Dodaj do ulubionych

Prywatne ubezpieczenie zdrowotne

IP: *.jmdi.pl 07.01.11, 14:33
Do końca 2009 roku miałam świetne ubezpieczenie prywatne na usługi specjalistów. W ramach pakietu czekałam na wizytę max 3 dni. Dzisiaj dzwoniłam do MR i nawet komercyjnie najwcześniej w polowie lutego. Koszmar !
Korzystacie może z takiego ubezpieczenia prywatnego (nie dotyczy ofert dla firm) za sensowne pieniądze (nie 200 zł mies), które jest honorowane przez przychodnie na Tarchominie/Nowodworach?
Obserwuj wątek
    • dorek3 Re: Prywatne ubezpieczenie zdrowotne 11.01.11, 11:16
      Zainteresuj się InterPolską. Nie pamiętam kosztów ale nie były koszmarne a zakres ok. Mają wiele przychodni w tym Dormed na Strumykowej
      • Gość: Polanka Re: Prywatne ubezpieczenie zdrowotne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.11, 09:36
        Nie wiem jak tera, bo może coś się pozmieniało, ale ze 2-3 lata temu pakiet w Dormed, to był jakiś kosmos. Za naprawdę podstawową opiekę w skali roku wychodziło ok. 2,5 tyś. Przy czym lekarze też jak z łapanki...
        • dorek3 Re: Prywatne ubezpieczenie zdrowotne 12.01.11, 09:59
          Naprawdę 200 zł/mieś za dostęp do specjalistów i wielu badan to taki kosmos? Jedna wizyta prywatna to koszt rzędu 120-150 zł. To są stawki dla osób indywidiualnych. Jak opłaca firma jest o wiele taniej.
          Ja akurat w Dormedzie korzystam głownie z pediatry, internisty i ginekologa i jest ok.
          • Gość: Polanka Re: Prywatne ubezpieczenie zdrowotne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.11, 11:01
            Tak, wg mnie 200zł miesięcznie to jest kosmos szczególnie kiedy korzysta się sporadycznie z usług 2-3 razy w roku... Poza tym o ile się nie mylę, np. cytologia czy usg jest i tak dodatkowo płatne. Nie wiem jak wygląda "ubezpieczenie rodzinne', bo jeżeli wychodzi do zapłaty 3x200zł (biorąc pod uwagę rodzinę trzyosobową), to jest to już całkiem spora suma. Aha, i jeszcze jedno - opłata "abonamentu" mogła być wpłacana chyba w całości albo najwyżej w 2 ratach (ale jak pisałam wcześniej, Dormedem interesowałam się jakieś 2-3 lata temu, więc mogło się pozmieniać).
            No i autor wątku zaznaczył "nie 200zł miesięcznie".
            • dorek3 Re: Prywatne ubezpieczenie zdrowotne 12.01.11, 14:45
              Nie zwróciłam uwagi na limit kwotowy.
              Na 2-3 razy w roku to bym sobie w ogóle prywatne odpuściła. Ja mam ze względu na dzieci chorujące o wiele częściej. W moim i cytologia i usg jest w cenie (ale mamografia juz niestety nie). Mam abonament rodziny w Allianz za 94 zł ale umowę ma pracodawca a nie ja i to znacznie obniża koszty.
    • Gość: zz Re: Prywatne ubezpieczenie zdrowotne IP: *.jmdi.pl 13.01.11, 12:21
      No właśnie. Miałam w InterPolska i płaciłam 30 zł/mies. Ze specjalistów korzystam rzadko, ale wtedy zależy mi na czasie. I dlatego pomyślałam o pakiecie. Ale przy cenie 150-200 zł to lepiej jednak prywatnie, choćby na drugim końcu miasta.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka