Gość: gosc IP: *.jmdi.pl 23.06.13, 21:45 w okolicy odkrytej i ordonówny jebie jakdiabli. Za oknem 25 stopni okna trzeba zamykac. Wie ktos co to tak wali? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: co Re: znowu śmierdzi IP: *.dynamic.mm.pl 23.06.13, 21:48 co za kultura... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m. Re: znowu śmierdzi IP: *.jmdi.pl 23.06.13, 21:54 Nie wiem co u Ciebie wali, ale u mnie jebie papierochami jakie chamstwo* jara piętro poniżej. * To jest właśnie chamstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bobo Re: znowu śmierdzi IP: *.jmdi.pl 23.06.13, 23:19 Smierdzi przeokropnie z tej nanowocześniejszej w Europie Oczyszczalni Scieków. Pewnie z tą Czajką to jakiś przekręt. Za często to się zdarza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smokdiplodok Re: znowu śmierdzi IP: 193.0.100.* 24.06.13, 11:04 co roku śmierdzi to samo -wybijają studzienki kanalizacyjne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CZAJnick Re: znowu śmierdzi IP: *.play-internet.pl 24.06.13, 12:23 Wali z Czajek jak zawieje od południa,a na Choszczówce to widziałem ostatnio ludzi z chustkami przy twarzy taki smród.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miejscowy Re: znowu śmierdzi IP: *.devs.futuro.pl 24.06.13, 13:32 Na Choszczówce śmierdzi kiedy mieszkańcy palą śmieci, wtedy nie można oddychać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: znowu śmierdzi IP: *.devs.futuro.pl 24.06.13, 16:07 > co roku śmierdzi to samo -wybijają studzienki kanalizacyjne. i tylko wieczorami wybijają??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc dzis to samo IP: *.jmdi.pl 24.06.13, 23:40 mniej więcej od 23 wali jakby mi pod oknem szambo przelewali. znow trzeba okna na noc pozamykac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A. Re: dzis to samo IP: *.dynamic.chello.pl 25.06.13, 00:22 Śmierdzi z osiedlowej przepompowni ścieków. Radny Wojtek Tumasz kiedyś już inteweniował w tej sprawie. www.radny.com.pl/dok2kadencja/int2kadencja/int2_058-przep130202zabezp-zal2.pdf Ja także, dwukrotnie. Za każdym razem pomnogło, ale tylko na krótki czas. No, ale skoro brakuje niezbędnego wyposażenia technologicznego to nic dziwnego..:-( Śmierdzi okrutnie! Odpowiedz Link Zgłoś
tarantula01 To nie przepompownia 25.06.13, 14:02 To z Czajki. W kwietniu / maju br w rurach kanalizacyjnych znalazła się rtęć. Wg informacji MPWiK podanych na spotkaniu z mieszkańcami, które z Krzysztofem Pelcem zorganizowałem dla mieszkańców Choszczówki 22 maja 2013 r. w gimnazjum przy Przytulnej z udziałem Burmistrza, rtęć znalazła się w kanalizacji wskutek lekkomyślnego wypłukania osadów z rur znajdujących się na terenie dawnych zakładów przemysłowych na Woli, na których aktualnie buduje się biurowce. W efekcie osady pościekowe powstałe ze ścieków z zawartością rtęci nie zostały spalone. Automatyczny system alarmowy monitorujący zawartość osadów kierowanych do spalania wykrył rtęć i zatrzymał spalarnię. Osady zaczęły być kierowane na plac na terenie oczyszczalni ścieków. Osady kierowane były na niezabezpieczony plac (wg MPWiK zgromadzono ponad 30.000 ton tych osadów) do momentu, gdy poziom rtęci w osadach kierowanych do spalarni nie spadł poniżej norm. Teraz spalarnia działa, a osady są powoli wywożone z terenu oczyszczalni. Gdzie? Spalić ich nie można, ale według polskich przepisów można ich użyć (wg MPWiK) jako nawóz pod uprawy, bo jako nawóz spełniają normy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: To nie przepompownia IP: *.devs.futuro.pl 25.06.13, 17:49 Czy ja dobrze rozumiem, że teraz te 30.000 ton osadów zawierających rtęć rozrzucają jako nawóz pod uprawy? Czy to jest bezpieczne? Czy te opary z osadów, które czujemy w nocy mogą zawierać rtęć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miejscowy Re: To nie przepompownia IP: *.devs.futuro.pl 25.06.13, 20:03 Można ich użyć to nie znaczy, że są używane jako kompost. Do tej pory większość ścieków była kierowana do Wisły i razem z tą rtęcią trafiała do Bałtyku i było by tak dalej gdyby nie udało się uruchomić całej oczyszczalni. Kombinacje z budową nowej oczyszczalni w innym miejscu przedłużyłyby cały proces o około 10 lat. Ale czy ten przykry zapach ma aż taki zasięg? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyborca Re: To nie przepompownia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.13, 09:29 Chyba ma Pan rację. Mieszkam blisko przepompowni i w tym roku jeszcze praktycznie ani razu nie było czuć zapachów. Zeszły rok to był koszmar, o czym Pan wie, bo interweniował Pan w MPWiK m.in. po moich mailach. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ulkat57@interia.pl Re: To nie przepompownia IP: *.xdsl.centertel.pl 30.07.13, 07:58 Zobaczyłam wpis nt przepompowni- mieszkam w pobliżu przepompowni, w upalne dni smród jest nie do wytrzymania- gdzie mam sie zgłosić z tym problemem, w mojej miejscowośći zgłaszałam w gospodarce komunalnej , widzę ze nie ma odzewu - pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: osiedle buczynek Re: dzis to samo IP: *.dynamic.chello.pl 25.06.13, 00:24 Dzisiaj tez smierdzi - osiedle buczynek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: znowu śmierdzi IP: *.jmdi.pl 25.06.13, 10:55 W którym miejscu jest Osiedle Buczynek Odpowiedz Link Zgłoś
tarantula01 Re: znowu śmierdzi 25.06.13, 14:02 Książkowa 7 - 9 (wraz z literkami) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: osiedle buczynek Re: znowu śmierdzi IP: *.dynamic.chello.pl 25.06.13, 20:08 Jak dzisiaj będzie śmierdzieć to trzeba będzie złapać ten zapach do słoika i wysłać do ekspertyzy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miejscowy Re: znowu śmierdzi IP: *.devs.futuro.pl 26.06.13, 08:58 Jedyne wyjście. Wydaje mi się,że to nie z Czajki jeżeli śmierdzi tylko w okolicach Buczynka. Tarantula chciał coś napisać więc napisał jako Wujek Dobra Rada. Politycy tak mają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyborca Re: znowu śmierdzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.13, 09:31 Politycy dużo mówią mało robią. Tarantula odwrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smokdiplodok Re: znowu śmierdzi IP: 193.0.100.* 26.06.13, 10:50 śmierdzi również przy samej wisle - okolice sprawnej, grzymalitów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CZAJnick Re: znowu śmierdzi IP: 78.30.85.* 26.06.13, 11:09 Byłem wczoraj na rowerze w okolicach Czajki,wali niemiłosiernie.Jeśli jest akurat wiatr w stronę Tarchomina to nic dziwnego ze i do nas się niesie a przy tak wysokiej temperaturze jak ostatnio towar do przerobienia na Czajce cuchnie podwójnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Retro Re: znowu śmierdzi IP: *.jmdi.pl 26.06.13, 12:42 Czajka miała być najnowocześniejsza, już nigdy żadne "zapachy" z niej się nie wydostaną tak zapewniali/ w Wiedniu w centrum funkcjonuje/ i co mamy gó... śmierdzące na cały Tarchomin i Nowodwory z trzech stron od Czajki od zbiornika który wybudowali przy moście Północnym od strony Młocin oraz od przepompowni . Jeszcze ulokują u nas spalarnię smieci i wielkie wysypisko- będą mówić , że to najnowocześniejsze i będą wydobywać się " zapachy perfum bufetowej." Chyba zbliża się czas , że mieszkancy będą wychodzili na ulicę bo z Białołęki robią wielki śmietnik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miejscowy Re: znowu śmierdzi IP: *.devs.futuro.pl 26.06.13, 15:20 Trzeba było kupić mieszkanie w innej dzielnicy. Oczyszczalnia była wcześniej niż osiedla Tarchomin i Nowodwory. Kiedyś śmierdziało od Wisły jak były do niej wpuszczane ścieki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: REtro Re: znowu śmierdzi IP: *.jmdi.pl 26.06.13, 17:04 Widać, że lubisz gó...ane zapachy bo przypomina to ci twoją wiochę i dom gdzie gnojowica na podwórku i dlatego mieszkasz przy przypompowni. Moje gratulacje. W Centrach miast np w Wiedniu jest podobna sprzed 2O lat i im tam nie śmierdzi bo wiedeńczycy by sobie na to nie pozwolili a polakom nasr... na głowę to jeszcze muszą za to przepraszać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miejscowy Re: znowu śmierdzi IP: *.devs.futuro.pl 26.06.13, 17:48 Po prostu denerwują mnie takie głąby jak ty co przyjechały za chlebem z jakiejś Psiej Wólki i i udają arystokrację. Umyj się to nie będzie śmierdziało. Najlepiej spieprzaj tam skąd przyjechałeś buraku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Retro Re: znowu śmierdzi IP: *.jmdi.pl 26.06.13, 19:44 jeżdzę co tydzień po słoiki do Pipidówki Dolnej i oczywiście nie płacę podatków mogę podejść do twojego gospodarstwa i tobie przywiozę- jesteśmy sąsiadami - warsafiaku spod Czajki -to czuć, A ty jesteś pewnie urzędasem już niedługo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fak idzccie sobie wrzucac na tvnwarszawa. IP: *.jmdi.pl 27.06.13, 01:48 tamten rynsztok to odpowiedni poziom do tego typu dyskusji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W Re: idzccie sobie wrzucac na tvnwarszawa. IP: *.warszawa.vectranet.pl 30.07.13, 19:21 No i czemu się cały czas obrażacie? Czy to ważne skąd kto przyjechał, z jakiego miasta czy wsi? Ważne jest chyba to jakim się jest człowiekiem! Potraficie tylko na siebie pomyje wylewać, czy nie potraficie rozmawiać jak ludzie na poziomie? Po prostu się postarajcie, wystarczy troszkę dobrej woli. m Odpowiedz Link Zgłoś
tarantula01 Pzebudowa przepompowni 29.09.15, 03:31 W okolicach Odkrytej / Ordonówny to wprawdzie nie jest smrodek z przepompowni tylko z kanalizacji. Nie mniej jednak niedługo przepompownia przestanie być tak bardzo uciążliwa jak ma to miejsce teraz: radny.com.pl/dok3kadencja/int3kadencja/int3_007-przep150827zabezp_mpwik.pdf Odpowiedz Link Zgłoś
lkan Re: Pzebudowa przepompowni 15.12.16, 23:36 W sierpniu 2015 r. MPWiK udzieliło informacji radnemu p. Tumaszowi, który skonstatował, że "niedługo przepompownia przestanie być tak bardzo uciążliwa jak ma to miejsce teraz". Mamy grudzień 2016, dzisiaj widziałem dziewczynki, które dosłownie uciekały jak najdalej od przepompowni, a smród roznosił się aż do szkoły przy Erazma. I co - temat pokrył się kurzem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NN1 Re: Pzebudowa przepompowni IP: *.dynamic.chello.pl 18.01.17, 11:43 Najgłupsze jest to, że radny (skądinąd rzeczowy człowiek) powtarza bezrefleksyjnie (naiwny?) to. co usłyszy od urzędników w odpowiedzi na swe pisma. Gdzie analiza prawdopodobieństwa realizacji? Odpowiedz Link Zgłoś