napoj.chmielowy 02.06.12, 00:57 Na stole w Chantilly, Virgina ma pojawić się karta Dlatego warto zapoznać się z filmem Fallout 1955 (Full 15 min Cold War Documentary) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
napoj.chmielowy Re: Trzecia 02.06.12, 01:33 napoj.chmielowy napisał: > Na stole w Chantilly, Virgina ma pojawić się ka > rta > Dotychczasowa rozgrywka tą kartą wyglądała następująco A Time-Lapse Map of Every Nuclear Explosion Since 1945 - by Isao Hashimoto Odpowiedz Link
napoj.chmielowy Re: Trzecia 02.06.12, 01:42 napoj.chmielowy napisał: > napoj.chmielowy napisał: > > > Na stole w Chantilly, Virgina ma pojawić > się ka > > rta > > > Najnowsze zagranie: www.tvn24.pl/ponad-rok-krazyl-po-orbicie-tajemniczy-wahadlowiec-wraca-na-ziemie,254960,s.html Odpowiedz Link
hurysa1 Re: Trzecia 02.06.12, 05:54 napoj.chmielowy napisał: > www.tvn24.pl/ponad-rok-krazyl-po-orbicie-tajemniczy-wahadlowiec-wraca-na-ziemie,254960,s.html To samo źródło w momencie startu www.tvn24.pl/wiadomosci-ze-swiata,2/poczatek-nowych-gwiezdnych-wojen-x-37b-na-orbicie,131872.html Odpowiedz Link
zbyleon Re: Trzecia & Straton z Sardes 02.06.12, 08:49 Pij i kochaj! Po śmierci niech moje kości potop pochłonie! Odpowiedz Link
kolejar Re: Trzecia 04.06.12, 00:25 napoj.chmielowy napisał: o "tajemniczym" wahadłowcu, co krążył i wrócił... Ja jeho dawno znaju! To fajny, a stary projekt Pentagonu. Taka gałąź rojeń o wahadłowcach odrzucona przez NASA. Ciekawe, czyje koncepcje kosmiczne wygrają? Nu, Pentagonowi chodzi o cele militarne, czemu wszelkie projekty orbitalne prześwietne - jako sowieckie Salut i Mir, a teraz ISS. A NASA chce sięgnąć Marsa, więc ścięto po rewolcie 1989 projekty orbitalne tylko. Dlatego NASA na Oriona Odpowiedz Link
zbyleon Re: Trzecia 02.06.12, 09:24 napoj.chmielowy napisał: > Dlatego warto zapoznać się z filmem > Znamy lepsze rozwiązanie. O ile dobrze pamiętam : nakryj się prześcieradłem i czołgaj w stronę najbliższego cmentarza. Odpowiedz Link
napoj.chmielowy Re: Trzecia 03.06.12, 14:41 zbyleon napisał: > Znamy lepsze rozwiązanie. > O ile dobrze pamiętam : > nakryj się prześcieradłem i czołgaj w stronę najbliższego cmentarza. > Chyba muszę kupić sobie prześcieradło, bo: World War 3 - To Be Officially Declared Odpowiedz Link
chlorofil1 Re: Trzecia 03.06.12, 18:02 napoj.chmielowy napisał: > > Chyba muszę kupić sobie prześcieradło, bo: > Też kupuję wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114881,11855807,_Spiegel___Izrael_uzbraja_lodzie_podwodne_z_Niemiec.html Odpowiedz Link
zbyleon Re: Trzecia 03.06.12, 20:24 Zrobiło się ciekawie od chwili , gdy 8 maja 28-mandatowa partia Kadima(Naprzod) przeszła z ław opozycji na stronę rządzącej koalicji i Netanjahu ma w Knesecie władzę absolutną . Polecam Kataw Zar - Sztejtl po puczu w Najwyższym Czasie nr 1148 z 19 maja. Odpowiedz Link
tsy Re: Trzecia 05.06.12, 01:41 zbyleon napisał: > Zrobiło się ciekawie od chwili , gdy 8 maja 28-mandatowa partia Kadima(N > aprzod) przeszła z ław opozycji na stronę rządzącej koalicji i Netanjahu ma w K > nesecie władzę absolutną . > Polecam Kataw Zar - Sztejtl po puczu w Najwyższym Czasie nr 1148 z 19 maja. > Ciekawie zrobiło się dużo wcześniej. Polecam: www.presstv.ir/detail/2012/06/03/244472/legal-action-needed-against-cyberattacks/ Odpowiedz Link
skoonk Re: Trzecia 05.06.12, 23:37 trzecia korzysta, gdy dwie się biją. Eksperci z Kaspersky Lab twierdzą, że wyrafinowanie nowego wirusa oraz obrane cele ataków sugerują, że za całym atakiem stoi jakiś rząd. www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=guyVfVI4o3I Odpowiedz Link
kolejar Sen 04.06.12, 01:00 Wróciłem właśnie do jakiegoś portu, jeszcze nie wiem gdzie, po manewrach na okręcie. Chodzę od knajpy do knajpy z kolegami z załogi. Sami Czesi. Nasz komandor też jet Czechem, tylko ja z Polsko. Gadam z nimi, śmieję się na siłę, a wszędzie wzrokiem szukam Paulinki. Jakieś duże zabudowania portowe, schody ruchome, wszędzie knajpy z piwem. Wciąż udaję ubaw po udanych manewrach, cieszę się na kolegów z załogi: "to je dobre" - moja obsługa kompa od strzelania rakietowego na naszym niszczycielu rakietowym. Idziemy dalej do kolejnej knajpy, może spotkam Paulinkę? Znów schody ruchome i wtedy nagle... głośniki wzywają nas wszystkich do jakiejś sali. Tam nasz komandor - Czech oczywiście. Ale jest też Admirał! I on mówi, że natychmiast wychodzimy w morze, bo to nie są jaja już, to jest wojna! Mamy wyjść na tzw. szpicę radarową obrony powietrznej. Ode mnie ma zależeć max - moja gra kompowa. Iran zaatakował. Już wiem, że jesteśmy gdzieś w Zatoce Perskiej i chodzi o obronę Cieśniny Ormuz. Pewnie piłem piwo w Dubai - miejscówce Kuby - brata Paulinki? Idziemy na łajbę. Widzę ją. Na maszcie powiewa biała szmata z czerwonym krzyżem św. Jerzego i Union Jackiem w rogu u góry przy maszcie - to Royal Navy - żadnych wątpliwości! Gorzej, to mój okręt! Niestety, żałośnie destroyer Class 41 - HMS "Gloucester". Bliźniaki HMS "Sheffield" i HMS "Coventry" zatonęły w takiej samej misji na Falklandach. HMS "Glasgow" wtedy ciężko uszkodzony. Wszyscy ode mnie mają zależeć. Słyszę wrzask palących się żywcem poprzedników z komputerowni - pociski kierowane npla zawsze walą w komputerownię! Jak ja się pomylę... Paulinko! - dla Ciebie spłonę! No i się zbudziłem roztrzęsiony ze strachu, spocony, kanapa Paulinki o nazwie "Lew" już do wyrzucenia - mokra szmata i jeszcze niewygodna cholernie, po co Ona mi to podłożyła? Na złość???? Po wszystkim myślę, że Angole to mają destroyery Class 45 już, a na starocie "41" wysyłają Czechów i mnie Polaka na śmierć. Odpowiedz Link
napoj.chmielowy fAkt nuklearny 08.06.12, 21:16 pl.reddit.com/r/politics/comments/uqlq9/reddit_i_think_there_is_a_giant_nuclear_coverup/ Odpowiedz Link
kolejar Re: fAkt nuklearny - tu! 09.06.12, 05:21 Chmielowy - Fachowcu!!! Dzięki za linki, bo one całkiem sprawnie się otwierają. Tymczasem tutaj z bólem się poruszam. "Adblockiem" tnę bzdury na bieżąco, ale i tak nie nadążam - strony Agory ładują się żółwio mimo z mojej strony 6 Mb/s. Reklamodawcy są wciąż przebiegli i pakują mi mojego nędznego kompa, jak mogą faszerunkiem bzdur przy otwieraniu czegokolwiek prawie. Już nie wspomnę o ostatnim (od ok. prawie roku i coraz gorzej) zalewie maili idiotycznych na adresy w o2.pl i gazeta.pl. wp.pl też nie święte. Jeszcze gmail.com się jakoś trzyma. A tamte, to nie idzie nadążać z czyszczeniem bzdur - zaprawdę nie jestem zainteresowany kredytami hipo na chatkę "we dwoje" z moją Ukochaną! Oni jeszcze nie kumają, że jestem właścicielem hipo??? Nie chcę też "chwilówki" - ok., może zechcę? Ale "przedłużanie penisa" jest już totalną bzdurą medyczną!!! Przecież żadne środki chemiczne go nie wydłużą (jako mówi Nauka!), a to i tak niepotrzebne, bo satysfakcja Dam nie od długości narządu zależy - w razie wątpliwości proszę o zapoznanie się z opiniami Kochanek - Twoich i moich Odpowiedz Link
napoj.chmielowy Re: Trzecia 23.06.12, 15:20 Wchodzi do gry inna karta. Wojna nuklearna okazała się zbyt kosztowna. wiadomosci.onet.pl/nauka/science-opublikowal-przepis-na-groznego-wirusa-pta,1,5168898,wiadomosc.html Odpowiedz Link
napoj.chmielowy Re: Errata 06.08.14, 00:03 napoj.chmielowy napisał: > Oto ta karta. Oprogramowanie portalu GW > > Cytat Epidemia wirusa Ebola w Afryce jest poza kontrolą, mieszkańcy ignorują instrukcje ws. kwarantanny. Pracownicy Lekarzy bez Granic (MsF) są wyczerpani i nie wiadomo, kto ich zastąpi, a społeczność międzynarodowa wciąż nie ma planu, co robić - alarmują eksperci. W trzech afrykańskich krajach najbardziej dotkniętych wirusem - Liberii, Gwinei i Sierra Leone - panuje chaos i istnieje ryzyko przeniesienia się epidemii na kolejne kraje - ostrzegali dziś podczas zorganizowanej w Waszyngtonie konferencji eksperci Rady Stosunków Międzynarodowych (CFR). Mieszkańcy stawiają opór - Epidemia jest poza kontrolą. Najpilniejszym problemem jest to, że pracownicy Lekarzy bez Granic są wyczerpani i błagają wspólnotę międzynarodową, by ktoś ich zastąpił - powiedziała ekspertka CFR ds. globalnego zdrowia Laurie Garrett. - W trzech krajach najbardziej dotkniętych epidemią, zwłaszcza w Liberii i Sierra Leone, mieszkańcy stawiają opór wobec kwarantanny. Nie zgadzają się, by chorzy byli zabierani z domów i nie zarażali innych. Nie chcą też zrezygnować z tradycyjnych pochówków (obejmujących m.in. mycie ciał zmarłych przez rodzinę - red.), czym narażają się na zarażenie - wyjaśniła Garrett. "WHO praktycznie jest bankrutem" Jak dodała, walczący z wirusem wolontariusze i pracownicy służby zdrowia żyją w strachu nie tylko ze względu na niebezpieczeństwo zarażenia, ale także ze względu na ataki ze strony mieszkańców. - Ludzie nimi gardzą. Szerzone są plotki, że oni specjalnie zarażają, a nawet obcinają ludziom ręce. Krążą nawet plotki, że są zagranicznymi kanibalami - powiedziała ekspertka. Zwróciła ona uwagę, że Światowa Organizacja Zdrowia (WHO) "jest praktycznie bankrutem". Na ostatniej sesji obcięto jej budżet na działania w odpowiedzi na epidemie i WHO może jedynie "werbalnie" zmagać się z problemem - tłumaczyła. Dopiero wczoraj Bank Światowy zapowiedział nadzwyczajną pomoc w wysokości 200 mln dol. dla Liberii, Sierra Leone i Gwinei. Dotychczas - według ekspertki - wysiłki, by powstrzymać wirusa, opierały się głównie na dobrowolnych datkach i pracy kilkuset wolontariuszy. "Nie wiemy, co robić, jeśli epidemia sięgnie Paryża, Londynu..." Ekspert CFR ds. Afryki John Campbell, który był ambasadorem USA w Nigerii w latach 2004-2007, ocenił, że wszystkie trzy dotknięte wirusem Ebola kraje są "bardzo słabymi państwami" i same nie powstrzymają epidemii. - Wszystkie trzy wychodzą z okresu wojen domowych, we wszystkich trzech brakuje zaufania zwykłych ludzi do rządów - powiedział. Jak dodał, problemem jest też postępująca urbanizacja we wszystkich trzech państwach. Ludzie ze wsi przeprowadzili się do podmiejskich slumsów, gdzie przenoszenie wszelkich chorób jest łatwiejsze. Eksperci ostrzegali, że jak dotąd - poza ogólnymi wytycznymi WHO - nie wypracowano szczegółowego strategicznego planu, by objąć epidemię kontrolą. - Nie mamy planu, co zrobimy, jeśli spełni się koszmar i epidemia dotrze do 22-milionowego chaotycznego miasta, jakim jest nigeryjskie Lagos. Nie mamy też planu działania, jeśli epidemia sięgnie Dakaru, Durbanu albo Londynu czy Paryża. Nie mamy globalnego strategicznego planu - podkreśliła Garrett. "Nie ma wielkiego zainteresowania Ebolą" Zdaniem ekspertów trwający w Waszyngtonie szczyt USA-Afryka powinien być okazją do przedyskutowania takiego właśnie planu działań. Chodzi m.in. o ustalenie, skąd przybędą dodatkowi pracownicy służby zdrowia i kto zapewni im bezpieczeństwo, np. czy zaangażują się w to siły pokojowe Unii Afrykańskiej, czy należy zamykać granice. - Szczyt to doskonała okazja, by taki plan przygotować, ale z tego co wiem, nie jest to w programie - powiedziała Garrett. Także Campbell przyznał, że "szkoda, iż na szczycie nie ma wielkiego zainteresowania Ebolą", co w jego ocenie wynika z faktu, że przywódcy trzech krajów dotkniętych epidemią nie przybyli do Waszyngtonu. Szczyt koncentruje się na gospodarczych więzach USA z Afryką. - Ale Ebola też ma wpływ na gospodarkę. Badania wskazują, że wzrost gospodarczy w Sierra Leone będzie z powodu Eboli mniejszy o 1 pkt proc. - powiedział. Nadzwyczajne posiedzenie WHO W środę w Genewie zacznie się nadzwyczajne posiedzenie ekspertów WHO, którzy mają ocenić sytuację. - Jeśli zdecydują, że mamy do czynienia z międzynarodową sytuacją zagrażającą publicznemu zdrowiu, to wówczas wspólnota międzynarodowa będzie zmuszona do wdrożenia pewnych środków, w tym prac na rzecz rozwoju szczepionki i leków. Być może zobaczymy też większe kontrole graniczne oraz jakieś wskazówki dla lotów międzynarodowych - powiedziała Garrett. Ekspertka zauważyła, że epidemia zwróciła uwagę Stanów Zjednoczonych, dopiero gdy dwóch obywateli tego kraju zaraziło się wirusem. Obie osoby - lekarz i pielęgniarka - były wolontariuszami chrześcijańskiej misji i zaraziły się w pracy. Oboje zostali przewiezieni do USA i są leczeni w szpitalu w Atlancie. Poddawani są eksperymentalnej terapii z użyciem leku, który nie był testowany na ludziach. - Wygląda na to, że jedna z tych osób czuje się dobrze. Ale trzeba być ostrożnym. Nie ma dowodów, że to zasługa leku - dodała ekspertka. Wirus wywołuje gorączkę krwotoczną Według najnowszych danych WHO wirus Ebola spowodował w Liberii, Gwinei i Sierra Leone, a także w Nigerii śmierć 887 ludzi, 1603 osoby zostały zarażone. Wirus, który wywołuje gorączkę krwotoczną, przenosi się przez krew i płyny ustrojowe. Niebezpieczne jest także dotykanie ciała osoby, która zmarła. Do symptomów choroby należą: gorączka, krwotoki wewnętrzne i zewnętrzne, a w ostatnim stadium choroby - wymioty i biegunka. Odpowiedz Link
chlorofil1 Mamy przewalone 17.08.14, 17:20 Iluminaci rules!! (Jezus, Ma-ryja) imgur.com/a/nnzl1 Odpowiedz Link
kolejar Re: Mamy przewalone - jest real wojna! 30.08.14, 04:42 Ostatnio już totalnie obserwuję dwie postawy ludzi wokół: 1. Większość coraz mniejsza bawi się końcem wakacji 2014, ma wszystko w d..., tylko czepiają się dziwnie ludzi dookoła, że coś nie tak im robią, nie robią, w ogóle prywata. 2. Mniejszość coraz większa wpada w psychozę wojenną! Staram się zachować spokój. Jeden mój kolega zaczął czytać prasę z sierpnia 1939 i stwierdził, że to samo teraz piszą! Premier Donek Tusk powiedział jakiś czas temu odnośnie jakichś tam spraw szkolnych (podręczniki, czy coś równie banalnego), że nie wiadomo, czy dzieci 1 września do szkoły pójdą. Tego nie powiedział ktoś tam przy wódce, ale Premier Rzplitej! Premier raczej wie, co mówi i na jakiej podstawie. Wczoraj wylądował w Estonii batalion Legii Cudzoziemskiej. W Litwie nie stacjonuje teraz tylko para dyżurna MiG-29 "Fulcrum" z dywizjonu z Malborka, ale eskadra + eskadra "Rafaeli" z Francji, "Eurofighterów" RAF, nawet "Grippenów" ze Szwecji, a zwłaszcza F-15 "Eagle" USAF. Szwecja i Finlandia chcą nagle wstąpić do NATO. To są wydarzenia z ostatnich tygodni, dni, godzin... Defilada w Wawie na 15 sierpnia 2014 była tym razem wyjątkowa - taka wręcz sowiecka z Placu Czerwonego - demonstracja siły. Coś jak pamiętna defilada na 15 sierpnia 1939. W necie pisze się "Putler". Nie lekceważyłbym niby durnych głosów z Moskwy, że decyzja o wojnie z NATO już została podjęta. Dostawy broni z RP dla Ukrainy czekają chyba już tylko na zgodę Medinat Israel - polscy oficjele twierdzą, że nie ma przeszkód w obowiązującym prawie. Przeszkodą są tylko tajne technologie izraelskie polskich zaawansowanych systemów, obwarowane tajnymi porozumieniami. Np. US Army była zainteresowana KTO "Rosomak" (podobno naj na świecie?) w Afganistanie, ale zablokował Izrael. Systemy rakietowe z Mesko Skarżysko-Kam też są max tajną technologią izraelską. Izraelczycy zgodzili się wcześniej tylko na tajne dostawy niektórych jednostek polskiego uzbrojenia dla Gruzji w 2008. Teraz też się zgodzą dla Ukrainy, nad czym zresztą się pracuje. Musimy dać sobie radę! Bo, kurde, okazuje się, że Bundeswehra jest porównywalna siłą z Wojskiem Polskim tak po cięciach za rządów SPD "Schrödusia". Tym gościem zresztą wreszcie poważnie powinien zająć się Urząd Ochrony Konstytucji i BND. Odpowiedz Link
napoj.chmielowy Następna karta wkracza do gry 24.06.12, 09:01 Coraz bliżej do Stanu Wojennego w Stanach Zjednoczonych: Army Prepares Tanks For War On America Odpowiedz Link
kolejar Re: Następna karta wkracza do gry 26.06.12, 00:20 napoj.chmielowy napisał: > Coraz bliżej do Stanu Wojennego w Stanach Zjednoczonych Wiesz... nie zgadzam się z taką hipotezą po długich przemyśleniach jednak. Juntę wojskową mamy tradycyjnie w Egipcie - nareszcie jawnie - junty były tu i ówdzie, ale raczej nie gloryfikowałbym Pinocheta i Jaruzelskiego, inaczej, nie widzę, żeby tacy goście mieli jakąkolwiek przyszłość. Nie chodzi tylko o "gostków", ale też o wszelkie "rady pułkowników". Może na szczęście mjr dypl. Waldemar Maria Fydrych jest tylko majorem, co zresztą o niczym nie świadczy, bo i sierżant potrafił tu i ówdzie w Afryce na czele junty stanąć, ale jest coś, że On i tak za wysoki stopniem, żeby wg Jego marzeń być Cesarzem Europy!!! Tak więc Cesarz Waldemar I mógłby się stać, jeśli Agnes będzie sensownie myślała i nie da się wkręcić w paranoje polityczne. Odpowiedz Link
kolejar Re: Następna karta wkracza do gry 26.06.12, 00:31 Poza tym odpowiadam, że w USA nie da się wprowadzić tak sobie "martial law", właściwie w ogóle się nie wg obecnych przewidywań da wg Konstytucji, czy to rozumiesz??? Usa jest bardzo specyficznym państwem. Tam rządzi Konstytucja. Jak to uda się komuś złamać, to przestajemy mówić o USA. Wtedy byłaby II Wojna Secesyjna tam. Najgłupsi z najgłupszych w tym kraju nie są tak durni, żeby jakiś "martial law". O mądrych nie wspominam. Zauważ, na kim polega potęga USA. To są ludzie na uniwerkach, w NASA, w Skoonk-Works - to nie są roboty - ci Chińczycy, Koreańczycy, Wietnamczycy, Niemcy, Irlandczycy, Rosjanie, Polacy, Żydzi i ch... wie kto jeszcze po coś tam przybyli. Żadne tam junty nie przejdą. Ja uważam USA za kraj barbarzyński (choćby posiadanie spluw i kara główna), ale coś w tej ich durnej wolności jest. Rosja tęskni za USA... Odpowiedz Link
napoj.chmielowy Re: Następna karta wkracza do gry 26.06.12, 01:33 Masz i nie masz racji. W każdym razie po pojawieniu się czołgów na ulicach Amerykanie się przygotowują www.wired.co.uk/magazine/archive/2012/07/how-to/disable-a-tank Odpowiedz Link
hurysa1 Re: Następna karta wkracza do gry 26.06.12, 23:18 Panie Kolejarzu. Ma Pan bardzo zmitologizowane wyobrażenie o USA. Zdanie Józefa Hellera, autora "Paragraf 22" jest znacznie bliższe rzeczywistości. Odpowiedz Link
kolejar Re: Następna karta wkracza do gry 27.06.12, 05:14 hurysa1 napisała: > Panie Kolejarzu. > Ma Pan bardzo zmitologizowane wyobrażenie o USA. Ok., może zmitologizowane pojęcie mam, ale moja mitologia jest jakoś taka: 1. W tym kraju każdy może posiadać spluwę i czynnie obowiązuje kara główna - chyba jakoś 2. miejsce w świecie po Chinach co do liczby egzekucji, a w przeliczeniu na mieszkańców też nieźle - np. w Teksasie - kraj barbarzyńców!!! W sąsiedniej Kanadzie, gdzie nie ma swobodnego dostępu do broni palnej i nie ma kary głównej, ilość najcięższych przestępstw - jak zabójstwa, jest wielokrotnie niższa. 2. Obywatele USA to banda prymitywów duchowo-intelektualnych w przeważjącej większości. Napychają się hamburgerami, obleśnie tyją, oddają się namiętnie kretyńskim rozrywką i w powszechnym przekonaniu wierzą, że Polska to "gdzieś w Rosji" - z Panem Prezydentem na czele? 3. USA już nie są krajem anglojęzycznym. Drugim językiem jest hiszpański. W niektórych szkołach publicznych uczą nauczyciele nie mówiący po angielsku i wiele anglojęzycznych, biednych dzieci jest zmuszonych tam uczęszczać. Wyobraź sobie, że w białostockiej szkole np. fizykę nauczyciel wykłada po białorusku (lub chachłacku), albo po litewsku, bo nie zna polskiego. Ja taką sytuację znam z opowieści mojego już śp. Starego - w jego Gimnazjum niektóre przedmioty wykładane były po ukraińsku, bo niektórzy nauczyciele nie umieli, bądź raczej nie chcieli mówić po polsku. 4. Jako mówi p. 3, USA były i coraz bardziej są krajem imigrantów. Większość geniuszy na czołowych uniwersytetach to teraz żółci ludzie - z Azji. Wszyscy ci Azjaci, Latynosi, Żydzi, Sowieci, Niemcy, Polacy w USA znaleźli się w poszukiwaniu wolności i przestrzeni do realizacji marzeń. Oni wierzą w ideały Konstytucji naiwnie i nie pozwolą na ich zniszczenie, a są wpływowi - chyba nie trzeba już opowiadać o karierach imigrantów. Żresz czasem ketchup (może nawet f-my Heinz), latasz samolotami Boeing, słuchasz muzy granej na fortepianie Steinway, ubierasz dżinsy Leviego... 5. Na NYC mówią Wielkie Jabłko. W tym barbarzyństwie bandy agresywnych przedstawicieli narodów i kultur świata uciera się sztuka. Próżność jest obrzydliwa. Sztuka często zachwyca. Coś jeszcze mam napisać? Kapujecie, że USA przy całych dramatycznych nieraz podobieństwach wizualnych nie są Związkiem Sowieckim, ani Imperium Wszechrosyjskim? Odpowiedz Link
zbyleon Re: Następna karta wkracza do gry 27.06.12, 15:09 kolejar napisał: > ...................... > Coś jeszcze mam napisać? Kapujecie, że USA przy całych dramatycznych nieraz pod > obieństwach wizualnych nie są Związkiem Sowieckim, ani Imperium Wszechro > syjskim? Dobrze , że tak zakończyłeś swój wywód na temat USA. Zdania poprzednie to stek lewackich komunałów rodem z zaludnionej niewolnikami Europy. Ja mam ambiwalentny stosunek do posiadania broni , ale pamiętam o starym powiedzeniu my home is my castle. Widocznie patrzę podobnie jak Wy okiem człowieka niewolnego , ale zadaję sobie pytanie jak bronić swój zamek? Czytając Song Hongbinga widzę korzenie Stanów , widzę założycieli i ich idee . Widzę różnorodność tej społeczności i domyślam się jak bardzo różnią się od nas. Mamy tam takie wydarzenia jak : Cytat W marcu 1993, kiedy policjanci zamierzali go aresztować, zabarykadował się on wraz ze swoimi współwyznawcami na farmie w Waco w Teksasie. Następnie wywiązała się strzelanina między członkami Gałęzi Dawidowej a agentami FBI, którzy w tym czasie oblegali budynek. Dla członków sekty nie było jasne kto ich atakował, gdyż telefonicznie wzywali policję zgłaszając najście. Podczas akcji Służb Federalnych farma stanęła w płomieniach. Po ugaszeniu pożaru i odnalezieniu szczątków Davida Koresha ustalono, że zmarł od strzału w głowę. Położenie nadgarstka potrzebne do wykonania takiego strzału zmniejsza jednak prawdopodobieństwo samobójstwa, choć go nie wyklucza. Pewne jest natomiast, że wraz z nim zginęło 74 współwyznawców (w tym dzieci) i 4 agentów ATF. Z płonącego budynku uratowało się tylko 9 osób, nie licząc tych, którzy wyszli dobrowolnie przed pożarem (21 dzieci i dwoje dorosłych). mamy też takie jak to : freestateproject.org/ To jest Ameryka. Odpowiedz Link
najglupszy-nick Re: Następna karta wkracza do gry 27.06.12, 15:50 zbyleon napisał: > mamy też takie jak to : > freestateproject.org/ > To jest Ameryka. > Ale, ponieważ żyjemy gdzie indziej trzeba pamiętać, że"This is not America, it's only look like! Odpowiedz Link
zbyleon Re: Następna karta wkracza do gry 27.06.12, 16:09 najglupszy-nick napisał: > zbyleon napisał: > > To jest Ameryka. > > > > Ale, ponieważ żyjemy gdzie indziej trzeba pamiętać, że "This is not America, it's only look like! Każdy ma swojego Davida. Ale to przyjemnie pomyśleć , że gdyby co to jest gdzie spie....ć. Odpowiedz Link
najglupszy-nick Re: Następna karta wkracza do gry 27.06.12, 19:58 zbyleon napisał: > Każdy ma swojego Davida. Ciekawe... Ja na swojego mówię [size=24]Szymon{/size] > Ale to przyjemnie pomyśleć , że gdyby co to jest gdzie spie....ć. > Od razu czuć, że nie starałeś się o ichnią visę. Odpowiedz Link
napoj.chmielowy Re: Następna karta wkracza do gry 28.06.12, 22:51 Niektórzy się boją Stanu Wyjątkowego, inni za nim tęsknią: Cytat Zielone Światło! Aresztowania rozpoczną się teraz. Zmieniając Świat Pentagon i wojskowy wtajemniczony Drake ogłosili, dzisiaj 27 czerwca 2012 ok. 20.30, że długo oczekiwane zielone światło zostało zapalone i wojskowi oraz sojusz egzekwowania prawa znani ludziom jako „Sojusznicy Ziemi” będą działać wewnątrz w ciągu 72 godzin by rozpocząć na całym świecie czyszczenie i masowe aresztowania tysięcy członków i współpracowników kryminalnej organizacji zwanej „kabał”. Dla nieobznajomionych z tą akcją, te aresztowania wyzwolą, raz na zawsze, całą ludzkość od ich ciemnych kontrolerów, którzy uknuli spisek by doprowadzić do bankructwa, odurzyć i uwięzić w końcu każdego człowieka na tej planecie. Wszystkim obywatelom zaleca się zdobycie w tym tygodniu jedzenia, wody i całego niezbędnego zaopatrzenia zanim sklepy zostaną zamknięte a awarie w komunikacji staną się możliwe. Wszystkim obywatelom zaleca się również pobranie z instytucji finansowych wystarczająco dużo gotówki, aby wytrwać co najmniej tydzień, najlepiej trzy tygodnie, ponieważ niektóre banki mogą zostać zamknięte, karty kredytowe, debetowe będą bezużyteczne przez co najmniej określony wyżej czas. Wszyscy obywatele powinni zachować spokój i opanowanie. Wszyscy obywatele są wzywani do niepowodowania zamieszek lub nieangażowania się w jakiekolwiek gwałtowne działania jakiegokolwiek rodzaju. Jednostki wojskowe i organy ścigania będą świadkami wprowadzania tych aresztowań w całych Stanach Zjednoczonych, jak i w niektórych innych częściach świata, a wszyscy powinni zrozumieć że ci mężczyźni i kobiety pracują w służbie braciom i siostrom, dla ich wolności, konstytucjonalnego rządu i dla miłości. Te wojskowe i prawne jednostki ścigania nie będą aresztować obywateli ich poszczególnych krajów, jak niektóre media mogą błędnie ogłaszać we wczesnych stadiach rozpoczętej operacji. Jednostki te angażują się w aresztowania jedynie członków kabała i ich wielu współpracowników, to wszystko. Wszyscy powinni zaopatrzyć swoje domostwa w podstawowe rzeczy, a także doradzać członkom rodziny i przyjaciołom, czego się spodziewać i co te aresztowania będą oznaczać dla ludzi całego świata, którzy przebywali zbyt długo pod uciskiem tych przestępców i w ich ciemnym porządku władzy i kontroli. Ten dzień był długo oczekiwany, i wszyscy powinni cieszyć się tymi aresztowaniami, które będą transmitowane przez telewizję na całym świecie, jako znak dla naszych braci, że nie będzie więcej złych wiadomości, na które byliśmy zaprogramowani by im wierzyć, że są jedyną formą wiadomości. Jest to czas świętowania, a obchody będą kontynuowane jako święto 4 lipca, które będzie prawdziwym świętem niepodległości dla narodu Stanów Zjednoczonych i wszystkich mieszkańców naszego świata. Greg Giles, www.ascensionearth2012.org tłumaczenie: Agnieszka / soulowicz.wordpress.com I jeszcze filmik Message from the Ashtar Command 6/27/12 'Cue the Orchestra' Odpowiedz Link
hurysa1 Re: Następna karta wkracza do gry 28.06.12, 23:48 Ten tekst byłby mnie rozśmieszył gdybym wcześniej nie przeczytała tego www.activistpost.com/2012/06/americans-are-being-prepared-for-full.html Ten zacytowany w Twoim mailu doskonale pasuje do tez powyższego. Odpowiedz Link
najglupszy-nick Re: Następna karta wkracza do gry 29.06.12, 13:55 Na różnych odjechanych blogach Polonii amerykańskiej można znaleźć więcej informacji (nie podaję źródła żeby nie reklamować): "Streszczenie 3- godzinnego wywiadu Dawida Wilcocka z insiderem “Drakiem” “Drake” (drejk) to imię używane przez insidera do planu aresztowania wielu tysięcy ciemnych ludzi w Stanach Zjednoczonych, którzy są odpowiedzialni za liczne zbrodnie przeciwko ludności. Ten człowiek “Drake” został poproszony przez Pentagon do poinformowania ludzi o tym, czego się spodziewać, kiedy te masowe aresztowania będą transmitowane. Drake otrzymał duży stos papierów opisujących szczegółowo plan dla tego wszystkiego w 1979 roku. Powiedział, że nie przeczytał ich w całości, ale tylko część z nich i to jest podstawą dla planu aresztowania wszystkich na wysokim poziomie oszustów. Dużo pracy włożono przez lata, aby to zrobić w sposób zgodny z prawem i spokojnie. Te poszukiwania o początkach praw sięgających wstecz wiele tysięcy lat Drake przeprowadził. Najważniejsze jest to, że ludzie po stronie światła, mają dokumentację, które dają wojskowym władzę cywilną do skontaktowania się z federalnymi marszałkami, którzy z kolei skontaktują się z lokalnymi organami ścigania, który faktycznie przeprowadzą aresztowania. Ważną rzeczą jest wiedzieć, że tu NIE chodzi o działania wojskowe, lub wojskowy zamach stanu lub stan wojenny. Może istnieć stanowisko wojsk dla wspomagania działania organów ścigania i federalni marszałkowie będą z nimi. Wojsko będzie tam tylko do udzielenia pomocy w razie potrzeby. Ludzie, którzy wezwali do działania Gwardię Narodową w pewnych sytuacjach, działali nielegalnie i powiedziano im: “Nigdy tego nie róbcie.” Dawid Wilcock i Drake zostaną powiadomieni o aresztowaniach jeden dzień wcześniej (około) , aby można te informacje umieścić na Internecie do ‘wirusowego’ rozprzestrzenienia. Dawid Wilcock mówi, że są “zdumiewające liczby głęboko osadzonym kretów, którzy są tak bardzo blisko tych ludzi {do aresztowania} niż ktokolwiek by pomyślał”. Drake mówi, że większość tych ludzi to biurowe typy i nie są fizycznie aktywni. Planem nie jest stworzenie chaosu i przemocy. Kiedy Drake’a ludzie otrzymają zielone światło, że wszystko jest zrobione, to jest sygnał, że sprawozdania o aresztowaniach mają się rozejść wirusowo, włącznie ze skontaktowaniem się z mediami głównego nurtu. Są też plany i ludzie w pogotowiu, aby zapewnić, że elektryczność, usługi telefoniczne, Internet i ścieki będą działać podczas gdy to się będzie działo. Obecnie odbywa się taktyczne pozycjonowanie w tej sprawie. Kluczowym elementem jest tutaj, ze finansowa siła ciemnych została już poważnie ograniczona, oni już nie mają środków na opłacanie nikogo do wykonywania ich brudnej roboty. Dokumentacja w posiadaniu dobrych ludzi wypiera wszystko po pierwotnej 13-tej poprawce (Konstytucji) z 1812 roku. Wszystko – wykonawcze nakazy, regulacje, przepisy, itp., które są bezprawne i sprzeczne z konstytucją będą unieważnione! Oznacza to każde prawo lub rozporządzenie, które nie zgadza się z oryginalną Konstytucją. Większość amerykańskich sił wojskowych już popiera te masowe aresztowania. Drake został poinstruowany, aby skontaktować się z jak największą ilością podziemnych grup milicyjnych, jak to tylko możliwe, w tym z grupami wolnościowymi i z każdym kto posiada broń, żeby zobaczyć co się dzieje i zwerbować ich pomoc w razie takiej potrzeby. Wszystkie obozy FEMA w całym kraju, które ciemni przeznaczyli dla nas, będą wykorzystane dla nich! Co się wydarzy, to nagłe restrykcje w USA: systemy satelitarne nie będą działać, więc nie będzie można wykonać międzynarodowych połączeń telefonicznych i żaden ruch NIE będzie dozwolony do ani poza granice kraju! Zamknięcie granic będzie pod kontrolą wojskową, w przypadku “nadzwyczajnych okoliczności.” A te niezwykłe okoliczności mają związek z WOLNOŚCIĄ naszego kraju, gdy ciemni zdecydują się na ucieczkę. W krachu na giełdzie w 2008 roku biliony dolarów zostały wysłane z kraju w formie elektronicznej, co wywołało alarm i to zostało wstrzymane przez ludzi światła — odcięli komunikację. W przeciwnym razie mielibyśmy 1930 rok na nowo- następny ogromny krach na giełdzie. Tak więc, satelity będą wyłączone w tym czasie, aby nas ochronić przed elektronicznymi transferami pieniężnymi poza granice kraju. Powodem uniemożliwienia podróży międzynarodowych jest wstrzymanie bankierów od załadowania się na samolot. Jeśli to robią, będą zestrzeleni! Ta pełna restrykcja będzie w sumie trwała 72 godziny jeśli zajdzie potrzeba. Zajmie to 24 godziny na pierwszym cykl masowych aresztowań; drugi cykl zajmie kolejne 5-6 godzin, aby upewnić się że mają wszelkie dokumenty niezbędne do skazania tych ludzi. Z drugiej strony, pewne wrażliwe obszary, takie jak elektrownie i miejsca, które mają rekordy, zostaną zabezpieczone, aby zachować je od wysadzenia." Odpowiedz Link
najglupszy-nick cd. 29.06.12, 13:57 Gdy wszystko będzie jasne i działania wojskowe osiągną punkt kulminacyjny, to rozejdzie się wirusowo na Internecie. Drake mówi, że filmy na ten temat będą rozprowadzane. Ponadto mówi, że będzie specyficzny kanał edukacyjny mówiący o historii ciemnych – w jaki sposób doszli do władzy i jak działali i to będzie transmitowane przez kilka miesięcy. Najważniejszą rzeczą do zapamiętania jest: NIE PANIKUJ i nie martw się, kiedy to będzie się dziać. To wszystko zostało starannie zaplanowane przez wiele lat i wszystko będzie wyjaśnione w odpowiednim czasie. Będzie tak wielu ludzi opuszczających biura, że będą nadzwyczajne potrzeby ludzi do tymczasowego wypełnienia tych pozycji. Chcemy jednak podkreślić, że jest to tylko tymczasowe. Pod koniec 72-godzinnego (lub mniej) okresu, publiczne zawiadomienie zostanie ogłoszone z sali prasowej w Białym Domu. Te wielkie zmiany były prognozowane w starożytnych przepowiedniach na całym świecie tysiące lat temu. Złoty Wiek był przewidywany przez bardzo długi czas, wraz z kompletnym rozpadem zła. Tysiące nowych technologii, które były stłumione przez dziesięciolecia, będą przekazane do wiadomości publicznej, co obejmuje gwiezdne bramy i replikatory żywności, które były już używane przez dłuższy czas. Replikatory pracują z umysłem i tworzą jedzenie z materii, która jest przekształcane w czyste substancje odżywcze podczas jedzenia. Wiele mediów również odejdzie, gdyż są one współwinne w tym całym systemie, utrzymując prawdę od nas. Wymówka: “Wykonywałem jedynie rozkazy”, albo “Ja tylko robiłem moją pracę” NIE będzie wytłumaczeniem! W końcu, każdy w Pentagonie jest świadomy tego co się dzieje. Odpowiedz Link
napoj.chmielowy Re: Następna karta wkracza do gry 28.06.12, 23:03 zbyleon napisał: > Ale to przyjemnie pomyśleć , że gdyby co to jest gdzie spie....ć. > Według statystyk tego obrazka raczej nie warto Odpowiedz Link
zbyleon Re: Następna karta wkracza do gry 29.06.12, 00:05 napoj.chmielowy napisał: > zbyleon napisał: > > > Ale to przyjemnie pomyśleć , że gdyby co to jest gdzie spie....ć. > > > > Według statystyk tego obrazka raczej nie warto > I nadal biją Murzynów ? Odpowiedz Link
napoj.chmielowy Re: Następna karta wkracza do gry 29.06.12, 01:13 zbyleon napisał: > > > I nadal biją Murzynów ? > > Już nie tylko Murzynów: UC Davis Protestors Pepper Sprayed Odpowiedz Link
zbyleon Poproszę pieczywko 29.06.12, 07:14 Chmielowy Wasze poglądy to wypisz , wymaluj : Cytat Dawno temu, jeszcze za pierwszej komuny, Krzysztof Teodor Toeplitz, będący wybitnym, a jeśli nawet nie wybitnym, to w każdym razie – znakomicie ustawionym przedstawicielem szlachty jerozolimskiej, naigrawał się z mniej wartościowej inteligencji tubylczej, że gdyby chciała urządzić demonstrację, to na transparentach nie napisałaby, że na przykład: „chcemy chleba!”, tylko – „poproszę pieczywko!” Piętnował w ten sposób nie tylko brak odwagi, ale również lizusostwo tubylczej inteligencji. Inna sprawa, że i on sam też specjalnie odwagą nie grzeszył i nie tylko obrzydliwie podlizywał się każdej reżymowej ekipie, ale również na każdym etapie chłostał jej przeciwnieków nieubłaganym biczem satyry. Ale szlachta jerozolimska taka już jest – co bardzo ładnie przedstawił Woody Allen w filmie „Zelig”. Rozczulasz się nad losem demonstrantów okadzanych jakimś świństwem i masz w głębokim poważaniu los ludzi , którzy bronili swoich poglądów : video.google.com/videoplay?docid=-6765270087708355283# Odpowiedz Link
napoj.chmielowy Re: Poproszę pieczywko 29.06.12, 07:42 zbyleon napisał: > Rozczulasz się nad losem demonstrantów okadzanych jakimś świństwem i ma > sz w głębokim poważaniu los ludzi , którzy bronili swoich poglądów : Gdybyś spędził w swoim życiu dwanaście upojnych godzin z paranoikiem broniącym swoich poglądów tak jak ja spędziłem swojego czasu z Jerzym T., miałbyś trochę inne poglądy (odczucia?) na temat Wacco. I wcale nie chodzi mi o to, że popieram rozwiązanie, które zastosował amerykański reżym. Odpowiedz Link
kolejar Re: Poproszę pieczywko 01.07.12, 00:59 napoj.chmielowy napisał: > Gdybyś spędził w swoim życiu dwanaście upojnych godzin z paranoikiem broniącym > swoich poglądów tak jak ja spędziłem swojego czasu z Jerzym T. Wiesz co chmielowy... żenada, co piszesz! A no chyba żenada, bo ja niemal codziennie mam ukradzione trochę czasu przez paranoików politycznych. Cytowany przez Ciebie Jerzy T. to w sumie przecież biedna ofiara ogólnej paranoi... Jest gorzej! Ja spędziłem parę godzin w towarzystwie niejakiego Adama A. "Małego Adasia" i dziękuję!!! Na Jerzego T. można przynajmniej można wezwać karetkę, a na Adasia... Ty zresztą też poznałeś Adasia i powiem Ci, że tak bardzo zmienił znów poglądy, że się zaskoczysz - PiS!!! O to mi chodzi - popatrz na paranoje polityków! A co do nieszczęsnego Jerzego T., to nie bardzo wiem, co się z nim dzieje, nawet jego córka mnie dopytuje... Ja mam z A. bardzo ok. kontakty, ale mimo cudownych a długich rozmów z nią i jej pomocy trochę mi, to ja do Naples, Fl., U.S.A. się nie wybieram! Zresztą A. mi powiedziała, że się nie nadaję - śmierć mi tam zaraz? U niej w ogródku grasuje Czarna Wdowa, o reszcie nie wspomnę. A. za jakiś czas przyjedzie tu... Odpowiedz Link
napoj.chmielowy Re: Poproszę pieczywko 01.07.12, 05:25 Kolejarzu. Bardzo nieładnie jest brać fragment zdania i odnosić się do tego fragmentu. Moja wypowiedź dotyczyła Wacco, a użyłeś połowy. Czy Ty potrafisz czytać ze zrozumieniem? Odpowiedz Link
kolejar Re: Poproszę pieczywko 01.07.12, 08:15 napoj.chmielowy napisał: > Kolejarzu. > Bardzo nieładnie jest brać fragment zdania i odnosić się do tego fragmentu. Moja wypowiedź dotyczyła Wacco, a użyłeś połowy. Czy Ty potrafisz czytać ze zrozumieniem? Bardzo nieładnie jest komuś insynuować nieumiętność czytania, jak się samemu pisać nie umie, a do tego kłamie!!! Bo całe Twoje zdanie, z którego rzekomo fragment wyrwałem, było o niejakim Jerzym T. O Wacco to tam tylko coś wtrącone... Już Ci tak mózg zamuliło? Pisz sobie, co chcesz, ale odwal się z epitetami, bo Ci coś naprawdę ad persona brzydko napiszę!!! Odpowiedz Link
napoj.chmielowy Re: Poproszę pieczywko 02.07.12, 22:58 kolejar napisał: > Bardzo nieładnie jest komuś insynuować nieumiętność czytania, jak się sa > memu pisać nie umie, a do tego kłamie!!! Bo całe Twoje zdanie, z którego > rzekomo fragment wyrwałem, było o niejakim Jerzym T. O Wacco to tam tylko coś > wtrącone... Już Ci tak mózg zamuliło? Pisz sobie, co chcesz, ale [b]odwal się[/ > b] z epitetami, bo Ci coś naprawdę ad persona brzydko napiszę!!! Jebnij się głupi egocentryku w czachę. Nie czytasz ze zrozumieniem jeżeli na post o Wacco opisujesz swoje pedofilskie smaczki w stosunku do córki Jurka. Przestań ściemniać dobrze Ci to zrobi. Odpowiedz Link
kolejar Re: Poproszę pieczywko 14.07.12, 05:39 napoj.chmielowy napisał: Nie czytasz ze zrozumieniem jeżeli na post o Wacco opisujesz swoje pedofilskie smaczki w stosunku do córki Jurka. To walę się w piersi za pedofilię!!! Córka Jurka jako małoletnia dziewczynka ma już 2 dzieci i wiekowo jakoś trochę powyżej... 30! A mieszka w Naples, Fl., U.S.A., więc jej raczej pedofilsko nie napadnę, ale... ma plany odwiedzenia Wr. i się pewnie spotkamy... To może z góry donieś na mnie do Proroka, że się skrytobójczo na dziecko pedofilnie zamierzam. A ona mi już paru kolegów od sztuki naraiła - naj się chwalę jej wujkiem Trentem Reznorem - ten od mojego naj projektu NIN - a co??? Koledzy ormiańscy z Tibilisi też przez Anię - SOAD!!! Odpowiedz Link
napoj.chmielowy Re: Poproszę pieczywko 14.07.12, 06:46 Bilikiewicz uważa, że różnica 12 lat między partnerami jest pedofilska, ale to pierdoła nie zboczenie w stosunku do tego jak temat wątku zbacza gdy Ty zabierasz się do czytania ze zrozumieniem. Odpowiedz Link
kolejar Re: Poproszę pieczywko 16.07.12, 00:30 napoj.chmielowy napisał: > Bilikiewicz uważa, że różnica 12 lat między partnerami jest pedofilska, ale to > pierdoła nie zboczenie w stosunku do tego jak temat wątku zbacza gdy Ty zabierasz się do czytania ze zrozumieniem. No to genialnie wybrnąłeś!!! Żeby zakończyć poboczne bzdury, to tylko dodam, że Bilikiewicza nieźle poczytałem kiedyś i uważam go (jego teorie) za przejaw totalnego zacofania w psychiatrii - zwolennik katowni psychiatrycznych!!! Przeciwieństwem np. prof. Antoni Kępiński, prof. Kazimierz Dąbrowski... A refleksje psychiatryczne akurat Ty sprowokowałeś, ale się zgadzam, że sobie ad personam taką w tym wątku dyskusję darujmy, bo tylko tym na śmierć zanudzimy resztę. Psychiatrycznie można inny wątek. Tak więc pomalutku ewentualnie tu o temacie będę dalej myślał. A psychiatria ewentualnie w odniesieniu do polit-rządzących, a nie nas tu drobnych czrodziejek i czarodziejów, co z bezsiły się silą... Odpowiedz Link
zbyleon Re: Poproszę pieczywko 01.07.12, 05:56 napoj.chmielowy napisał: > zbyleon napisał: > > > Rozczulasz się nad losem demonstrantów okadzanych jakimś świństwe > m i ma > > sz w głębokim poważaniu los ludzi , którzy bronili swoich poglądów > : > > Gdybyś spędził w swoim życiu dwanaście upojnych godzin z paranoikiem broniącym > swoich poglądów tak jak ja spędziłem swojego czasu z Jerzym T., miałbyś trochę > inne poglądy (odczucia?) na temat Wacco. I wcale nie chodzi mi o to, że popiera > m rozwiązanie, które zastosował amerykański reżym. Przepiękny objaw stosowania propagandy. Ileż przyjemności musiały dostarczyć koledze określenia : amerykański reżim i dwanaście upojnych godzin z paranoikiem. Zamiana ludzi broniących swoich poglądów w bandę paranoików to kalka pojęciowa tego co posłał w świat ówczesny reżym Clintona. Ja podałem to zdarzenie jako przykład robienia wielkiego hałasu o każdą lewacką duperelę przy jednoczesnym pomijaniu bardzo groźnych wydarzeń , które nie miały szczęścia podobać się lewactwu. Odpowiedz Link
napoj.chmielowy Re: Poproszę pieczywko 02.07.12, 23:05 Mistrzu insynuacji i znawco moich przyjemności ponieważ mam alkoholowy zanik kory mózgowej, a móżdżek mój został zredukowany do nędznego ochłapu powiem Ci tylko tyle: Przystąp do zbrojnej sekty paranoików, to nie są Świadkowie Jehowy, z którymi kiedyś miałeś kontakt. Odpowiedz Link
kolejar Re: Poproszę pieczywko 16.07.12, 03:23 zbyleon napisał: [...] tego co posłał w świat ówczesny reżym Clintona. > Ja podałem to zdarzenie jako przykład robienia wielkiego hałasu o każdą lewacką duperelę przy jednoczesnym pomijaniu bardzo groźnych wydarzeń [...] Celowo wyrwałem z kontekstu, ale chcę powiedzieć, że zlecone przez lewaka Clintona operacje Skrzydła Bombowców Strategicznych nad Serbią popierałem wtedy i nie żałuję!!! To jebnięcie w łóżko Milosevića w jego rezydencji było kapitalne!!! Także w tym kontekście czysto militarnym, że utarł Clinton troszkę nosa ówczesnej technologii sowieckiej: systemem ukraińskim "Kolczuga" udało się cudownie strącić jednego F-117 "Shadowhawk", ale B-2 "Spirit" jak duchy sobie podeszły i co chciały z precyzją do metra walnęły - z łóżkiem Milosevića na czele! Odpowiedz Link
skoonk Re: Poproszę pieczywko 17.07.12, 10:58 kolejar napisał: > Celowo wyrwałem z kontekstu, ale chcę powiedzieć, że mądry wie co mówi, głupi mówi co wie. Odpowiedz Link
napoj.chmielowy Re: Trzecia 28.06.12, 14:54 Jest już wstępna deklaracja Białego Domu:: www.whitehouse.gov/the-press-office/2012/06/25/letter-russian-highly-enriched-uranium Odpowiedz Link
zbyleon Re: Trzecia 28.06.12, 16:48 napoj.chmielowy napisał: > Jest już wstępna deklaracja Białego Domu:: > www.whitehouse.gov/the-press-office/2012/06/25/letter-russian-highly-enriched-uranium Niezły bełkot dyplomatyczno-prawniczy , nie mam ochoty na czytanie między wierszami. Patrząc na dokonania na stolcu prezydenckim , jego poprzednika demokraty niejakiego Clintona (masakra WACO) , po Obamie spodziewać można się wszystkiego. Wiluś miał świetne wejscie : WACO- A New Revelation - _2011. MOVIE przed Barakiem świat stoi otworem. Odpowiedz Link
kolejar To tylko lęki... 28.06.12, 17:13 ...przed "Końcem Świata". Politycy niczego nie knują, a tylko panicznie, więc nieraz głupio się zachowują wobec narastającej psychozy zbiorowej w temacie "Koniec Świata". A spanikowany tłum oczywiście wszędzie śledzi spiski i roi coraz nowsze teorie spiskowe. Trochę z przerażeniem patrzę, jak ulegają temu kolejni znajomi... A lęki przed "Końcem Świata" są oczywiście uzasadnione w różnych obszarach, czasem zazębionych i wzajemnie się napędzających - jak przyroda i biznes. Grozi kataklizm cywilizacji - nie pierwszy w dziejach. 1. Słoneczko swoją aktywnością może nam wysadzić cały światowy system energetyczny, informatyczny, komunikacyjny, logistyczny na długie miesiące, co przyniesie głód i zarazy. Pierwszy raz poważnie zorientowano się w tym poważnie za poprzedniej aktywności słonecznej, jak wysadziło energetykę w Quebecu - tylko w Quebecu... Potem uczeni sięgnęli do historii i z przerażeniem odkryli rok 1859... 2. Globalna erupcja wulkaniczna może nastąpić w każdej chwili!!! Lęk zaczął pomalutku narastać od Krakatoe, kiedy to zaczęła się wulkanologia. St. Helen totalnie zaskoczyła i napędziła już całkiem poważnego strachu. Badania nad Pompejami Heraculum to już przerażenie - Neapol w sposób oczywisty przestanie istnieć - tylko kwestia czasu. W miarę postępu wulkanologii jest tylko coraz gorzej! Santorini znów się uaktywnia, bulgocze super-wulkaniczna kaldera w Niemczech (zasypie Wrocław też!), Yellowstone wybucha częściej niż dotąd myślano... długo wymieniać... 3. California ma przewalone. Z Polską może nie być lepiej - mamy tu nasz San Andreas na linii Przemyśl - Świnoujście, co wciąż śpi... Znów można sobie wymieniać... 4. Klimat cyklicznie się zmienia. Globalne ocieplenie może naraz okazać się epoką lodowcową - wystarczy jeden czynny super-wulkan. Póki co są czynione podobno potajemne zabiegi rozpylania związków wulkanicznych w atmosferze, żeby powstrzymać "globalne ocieplenie". 5. Wszystko powyższe wpływa na politykę i gospodarkę... I macie gotowe! Odpowiedz Link
hurysa1 Re: Trzecia 28.06.12, 23:36 Może to nie trzecia, a pięćdziesiąta piąta lub ciągle ta sama, ale robi się coraz groźniej www.reuters.com/article/2012/06/28/us-syria-crisis-idUSBRE85D0IS20120628 Odpowiedz Link
hurysa1 Re: Trzecia 29.06.12, 19:05 hurysa1 napisała: > Może to nie trzecia, a pięćdziesiąta piąta lub ciągle ta sama, ale robi się cor > az groźniej > www.reuters.com/article/2012/06/28/us-syria-crisis-idUSBRE85D0IS20120628 Nie trzeba było długo czekać, Syryjczycy zajmują pozycje mobile.reuters.com/article/idUSBRE85R1S720120628?irpc=932 Nas to bardzo dotyczy. Turcja jest w NATO. Odpowiedz Link
kolejar Re: Trzecia 01.07.12, 03:04 hurysa1 napisała: > Nie trzeba było długo czekać, Syryjczycy zajmują pozycje Gra jest dość skomplikowana na tyle, że na tera nikt nie wie, co robić, poza... A no Saudi Arabia prowadzi swoją grę - dostarczają broń powstańcom syryjskim, jak w Tunezji, Libii, Egipcie wcześniej. Z drugiej strony usiłuje być Rosja. Broń i tak z Chin - nieważne, kto płaci. Zresztą pewnie z Ukrainy też. Czasem obserwuję ruch w korytarzu powietrznym nad moją chatą akurat - latają tam głównie Antonovy w relacji Kijów - Ostenda. Ostenda to główny na świecie rynek handlu bronią. Tam jest taka enklawa celna, gdzie się ten chłam przeładowuje. To jest taka Antwerpia brylantowa dla broni. Ukraińcy zawsze mogą zgonić komuś system plot. "Kolczuga" (zdolny zestrzelić "niewidzialnego" F-117 "Shadow Hawk" - co dowiedzione nad Serbią!), "Kolczugą" Ukraińcy niechcący w czasie ćwiczeń w dzień po 11 września zestrzelili niechcący nad Morzem Czarnym rosyjskiego Tu-154M z Żydami Sowieckimi z Izraela na wycieczkę do rodzin w Rosji... Ukraińskie czołgi T-84 nieźle się sprawdziły jako gruzińskie z "dopancerzeniem" izraelskim. Polskimi rakietami izraelskimi "made in Skarżysko-Kam." coś tam postrącano wtedy. System "Kolczuga" zerżnął z nieba niestrącalnego Tu-22M "Backfire". Ale paradoksy!!! Tymczasem najlepszy kto (kołowy transporter opancerzony) na świecie, to jest bez wątpienia "Rosomak" - designed in Finland (Suomi), made in Poland under authority of Israel - sprawdzony przed Iraq & Afganistan na Pustyni Negew, na Zachodnim Brzegu i w Strefie Gazy. I po ki ch... był ten Holocaust??? Odpowiedz Link
poloeschatolo czy mógłbym prosić o 28.06.12, 23:54 kartę lewackich funkcjonariuszy federalnego urzędu ochrony konstytucji (i wszelkich innych instytucji tej maści), manipulujących śmiertelnie młodymi narodowcami Odpowiedz Link
napoj.chmielowy Re: czy mógłbym prosić o 29.06.12, 08:02 poloeschatolo napisała: >kartę lewackich funkcjonariuszy feder > alnego urzędu ochrony konstytucji (i wszelkich innych instytucji tej maści), ma > nipulujących śmiertelnie młodymi narodowcami Ta wydaje mi się odpowiednia Odpowiedz Link
napoj.chmielowy Re: czy mógłbym prosić o 02.07.12, 19:07 Wszystko wskazuje na to, że wybrałem trafną kartę to było braterstwo wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114881,12057225,Poklosie_skandalu__Szef_niemieckiego_Urzedu_Ochrony.html Odpowiedz Link
napoj.chmielowy Re: Trzecia 12.07.12, 07:59 Strony zajmują pozycje i przemieszczają floty na Morze Śródziemne www.debka.com/article/22168/NATO-Russian-naval-air-buildup-in-E-Mediterranean-French-units-to-Gulf Odpowiedz Link
kolejar Re: Trzecia 13.07.12, 06:58 napoj.chmielowy napisał: > Strony zajmują pozycje i przemieszczają floty na Morze Śródziemne Prastara Prawda: "Kto ma najpotężniejszą flotę, ten rządzi Światem". Rywalizacja trwa. Mocarstwa wysyłają swoje floty. Jednak i tak nikt nie podskoczy US Navy. Ta i tak i tak zrobi sobie, co chce. Ten sowiecki niszczyciel "Admirał Czabanienko" nie jest nawet ułamkiem Class 45 - typ "D" Royal Navy. Sowieci w klasie niszczycieli rakietowych (podstawowe okręty nawodne dzisiejszych flot) właściwie w niczym się nie posunęli od typu "Kashin" - ORP "Warszawa" II zezłomowana 2003. W atomowych okrętach podwodnych niby fajniej, ale też nie ok. Ile Rosja ma lotniskowców i z czym??? Ostatnio dopiero Chiny próbują podskoczyć. Na tym występie flot jednak za dużo nie zaprezentują. Z "mojej" floty może pokarze się mój HMS "Dragon" i to wszystko. Zresztą "Dragon" jest w stanie nie tylko obronić flotę od czyichkolwiek rakiet, ale nawet zestrzelić całe lotnictwo przeciwnika - w rodzaju Iranu przecież spoko... Jak uważacie moje pisanie za czcze przechwałki, to piszcie śmiało - najwyżej zasram się na śmierć w gacie ze strachu na "Dragonie" w kolejnym śnie o Miłości i flocie Odpowiedz Link
napoj.chmielowy Re: Trzecia 13.07.12, 07:51 kolejar napisał: > Rywalizacja trwa. Mocarstwa wysyłają swoje floty. Jednak i tak nikt nie podskoc > zy US Navy. Z morale amerykańskiej armii nie jest najlepiej www.bbc.co.uk/news/world-us-canada-18371377 Odpowiedz Link
kolejar Re: Trzecia 13.07.12, 08:41 napoj.chmielowy napisał: > Z morale amerykańskiej armii nie jest najlepiej Z morale armii rosyjskiej równie cienko, ale... to nie dotyczy matrosow! Podobnie wszędzie na świecie - morale armii nie oznacza morale floty! Odpowiedz Link
napoj.chmielowy Re: Trzecia 13.07.12, 14:23 Odnajdą Amerykanie (oczywiście po zwycięstwie) broń chemiczną w Syrii? Jak obstawiacie? www.reuters.com/article/2012/07/13/us-usa-syria-chemical-idUSBRE86C07620120713 Odpowiedz Link
napoj.chmielowy Re: Trzecia u wrót 17.07.12, 20:54 Napięcie militarne wzrasta wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114881,12146436,Polskie_mysliwce_eskortowaly_rosyjskie_bombowce_nad.html Odpowiedz Link
kolejar Re: Trzecia u wrót 18.07.12, 00:00 napoj.chmielowy napisał: > Napięcie militarne wzrasta Dzisiaj cały dzień net tym żyje!!! Są m.in. dyskusje na różnych forach na temat wyższości - niższości MiG-29 i F-16 - w obu wypadkach chodzi o polskie - które potrafią "kobrę Pugaczowa", a które nie (MiG-29 akurat tak - niemal standardowa akrobacja na pokazach), ale F-16 lepszy do walki z Su-27... A co do konkretów, to dzisiaj nic nadzwyczajnego się nie stało, bo te incydenty trwają jakoś 2 mies. już prawie codziennie - jak Dywizjon MiG-29 z Malborka ma dyżur, a wcześniej za dyżuru F-4 z Luftwaffe było spokojniej. Dotąd "za Niemca" były incydenty, a "za Naszych" panował dziwnie błogi spokój w powietrzu... Dzisiaj dopiero wyszło na jaw publicznie to napięcie dramatyczne, bo Pani Ministra Obrony Litwy wypaplała o dzisiejszym. I zaraz się okazało, że to wcale nie dzisiaj zaraz, a od czasu jakiegoś tak się nasila. Ktoś zwrócił uwagę na korelację czasową z próbą wrogiego przejęcia "Azotów" Tarnów-Mościce. Z drugiej jednak strony rozkręca się pokaz różnych sił zbrojnych z różnych stron świata w rejonie Iranu i Syrii. Niebawem nadpłynie też flota chińska. Rosja wysłała niszczyciel rakietowy najnowszego typu w składzie swoich sił - desantowych! A Ruscy mają bazę w Syrii! Royal Navy nara się tajniaczy, bo Olimpiada. Navale Francaise już prezentuje się najnowszym lotniskowcem floty "Charles de Gaulle". Legia w pogotowiu. Itd. Odpowiedz Link
wubecja Re: Trzecia u wrót 18.07.12, 00:42 kolejar napisał: > napoj.chmielowy napisał: > > > Napięcie militarne wzrasta > > Dzisiaj cały dzień net tym żyje!!! to fakt. Bardzo szanuję pragmatyzm chin i rosji, ale w dalszej perspektywie wróże im klęskę, bo to mafie. Jednak świat tego nie widzi, jakby im ufa, bo to jednak jakieś formalne państwa. I oni na tym grają na czas , tak jak USA na obligacjach. Tymczasem 1/3 ich kapitału jest lewa, ich historia tajna, ich interesy ciemne. Jedyna nadzieja w plagach egipskich, który ich nękają. Można by też rozpętać im rewolucje ojczyzniane, jak w Afryce. Do boju WBC!!! Odpowiedz Link
poloeschatolo Re: Trzecia u wrót 18.07.12, 00:59 kolejar napisał: > napoj.chmielowy napisał: > > > Napięcie militarne wzrasta > > Z drugiej jednak strony rozkręca się pokaz różnych sił zbrojnych z różnych stron > świata w rejonie Iranu i Syrii. Niebawem nadpłynie też flota chińska. Rosja > wysłała niszczyciel rakietowy najnowszego typu w składzie swoich sił - desantowych! > A Ruscy mają bazę w Syrii! Royal Navy nara się tajniaczy, bo Olimpiada. Navale > Francaise już prezentuje się najnowszym lotniskowcem floty "Charles de Gaulle". > Legia w pogotowiu. Itd. chuj z tymi militarystami. czekanie z bronią u nogi aż assad wypuści gaz. a potem lament. zbrodnia(rz). i kara. chcieli dobrze, a wyjszło jak zwykle. maszynka przemieli trochę armatniego mięsa. doprawi go medialnym curry. a konsument cywilizacyjnie bardziej zaawansowany, ze smakiem to łyknie. powoli przeżuje, strawi i wydali. i popiół jak zwykle po tym zamęcie pozostanie. żadne zaranie. żadne wiekuiste zwycięstwo. krew, szczyny i gówno. smród napuchniętych trupów. Odpowiedz Link
skoonk Re: Trzecia u wrót 18.07.12, 07:40 poloeschatolo napisała: > maszynka przemieli trochę armatniego mięsa. doprawi go medialnym curry. a konsu > ment cywilizacyjnie bardziej zaawansowany, ze smakiem to łyknie. powoli przeżuj > e, strawi i wydali. > > i popiół jak zwykle po tym zamęcie pozostanie. > żadne zaranie. żadne wiekuiste zwycięstwo. krew, szczyny i gówno. smród napuchn > iętych trupów. jeszcze zachwyt nad technologią militarną, nad wyrafinowaniem zbrodni i kary, godziny emocji przed TV pod piwko i fajki... tego sie nie da opowiedzieć, trzeba przeżyć. A tymczasem pooglądajmy jak się tu i ówdzie na małą skalę robi sztukę. Odpowiedz Link
wubecja Re: Trzecia 20.07.12, 10:07 szczerze obawiam się konfliktu na Amurem: Rosyjski Daleki Wschód znajduje się pod coraz większą presją Chin. Nad Amurem, po rosyjskiej stronie granicy, widać drewniane wioski, których mieszkańcy obserwują zbudowane po chińskiej stronie miasta z trzydziestopiętrowymi gmachami ze szkła i aluminium, podświetlane w nocy, wokół których krążą auta najlepszych marek. Przesłanie adresowane przez chińskie wieżowce, zbudowane tuż przy granicy, do mieszkańców rosyjskich regionów jest proste. Jeżeli nie chcecie mieszkać w Chinach, to się stąd wynoście! Jest tylko kwestią czasu, kiedy zaczniemy marsz na północ. nczas.com/wiadomosci/azja/jedna-trzecia-terytorium-rosji-staje-sie-bezludna-pustke-wypelnia-chinczycy/ Odpowiedz Link
skoonk Re: Trzecia - Stargate 20.07.12, 12:23 wubecja napisała: > szczerze obawiam się konfliktu na Amurem: Jest tylko kwestią czasu, kiedy zaczniemy mar > sz na północ. [/i] Powodem wojen może się stać potrzeba wiedzy o strunach, bozonach i gwiezdnych wrotach. Fragment wywiadu Projektu Camelot z Henrym Deaconem. "Stargate i „Looking Glass" Jeśli chodzi o Montauk[i], Henry powiedział, że większość informacji Ala Bieleka jest poprawna. Najwyraźniej jest kilka rodzajów gwiezdnych wrót (stargate), a konkretnie: takie, w którym przekracza się portal pozostawiając urządzenie za sobą, i takie, w którym zabiera się urządzenie ze sobą. Ten drugi typ to według niego coś w rodzaju „Pomyśl, gdzie chcesz być i już tam jesteś". Najwyraźniej dużą rolę odgrywa tu interfejs mentalny. Henry potwierdził, że informacje Dana Burischa dotyczące gwiezdnych wrót są, przynajmniej w zakresie, w jakim je poznał, w 95 procentach prawidłowe, zaś brakujące 5 procent to skutek tego, że nie wiedział nic o wielkoskalowych Looking Glassach, które opisał Dan (patrz projectcamelot.org/project_looking_glass.html). Pokazaliśmy mu rysunki Dana i tekst Billa Hamiltona (patrz projectcamelot.org/project_looking_glass.html). Henry zastrzegł, że to, iż o nich nie wiedział, nie oznacza, że one nie istnieją, ale że mamy do czynienia z dużym rozczłonkowaniem i że po prostu nie zna tych urządzeń, w związku z czym nie ma w tym zakresie żadnych doświadczeń. Pokazaliśmy mu własnoręczne rysunki Dana. Obserwowaliśmy go, kiedy się im uważnie przyglądał. Po ich obejrzeniu powiedział: „Czy mówił wam o tych w Iraku?" Zapytaliśmy go wtedy, czy słyszał tę część wywiadu z Danem (projectcamelot.org/dan_burisch_interview_transcript_2.html). Henry wyznał, że nie dokończył oglądania tego nagrania wideo. Zapytaliśmy go, co wie. Powiedział, że iracki portal - gwiezdne wrota - stanowi rzeczywisty powód wojny w Iraku, że jego lokalizacja jest jedną z największych tajemnic I że wojna, przynajmniej częściowo, toczy się o kontrolę nad nim. Zapytaliśmy go, skąd to wszystko wie, czy czytał o tym w materiałach szkoleniowych? Odpowiedział tylko, że jego wiadomości pochodzą z „pierwszej ręki". [i] Nawiązanie do Projektu Montauk, który stanowił podobno kontynuację słynnego „eksperymentu filadelfijskiego" (Projekt Rainbow) z roku 1943, którego celem było stworzenie za pomocą bardzo silnych pól elektromagnetycznych kamuflażu mającego sprawić, że statki staną się niewidzialne dla radarów przeciwnika. - Przyp. tłum." ireport.cnn.com/docs/DOC-719922 Odpowiedz Link
kolejar Re: Trzecia - Stargate 21.07.12, 00:20 Znów przeszukałem net "w temacie". Bardziej wiarygodnie wyglądają opowieści o UFO i kolejnych Spotkaniach różnych stopni. O "stargate" wiarygodnie brzmią relacje filmowe - MGM i ich produkcje. O wiele bardziej ciekawie a intrygująco zanoszą się obserwacje Słońca z podejrzeniami właśnie stargate i podejrzanymi obiektami wokół. Odpowiedz Link
kolejar Re: Trzecia 21.07.12, 00:15 wubecja napisała: > szczerze obawiam się konfliktu na Amurem O tym mówi się poważnie od lat '60 ub.w. Proces jest logicznie wytłumaczalny i nieuchronny - Chińczycy muszą zalać Syberię i to robią już pomalutku. Kawały z czasów komuny o polsko-chińskiej granicy na Uralu są coraz bardziej realem. Odpowiedz Link
napoj.chmielowy Re: Trzecia 24.07.12, 14:19 Pierwsza wymiana ognia na dniach security.blogs.cnn.com/2012/07/23/exclusive-israel-in-open-war-with-iran/?hpt=hp_t3 Odpowiedz Link
tsy Re: Trzecia 24.07.12, 20:49 napoj.chmielowy napisał: > Pierwsza wymiana ognia na dniach > security.blogs.cnn.com/2012/07/23/exclusive-israel-in-open-war-with-iran/?hpt=hp_t3 Cyberfire trwa już od dłuższego czasu. Teraz nowa odsłona www.f-secure.com/weblog/archives/00002403.html Odpowiedz Link
napoj.chmielowy Ruszyli Chńczycy 02.08.12, 11:05 Żółte bezpieczeństwo zmianynaziemi.pl/wiadomosc/chinskie-okrety-wojenne-zmierzaja-w-kierunku-syrii Odpowiedz Link
wubecja Re: Ruszyli Chńczycy 02.08.12, 13:29 napoj.chmielowy napisał: > Żółte bezpieczeństwo > zmianynaziemi.pl/wiadomosc/chinskie-okrety-wojenne-zmierzaja-w-kierunku-syrii Dziwny kolor nieba nad Chinami traktowany jest, jako zapowiedź katastrofy. Mieszkańcy mocno doświadczeni w trakcie niedawnej powodzi wypatrują znaków nowych kataklizmów. Ostatnio, jako taki znak uznano dziwne kolorystycznie odcienie nieba wpadające w purpurę. Wszyscy dobrze wiedzą, że nie ma w tym nic normalnego. zmianynaziemi.pl/wiadomosc/chinczykow-przerazilo-mocno-purpurowe-niebo Odpowiedz Link
kolejar Re: Ruszyli Chńczycy 05.08.12, 22:13 napoj.chmielowy napisał: > Żółte bezpieczeństwo i zacytował portal "zmiany na ziemi", którego od dawna jestem stałym czytelnikiem!!! Tak więc linka nie czytałem teraz, bo czytałem równolegle z chmielowym A co do faktu, to wrócę znów do poprzednich moich spostrzeżeń: "Kto ma najsilniejszą flotę, ten rządzi światem" - prastara maksyma. Tak właśnie teraz mamy Wielki Pokaz flot Świata u wybrzeża Syrii i w ogóle w regionie. Royal Navy "z powodu Olimpiady" wciąż niczego nie pokazała. Ale, jak przejrzałem obecny stan floty tego ex-Imperium, to naprawdę za bardzo sił nie mają. Ale jednak pojawi się tam na 100% niebawem któryś z niszczycieli Class 45 typu "D". Pewnie "mój" HMS "Dragon"? Bo jest alarm! Zbieramy się do wyjścia w morze nędzną łajbą 8000 DWT, ale lotnictwo kontynentu zniszczyć podobno mogącą w grze... PS: Za II ww był sobie krążownik typu "D" HMS "Dragon" (znaczy "Smok"), potem ORP "Dragon" - nazwy nie zmieniono Ale tradycja Floty! Dzisiaj "nędzny" niszczyciel ma 100 tys.x większą siłę ognia (celnego!) od niegdysiejszych naj-pancerników nawet. Stąd skromnie tylko "krążowniczy" typ "D" niszczycieli Class 45. Poprzedniki Class 42 też miały "krążownicze" nazwy - "cities" jak: +"Sheffield", +"Coventry", "Glasgow", "Belfast", "Gloucester"... Odpowiedz Link
skoonk Kofi Annan rezygnuje 03.08.12, 00:10 Stany Zjednoczone i kraje Zatoki Perskiej niecierpliwiły się w ostatnich miesiącach przywiązaniem Annana do idei dyplomatycznego rozwiązania konfliktu w sytuacji, gdy wszystkie możliwości dialogu z reżimem w Damaszku zostały wyczerpane. www.naszdziennik.pl/swiat/6320,kofi-annan-rezygnuje.html Czas gromadzić zapasy (na zimę). Odpowiedz Link
map4 Re: Kofi Annan rezygnuje 03.08.12, 08:51 skoonk napisała: > Stany Zjednoczone i kraje Zatoki Perskiej niecierpliwiły się w ostatnich miesią > cach przywiązaniem Annana do idei dyplomatycznego rozwiązania konfliktu w sytua > cji, gdy wszystkie możliwości dialogu z reżimem w Damaszku zostały wyczerpane. To przecież USA w ONZ zablokowały pomysł na konferencję regionalną w sprawie Syrii, bo nie chciały dopuścić Iranu do negocjacyjnego stołu. To jest jeden z kilku przemilczanych powodów wczorajszej rezygnacji Kofiego Annana z pracy. Odpowiedz Link
kolejar Re: Kofi Annan rezygnuje 06.08.12, 01:41 Istnieje wciąż taki problem, iż nie żadnych jasnych info nt. reżymu, który zastąpi Assada. Jak będzie z kim gadać, to coś się rozegra. Póki co mocarstwa prężą siły (swoich flot i sił specjalnych) w imię pokazania, że mają coś do gadania. Oczywiście full control US Navy. Poczekamy, zobaczymy... A w Egipcie było jasne, że kolejna junta dogadana z USA, to Mubaraka lekko obalili. Gra jest między USA a Saudi Arabią. Inaczej wszystko byłoby dawno ustawione, a biedni ludzie nie cierpieli i ginęli bez sensu. Odpowiedz Link
napoj.chmielowy Nie jest dobrze. 12.08.12, 12:28 Rosyjskie plany co do Gruzji. Ciekawe jak w stosunku do Polski. Przewiduję w najbliższym czasie incydent graniczny na granicy polsko-białoruskiej. Odpowiedz Link
hurysa1 Re: Nie jest dobrze. 12.08.12, 14:00 napoj.chmielowy napisał: > Rosyj > skie plany co do Gruzji. > > Ciekawe jak w stosunku do Polski. Przewiduję w najbliższym czasie incydent gran > iczny na granicy polsko-białoruskiej. Chyba to już ostatnie chwile, gdy można zapobiec tej wojnie. A może jest już za późno? www.theatlantic.com/international/archive/2012/08/7-reasons-why-israel-should-not-attack-irans-nuclear-facilities/261028/# Odpowiedz Link
zbyleon 50 lat temu 12.08.12, 15:20 Cytat Latem 1962 r. w Moskwie gościła delegacja kubańska z Raulem Castro na czele. Prawdopodobnie to wtedy zapadła decyzja, która miała bezpośrednio rzutować na zaistnienie kryzysu kubańskiego. Postanowiono, że na Kubę zostaną wysłane radzieckie rakiety krótkiego i średniego zasięgu – SS-4 oraz SS-5. Rosjanie zdecydowali się tym samym na krok, jakiego jeszcze nigdy dotychczas nie dokonali podczas trwania zimnej wojny. Pomysł umieszczenia bardzo blisko wybrzeży Stanów Zjednoczonych rakiet zdolnych przenosić głowice atomowe niósł ze sobą olbrzymie ryzyko wybuchu wojny nuklearnej, przy której II wojna mogła okazać się „niewinną zabawą”. patrz : www.konflikty.pl/a,703,Czasy_najnowsze,Kryzys_kubanski_1962.html Odpowiedz Link
napoj.chmielowy Re: Trzecia 01.08.14, 00:42 Przypominam ten wątek z przed dwóch lat. Teorie spiskowe okazują się być jakąś mapą rzeczywistości społecznej nadając chaosowi informacji jakiś kierunek. Trzecia Wojna Światowa trwa już w najlepsze. Jeszcze w naszym państewku nie został zburzony żaden dom, ale rakiety już w te nasze domy są wymierzone i na sztabowych mapach nawbijano ogromne ilości chorągiewek. 15 sierpnia w Warszawie Wielka Defilada pod ściśle tajnym tytułem NIE ODDAMY NAWET GUZIKA OD MUNDURU! Odpowiedz Link
kolejar Re: Trzecia 01.08.14, 01:41 napoj.chmielowy napisał: Trzecia Wojna Światowa trwa już w najlepsze. Jeszcze w naszym państewku nie został > zburzony żaden dom, ale rakiety już w te nasze domy są wymierzone i na sztabowych mapach nawbijano ogromne ilości chorągiewek. 15 sierpnia w Warszawie Wielka > Defilada pod ściśle tajnym tytułem NIE ODDAMY NAWET GUZIKA OD MUNDURU! Ja obserwuję od dawna u Ludków typowe objawy psychozy wojennej. Nie zdają sobie sprawy ze źródła swoich świrów i świrują - jak np. ten psycholog na Monciaku w Sopocie. Co do konkretów (chorągiewek na mapach), to analizuję. Sytuacja jest dynamiczna. Na pierwsze dni konkretu można liczyć tylko na USAF. 6. Marines jednak odpuści Inflanty mimo mocnych "planów ewentualnościowych". W czarnym scenariuszu sowiety znów dojdą do Wisły. Szybko lądowo można liczyć tylko na 11. Dywizję Kawalerii z Żagania + 10. Brygadę Kawalerii z Świętoszowa, 12. Korpus Zmechanizowany Polsko-Niemiecko-Duński ze Szczecina, 6. Brygadę Powietrzno-Desantową sił szybkiego reagowania z Krakowa i Lublińca, 1. Dywizję Kawalerii Pancernej "Czarne Koszule" US-Army, może jeszcze Brygada Legii Cudzoziemskiej (co wątpliwe?), ale obrona na kierunku płd będzie zapewne wsparta jednostkami (ciężkimi może?) Ukrainy. Jednak konkretne działania USAF mogą i powinny powstrzymać natarcie sowieckie - stare A-10 "Worthog - Thunderbolt II" zwane "Tank-Killer" + helikoptery AH-64 "Apache" powinny powstrzymać natarcie pancerne na wystarczający czas do zorganizowania kontr-natarcia NATO. Nie sądzę, żeby sowieci mogli uzyskać panowanie nad przestrzenią powietrzną - w tej dziedzinie wciąż rządzi USAF na lądzie i US-Navy na świecie. Ćwiczenia powietrzne od lat widziane były nad Wr. - to nie były polskie maszyny! Para dyżurna F-15C "Eagle" pojawia się często... Problem może stanowić komtatybilność części polskiego uzbrojenia naj z resztą NATO, bo nasze naj z... Medinat Israel! Ale dla USA to chyba no problem? Zresztą podobnie z Ukraińcami. Inaczej w razie konfliktu jądrowego. Wtedy tylko IHVH-Bóg Izraela może pomóc - Miłość Prawdziwa! Ja egoistycznie chciałbym znaleźć się w epicentrum Wielkiego Błysku! Odpowiedz Link