Gość: m IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.04, 11:05 dajcie przepisy na jakieś dobre kotlety z warzyw Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marti64 Re: kotelty z warzyw 25.11.04, 12:08 kotlety z cukinii,ale teraz nie ma cukinii ani kabaczków.Moze kotlety z marchewki...i obsmazyc w bułce tartej. Odpowiedz Link Zgłoś
motylanoga2 Re: kotelty z warzyw 25.11.04, 15:14 Gość portalu: m napisał(a): > dajcie przepisy na jakieś dobre kotlety z warzyw Ja osobiscie proponuje kotlety a'la schabowy z boczniaka. naprawde pycha. Odpowiedz Link Zgłoś
motylanoga2 Re: kotelty z warzyw 25.11.04, 15:15 oczywiscie wiem, ze boczniak to grzyb, nie roslina, ale mieso to nie jest :-) Odpowiedz Link Zgłoś
miss_dronio Re: kotelty z warzyw 26.11.04, 14:40 Grzyb to nie roślina? Ja równiez uwielbiam panierowane boczniaki:) Dodam tylko, ze przed smażeniem zanurzam je na około 20 min w glazurze z jajek z wyciśniętą sporą ilośćią czosnku i róznymi przyprawami i ziołami. To jajko oczywiście potem wykorzystuję do panierowania:) Na ostatni moment smażenia często kładę na taki grzyb cienki plasterek sera (może być zółty, może pleśniowy- co kto lubi) i pomidora. Serdecznie polecam - jest wspaniałe:) Odpowiedz Link Zgłoś
miss_dronio PS 26.11.04, 14:48 aaaa...od tego chciałam w ogóle zacząć:) Czy motyla noga to od Tomka Mazura???;)) Odpowiedz Link Zgłoś
motylanoga2 Re: PS 29.11.04, 08:53 nie wiem, kto to, niestety... a ksywke sobie przybralem na pisanie na forum gazety.pl. moj normalny internetowy nick jest zupelnie inny :-) Odpowiedz Link Zgłoś
motylanoga2 Re: kotelty z warzyw 29.11.04, 09:02 > Grzyb to nie roślina? no wg. taksonomii to nie. najpopularniejszy obecnie podzial organizmow zywych to 3 domeny, a w ramach domeny Eukarya 4 krolestwa: Pierwotniaki, Grzyby, Rosliny i Zwierzeta. > Ja równiez uwielbiam panierowane boczniaki:) Dodam tylko, ze przed smażeniem > zanurzam je na około 20 min w glazurze z jajek z wyciśniętą sporą ilośćią > czosnku i róznymi przyprawami i ziołami. a to obowiazkowo! wtedy grzyb jest znacznie smaczniejszy. ja tez je "mocze" przed smazeniem pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
miss_dronio Re: kotelty z warzyw 26.11.04, 14:42 Polecam kotlety z selera. selera należy obrać i pokroić na plasterki. Panierować i smażyć:) Do panierki dodaje się przypraw, ja tez lubie czosnek. Taki kotlet jest smaczny zarówno na ciepło jak równeiż na zimno- np. do piwa:) Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
splenda Re: kotelty z warzyw 26.11.04, 18:10 wspaniale dania: boczniak w bulce, motyla noga z rusztu, a ogolnie chodzi o kotlety z marchewki. Po co sie tak strasznie oszukiwac? Nie lepiej wtrzachnac warzywko jak bozia przykazala bez asocjacji z parszywym miesem? A w ogle to proponuje doczytac o zdrowotnych efektach smazeniny na bulce. Juz teraz wiem czemu w wegetarianskich dolkach zawsze unosi sie jakis podejrzany smrod spalenizny a klienci maja wyglad jakby ich akurat ktos wy...l! Odpowiedz Link Zgłoś
miss_dronio Re: kotelty z warzyw 26.11.04, 19:06 Jak ktos woli może panierować w mące. Nie ma powodu się tak pienić. Odpowiedz Link Zgłoś
motylanoga2 Re: kotelty z warzyw 29.11.04, 09:05 zacznij wpierniczac trawe na surowo, osle. Tylko Bozia 4 zoladkow nie dala czlowiekowi, wiec pekniesz. Odpowiedz Link Zgłoś