hurysa1 29.06.10, 11:21 Czy iść na drugą turę wyborów? Jeśli tak, to na kogo głosować? A może oddać głos nieważny? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
skoonk Re: Mam pytania. WAŻNE!!! 29.06.10, 12:27 hurysa1 napisała: > Czy iść na drugą turę wyborów? > Jeśli tak, to na kogo głosować? > A może oddać głos nieważny? > Nie iść, bo nie wypada wybierać niewiernych, tylko wysłać szahida w folklorystycznym kamuflażu na latającym dywanie i głosować na Bronka, bo Bronek zamówi te latające dywany zamiast drzwi od stodoły, zerwie z NATO, pozwoli stawiać meczety i nosić wszelkie kamuflaże. Jeśli nie, pociągnąć za kutasa i wybrać Raj. Bo Raj jest najważniejszy. Odpowiedz Link
skoonk Re: Acha, bardzo WAŻNE!!! 29.06.10, 12:49 gdy pociągniesz za sznurek, i Dąbrowskiego usłyszysz mazurek, koncercik taki da się we znaki. lecz nie bój się - zażyj tabaki! Odpowiedz Link
hurysa1 Re: Mam pytania. WAŻNE!!! 30.06.10, 11:27 skoonk napisała: > hurysa1 napisała: > > > Czy iść na drugą turę wyborów? > > Jeśli tak, to na kogo głosować? > > A może oddać głos nieważny? > > > > Nie iść, bo nie wypada wybierać niewiernych, tylko wysłać szahida w > folklorystycznym kamuflażu na latającym dywanie i głosować na Bronka, bo Bronek > zamówi te latające dywany zamiast drzwi od stodoły, zerwie z NATO, pozwoli > stawiać meczety i nosić wszelkie kamuflaże. Jeśli nie, pociągnąć za kutasa i > wybrać Raj. Bo Raj jest najważniejszy. Skoonko. Twoje żarty tylko czasami są śmieszne. Odpowiedz Link
map4 Re: Mam pytania. WAŻNE!!! 29.06.10, 18:30 Iść i do urny wrzucić ważny głos, to znaczy nieskreślony. Odpowiedz Link
poloeschatolo Re: Mam pytania. WAŻNE!!! 29.06.10, 21:26 map4 napisał: > Iść i do urny wrzucić ważny głos, to znaczy nieskreślony. mapie nie lećżesz sobie głos nieskreślony = nieważny podpowiedz coś roztropnie człekowi rozdartemu wyborem między dżumą a kiłą! Odpowiedz Link
zbyleon Re: Mam pytania. WAŻNE!!! 30.06.10, 07:59 Głosując na kaczora zrobicie mu przykrość , on traktuje te wybory jako "liczenie szabel" przed wyborami samorządowymi i parlamentarnymi. Ochoty na bycie prezydentem nie przejawia. Głosując na bronka herbu gafa zrobicie na złość tusku , który wolałby prezydenta kaczora i zachowanie słodkiego stanu nicnierobienia bo prezydent i tak zawetuje. Dla anarchistów i malkontentów sytuacja jest idealna. Odpowiedz Link
hurysa1 Re: Mam pytania. WAŻNE!!! 30.06.10, 11:29 zbyleon napisał: > Głosując na kaczora zrobicie mu przykrość , on traktuje te wybory > jako "liczenie szabel" przed wyborami samorządowymi i parlamentarnymi. > Ochoty na bycie prezydentem nie przejawia. > Głosując na bronka herbu gafa zrobicie na złość tusku , który wolałby > prezydenta kaczora i zachowanie słodkiego stanu nicnierobienia bo > prezydent i tak zawetuje. > Dla anarchistów i malkontentów sytuacja jest idealna. Pomyśl bardziej długofalowo. Za rok wybory parlamentarne. Moż byś i je uwzględnił w swojej analizie. Odpowiedz Link
map4 Re: Mam pytania. WAŻNE!!! 30.06.10, 09:52 poloeschatolo napisała: > mapie nie lećżesz sobie > głos nieskreślony = nieważny > > podpowiedz coś roztropnie człekowi rozdartemu wyborem między dżumą a kiłą! ? Jest sobie dwóch kandydatów, a głosować wolno tylko na jednego. Jeśli skreślę obydwu, głos będzie nieważny, jeśli nie skreślę żadnego oddam głos ważny, którym nie udzielam poparcia żadnemu z kandydatów uznając ich za niegodnych stanowiska a które się starają. Przyznam, że namieszałeś mi w przekonaniach, aż musiałem sprawdzić w PKW ... no i kurde wyszło na Twoje. Rzeczywiście, w wyborach prezydenckich warunkiem ważności głosu jest skreślenie dokładnie jednego kandydata. Napoju Chmielowy: Przepraszam za wprowadzenie Cię w błąd. Ponieważ wrzucanie głosu nieważnego mija się z celem proponuję spokojnie olać drugą turę i zająć się czymś pożyteczniejszym, chociażby obaleniem zimnego browca w cieniu jakiegoś drzewa. Pytanie do mądrzejszych: skąd wzięło się moje przekonanie o tym, że głos niepokreślony jest głosem ważnym ? Kilka lat temu, z okazji którychś wyborów pięć procent oddanych głosów było głosami ważnymi, ale pustymi. Ta liczba ważnych choć mocno niewygodnych dla polityków głosów była tak duża, że aż trafiła do powyborczych komentarzy wywołując u ocenianych polityków konsternację. Odpowiedz Link
kolejar Re: Mam pytania. WAŻNE!!! 30.06.10, 21:31 Oddaj głos na Bronka Komorowskiego - będzie protestujący a nieważny (i tak wygra Jarek). Odpowiedz Link
zla_wiedzma Re: Mam pytania. WAŻNE!!! 01.07.10, 14:07 Mam ten sam dylemat. Jeden i drugi kandydat ma równie gorących zwolenników co przeciwników. Mnie nie przekonuje ani jeden ani drugi. Chybił trafił jak w totolotku ... Ja jednak chyba dokonam wyboru świadomie sama... Odpowiedz Link
hurysa1 Re: Mam pytania. WAŻNE!!! 01.07.10, 15:03 zla_wiedzma napisała: > Mam ten sam dylemat. Jeden i drugi kandydat ma równie gorących zwolenników co > przeciwników. Mnie nie przekonuje ani jeden ani drugi. Chybił trafił jak w > totolotku ... Ja jednak chyba dokonam wyboru świadomie sama... Dzięki Wiedźmo! Zdam się na los. Mam sześć możliwych zachowań: 1. Zostać w domu. 2. Głosować na Jarosława Kaczyńskiego. 3. Głosować na Bronisława Komorowskiego. 4. Postawić x przy obu kandydatach (głosować jak zaleca Sławomir Sierakowski). 5. Pozostawić obie kratki puste. 6. Zabrać kartę do głosowania na pamiątkę do domu. Jeden rzut kostką do gry i dylemat rozwiązany! Odpowiedz Link
zla_wiedzma Re: Mam pytania. WAŻNE!!! 01.07.10, 17:03 Jedyne co bym wykreśliła to pkt 5 z wiadomych przyczyn... Odpowiedz Link
hurysa1 Re: Mam pytania. WAŻNE!!! 02.07.10, 12:54 zla_wiedzma napisała: > Jedyne co bym wykreśliła to pkt 5 z wiadomych przyczyn... Zastanawiałam się nad tym (po Twoim poście), można obie kratki zaczernić lub uniebieszczyć, ale jest to zbyt bliskie opcji 4. Jednak zostawię możliwość 5 w pierwotnym brzmieniu, jeżeli jakiś oszust będzie chciał tę dziewiczą kartę wykorzystać... Cóż? Zdałam się na los, a los nie musi być uczciwy. Odpowiedz Link
map4 Re: Mam pytania. WAŻNE!!! 01.07.10, 20:57 hurysa1 napisała: > 6. Zabrać kartę do głosowania na pamiątkę do domu. A to tak wolno ? Wydaje mi się, że gdzieś obiło mi się o uszy, że jest to zabronione. Odpowiedz Link
zla_wiedzma Re: Mam pytania. WAŻNE!!! 01.07.10, 21:20 map4 napisał: > hurysa1 napisała: > > > 6. Zabrać kartę do głosowania na pamiątkę do domu. > > A to tak wolno ? > Wydaje mi się, że gdzieś obiło mi się o uszy, że jest to zabronione. > Też mi tak się wydaje bo są to chyba coś jak by druk ścisłego zarachowania Odpowiedz Link
umciaciarumcia Re: Mam pytania. WAŻNE!!! 02.07.10, 11:40 Kartę można sobie zabrać. Komisja wyborcza, jeśli wynoszenie karty przyuważy, może próbować delikatnie je zabierającemu wyperswadować, ale bić nie ma prawa. Odpowiedz Link
map4 Re: Mam pytania. WAŻNE!!! 02.07.10, 14:14 umciaciarumcia napisał: > Kartę można sobie zabrać. Komisja wyborcza, jeśli wynoszenie karty przyuważy, > może próbować delikatnie je zabierającemu wyperswadować, ale bić nie ma prawa. A czy to nie jest przypadkiem tak, że liczba wydanych kart do głosowania MUSI zgadzać się z liczbą oddanych głosów ? Odpowiedz Link
poloeschatolo Re: Mam pytania. WAŻNE!!! 02.07.10, 14:37 map4 napisał: > umciaciarumcia napisał: > > > Kartę można sobie zabrać. Komisja wyborcza, jeśli wynoszenie karty > > przyuważy, może próbować delikatnie je zabierającemu > > wyperswadować, ale bić nie ma prawa. > > A czy to nie jest przypadkiem tak, że liczba wydanych kart do > głosowania MUSI zgadzać się z liczbą oddanych głosów ? powinna ale z praktyki wyborcy, a także uczestnika komisji wyborczej wiem że bywają rozbieżności (zachowałem nawet jakąś kartę wyborczą z którychś tam głosowań) proponowałem jednak radykalne rozwiązanie, które mogłoby namieszać obecnej patologii demokratycznej Odpowiedz Link
skoonk Re: Mam pytania. WAŻNE!!! 05.07.10, 11:38 poloeschatolo napisała: z praktyki wyborcy, a także uczestnika komisji wyborczej wiem że > bywają rozbieżności (zachowałem nawet jakąś kartę wyborczą z którychś tam głoso > wań) Też mam doświadczenia we wrzucaniu pustych (ważnych) kart w czasach patriotyzmu gierkowskiego. Robiło się to po zamknięciu lokalu. Obecnie można dostawić drugi krzyżyk, unieważniając głos. Uważam, że regulamin głosowania należy zmienić. Głosujący powinien postawić znaki przy obu kandydatach, np: X i -. Odpowiedz Link
poloeschatolo Re: Mam pytania. WAŻNE!!! 01.07.10, 21:28 map4 napisał: > hurysa1 napisała: > > > 6. Zabrać kartę do głosowania na pamiątkę do domu. > > A to tak wolno ? > Wydaje mi się, że gdzieś obiło mi się o uszy, że jest to zabronione. mnie marzy się sytuacja wielkiego zbiorowego "obowiązku", gdzie osoby zabierałyby karty z jednego lokalu by przekazać je głosującym w innym lokalu - mielibyśmy do czynienia ze zmultiplikowaną sytuacja z komisji wyborczej w bruxie gdzie znaleziono 98 kart nadliczbowych, a sprawą zajęła się prokuratura. 2-3 komisje w każdym z miast powyżej 100.000 mieszkańców i zagwarantowane jajeczka ogólnopolskie. zagranie na nosie czteroletnim cyklom tzw. "demokracji" wyborczej oczywiście wszystko wymagałoby sporej dyskrecji - najlepiej zresztą podejmować indywidualne porozumienia - trudno byłoby taką zdecentralizowaną strukturę namierzyć i zapuszkować. Odpowiedz Link
skoonk Re: WAŻNE!!! 02.07.10, 11:58 zla_wiedzma napisała: > Mam ten sam dylemat. Jeden i drugi kandydat ma równie gorących zwolenników co > przeciwników. Mnie nie przekonuje ani jeden ani drugi. Chybił trafił jak w > totolotku ... Ja jednak chyba dokonam wyboru świadomie sama... Przede wszystkim trzeba najpierw zaopatrzyć się w części organiczne ofiary lub przedmioty, z którymi ofiara jest bardzo związana lub używa ich na co dzień np. (jeśli chodzi o części organiczne) paznokieć, włosy, kawałek naskórka, rzęsa, ślina – (jeśli chodzi o przedmioty) opaska, zegarek, kolczyk, pierścionek, klips, wisiorek, łańcuszek, talizman itp. Niektórzy afrykańscy szamani dla lepszego efektu używali także odchodów lub moczu. Przygotuj dwa kawałki materiału – wielkość nie jest aż tak istotna, jednak ważne jest żeby lalka po zszyciu mogła pomieścić osobiste przedmioty ofiary. Na obu kawałkach materiału narysuj kontury ciała człowieka a następnie wytnij je nożyczkami wzdłuż narysowanych linii. Otrzymaliśmy teraz dwa równe kawałki materiału w kształcie człowieka. Zszyj oba kawałki ze sobą BIAŁĄ BAWEŁNIANĄ NICIĄ jednak przedtem wypchaj lalkę czymś miękkim i włóż do środka przedmioty bądź organiczne części ofiary (afrykańscy szamani dla lepszego efektu polewają lalkę krwią świeżo zabitego zwierzęcia). Gdy lalka jest już zrobiona możemy przejść już do części, w której możemy odprawić rytuał. W pomieszczeniu, bez świadków, oprócz tego możesz spalić ziele „Mastic” lub „Dittany of Crete”,(dostępne w shopie z dopalaczami) które są podstawą do przywołania duchów. Na stole postaw dwa zapalone świeczniki a pomiędzy nimi polakierowany dzban. Świeczniki i świece w jednym kolorze. Zgaś światło w pokoju i skup się na ofierze. Podczas całego rytuału trzymaj lalkę w ręce. Oczyść swój umysł ze wszelkich niepotrzebnych myśli, po jakimś czasie zacznij wizualizować sobie to co chcesz osiągnąć dzięki Voo-doo. Następnie wymów głośno i powoli swoje pragnienie. Teraz możesz już nakłuć lalkę gwoździami lub igłami. Igieł nie można wbijać w byle jakie miejsca – mamy 9 miejsc, w które należy je wbijać: serce, czaszka, kolana, stawy ramion, brzuch i ręce. Można także udusić ofiarę ale należy to zrobić czarną nicią. Podczas nakłuwania lalki wizualizuj sobie „ranienie” twojej ofiary. Skutki całego rytuału mogą być widoczne dopiero po jakimś czasie np. dzień bądź dwa dni po i nie do końca takie jakie zostały zwizualizowane. Osobiście odradzam mieszać się w Voo-doo osobom, słabym psychicznie itp.Voo-doo to nie zabawa zanim cokolwiek zrobisz – pomyśl 10 razy bo potem możesz tego naprawdę żałować. Osoby publiczne używają zwykle potężnych osłon, może nastąpiś odbicie i tak cie walnąć, że odlecisz, zgodnie z zasadą samozagłady zła. Odpowiedz Link
zla_wiedzma Re: WAŻNE!!! 02.07.10, 13:07 skoonk nie wiem z jakich źródeł czerpiesz informacje ale zapewniam Cię, że jakieś przestarzałe metody proponujesz . Stanowczo za dużo dopalaczy używasz .... Odpowiedz Link
poloeschatolo Re: WAŻNE!!! 02.07.10, 14:42 skoonk napisała: > ...Zgaś światło w pokoju i skup się na ofierze. Podczas całego > rytuału trzymaj lalkę w ręce. Oczyść swój umysł ze wszelkich > niepotrzebnych myśli, po jakimś czasie zacznij wizualizować sobie to > co chcesz osiągnąć dzięki Voo-doo. Następnie wymów głośno i powoli > swoje pragnienie. > Teraz możesz już nakłuć lalkę gwoździami lub igłami. Igieł nie można > wbijać w byle jakie miejsca – mamy 9 miejsc, w które należy je > wbijać: serce, czaszka, kolana, stawy ramion, brzuch i ręce. > Można także udusić ofiarę ale należy to zrobić czarną nicią. > Podczas nakłuwania lalki wizualizuj sobie „ranienie” twojej ofiary... czy można wbić gwóźdź w jądro (albo jajnik)? Odpowiedz Link
skoonk Re: zhańbienie obłudnej hurysy 02.07.10, 09:27 hurysa1 napisała: > Czy iść na drugą turę wyborów? > Jeśli tak, to na kogo głosować? > A może oddać głos nieważny? > w Bagdadzie w czasie mundialu gwałtownie wzrosła liczba przypadków przemocy domowej i rozwodów. - Przeprowadziłam prawie 50 rozwodów i odwiedziłam w szpitalu siedem kobiet pobitych przez mężów zazdrosnych o piłkarzy - opowiada. - W sądzie słyszałam, jak sędzia poparł takiego męża, mówiąc, że porządna żona nie powinna nawet patrzeć na obcego mężczyznę. wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80277,8089096,Irakijki_nie_kibicuja.html?skad=rss Odpowiedz Link