Gość: ja IP: *.chello.pl 17.07.08, 23:39 Jednak Polska to chyba fajny kraj, skoro ludzie mają tylko takie problemy ;-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: igor no to ulica Badylarzy, skoro tak IP: *.escom.net.pl 17.07.08, 23:50 no to ulica Badylarzy, skoro tak chcą sami mieszkańce. i taka tradycja i historia... Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan.kirk Eee tam ;-) 18.07.08, 07:22 Może jestem uprzedzony, bo pzez wielel lat mieszkałem przy ul. Ugorek - co prawda nie w Warszawie - ale mnie się podoba ;-) Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
troll_bambol Ulica Ugorek? Mieszkańcy: To potworek! 18.07.08, 07:50 A może w yrzędzie dzielnicowym pracuje jakiś dyslektyk i zamiast ulicy Ugorek miał na myśli ulicę Ogórek w kontekście tych tuneli foliowych z warzywami wszystko możliwe :D Odpowiedz Link Zgłoś
kruder76 Byłem tam ostatnio na spacerze 18.07.08, 08:44 I rzeczywiście myślałem, że tam był ugór. No, ale w tej sytuacji powinno się zmienić nazwę. Może "Tuneli Foliowych" lub "Okien Inspektowych"? Ewentualnie "Pomidora" albo "Ogórka". Odpowiedz Link Zgłoś
sibeliuss Re: Ulica Ugorek? Mieszkańcy: To potworek! 18.07.08, 09:33 Może dać im patronkę lub patrona? Emilia Sczaniecka lub Piotr Niedurny - oboje nie mają ulic w Wawie. A skoro to badylarze to może Seweryna Pieniężnego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mfs Panu Bogu świeczkę, a diabłu ugorek IP: 212.114.200.* 18.07.08, 09:52 Czy jakoś tak... Odpowiedz Link Zgłoś
robot_humano Zgrupowania "Konewka" 18.07.08, 10:53 Trzeba szybko przewertować wykaz formacji i dowódców AK i dać im na tabliczkach "batalionu Ogór" czy "zgrupowania Marchewy". A na jej końcu urządzić Park Panzerfaustów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warszawiak Re: Zgrupowania "Konewka" IP: *.acn.waw.pl 18.07.08, 12:00 ale smieszne. :/ Odpowiedz Link Zgłoś
aecg ul. Badylarzy 18.07.08, 10:57 to najwłaściwsza propozycja. Do 1989 roku cała Jabłonna, Buków i część Dąbrówki Szlacheckiej to były tereny 'pod panowaniem' badylarzy. Obecnie niewielu z nich zostało, większość się przebranżowiła. Państwo Noji którzy czynnie wzięli udział w dyskusji są jednymi z ostatnich badylarzy na tym terenie, zatem ulica o tej nazwie przebiegająca wzdłuż ich posesji będzie niejako ich uhonorowaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stary badylarz Ulica Ugorek? Mieszkańcy: To potworek! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.08, 15:06 Witam.p.maria zna tylko historie tej okolicy z opowiesci,skad mogla wiedzieć jakie były uprawy na tym terenie 20-25 lat temu(wpomniane okna inspektowe i uprawa majeranku(prehistora))skoro mieszka tu od niedawna :/ Odpowiedz Link Zgłoś
f.l.y Re: Ulica Ugorek? Mieszkańcy: To potworek! 18.07.08, 15:48 jak zwał, tak zwał - po co zmieniać, jeśli przez parę lat funkcjonowała ta ulica pod inną nazwą? wyrabianie nowych dokumentów, zmiana adresów, powiadomienia - po co to wszystko? żeby urząd plan programowy wykonał? e tam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JB C'Mon it's not that bad IP: 87.105.164.* 18.07.08, 15:55 Mogli im nazwać ulicę "Badylek". Odpowiedz Link Zgłoś