Dodaj do ulubionych

glosowanie na wojta

05.10.14, 23:11
Panie Grabczewski czy ten zuk z pana zdjeciem to jezdzi na gaz benzyne czy diesel? Jak pan mozesz, kandydowac na wojta jak pan nie potrafisz mieszkancom Rajska Jablon zapewnic miejsc parkingowych? Wprowadziliscie zje ba na strefe ruchu i tylko mieszkancy Ci co nie maja miejesc parkingowych z wyboru(rynek wtorny matoly)maja tracic czas w komedzie , ze koles da pouczenie! Panie gdzie tu sens i logika! Najpierw zapewnij mieszkancom miejsca parkingowe a pozniej wprowadzajcie zje ba ne strefy ruchu!Nasuwa sie pytanie jak Pan smie wogole kandydowac na wojta Naszej gminy jak pan jest 100lat za murzynami!Czy kwestia slabej sytuacji materialnej pana zmusila czy sa jakies inne powody dla ktorych pan kandytuje?Ide do wspolnoty mieszkaniowej i pytam gdzie mam zaparkowac a wspolnota odpowiada nie wiem to ch uj z taka wspolnota co sra we wlasne gniazdo.Balkonu nie ma kto zrobic na gwarancji bo
kutas z mennicy mowi ze czlowiek odpowiedzialny za balkony jest na urlopieAle odezwie sie do pana alemjakos, kurmwa sie niemodzewal przez 2 lata.Fugi odpadly terakota ledwo sie trzyma a
Ty plac jak jestes glupi za swoje mieszkanie ciezkie pieniadze.Panie Grabczewski zrob cos
najpierw dla mieszkancow a pozniej sie baw w polityke.Prosze o logiczna odpowiedz? Pozdrawiam mieszkaniec rajska zaniedbana jablon
Obserwuj wątek
    • rajski_sadownik Re: glosowanie na wojta 06.10.14, 08:29
      Zapewnienie miejsca parkingowego należy do właściciela samochodu a nie do wspólnoty. Ziemia jest droga, stać cie na samochód to musi cie być stać na miejsce by go parkować, nie ma nic za darmo....to oczywiste wydawałoby się dla wszystkich.... ale jak widać są problemy ze zrozumieniem podstawowych rzeczy
    • zasik Re: glosowanie na wojta 06.10.14, 09:54
      Drogi ( albo i nie ) rekiiinie!.
      Odpowiem w tym samym tonie jak pańska wypowiedź - mnie jako mieszkańca g ó w n o obchodzi gdzie pan będziesz parkował - są miejsca na sprzedaż/wynajem - prossszzz. Żądanie od zarządu wspólnoty zapewnienia miejsca do parkowania przypomina zabawę dla dzieci w piaskownicy - mamo, mamo on mi nie chce dać łopatki, powiedz mu coś !.
      A Żuk pewnie jest na pedały tongue_out

papa
      • assessander Re: glosowanie na wojta 06.10.14, 15:51
        hmm
        mi tam trudno przyjąć do wiadomości permanentny brak rozwiązania problemu parkingowego, a recepta jest prosta masz miejsce masz wjazd.
        W kwestii Zbycha, nie przekonuje mnie on jako kandydat na wójta, niestety każdy z problemów jest rozwiązywany poprzez serię uników i wymówek.
        Legendarna już cena GJ oraz wysokość czynszu jest elementarnym przykładem braku pomysłu na RJ, Słynna organizacja ruchu która przyniosła tyle co nic - auta nadal stoją jak stały tyle że pod znakiem zakaz parkowania. Dodam problemy ze stacją uzdatniania wody i temat zamknięty.
    • sieczka2 Re: glosowanie na wojta 06.10.14, 20:47
      wiele razy samochód Pana Zbigniewa tez stoi pod znakiem zakazu parkowania albo w niedozwolonym miejscu...
      • puffettina Re: glosowanie na wojta 06.10.14, 21:19
        kompletny beznens ta kandydatura a sam kandydat no comment! assessander najlepiej podsumował delinkwenta opisując sytuację realną jaka miała miejsce, na żdane pytanie "pan kandydat" nie potrafi odpowiedzieć....
    • kaszmir121 Re: glosowanie na wojta 07.10.14, 09:35
      Jak można ubiegać się o stanowisko Wójta gdy się nie ma własnego zdania .Tu dam przykład głosowania w sprawie Gimnazjum raz był Pan przeciw przeniesieniu a potem za .Przypomnę że to dzięki Panu i Pani sołtys po zmianie zdania Gmina straciła swój prestiż po utracie gimnazjum .I jeszcze jedno jako kandydat na Wójta nie widzę żadnego programu wyborczego więc głosowanie na Pana to wielkie nie porozumienie .Bo tylko oddać głos dla samego głosowania nie ma sensu .
      • rajski_ogrodnik Re: glosowanie na wojta 07.10.14, 10:14
        Ogólnie uważam, że jakby by nie był ten kandydat, to jest lepszy od Muniakowej.
        Jaki by nie był, jest nasz, nie z Przylesia, Chotomowa, czy Trzcian...

Winą za złe parkowanie możemy obwiniać tylko siebie i swoich sąsiadów. Każdy z nas zna ludzi, którzy mają po 2-3 samochody, a jedno miejsce. Nie ważne, to nie temat strefy ruchu, którą osobiście uważam powinna być strefą mieszkańca i tu kolejny wielki minus za ten pomysł, ale koniec... to nie ten temat.

@kaszmir121
        Zmiany zdania, tak, też to zauważyłem, najpierw przeciwko, a później za. Ale dzięki czemu 5-6 latki nie muszą jeździć do zerówki do Chotomowa lub gnieździć się na trzy zmiany. Więc ogólnie na plus jak dla mnie.
        Jaki prestiż? Jaka utrata gimnazjum w gminie, co ty gadasz? Nasłuchałeś się jakiegoś gadania, kogoś kto też gdzieś to usłyszał, sam nie będąc w temacie.

Nie oddając głosu, oddajecie głos na Muniak i taka jest prawda. Są tacy, którym to pasuje, ale pomyślcie chwilę i idźcie zagłosować choćby na nią, świadomie, albo wybierzcie innego kandydata.
        • kaszmir121 Re: glosowanie na wojta 07.10.14, 12:21
          Dla mnie bez względu czy był ża czy przeciw ale jeśli mam wyrobiony pogląd to go bronię i tyle .Jeśli go zmieniam to przynajmniej go uzasadniam a nie zmieniam zdania jak chorągiewka .Ci co byli na sesjach gminy to widzieli jak i przez kogo była podejmowana decyzja w tej sprawie .A po za tym naraziło to gminę na większe wydatki same dowozy kosztuję o 250 tys więcej .A to już widać w prognozach za podatek który wpłacimy do sołtysa o parę procent więcej . Nastepna sprawa to nasza wspólnota jak jest zarządzana a widać to na naszym forum . Zresztą przykładów można by tu mnożyć ale nie o to chodzi .A co prestiżu gminy to nie są słowa ale taka jest opinia mieszkańców . A zobaczymy co będzie za dwa lata kiedy gimnazjum będzie przepełnione wtedy będziemy obserwować niezłą szopkę a na nowy budynek szybko się nie zanosi .Wtedy zobaczymy kto miał rację !!!!!!!!!!!!!!.
          • assessander Re: glosowanie na wojta 07.10.14, 15:35
            Witam
            fakt odpuszczenie wyborów to 4 lata dla obecnej wójt, chyba nas na to nie stać, cały powiat ucieka nam a my zostajemy w tyle.
            szukam innej alternatywy dla olgi i zbycha
            • rajski_ogrodnik Re: glosowanie na wojta 07.10.14, 15:58
              @kaszmir121 Rozumiem, choć mam inne zdania co do oszczędności. Dzieci do Jabłonny tez były dowożone, a tak trzeba by było utrzymywać pustą szkołę w Chotomowie i zatrudnić więcej nauczycieli i administracji do Jabłonny, bo przecież trzy zmiany i prąd ma trzeciej zmianie, w końcu zimą to już prawie noc. Myślę, że wybrali sensownie. Tylko teraz są dwa lata i trzeba podjąć kolejną decyzję.

Wracając do tematu....
              Jeśli teraz źle wybierzemy, za dwa lata będziemy sobie skakać do gardeł, rodzice z podstawówki i z gimnazjum, ludzie z Jabłonny i Chotomowa... a Ci u władzy będą załamywać ręce. Warto więc coś zmienić.

Z kandydatów jest jeszcze jakiś gość, biznesmen, bezpartyjny.

Pozostali dwaj raczej kiepski wybór.
              Ale to oczywiście moje subiektywne zdanie.
              • iwus1982 Re: glosowanie na wojta 07.10.14, 16:48
                Rajski_ ogrodnik
                O kogo Ci chodzi o tego gościa, biznesmena bezpartyjnego?
                Czy o tego co założył na fb konto: wójt Olga Muniak musi odejść, nazwisko jakieś na Ch ..., czy o kogoś innego.
                Kandyduje jeszcze Jarosław Chodorski, fryzjer, prezes fundacji, zamieszkały w Chotomowie.

Pozdrawiam, Iwona
                • rajski_ogrodnik Re: glosowanie na wojta 07.10.14, 17:23
                  Nie smile To ten poniżej:
                  gazetapowiatowa.pl/wiadomosci/jablonna/waldemar-kurek-mosakowski/#comments
                  Nie wiem kto to, ale ulotki były w skrzynkach ostatnio.
                  Tak jak mówię, to tylko informacyjny post, nie mam bladego pojęcia kto to jest. W przeciwieństwie do pozostałych, o których mam wyrobione zdanie.

A tu pozostali:
                  gazetapowiatowa.pl/wiadomosci/jablonna/wybory-2014-kandydaci-na-wojta-jablonny/
                  • assessander Re: glosowanie na wojta 07.10.14, 21:03
                    Hehe Waldka znam, z jego siostra chodzilismy do rownoleglych klas, cala rodzina to spolecznicy. (Przynajmniej w latach 80😜
                    • assessander Re: glosowanie na wojta 07.10.14, 21:46
                      Kilka slow o karierze
                      gazetapowiatowa.pl/wiadomosci/jablonna/waldemar-kurek-mosakowski/

My Rycerze Okrągłego Stołu straszymy sami lub pospołu.
                      • donpedr Re: glosowanie na wojta 08.10.14, 07:33
                        Tak się zastanawiam, czy autorka artykułu przypadkowo ma takie samo nazwisko?
    • lovi-boy Re: glosowanie na wojta 07.10.14, 23:02
      Ja glosuje na Olge Muniak i nie rozumiem tej clej nagonki na jej osobe. nadmienie za Ja i moja rodzina jestesmy mieszkancami rajskiej. pozdrawiam
      • assessander Re: glosowanie na wojta 08.10.14, 06:57
        Wystarczy objechac okoliczne gminy i porownac z Jablonna, wtedy latwiej zrozumić 😀Panie
        • redorange Re: glosowanie na wojta 08.10.14, 18:16
          I ja pozwolę sobie na wyrażenie opinii na temat Pana G.
          Każdy kto choć odrobinę interesuje się działalnością naszego wielce szanownego zarządu, doskonale powinien wiedzieć że, Pan G. to nierób, dyletant i tchórz. Jedyne co udało mu się osiągnąć jako członek zarządu, to permanentne podwyżki za czynsz, nieuregulowana sytuacja z stacją ujęcia wody(zaczynam się zastanawiać czy przypadkiem nasz zarząd nie ma jakiegoś układu z mennicą) oraz oczywiście nieszczęsne parkowanie. Nastawiali znaków, które kompletnie do niczego nie służą - można do nich na przykład kamieniami porzucać. Dlaczego żaden mandat ani żaden samochód nie został od czasu postawienia znaków odholowany ani żaden kierowca nie został ukarany mandatem? Ano dlatego że nie obowiązuje u nas prawo o ruchu drogowym. Nasz wspaniały zarząd z Panem Garbaczewskim na czele nie dopełnił formalności i nie dostarczył stosownych dokumentów do odpowiednich instytucji.
          Ktoś wcześniej zapytał czy kandyduje z braku kasy. Raczej nie, jako radny pobiera dietę(coś około 1800), zasiada w zarządach RJ1, RJ2, RJ3, RJ4 (RJ5 - nie jestem pewien), pobierając oczywiście kaskę za to. Także bieda mu nie grozi raczej.
          Przypomnę również że on wcale taki nie bezpartyjny. W poprzednich wyborach startował z listy PO. A przestał się z nimi utożsamiać jak zaczęli być nie modni. Zresztą kiedyś wielki orędownik Wilce Szanownej, Miłościwej, Nam Panującej Carycy Olgi M. Ot taka chorągiewka na wietrze - jak zwieje tam i ja.
          Na koniec ciekawostka. W tym roku była próba odwołania Carycy. Pan G. jako jeden z prowodyrów puczu, bardzo się angażował w tę sprawę. Tak bardzo że sam OSOBIŚCIE, zbierał podpisy pod wnioskiem o odwołanie. Tak skutecznie że zebrał ich ... UWAGA TU OKLASKI.... 6, słownie sześć podpisów. Gdzie niektórzy mieszkańcy naszej gminu potrafili zebrać ich ponad 100. A teraz najśmieszniejsze: Pan Garbaczewski nie podpisał się pod wnioskiem odwołanie Carycy. Nie wiem może zapomniał. Chociażby na tym przykładzie widać jak bardzo słowną i kompetentna osobą jest Pan G. Także ja wysiadam, prędzej mi ręka uschnie niż na niego zagłosuje.
          • assessander Re: glosowanie na wojta 09.10.14, 08:19
            Dobre 😀😀😀😀😀😀😀😀
          • ra.jska13 Re: glosowanie na wojta 09.10.14, 08:35
            To ciekawe co tu piszecie, ja mieszm na RJ2 i dostałam zwrot prawie jednego czynszu. To była nasza uchwała i wreście przeszła uchwała o zmiejszeniu czynszu. A z tą strefo ruchu to zadzwoniłam do administracji i trochę nie ukrywam nakrzyczałam. Pani Ania powiedziała, że wszystkie dokumenty zostały uzgonione z odpowuiednimi słuzbami. Strefę ruchu my właściciele nieruchomości pojeliśmy uchwałę a nie zarząd. Wprowadzenie takiej strafy bez uzgodnień narażało by cały zarzad na odpowiedzialność finansową w razie wypadku. Takie wypowiedzi będą się pojawiały to czas wyborów i walki. Słyszałam, że z naszego osiedla startuje kilku kandydatów na radnych. Kochani nie pozabijajcie się na tym forum. Ale czekam na wasza prezętację. Co macie do zaproponowania bo będziemy mieli nowego radnego.
          • ra.jska13 Re: glosowanie na wojta 09.10.14, 08:36
            To ciekawe co tu piszecie, ja mieszm na RJ2 i dostałam zwrot prawie jednego czynszu. To była nasza uchwała i wreście przeszła uchwała o zmiejszeniu czynszu. A z tą strefo ruchu to zadzwoniłam do administracji i trochę nie ukrywam nakrzyczałam. Pani Ania powiedziała, że wszystkie dokumenty zostały uzgonione z odpowuiednimi słuzbami. Strefę ruchu my właściciele nieruchomości pojeliśmy uchwałę a nie zarząd. Wprowadzenie takiej strafy bez uzgodnień narażało by cały zarzad na odpowiedzialność finansową w razie wypadku. Takie wypowiedzi będą się pojawiały to czas wyborów i walki. Słyszałam, że z naszego osiedla startuje kilku kandydatów na radnych. Kochani nie pozabijajcie się na tym forum. Ale czekam na wasza prezętację. Co macie do zaproponowania
            • rajska_mama Re: glosowanie na wojta 09.10.14, 11:05
              Zwrot AŻ jednego czynszu? Niesamowite! Czyli zakładając, że średni czynsz na osiedlu to ok. 500 zł, można wnioskować, że dzięki zwrotowi płaciłaby Pani ok.460 zł za miesiąc za poprzedni rok.
              To może napiszę, że na osiedlu obok czynsz za 48 m2 przy czteroosobowej rodzinie wynosi ok.350 zł - 400 zł miesięcznie.
              Czy teraz też uważa Pani, że ma niski czynsz? A jak wyglądają opłaty za ten rok? ile wynosi obniżka? Ja płacę AŻ 3 zł mniej miesięcznie. Czyli oszczędność w skali roku to AŻ 36 zł!

ra.jska13 napisał(a):

> To ciekawe co tu piszecie, ja mieszm na RJ2 i dostałam zwrot prawie jednego
              > czynszu. To była nasza uchwała i wreście przeszła uchwała o zmiejszeniu czynszu
              > . A z tą strefo ruchu to zadzwoniłam do administracji i trochę nie ukrywam nak
              > rzyczałam. Pani Ania powiedziała, że wszystkie dokumenty zostały uzgonione z
              > odpowuiednimi słuzbami. Strefę ruchu my właściciele nieruchomości pojeliśmy uc
              > hwałę a nie zarząd. Wprowadzenie takiej strafy bez uzgodnień narażało by cały
              > zarzad na odpowiedzialność finansową w razie wypadku. Takie wypowiedzi będą s
              > ię pojawiały to czas wyborów i walki. Słyszałam, że z naszego osiedla startuje
              > kilku kandydatów na radnych. Kochani nie pozabijajcie się na tym forum. Ale
              > czekam na wasza prezętację. Co macie do zaproponowania
    • ra.jska13 Re: glosowanie na wojta 09.10.14, 11:52
      Warto porównać, bardzo proszę napisz na jakim osiedlu to poprosze kogos znajomego o jego naliczenie
      • kaszmir121 Re: glosowanie na wojta 10.10.14, 08:14
        Jaki samochód reklamowy taki kandydat na Wójta ,osobiście wolę nowe i szybkie i bez rdzy .Więc mój wybór jest jasny .
      • adam.rajska4 Re: glosowanie na wojta 10.10.14, 10:16
        Witam
        Na osiedlu po drugiej stronie obwodnicy , czynsz za 36 metrowe mieszkanie wynosi ponad 400 zł . rozmawiałem z kilkoma osobami z tamtego osiedla i płacą ponad 400 zł za 36-38 metrów u nas ja mam mieszkanie 51 metrów i płacę 437 zł . Więc nie narzekajmy tylko porozmawiajcie z mieszkańcami tamtego osiedla , ja mam akurat taka okazje na co dzień ze względu na odprowadzanie i odbieranie syna z gminnego przedszkola . Nie wspomnę o fakcie że tamte osiedle nie jest strzeżone ( ogrodzone z odźwiernymi - ale jest ) i mają dużo mniej terenów zielonych ZADBANYCH .
        Pozdrawiam
        Adam P.
        • assessander Re: glosowanie na wojta 14.10.14, 18:33
          W okol G 3 malo terenow zadbanych

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka