Dodaj do ulubionych

Co lykacie?

03.02.10, 13:28
Ciekiawi mnie czy lub jakie suplementy lykacie.
Witaminki-mikroelementy-omegi -karnityny?

Czy sa jakies specjalne dla wegetarian?

Nie moge lykac witamin syntetycznych tylko naturalne ,zastanawiam sie nad
"spirulina"

Co polecicie?
Obserwuj wątek
    • internetowy.pielgrzym Re: Co lykacie? 03.02.10, 14:54
      Całkowicie wegańskie:
      wapń z witaminą D2 - firma Solgar
      Vegevit B12
      Vitamina B12 - firma Naturell
      Veg 1 (witamina B12 i inne)
      Vegan (witaminy i minerały)

Jest tego dużo, ale raczej z ich łykaniem nie należy przesadzać ;)
      • tlenoterapia Re: Co lykacie? 03.02.10, 15:26
        Super ,a moze wiecie jakie sa nie syntetycznie produkowane suplementy ?
        (Bo przeciwskazne sa syntetyczne witaminy dla tych co chorowali onkologicznie,
        (procz wit B6)
    • ajandgeo Re: Co lykacie? 11.02.10, 13:53
      Jesli potrzebujesz suplementow naturalnych to polecam ci:sproszkowane soki
      pszenicy, zboza , kamutu i warzyw aczkolwiek wedlug mnie lepiej je pic swiezo
      wyduszone,ale to wymaga odpowiedniej sokowirowki i oczywiscie swiezych kielkow:
      omega 3 i omega 6 dla wegetarian,olej z wiesiolka,z nasion ogoreczika i dyni:w
      kapsulkach -wyciag z kory sosonowej, suszone kielki lucerny, sproszkowany sok z
      buraka,sproszkowane owoce noni w kapsulkach,srebro koloidalne, i oczywiscie
      probiotyki a takze sproszkowany w kapsulkach kelp. nie sposob wymienic
      wszystkiego i bardzo duzo enzymow i witamin mozna dostarczyc organizmowi jedzac
      swieze, ekologiczne warzywa i owoce, zboza, fasole itd.
      Jesli napiszesz cos wiecej o swoim problemie obiecuje podac i szczegolowe
      informacje, ale zaznaczam ,ze kazdy kierunek zywienia jest inny i czasami trzeba
      po prostu zdecydowac sie na cos co uwazasz,ze najlepiej ci sluzy.Sa takze
      teorie,ze nie powinno sie zazywac suplementow, bo nic nie pomagaja i inne,ze tak
      zniszczylismy ziemie,ze musimy je przyjmowac,bo warzywa i owoce sa pozbawione
      pewnych witamin i enzymow w skutek rabunkowo-chemicznej traktowania gleby.
    • ladyacid Re: Co lykacie? 15.02.10, 17:33
      Alveo,Mastervit i Onyx. Polecam :)
    • aarvedui nic =) 20.05.10, 22:07
      lakto-owo, od lat 10, wyniki doskonałe =]

być może kwestia "past i dżemów warzywnych" na śniadanie czy lunch.
      zestaw: pieczywo + pasty + sałatka warzywna + przyprawowy olej
      lniany/oliwa/sezamowy + zioła.

pasty -np soczewica+awokado, soczewica+fasola+groch, dżem z
      papryki+bakłażanów+cukinii+pomidorów, soczewica+orzechy, etc.

taki zestaw ma chyba wszystko co trzeba, jeszcze popić kawą zbożową albo
      własnoręcznie przygotowanym kwasem chlebowym i jest git.
    • marouder.eu Ja, to roznie. Raz piwo, kiedy indziej wino.. 24.05.10, 19:44
      .czasem szklaneczke brandy.
      • tempeh-service a w poniedziałek rano... Anticol? 30.09.10, 16:21
        :-)))
    • prerafaelitka Re: Co lykacie? 25.05.10, 20:41
      Vegevit
      Zastanawiam się nad superfoodsami, bo mam wrażenie, że czegoś mi brakuje mimo
      ultra zdrowej diety.

Wcześniej brałam magnez - teraz suplementuję wodą mineralną :) I lecytynę sojową
      (ale to w czasach niewege).
      • ag.lka Re: Co lykacie? 27.03.22, 16:22
        Serdecznie polecam Ci kapsułki zawierające naturalny susz z warzyw i owoców - stanowią tzw. żywność funkcjonalną 😊 Uzupełniają niedobór witamin, są w pełni naturalnie, bez żadnej chemii i przebadane. Zapraszam do kontaktu w celu uzyskania szczegółowych informacji i na mój profil na facebooku www.facebook.com/angelikasocha6
    • madziulek33 Re: Co lykacie? 29.09.10, 09:28
      ja osobiscie pije Floradix-zelazo+ witaminki do picia one sa wlasciwie dla wegetarian ale praktycznie nie ma przeciwwskazan by inni ludzie tez je brali. mnie ten suplement bardzo przypasowal wiadomo ze u wege jet duze prawdopodobienstwo niedoborow zelaza bo nie jemy miesa wiadomo ze nie jest ono jedynym zrodlem witamin ale bardzo waznym ja czulam ogromne zmeczenie ospalosc po kilku mies. stosowania wege i okazalao sie ze mam niedobor ale bardzo szybko sie wyrownal po floradixie wiadomo na kazdego dziala inaczej ale ja stosuje go nadal przyjemny spsob konsumpcji bo do picia ;)) pozdrwawiam
      • martvica Re: Co lykacie? 30.09.10, 17:20
        Ile Ci płacą za reklamę nie wiem ale chyba za mało bo na znaki przystankowe juz nie starczyło i strasznie ciężko się to czyta.
        > ja osobiscie pije Floradix-zelazo+ witaminki do picia one sa wlasciwie dla wege
        > tarian ale praktycznie nie ma przeciwwskazan by inni ludzie tez je brali.

Jeeej, myślałam że jak coś jest dla wegetarian to innych ludzi zabija z miejsca.

wiadomo ze u wege jet duze prawdopodobienstwo
        > niedoborow zelaza bo nie jemy miesa

Za każdym razem, kiedy badam sobie krew, mam duszę na ramieniu że tym razem wyjdzie anemia. Czasem się czuję anemicznie, męczę się byle czym, ale jakoś hemoglobinka się trzyma na całkiem przyzwoitym poziomie. Serio nie wiem skąd biorę żelazo, może lunatykuję i opycham się wołowiną jak wszyscy śpią?

>wiadomo ze nie jest ono jedynym zrodlem wit
        > amin ale bardzo waznym

A to ciekawa teoria. Czy żelazo jest witaminą?
    • martvica Re: Co lykacie? 29.09.10, 12:03
      Obecnie: olej lniany, magnez oraz tabletki drożdżowe ze skrzypem i pokrzywą.
    • tempeh-service B12 - obligo dla wegan 30.09.10, 16:24
      reszta zbędna, szczególnie przy zrównoważonej, możliwie różnorodnej diecie
    • martvica Re: Co lykacie? 30.09.10, 17:23
      > Witaminki-mikroelementy-omegi -karnityny?

L-karnitynę zażywałam jak postanowiłam trochę zmodyfikować sylwetkę na bardziej usportowioną. Jedynym zauważalnym efektem była ciut większa prędkość pedałowania i zwiększenie pocenia podczas treningu. Potem zarzuciłam i pomysł modyfikacji, i pedałowanie, do pedałowania może wrócę, do L-karnityny niekoniecznie.
    • tlenoterapia Re: Co lykacie? 02.10.10, 22:10
      Z tego co piszecie wynika, ze wszystko łykacie i niezależnie jakie zestawy ,to się czujecie dobrze ,aczkolwiek wystrychani ,ze czegoś możne wam brakować.

Czy to poczucie niedoboru czegoś jest uzasadnione ?
      • martvica Re: Co lykacie? 03.10.10, 14:14
        Bo wszyscy straszą, 'jesteś wege to na pewno brakuje Ci piętnastu milionów składników'. I ludzie suplementują na wszelki wypadek.
      • tempeh-service Re: Co lykacie? 05.10.10, 17:05
        tylko z b12 jest krucho na vegańskej
        wszystkiego innego w brud
        a co do suplementów to witaminy + minerały zaszkodzić mogą ew. na jelita lub nerki (przy jakiś mega dawkach) reszta nie działa na nic ;-)
    • yag-nik Re: Co lykacie? 05.01.11, 00:03
      Ja nic nie łykam :-)
      • iuscogens Re: Co lykacie? 23.02.11, 20:11
        Tylko B12 vegevit albo naturell, w zależności co jest w aptece ;)
    • aeromonas Re: Co lykacie? 23.03.11, 20:36
      Nic nie łykam. Wege >25 lat. Jestem zdrowa. Dieta wegetariańska zapewnia wszystkie potrzebne składniki. Nie dajcie się zwariować. Tylko trzeba jeść różnorodnie, co się da ze skórą i surowe.
      • nowornever Re: Co lykacie? 24.03.11, 12:41
        Ja łykam Falvit od 11.03. Jak wykończę 30 tabletek, czyli 9.kwietnia, to zbadam krew, mam nadzieję, że będzie poprawa :). Oczywiście o diecie też nie zapominam, dzisiaj sobie wypróbuję morelki suszone, są świetne, prawda?
        • m.rycho Re: Co lykacie? 24.03.11, 12:55
          nowornever napisała:
          >mam nadzieję, że będzie poprawa :). <
          Po takiej zdrowej diecie jeszcze poprawa? To coś z tą dietą nie tak.
          "Ludzie mają niezwykłą potrzebę szukania diabła u innych,żeby nie musieć dostrzegać go w sobie samych."
          Javier Cercas
    • majaroma Re: Co lykacie? 24.03.11, 15:03
      Nic nie łykamy. Dużo warzyw i owoców - to wszystko. Od 6 lat ani ja, ani dzieci nie bierzemy żądnych(!) dodatków.

kuchniaeuropa.blogspot.com/
      wool-a-porter.blogspot.com/
    • marouder.eu Ja, to w dalszym ciagu polykam piwo.. 08.05.11, 05:28
      ...wino w odpowiednim towarzystwie, rzadziej mocniejszy trunek.
      Nie skarze sie na wyniki badan analitycznych.
    • ditta12 Re: Ja, to w dalszym ciagu polykam piwo.. 15.10.19, 20:11
      Nic.
    • cuhudavo Re: Co lykacie? 27.01.21, 13:23
      Dzień po tym, jak pieprzyłem się z panią Benson, był najdziwniejszym dniem w moim życiu. Nie wiedziałem, jak się zachować. Wiedziałem, że nie mogę się inaczej zachowywać, bo będą podejrzenia. Musiałem przywrócić Heather po mojej dobrej stronie. Był czwartek i cokolwiek wydarzyło się w niedzielę, chciałem, żeby wiedziała, że ​​ją lubię i bardzo doceniam wszystko, co dla mnie zrobiła.

Po zebraniu jajek i mleka poszedłem do wiejskiego domu, aby dać produkty paniom. Kiedy wszedłem, w kuchni były tylko Trudy i Heather. Położyłem produkty na stole i czekałem, aż Heather się odwróci.

W końcu odwróciła głowę w moim kierunku. „Dzień dobry” - powiedziałem z uśmiechem.

„Dzień dobry”, brzmiała jej odpowiedź /booty pics

Tommy i ja ciężko pracowaliśmy tego dnia. Za każdym razem, gdy wykazywałem oznaki spowolnienia, Tommy zachęcał mnie do nadążania. Praca pomogła mi zapomnieć o sytuacji z Heather. Nie wiedziałem, na czym polega jej problem. Nie wiedziałem, czy była wściekła, że ​​erupcja zajęła mi tyle czasu poprzedniej nocy, czy zdecydowała, że ​​już mnie nie lubi, czy też co to było booty pics

Ciepła woda bardzo dobrze dotknęła moje bolące mięśnie. Położyłem się w wannie, zamknąłem oczy i pozwoliłem, by woda mnie otoczyła. Byłem zaskoczony, kiedy poczułem coś na piersi. Otworzyłem oczy i to była Heather, zaczynała mnie kąpać wielkie zdjęcia dupy
    • bunnita Re: Co lykacie? 12.05.21, 08:39
      Magnez, luteine, żelazo, wapń
    • ag.lka Re: Co lykacie? 27.03.22, 16:18
      Serdecznie polecam Ci kapsułki zawierające naturalny susz z warzyw i owoców 😊 Uzupełniają niedobór witamin, są w pełni naturalnie, bez żadnej chemii i przebadane. Zapraszam do kontaktu w celu uzyskania szczegółowych informacji i na mój profil na facebooku www.facebook.com/angelikasocha6

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka