Dodaj do ulubionych

INTELEKTUALNE UBÓSTWO RASZYNA

25.02.11, 12:09
Symbolem intelektualnego ubóstwa naszej gminy do niedawna był pan R. Dziś na jego miejscu jest człowiek, mało że inteligentny, to także kulturalny, z inicjatywą, klasą. Bardzo cieszymy się z tej zmiany, bo należała się ona nam jak, za przeproszeniem, psu kośc.
Myliłby sie jednak ten, kto myślałby, ze skończylismy z intelektualnym ubóstwem. Dziś reprezentuje je przewodnicząca rady- pani Celina Szarek. Na wczorajszej sesji Rady Gminy Raszyn dała ona niewyobrażalny popis ciasnoty umysłowej, głupoty, a nawet....chamstwa. No bo w jakich kategoriach zakwalifikowac taki fakt: Pan Wójt podnosi rękę i prosi o głos, a pani przewodnicząca raz tego faktu udaje, że nie zauważa i kontynuuje obrady, a nastepnym razem łaskawie udziela Wójtowi głosu w następujący sposób: „proszę Panie Wójcie, ale krótko”!!!

Pan R. zamiast zatrudnic kompetentnego pracownika, zlecał pewne prace firmom zewnętrznym, co wielokrotnie zwiększało koszty wykonania tych prac. Pan andrzej Zaręba natychmiast to ukrócił i zrezygnował z usług firm zewnętrznych tam, gdzie mógł to samo wykonac pracownik Gminy. W związku z tym musiał przesunąc pieniądze przeznaczone na płace z pozycji „płace zewnetrzne” na pozycje „płace”, do czego każdy wójt ma prawo. Chodzilo o przesunięcie kwoty 150 tys.zł. Pani Celina Szarek wychodziła wprost ze skóry aby uczynic z tego powód do obstrukcji obrad rady nie licząc się z czasem radnych i gości. Dwukrotnie wychodziła, zapewne po instrukcje (od pana R.)! Czytała jakąś wykładnię prawą pana @#$&^% zapominając, że podstawowym aktem prawnym dla gmin jest „Ustawa Samorządowa” i wystarczy ja stosowac aby zawsze byc w zgodzie z prawem. Problem w tym, ze pani Celina Szarek nie zna ustawy samorządowej, próbuje zaś, zapewne za radą swego guru, popisywac się na sesjach rady i maksymalnie przeszkadzac Wójtowi w sprawnym zarządzaniu Gminą.

Bacznie obserwowałam wczoraj zachowania poszczególnych radnych i doszłam do nastepujących wniosków:

1. Jestem za republiką konstytucyjną, a nie bananową, jaką niewątpliwie jest Polska. Popatrzecie Państwo w jak prosty sposób w republice bananowej można zniszczyc średnio zamożne państwo. Wystarczy na każdym szczeblu zarządzania powołac rady. No bo po co komu i do czego potrzebne są te wszystkie rady na szczeblu gminy, powiatu i województwa? Utrzymanie ich w skali kraju kosztuje nas krocie, a jaka z nich korzyśc? ŻADNA!!!

2. Panowie Radni. Cokolwiek by o Was nie powiedziec, to niewątpliwie są wśród Was osoby wartoiściowe, godne zaufania i potrafiące samodzielnie myślec. Jest wiele do nadrobienia. Weźcie się więc w garśc, zapomnijcie o przeszłości i zacznijcie razem z Panem Andrzejem Zarębą budowac przyszłośc naszej gminy. Stwórzie większośc, podziękujcie nieudolnej pani Szarek i na jej miejsce wybierzcie faceta z głową.
Widzę to tak: panowie Haczkur, Hoffman, Ostrzyżek i Pawlikowski stwórzcie większośc z prawą stroną. Na przewodniczącego rady proponuję pana Hoffmana, na viceprzewodniczącą panią Nowak. I do roboty!!!

Obserwuj wątek
    • kurica66 Re: INTELEKTUALNE UBÓSTWO RASZYN 25.02.11, 19:55
      "Dziś na jego miejscu jest człowiek, mało że inteligentny, to także kulturalny, z inicjatywą, klasą."
      ---
      Łubudubu łubudubu niech nam żyje prezes naszego klubu!
      • matuza Re: INTELEKTUALNE UBÓSTWO RASZYN 25.02.11, 20:52
        kurica66 Pani Alicja tak juz ma zawsze chwali dzień przed zachodem słońca surprised
      • stoper57 Re: INTELEKTUALNE UBÓSTWO RASZYN 26.02.11, 07:51
        ...to pisałam ja, Alicja........
        • alicja-wawrzynska Re: INTELEKTUALNE UBÓSTWO RASZYN 26.02.11, 16:35
          stoper57 napisał:
          > ...to pisałam ja, Alicja........

Pisałam także iż zdrowiej jest odejśc od stołu z uczuciem niedosytu niż próbowac zjeśc za całą gminę.
    • rafal.ulewicz Re: INTELEKTUALNE UBÓSTWO RASZYNA 25.02.11, 23:20
      Myślę, że zmiana układu sił w Radzie jest kwestią czasu. Nie wnikając w kwestie inteligencji poszczególnych radnych, uważam, że zwycięży inteligencja grupowa, do której każdy będzie się stopniowo przyłączał, widząc korzyści. Przede wszystkim merytoryczną i sensowną pracę, która daje owoce, a nie jałowy spór na zasadzie: jestem przeciw, dlatego, bo nie lubię Zaręby.
      Nie zgadzam się z tezą, że rady są niepotrzebne. Każdy system władzy potrzebuje instytucji kontrolnych. Poziom rady zależy zawsze od wyborców. Demokracja jest kiepskim systemem, ale lepszego nie wymyślono. Generalnie radni odzwierciedlają mieszkańców gminy, z pewnością niedokładnie, ale jednak.
      • grocholica Re: INTELEKTUALNE UBÓSTWO RASZYNA 27.02.11, 08:01
        A mnie trochę przeraża fakt, że radni chwaleni za inteliencję to ci radni, którzy tak na prawdę najmniej zdziałali w poprzednich kadencjach/ Ich najwiekszą zaleą była dyspozycyjnośc wobec pprzednika wójta. teraz są gotowi być wierni wobec aktualnego, w końcu ideowego adwersarza tamtego.

Dotychczas miałam o nich zdanie - mierni, bierni, ale wierni, teraz nie wiem jak zakończyć to przysłowie...

A chwalenie takiej postawy z połączniem ganienia tych, którzy się wójtowi przeciwstawiają ( nie wnikam tu teraz ani w styl, ani w meritum spraw) wraz z totalną krytyką "demokracji" nasuwa pewną obawę przed marzeniem wprowadzenia rządów jednego mądrego batiuszki... (nie odnoszę tego do wójta, tylko do marzeń i wyobrazeń autorki wątku).
        • alicja-wawrzynska Re: INTELEKTUALNE UBÓSTWO RASZYNA 27.02.11, 12:10
          grocholica napisała:
          > A chwalenie takiej postawy z połączniem ganienia tych, którzy się wójtowi przec
          > iwstawiają ( nie wnikam tu teraz ani w styl, ani w meritum spraw) wraz z totaln
          > ą krytyką "demokracji" nasuwa pewną obawę przed marzeniem wprowadzenia rządów j
          > ednego mądrego batiuszki... (nie odnoszę tego do wójta, tylko do marzeń i wyobr
          > azeń autorki wątku).

Za Wikipedią:
          Republika konstytucyjna to państwo , w którym głowa państwa i innych urzędów są przedstawicielami narodu i muszą przestrzegac praw konstytucyjnych. Konstytucja ogranicza działania rządu w stosunku do wszystkich obywateli. Ponieważ głowa państwa jest wybierana, jest to republika, a nie monarchia.
          Fakt, że istnieje konstytucja, która ogranicza działania rządu sprawia, że jest to państwo konstytucyjne. Że głowa państwa i inni urzędnicy centralni są są wybierani w wyborach, nie dziedziczą swoich stanowisk, a ich decyzje podlegają kontroli sądowej sprawia, że takie państwo jest państwem republikańskim.

Gdzie tu jest mowa o jakimś "batiuszce"?
          W republice konstytucyjnej wybrany jest odpowiedzialny przed swoimi wyborcami, natomiast w demokracji odpowiedzialnośc rozmywa się, nikt za nic nie odpowiada personalnie. Ileż to razy w Raszynie słyszeliśmy - kiedy, nie kawałek, ale cały tort zniknał z naszego stołu- że to rada tak zdecydowała. Krótko mówiąc okradli nas i winnego nie ma. Powinniśmy zrobic wszystko aby minione nigdy więcej do nas nie powróciło.
          Macie Państwo jakieś pomysły?
          • matuza Re: INTELEKTUALNE UBÓSTWO RASZYNA 27.02.11, 12:51
            >Ileż to razy w Raszynie słyszeliśmy - kiedy, nie kawałek, ale cał y tort zniknał z naszego stołu- że to rada tak zdecydowała. Krótko mówiąc okradli nas i winnego nie ma. Powinniśmy zrobic wszystko aby minione nigdy więcej do nas nie powróciło.>

Ja myślę,że w większości jesteśmy sami temu winni.Ile razy po wyborach chwalimy się ,że właśnie na "tego" wojta głosowaliśmy,że on własnie jest "najlepszy" bo ....chcemy "załatwić" coś dla siebie nie patrząc,że jest to z krzywdą dla naszych sąsiadów. A jak nic z tego nam nie wychodzi, bo rzeczywiście wójt jest w porządku, to dopiero zaczynamy "wieszać na nim psy".
            Pani Alicjo myśle,że "minione" już nie powróci jeżeli damy możliwość "nowemu" wójtowi działać rozsądnie i sprawiedliwie, kończąc od dziś oczekiwania"podziękowań za wygrane wybory" smile
            • matuza Re: INTELEKTUALNE UBÓSTWO RASZYNA 27.02.11, 13:00
              a co do radnych to ma Pani rację. Właśnie oni nie powinni zapominać /obojetnie z jakiego komitetu są/ ,że zostali wybrani przez mieszkańców i mają dla ich dobra pracować i podejmować decyzje, bo nawet "najlepszy wójt" nie jest nieomylny smile
              • j.aranowski Re: INTELEKTUALNE UBÓSTWO RASZYNA 27.02.11, 20:57
                Ja bym tu jeszcze tylko dodał, że radny ma dbać o interesy wszystkich mieszkańców Gminy a w szczególności reprezentować wszystkich mieszkańców swojego okręgu. Nie wiem jak pozostali radni z czwórki wymienionej przez panią Alicję, ale pan Pawlikowski zdecydowanie tych warunków nie spełnia, za to prawdopodobnie chętnie przyłączyłby się do opcji wójta. Przed czterema laty pan Pawlikowski stratował jako niezależny. Na jednym ze spotkań zapytany z którym wójtem gotów jest współpracować odpowiedział z każdym. Wygrał i cztery lata toczył wojnę z Zarębą i Iwickim wiernie wspierając Rajkowskiego (były nawet takie wymiany zdań, że panowie grozili sobie sądami). Teraz pani Alicja widzi Pawlikowskiego z wójtem. Tylko, czy takich popierających potrzebuje pan Zaręba? Jeśli tak, to o marzeniach pani Alicji możemy zapomnieć.
                • alicja-wawrzynska Re: INTELEKTUALNE UBÓSTWO RASZYNA 27.02.11, 23:09
                  j.aranowski napisał:
                  >Teraz pani Alicja widzi Pawlikowskiego z wójtem. Tylko,
                  > czy takich popierających potrzebuje pan Zaręba? Jeśli tak, to o marzeniach
                  > pani Alicji możemy zapomnieć.

Pan Pawlikowski głosował poprawnie. Pan Pawlikowski nie wziął ślubu z Rajkowskim, co Pan Jarek również potwierdza. Jedyną osobą, której zupełnie nie widzę w orbicie wójta Zaręby jest pani Szarek, która od początku demonstruje niczym nieuzasadnioną wrogośc, no i chyba także pani vice. Poza tym to co napisałam wyżej to jedynie moje sugestie do niczego nikogo nie zobowiązujące. Tyle tytułem wyjaśnień.
                  • j.aranowski Re: INTELEKTUALNE UBÓSTWO RASZYNA 28.02.11, 13:44
                    Pani Alicjo i tu jest właśnie problem. Co to znaczy poprawnie glosować? Tak jak chciał wójt? Zastanowiła się pani dlaczego Pan Pawlikowski tak glosował? W całej tej przepychance nad zmianami w budżecie, dla mnie tylko jeden radny miał odwagę sprostać tematowi - pan Darek Marcinkowski. reszta, albo chowała głowę w piasek, albo z różnych powodów popierała projekt wójta, albo z założenia była przeciw. A już najgorzej zachował się ten, który całą tę awanturę rozpoczął - pan Rafał Sieradzki. To z jego powodu zmieniono porządek obrad, po czym on sam nie doczekał końca punktu wychodząc "po angielsku". Ja rozumiem, że nie miał czasu być na sesji bo wzywały go obowiązki zawodowe, które stawia ponad reprezentowanie mieszkańców swojego okręgu wyborczego w Radzie Gminy, tak przynajmniej wynika z wypowiedzi przewodniczącej Szrek, tylko czy zrozumieją to jego wyborcy? Ustawa gwarantuje zwolnienie radnego na sesje i komisje. Aby zrekompensować mu straty finansowe z tego faktu wynikający radny pobiera dietę.
                    • j.aranowski Re: INTELEKTUALNE UBÓSTWO RASZYNA 28.02.11, 13:46
                      Przepraszam, powinno być: Aby zrekompensować mu straty finansowe z tego faktu wynikające radny pobiera dietę.
                    • rafal.ulewicz Re: INTELEKTUALNE UBÓSTWO RASZYNA 28.02.11, 14:43
                      Panie Jarku,
                      Pełna zgoda. Pan Dariusz Marcinkowski wykazał się największą wiedzą, a także troską o los mieszkańców. Nie oczekuję od radnych, żeby byli wazeliniarzami i we wszystkim zgadzali się z wójtem. Radny to reprezentant wszystkich mieszkańców i jego rolą jest pytać o zasadność działań podejmowanych przez wójta. Merytoryczna dyskusja może działać tylko na korzyść gminy. Zachowanie radnego Pawlikowskiego pozostawię bez komentarza, podobnie jak mojego kolegi Rafała. Ludzie sami zgotowali sobie ten los... Może za niespełna 4 lata lepiej się zastanowią?
                    • alicja-wawrzynska Re: INTELEKTUALNE UBÓSTWO RASZYNA 28.02.11, 14:53
                      j.aranowski napisał:

> Pani Alicjo i tu jest właśnie problem. Co to znaczy poprawnie glosować? Tak jak
                      > chciał wójt? Zastanowiła się pani dlaczego Pan Pawlikowski tak glosował? W cał
                      > ej tej przepychance nad zmianami w budżecie, dla mnie tylko jeden radny miał od
                      > wagę sprostać tematowi - pan Darek Marcinkowski. reszta, albo chowała głowę w p
                      > iasek, albo z różnych powodów popierała projekt wójta, albo z założenia była pr
                      > zeciw. A już najgorzej zachował się ten, który całą tę awanturę rozpoczął - pan
                      > Rafał Sieradzki. To z jego powodu zmieniono porządek obrad, po czym on sam nie
                      > doczekał końca punktu wychodząc "po angielsku".

Rafał Sieradzki- to dowód na to, że do Rady należy wybierac osoby jednak z jakimś doswiadczeniem życiowym i zawodowym, a nie małolatów. Pan Rafał Sieradzki swój wybór odczytał tak, że skoro nadaje się na radnego, to zapewne i na wójta także. On przecież chętnie już zastąpiłby wójta. Ani odrobiny pokory, za to pycha i arogancja aż kipi z niego.
                      "Poprawnie głosowac" to wg mnie głosowac zgodnie z prawem oraz zgodnie z interesem mieszkańców gminy. w tym przypadku także zgodnie z tym co chciał wójt, ponieważ wójt miał rację.

PS. Pan Sieradzki ma obowiązek uczestniczenia w sesjach od początku do końca. Za opuszczenie sesji wg mnie nie należy mu się dieta. Dwie sroki za ogon? Chyba coś nie tak.
        • raszyniak Re: INTELEKTUALNE UBÓSTWO RASZYNA 01.03.11, 01:37
          Grocholico.
          Spoko. W ciągu dwóch lat połowa Radnych zmieni swoje poglądy, Pani Alicja niczego nie ugra i za trzy lata będzie atakować Wójta i wszystko wróci do normy. To w końcu jak to kiedys napisałem "Nasza Kometa Raszyńska". Pojawia sie regularnie. Zawsze co 4 lata i zawsze na rok przed wyborami.
          Tyle, że my mamy niepowtarzalną szansę. Po raz pierwszy Forumowicze nie podzielili sie na naszych i "onych" i dali odpór Pani Alicji. Oby tak dalej.
          • alicja-wawrzynska Re: INTELEKTUALNE UBÓSTWO RASZYNA 01.03.11, 09:18
            raszyniak napisał:

> Grocholico.
            > Spoko. W ciągu dwóch lat połowa Radnych zmieni swoje poglądy, Pani Alicja nicze
            > go nie ugra i za trzy lata będzie atakować Wójta i wszystko wróci do normy. To
            > w końcu jak to kiedys napisałem "Nasza Kometa Raszyńska". Pojawia sie regularni
            > e. Zawsze co 4 lata i zawsze na rok przed wyborami.
            > Tyle, że my mamy niepowtarzalną szansę. Po raz pierwszy Forumowicze nie podziel
            > ili sie na naszych i "onych" i dali odpór Pani Alicji. Oby tak dalej.

Najpierw trzeba było byc na sesji, wiedziec w czym rzecz, a następnie pisac na temat, a nie w dalszym ciągu personalne wycieczki. Myślałam, że leki pomogły, ale widzę, że nie.
    • j.aranowski Re: INTELEKTUALNE UBÓSTWO RASZYNA 27.02.11, 21:00
      Cały ten wpis, który jak domniemam jest podyktowany tym, co pani Alicja widziała na ostatniej sesji można zweryfikować oglądając relacje z tejże umieszczoną tutaj: www.raszyn.net.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=368&Itemid=1
      Na razie to co najważniejsze. Resztę umieszczę prawdopodobnie jutro wieczorem.
    • czarny_raszyniak Re: INTELEKTUALNE UBÓSTWO RASZYNA 01.03.11, 00:14
      co ja słyszę? czy to znaczy że nasz radny Rafał nie był na sesji? A kasa wypłaci za sesje czy nie? A poza tym radny Marcinkowski z opisu myślę że postąpił w porządku co innego wazeliniarz tak jak powiedział ktoś z forum Pawlikowski. Kto wybiera takiego radnego? Już kiedyś ktoś powiedział Nicea albo śmierć. Teraz Pawlikowski powinien powiedzieć Rajkowski albo śmierć.
    • czarny_raszyniak Re: INTELEKTUALNE UBÓSTWO RASZYNA 03.03.11, 00:14
      widziałeś kiedyś panią alicję? a widziałeś szympansa? nie wiem kogo chcesz obrazić, wiem że szympans do sądu nie pójdzie za to może inne brzydkie rzeczy zrobić.
      • mlody_raszyniak Re: INTELEKTUALNE UBÓSTWO RASZYNA 03.03.11, 08:19
        A czy ja kogoś obraziłem, hmm..... ja tylko przytoczyłem porównanie.
        Jeżeli piszemy o ubóstwie intelektualnym Raszyna, to ktoś tu jest sam sobie winien.

Z resztą o o czym my rozmawiamy, inteligencja i zachowanie tego samego człowieka, przez jednych odbierane jest na bardzo wysokim poziomie, a dla innych ta sama osoba jest w stopniu rozwoju średnio inteligentnego szympansa i nie jest ważne ile ten ktoś skończył szkół.
        • grocholica Re: INTELEKTUALNE UBÓSTWO RASZYNA 03.03.11, 08:29
          Pani Alicja nie jest ani trollem ani nie zasługuje na obrażanie jej w taki sposób jak uczynił ktoś tam, kto chlubi się swoją młodością. Chociaż uważam, ze nie warto w internecie podpisywać się imieniem i nazwiskiem to jednak pani Alicja robiąc to z jednej strony mówi nam kim jest dokładnie,(a każdy kto mieszka w Raszynie dłużej niż dwa lata i robi w nim coś więcej niż stanie w korku zna ją) a jednocześnie "wystawia się" na takie niewybredne uwagi.

Drogi panie młody_r (tak mnie natchnęło kim pan może być, ale mam nadzieję, że jednak nie jest tak źle) - wycinam post z pana obelgami, a dodatkowo sugeruję, by pan przeprosił panią Alicję.

W zasadzie patrząc na nasze forum w okresach niewyborczych to jesteśmy spokojnymi i kulturalnymi ludźmi i takie posty obrażają nas wszystkich...

pozdrawiam i życzę więcej rozwagi i uwagi przy włączaniu się w nasze dyskusje...
          • mlody_raszyniak Re: INTELEKTUALNE UBÓSTWO RASZYNA 03.03.11, 19:18
            Droga Grocholico.

Post który wycięłaś może i był trochę za ostry, przyznaję.
            Ale to że usunęłaś resztę w której nawiązywałem do tego że pani Alicja Wawrzyńska jest trolem internetowym świadczy o twojej bardzo małej znajomości tak zwanej netykiety.

A co za tym idzie, jak ktoś kto jej nie zna (netykiety) i nie zna podstawowego pojęcia jakim jest Troling może udawać na forum moderatora i obrońce moralności.

A wystarczyło przeczytać treść która podlinkowana była poniżej, wiedziałabyś wtedy kto to jest Trol i że nie jest to obrażaniem samej osoby a tylko określenie jej zachowania.
            • patrzacy.z.boku Re: INTELEKTUALNE UBÓSTWO RASZYNA 03.03.11, 20:15
              mlody raszyniaku nie sadz sie tak na grocholice i pania alicje,bo tu na forum jestes stosunkowo nowym grzbietemwink
              • mlody_raszyniak Re: INTELEKTUALNE UBÓSTWO RASZYNA 03.03.11, 20:58
                zdziwił byś się jak bardzo jestem nowy.

Sadzę się tak, jak ty to mówisz, dlatego że jak ktoś zaczyna pisać głupoty to mi łapki opadają.
                czasem czytając wypowiedzi ludzi jak i stałych bywalców nie zależnie z której strony barykady stoją to oni są właśnie intelektualnym ubóstwem Raszyna.

Z resztą tam gdzie jest polityka tam są 3 różne zdania, a z reguły wychodzi z tego polityczny bełkot, w którym to obie strony nawzajem sobie dogryzają.

• grocholica Re: INTELEKTUALNE UBÓSTWO RASZYNA 03.03.11, 21:42
                  A w jaki sposób życzyłby sobie Pan młody znawca netykiety, bym wycięła "kawałek" posta, bo bez względu na znajomośc netykiety to jeszcze przydałaby się jakaś "internetowa" wyobraźnia?

Moderator to nie jakiś starożytny cenzor wycinający kawałki listów - mogę usunąć albo cały post albo cały wątek, a więc usunęłam najmniej ile mogłam

dobranoc
                  • zawsze1-2marzycielka Re: INTELEKTUALNE UBÓSTWO RASZYNA 04.03.11, 12:38
                    To prawidłowa reakcja Pani Grocholico, jednak p. Alicja, która wciąż tu kogoś obraża i robi to od wielu lat bez skrupułów i bez żadnych konsekwencji, musi się liczyć z tego typu reakcjami! Zgodnie z zasadą - kto sieje wiatr, ten zbiera burze! (pewnie zaraz i mnie się dostanie, ze strachu wyłączam komputer!)
        • nietypowy_raszyniak Re: INTELEKTUALNE UBÓSTWO RASZYNA 04.03.11, 13:42
          ....ale ujadacie, Rajkowski spuścił was z łańcucha, czy co?
          • filip_bu Re: INTELEKTUALNE UBÓSTWO RASZYNA 04.03.11, 13:45
            Spuścił ale siebie 05 grudnia 2010 r.
            Chyba zapadłeś w zimowy sen nietypowy raszyniaku wink
            • czarny_raszyniak Re: INTELEKTUALNE UBÓSTWO RASZYNA 04.03.11, 15:03
              filip_bu na +
              marzycielka +
              nietypowy na -
              więc idąc za przykładem też ze strachu chowam kompa i wskakuje pod łóżko ze strachu wink
              a Pani Alicja żyje chyba wciąż w krainie czarów i dała by już spokój!!!
              • mlody_raszyniak Re: INTELEKTUALNE UBÓSTWO RASZYNA 05.03.11, 20:46
                Widzę że jak nazywa się czyjeś zachowanie po imieniu "trol" to od razu ujawnia się grono obrońców

najlepsze jest to że większość z broniących nawet nie wie kto to jest trol, bo w przypływie mocy moderatora grocholica usunęła przypis w którym było jasno wyjaśnione co to za osobnik.
                W razie co dla zainteresowanych podaję raz jeszcze.

pl.wikipedia.org/wiki/Trollowanie
                • filip_bu Re: INTELEKTUALNE UBÓSTWO RASZYNA 05.03.11, 21:21
                  to takim trollem był raszyniak jak mu nikt nie odpowiadał to zamilkł/a moze to przez ten wyrok skazujący?/ a teraz pojawił sie młody_raszyniak , czyli nastąpiło to częste zmienianie nicków tak charakterystyczne dla trolli? big_grin
                  • czarny_raszyniak Re: INTELEKTUALNE UBÓSTWO RASZYNA 06.03.11, 00:11
                    mówię tak dla wyjaśnienia że czarny to żaden inny więc proszę mnie nie łączyć a co do trola nie znam się a z tego co pamiętam to Alicja przypomina wszystko tylko nie trola
                  • mlody_raszyniak Re: INTELEKTUALNE UBÓSTWO RASZYNA 06.03.11, 22:10
                    filip_bu jesteś żenujący, to że ktoś nie lubi polityki i upolityczniania sfery publicznej, bo taką jest właśnie to forum, nie oznacza że się pod kogoś podszywa.
                    • matuza Re: INTELEKTUALNE UBÓSTWO RASZYNA 06.03.11, 23:01
                      żenujacy to jesteś ty a nie filip. skoro uważasz,że to forum upolitycznia sfery publiczne a ty nie lubisz polityki to po co piszesz na tym forum i po co czytasz ? tongue_out

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka