hiperrealizm 17.06.08, 19:16 No dobrze, twierdzicie, że bez mięsa nie da się zdrowo żyć. To proszę mi powiedzieć jaka jest minimalna dzienna dawka miesa dla zdrowego, doroslego człowieka? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
misiu-1 Re: Do mięsorzeców 17.06.08, 20:08 Dla mnie jest to jakieś 100g dziennie. Odpowiedz Link Zgłoś
gonzo44 Re: Do misiu-1 18.06.08, 11:35 forumowiczka-x napisała: > Ty jesteś człowiekiem??? ale o co chodzi??? 100g mięsa dziennie wskazane przez misiu-1 - to jak na człowieka za dużo, za mało ??? Odpowiedz Link Zgłoś
forumowiczka-x Re: Do misiu-1 18.06.08, 12:03 gonzo44 napisał: > forumowiczka-x napisała: > > > Ty jesteś człowiekiem??? > > ale o co chodzi??? 100g mięsa dziennie wskazane przez misiu-1 - to > jak na człowieka za dużo, za mało ??? Zapytałam nicka misiu-1, czy jest on człowiekiem? Tylko tyle :) Odpowiedz Link Zgłoś
gonzo44 Re: Do misiu-1 18.06.08, 12:17 forumowiczka-x napisała: > Zapytałam nicka misiu-1, czy jest on człowiekiem? Tylko tyle :) To zapytaj jeszcze czy jest marsjaninem. Będzie równie do rzeczy :) No i nie odpowiedziałaś: 100g mięsa dziennie - wskazane przez misiu- 1 - to jak na człowieka za dużo czy za mało ? Odpowiedz Link Zgłoś
forumowiczka-x Re: Do misiu-1 18.06.08, 12:39 gonzo44 napisał: > forumowiczka-x napisała: > > > Zapytałam nicka misiu-1, czy jest on człowiekiem? Tylko tyle :) > > To zapytaj jeszcze czy jest marsjaninem. Będzie równie do rzeczy :) > > No i nie odpowiedziałaś: 100g mięsa dziennie - wskazane przez misiu- 1 - to jak na człowieka za dużo czy za mało ? Sam zapytaj tego pajacorobota zwanego misiu-1 ;) Odpowiedz Link Zgłoś
gonzo44 Re: Do misiu-1 18.06.08, 12:46 forumowiczka-x napisała: > Sam zapytaj tego pajacorobota zwanego misiu-1 ;) To ma być odpowiedź - z piaskownicy się urwałaś ? Ja pytam ciebie - nie misia-1. Misia nie muszę, gdyż Misio-1 odpowiada - w przeciwieństwie do ciebie - rzeczowo na pytania - na przedmiotowe pytanie już odpowiedział. Odpowiedz Link Zgłoś
forumowiczka-x Re: Do misiu-1 18.06.08, 12:48 gonzo44 napisał: > forumowiczka-x napisała: > > > Sam zapytaj tego pajacorobota zwanego misiu-1 ;) > > To ma być odpowiedź - z piaskownicy się urwałaś ? > Ja pytam ciebie - nie misia-1. Misia nie muszę, gdyż Misio-1 > odpowiada - w przeciwieństwie do ciebie - rzeczowo na pytania - na > przedmiotowe pytanie już odpowiedział. Przecież to ty jesteś misiu-1, nie pamiętasz siebie? Odpowiedz Link Zgłoś
gonzo44 Re: Do misiu-1 18.06.08, 12:59 forumowiczka-x napisała: > Przecież to ty jesteś misiu-1, nie pamiętasz siebie? wszyscy widzą że imaginujesz sobie - nie tylko w kwestii tożsamości misia i mnie zresztą :) Odpowiedz Link Zgłoś
muszek0 Re: Do misiu-1 22.06.08, 02:21 "Misia nie muszę, gdyż Misio-1 odpowiada - w przeciwieństwie do ciebie - rzeczowo na pytania - na przedmiotowe pytanie już odpowiedział". rozkojarzenie, brak koncentracji, słaba zdolność kojarzenia - zdecydowanie za mało mięsa w diecie. Odpowiedz Link Zgłoś
krystynaopty1 Re: Do misiu-1 25.06.08, 23:56 ??? A czy nieczłowiek byłby w stanie pisać (gdziekolwiek)??? 8) P.S. Tylko wegetarianka może zadać tego rodzaju pytanie... ;> Odpowiedz Link Zgłoś
hiperrealizm Re: Do mięsorzeców 18.06.08, 18:09 misiu-1 napisał: > Dla mnie jest to jakieś 100g dziennie. ============================================ Ja się pytam o białko zwierzęce a nie o spirytus! Odpowiedz Link Zgłoś
misiu-1 Re: Do mięsorzeców 18.06.08, 18:27 hiperrealizm napisał: > misiu-1 napisał: > > > Dla mnie jest to jakieś 100g dziennie. > ============================================ > Ja się pytam o białko zwierzęce a nie o spirytus! Pytałeś o mięso i na to pytanie odpowiedziałem. Domyślam się, że spirytus przyszedł ci do głowy zgodnie z zasadą: "głodnemu chleb na myśli"? Odpowiedz Link Zgłoś
szopen_cn Re: Do mięsorzeców 19.06.08, 00:03 hiperrealizm napisał: > No dobrze, twierdzicie, że bez mięsa nie da się zdrowo żyć. > To proszę mi powiedzieć jaka jest minimalna dzienna dawka miesa dla > zdrowego, doroslego człowieka? Jako miesozerca odpowiem: Bez miesa da sie zdrowo zyc. Wymaga to troche wiecej zachodu i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Do mięsorzeców 19.06.08, 03:05 szopen_cn napisał: > Jako miesozerca odpowiem: > > Bez miesa da sie zdrowo zyc. > > Wymaga to troche wiecej zachodu i tyle. Podobnie można mieszkać na 22 piętrze i nie używać windy. Wymaga to trochę więcej zachodu i tyle. S. Odpowiedz Link Zgłoś
misiu-1 Re: Do mięsorzeców 19.06.08, 07:32 szopen_cn napisał: > Jako miesozerca odpowiem: > Bez miesa da sie zdrowo zyc. > Wymaga to troche wiecej zachodu i tyle. Próbowałeś? Jak długo? Odpowiedz Link Zgłoś
szopen_cn Re: Do mięsorzeców 20.06.08, 01:11 misiu-1 napisał: > szopen_cn napisał: > > > Jako miesozerca odpowiem: > > Bez miesa da sie zdrowo zyc. > > Wymaga to troche wiecej zachodu i tyle. > > Próbowałeś? Jak długo? Znam osobiscie kilka osob, ktore nigdy w zyciu miesa nie jadly, podobnie jak ich rodziny od pokolen i zyja bez wiekszych problemow. Ich przekonania, ich wybor. Osobiscie jem mieso, moj wybor. Odpowiedz Link Zgłoś
misiu-1 Re: Do mięsorzeców 20.06.08, 09:45 szopen_cn napisał: > Znam osobiscie kilka osob, ktore nigdy w zyciu miesa nie jadly, > podobnie jak ich rodziny od pokolen i zyja bez wiekszych problemow. > > Ich przekonania, ich wybor. > > Osobiscie jem mieso, moj wybor. Ale sam nie próbowałeś? Czemu o to pytam - niezbędność dla zdrowia nie oznacza wcale: "zachoruję, jeśli nie zjem". Zdrowie, według definicji WHO, to nie tylko brak choroby, ale pełny fizyczny i psychiczny dobrostan. Jeśli więc komuś brak mięsa w diecie sprawiałby dyskomfort, wówczas stwierdzić należy, że jest mu ono niezbędne dla zdrowia. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
108108atma Re: Do mięsorzeców 16.07.08, 08:53 > Bez miesa da sie zdrowo zyc. > > Wymaga to troche wiecej zachodu i tyle. nie wymaga więcej zachodu. Odpowiedz Link Zgłoś
ma_dre Re: Do mięsorzeców 26.06.08, 14:25 jesli chodzi o rozne rodzaje protein zwierzecych to doroslemu czlowiekowi wystarczy jakies 100g dziennie, z tym ze mies czerownych nie powinno sie jesc czesciej niz raz, gora 2 razy w tygodniu! Badania wykazaly ze ludzie jedzacy 200g czerownego miesa dziennie zwiekszaja ryzyko raka okreznicy! ja i moja rodzin ajestesmy miesozerni, na razie... ale staram sie stale zmniejszac ilsc zjadanego miesa. Odpowiedz Link Zgłoś
justownway Re: Do mięsorzeców 14.07.08, 10:27 Zgadzam się z ma_dre, sama nieraz nie jem tygodniami mięsa,ale wiem i jest to udowodnione,że zawiera ono taką konfigurację aminokwasów i taką ilość, która sprawia,że białko jest pełnowartościowe i najłatwiej przyswajalne. Często w samych warzywach występuje tzw. białko niepełnowartościowe i nie zostanie ono przyswojone (przy połączeniu kilku produktów białkowych- aminokwasy uzupełniają się i możemy w ten sposób dostarczyć więcej białka pełnowartościowego do organizmu) Mi wystarcza średnio zjedzenie miesa raz w tygodniu, wędlin w ogóle nie jem, bo zwyczajnie mi to nie smakuje. Pozdrawiam wszystkich zrównoważonych mięsoŻerców :) Odpowiedz Link Zgłoś