Dodaj do ulubionych

to jeszcze ginekolog endokrynolog - ciekawostka

26.10.07, 11:19
potrzebuje dokladnie sie przebadac
do panstwowek sie zrazilam po calosci - bez opowiesci, ale np nie
moglam sie doprosic o badanie, żądałam wrecz i wyszlam z kwitkiem
wyszukalam w sieci biale listy ginekologow polecanych... generalnie
jak ktos rzuci nazwisko, ze dobry, to znajdzie sie 5 wpisow ze
absolutnie nie isc..
no i wytypowalam 3 lekarzy
1. lekarka bierze 120pln za zwykla wizyte (nie wiem ile za badania,
usg itd), do tego nie wydaje wynikow badan do konsultacji z innymi
lekarzami, nawet jak chcesz odejsc z tej kliniki i placilas za usg ;
gocław
2. lekarz, profesor, uznany, 200 pln zwykla wizyta, darowalam sobie
3. lekarz do ktorego kiedys chodzilam 80 pln zwykla wizyta,
generalnie dobry fachowiec, ale jak ma zly dzien - co sie czesto
zdarzalo to potrafi w sekunde zalatwic pacjentke, a czeka sie
godzinami - bo ma taki nawyk ze nie szanuje czasu pacjentek.. do
tego czasem mu odbija w trakcie leczenia i wszystko idzie OK, a
pozniej juz tylko recepty i generalnie koniec zainteresowania sprawa

buuuuuuuuuuu
ja ostatnio mialam takie miesiaczkowanie, ze lezalam nieżywa z bolu
na 6 nospach i 6 ibupromach, nie pomagaly cieple prysznice, nic,
zimne poty, trzesienia i myslalam, ze urodze albo zejde i jak
pomysle, ze za chwile mnie to znowu czeka, to chce mi sie plakac sad
Obserwuj wątek
    • mmagi no mówiłam ze mam ale namiary na gg:) 26.10.07, 11:33

• mmagi usg w ramach badania:) 26.10.07, 11:33

• vandikia Re: usg w ramach badania:) 26.10.07, 11:43
        serio? ja piorkuje to zapomnialam.. ok dzieki, z domu zajrze
        ale to endokrynolog jest?
        a ataki mam ostatnio coraz lepsze i cholera wie od czego, mam
        nadzieje ze to nie kwestia wieku ani jakiegos powaznego schorzenia,
        tylko jakis duperel.. dobrze, ze to weekend byl ostatnio, ale jak
        mnie zlapalo ok 19 w sobote tak mnie trzymalo do ok 17 w niedziele,
        non stop. jak slowo daje, ze bym urodzila w tym czasie
    • sebcioo Kto pomoze kobiecie w potrzebie?gratka nieslychana 26.10.07, 11:34
      A oto tresc ogloszenia:
      Kobieta, mloda (chyba), szuka mezczynzy, chce sie dla niego rozebrac i rozlozyc
      nogi, chce by tenze facet poszukal jej problemow tam gdzie inni znajduja
      przyjemnosc i chce za to zaplacic.

Haslo: vandzia z foruma wink
      • mmagi zycze Ci zebys kiedys dostał takich 26.10.07, 11:37
        bóli jakie moze miec kobieta przy miesiaczce,mysle ze bys sie niezle
        zesrałsuspicious,nie ma z czego żartowactongue_out
        • sebcioo Kto pomoze kobiecie w potrzebie?gratka nieslychana 26.10.07, 11:48
          1. myslalem ze na tym forum jest wiekszy luz a nie ze wszystko tak na
          smiertelnie powaznie bierzecie

2. standardowa odpowiedz na slowa o bolu miesiaczkowym: dostalas kiedys w jaja?
          wiec co ty wiesz o bolu ;-p
          • mmagi Re: Kto pomoze kobiecie w potrzebie?gratka niesly 26.10.07, 11:52
            eeee tam jest luz blusss i takie tam,ale akurat np mnie sie z tego
            nie chce żartowac,dobrze ja rozumie bo kiedys miesiaczka była dla
            mnie jak choroba,nie szłąm 2 dni do szkoły................kurde o
            czym ja gadam z chłopemsmile))))))))

a Ty rodziłeś kiedyśsmile)))? wiec co Ty wiesz o bólu;P

aaaaaaaaaaaaaaatongue_outPPPPP
            • sebcioo Re: Kto pomoze kobiecie w potrzebie?gratka niesly 26.10.07, 11:59
              No to co ze ja chlop? Tez czlowiek. I nic co ludzkie nie jest mi obce wink
              Jakies doswiadczenia odnosnie opieki nad kobietami cierpiacymi z powodu bolow
              miesiaczkowym posiadam.

A ty wydalas kiedys kamienie nerkowe przez fiuta smile? co ty wiesz o zabijaniu ;-p
              • mmagi Re: Kto pomoze kobiecie w potrzebie?gratka niesly 26.10.07, 12:02
                a Ty wydałes kiedys cewka przez pipkę ostry jak brzytewka kanciaty
                kamieńsurprised? co Ty wiesz o zabijaniu;P
                • sebcioo Re: Kto pomoze kobiecie w potrzebie?gratka niesly 26.10.07, 12:05
                  A ty mialas przerost prostaty? i bole przy sikaniu? ;-p
                  • mmagi Re: Kto pomoze kobiecie w potrzebie?gratka niesly 26.10.07, 12:08
                    a Ty miałeś grzybice pochwysurprised?tongue_out

no nie mów mi ze Co coś tam przerosłotongue_out
                    • sebcioo Re: Kto pomoze kobiecie w potrzebie?gratka niesly 26.10.07, 12:16
                      Nie sciemniaj, grzybica nie boli ;-p

BTW to z kim ty sie zadawalas ;-p? albo gdzie sie zadawalas ;-p
                      • mmagi Re: Kto pomoze kobiecie w potrzebie?gratka niesly 26.10.07, 12:27
                        z antybiotykiemsmile))))
                        mnie bolało podbrzusze po za tym to sa jeszcze inne
                        objowoswedzonki,po byku nieprzyjemnetongue_out
                        • sebcioo Re: Kto pomoze kobiecie w potrzebie?gratka niesly 26.10.07, 12:34
                          Etam, mowilismy o bolach a nie "nieprzyjemnosciach" wink
                          • mmagi Re: Kto pomoze kobiecie w potrzebie?gratka niesly 26.10.07, 12:37
                            a miałeś robiony tatuazsurprised??????? to co Ty wiesz o bólutongue_out
                            • sebcioo Re: Kto pomoze kobiecie w potrzebie?gratka niesly 26.10.07, 12:45
                              Hahaha no rozwalilas mnie, oczywizda ze mam dziare. Tylko nijak nie moge
                              powiedziec ze to jest bolace. To bylo nawet przyjemne.
                              • mmagi Re: Kto pomoze kobiecie w potrzebie?gratka niesly 26.10.07, 13:08
                                przyjemnesurprised? a zeby Cie o...łowink
                                ból jak skurwysyn,łzy w oczach,białe palce od zasiskania,noooo chyba
                                ze miałes to na miękkiej dupie bo ja robiłam nad kostka i mało co
                                sie nie posikałam,jak na brzuchu to tez odpadałam co
                                chwilkabig_grin..............wiec jak widzisz co Ty wiesz o bólu;P
                                • sebcioo Re: Kto pomoze kobiecie w potrzebie?gratka niesly 26.10.07, 13:15
                                  Mialem robiony przez 4 godz i w tym czasie spokojnie czytalem se ksiazke. Gosciu
                                  opowiadal o jednej dziolsze ktorej dziarganie sprawialo totalna przyjemnosc.
                                  Miala zdaje sie zajebiscie wielkiego i zajebistego orla w stylu orlow
                                  amerykanskich. Miejsce - nerki, tzn nad posladkami.

A tak swoja droga to dobry bol nie jest, czesto jest nawet przyjemny. Mowie serio.
                                  • mmagi Re: Kto pomoze kobiecie w potrzebie?gratka niesly 26.10.07, 13:16
                                    tjaaaa,szczegolnie cienka skóra nad kostkątongue_out

sadomasochisci i do tego zboczeńcytongue_out
                                    • sebcioo Re: Kto pomoze kobiecie w potrzebie?gratka niesly 26.10.07, 13:18
                                      Wiesz co, juz bys nie przesadzala. 10 min dziergania i niby meczarnia, phi ;-p
                                      • mmagi Re: Kto pomoze kobiecie w potrzebie?gratka niesly 26.10.07, 13:20
                                        córka jak miała robiony na stopie to tez sikałatongue_outPP

aaaaaaaaaaaaaaaaaa wyrastały Ci zęby madrościsurprised?to jest dopiero ból
                                        ze łeb urywa..............wiec................;P
                                        • sebcioo Re: Kto pomoze kobiecie w potrzebie?gratka niesly 26.10.07, 13:22
                                          Kurde, albo jestes wyrodna matka ze pozwolilas na dziare corce, albo ... masz
                                          duza corke smile
                                          Co was kusi miec dziare na nodze? toz to zenua

Rosnace zeby to d..., wyrywanie i leczenie kanalowe to jest dopiero cus.
                                          • mmagi Re: Kto pomoze kobiecie w potrzebie?gratka niesly 26.10.07, 13:27
                                            dużasmile
                                            nasz bardzo łądnie wygladajasmile

nie pierdnicz to sie robi albo na wnieczuleniu albo pod
                                            narkoza,pudłotongue_outPPPPPPPPPp.................;P
                                            • sebcioo Re: Kto pomoze kobiecie w potrzebie?gratka niesly 26.10.07, 13:29
                                              Oczywizda ze w znieczuleniu. Tylko ze znieczulenie przestaje dzialac jakies
                                              10-15 min po wyjsciu z gabinetu i wtedy jest jazda. Narkoze to moze daja we
                                              stolycy a nie w mojej dziurze.

Nie pudlo tylko 10/10 ;-p
                                              • mmagi Re: Kto pomoze kobiecie w potrzebie?gratka niesly 26.10.07, 13:35
                                                jakie 15 minsurprised?to chyba w Twojej dziurzewink))))))))))),moja dentystka
                                                jak mnie znieczuli to na 2 godziny mam spokójsmile)
                                                • sebcioo Re: Kto pomoze kobiecie w potrzebie?gratka niesly 26.10.07, 13:48
                                                  Jasne, 2 godziny, kiedys jak mnie probowali naszprycowac to mi malo pikawa nie
                                                  wysiadla. Malo dziewczynom obciachu nie zrobilem. Bo byly mlode a dzialo sie to
                                                  w Przychodni Chirurgii Szczekowej. Czasokres bolu po wyrywaniu zeby waha sie u
                                                  mnie od 3 dni do 2 tygodni.
                • sebcioo Re: Kto pomoze kobiecie w potrzebie?gratka niesly 26.10.07, 12:07
                  Wypadl ci kiedys dysk? co ty wiesz o bolu ;-p
                  • mmagi Re: Kto pomoze kobiecie w potrzebie?gratka niesly 26.10.07, 12:10
                    masz skoljoze w odcinku lędzwiowym i w zwiazku z tym zwyrodnienia
                    kregów,masz bóle kregosłupa nonstop?co ty wiesz o bólutongue_out
                    • sebcioo Re: Kto pomoze kobiecie w potrzebie?gratka niesly 26.10.07, 12:15
                      Mam dyskopatie, zdiagnozowana niedawno a istniejaca od dawna (wszystko przez
                      cholerne noszenie kobiet na rekach). 2 dyski na odcinku piersiowym i 2 na
                      ledzwiowo-krzyzowym. Chcesz sie porownac ;-p?
                      • aguszak Sebas i Mmaguś - rozbroiliście mnie tymi wyliczank 26.10.07, 12:24

• sebcioo Re: Sebas i Mmaguś - rozbroiliście mnie tymi wyli 26.10.07, 12:25
                          Wiem wie, sam doszedlem do wniosku ze targujemy sie jak dwoje hipochondrykow wink
                          • vandikia Re: Sebas i Mmaguś - rozbroiliście mnie tymi wyli 26.10.07, 12:33
                            no ja bywam hipochondryczka, to tez fakt smile
                            ale teraz na powaznie cza sie dac przemacać tongue_out
                            • sebcioo Re: Sebas i Mmaguś - rozbroiliście mnie tymi wyli 26.10.07, 12:47
                              No to chyba ci pomoge w tym? Chcesz? gratis !!
                              • vandikia Re: Sebas i Mmaguś - rozbroiliście mnie tymi wyli 26.10.07, 13:03
                                taa a poziom hormonow tez mi zanalizujesz? smile
                                • sebcioo Re: Sebas i Mmaguś - rozbroiliście mnie tymi wyli 26.10.07, 13:16
                                  Oczywiscie - organoleptycznie ;-p

Wiesz, za usluge gratis nie mozesz wymagac wszystkiego tip-top.
                                  • vandikia Re: Sebas i Mmaguś - rozbroiliście mnie tymi wyli 26.10.07, 13:31
                                    dlatego uwazam, ze gratis nie ma nic na tym swiecie, nawet jak
                                    wołami napisane "GRATIS" tongue_outPP
                                    • sebcioo Re: Sebas i Mmaguś - rozbroiliście mnie tymi wyli 26.10.07, 13:33
                                      No kurde, przeciez nie chce zebys mi cokolwiek placila smile
                                      • vandikia Re: Sebas i Mmaguś - rozbroiliście mnie tymi wyli 26.10.07, 13:36
                                        sor użyłam zbyt duzego skrotu myslowego smile
                                        cos co jest gratis - nie jest dobrej jakosci.. mieso promocyjne?? w
                                        zyciu! jak do proszku gratis plyn - to jedno albo drugie albo oba do
                                        kitu
                                        ja potrzebuje profesjonalisty big_grin
                                        • sebcioo Re: Sebas i Mmaguś - rozbroiliście mnie tymi wyli 26.10.07, 13:42
                                          No tak, dostalo mi, ze amator jestem. Jestem no i trudno.
                                          • vandikia Re: Sebas i Mmaguś - rozbroiliście mnie tymi wyli 26.10.07, 13:46
                                            no sam pisales, ze na tip top nie zrobisz gapo ;PPP
                                            • sebcioo Re: Sebas i Mmaguś - rozbroiliście mnie tymi wyli 26.10.07, 13:48
                                              Napisalem. Ale nie znaczy to nie nie staralbym sie. Wlozylbym w to cale serce,
                                              wiedze i umiejetnosci wink
                                              • vandikia Re: Sebas i Mmaguś - rozbroiliście mnie tymi wyli 26.10.07, 14:04
                                                No dobrze sebcio, czas chyba powiedziec, ze takiego
                                                nieprofesjonalnego badacza to ja juz mam i moge sie jedynie oddac
                                                teraz w rece specjalisty wink
                                                • sebcioo Re: Sebas i Mmaguś - rozbroiliście mnie tymi wyli 26.10.07, 14:10
                                                  Haha eh vandzia vandzia. Myslalas ze nie wiem ze masz juz jednego domoroslego
                                                  badacz smile? Jedynie zywilem nadzieje ze widocznie on jest za malo kumaty i ze
                                                  potrzebujesz drugiego rotfl
                                                  • vandikia Re: Sebas i Mmaguś - rozbroiliście mnie tymi wyli 26.10.07, 14:15
                                                    a ja tam nie wiem co Ty wiesz tongue_outP
                        • aguszak Re: Sebas i Mmaguś - rozbroiliście mnie tymi wyli 26.10.07, 12:26
                          se poszło po za szybko wciśniętym enterze ;/
                          Normalnie licytujecie się, jak tetrycy wink))
                          Ale mi skutecznie poprawiliście humor, uwielbiam Was za to! smile))
                          • mmagi Re: Sebas i Mmaguś - rozbroiliście mnie tymi wyli 26.10.07, 12:31
                            dobra dobra,jak by Cie przeswietlił to bys do nas
                            dołaczyłasmile))))))))))))))))))
                            • aguszak Re: Sebas i Mmaguś - rozbroiliście mnie tymi wyli 26.10.07, 12:35
                              ależ ja się do Was chętnie przyłączę, razem ze swoimi bólami
                              menstruacyjnymi, traumą po kilkunastogodzinnym porodzie z oksytocyną
                              i bólami kręgosłupa w odcinku tym samym, co Ty, Mmagi smile

Chyba tylko ból na fotelu dentystycznym jest wspólny dla obu płci wink
                              • mmagi Re: Sebas i Mmaguś - rozbroiliście mnie tymi wyli 26.10.07, 12:39
                                jakze nam miłosmile))))

mnie to te jebane bóle krzyza wykończasuspicious
                                • aguszak Re: Sebas i Mmaguś - rozbroiliście mnie tymi wyli 26.10.07, 12:50
                                  Wiesz, jak mnie już tak pokrzywi, że nie mogę się ruszać, to robię
                                  sobie taki półgodzinny seans na twardej podłodze, tylko pod głowę
                                  coś podkładam: kładę się więc proszę Ciebie wink na tej podłodze na
                                  plecach, nogi ugięte w kolanach, stopy ustawione na podłodze, tak,
                                  żeby kręgosłup nie wyginał sie do góry w pałąk, tylko, żeby całą
                                  powierzchnią przylegał do podłogi. Zamykam oczy i sobie wyobrażam,
                                  jak każdy najmniejszy krąg układa się na podłodze, bóle mijają, a ja
                                  czuję się bosko. Potem tylko wstawać musisz ostrożnie, żeby nie
                                  obciążać przez następne pół godziny kręgosłupa i na jakis czas
                                  wystarczy. Naprawdę rewelacyjna metoda. Można powiedzieć, że coś na
                                  kształt medytacji wink smile))
                                  • sebcioo Re: Sebas i Mmaguś - rozbroiliście mnie tymi wyli 26.10.07, 12:57
                                    Oj Agi Agi, pol godzinki na podlodze? toz to cale nic. sprobuj ... SPAC na
                                    podlodze. Czasami jest to jedyne wyjscie coby mi pomoglo. A czasami i tak nie
                                    pomaga. Spanie np tydzien na podlodze to normalka dla mnie.
                              • sebcioo Re: Sebas i Mmaguś - rozbroiliście mnie tymi wyli 26.10.07, 12:41
                                Porod sie nie liczy bo to na wlasne zyczenie wink
                                • aguszak Re: Sebas i Mmaguś - rozbroiliście mnie tymi wyli 26.10.07, 12:44
                                  Tak, sama sobie zrobiłam ;P wink Miałam com chiała wink
                                  • sebcioo Re: Sebas i Mmaguś - rozbroiliście mnie tymi wyli 26.10.07, 12:46
                                    Moze nie sama, ale na pewno mialas w tym czynny udzial ;-p
                                    • aguszak Re: Sebas i Mmaguś - rozbroiliście mnie tymi wyli 26.10.07, 12:52
                                      Tylko jakoś nie zastanawiałam się zbytnio nad tym, że poród jest w
                                      pakiecie wink ciąża tak, wychowywanie synka owszem, ale porodu jakoś
                                      nie brałam na poważnie w swoich planach wink
                                      • sebcioo Re: Sebas i Mmaguś - rozbroiliście mnie tymi wyli 26.10.07, 12:57
                                        Nawet nie pytam gdzie mialas wtedy glowe ze nie myslalas o porodzie ;-p
                      • mmagi Re: Kto pomoze kobiecie w potrzebie?gratka niesly 26.10.07, 12:29
                        piersi maamy porównywaćsurprised?jak tak to
                        JAaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa wygrałamsmile)))))))))))

ja mam od dziecka scharayany odcinek lezwiowo-
                        krzyzowytongue_outPPPPPPP...........bóle mam od kilku lat,naokragło i wciąztongue_out
                        • sebcioo Re: Kto pomoze kobiecie w potrzebie?gratka niesly 26.10.07, 12:35
                          Hehe wiesz, ja piersi mam wieksze niz czesc kobiet ktore spotykalem ;-p

Bole takie ze nie dasz rady wstac albo sie wyprostowac? co ty wiesz o zabijaniu ;-p
                          • mmagi Re: Kto pomoze kobiecie w potrzebie?gratka niesly 26.10.07, 12:40
                            takie włąśnie bóle,trafiłes w 100smile))))wiec jak widzisz wiem o
                            zabijaniu:smile))

a pieta Cie nie bolisurprised? bo mnie od 2 tyg najebuje tęgo:/jednak nic
                            nie wiesz o zabijaniu;P
                            • sebcioo Re: Kto pomoze kobiecie w potrzebie?gratka niesly 26.10.07, 12:48
                              Pieta? mowisz jakbys dawno ... kaca nie miala i nie wiedziala ze pieta nie umywa
                              sie do niego ;-p
                              • mmagi Re: Kto pomoze kobiecie w potrzebie?gratka niesly 26.10.07, 13:11
                                no wez jak pije tak zeby nie miewac kacysmile))))

a jak boli pieta to sie łazi jak paralityksmile))
                                wiec....................;P
                                • sebcioo Re: Kto pomoze kobiecie w potrzebie?gratka niesly 26.10.07, 13:17
                                  A wiesz jak sie lazi na kacu? to o czym my mowimy ;-p

Na kacu to nawet ciezko lezec.
                                • alpepe Re:mmagi 26.10.07, 13:41
                                  dziewczyno, przepowiadam ci ostrogę, idź zaraz na prześwietlenie, a nawet jak
                                  nic nie wychodzi, to se poszukaj, co zrobić, by się ich ustrzec. Moją mamę tak
                                  pięty swędziały, swędziały, a potem zaczęły boleć...
                                  • mmagi Re:mmagi 26.10.07, 14:02
                                    matka tez tak kraczesad(

kurde a to sie leczysmile?
                                    • alpepe Re:mmagi 26.10.07, 14:06
                                      tak, robią rozbijanie ostróg ultradźwiękami, poza tym są specjalne wkładki do
                                      butów z dziurą pod piętą, poza tym jeszcze jakieś zabiegi.
                                      • mmagi Re:mmagi 26.10.07, 14:20
                                        sie pochlastamsuspicious

a to sie jakos wyczuwa,czy tylko boli?bo ja mam mietką piętebig_grin
                                        • alpepe Re:mmagi 26.10.07, 14:23
                                          napisałam Ci, moją mamę już w czasach studenckich swędziały pięty, jak była
                                          dobrze po 40 zaczęły ją boleć nogi, więc ją całą prześwietlono i stwierdzono
                                          ostrogi, bóle nóg były akurat od menopauzy, ale jak jej rozbijano ostrogi, to
                                          swędzenie i ból pięt przeszło
                                          • mmagi Re:mmagi 26.10.07, 14:32
                                            o matkobosko jak ja nie lubie łazic po lekarzachsad
                • marta.uparta Mmagi, trzeba oddać sprawiedliwość... 26.10.07, 17:18
                  ... cewka moczowa faceta ma 4 cm, kobieca 1 cm, dlatego wydalanie
                  kamienia rzez faceta boli 4 razy dłużej. Problem tylko w tym, ze na
                  ten ból ma szansę cierpiec niewielki procent mężczyzn, a rodzi
                  prawie każda z nas i to często nie raz.
          • dzikoozka Re: Kto pomoze kobiecie w potrzebie?gratka niesly 26.10.07, 12:01
            sebcioo napisał:

>
            > 2. standardowa odpowiedz na slowa o bolu miesiaczkowym: dostalas
            kiedys w jaja?
            > wiec co ty wiesz o bolu ;-p
            Ale w jaja mozna dostac 1/2/3 razy w życiu, a nie co miesiąc....
            • sebcioo Re: Kto pomoze kobiecie w potrzebie?gratka niesly 26.10.07, 12:03
              Co miesiac az do ... porodu - sama tak napisalas wink

Wiesz czemu faceci tylko 1/2/3 razy w zyciu? Bo tyle im wystarcza zeby pozniej
              unikac takich doznan jak ognia wink i chronic klejnoty za cene zycia wink
            • mmagi aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaa 26.10.07, 12:04
              aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
              aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaasmile)))))))))))))))))))))
    • sjena1 Re: to jeszcze ginekolog endokrynolog - ciekawost 26.10.07, 11:37
      a vegantalgin próbowałaś? bo ja tez mam mega bóle i to bardzo pomaga
      • mmagi Re: to jeszcze ginekolog endokrynolog - ciekawost 26.10.07, 11:40
        no nie mów mi ze ten lek jeszcze zyjesurprised?

ja biore Ibuprofen 200,ale on jest na recepte,z tym ze słabszy mozna
        kupic bezsmile
        • sjena1 Re: to jeszcze ginekolog endokrynolog - ciekawost 26.10.07, 11:42
          no żyje i całe szczęscie bo powszechna no spa nie działa na nikogo, a ibuprofen
          powoduje niepodność wink
          • vandikia Re: to jeszcze ginekolog endokrynolog - ciekawost 26.10.07, 11:45
            a to bez recepty jest? i co to jest? rozkurczowy czy przeciwbolowy?
            Chce wymusic na lekarzu ketonal, ale nie wiem czy mi przepisze, zeby
            w razie czego jak bedzie tak silnie jak ostatnio łyknac jedna.
            no nospa na mnie chyba tez nie dziala.. a ostatnio jak sie tak
            nacpalam, to mnie potem 3 dni dodatkowo żołądek piekl. normalnie
            porazka
            • sjena1 Re: to jeszcze ginekolog endokrynolog - ciekawost 26.10.07, 11:50
              jest bez recepty, bardzo skuteczny, ma skladnik rozkurczowy oraz przeciwbólowy,
              działa lepiej niż ketonal, z tego co wiem to jest tez w formie doanalnej ale ja
              nie mam problemów z żołądkiem wiec nie brałam w ten sposób, nie podrażnił mi też
              żołądka
            • sebcioo Re: to jeszcze ginekolog endokrynolog - ciekawost 26.10.07, 11:50
              Ketonal jest spoko. Daje niezle efekty.
              Co do recepty - wiem z doswiadczenia ze wystarczy znajoma aptekarka i nie trzeba
              recept.
            • mmagi ketonal to bedziesz łykała jak Ci w krzyzu 26.10.07, 11:54
              coś strzelismile))))))
              • sebcioo Re: ketonal to bedziesz łykała jak Ci w krzyzu 26.10.07, 12:06
                Lepiej sie modlic o zdrowy krzyz, bo jak szlag go trafi to i ketonal g...
                pomoze. Nie chodzi mi o zlamanie kregoslupa ino o dolegliwosci typu dyskopatia.
                • mmagi Re: ketonal to bedziesz łykała jak Ci w krzyzu 26.10.07, 12:12
                  i te znamysmile)))))
          • mmagi Re: to jeszcze ginekolog endokrynolog - ciekawost 26.10.07, 11:54
            wiesz nospa w dosłownym sensie to nie jest przeciwbólowa a
            niepłodnośc mam w
            analuwink))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

to sobie go nabedebig_grin
    • mmagi Łykam 1-2 pyralginy i jestem jak nowa:) nt 26.10.07, 11:55

• dzikoozka Re: to jeszcze ginekolog endokrynolog - ciekawost 26.10.07, 12:00
      Nie chce Cię straszyć, ale trzeba to zbadać, czy to aby nie przerost
      śluzówki sad(
      Ja też miewałam bardzo zle przejścia ale po ciaży jak ręka odjął wink)
      • mmagi Re: to jeszcze ginekolog endokrynolog - ciekawost 26.10.07, 12:03
        endocostam....smile))?
        • dzikoozka Re: to jeszcze ginekolog endokrynolog - ciekawost 26.10.07, 12:17
          no włąśnie, przypomiałam sobie, endometrioze
          • vandikia ale sie zescie rozpisali :P 26.10.07, 12:31
            widze, ze sie chlopaczynie u gory dostaje hehe wink
            badania musze zrobic jak najszybciej, to pewne. co do tego, ze po
            ciazy przejdzie, to faltycznie podobno u wiekszosci sie sprawdza,
            wiec mam nadzieje ze i u mnie tak bedzie.
            dzieki za rady smile
            • mmagi choroby-super temat:))))) 26.10.07, 12:42
              siadł mi tlen,napisze z domu to pogadamysmile
              • vandikia Re: choroby-super temat:))))) 26.10.07, 12:44
                prawie jak w poczekalni wsrod babeczek ok 70tki sie zrobilo wink
                no ja dzis bede ale pozniej, bo jade do siostry na paznokcie, jutro
                wesele mam i nie jestem z tego powodu jakos super szczesliwa, ale
                trzeba odbyc i sie dobrze zaprezentowac wink
            • sebcioo Re: ale sie zescie rozpisali :P 26.10.07, 12:49
              Ze niby komu? Powiedzialbym ze pomimo zmasowanego ataku feministycznych
              hipochondryczek wink na jedynego przedstawiciela meskiego gatunku mezczyzn nadal
              pozostaje zwyciezki ;-p
              • vandikia Re: ale sie zescie rozpisali :P 26.10.07, 13:05
                sebcio umowmy sie, ze kopniecie w jajka to bol porownywalny do
                jednego skurczu ostrego przebiegu okresu.. a teraz sobie wyobraz, ze
                ktos Cie kopie po jajkach przez 12 godzin non stop.
                dziekuje za uwage tongue_outP
                • sebcioo Re: ale sie zescie rozpisali :P 26.10.07, 13:06
                  Co do tego to sie absolutnie nie mozemy umowic ;-p
                  Bo ani ty nie wiesz jaki to bol ani ja nie wiem.

Poza tym gdyby ktos mnie kopnal w jaja raz to ... wiecej bym mu na to nie
                  pozwolil wink
                  • vandikia Re: ale sie zescie rozpisali :P 26.10.07, 13:11
                    powiedzmy, ze po mimice o takim kopnieciu i sposobie codzenia jestes
                    w stanie powiedziec, ze bol ten jest absolutnie porownywalny smile
                    no widzisz, a kobiety w takich przypadkach nie maja nic do gadania,
                    nie moge powiedziec skurczu jak nie przestaniesz mnie lapac to ci..
                    (cos tam zrobie), nie moge tez bez uprzedzenia tego zrobic smile)
                    • sebcioo Re: ale sie zescie rozpisali :P 26.10.07, 13:19
                      Mozesz powiedziec tak: o ty skurczy skurczu, jak mnie nie puscisz to zrobie tak
                      ze znikniesz na 9 miesiecy wink
                      • vandikia Re: ale sie zescie rozpisali :P 26.10.07, 13:21
                        haha siur siur smile))
                        wtedy zamiast comiesiecznego bede miala codziennego skurcza? smile))
                        chyba jeszcze potrzebuje ciut czasu wink
                        • sebcioo Re: ale sie zescie rozpisali :P 26.10.07, 13:23
                          Po 9 miesiacach bedziesz mogla dla nowego skurcza powiedziec co myslisz wink
                          • vandikia Re: ale sie zescie rozpisali :P 26.10.07, 13:31
                            ale przez pierwsze dwa lata nie pojmie co do niego mowie smile)))))))
                            (no jakos tam pojmie, ale nie doslownie)
                            a jak bedzie dodatkowo plci meskiej, to jest szansa ze w zyciu nie
                            pojmie co kobieta do niego mowi, chocby to miala byc jego wlasna
                            mtka smile))))))))))
                            • sebcioo Re: ale sie zescie rozpisali :P 26.10.07, 13:32
                              Gdybyscie mowily prosto i po ludzku to bysmy rozumieli. Przeciez czesto wy same
                              nie wiecie do konca o co wam chodzi ;-p
                              • vandikia Re: ale sie zescie rozpisali :P 26.10.07, 13:33
                                do plci meskiej to prostu i po ludzku nie mozna
                                bo jak po ludzku mowisz: wynies smieci, to nie pojmie nie kuta tongue_out a
                                juz bardziej prosto sie tego powiedziec nie da hyhyhy
                                • sebcioo Re: ale sie zescie rozpisali :P 26.10.07, 13:51
                                  Oj mozna prosciej, mozna. Oto schemat:
                                  1. sprawdz czy nie robi nic wazniejszego od smieci tzn np oglada, tv, czyta
                                  gazete, je chipsy
                                  2. wez smiecie do reki
                                  3. poloz mu na kolana lub wrecz do reki
                                  4. wymownym gestem wskaz na drzwi
                                  5. pokaz na zegarek sugerujac mu ze ma wykonac natychmiast i wrocic niezwlocznie wink
                                  • vandikia Re: ale sie zescie rozpisali :P 26.10.07, 14:06
                                    ad 1. ha ha ha moge go zastac o kazdej porze dnia i nocy w 1
                                    miejscu, wiec wg tego schematu ZAWSZE robi MEGA wazne rzeczy
                                    ad 2. jakbym miala tak robic, to juz bym wolala sama wyrzucic,
                                    mniejsza strata energii przy tak glupiej czynnosci, bo a niestety
                                    nie mozna wszystkiego za kogos robic, szczegolnie jesli potem ten
                                    ktos sie w ogole juz do niczego nie poczuwa wink
                                    ad 3. jw smile
                                    ad 4. a jak zrozumie, ze ma isc na impreze sam? smile)))))))))))))
                                    ad 5. no niezle niezle wink
                  • kocia_noga Kurde to ja jestem stara 26.10.07, 13:12
                    a żadnej choroby z tych coście wymienili nie miałam.A na bóle
                    miesiączkowe to poszukam cuś w chińskiej medycynie, mamy w domu w
                    pissdu tego, własnie będe robić porządki, które na allegro, które
                    mogą jeszcze postać, to może znajdę jakies czarodziejskie zaklęcie
                    albo co.
                    • vandikia Re: Kurde to ja jestem stara 26.10.07, 13:14
                      a z tymi sprawami to ja sie boje eksperymentowac po chinsku smile
                      ale jakby ziola jakies czy cos, to mozna sprobowac smile
                      • sebcioo Re: Kurde to ja jestem stara 26.10.07, 13:20
                        Etam ziola, IGLY to jest to !!!! tzn akupunktura. Czyli np iglami w wagine ;-p
                    • mmagi to posiedz troszku w tym watalu to się tez 26.10.07, 13:15
                      rozpadniesz tak jak mysmile))))))))))))
                  • mmagi no temu samemu niee,ale ktoś inny by nie pytał;) 26.10.07, 13:13

• mmagi wydaje Ci sie bo rosniesz:P nt 26.10.07, 13:12

• dzikoozka Mmagi... 26.10.07, 13:25
      a z tym kręgołupem, próbowałaś gimnastyki? Mi pomogła.
      • mmagi Re: Mmagi... 26.10.07, 13:29
        po za tym ze czasem sobie robie lekowa kuracje nic nie robiłam z tym
        fantem:/,wiesz ja mam skrzywienie i niewiele co pomozesad
        • sebcioo Re: Mmagi... 26.10.07, 13:31
          Hmm a np cwiczenia i rehabilitacja?
          Mi zbawienne sa zlote rece znajomej ukrainki ale ja mam schorzenia a nie
          skrzywienie. No i plywanie.
          • mmagi Re: Mmagi... 26.10.07, 13:36
            skrzywienie jako takie nie boli,ja juz mam pewnie jakies
            zwyrodnienia na tym odcinku,po za tym czsem w pracy mam małe
            dzwiganko i to mnie tez wykańcza:0

pływac dzieki bogu nie umiemsmile))))
            • dzikoozka Re: Mmagi... 26.10.07, 13:43
              Ja też mam mała skoliozę, ale 1. ruszam sie i ćwiczę (przy czym nie
              jest korzystne nadmierne bieganie i dźwiganie, raczej rekreacyjny
              sport i ćwiczenia wzmacniajace mieśnie pleców i ramion)naprawdę
              gimnastyka jest ZBAWIENNA w 80% przypadków bólu kręgosłupa, 2.
              pływam, NIGDY nie podnosze ciężaru schylając sie lecz uginając kolana
              • mmagi Re: Mmagi... 26.10.07, 13:54
                1.jestem leniwawink)))))))))
                2.zawsze takbig_grin ale nie pływamtongue_out
                • dzikoozka Re: Mmagi... 26.10.07, 13:56
                  1, ja też zawsze byłam, ale zaczęłam i...teraz po prostu uwielbiam
                  się zmęczyć.
                  2. zaesze mozesz sie nauczyc, na basenie na Jagiellonskiej jest
                  baaaardzo przystojny ratownik smile)
              • sebcioo Re: Mmagi... 26.10.07, 14:11
                dzikoozka napisała:

> Ja też mam mała skoliozę, ale 1. ruszam sie i ćwiczę (przy czym nie
                > jest korzystne nadmierne bieganie i dźwiganie, raczej rekreacyjny
                > sport i ćwiczenia wzmacniajace mieśnie pleców i ramion)naprawdę
                > gimnastyka jest ZBAWIENNA w 80% przypadków bólu kręgosłupa, 2.
                > pływam, NIGDY nie podnosze ciężaru schylając sie lecz uginając kolana

Swiete slowa dzika, swiete slowa.
    • alpepe Re: to jeszcze ginekolog endokrynolog - ciekawost 26.10.07, 13:47
      nic nie napisałaś o intensywności krwawień, może masz mięśniaka na macicy?
      Mnie bolesne krwawienia miesięczne przeszły po pierwszej ciąży, ponoć też po
      trzydziestce jest lepiej, więc vandikia machnij sobie dziecko, bo u nas same
      konowały.
      • vandikia Re: to jeszcze ginekolog endokrynolog - ciekawost 26.10.07, 13:56
        nie no, reszta w normie, tak jak bylo
        przez ostatnie pol roku pobolewalo mnie, tzn czulam bardziej niz
        zwykle, ale bez sensacji. tak ostro zlapalo mnie na wakacjach jak
        bylam nad morzem i sadzilam, ze przebywanie na sloncu - calodniowe
        plazowanie i alkohol wieczorem spowodowaly taka mieszanke
        wycbuchową, nastepny miesiac byl w miare ok, a to co bylo ostatnio
        to normalnie ze 3 razy gorzej niz nad morzem i sie wystraszylam nie
        na zarty uncertain mialam krecenie we lbie jak tylko sie podnosilam z
        lozka, wiec caly dzien musialam lezec, a dzien wczesniej mialam az
        miekkie kolana no i nastepnego dnia to z bolu normalnie wymiotowalam
        co do lekarzy.. to naprawde jestem przerazona i zniesmaczona cenami,
        a w publicznej przychodni po 1 rzadko kiedy trafia sie endokrynolog -
        przynajmniej ja nie trafiam, a ta do ktorej jestem zapisana jest
        bardzo duza, ale wszyscy poloznicy, cytolodzy, a endokrynologow
        brak, chodzilam na konsultacje pare lat temu do szpitala przez ponad
        rok, ale tam nie bylo zapisow na godzine, tylko trzeba bylo
        odsiedziec 4-6 godzin, zeby czasem wejsc na minute sad lekarz
        przyjmowal raz w tygodniu, a kobiet tlumy.. podobno nie zmienil
        praktyk do tej pory
        a wczoraj jak przeczytalam liste warszawska dobrych ginekologow - a
        tak naprawde przejrzalam, bo wpisy idą w tysiące.. to jak jednego
        chwalili i wpisalam nazwisko w wyszukiwarke, to np. albo znalazl sie
        na liscie czarnej i tyle samo osob go ganilo, albo na innych forach
        byli opisywani w bardzo zlych slowach.. przebijalo sie zdzierstwo,
        niekompetencja, kumoterstwo, olewactwo.. i zeby tylko w panstwowych -
        opinie o prywatnych gainetach gdzie placi sie grube pieniadze wcale
        nie sa lepsze
        przepraszam za zbyt dlugi post, ale mnie sie w glowie nie mieszcza
        niektore rzeczy i tak sie zastanawiam jak to jest w mniejszych
        miejscowosciach - czy moze nie lepiej?? bo mniejsza miejscowosc-
        mniejsza anonimowosc-wieksza szansa na strate pacjentek i mniej
        kasy, a w takim molochu jak Warszawa to jedna odejdzie z gabinetu, a
        druga przybedzie i jakos sie kreci kosztem zdrowia kobiet
        • alpepe Re: to jeszcze ginekolog endokrynolog - ciekawost 26.10.07, 14:03
          nie, vandikia, przeczytałam takie wypowiedzi, że się włos na głowie jeży. Jak
          jest ok, to każdy gin będzie w porządku, jak coś nie tak, to mało który,
          niestety. Koleżanki kuzynka chodziła regularnie do gina z usg, płaciła kupę
          pieniędzy, a tu się okazuje, ze ma cystę na jajniku 7,5 cm!!! Czujesz? A lekarka
          nigdy nic nie widziała, dopiero na ostatniej wizycie, jak tamta się skarżyła na
          bolesny okres i coś tam, to ta zrobiła usg, nic nie powiedziała!!! i skierowała
          do szpitala. A w szpitalu trzymają dziewczynę już tydzień, szpital Rydygiera w
          K-cach, sprawdź sobie, renomowany, walą ANTYBIOTYKI (PO CO???) i mówią, że
          będzie trzeba ciąć, a czekają na łapówkę, poza tym mówią o wycięciu całego
          jajnika. Koleżanki przyjaciółce, ginekolożce, która mieszka na stałe w
          Luksemburgu, włosy się jeżą na głowie, bo ona sama takie operacje usunięcia tak
          wielkich cyst wykonuje LAPAROSKOPOWO i absoltunie nie wycina jajnika.
          No, to taka opowieść tylko.
          • alpepe Re: to jeszcze ginekolog endokrynolog - ciekawost 26.10.07, 14:05
            ta dziewczyna chodziła regularnie do ginki i miała też regularnie robione usg!!!
            A cysta to tak jak pryszcz. Wyłącza się jajnik tabletkami antykoncepcyjnymi i
            czeka, aż się wchłonie, jeśli jest mała.
            • vandikia Re: to jeszcze ginekolog endokrynolog - ciekawost 26.10.07, 14:12
              no niezle uncertain
              moja kolezanka teraz miala przeboje.. tzn juz od mlodosci. w wieku
              13 czy 14 lat wycieli jej czesc jajnika z torbiela - ja taką samą
              torbiel mialam wyleczoną hormonalnie! bo mialysmy to w tym samym
              czasie
              chciala 2 lata temu zajsc w ciaze, po badaniach lekarz jej
              powiedzial (jeden, drugi, trzeci) ze raczej maloprawdopodobne, bo 1
              jajnik (ten naruszony) nieczynny, a w drugim jajowodzie jest 2 %
              przepustowosci! zle sie poczula po pewnym czasie i poszla do gina,
              ten ja zbadal jak wzykle i nic, wyleciala do londynu do pracy..
              mulilo ją itd.. w koncu zrobila test - mimo ze powiedziano jej ze
              jest praktycznie bezplodna i okazalo sie, ze jest w ciazy. wrocila
              do polski, poszla do tego samego lekarza u ktorego byla miesiac
              wczesniej, a ten jej mowi, ze jest w 3 miechu! i ze to cud
              w ogole popierniczona historia, ale tyle w niej pomylek lekarskich i
              takiego podejscia jak do kawalka drewna, ze szok.. dziewczyna jest
              teraz w 6 czy 7 miesiacu, bedzie miala corke
              • alpepe Re: to jeszcze ginekolog endokrynolog - ciekawost 26.10.07, 14:28
                dam ci tylko radę vandikia, zrób najgłupszą rzecz na świecie i zacznij szukać po
                forach odpowiedzi na to, co CI MOŻE dolegać, potem sobie to wypisz, idź do byle
                jakiego gina i zacznij to z niego wyciągać, tj. wypytywać, czy to może być to,
                tylko nie daj się zbyć. A tak w ogóle, to ja się staram sama leczyć a większość
                wiedzy medycznej niestety, mam z internetu, a lekarze gówno wiedzą i o tej mojej
                tarczycy nieszczęsnej i o jej wpływie na płód i o całej masie innych spraw. Do
                wszystkiego praktycznie musiałam dojść sama.
                I jeszcze jedno, mnie gin b. bolesne miesiączki zwalił na tyłozgięcie i
                nadżerkę. Na pewno nie masz nadżerki?
      • vandikia wklejam jeszcze raz, bo wcielo? 26.10.07, 13:57
        nie no, reszta w normie, tak jak bylo
        przez ostatnie pol roku pobolewalo mnie, tzn czulam bardziej niz
        zwykle, ale bez sensacji. tak ostro zlapalo mnie na wakacjach jak
        bylam nad morzem i sadzilam, ze przebywanie na sloncu - calodniowe
        plazowanie i alkohol wieczorem spowodowaly taka mieszanke
        wycbuchową, nastepny miesiac byl w miare ok, a to co bylo ostatnio
        to normalnie ze 3 razy gorzej niz nad morzem i sie wystraszylam nie
        na zarty uncertain mialam krecenie we lbie jak tylko sie podnosilam z
        lozka, wiec caly dzien musialam lezec, a dzien wczesniej mialam az
        miekkie kolana no i nastepnego dnia to z bolu normalnie wymiotowalam
        co do lekarzy.. to naprawde jestem przerazona i zniesmaczona cenami,
        a w publicznej przychodni po 1 rzadko kiedy trafia sie endokrynolog -
        przynajmniej ja nie trafiam, a ta do ktorej jestem zapisana jest
        bardzo duza, ale wszyscy poloznicy, cytolodzy, a endokrynologow
        brak, chodzilam na konsultacje pare lat temu do szpitala przez ponad
        rok, ale tam nie bylo zapisow na godzine, tylko trzeba bylo
        odsiedziec 4-6 godzin, zeby czasem wejsc na minute sad lekarz
        przyjmowal raz w tygodniu, a kobiet tlumy.. podobno nie zmienil
        praktyk do tej pory
        a wczoraj jak przeczytalam liste warszawska dobrych ginekologow - a
        tak naprawde przejrzalam, bo wpisy idą w tysiące.. to jak jednego
        chwalili i wpisalam nazwisko w wyszukiwarke, to np. albo znalazl sie
        na liscie czarnej i tyle samo osob go ganilo, albo na innych forach
        byli opisywani w bardzo zlych slowach.. przebijalo sie zdzierstwo,
        niekompetencja, kumoterstwo, olewactwo.. i zeby tylko w panstwowych -
        opinie o prywatnych gainetach gdzie placi sie grube pieniadze wcale
        nie sa lepsze
        przepraszam za zbyt dlugi post, ale mnie sie w glowie nie mieszcza
        niektore rzeczy i tak sie zastanawiam jak to jest w mniejszych
        miejscowosciach - czy moze nie lepiej?? bo mniejsza miejscowosc-
        mniejsza anonimowosc-wieksza szansa na strate pacjentek i mniej
        kasy, a w takim molochu jak Warszawa to jedna odejdzie z gabinetu, a
        druga przybedzie i jakos sie kreci kosztem zdrowia kobiet
    • marzenie_ciapatego bo sie bierze leki przeciwbolowe a nie 26.10.07, 14:26
      nospe albo ibuprom - serio mowie smile Ja tam se biore zawsze mocne
      leki, po 1 nie boli a po 2 fajnie kreci sie w glowie %)))...
      • parispari Re: do tej ciepiącej nie na żarty 01.11.07, 12:32
        Dobry zielarz, który zrobi mieszankę ziół dobraną specjalnie dla
        ciebie, działa.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka