Dodaj do ulubionych

DO PANA ADRIANA SąCZKA

26.10.06, 10:25
Witam Panie Adrianie.
Wiedząc, iż czyta Pan nasze forum, piszę do Pana za jego pośrednictwem...
Dzięki temu unikniemy może tym razem sytuacji, iż rozmowy telefoniczne i
obietnice zostaną bez echa tak jak to się dzieje zazwyczaj.

Chciałabym poruszyć głównie jedną kwestię.
Coraz częściej docierają do mnie informacje, iż wypowiada się Pan personalnie
o mojej osobie, rozmawiając z sąsiadami. Dlatego też po raz pierwszy zwracam
się personalnie do Pana, a nie jak do tej pory do firmy Mennica.
Dziwi mnie, iż człowiek, który tak ostro podkreśla brak kultury osób
wypowiadających się na forum (przykład – tterlik, który poruszał wątek aktów
notarialnych), nie potrafi tej kultury zachować we własnym postępowaniu.
Proszę zatem zapamiętać, iż NIE ZYCZE SOBIE wypowiadania się na temat mojej
osoby za moimi plecami i obmawiania mnie przed sąsiadami.
Jeżeli się do Państwa (jako Mennicy) zwracam i próbuje (niestety najczęściej
bezskutecznie) uzyskać informacje co do prac, które nie zostały wykonane, a
które są częścią umowy (a co za tym idzie zapłaciliśmy) to występuję w imieniu
wszystkich mieszkańców po wcześniejszej konsultacji z nimi na naszych zebraniach.
Jeżeli są na zebraniach poruszane tematy dotycząca funkcjonowania osiedla to
nie ma mowy o Panu Sączku, tylko o Mennicy i informacjach, jakie udzielają jej
przedstawiciele.
Pana zachowanie jest, delikatnie mówiąc nieuczciwe i niekulturalne, bo jeżeli
ma Pan mi coś do zarzucenia personalnie to proszę mi to powiedzieć prosto w
oczy, a nie za moimi plecami. Mam nadzieje, że dotrze to do Pana i w końcu
będę mogła się przekonać, że rozmawiam z poważnym, dorosłym człowiekiem…
Poza tym proszę sobie darować komentarze w stylu, że ciężko mi dogodzić, bo
(idąc dalej personalnie – tak jak Pan to przyjął w zwyczaju) jest Pan ostatnim
człowiekiem, o którym marzę, żeby mi dogadzał i to, kto to robi jest moją
osobistą sprawą. Proszę zatem łaskawie pomyśleć co Pan mówi zanim Pan zacznie
wygłaszać swoje opinie, chociażby ze względu na zajmowane przez Pana
stanowisko, jeżeli nie na wychowanie.

Przy okazji proszę o wyjaśnienie na forum kwestii, które do tej pory zostały
tylko czczymi obietnicami bez pokrycia Mennicy, a są głównym tematem niepokoju
mieszkańców na zebraniach.
1. Dlaczego do chwili obecnej, chociaż już bardzo długi okres temu obiecywano,
że będzie sprawa zakończona, nadal nie ma oświetlenia wokół bloków 10 i 12 i
podanie prawdziwego terminu kiedy zacznie w końcu funkcjonować.
2. Dlaczego do chwili obecnej nie zostały zrobione nasadzenia roślinne, które
mamy w umowie i już ponad tydzień temu udzielona została informacja, iż są one
już zakupione i jest wybrana firma, która te nasadzenia wykona.
3. Dlaczego nie pojawia się normalne ogrodzenie wokół naszych bloków, chociaż
już w sierpniu przedstawiciel Mennicy informował, że to kwestia 1-2 tygodni,
ponieważ ogrodzenie jest zamówione.
Jednocześnie proponuję wykazać się odwagą osobistą nie tylko za naszymi
plecami i zapraszam na jedno z naszych spotkań w celu wyjaśnienia wszystkich
wątpliwości mieszkańcom, którzy nadal liczą na uczciwość z Państwa strony, a
zaprzestanie „partyzantki”, która ma miejsce do tej pory. Informacje na temat
terminów oraz miejsca spotkań znajdzie Pan również na naszym forum.
Pozostając z nadzieją, iż spojrzy Pan wreszcie na poruszone tematy z naszego
punktu widzenia.
Pozdrawiam
Małgorzata Polikarska
Obserwuj wątek
    • rajski_jablon Re: DO PANA ADRIANA SąCZKA 26.10.06, 10:50
      Witam.
      Jestem na tym forum od niedawna,ale bardzo zdziwiła mnie twoja wypowiedź oraz
      ocena p.Adriana Sączka,którego uważam za wysoce kulturalną i kompetentną osobę.
      Co do występowania z twojej strony w imieniu wszystkich mieszkańców,proponuję
      najpierw może ich zapytać czy wszyscy zgadzają się z twoimi opiniami?
      Bo z tego co wiem,na zebrania,których było raptem kilka,nie przyszli wszyscy
      mieszkańcy,bo nie wszyscy o nich wiedzieli,nie wszyscy mają internet,nie
      wszyscy już mieszkają na osiedlu,no a z tych co mieszkają na pewno także nie
      wszyscy przyszli.Więc...nieco sensowniej byłoby może napisać pismo i pozbierać
      podpisy a nie wygłaszać swoje osobiste uwagi na forum podpierając się
      wszystkimi mieszkańcami.NIe wiem co sądzą o tym inni?
      Oczywiście,co do postulatów jestem jak najbardziej zgodny,ale z informacji
      uzyskanych od p.Sączka jestem spokojny o spełnienie ich,dlatego że uważam
      p.Sączka za kompetentną i prawdomówną osobę która nie rzuca słów na wiatr a już
      na pewno nie zbywa nikogo kto ma taki problem.
      Pierwsze słyszę,że p.Sączek kogoś się dopytuje o twą osobe,nie wiem,może twoich
      sąsiadów?Bo ja mieszkam w drugim bloku więc takie słuchy mnie nie doszły.Także
      jestem leeko zdziwiony twoimi opiniami na temat p.Sączka.
      Pozdrawiam
      Rajski
      • zmijkowata Re: DO PANA ADRIANA SąCZKA 26.10.06, 11:13
        W liście do Pana Sączka wyrażam swoje osobiste opinie na temat ataków słownych
        na moją osobę, które miały miejsce niejednokrotnie. Nie był to odosobniony
        przypadek, tylko informacje, które docierają do mnie od długiego czasu od wielu
        osób z osiedla. Do tej pory milczałam bo nie chciałam prowokować niepotrzebnych
        zatargów, których jest wystarczająco dużo, ale nie będę dłużej spokojnie
        siedziała i patrzyła na to co się dzieje. Może ty (chociaż nie przypominam
        sobie, zebyśmy przeszli na ty) nie miałeś takich doświadczeń do tej pory i
        szczerze ci tego gratuluję - ja proszę o wyjaśnienie takiego zachowania bo nie
        powinno one mieć miejsca.
        Jeżeli chodzi o moje rozmowy z Mennicą w sprawach niezałatwionych do tej pory są
        one wlaśnie konsultowane z mieszkańcami. Jeżeli wczytasz się w treść mojego
        pisma to zauważysz, że wspominam o mieszkańcach, z którymi rozmawiam na
        zebraniach, a nie wspominam o wszystkich mieszkańcach. Nie będę chodziła od
        mieszkania do mieszkania, zeby każdego pytać z osobna jeżeli nie jest na
        zebraniu bo dopilnowanie, żeby sprawy, które zostały niezałatwione doprowadzono
        do końca nie jest tylko w moim interesie, ale chyba wszystkich mieszkańców.
        Zresztą nie są to tematy wyssane z palca tylko całkwicie zgodne z prawdą. Cieszę
        się, iż ty jesteś tak super poinformowany o tym co będzie i szczerze w to
        wierzysz - wiara czyni cuda. Rzeczywistość jest taka, iż te osoby, które
        przychodzą na zebrania zgodnie potwierdzają, iż tematy, które poruszyłam miały
        być załatwione już bardzo dawno temu i jakoś nic się nadal nie dzieje, a
        dezinformacja jest totalna.
        Może poprostu należałoby się przejść na zebranie i porozmawiać z własnymi
        sąsiadami, a nie jako jednostka podburzać opinie innych. Informacja o zebraniach
        wisi na klatkach schodowych i nie jest wytłumaczeniem to , ze ktoś nie ma
        internetu. Zebrań było już kilka o różnych porach, tak, żeby wszystkim pasowało
        i każdy mógł się na nich wypowiedzieć.
        Oczywiście masz prawo mieć wlasną opinię na ten temat tylko nie oskarżaj mnie
        proszę, iż to co piszę nie jest zgodne z prawda skoro nie masz podstaw do
        wypowiadania się na ten temat i nie uczestniczych w spotkaniach.
        Chyba, ze to ja mam urojenia, że rozmawiam z sąsiadami i że ogólne wątpliwości
        co do fachowości wykonania wszystkich prac mają miejsce to z góry przepraszam....
        • rajski_jablon Re: DO PANA ADRIANA SąCZKA 26.10.06, 11:30
          Wybacz,ale na forum internetowym nie będę używał zwrotu per pani,no ale jak
          sobie życzysz to nie ma sprawy.
          Ciekawe w jaki sposób,niezałatwione sprawy z mennicą są konsultowane z
          mieszkańcami?Pozatym,z tego co wiem na jednym z zebrań także Cię nie było,a co
          do godziny spotkań są one wieczorem zazwyczaj(a nie o różnych porach)-to tak
          dla wyjasnienia,aby Pani nie myliła pewnych pojęć.
          POzatym jeśli uważnie Pani czytała moją odp,to powinna Pani wiedzieć iż
          napisałem że absolutnie zgadzam się z postulatami ,nie napisałem że są one
          wyssane z palca.Oczywiście,że jestem za tym,aby na osiedlu jak najszybciej
          działało oświetlenie,bły nasadzone krzaczki,zwłaszcza że niedługo będzie zima
          oraz było normalne ogrodzenie.
          Więc proszę uważnie czytać odpowiedzi na frorum a nie dodawać sobie swoje
          słowa,jako że ,powtórzę raz jeszcze-zgadzam się z postulatami bo są one chyba
          oczywiste i każdy z mieszkańców(tak podejrzewam) życzyłby sobie i nam wszystkim
          aby zostały one jak najszybciej zrealizowane.
          Wiara czyni cuda...tak,jestem optymistą i wierzę że mennica dołoży wszelkich
          starań aby nasze postulaty zostały jak najszybciej,co oczywiście mam
          nadzieję,spełni się bardzo szybko.
          POzatym nie miałem,nie mam i nie będe miał zamiaru oskarżać Pani osoby i nie
          napisałem że coś jest niezgodne z prawdą,każdy ma swoje własne zdanie i
          oczywiście może wyrażać opinię o danej osobie,a z ta opinią akurat się nie
          zgadzam...no to tylesmile)
          • zmijkowata Re: DO PANA ADRIANA SąCZKA 26.10.06, 11:50
            Ok cieszę, się, że sobie to wyjaśniliśmy.
            Mój list składał się z dwóch części. Pierwsza to moja opinia osobista na temat
            tegp jak jestem postrzegana i komentowana za moimi plecami i w to nie mieszam
            mieszkańców, ponieważ to jest mój osobisty postulat. Został umieszczony na forum
            tylko i wyłącznie dlatego, żeby nie było później niedomówień, że znowu to ja
            jestem ta zła, ktorej nie można "dogodzić". Zresztą jeżeli się rozmawia na mój
            temat z sąsiadami to w tym momencie wciąga się w to innych ludzi, a nie wyjaśnia
            sprawę personalnie. Poprostu oczekuję, iż ta sytuacja zostanie wyjaśniona i
            skończy się takie zachowanie.
            Ja osobiście nie zrobiłam nic i nigdy nie obraziłam żadnego z przedstawicieli
            Mennicy personalnie i nie życzę sobie tego w drugą stronę.

Druga część listu dotyczyła faktycznie spraw obejmujących nas wszystkich i
            poprosiłam o podanie konkretów co do terminów zakończenia prac nad usunięciem
            braków. I jeszcze raz podkreślam iż są to odpowiedzi, których oczekują
            mieszkańcy uczestniczący w spotkaniach. Zapraszam naprawde serdecznie na
            najbliższe spotkanie, a jeżeli nie ma takiej możliwości to jasne określanie
            swoich opinni na forum ponieważ nie mamy innej możliwości poznania opinii
            wszystkich mieszkańców.
            Mam nadzieje, że wiara w to, iż zostanie to wszystko załatwione do końca nie
            okaże się złudna i trzymam za to kciuki. Jednak nie jest chyba problemem podanie
            konkretnych terminów i dotrzymanie ich, tak, zeby takie nieporozumienia nie
            miały więcej miejsca na drodze - Mieszkańcy - Mennica.

Pozdrawiam i dziękuję za konstruktywną opinię.
      • rajski_gadd Re: DO PANA ADRIANA SąCZKA 26.10.06, 14:44
        Witam.
        Tez jestem na forum od niedawna (i na osiedlu zreszta tez). Wlacze sie do
        dyskusji. Przede wszystkim calkowicie popieram zmijkowata w kwestii postawionych
        przez nia postulatow - to jest podania tu na forum jasnych i konkretnych
        terminow zakonczenia robot. O terenie zewnetrznym slysze od sierpnia wlasciwie i
        obietnic bylo sporo. Niestety, nadal nie ma oswietlenia i nasadzen. Moim zdaniem
        to skandal i dziwie sie optymizmowi dyskutanta o ksywce "rajski_jablon". Owszem,
        wiem, kiedys bedziemy miec drzewka i lampki, ale "kiedys" to mnie nie
        interesuje. Ja JUZ za nie zaplacilem. Dlatego wszelkie inicjatywy podejmowane
        przez "zmijkowata" uwazam za cenne i chwalebne. A tezy, by zapytac wszystkich
        mnieszkajacych na osiedlu o zdanie, za zwyczajnie smieszne. Ot, proba blokowania
        dobrych inicjatyw...

Co do pana Saczka, to tez musze przeciwko "rajski_jablon' zaprotestowac. To, ze
        szanowny sasiad nie slyszal ww. pana w akcji nie oznacza, ze nie mialo to
        miejsca. Panskie weto spisze wiec na karb szoku, jaki zaznal pan, poznajac
        prawde o panu Saczku smile.

Gadd

• saphira30 Re: DO PANA ADRIANA SąCZKA 26.10.06, 14:51
      Popieram i jeszcze raz popieram zmijkowata niestety zaliczam sie do grupy osób
      które poznały gorsze oblicze pana sączka ;-((((
      Zreszta obaj panowie sa mili jak jest sie potencjalnym klientem później maja
      diametralnie inne podejscie do klientów.....
      • zmijkowata Re: DO PANA ADRIANA SąCZKA 26.10.06, 15:03
        Dziękuję Wam kochani za poparcie bo już naprawdę zaczęłam wątpić w moje zdrowie
        psychiczne....ze może jakieś urojenia mam i faktycznie tylko ja wymyślam.
        Mam nadzieje (może naiwną strasznie) , że się sprawa wyjaśni i coś się w końcu
        zmieni, jeżeli więcej osób zacznie mówić głośno o tym co myśli, żeby nie było
        później, że wszyscy sa zadowoleni, a tylko ja się wypowiadam w swoim imieniu.
        Dzięki jeszcze raz
    • tterlik Re: DO PANA ADRIANA SąCZKA 26.10.06, 19:21
      Podsumowując.

Szkoda czasu na bezsensowne kłótnie i przepychanki.
      Czekamy na konkrety dotyczące zakończenia prac wokół budynków.

Jak również na faktury za czynsz wraz z dokładnym wyliczeniem .

To tyle.
      • malyking Re: DO PANA ADRIANA SąCZKA 26.10.06, 20:21
        Ja również popieram "zmijkowata", tak trzymaj!!!
        A co do Pana Saczka (Mennicy) to mam podobne zdanie, duzo mowi malo robi.
        I CZEKAM NA ODPOWIEDZ NA POSTAWIONE PYTANIA PRZEZ "zmijkowata".
        pozdrawiam
        • killerqueen1 Re: DO PANA ADRIANA SąCZKA 27.10.06, 12:08
          witam i wszystkimi kończynami podpisuję się pod tym co pisze "żmijkowata".
          wprawdzie dopiero czekam na odbiór mieszkania(blok 11)ale już odczułem zmiane
          nastawienia przedstawicieli mennicy po podpisaniu umowy.wiadomo że każdy
          koloryzuje swój towar przed sprzedażą ale chodzi przede wszystkim o uczciwość w
          przekazywaniu informacji.to chyba nie jest problem dla dorosłego mężczyzny
          powiedzieć-przepraszam mamy problemy ogrodzenie itd. będą za miesiąc.
          pozdrawiam i kibicuję mam nadzieję że będę miał okazję poznać osobiście
          żmijkowatą i innych mieszkańców
          • nesta77 Re: DO PANA ADRIANA SąCZKA 27.10.06, 15:11
            Witam
            Popieram wszystkie postulaty odnośnie ogrodzenia,krzaczków,oświetlenia i myśle
            że możemy dołozyć nocne ciężarówki z piaskiem które przyjeżdzają po północy.
            POzdrawiam
            • zmijkowata Re: DO PANA ADRIANA SąCZKA 27.10.06, 17:25
              Dziękuję za poprarcie - cieszę, się, iż są jeszcze ludzie, którym zależy, żeby
              osiedle na którym mieszkamy funkcjonowało prawidłowo i było miejscem, gdzie się
              wraca, zeby odpocząć po dniu pracy, a nie toczyć jeszcze boje i się denerwować
              dlatego, że ktoś czegoś nie zrobił tak jak powinien.
              Dzisiaj podczas podpisywania aktu usłyszałam, że to ja podburzam całe osiedle i
              wszyscy oprócz mnie są zadowoleni. Ciekawe jak w takim razie wyjaśnić Wasze
              posty z poparciem dla tego, że mówię głośno o tym co jest źle... Ale mniejsza z
              tym. Mówić będę dalej dopóki nie będzie wszystko funkcjonowało jak należy,
              niezależnie od tego czy zostanę wyklęta za plecami czy nie ...

Jeżeli chodzi o poznanie to się nie ukrywam smile Można mnie spotkać na zebraniu,
              a poza tym, zawsze można wieczorem wpaść na sąsiedzką kawę - nie widzę
              przeciwskazań. Jak coś to krzyczeć - może i kawałek ciacha się znajdzie smile

Pozdrawiam Was serdecznie.
    • skan3 Re: DO PANA ADRIANA SąCZKA 27.10.06, 21:06
      Witam

Mieszkam na tym osiedlu od 2001 roku, czyli od początku.
      Nie będę się wypowiadał na temat p. Sączka,
      chciałbym jedynie wyrazić swoje poparcie dla
      zmijkowatej i dodać swoje pytania:
      1. Kiedy Mennica zrealizuje swoją obietnicę, że za zabrane
      "starym" mieszkańcom miejsca parkingowe przy bloku Sadowa 8,
      w trybie pilnym powstaną i zostaną przekazane
      nowe miejsca po drugiej stronie budynku?
      2. Kiedy zostanie podłączony wodociąg z Legionowa?
      Już 5 lat temu informowano nas, że obecne ujęcie wody
      nie jest na tyle wydajne by obsłużyć nowe bloki, a później
      że wodociąg zostanie podłączony przy okazji budowy
      obwodnicy. Wkrótce się dowiemy że wodociągu nie można
      podłączyć bo obwodnica powstała i nie ma jak zrobić
      przepustów pod drogą...
      Mam wrażenie że zaniedbujecie Państwo tą budowę, traktując
      ją jak tzw. łatwy zarobek (vide: sprzedawanie mieszkań
      nowego etapu po >4500 zł za m2 stosując techniki sprzed
      10 lat - rozbijanie ceny na składniki, podawanie cen netto).
      Doprowadzacie do tego że wielu mieszkańców czeka
      aż dokończycie budowę i się z tego folwarku wyniesiecie.
      Tak jak się wyniosła w niesławie narzucona przez Was
      firma zarządzająca osiedlem - "Posesja" p. Rosiaka.
      Pozdrawiam

Paweł
    • elwirra28 Re: DO PANA ADRIANA SąCZKA 28.10.06, 00:01
      Witam
      Zamieszkam w Rajskiej Jabłoni w przyszłym roku. Od pewnego czasu czytam Wasze
      wypowiedzi i jestem co raz bardziej zdegustowana. Na razie piszę z punktu
      widzenia obserwatora, ale już niedługo być może Wasze problemy staną się moimi
      problemami. Nie chcę wypowiadać się na temat zachowania Pana Adriana Sączka
      opisanego przez zmijkowatą, ponieważ nie jestem w temacie. Mogę jedynie wyrazic
      swoje zaniepokojenie obecną sytuacją zwiazaną z niewywiązywaniem się przez
      MENNICĘ z obietnic. Jestem bardzo zainteresowana rozwojem sytuacji i myślę, że
      potencjalni klienci MENNICY również. Pozdrawiam i życzę szybkiego rozwiązania
      powstałych problemów.
    • anucha7 Re: DO PANA ADRIANA SąCZKA 28.10.06, 17:09
      Gratuluję Żmijkowata. Być może to zbieg okolicznosci, ale fakt pozostaje
      faktem, że przy naszych blokach "stała się jasność" akurat po opublikowaniu
      przez Ciebie tego listu otwartego smile
      Pozdrawiam serdecznie i mam nadzieję, że kolejne sprawy też uda się doprowadzić
      do końca, chociaż... te drzewka, czy inne krzaczki to w tym roku mamy już chyba
      z głowy... Słyszałam dzisiaj na targu w Legionowie, że od poniedziałku ma być
      mróz i... chociaż to nie górale, to... właściwie czemu im nie wierzyć? smile
      • zmijkowata Re: DO PANA ADRIANA SąCZKA 28.10.06, 19:32
        Nie no bez przesady z tym przypisywaniem zasług. Z tego co mi wiadomo to wiele
        osób interweniowało w tej sprawie. Poprostu razem możemy więcej zdziałać jak widać.
        Ale fakt - aż miło wyjść na podwórko po zmroku smile
        Oby udało się wszystko do końca doprowadzić, tak, żebyśmy mogli sobie tutaj
        bezstresowo mieszkać.
        Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka