę że tak sobie świetnie radzisz Odpowiedz Link
aguszak Re: Powiedzieć Wam coś?? 05.04.06, 21:24 Niebieska, nie poddawaj się! Walcz o swoje! Wierzę w Ciebie! Dasz radę! Odpowiedz Link
migdalek.niebieski Re: Powiedzieć Wam coś?? 05.04.06, 21:29 )))) miło mi że wierzysz)) tylko że to chyba walka z wiatrakami, kurwa. Odpowiedz Link
aguszak Re: Powiedzieć Wam coś?? 05.04.06, 21:44 no to bądź don kichotem, albo don koyote Musisz, słyszysz? muszisz!!! Odpowiedz Link
migdalek.niebieski Re: Powiedzieć Wam coś?? 05.04.06, 21:49 )) luknij na to co odpisałam Tinie. To z tego powodu rozpaczam i stąd zwątpienie czy to ma sens. Odpowiedz Link
aguszak Re: Powiedzieć Wam coś?? 05.04.06, 21:58 No wiem, wiem - nierówne szanse, ale zawsze jest jednak jakaś szansa i Ty ją wykorzystasz, napewno! Odpowiedz Link
migdalek.niebieski Re: Powiedzieć Wam coś?? 05.04.06, 22:00 )) jak nie teraz to później) może ze swoimi dziećmi będę studiowała))) a tak poważnie to chyba do psychiatry zacznę chodzić Odpowiedz Link
migdalek.niebieski Re: Powiedzieć Wam coś?? 05.04.06, 21:34 ))) no wygrałaś)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link