Dodaj do ulubionych

Czym się żywi sportowiec-wege ?

28.12.12, 15:17
Witajcie,
Jestem na etapie testowania idealnego jedzenia po treningu : testuję szejki białkowe.
Czy ktos z was kupuje może: raw vegan shake-Sunwarrior?
Niestety nie znalazłam sklepu w Polsce , nawet internetowego.
Oprócz tego są : shaki białkowe (mają właśnie białko z serwatki) -
USN Diet Fule, Wellness Oriflame, oraz SHAPE SHAKE This is Bio.

Jak sportowcy-vege odżywiaja sie po treningach? Jakie szejki lub jedzenie białkowe?
Co sądzicie o składzie shake:
www.sunwarrior.com/product-info/classic-protein/
Obserwuj wątek
    • misiu-1 Re: Czym się żywi sportowiec-wege ? 28.12.12, 19:24
      Białkowe szejki.
      • bieganiemagdy Re: Czym się żywi sportowiec-wege ? 28.12.12, 19:30
        :)))))
        Ale sie uśmialam to było extra naprawdę.
        Ale na poważnie, szejki to wygoda, ale pełno w sklepach jakiś sztucznych a la mleko z serwatki i sztuczne witaminy.
        • aniesta Re: Czym się żywi sportowiec-wege ? 29.12.12, 11:42
          a próbowałaś tego AkuBar maratonczyksklep.pl/pl/akubar-protein-70g-akuna.html , co prawda to nie szejk, ja podjadam w pracy i się sprawdza :)
          • bieganiemagdy Re: Czym się żywi sportowiec-wege ? 29.12.12, 12:06
            O wygląda ok, ale musze sprawdzić opakowanie czy nie ma dodawanych sztucznych witami, bo jestem przeciwniczką sztucznej suplementacji, akceptuję tylko wyciagi ziołowe, sproszkowane witaminy z owoców, minerały tak samo.
            • aniesta Re: Czym się żywi sportowiec-wege ? 31.12.12, 00:27
              Jeśli chodzi o produkty firmy Akuna to możesz być spokojna. O chemii nawet w kosmetykach, wszystko na wyciągach naturalnych. Mój syn używa ich kosmetyków i ja też bo jesteśmy alergikami i się sprawdzają.
    • slow-flow.pl Re: Czym się żywi sportowiec-wege ? 27.07.13, 15:59
      Prowadzę od niedawna sklep internetowy www.slow-flow.pl. Obecnie dostępne są suplementy VEGA a od środy również Sun Warrior Natural i Czekoladowy. Asortyment starannie dobrany pod katem diety sportowca, w moim przypadku triatlonisty. W razie pytań zapraszam do zadawania pytań na natalia@slow-flow.pl

Pozdrawiam Was!
    • fantazjesmaku Re: Czym się żywi sportowiec-wege ? 02.11.13, 22:00
      Polecam super lekturę:
      "Jedz i biegaj"
      Autor: Jurek Scott

pozdrawiam
      www.kalorymetria.pl/
      fantazjesmaku.weebly.com/
    • agisek Re: Czym się żywi sportowiec-wege ? 10.12.13, 16:02
      A co powiecie na banany z masłem orzechowym jako wege posiłek po treningu? Słyszałam, że to w porządku, ale jestem początkującym sportowcem, więc chętnie poznam opinię kogoś doświadczonego.
      • ania_m66 Miłka abisyńska 12.12.13, 17:29
        dlatego sportowcy, w szczegolnosci maratonczycy, z abisynii osiagaja tak dobre wyniki.
        jedno z najstarszych i najbardziej wartosciowych zboz
        pl.wikipedia.org/wiki/Mi%C5%82ka_abisy%C5%84ska
    • justina.lewandowsky Re: Czym się żywi sportowiec-wege ? 16.12.13, 12:42
      Sportowiec wege żywi się roślinami. Warzywa, owoce, zboża, orzechy, nasiona...
    • sliwka1977 Re: Czym się żywi sportowiec-wege ? 24.01.14, 20:51
      Najsilniejszy weganin świata: można? można!

facet.interia.pl/aktywnosc/silownia/news-patrik-baboumian-najsilniejszy-weganin-swiata,nId,967329
      • jan.kran Re: Czym się żywi sportowiec-wege ? 25.01.14, 10:30
        Mój syn aż tak nie wygląda ale prawie :) Jest wege od ponad dwóch lat i pięć razy w tygodniu uprawia sporty grupowe ca. dwie godziny za kazdym razem , plus siłownia 3/4 razy w tygodniu
        po pół godziny i od czasu do czasu wohorkshop ekstra.
        Na śniadanie je muesli albo płatki śniadaniowe , czasami jajecznicę. Jemy pierogi i różne pasty ale głownie tofu z warzywami , dnia tajskie , warzywa duszone i nadziewane,. Czesto ciecierzycę, soczewicę.Do tego couscous lub ryż.
        Orzechy , suszone owoce , świeże owoce, jogurty.
        Syn używa też mieszanek proteinowych od czasu do czasu.
      • brumbak111 kolarz Czesław Lang 05.10.14, 14:00
        polskanarowery.sport.pl/msrowery/1,105130,16702139,Trzymaj_forme___Czeslaw_Lang__cz__4__Kolarska_dieta.html#TRCuk
        weganin
    • misiek-jeden Sportowiec-wege ? 23.01.15, 09:06
      Na przykład sportowiec-weganin żywi się wegańskim jedzeniem.
      Wegańskie jedzenie, to rośliny.
      Proste?
      • mir.obo Re: Sportowiec-wege ? 19.06.15, 19:28
        a propos sklepu z odżywkami, to może ktoś słyszał o tym, że jest coś takiego jak usługa „Stwórz własną markę”? Mogą z niej skorzystać wszyscy, którzy myślą o swoim biznesie – już go mają lub chcą zacząć. Firma AmerPharma, ma całą gamę produktów właśnie dla sportowców, ludzi zdrowo odżywiających się, odchudzających się etc. (odżywki, koktajle, tabletki, proszki etc.), które można wyprodukować i wprowadzić na rynek pod własną nazwą. Jedzenie jedzeniem – owszem, ale i tak większość sportowców posiłkuje się jakimiś dodatkowymi preparatami. Więc...? :)
    • zenobi11 Re: Czym się żywi sportowiec-wege ? 29.06.15, 09:21
      Mogę polecić Mule Bar- mają b. szeroką gamę produktów. Są od niedawna dostępni w Polsce.
    • santafe13 Re: Czym się żywi sportowiec-wege ? 14.07.15, 15:19
      Ja polecam portal ecozoom.pl z ekologiczną i zdrową żywnością. Bardzo fajna rzecz - w jednym miejscu można sprawdzić ofertę kilku sklepów, porównać ceny i wybrać tego sprzedawcę, u którego jest najtaniej. Trochę jakby Ceneo, tylko z samymi produktami ekologicznymi :) Oprócz żywności są też m.in. kosmetyki, a nawet eko-ciuchy :D
    • karinagradowa Re: Czym się żywi sportowiec-wege ? 28.07.15, 13:35
      Jak to jest z tymi shake'ami z białka serwatkowego? Zdrowe są dla organizmu czy szkodliwe?
    • maja.liz Re: Czym się żywi sportowiec-wege ? 25.11.16, 18:23
      Piję szejki z białka roślinnego - grochu lub konopii
    • kawecka112 Re: Czym się żywi sportowiec-wege ? 03.01.17, 13:38
      nikt mi nie wmówi, że dieta wege uzupełni białko zwierzęce. Nawet zwierzęta jedzą zwierzęta...
      • xxxxxa Re: Czym się żywi sportowiec-wege ? 20.03.17, 11:21
        ja pije soki wyciskane ze świeżych warzyw. Sama sobie je robie więc wrzucam to na co akurat mam w danym momencie ochotę
        • renata-lisieca Re: Czym się żywi sportowiec-wege ? 31.03.17, 12:09
          Kupiłam niedawno wyciskarkę wolnoobrotową Kalorika i też ciągle robię sobie soki ze świeżych warzyw. To takie pyszne i sycące, a do tego szybko się robi taki sok. trzeba tylko umyć i obrać warzywa.
    • blackberry896 Re: Czym się żywi sportowiec-wege ? 21.03.17, 13:27
      Ostatnio znalazłam super stronę, gdzie zamawiam produkty. Bardzo spodobała mi się ta metoda robienia zakupów, nie tracę czasu w kolejkach, a przede wszystkim nie muszę nosić ciężkich siatek z zakupami . Składam zamówienie, a oni dostarczają mi je pod same drzwi :D A najważniejsze mam pewność, że są świeże i zdrowe :)
      ryneczek.zgora.pl/
      POLECAM ! :))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka