Dodaj do ulubionych

problemy ze skórą

07.09.04, 17:38
mam ciągłe problemy ze skórą, tzw.egzemy na tle alergicznym. broń Boże nie
posądzam o wegetarianizmu, ale jako wegetarianka staram się nie używać leków
i ogólnie omijać lekarzy z daleka( ostatnio przepisała mi 3 rodzaje
tabletek+antyboityk). powiedziałam że brać tego nie będe, ale nie wiem gdzie
szukac pomocy.wiecie coś na ten temat? może jacyś naturalni lekarze lub
bioenergoterapeuci?korzystaliście z takich usług?
Obserwuj wątek
    • Gość: rodzynek Re: problemy ze skórą IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.09.04, 18:56
      Spróbuj odczulania, lecz w tym przypadku bez lekarza ani rusz. Zajrzyj na forum
      zdrowie.
    • jedrus1a Re: problemy ze skórą 08.09.04, 00:23
      Zobacz wątek i listy
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20632&w=15470365
      Pozdro.
      Jędruś
    • narysuj.mi.baranka Re: problemy ze skórą 08.09.04, 19:27
      Zajrzyj na f. homeopatia i medycyna naturalna.
    • nuuskamuikkunen W miesięczniku "Wegetariański świat" był 09.09.04, 13:14
      kiedyś publikowany spis lekarzy-wegetarian, lub przychylnych wegetarianom. Możesz tam poszukać. Mam nadzieję, że WŚ jeszcze wychodzi - coś ostatnio go nie widuję w kiosku, a przestałem czytać, bo zrobił się sekciarski.
    • Gość: jl Re: problemy ze skórą IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 15.09.04, 16:16
      Mozesz miec niedobory skladnikow. wizyta u doktora powinna rozwiac watpliwosci.
    • Gość: u2 Re: problemy ze skórą IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 07.10.04, 21:03
      Uczulenie na soje?
    • pitsirika Re: problemy ze skórą 14.10.04, 15:58
      rozumiem doskonale, tez nie moge sobie poradzic z wysypka na twarzy (sic!),
      koniecznie sprawdz na co jestes uczulona, ja- na mleko, soje, fasolke zielona,
      gluten,i ewentualnie sproboj sie odczulic, sa lekarze ktorzy odczulaja
      biorezonansem, ja tak wlasnie robilam ale jeszcze za malo razy (czasem trzeba
      nawet 10 razy sie odczulac). powodzenia
      • Gość: hipno Re: problemy ze skórą IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 20.10.04, 18:16
        biorezonans to bzdura - sposob na naiwnych. poszukaj opini w sieci jak nie
        wierzysz.
    • splenda Re: problemy ze skórą 20.10.04, 20:24
      brak witamin to jasne. Zacznij brac witamine E i wychodz na slonce czy kup
      sobie lampe UV. Wystawiaj ryj na UV!
    • pan_pndzelek Re: problemy ze skórą 20.10.04, 20:41
      Dlaczego nie bierzesz antybiotyków? Przecież są wegańskie. Z grzybów.
    • Gość: energia Re: problemy ze skórą IP: *.satfilm.net.pl / *.satfilm.net.pl 23.10.04, 13:41
      Spokojnie - to tylko żywność transgeniczna (soja, kukurydza i coś tam jeszcze z
      przysmaków wege!). Jedzący nienormalnie (mięso i jego przetwory oraz inne
      zwierzęce produkty) mogą jeszcze spać spokonie! Do czasu oczywiście.
    • asica74 Re: problemy ze skórą 24.10.04, 02:19
      a uzywasz mydla? ja mialam uczulenie na mydlo, jak przestalam to przeszlo.
      Druga rzecz to sodium laureth w szamponie, etc, tez uczula...

Obecnie kupuje szampony poch roslinnego i zaczyna byc lepiej...
    • Gość: ppp totalny brak rozsadku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.04, 18:01
      Jestes kompletnie nieodpowiedzialna co predzej czy pozniej sie na Tobie odbije.
      Kuruj sie tak wiec ziolkami i magicznymi pradami, a rychlo szukuj sobie trumne.
      Czy nowotwor tez bedziesz leczyla rumiankiem? W kazdym razie o ile sie nie myle
      jestes z 1986 wiec bardzo mozliwe ze po kilku malo przyjemnych doswiadczeniach
      chorobowych zaufasz jednak starej dobrej medycynie. Lekarze nie sa po to zeby
      Cie umyslnie krzywdzic. Nie zyczysz sobie leczenie, to nie. Ale konsekwencje
      bedziesz ponosic sama i sama bedziesz sobie winna.
    • Gość: ppp Re: problemy ze skórą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.04, 18:04
      Malo tego...TOTALNY KRETYNIZM: "jako wegetarianka staram się nie używać leków
      i ogólnie omijać lekarzy z daleka". Przepraszam ale widze NOWE OBLICZE
      wegetarianizmu. Nie widzialem ze jedna z zasad bycia wegetarianinem jest
      unikanie srodkow farmakologicznych i lekarzy. Na tym forum czlowiek uczyc sie
      codziennie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka