Dodaj do ulubionych

Po prostu Palikot ;)

23.07.08, 07:53
Pisywałem tu różne słowa, niektórzy odbierali to jako debilstwo, inni
zacietrzewienie, chamstwo... Ale nie, przecież na WSZYSTKO się nie zdobyłem.
Założyłem wątek "Szpital p.w. Przemienienia Pańskiego" i w marzeniach przez
niektórych z Was wyśmiewanych wysyłałem tam Jarusia... Już myślałem, że moi
adwersarze i prześmiewcy mają rację, a tu... PALIKOT Janusz, absolwent
filozofii na KUL, producent bełtów i nalewek, poseł PO nagle zagrzmiał wczoraj
wieczorem na moich oczach ZAGRZMIAŁ dopiero konkretem - Lesiu do Szpitala!!!
Nie chodzi o to, że powiedział wprost - "Prezydent Lech Kaczyński to cham",
ale też wprost - do Szpitala go!!! Wstrząsający apel do Narodu...
Głębokie spojrzenie w oczy widza:
- Rzeczpospolita jest w niebezpieczeństwie! Ja się boję! Skąd wiadomo, czy za
chwilę nasza Najwyższa Władza w kolejnym przypływie szaleństwa nie wywoła np.
wojny z którymś z krajów ościennych? Ludzie!!! Ratujmy się i jak najprędzej
odsuńmy od urzędu tego obłąkanego człowieka, zanim stanie się nam coś naprawdę
złego.
Tak, Palikot na mój gust przesadził. Lech Aleksander nie jest wcale aż takim
szaleńcem. On się tylko czasem już totalnie gubi w sieci uwikłań. Uważam, że w
zupełności wystarczyłoby odsunięcie Jarusia od brata - Prezydenta, a z Panem
Prezydentem w cudowny sposób zaczęłoby być całkiem ok.
Obserwuj wątek
    • sztuk6mistrz Re: Po prostu Palikot ;) 23.07.08, 20:23
      Wiedza na temat zdrowia prezydenta powinna być wiedzą narodu. Ale sam wiesz jak
      trudno zdefiniować poczytalność lub równowagę psychiczną, i kto miałby to ocenić?
      Kaczyński też wydaje się mi człowiekiem owładniętym patologiczną wizją świata,
      ale to jeszcze nie jest choroba, to raczej socjopata z misją zmieniania ludzi,
      bo mają inne zdanie.
      Palikot gada co myśli wielu innych, ale mojego poklasku to nie zdobywa.
      L. Kaczyński jest złym prezydentem ale jeszcze nie popełnił błędu na
      impeachment, i tak pewnie będzie do wyborów. Zresztą nie należy go usuwać z
      powodów politycznych, to najlepszy destruktor dla PISu. Jakby go usunąć ludziska
      jeszcze by pożałowali godnego pożałowania bałwana i jako tego poczciwca jeszcze
      wynieśli z powrotem.
    • map4 Re: Po prostu Palikot ;) 23.07.08, 20:25
      kolejar napisał:

> - Rzeczpospolita jest w niebezpieczeństwie! Ja się boję! Skąd wiadomo, czy za
      > chwilę nasza Najwyższa Władza w kolejnym przypływie szaleństwa nie wywoła np.
      > wojny z którymś z krajów ościennych?

Nawet jeśli rzeczywiście Kaczyński Lech, tymczasowo prezydent RP wypowiedziałby
      wojnę komuś z naszych sąsiadów, to jedynym efektem tej proklamacji byłaby kolka
      ze śmiechu wywołana u "zaatakowanego".

Mamy dwóch sąsiadów, którzy może się trochę mniej na żartach znają, mianowicie
      Rosjan i Białorusinów. W obydwu przypadkach wojna z nimi zakończyła by się po
      około 2 godzinach od jej wypowiedzenia, bo tyle mniej więcej trzeba, aby zrzucić
      kilka plutonów odzianych na czarno cichociemnych na dach pałacu prezydenckiego w
      Warszawie. Akcja sprzątnięcia prezydenta powinna się zakończyć w 30 minut i
      zanim udałoby się polakom dobudzić kogokolwiek w sztabie generalnym oddział
      szturmowy zniknąłby ponownie po swojej stronie granicy. Warszawa leży bowiem
      godzinę lotu helikopterem od koszar elitarnej białoruskiej brygady sił szybkiego
      reagowania stacjonującej w Brześciu.

Gdyby po takiej zaś akcji ktoś w Warszawie ośmielił się wysłać czołgi na Mińsk
      to odpowiedzią byłaby inwazja 1900 czołgów rosyjskich stacjonujących w
      Kaliningradzie. Ponieważ zaś teren Warmii i mazur jest taki a nie inny, to
      czołgi rosyjskie potrzebowałyby 5 do 8 godzin, żeby zaparkować na Wiejskiej.

Wojna z Białorusią została już przeprowadzona, na razie na papierze, przez
      Andrzeja Rozenka z "nie". Z tamże umieszczonej symulacji wynika, że nie za
      bardzo mamy z czym Łukaszence podskakiwać.

Całość dostępna jest pod adresem:

www.nie.com.pl/art6088.htm
      • kolejar Re: Po prostu Palikot ;) 24.07.08, 05:35
        Nie uważam, żeby Pana Prezydenta należało obalać jako niepoczytalnego i
        internować psychiatrycznie. Cytowałem tylko wypowiedzi posła Palikota. Ja widzę
        zagrożenie w patologicznej psychiatrycznie osobie Jarusia. Ten gość bredzi, ale
        nie to jest istotnie groźne. Groźny jest jego psychotyczny wpływ na Brata, który
        z tego wszystkiego doznaje pomieszania i po prostu fatalnie sprawuje swój Urząd.
        Jarusia można by internować (psychiatrycznie) bez Trybunału Stanu. To nie jest
        obalanie żadnego funkcjonariusza Państwa, a jedynie działania wobec zwykłego
        posła. Chory i tyle... Zgadzam się, że obalanie Prezia wręcz najprawdopodobniej
        wywołałoby odwrotny skutek. Lepiej przeczekać do konstytucyjnego terminu
        wyborów. Do tego czasu patologia Bliźniaków tak się skompromituje sama z siebie,
        że już niczego nie będzie potrzeba więcej poza... kandydatem-ką. I w tym
        problem. Myślę, że takiego kogoś nie było, nie ma i nie będzie NIGDY.
        Kogokolwiek by nie zaproponować, to będzie zaraz czyjeś NIE, bo taki i owaki,
        taka i owaka... Myślicie, że Jadzia jest dobra??? A gdzie tam - tu już chyba
        ktoś odważał się na wątpliwości. Z mojej strony - nie wszystkie jej tezy
        przyjmuję za święcie mądre - ona też często bredzi. Dla niektórych tylko bredzi
        - taka ni to PiSiara, ni to co? Przesadza nazbyt często a dobitnie, a do tego
        "stara prukwa" - ona w ogóle dożyje tych wyborów?
        • sztuk6mistrz Re: Po prostu Palikot ;) 24.07.08, 07:40
          Rzucanie nazwiskami, jest pozbawione sensu, dlatego że:
          a) nie są to żadne kandydatury tylko takie modele osobowościowe wysuwane jak
          robaczek na haczyku - ilu rzuci się na ofiarę?
          b) pragmatyzm podpowiada, iż kandydat nigdy nie jest idealny, raczej pytanie
          jest czy jesteśmy jego wady zdzierżyć? Tak Tusk wygrał wybory.
          c) Tusk jest słabym kandydatem i chyba sobie to uświadomi, albo uświadomią mu to
          wyborcy, bo na minkach już daleko nie pojedzie. Teraz pewnie dobrze by się
          sprzedał ktoś o profilu Zdrojewskiego - taki niby technokrata co to wszystko wie
          i ma plan (zbliżające się Euro, przyszły budżet, sprawy integracji
          europejskiej). Będzie mówił dużo i niezrozumiale, więc "mądrze".
          d) prezydent w Polsce ma gówno do gadania, ale może być przynajmniej ozdobny.
          Niestety ładnej kobiety w polityce nie widzę jakiem esteta, same koszmarony!
          • kolejar Re: Po prostu Palikot ;) 24.07.08, 23:46
            sztuk6mistrz napisał:
            > d) prezydent w Polsce ma gówno do gadania, ale może być przynajmniej ozdobny.
            > Niestety ładnej kobiety w polityce nie widzę jakiem esteta, same koszmarony!

Myślę, myślę... i coraz bardziej zazdroszczę - Ukraińcom! ŻADNYCH wątpliwości -
            tylko Julia!!!
            • zbyleon Re: Po prostu Palikot ;) 25.07.08, 12:12
              Mnie spodobało się jak we wczorajszej debacie sejmowej któraś z
              posłanek oceniając ministra finansów V.R. użyła następującego zwrotu:
              " taki przystojny mężczyzna , a taki palikot"
              Całkiem zgrabnie może zastępować znane określenie PALANT.
              • kolejar Re: Po prostu Palikot ;) 25.07.08, 12:25
                zbyleon napisał:
                > " taki przystojny mężczyzna , a taki palikot"
                > Całkiem zgrabnie może zastępować znane określenie PALANT.

Nie pasuje mi to. Czy PALANT odnosi się do człowieka inteligentnego i
                wykształconego? A Palikot JEST - jedno i drugie. Może lepiej BAŁWAN? Bo palant
                jawi mi się coś jako "zakuta pała", ktoś, kto niczego nie kuma. Tymczasem bałwan
                jest człowiekiem często niegłupim, ale kompletnie niepoważnym, odstawiającym
                błazenady w pejoratywnym znaczeniu - taki jest Palikot.
                • poloeschatolo Re: Po prostu Palikot ;) 25.07.08, 13:11
                  kolejar napisał:

> zbyleon napisał:
                  > > " taki przystojny mężczyzna , a taki palikot"
                  > > Całkiem zgrabnie może zastępować znane określenie PALANT.
                  >
                  > Nie pasuje mi to. Czy PALANT odnosi się do człowieka inteligentnego
                  > i wykształconego? A Palikot JEST - jedno i drugie. Może lepiej
                  > BAŁWAN? Bo palant jawi mi się coś jako "zakuta pała", ktoś, kto
                  > niczego nie kuma. Tymczasem bałwan jest człowiekiem często
                  > niegłupim, ale kompletnie niepoważnym, odstawiającym błazenady w
                  > pejoratywnym znaczeniu - taki jest Palikot.

szkoda bahnszucu, że jesteś tak mało palikociarski. ale wszystko jeszcze przed tobą

ale na poważnie. mam z tym panem zgryz. reprezentant biznesu tanich nalewek i
                  trochę lepszych wódek. establiszment i enfant terrible platfusów. a jednocześnie
                  heppener (co prawda nie tej miary co dr dragan dragic).
                  to powoduje, że takie zjawisko aż się prosi o nazwanie. samo nazwisko gościa
                  jest niewyjęte - palikot. ciekawe czy jego etymologia ma jakiś związek z
                  prześladowaniami braci w kociej czy też innej wierze, bo jeśli tak to można by
                  dopatrzeć się w zachowaniach pana posła czegoś w rodzaju ekspulsji za przewiny
                  praszczurów.

i jeszcze jedna refleksja - jego zachowania instynktowne czy też wykalkulowane
                  sugeruje dość spore osamotnienie pośród trzódki tuska i schetyny oraz szukanie
                  jakiegoś oddźwięku i popleczników... ciekawe czy prywatnie ten pan jest tak
                  bucowaty jak próbuje czasem grać w mediach (co stety/niestety wymagałoby
                  bliższego poznania)
    • kolejar Re: Po prostu Palikot ;) 07.08.08, 15:35
      Teraz zachowam się zgodnie z tutejszym konwenansem i zapodam sznurek:
      politbiuro.pl/politbiuro/1,85402,5560333,Komorowski_dostal_kota_od_Palikota__A_Gosiewski_psa.html?nltxx=856991&nltdt=2008-08-07-08-06
      A gościu nie ma racji?
      Co się go za te nalewki bełty czepiacie?
      Może po nalewkę zaraz pójdę? Albo po bełta...
    • kolejar Re: Po prostu Palikot ;) 08.10.08, 23:07
      Odgrzewam ten wątek, bo jestem wstrząśnięty! Poseł Palikot dzisiaj bardzo
      trafnie i pięknie scharakteryzował ruchy Prezia - z wczorajszym idiotycznym
      orędziem na czele. Następnie zwrócił się z dramatycznym apelem:
      - Zrezygnuj z tego urzędu, bo się nie nadajesz, szkodzisz Polsce i Polakom!
      Dalej było jeszcze dramatyczniej. Poseł Palikot stwierdził, że go szlag trafia,
      jak widzi, co wyczynia w imię swojej egoistycznej kariery Lech Kaczyński, potem
      wyliczył, ile dni tej kompromitującej prezydentury jeszcze zostało i stwierdził,
      że on tyle nie wytrzyma! Szlag go trafi, a jak nie, to popełni samobójstwo!!!
      Poseł Palikot pewnie nadmiernie się unosi, ale, niestety, z przykrością muszę mu
      przyznać rację. Jestem spokojniejszy od niego. Od kiedy przestał wreszcie
      rządzić PiS nie miewam zbyt często myśli samobójczych (wtedy miewałem
      codziennie!). Jednak rzeczywiście - gdyby Prezio Kaczorek miał trwać następną
      kadencję, to z miłą chęcią umówię się z Januszem Palikotem na jakieś fajne
      samobójstewko... Albo po prostu szlag mnie trafi. Teraz też szlag mnie trafia,
      jak słyszę te wszystkie obłąkańcze bzdury Jarusia Kaczorka, majaczenia jego
      Brata, czy głupoty i chamskie porykiwania jakiegoś tu Ryka.
      • map4 Re: Po prostu Palikot ;) 09.10.08, 09:12
        kolejar napisał:

> Odgrzewam ten wątek, bo jestem wstrząśnięty! Poseł Palikot dzisiaj bardzo
        > trafnie i pięknie scharakteryzował ruchy Prezia - z wczorajszym idiotycznym
        > orędziem na czele. Następnie zwrócił się z dramatycznym apelem:
        > - Zrezygnuj z tego urzędu, bo się nie nadajesz, szkodzisz Polsce i Polakom!

To są tylko słowa, bicie piany, igrzyska. Poseł Palikot obraża własną
        inteligencję, jeśli uważa, że w walce z Kaczyńskim Lechem słowa mają jakąkolwiek
        skuteczność.
      • skoonk Re: Pokrętny Palikot ;) 09.10.08, 15:38
        kolejar napisał:

> Od kiedy przestał wreszcie
        > rządzić PiS nie miewam zbyt często myśli samobójczych (wtedy miewałem
        > codziennie!). Jednak rzeczywiście - gdyby Prezio Kaczorek miał trwać następną
        > kadencję, to z miłą chęcią umówię się z Januszem Palikotem na jakieś fajne
        > samobójstewko... Albo po prostu szlag mnie trafi. Teraz też szlag mnie trafia,
        > jak słyszę te wszystkie obłąkańcze bzdury Jarusia Kaczorka, majaczenia jego
        > Brata, czy głupoty i chamskie porykiwania jakiegoś tu Ryka.

idź do doktora (najlepiej historii z ipn) i wypełnij oświadczenie lustracyjne,
        potem zanieś pieczony świński łeb Gzresiu Szetynie, pokłoń się, ucałuj
        pierścień. Zobaczysz - wszystkie lęki ustąpią.
        Podobnie postąpił wczora Pal-i-Kot. Widzisz - trochę go musnęło po kieszeni, ale
        żyje! Uniknął trudnych pytań o budżet i złożył hołd zwycięzcom, czym wyszedł na
        plus. Filozof że-ho-ho!
        • kolejar Re: Pokrętny Palikot ;) 09.10.08, 20:25
          skoonk napisała:
          > idź do doktora (najlepiej historii z ipn) i wypełnij oświadczenie lustracyjne

Problem w tym, że nie jest to wcale proste! Oni (ci doktorzy) tam nie wpuszczają
          "ludzi z ulicy". Praktycznie nie mam szans, żeby tam cokolwiek.

skoonk napisała:
          > potem zanieś pieczony świński łeb Gzresiu Szetynie, pokłoń się, ucałuj
          pierścień. Zobaczysz - wszystkie lęki ustąpią.

Łeb podobno powinien być koński - nie świński. Tego NIE ZROBIĘ, bo straciłbym
          przyjaźń paru BARDZO FASCYNUJĄCYCH Dam, z którymi zresztą się solidaryzuję - to
          "koniary", czasem nawet wegetarianki. Szanuję i rozumiem - świńskiego łba też
          nie podłożę. No... może Łeb Jarusia Kaczorka urżnięty za pomocą pewnego
          przyrządu na Pl. Rewolucji to bym przyniósł!
          A Palikot jest ok.! w kontekście wypowiedzi tu Ryków i Najglupszych Nicków
          zwłaszcza. O polityce Braci już nie warto wspominać.
          A Palikot ogłosił, że popełni samobójstwo! Nikt nie usłyszał?
          • hurysa1 Re: Pokrętny Palikot ;) 09.10.08, 23:32
            kolejar napisał:

> A Palikot ogłosił, że popełni samobójstwo!

Patrząc na jego zielonkawą cerę nie musi. Wątrobę ma tak zniszczoną, że raczej
            do prezydenckich wyborów nie dożyje. Jego zachowania pokazują, że jest tego
            całkiem świadomy. Obstawiam nowotwór.
            • kolejar Re: Pokrętny Palikot ;) 11.10.08, 13:55
              hurysa1 napisała:
              Wątrobę ma tak zniszczoną, że raczej do prezydenckich wyborów nie dożyje. Jego
              zachowania pokazują, że jest tego całkiem świadomy. Obstawiam nowotwór.

Dla uściślenia on DOKŁADNIE powiedział, że nie dożyje do terminowych wyborów, bo
              go szlag trafi, ALBO samobójstwo. Tak więc całkiem możliwe, że na coś cierpi.
              Jeśli żółty, to statystycznie obstawiałbym żółtaczkę typu C - popularne jak
              grypa i katar wink.
      • skoonk Re: Po prostu Palikot ;) 10.10.08, 09:42
        kolejar napisał:

> Odgrzewam ten wątek, bo jestem wstrząśnięty! Poseł Palikot dzisiaj bardzo
        > trafnie i pięknie scharakteryzował ruchy Prezia - z wczorajszym idiotycznym
        > orędziem na czele. Następnie zwrócił się z dramatycznym apelem:
        > - Zrezygnuj z tego urzędu, bo się nie nadajesz, szkodzisz Polsce i Polakom!

Wynika, że kto jest bardziej konfliktowy - premio, czy prezio?
        Sie nie dziwie, że premier wolałby sam, ale nie ufam populystom.
        Zauważył, że wygrywa sie butom i tak leci, robi z nas durni i sie nabija. Tyle
        ma z premiera, co ambra z ambrozji. Ale który menel kupiłby coś co sie nazywa
        "Ambrozja"? Zaś "ambra" brzmi jak trza - kropla nieśmiertelności z nutą ironii.
        De gusta non dysputa.
    • napoj.chmielowy Re: Po prostu Palikot ;) 11.10.08, 00:19
      jakoś tak po ludzku
      żal mi Palikota
      różne rzeczy czytuję
      i wynika z nich
      że to skończony idiota
      piątej klepki mu chyba
      brakuje
      co to za koleś
      co chuja z plastiku
      w telewizji pokazuje
      albo ten spreparowany
      świński łeb
      czy mu się wydaje
      że Polak to kiep
      i da się nabrać
      na tak prymitywny
      lep chociaż kiedyś się
      nabrał
      na wielkopowierzchniowy
      sklep
      ale to lat kilka
      temu było
      od tej pory wiele
      spraw się wydarzyło
      najważniejsze to to
      że pojedynczym przybyło
      gdy wielu ubyło
      gdy wielu
      majątek straciło
      i wszyscy wiedzą
      że złodziejstwo się
      rozpanoszło
      i teraz każdy
      po prostu
      dba o swoje
      z tego wynika
      na rynku panika
      ja się tej paniki
      boję
      ale chyba wytrzymam
      komuś się wydaje że
      mnie dyma
      ale to ja jego
      wydymam...
    • skoonk Re: Po prostu Pal i kot ;) 13.10.08, 20:08
      kolejar napisał:
      Ludzie!!! Ratujmy się i jak najprędzej
      > odsuńmy od urzędu tego obłąkanego człowieka, zanim stanie się nam coś naprawdę
      > złego.

A oto głos laureata pokojowej nagrody w tej sprawie:
      "W tej sytuacji Lecha Kaczyńskiego należy poddać badaniom, i odsunąć od
      sprawowanego urzędu, bo się do tego nie nadaje. Jestem często za granicą i mam
      dość wysłuchiwania, co się tam u was dzieje. Trzeba coś z tym zrobić" –
      oświadczył Wałęsa.

• napoj.chmielowy Protestuję!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!! 13.10.08, 20:32
        Lech Kaczyński jest najlepszym Prezydentem jakiego mógł dać nam Pan Bóg.
        Twierdzę to zgodnie ze swoją wiedzą na temat myk}ów jakie historia wyprawia.
        • napoj.chmielowy Re: Protestuję!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!! 13.10.08, 20:45
          Tak vogóle, moje wrocławskie Krasnoludki spójrzcie na to z czym macie
          doczynienia.
        • chlorofil1 Re: Protestuję!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!! 14.10.08, 10:22
          napoj.chmielowy napisał:

> Lech Kaczyński jest najlepszym Prezydentem jakiego mógł dać nam Pan Bóg.
          > Twierdzę to zgodnie ze swoją wiedzą na temat myk}ów jakie historia wyprawia.

Masz na myśli ten długotrwały kabaret pt. "Poleci?"?
        • map4 Re: Protestuję!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!! 14.10.08, 15:16
          Przeczytałem tą opinię trzy razy, pięć razy sprawdzając dla pewności jej autora
          i doszedłem do kilku możliwości:

- ktoś się chmielowemu włamał na konto,
          - ktoś chmielowemu dosypał szaleju do preferowanego przez niego napoju,
          - chmielowy zapomniał użyć emotikonki oznaczającej przekąs i ironię (" wink ")
          - chmielowy naprawdę tak uważa, bez żadnych wspomagaczy zadymiających mu umysł.

Jeśli w grę wchodzi opcja czwarta, to ja poproszę o jakieś argumenty. I proszę
          mi tu nie wyjeżdżać z Białorusią albo z argumentami jak z kawału o Stalinie, co
          to "tylko przypierdolił", choć mógł zabić.
          • napoj.chmielowy Re: Protestuję!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!! 14.10.08, 15:30
            Doznałem przesytu. Jeżdżą po Panu Prezydencie jak po łysej kobyle, a sami sobą
            niewiele więcej reprezentują. Postanowiłem polubieć Pana Prezydenta. I ten post
            jest tego efektem.
            • map4 Re: Protestuję!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!! 14.10.08, 16:00
              napoj.chmielowy napisał:

> Doznałem przesytu. Jeżdżą po Panu Prezydencie jak po łysej kobyle, a sami sobą
              > niewiele więcej reprezentują. Postanowiłem polubieć Pana Prezydenta. I ten post
              > jest tego efektem.

A nie jest to przypadkiem empatią napędzana sympatia
              dla (zdrowo, przyznaję) ostatnio flekowanego prezydenta ?
              Taki psychologicznie umocowany automatyzm powodujący, że w pucharach zawsze
              kibicujemy drugoligowej drużynie przeciwko pierwszoligowej ?

Czy zdajesz sobie sprawę, że takie odczucia mogą zaważyć na ewentualnej
              reelakcji podgrzewanego chodnika ? Jak byś się czuł, gdyby dzięki Twojej
              zaprawdę powiadam Ci chrześcijańskiej postawie Lech I Nadęty otrzymał by mandat
              władania Polską przez następne pięć lat ? Oj, coś mi się wydaje, że przed
              wyborami prezydenckimi trzeba Ci będzie światopogląd wyprostować smile
              • napoj.chmielowy Re: Protestuję!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!! 14.10.08, 20:34
                map4 napisał:

>
                > A nie jest to przypadkiem empatią napędzana sympatia
                > dla (zdrowo, przyznaję) ostatnio flekowanego prezydenta ?

Gdybym cenił przeciwników Pana Prezydenta zastanowiłbym się nad tym, ale nie
                cenię i wątpię w to, że Tusk z Sikorskim będą reprezentować jutro moje interesy.
                Raczej interesy Palikota i tego (?) oCzarnieckiego (ten od leasingu).

> Taki psychologicznie umocowany automatyzm powodujący, że w pucharach zawsze
                > kibicujemy drugoligowej drużynie przeciwko pierwszoligowej ?
                >

Ja kibicuję tylko w sportach żeńskich. Facet takiej dupy nigdy nie będzie miał
                jaką ma Syrena.

> Czy zdajesz sobie sprawę, że takie odczucia mogą zaważyć na ewentualnej
                > reelakcji podgrzewanego chodnika ? Jak byś się czuł, gdyby dzięki Twojej
                > zaprawdę powiadam Ci chrześcijańskiej postawie Lech I Nadęty otrzymał by mandat
                > władania Polską przez następne pięć lat ?

Czułbym się kiepsko, ale to nie znaczy, że będę się przyglądał jak Panowie i
                Damy flekują Kurdupla.

> Oj, coś mi się wydaje, że przed
                > wyborami prezydenckimi trzeba Ci będzie światopogląd wyprostować smile
                >

Kiedyś usłyszałem wierszyk: "jeśliś durny idź do urny". Ze względu na swoją
                rytmikę bardzo mi się przyspawał do psychiki.
                • kolejar Re: Protestuję!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!! 16.10.08, 05:42
                  napoj.chmielowy napisał:
                  > Raczej interesy Palikota i tego (?) oCzarnieckiego (ten od leasingu).

Palikot raczej za Twoim interesem (nalewki), a Czarnecki to ten od GettinBanku,
                  Sky-Tower zamiast Poltegoru itd. Nie kibicuję L. Czarneckiemu itp., ale też jest
                  NIEPRAWDĄ, że PO im kibicuje. Pewnie niektórzy z działaczy - nie partia jako taka.

napoj.chmielowy napisał:
                  > Kiedyś usłyszałem wierszyk: "jeśliś durny idź do urny". Ze względu na swoją
                  rytmikę bardzo mi się przyspawał do psychiki.

No to sam siebie określiłeś Durniu. A nie wymyślaj tym, którzy chodzą i przestań
                  zrzędzić, że Twoja nędza jest zawiniona przez kolejnych nieudolnych rządzących.
                  Sam jesteś sobie winny. Zrozum to wreszcie, że NIE JESTEŚ BOGIEM!, bo tą
                  możliwość skutecznie zaprzepaściłeś. Wielu ludzi Ci ufało. Teraz jesteś tylko
                  wiecznie zrzędzącym "schorowanym alkoholikiem" - jak sam się określasz. Nie masz
                  zbyt większych praw do zrzędzenia od Lecha Kaczyńskiego. Masz takie same jak
                  Antoś Macierewicz, Anka Walentynowicz, Aśka Gwiazdowa, Andrzej Gwiazda... Tylko,
                  że Ty akurat im konkretnie przeciw nawet - jesteś przeciw "deubekizacji"!
                  Przeciw odebraniu emerytur nawet Twojemu Ś.P. Ojcu - o L.W. nie mówiąc. Gdzie
                  Twoja logika???
                • kolejar Re: Protestuję!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!! 16.10.08, 05:47
                  Chmielowy! To Ty jesteś total durny - napisałem przepiękny wywód dlaczego, ale
                  mi wcięło. Drugi raz mi się nie chce. Domyśl się, na czym polega Twoja głupota
                  abnegackiego zrzędziarza. Jesteś śmieszny! Ja Ciebie radzić - Ty nie tylko idź
                  czynnie do urny, Ty bądź bierny Wyborca, jak Ciebie się nie podoba! Ty bądź w
                  Kneset i tam zrzędź a pij zamiast tu!
                  • map4 Re: Protestuję!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!! 16.10.08, 07:37
                    kolejar napisał:

> Chmielowy! To Ty jesteś total durny

Daj sobie spokój z epitetami. Albo ugryź się w palce, albo przenieś swoje wywody
                    na wściek albo zmień epitety na argumenty.
                    • napoj.chmielowy Re: Protestuję!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!! 16.10.08, 08:52
                      Mapie. Kolejarz jest niereformowalny, ale epitety i wyzwiska od człowieka, który
                      jest zwolennikiem budowy Superfontanny i Bramy Trzeciegotysiąclecia nie robią na
                      mnie najmniejszego wrażenia.
                  • skoonk Re: Padlina... 16.10.08, 09:56
                    kolejar napisał:
                    Ja Ciebie radzić - Ty nie tylko idź
                    > czynnie do urny, Ty bądź bierny Wyborca, jak Ciebie się nie podoba! Ty bądź w
                    > Kneset i tam zrzędź a pij zamiast tu!

Na moje logikie głos wyborczy pal i kota znaczy mniej, niż jego tekst bierny w
                    Wyborczej. Widzę tam też miejsce dla Wuboli - fajnie ściemniacie. Naród to kupi
                    tak, jak ambrę i ścierwo na zagrychę.

• map4 Re: Padlina... 16.10.08, 11:38
                      skoonk napisała:

> Widzę tam też miejsce dla Wuboli - fajnie ściemniacie. Naród to
                      > kupi tak, jak ambrę i ścierwo na zagrychę.

Sprecyzuj, o co Ci biega.
                      • skoonk Re: Padlina... 16.10.08, 12:44
                        map4 napisał:

> Sprecyzuj, o co Ci biega.

O Palikota, jego strategię medialną; o cyniczną manipulację;
                        o sterowanie entropią, o przewagę mediów nad urnami, publicystyki nad
                        głosowaniem, kabaretu nad faktami, zorganizowanej przestepczości nad
                        zdezorganizowanym ładem, itd. Kojarzy mi się podżeganie rewolucji, rozmiękczanie
                        mózgów, rozluźnianie więzi przez atak propagandowy. Świński ryj cuchnie padliną.
                        Rozumiem szok wywołujący opamiętanie, jak ten z kryzysem, porusza mnie walka o
                        nowe paradygmaty, ale nie znoszę padliny.
                        • map4 Re: Padlina... 16.10.08, 15:09
                          skoonk napisała:

> map4 napisał:
                          >
                          > > Sprecyzuj, o co Ci biega.
                          >
                          > O Palikota, jego strategię medialną; o cyniczną manipulację;

Jeśli go słuchasz, to jesteś sam sobie winny. Popatrz na efekty działań
                          dowodzonej przez niego komisji i skojarz z tym jego aktywność medialną. Po takim
                          porównaniu tylko jeden komentarz przychodzi mi do głowy:
                          "krowa która dużo ryczy mało mleka daje", w odwrotnej kolejności:
                          ponieważ mało mleka było, wzięła się krowa i rozryczała na cały regulator.

> o sterowanie entropią, o przewagę mediów nad urnami, publicystyki nad
                          > głosowaniem, kabaretu nad faktami, zorganizowanej przestepczości nad
                          > zdezorganizowanym ładem,

Zastanawia mnie ostatnio skąd państwa UE oraz USSA wezmą te miliardy obiecane na
                          wyciąganie bankierów z sadzawki. Wydoić podatników na taką kwotę w tak krótkim
                          czasie się nie da, bo oznaczało by to ogólnoświatową rewolucję, pozostaje więc
                          sfinansowanie rządowych gwarancji poprzez emisję papierów dłużnych sygnowanych
                          przez państwa. Tyle, że w obecnej sytuacji nie ma żadnej gwarancji, że ktoś
                          będzie w ogóle chciał wykupić od państw-emitentów te papiery. Pojawia się zatem
                          całkiem realne niebezpieczeństwo bankructwa całego tzw. rozwiniętego świata. Bo
                          z jednej strony zobowiązania zaciągnięto a z drugiej strony finansowanie tych
                          zobowiązań może nie wypalić. Co zatem proponujecie jako najlepsze zabezpieczenie
                          "marności" przed nadciągającą hiperinflacją wszystkich zachodnich walut ?

Ziemię ? Złoto ? Emigrację na Kubę ?
                          • kolejar Re: Padlina... 16.10.08, 18:45
                            map4 napisał:
                            > Ziemię ? Złoto ? Emigrację na Kubę ?

Poważnie - ziemię.
                            A ta emigracja na Kubę to chyba żart? Może do Korei Płn.?
                            • chlorofil1 Re: Padlina... 16.10.08, 19:00
                              kolejar napisał:

>
                              > Poważnie - ziemię.
                              > A ta emigracja na Kubę to chyba żart? Może do Korei Płn.?

Emigrację na Kubę. To nie żart. Poniższe zdjęcie nie wróży nic dobrego.

https://bi.gazeta.pl/im/3/5817/z5817293X.jpg
                              • skoonk Re: Padlina... 16.10.08, 22:27
                                chlorofil1 napisał:

> kolejar napisał:
                                >
                                > >
                                > > Poważnie - ziemię.
                                > > A ta emigracja na Kubę to chyba żart? Może do Korei Płn.?
                                >
                                > Emigrację na Kubę. To nie żart.

Na Kubę? czemu nie, jak się globalnie wyrówna, to Kuba będzie znów awangardą.
                                Tymczasem organizuje się wyprawa z Kokonem do Afryki - 2$ na dzień.

> Poniższe zdjęcie nie wróży nic dobrego.

Choćby on wszystkie szkoły świata skończył, to nie dorówna tej inteligencji
                                wrodzonej. Niech o tym pamięta. On chce budować jedność europejską z jego móżdżkiem?

Co innego Pal i kot z ryjem świni - haryzmatyczny przy-wódca potrafi poprowadzić
                                ludzkość ku ku, trzy głowy to osobowość mnoga, tranzytywna.
                                Palikot chciał zwołać konferencję prasową, podczas której miał po raz kolejny
                                zadać pytanie prezydentowi. Tym razem zamierzał jakoby spytać, czy na szczycie w
                                Brukseli Lech Kaczyński był pod wpływem alkoholu.
                                — Mam problemy z komentowaniem zachowań posła Palikota. On ma dwie twarze.
                                Tygrysa, gdy występuje publicznie i małego potulnego kotka, kiedy zjawia się na
                                prezydium władz klubu PO - powiedział Grzegorz Dolniak, wiceprzewodniczący
                                klubu Platformy.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka